#ANONIEM | zaterdag 20 juli 2019 @ 18:49 |
Met dank aan @praadje voor het recept. Ik heb zojuist weer een pan groentesoep gemaakt.![]() [ Bericht 47% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2019 13:20:09 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 20 juli 2019 @ 19:19 |
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-07-2019 19:20:06 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 20 juli 2019 @ 19:29 |
Vriendelijke vriend, je kan onmogelijk van de foto's opmaken hoe het smaakt. In ieder geval bedankt voor je bijdrage. | |
Sigaartje | zaterdag 20 juli 2019 @ 19:31 |
Ziet er goed uit! Ik maak zelf regelmatig groentesoep. Omdat het een van de lekkerste soepen is. Ik doe geen champignons, ik gebruik gewoon een zak groente van Ah, mix van Knorr of Maggi en inderdaad (kleinere) gehaktballetjes. Ik gooi er ook gesneden pepertes doorheen, maar pas heel laat. Ik eet het vaak bij mijn ontbijt in het weekend. Broodje kaas erbij en een gekookt eitje en je kunt de hele dag weer aan. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 juli 2019 @ 19:35 |
Mooie is dat je met groentesoep alle kanten op kan gaan. Ik vind het ook heerlijk. Gewoon een zak voorgesneden groente halen is ook niks mis mee als je de tijd niet hebt (of geen zin hebt). Vroeg me af waarom jij geen fototopics meer maakt, Sigaartje? | |
maily | zaterdag 20 juli 2019 @ 19:54 |
@praadje ![]() | |
maily | zaterdag 20 juli 2019 @ 19:55 |
Ziet er goed uit @SVW6. | |
Sorella | zaterdag 20 juli 2019 @ 20:00 |
Nu krijg ik trek in groente soep. Mijn groentesoep bestaat uit bouillonblokjes, soepgroente en gekruid gehakt in plukjes er bij gegooid (ik ga toch geen ballen draaien, veels te lang bezig ![]() | |
Pino112 | zaterdag 20 juli 2019 @ 20:16 |
En wat nog meer? | |
Smallish | zaterdag 20 juli 2019 @ 21:01 |
2% zeiksnor. | |
Smallish | zaterdag 20 juli 2019 @ 21:02 |
Soepje is vast lekker, TS! ![]() | |
Loontjah | zaterdag 20 juli 2019 @ 21:24 |
Goed verslag! Yumyum! | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 21:28 |
Ziet er goed uit @SVW6. ![]() | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 21:30 |
Praadje is een rasechte Nederlandse. SVWS heeft het recept aangepast aan zijn eigen smaak en ziet er goed uit Het origineel naar grootmoeders recept -6 bouillonblokjes (rund of groente) Kijk even op de verpakking, de mijne zijn 1 blokje per halve liter water -1 flinke schenkel -3 liter water -350 gram soepvlees -250 gram gehakt of voorgedraaide balletjes -1 grote of 2 kleine zakjes soepgroente -1/2 pakje vermicelli Water opzetten met de bouillonblokjes, de schenkel en het soepvlees. Tegen de kook aanbrengen en daarna 3 uur laten garen Gehaktballetjes erin, na 10 minuten de groenten en na 5 minuten de vermicelli. Dit nog even op laten staan tot de vermicelli gaar is. Goed gevuld door het vlees en de groenten. Geen omkijken naar, af en toe even kijken of het niet kookt maar wel goed heet blijft. [ Bericht 2% gewijzigd door praadje op 20-07-2019 23:03:12 ] | |
marc0871 | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:36 |
Dat waren dan zeker die dobbelsteentjes die ze toen hadden. Mijn moeder deed er ook meestal een stuk of 6 van in. De tabletten die we nu hebben, tellen in hun eentje waarschijnlijk al minstens voor 4. | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:38 |
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking | |
Sigaartje | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:41 |
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het. | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:41 |
Zal wel een marketingstrategie zijn dat er nu minder kruiden inzitten, je meer blokjes nodig hebt, ze groter zijn gemaakt en je dus sneller een nieuwe verpakking nodig hebt. | |
marc0871 | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:41 |
Op de verpakking staat 6 blokjes voor 4 liter. Ik neem aan dat dat per tablet is. | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:43 |
Bij mij staat er toch echt op alle verpakkingen 1 tablet per halve liter water. Bij de kip/groente en vleesbouillon. | |
marc0871 | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:47 |
Mja, op die van mij, van Maggi, staat voor 6 liter bouillon. Maar ik ga echt geen 10 tabletten in 6 liter water gooien. 2 Is iig te veel voor 8 liter soep. | |
