Helemaal mee eens!quote:Op zondag 4 augustus 2019 21:25 schreef Holenbeer het volgende:
atsoen. Dat je de tent verlaat, hoeft niet te betekenen dat je schijt aan alles hebt, zeker als je er altijd met een prima relatie gewerkt hebt.
Je kiest eerst voor jezelf (contract tekenen), maar dan maak je het je huidige werkgever wel makkelijker door het tijdig aan te geven en niet het wettelijk minimum. Kunnen zij er op inspelen en je kan altijd
schijt hebben aan alles?quote:Op zondag 4 augustus 2019 21:25 schreef Holenbeer het volgende:
[..]
Fatsoen. Dat je de tent verlaat, hoeft niet te betekenen dat je schijt aan alles hebt, zeker als je er altijd met een prima relatie gewerkt hebt.
Je kiest eerst voor jezelf (contract tekenen), maar dan maak je het je huidige werkgever wel makkelijker door het tijdig aan te geven en niet het wettelijk minimum. Kunnen zij er op inspelen en je kan altijd nog ervoor kiezen om het nog niet de hele organisatie te laten weten.
Het is het wettelijk minimum. Maar verwacht je dat een organisatie binnen een maand een vacature kan uitzetten, vervanger kan selecteren (die waarschijnlijk ook een opzegtermijn heeft) en hem aan het werk kan krijgen? Helemaal op het niveau van TS als leiding gevende en niet een of andere dozenschuiver.quote:Op maandag 5 augustus 2019 12:38 schreef fespo het volgende:
[..]
schijt hebben aan alles?
je zegt binnen de wettelijk termijn op, lijkt mij alles behalve onfatsoenlijk.
desnoods doe je 2 maanden, maar bijna een half jaar is echt niet nodig. (en handig)
tenzij je daardoor zelf in de problemen komt.quote:Op maandag 5 augustus 2019 12:43 schreef Holenbeer het volgende:
[..]
Het is het wettelijk minimum. Maar verwacht je dat een organisatie binnen een maand een vacature kan uitzetten, vervanger kan selecteren (die waarschijnlijk ook een opzegtermijn heeft) en hem aan het werk kan krijgen? Helemaal op het niveau van TS als leiding gevende en niet een of andere dozenschuiver.
Als je het toch al weet, maak het leven van een ander het dan niet moeilijker dan het is. Op Fok! worden sociale omgangsvormen een beetje te veel uit contracten en wetboeken gehaald, terwijl gewoon logisch nadenken en het 'behandel iemand zoals je zelf behandeld wil worden' overgeslagen. Je hoeft jezelf niet weg te cijferen (dus zeker eerst dat contract tekenen), maar daarna mag je best je werkgever een beetje helpen als de relatie altijd goed is geweest
Als je altijd een goeie band hebt gehad met je werkgever en je hebt (zoals OP) goeie redenen om weg te gaan, dan zou ik het zeker eerder melden. Als hij het pas eind november meldt, dan heeft het bedrijf wel een probleem om hem per januari vervangen te hebben. In december het hele proces starten om een vervanger te vinden waarin ook nog eens een kerstvakantie zit, waardoor OP geen succesvolle overdracht kan doen, dan laat je het bedrijf niet prettig achter. Het is wettelijk toegestaan, maar waarom zou je als je het ook eerder kunt melden (nadat OP zijn nieuwe contract getekend heeft)? Ik zie geen grote risico's dat het in zijn nadeel zou werken als hij het eerder meldt.quote:Op maandag 5 augustus 2019 12:48 schreef fespo het volgende:
[..]
tenzij je daardoor zelf in de problemen komt.
ik zou geen risico uitsluiten dat het in je nadeel gaat werken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |