het zijn ook maar "gemeenteraads" verkiezingen maar geen enkele boodschap is ook niet waar anders hadden ze de boel allang platgeveegdquote:Op maandag 25 november 2019 11:11 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Peking heeft geen enkele boodschap aan deze verkiezingen. Ze gaan nergens over.
Taiwan heeft nooit bij de PRC gehoord. Het is zelfs nooit een integraal deel van China geweest (als in: dat China het daadwerkelijk bestuurde). Formeel is het nog steeds een door de geallieerden (in de vorm van ROC) bezette Japanse kolonie.quote:Op maandag 25 november 2019 10:45 schreef Idisrom het volgende:
In 1997 was Taiwan nog maar 48 laar los van de PRC,
Het niet platvegen heeft niks met de verkiezingen te maken, eerder met een geduldige strategie om het westn niet voor het hoofd te stoten.quote:Op maandag 25 november 2019 11:14 schreef Tarado het volgende:
[..]
het zijn ook maar "gemeenteraads" verkiezingen maar geen enkele boodschap is ook niet waar anders hadden ze de boel allang platgeveegd
dus? Nemen ze dit ook mee in de strategie lijkt mequote:Op maandag 25 november 2019 11:23 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Het niet platvegen heeft niks met de verkiezingen te maken, eerder met een geduldige strategie om het westn niet voor het hoofd te stoten.
Dus kan het peking geen flikker intresseren deze verkiezingen en hebben ze al helemaal geen invloed op het verdere proces.quote:Op maandag 25 november 2019 11:25 schreef Tarado het volgende:
[..]
dus? Nemen ze dit ook mee in de strategie lijkt me
Op de lange termijn wellicht, maar op de korte termijn kunnen ze het Beijing wel lastig maken. Als overal pro democratie mensen zitten, zal het veel lastiger 'infiltreren' zijn.quote:Op maandag 25 november 2019 11:11 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Peking heeft geen enkele boodschap aan deze verkiezingen. Ze gaan nergens over.
het maakt het ze gewoon moeilijker dus het heeft wel degelijk invloedquote:Op maandag 25 november 2019 11:28 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Dus kan het peking geen flikker intresseren deze verkiezingen en hebben ze al helemaal geen invloed op het verdere proces.
Ja, jij hebt gelijk als je de laatste 125 jaar pakt. Ik ben in Quanzhou nog naar het Taiwan-museum geweest. De Nederlanders zagen in de 17-e eeuw Formosa nog als "Het verlaten eylandt", maar er waren al heel veel Chinezen van het overbevolkte Fujian overgestoken naar dit eiland. Koxinga heeft namens de Ming-dynastie dit eiland veroverd op de Nederlanders.quote:Op maandag 25 november 2019 11:20 schreef SeLang het volgende:
[..]
Taiwan heeft nooit bij de PRC gehoord. Het is zelfs nooit een integraal deel van China geweest (als in: dat China het daadwerkelijk bestuurde). Formeel is het nog steeds een door de geallieerden (in de vorm van ROC) bezette Japanse kolonie.
Voor de Japanse periode was het soort wild west. De eerste "continentale" macht die daadwerkelijk control had over Taiwan was Japan, van 1895-1945.quote:Op maandag 25 november 2019 11:46 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Ja, jij hebt gelijk als je de laatste 125 jaar pakt. Ik ben in Quanzhou nog naar het Taiwan-museum geweest. De Nederlanders zagen in de 17-e eeuw Formosa nog als "Het verlaten eylandt", maar er waren al heel veel Chinezen van het overbevolkte Fujian overgestoken naar dit eiland. Koxinga heeft namens de Ming-dynastie dit eiland veroverd op de Nederlanders.