marc0871 | zaterdag 20 juli 2019 @ 22:58 |
Damn ![]() Net even de verpakking bekeken. 8 Tabletten voor 8 liter. Op de zijkant staat 1 of 2 tabletten in een liter water oplossen. Poehee. Ik wil best geloven dat er 6 van die dobbelsteentjes in een grote pan soep gingen (reken 2X een bord voor 4 mensen). Zoals gezegd; mijn moeder deed niet anders. Vaak genoeg die dingen zelf uit hun jasje mogen peuteren. Maar 1 tablet per liter vind ik echt te veel. | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 23:01 |
Ik heb altijd gewoon het huismerk maar bij Maggi zijn de adviezen nogal wisselend lees ik op de site van de Consumentenbond. Ik zou gewoon aanhouden wat er op de verpakking staat. Dan zit je altijd wel goed. Ik pas het even aan bij het recept dat je de hoeveelheid die op de verpakking staat het beste kunt aanhouden. | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 23:04 |
Hier hoef je amper naar om te kijken Sigaartje en je hebt gelijk een paar bakjes voor in de diepvries. | |
marc0871 | zaterdag 20 juli 2019 @ 23:05 |
Mja, dit was voor kip. Volgens mij was de rund voor 6 liter. Als ze dat echt bedoelen, wil ik het niet eten. ![]() | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 23:14 |
Ik zit net te lezen over de Knorr kippbouillon en dat is ook 1 tablet per halve liter. https://www.ah.be/producten/product/wi237241/knorr-bouillon-kip Ik neem ook wel eens bouillon uit een potje om een kop bouillon te maken en daar gaat dan ook twee theelepels in. En echt, 6 blokjes op 3 liter en je hebt echt geen zoute soep. Ik ben trouwens nierpatient maar wel een met een zouttekort en te lage bloeddruk dus ik moet regelmatig mijn zout aanvullen en dat doe ik dan met die potjes. Dus ik ben geen anti-zout, ik heb het juist nodig. Maar probeer de soep eens op deze manier en je hebt de heerlijke ouderwetse groentesoep. | |
marc0871 | zaterdag 20 juli 2019 @ 23:21 |
Mja, ik houd het wel bij mijn eigen soep ![]() ![]() Zouttekort. Ken ik. Maar dan omdat ik excessief zweet. Vroeger nam ik idd wel eens een kopje bouillon. Eerst zo'n dobbelsteentje in een grote mok oplossen. Later een theelepel uit een potje, of een Cup-a-Soup. Maar alles moest met minder zout, dus als ik het nu doe, ben ik nog extra zout aan het toevoegen ![]() Flauwe zooi. | |
praadje | zaterdag 20 juli 2019 @ 23:25 |
Haha herkenbaar. Niet door overmatig zweten trouwens, gewoon een rare kronkel in mijn lichaam. | |
FutureFairytale | zondag 21 juli 2019 @ 00:19 |
Ik mis de vermicelli ![]() En rundvlees is ook lekker. Groentesoep met rundvlees en ballen. Bouillon van het rundvlees met mergpijp en bouillonblokje. | |
marc0871 | zondag 21 juli 2019 @ 00:48 |
Oy ![]() Blikje tomatenpuree of verse tomaten erbij en je hebt tomatensoep. | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 02:02 |
Bedankt voor jullie lieve reacties. Het recept dat Praadje poste op de vorige pagina is idd nog lekkerder maar dat moet ik eens doen als ik nuchter ben (was gistermiddag/vandaag?) aardig aangeschoten tijdens het koken. | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 02:03 |
Vermicelli zat voor een klein gedeelte al in de AH Basic maar niet veel. Rundvlees vind ik ook lekkerder, moet ik eens proberen. | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 02:04 |
Het ligt al in de prullenbak dus kan niet meer op de ingrediëntenlijst kijken. Zullen wel suikers en andere toegevoegde stoffen zijn geweest. | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 02:06 |
Oke Mocht je weer tijd hebben, ik vind je fototopics altijd leuk. | |
praadje | zondag 21 juli 2019 @ 11:05 |
Ik ook | |
Lienekien | zondag 21 juli 2019 @ 11:08 |
Hoe bedoel je, je soep was vergiftigd? | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 11:08 |
Volgens mij was ik psychotisch geworden door die soep. Heb nu een foto van de oude soep er in gezet. | |
Lienekien | zondag 21 juli 2019 @ 11:09 |
Je wordt niet psychotisch door soep. | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 11:09 |
Klopte iets niet met de ingredienten leek wel. Ben nu alweer wat helderder maar vanochtend was ik weer de weg kwijt. | |
Lucky_Strike | zondag 21 juli 2019 @ 11:15 |
Ik zou even contact opnemen met je hulpverleners want dit zijn geen normale gedachten. Sterkte. | |
marc0871 | zondag 21 juli 2019 @ 12:03 |
Zeker weten dat het niet door de drank kwam?
