abonnement Unibet Coolblue
pi_188476752
Hier worden eieren in gekookte variant ook niet gegeten Aure. Omelet gaat prima dus ik denk dat het de structuur is die hij gek vindt.
pi_188480745
:W

Sinds vorige week loopt hier ook een dreumes rond. Maar net zoals Takkie vind ik het alleen nog lastig omdat Bikkel nog een stuk minder kan dan de meeste hier. Hoewel hij gisteren onverwacht opeens hard in mijn schouder kon bijten. Helaas niet echt een ontwikkeling waar je blij mee moet zijn.

Qua ijsjes krijgt hij alleen zelfgemaakte. Ik heb van die vormpjes gekocht, vers fruit en dat samen met yoghurt in de blender gepureerd en dan ingevroren. En voor de rest is het iedere dag weer anders. De ene dag eet hij tussen de middag 2 broodjes en de dag erna krijg je naast bv niks in.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_188480952
Gewoon gezellig meeposten, het kan opeens hard gaan ;) Jip is ook nog maar 14 maanden!
pi_188481378
Mama van een ijsmonster hier :W
Ik wilde ooit nog tegenhouden, maar meneer krijgt dan gewoon van zijn broer, dus hij eet maar gewoon mee. Ik stop er wel extra groenten in als tegengeluid. Gelukkig eet ie dat namelijk super goed.
Hij heeft zojuist 4 bordjes met lasagne gegeten, met verborgen-groenten-saus (prei, courgette, ui, knoflook, paprika, wortel en tomaat gepureerd).

PKM, die betekenis komt volgens mij toch sneller aan dan je denkt. Mijm zei altijd ‘houjou’ als ik het zei, maar zegt het nu ook spontaan als ie moe is en opgetild wordt. Dan legt ie zijn hoofd in je nek en ik smelt langzaam tot een plasje O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_188481588
Hier 1 á 2 dutjes per dag. Ligt een beetje aan de dagindeling. Sowieso in de loop van de ochtend een dut van zo’n 1,5 uur. Soms in de middag nog een keer.

Qua eten: houdt wel van eitjes maar de avondmaaltijd is vaak echt bagger. :')
Dus aanvullen met fruit en salade/ koude groente.
En soms, als ze niet te moe is, nog een boterham. Elke keer met de hoop dat ze de nacht niet meer om borst vraagt. :')

En ohja: wij zeggen weleens Love you tegen Z. en dat herhaalt ze dan wel enigszins.
Dan zegt ze: Aisuu. O+
pi_188488754
Onze gezonde opvoeding :@ resulteerde gisteren in een enthousiast 'Ataaaa ataaaa ataaaa' dat staat voor pasta en dan niet de Italiaanse variant maar de Nutella variant :D

En de knoop is doorgehakt, de box gaat eruit. Ze zit er ongeveer 5 minuten per dag in tegenwoordig...
En aangezien mijn vrouw nogal wat speelgoed van zolder heeft gehaald is het nu net een kinderdagverblijf in onze woonkamer. Box eruit -> kast erin. Nou ja kast, de speelkeuken van B komt weer deze kant op. Deze staat opgeslagen bij mijn schoonouders. Niet zozeer als speelkeuken maar dus eigenlijk als opbergkast :D Het is een oude keuken uit de kleuterhoek van de school van mijn vrouw, zij heeft hem destijds helemaal opgeknapt.

Ik vind het toch wel wat geloof ik, box eruit...hij gaat ook meteen op Marktplaats want er komt geen hummel meer bij en op zolder willen we juist minder spullen.

Hoiiii Wolken!
pi_188488847
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 18:33 schreef Aure het volgende:
Gewoon gezellig meeposten, het kan opeens hard gaan ;) Jip is ook nog maar 14 maanden!
:Y dit, de ontwikkeling gaat als een malle in dit jaar :Y O+ welkom wolken *O*
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_188488901
Ja en het is zo leuk om te zien. Het lopen, brabbelen, de grapjes die hij maakt, het ondeugende :D tegelijkertijd ben ik bang dat we hem dit jaar compleet verpesten omdat het echte opvoeden nu opeens lijkt te beginnen en wij geen idee hebben wat we aan het doen zijn :')
pi_188488940
Zo, ik stap ook weer eens in hier :W

De box is er hier sinds kerst uit en heb hem nog geen dag gemist :D

Qua slapen: Phi slaapt nog maar 1x per dag. Dan tukt ze tussen de 1,5-2 uur met soms uitschieters naar 2,5 of 3 uur. Op de opvang heeft ze nog langer twee keer geslapen, maar daar slaapt ze dan ook zelden langer dan 45 mins aan een stuk. Soms haal ik haar op na een hele dag en dan heeft ze 20 minuten geslapen :X Als ze na 14.00 nog slaapt, is ze 's avonds minstens tot 21.00 op, maar vaak ook 22.00 of later de laatste tijd. Eerder naar bed heeft geen zin, ze breekt de tent af en schreeuwt Caesar wakker.