Zullen we er alles aan doen om er voor te zorgen dat D66 dit niet te zien krijgt?twitter:ezralevant twitterde op zondag 01-12-2019 om 17:20:44China spies on social media conversations. Then they bring dissidents in for a real-life chat. I’d say we’re AT LEAST five years away from that over here, so no worries. https://t.co/HjXzqsgr8S reageer retweet
Na een tijdelijke pauze vanwege het Corona "virus" gaat het feest inmiddels weer vrolijk verder.twitter:TruthAbtChina twitterde op zondag 24-05-2020 om 07:25:17May 24th, 2020
Hong Kong Protests against the CCP's plan to bypass the #HK legislature and make it illegal to say anything negative about the Chinese government, even online.
Ongoing coverage of today's protests will be tweeted here.
THREAD
👇👇👇 https://t.co/52bUcKKJBY reageer retweet
De grote leider staat niet bekend om zijn geduldquote:Op zondag 24 mei 2020 15:30 schreef Maikuuul het volgende:
Jammer dat China niet 25 jaar kan wachten om HK over te nemen maar nu alles erdoor wilt drukken.
quote:Klap voor inwoners Hongkong: China neemt omstreden wet aan
Het Chinese Volkscongres heeft een omstreden veiligheidswet voor Hongkong aangenomen. Veel Hongkongers zijn bang dat ze door die wet hun vrijheden zullen kwijtraken.
Het is een ongekende stap van China naar meer invloed in Hongkong. Met de goedkeuring van het Volkscongres is nu de weg vrij om ingrijpende veiligheidsmaatregelen door te voeren in Hongkong. China wil hiermee de hevige protesten van het afgelopen jaar de kop in drukken.
Protesteren onmogelijk
De wet maakt buitenlandse inmenging, afscheiding van China en opruiende activiteiten strafbaar. Protesteren tegen de regering wordt zo waarschijnlijk onmogelijk gemaakt. En het geeft China de mogelijkheid om hun veiligheidsdiensten in Hongkong te vestigen.
Details over de wet worden naar verwachting de komende weken bekend. En de wet wordt waarschijnlijk al voor september bekrachtigd.
Tegenstanders onderdrukken
De Pekinggezinde leider van Hongkong, Carrie Lam, heeft beloofd dat de wet de vrijheden van de inwoners niet zal inperken. Maar mensenrechtenorganisaties vrezen dat China de wet wel degelijk zal gebruiken om politieke tegenstanders en activisten te onderdrukken.
"Ze leggen een draconische wet op die kan worden gebruikt om tegenstanders in Hongkong het zwijgen op te leggen en inbreuk maakt op de vrijheden van Hongkongers", zegt Frances Eve van Chinese Human Rights Defenders.
360 mensen opgepakt
Afgelopen week leidde het wetsvoorstel al tot grote woede onder de Hongkongers. En ook vandaag is een politiemacht op straat aanwezig om protesten in de kiem te smoren. Tientallen demonstranten kwamen bij elkaar in een winkelcentrum en riepen boze leuzen. Gisteren werden bij verschillende demonstraties in de stad 360 mensen opgepakt.
Hongkongers maken zich al lange tijd zorgen over de toenemende invloed van China. Dat leidde afgelopen jaar tot hevige protesten waarbij duizenden mensen gewond raakten. Door de coronacrisis kwam abrupt een einde aan die protesten.
Speciale regio
Hongkong is sinds 1 juli 1997 een speciale bestuurlijke regio van China. Daarvóór hoorde de stad bij het Verenigd Koninkrijk. De afspraak was dat er sinds die overdracht gedurende 50 jaar niet dezelfde wetten zouden gaan gelden als in het communistische China. Hongkong heeft meer vrijheden en zijn eigen bestuur en economische systeem.
Fles gooien
Veel Hongkongers zijn ook boos over een andere controversiële wet die vandaag werd besproken in het parlement van Hongkong. Die wet stelt onder andere het beledigen van het Chinese volkslied strafbaar. Drie democratische parlementsleden werden uit de zaal verwijderd nadat ze zich verzetten tegen het debat. Een gooide daarbij een fles met vervuild water door de ruimte.