| |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 13:10 |
Uhhh, heb je al aan de bel getrokken bij iemand, je ouders ofzo? Dit is niet normaal hoor ![]() Succes ![]() | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 13:19 |
Bedankt voor jullie lieve reacties. Heb net weer buiten een wandeling gemaakt, met buren gepraat en sta weer met beide benen op de grond. Later vanmiddag ga ik langs mijn ouders. Mijn vader gaat visjes op de plaat bakken. Als ik met mensen spreek gaat het altijd goed. De echte hel begint in mijn dromen. Maar goed ik ga aankomend weekend opnieuw groentesoep maken en zal niet verder over mijn problemen praten in een eetforum haha. | |
#ANONIEM | zondag 21 juli 2019 @ 13:21 |
Heb ook dat vergiftigd verwijderd in de OP anders staat het zo raar. Die pan soep in de OP heb ik een paar weken geleden gemaakt en was van alle keren de best gelukte groentesoep tot nu toe. | |
Lucky_Strike | zondag 21 juli 2019 @ 13:39 |
![]() | |
praadje | zondag 21 juli 2019 @ 13:40 |
Geniet van de visjes SVW-tje. Lekker even eruit. ![]() | |
4EverBlackEyed | maandag 22 juli 2019 @ 13:27 |
Oh, lekker! Groentensoep ![]() Ik doe er lekker veel vlees in ![]() | |
praadje | maandag 22 juli 2019 @ 14:21 |
Haha ik ook. | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 14:29 |
Ik ga er volgende keer ook extra vlees ingooien, liefst iets met rund. | |
Hallojo | maandag 22 juli 2019 @ 15:01 |
En zo min mogelijk groente ![]() | |
praadje | maandag 22 juli 2019 @ 15:41 |
Blokjes soepvlees kun je zo in de koeling vinden SVW6. Vaak zitten er ook gehakballetjes bij en een schenkel. Ik neem voor drie liter dan nog een apart bakje soepvlees en gehaktballetjes. Wel de schenkel, bouillon en het soepvlees tegelijk opzetten en drie uur laten trekken. | |
4EverBlackEyed | maandag 22 juli 2019 @ 15:46 |
Ik gooi er gehaktballetjes en runderpoulet in ![]() Runderpoulet en schenkel laat ik samen een paar uur (2/3 uur) trekken met een klontje boter en dat vormt dan de basis voor mijn soep ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 15:47 |
Bedankt voor de tip. Zo beginnen met uit de koeling lijkt me voor mij een beter dan gelijk een duur stuk vlees bij de slager halen waarvan ik niet weet hoe ik het klaar moet maken. Wat ik nu zeg klinkt misschien hilarisch, maar als kind at ik bij mijn opa en oma altijd "oudemannetjesvlees", wat gewoon draadjesvlees was. Heb als kind altijd gedacht dat het echt van oude mannetjes afkwam. Draadjesvlees (sowieso rundvlees) is nog immer mijn favoriete soort vlees dus ik ga het aankomend weekend proberen in de groentesoep. | |
praadje | maandag 22 juli 2019 @ 15:49 |
![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 18:38 |
Als de weersvoorspellingen kloppen gaat het aankomende vrijdag oud-Hollands klote weer worden. Ik ga me dit keer weer aan jouw recept houden. Toen ik het vanmiddag nog eens teruglas is dat zelfs veel praktischer dan al die onnodige dingen die ik in de oorspronkelijke openingspost had gemaakt. | |
praadje | maandag 22 juli 2019 @ 18:39 |
Succes en als het je lukt een foto, pretty please ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 21:08 |
Of het lukt of niet, foto komt sowieso ergens zaterdag. | |
praadje | maandag 22 juli 2019 @ 21:14 |
Tuurlijk lukt het. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 juli 2019 @ 15:58 |