Verder is ze heel druk met staan, stappen aan twee handen of langs de bank/tafel. Heel leuk om te zien. En ze kletst zo lekker Ze zegt nu papa, mama, nee, die, boem, uh-oh, baby (als ze naar het kdv gaat, wijst ze naar het raam en zegt 'beeeeeebieee!' ) en de nieuwste toevoeging is 'happen' als ze een hap wil. En 'hap' als ze die ook krijgt :Y)
En bizar: ze zingt 'slaap, kindje, slaap'. Het stond in de kdv-app, maar het leek me stug. Ik keek de leidsters ook :') aan. Loop ik 's avonds met haar op m'n arm en verdomd: 'saap krigje saap' ofzo maakt ze ervan, maar echt op de melodie _O_ :o

Ik was gister op kraamvisite, baby van iets meer dan een week oud. Wat is dat toch prachtig. Ik vind de term 'wondertje' voor een baby altijd zum kotzen, maar stiekem dekt het wel erg de lading.

Edit:

Haha, @Aure, dat loopt vast wel los. Opvoeden is grotendeels voorleven, houd ik mezelf iig altijd voor, dus als je zelf niet vloekend in de lampen hangt, komt het met Jip vast ook in orde.
pi_188489859
Update: Günther zegt z'n eigen naam! O+ Nou ja, Otto dan, want zo heet -ie in werkelijkheid :+

De afgelopen dagen al steeds bij bijvoorbeeld het was ophangen en dan bij de verschillende sokken en shirts: 'papa', 'mama' en 'Otto', bij het in de spiegel kijken maar nu ook als je vraagt: "Hoe heet jij?" > "Otto!" O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_188489899
En tja, toch ben je er ook weer niet met voorleven alléén. Ik hoef persoonlijk geen neiging te onderdrukken om binnenshuis alles onder het stoepkrijt te kladden, bibliotheekboeken in reepjes te scheuren of mijn echtgenoot met een houten autootje tegen zijn wenkbrauw te meppen. Zulks is hier niet alleen te voorkomen door het zelf niet te doen, vrees ik :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_188490205
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 12:30 schreef minilot het volgende:
En tja, toch ben je er ook weer niet met voorleven alléén. Ik hoef persoonlijk geen neiging te onderdrukken om binnenshuis alles onder het stoepkrijt te kladden, bibliotheekboeken in reepjes te scheuren of mijn echtgenoot met een houten autootje tegen zijn wenkbrauw te meppen. Zulks is hier niet alleen te voorkomen door het zelf niet te doen, vrees ik :+
Ik denk dat je beter snapt wat ik bedoel dan je reactie doet vermoeden :+ Het was maar ter relativering bedoeld. Ik heb inderdaad zelf ook niet hoeven afleren om m'n eten met bestek en al over de tafel te keilen, teneinde mijn zoon tafelmanieren te leren.

Toffe nieuwe feature van Günther :)
pi_188490784
Hee Wolken :W Lekker mee posten hoor als je daar behoefte aan hebt.

Aw LeSage dat is ook zo lief. O+ Ik kijk er al naar uit om te merken dat hij het echt snapt.

Leuk Mini. Banaan gaf vandaag voor het eerst antwoord op de vraag hoe heet jij. Het klonk als egel. :Y

Voorleven ja en vooral niet vergeten naar het blije gezichtje te kijken in plaats van naar de rommel. ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_188496357
Hoi Hoi!

Over minder dan een uur is het exact een jaar geleden dat onze dame ter wereld kwam. Ik ga eens zien of we hier ook actief kunnen aanhaken, meelezen en reageren zoals in het Baby topic. Komen in elk geval even om de hoek kijken!

pi_188497434
*O* voor alle nieuwe dreumesen hier! *O*

Heerlijk om over jullie kletsende kindjes te lezen. Gunther en banaan die hun naam al (proberen) te zeggen! Wat leuk dat dat besef er dan ook al echt is, wie is wie en welk naampje hoort erbij.
Sofie praat nog helemaal niet, ze heeft papa en mama gezegd (met 9 en 10 maanden) maar is er weer mee gestopt -O-