Geen bemoeienis
Verschillende landen waaronder de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben hun zorgen geuit. Deze stap van China voert de spanningen tussen dat land en de VS verder op.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Mike Pompeo zei woensdag dat Amerika de regio niet meer als autonoom beschouwt. "Geen redelijk persoon kan beweren dat Hongkong nog langer vrij is van China", zei Pompeo. Amerika onderhoudt een speciale handelsrelatie met Hongkong en die komt met deze wet mogelijk onder druk te staan.
President Trump besluit waarschijnlijk later deze week welke maatregelen Amerika zal nemen tegen de actie van China. China heeft gewaarschuwd dat het geen buitenlandse bemoeienis zal dulden.
het gaat niet alleen om geduld, HongKong is voor hem gewoon een lastig opstandig stadje geworden, lang niet zo belangrijk meer als het was in 97 dus geen punt om ze de nek om te draaien.quote:Op zondag 24 mei 2020 17:46 schreef Slayage het volgende:
[..]
De grote leider staat niet bekend om zijn geduld
Ik denk dat de PRC in 1997 nog hoop had, dat Taiwan zich ook zich wel wilde aansluiten met een zelfde soort constructie als Hong Kong. De laatste zes jaar is de kans hierop terug ongeveer nul geworden. Dus waarom nog zo omzichtig omgaan met Hong Kong?quote:Op donderdag 28 mei 2020 14:20 schreef Tarado het volgende:
[..]
het gaat niet alleen om geduld, HongKong is voor hem gewoon een lastig opstandig stadje geworden, lang niet zo belangrijk meer als het was in 97 dus geen punt om ze de nek om te draaien.
ik weet het niet is best wel lang geleden alweer, ik woonde in de jaren 90 in HongKong en toen was daar wel de hoop dat er in China een democratiseringsproces was ingezet (waar het onder Deng wel op leek) en dat het 50 jaar verder min of meer in harmonie zou samensmelten, daar komt dus weinig van terecht.quote:Op donderdag 28 mei 2020 15:35 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Ik denk dat de PRC in 1997 nog hoop had, dat Taiwan zich ook zich wel wilde aansluiten met een zelfde soort constructie als Hong Kong. De laatste zes jaar is de kans hierop terug ongeveer nul geworden. Dus waarom nog zo omzichtig omgaan met Hong Kong?
https://www.nrc.nl/nieuws(...)or-hongkong-a4001125quote:China voelt zich in de kern van zijn bestaan bedreigd, vooral door de VS. Zo ziet China dat Amerikaanse bommenwerpers dit jaar al veertig keer over de Zuid-Chinese Zee zijn gevlogen, drie keer zo vaak als in 2019. China ziet Trumps aanbod te bemiddelen met India als de zoveelste poging van de VS zich te mengen in China’s interne aangelegenheden.
Met hetzelfde argument van nationale veiligheid voelt China zich verplicht de veiligheidswetten in Beijing te schrijven als dat Hongkong zelf niet lukt. Die wetten gaan over de bescherming van Hongkong en het vasteland van China als ondeelbare natie, een concept dat zwaar onder vuur kwam te liggen door de massademonstraties die vorig jaar begonnen.
Die demonstraties zijn voor Beijing geen uiting van de wil van het Hongkongse volk. Ze worden aangesticht door buitenlandse mogendheden – de VS voorop – die het vaderland willen verdelen en de Partij ten val willen brengen. China kan in eigen ogen niet anders dan daar tegen optreden.
wow en is dat door een journalist opgeschreven of overgenomen?quote:Op vrijdag 29 mei 2020 12:39 schreef zakjapannertje het volgende:
[..]
https://www.nrc.nl/nieuws(...)or-hongkong-a4001125
China heeft niets in de Zuid-Chinese zee te zoeken. “Hun” Spratley Islands zijn illegaal, en internationaal veroordeeld. Buurlanden doen het voor China in hun broek.quote:Op vrijdag 29 mei 2020 12:39 schreef zakjapannertje het volgende:
[..]
https://www.nrc.nl/nieuws(...)or-hongkong-a4001125
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |