abonnement Unibet Coolblue
pi_189055470
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 september 2019 15:11 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

De bijbel spreekt zichzelf ook tegen. Maar goed, jij hebt last van een of ander bias. Jezus zei het volgens de sprookjes zo mooi "waarom ziet u wel de splinter in het oog van uw broeder maar bemerkt de balk in eigen oog niet"?

als je alleen naar Genesis kijkt dan valt de bijbel prima onderuit te halen. Met hun idee dat er eerst licht en duisternis was en daarna pas de maan, de zon en de sterren. Als je vervolgens Handelingen leest waarin Jezus opvaart ten hemel. En in Openbaring lees je van het universum dat opgerold gaat worden als een boekrol. En dat alleen de Aarde overblijft.
Geen idee van de belangrijke rol die de zon speelt om de Aarde te laten bestaan. Dus geen idee hoe het universum uberhaupt werkt. Maar dat weet jij waarschijnlijk ook niet, anders zou je niet zo geocentrisch denken.

Katholieken zijn zeker wel christenen. Ze geloven in Christus en dien gekruisigd. Ze aanbidden geen idolen maar de heiligen zijn wegbereiders, mensen die al dingen hebben meegemaakt en waar ze wat van leren. Alleen de rol van Maria is wat vreemd, daar geef ik de protestanten weer gelijk in. En dat de katholieken meer dan alleen de bijbel geloven is waar. En dat is maar goed ook. Het is je al tig keer duidelijk gemaakt dat ook de eerste christenen meer dan de bijbel geloofden. Sterker nog, toen was er geen bijbel. Dus toen was er traditie, het mondelinge dat de christenen geloofden. Alleen dwazen houden zich nog aan sola scriptura. Of onwetenden. Maar jij bent een dwaas omdat het je al tig keer is uitgelegd maar het wil niet indalen bij jou.

De koran keurt pedofilie niet goed. Wat jij doet is met de normen en waarden van nu mensen van vroeger veroordelen. doe je dit ook bij Mozes? Met Abram, met de incest van de vroegere joodse vaders? Het hele OT staat vol met zaken die we vandaag de dag "not dun" vinden.

Vroeger waren kinderen vroeger rijp, en ze stierven jonger. Daar moet je rekening mee houden.
[..]

Dit was niet mijn opening. Dat staat er nb net onder wat jij citeert :D
[..]

God is niet de auteur, dat is wat de Bijbelse boeken beweren om meer kracht en macht over mensen te hebben. Dat is ze gelukt ook.
Om Hans Teeuwen te citeren, want dat is hier vaker gedaan: "de Bijbel is gods woord" "hoe weet je dat?" "Dat staat geschreven". "o, ik heb hier een boek en daarin staat iets anders".


Hij kan het beter uitleggen.
[..]

Ach, de ene fanaticus die de andere citeert. Paulus, hoe men ooit op het idee gekomen is om hem naar voren te schuiven als christen, het is me nog een raadsel.
[..]

Je bent in de war. Je hebt zo'n godsdienstwaanzin dat alles wat jijzelf denkt van God lijkt te komen. Iedereen weet dat je zoveel gedachten per dag hebt, en jij maakt jezelf wijs dat sommige gedachten van God komen.. Ik heb medelijden met je, en mededogen.
Jij gaat ervan uit dat het niet klopt want heb je ergens gelezen terwijl ik de bijbel redelijk goed ken en veel studie doe en ik merk wel dat het klopt en foutloos is(KJV en bijbels gebaseerd op de juiste Bijbelteksten uit Antiochië) En voor de KJV hadden ze teksten uit Antiochië maar nooit compleet zoals wij vandaag) en verspreid door christenen maar veelal tegengehouden door de satanische kliek...ehh katholieke kerk om macht te houden. En God kan iedereen gebruiken zelfs een ezel. En Hans Teeuwen is nou eenmaal tsja...onwetend over geloof omdat ook hij het niet snapt en dingen aanhaalt die hij niet begrijpen kan maar als hij er zich in zou verdiepen en gaan geloven snap je het heel goed waarom al die ellende en waarom God niets doet in de meeste gevallen. En er overlijden zelfs kinderen door de sex en wordt gewoon toegestaan door de islam en de katholieke kerk aan de achterkant ook dus je weet er weer lekker veel van.



[ Bericht 3% gewijzigd door Doedelzak77 op 21-09-2019 17:07:04 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')