Als je om een kusje vraagt komt ze met haar voorhoofd naar je toe zodat je haar een kusje kan geven :D ik reken het goed :P

Vandaag toch maar eens een traphekje beneden geplaatst. De trap werd te interessant en Sofie te vlug. Ze vond het hekje eerst wel grappig totdat papa naar boven liep en zij beneden bleef. Sindsdien zit ze steeds boos onderaan de trap. Het hekje is wel hufterproof bevonden, ze heeft er heel hard aan staan schudden en eraan gehangen >:)

En in het kader van gezond-eten...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze eet in ieder geval wel afwisselend :+ en gelukkig is ze tot nu toe ook gek op fruit en groenten.
pi_188497587
Ik lees dat het hier nu gaat over de box? Wij hebben zojuist - je moet wat op je vrije avond - de box uit elkaar gehaald en het televisiemeubel opgeruimd om ruimte te maken voor wat er morgen komen gaat. :9 Dan vieren we de eerste verjaardag hier, weten we dat de cadeaus onder andere een speelkeuken en een wobbel bevatten, dus hebben we nu ruimte gemaakt om het e.e.a te kunnen opbergen.

Nu dan de hoek leeg - voor een paar uur - en twee kastjes leeg om speelgoed op te kunnen bergen. :D
pi_188497603
Welkom alle nieuwe aanwas! Ik weet ook nog dat ik vond dat alle kindjes al zoveel verder waren toen Kees en ik hier mee kwamen posten lezen. Maar nu is hij al een van de 'oudere', terwijl het echt nog maar zo kort geleden lijkt.

En O+ voor eigen naam zeggen, zo schattig! Kees doet dat alle even. En zit nu in de verkleinwoord fase, heel random. Auto (zijn favoriete woord/object ever), was eerst gewoon auto, toen auto's en nu autootje. Dus hij noemt zichzelf nu ook Keesje en dat vind ik toch zo allerzoetst O+

Sowieso gaat het hard met woordjes, ook steeds makkelijker nazeggen. Zinnen (lees: 2 woorden of meer achter elkaar) doet hij echt nog niet.

En lieve banaan met z'n rommel!
pi_188497620
Wolken en Nicolas, welkom hier!

Takkie, die foto O+.

PKM, heerlijke foto!

Mini, wat tof dat hij zijn naam zegt. Ik weet nog hoe leuk ik dat bij Twix vond.

Exode, de box eruit. Heerlijk vond ik dat.

Aure, opvoeden. Ik wist ook niet hoe het moest. We volgen ons gevoel, zijn onszelf en hebben lief. En dat heeft bij Twix goed uitgepakt (behalve als Tink komt voor een playdate, strontvervelend was ‘ie, maar een uur later lag ‘ie met 39 graden koorts in bed :@ ). We doen bij Mars hetzelfde en hopen dat dat weer goed uitpakt :).

Jentin :W , leuk dat je weer meeschrijft. Van wanneer is Phi ook alweer?
pi_188498290
Wolken! *O*

Gefeliciteerd NJ! Wat een leuke foto O+

Leuke foto’s van Sofie Takkie O+

PKM :D

Wat goed van Günther! :D

Hij zegt hier 1 woord heel vaak als ie wat wil maar we kunnen er niks van maken. Klinkt als istiejaa ofzoiets, heel irritant :') En de hele dag ‘Papa? Mama?, ook irritant na 6 keer in 1 minuut :'). Het nieuwste is ‘aai’ O+

Opvoeding, ik doe maar wat :@. Ik hou me aan een paar basisprincipes (vooral veiligheidstechnisch) en voor de rest is het hier ook voorleven en per situatie bekijken.
pi_188500804
Malteser :W Hoe is het met de reepjes? Phi is van half juni. Iets meer dan 14 maanden nu dus.

@Nicholasjoy, hoi! Het eerste jaar doorstaan *O* Voel je jezelf nu ook zo'n pro, als je anderen met baby's tegenkomt? Zo'n 'been there, done that'-vibe 8-) ?