![]() Heb vandaag dit gehaald. Eens wat andere merken proberen. Boerengroentesoep was uit voorraad en deze Deense soep had vrijwel dezelfde ingrediënten. Bouillon een keer van een ander merk gehaald, weet niet of het verschil maakt kwa smaak. Iedereen die mij kent weet dat ik vrijdag een biertje drink en ik durf het niet aan om mijn pan 3 uur te laten pruttelen in beschonken toestand. Ik ga dit keer 200 of 300 gram voorgedraaide runderballetjes halen en boerengroente met champignons. Belangrijkste is dat de bouillon goed smaakt, dat maakt of breekt de soep. Als ik nog iets over het hoofd heb gezien, of iemand tips heeft dan hoor ik het graag. | |
praadje | dinsdag 23 juli 2019 @ 16:10 |
Verstandige keus als je weet dat je gaat drinken om geen al te lange gerechten te maken. Dit klinkt ook als een heerlijke soep en je hebt je vlees en groenten ook weer binnen. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 juli 2019 @ 06:17 |
Hoe ver ik ook heen ben, er zit altijd nog een greintje verstand in mijn achterhoofd. Ga overigens zaterdag de soep maken want vrijdag op bezoek bij familie en dan gaan we vis eten. | |
praadje | woensdag 24 juli 2019 @ 09:24 |
![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 juli 2019 @ 19:03 |
![]() Heb met dat zakje 1,5 liter rundvleessoep gemaakt. Had 200 gram voorgedraaide rundersoepballetjes gekocht, 150 gram champignons en deze keer 3 bouillonblokjes erbij gedaan. Soepgroenten heb ik er dit keer niet bij gedaan. Heb net een kop op en het smaakt heel goed. Met die warmte drink ik veel alcohol ander slaap ik 's nachts niet. Ik ga verspreid over de avond die hele pan opeten. Heb nog een bak spaghetti over maar die eet ik morgen. | |
Fer | woensdag 24 juli 2019 @ 19:10 |
Ik probeer het altijd met een halve dosering blokjes en begin eerst met bouillon trekken van schenkel, soepvlees, hele ui en gemalen peper. Als ik bouillon heb blokjes erbij. Ondertussen balletjes draaien van gehakt, waar ik peper en zout in stop. | |
Sigaartje | woensdag 24 juli 2019 @ 19:44 |
Bij mij staat nu een pan groentesoep gezellig te pruttelen ![]() | |
Sigaartje | woensdag 24 juli 2019 @ 19:53 |
En klaar![]() Alvast voorraadje maken ![]() En proeven | |
Sigaartje | woensdag 24 juli 2019 @ 19:54 |
![]() Uitstekend! | |
#ANONIEM | woensdag 24 juli 2019 @ 19:55 |
Ja, dat doe ik ook. Tenminste met de bouillon. Is de smaak te flauw dan gooi ik er meer bij. | |
#ANONIEM | woensdag 24 juli 2019 @ 19:56 |
Ziet er goed uit, Sigaartje! | |
Sigaartje | woensdag 24 juli 2019 @ 20:04 |
Bij deze temperaturen heb ik geen honger. Om toch iets binnen te krijgen, eet ik dit en ik moet zeggen, perfect ![]() Ik voelde me erg flauwtjes door het warme weer toen ik thuiskwam. Hoofdpijn etc. Na dit kommetje soep voel ik me stukken beter! De hoofdpijn is ook weg. Ik hou nog twee emmertjes over als voorraad, eentje gaat de vriezer in. | |
praadje | woensdag 24 juli 2019 @ 20:11 |
Ziet er goed uit SVW'tje. Denk je er wel aan dat alcohol vocht onttrekt aan je lichaam dus extra zout en tussendoor wat anders drinken. | |
praadje | woensdag 24 juli 2019 @ 20:12 |
[quote]![]() [..] Bij deze temperaturen heb ik geen honger. Om toch iets binnen te krijgen, eet ik dit en ik moet zeggen, perfect ![]() Ik voelde me erg flauwtjes door het warme weer toen ik thuiskwam. Hoofdpijn etc. Na dit kommetje soep voel ik me stukken beter! De hoofdpijn is ook weg. Ik hou nog twee emmertjes over als voorraad, eentje gaat de vriezer in. [/quote Ziet er goed uit Sigaartje en door het zout aan te vullen dmv de bouillon knap je inderdaad wat op. | |
Sigaartje | woensdag 24 juli 2019 @ 20:16 |
@praadje Ze hadden alleen fijne soepgroenten bij AH. Wel een beetje jammer, vind het wel leuk om hele stronkjes bloemkool bijvoorbeeld te zien rondzwemmen. | |
praadje | woensdag 24 juli 2019 @ 20:29 |
Haha ja, dat ziet er wel gezellig uit ja. Heb je een eigen recept gebruikt of die van mijn opoe? |