Nog over opvoeden: Caesar is nu 5 en dat is echt een heerlijk lief joch. Zachtaardig en rustig, we kunnen 'm overal mee naartoe nemen. Geen krijspartijen op supermarktvloeren enzo. Ik vind dat heel prettig, maar heb niet het idee dat het in hoge mate onze verdienste is ofzo :+ Is gewoon zijn karakter. Phi is veel meer een driftkikker, nu al. Ook een hartstikke lief kind uiteraard, maar ik verwacht dat ik met haar opvoedtechnisch meer aan de bak moet :Y)

Ik vind dit wel een leuke fase, ze ontwikkelt zo hard. Tegelijk kan ik haar ook wel weer groter kijken :@ Dat geneuzel met wel/niet/wel/niet slapen, driftbuitjes, wederzijds onbegrip ('Moeder, waarom snap je niet wat 'diediediediediediediediedie' is :( ?!'), dat gezeul met tien kilo kind :P Ik hou mezelf voor dat het weer echt superleuk wordt als ze goed loopt en nog iets beter praat - dat vond ik bij Caesar iig wel. Nu vind ik momenten superleuk, maar het gros van de tijd flink aanpoten. Na een tijdje wordt dat andersom. Als het goed is :+
pi_188501516
Jentin....dit is eng he. B is ook zachtaardig zeg maar...een goedzak zeg maar. En Juul, pfoeh daar moeten we echt mee aan de bak. Zo heeft ze nu al voor elkaar om de kinderbeveiliging uit de stopcontacten te friemelen. Gaat ze de trap als een razende op als we even niet opletten en kan ze enorm hard krijsen.

Welkom NJ!!! Veel plezier met het feestje en het nieuwe speelgoed.

Wij hebben een thuishang en Marktplaats dag vandaag. De box gaat erop net zoals de draagzak, playmobil en nog wat spul. Een tas babyspeelgoed staat al klaar voor vrienden die een baby verwachten, kortom het is hier echt baby af nu. En ja dat vind ik best wel....uhm raar.
pi_188502452
Dat is ook gek. Een van mijn nichtjes verwacht een meisje in 2020 en veel van Phi's spul gaat daar nu heen. Bij Caesar kon ik maar moeilijk spullen weg doen - nu vind ik het vooral lekker opruimen. Maar het besef dat 'dit het is', dat is gewoon vreemd. Prima, maar vreemd.

En de parallellen tussen onze kinderen _O-
pi_188503509
Ik vind het heerlijk om het baby-spul weg te doen. Kleren stop ik in een vuilniszak voor een goed doel en speelgoed etc. geef ik online weg of aan buren/bekenden.
Box is hier onlangs weggedaan.
Er zijn wel kleertjes die ik heb bewaard maar dat is 1 tasje.

Het wordt pas gek wanneer speelgoed voor peuters en kleuters weggaat, wanneer Z. daar ook te groot voor is, na onze zoon.
Tegen die tijd heeft dat zeker 10 jaar hier gelegen. :o
pi_188512688
Welkom aan alle nieuwe dreumessen, kom gerust kletsen over ze want ook dan zijn ze heel erg leuk!

Eigen naam zeggen is idd een hele mijlpaal! Hier had ze al snel een bepaalde klank voor haar eigen naam. Nènè; en na 4 maanden ofzo zei ze van 1 op de andere dag vloeiend haar eigen naam, zo tof!
Inmiddels hoor ik wel 1000x op een dag ‘N. doet dat!!’ bij alles wat ze zelf wil doen. :')

Gisteren liepen we door de regen en ze wilde perse een eigen paraplu. We hebben nog geen kinderparaplu en het was hilarisch hoe ze over straat ging zo’n paraplu zo laag boven de grond. Ik zou eigenlijk nog eens een foto moeten kunnen plaatsen.

Babyspullen weg doen lijkt me ook echt een dingetje. Voor nu nog niet aan de orde want ik zou graag meer kindjes willen en hoop maar dat dat makkelijker gaat als ons gezinnetje compleet is.
pi_188513946
Over de verjaardag!

quote:
Fantastische dag gehad, helemaal gebroken wel ook nu. Saar deed het super, wakker tegen 07u, even een dutje zo van 09-10, vervolgens ook van 12:30-13:30 en 18:30-20:00. Verder kwam het eerste bezoek tegen 10u en ging het laatste bezoek tegen 21:30 weer naar huis. Ze heeft iedereen - ongeveer 50 mensen - persoonlijk gezien en gezegend met een afgesabbelde komkommer/tomaat/soepstengel. We hebben speelgoed voor een jaar (Wobbel, Ikea keukentje, badspeelgoed, zandbak, zandspeelgoed, tig flapjes/lees/speelboekjes, blokkentorens, treinen, muziekinstrumenten, ga zo maar door). Mevrouw zat tevreden te spelen bij alle mensen.

Voor volgend jaar alleen nadenken hoe je het doet met hapjes en drankjes met kind(eren) die vrij rondlopen. Als baby kon alles overal liggen, maar nu ze loopt/staat is niets veilig, dus we hebben nog hapjes over voor de hele week.

De cadeautjes: :@
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mevrouw had het erg naar haar zin met het zingen en de taart!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')