abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_188027569
Met dank aan @praadje voor het recept. Ik heb zojuist weer een pan groentesoep gemaakt.



[ Bericht 47% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2019 13:20:09 ]
pi_188027948
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-07-2019 19:20:06 ]
pi_188028101
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel :')
Vriendelijke vriend, je kan onmogelijk van de foto's opmaken hoe het smaakt. In ieder geval bedankt voor je bijdrage.
pi_188028118
Ziet er goed uit!
Ik maak zelf regelmatig groentesoep. Omdat het een van de lekkerste soepen is. Ik doe geen champignons, ik gebruik gewoon een zak groente van Ah, mix van Knorr of Maggi en inderdaad (kleinere) gehaktballetjes. Ik gooi er ook gesneden pepertes doorheen, maar pas heel laat.

Ik eet het vaak bij mijn ontbijt in het weekend. Broodje kaas erbij en een gekookt eitje en je kunt de hele dag weer aan.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_188028159
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 19:31 schreef Sigaartje het volgende:
Ziet er goed uit!
Ik maak zelf regelmatig groentesoep. Omdat het een van de lekkerste soepen is. Ik doe geen champignons, ik gebruik gewoon een zak groente van Ah, mix van Knorr of Maggi en inderdaad (kleinere) gehaktballetjes. Ik gooi er ook gesneden pepertes doorheen, maar pas heel laat.

Ik eet het vaak bij mijn ontbijt in het weekend. Broodje kaas erbij en een gekookt eitje en je kunt de hele dag weer aan.
Mooie is dat je met groentesoep alle kanten op kan gaan. Ik vind het ook heerlijk. Gewoon een zak voorgesneden groente halen is ook niks mis mee als je de tijd niet hebt (of geen zin hebt).

Vroeg me af waarom jij geen fototopics meer maakt, Sigaartje?
  Spellchecker zaterdag 20 juli 2019 @ 19:54:02 #6
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188028395
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel :')
@praadje :{w
  Spellchecker zaterdag 20 juli 2019 @ 19:55:16 #7
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188028474
Nu krijg ik trek in groente soep.

Mijn groentesoep bestaat uit bouillonblokjes, soepgroente en gekruid gehakt in plukjes er bij gegooid (ik ga toch geen ballen draaien, veels te lang bezig :))
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 20 juli 2019 @ 20:16:31 #9
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_188028679
quote:
Dit is gemengd gehakt (varkensvlees 66,3 procent, rundvlees 31,7 procent)
En wat nog meer?
pi_188029511
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 20:16 schreef Pino112 het volgende:

[..]

En wat nog meer?
2% zeiksnor.
Is dat zo?
pi_188029522
Soepje is vast lekker, TS! :)
Is dat zo?
pi_188029928
Goed verslag! Yumyum!
Sappig !!
pi_188030006
Ziet er goed uit @SVW6. ^O^
pi_188030042
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 19:19 schreef Antonov89 het volgende:
Praadje is een Belg, die moet zich niet met Hollandse groentesoep bemoeien, en dat blijkt ook wel :')
Praadje is een rasechte Nederlandse. SVWS heeft het recept aangepast aan zijn eigen smaak en ziet er goed uit

Het origineel naar grootmoeders recept

-6 bouillonblokjes (rund of groente) Kijk even op de verpakking, de mijne zijn 1 blokje per halve
liter water
-1 flinke schenkel
-3 liter water
-350 gram soepvlees
-250 gram gehakt of voorgedraaide balletjes
-1 grote of 2 kleine zakjes soepgroente
-1/2 pakje vermicelli

Water opzetten met de bouillonblokjes, de schenkel en het soepvlees.
Tegen de kook aanbrengen en daarna 3 uur laten garen
Gehaktballetjes erin, na 10 minuten de groenten en na 5 minuten de vermicelli.
Dit nog even op laten staan tot de vermicelli gaar is.

Goed gevuld door het vlees en de groenten. Geen omkijken naar, af en toe even kijken of het niet kookt maar wel goed heet blijft.

[ Bericht 2% gewijzigd door praadje op 20-07-2019 23:03:12 ]
pi_188031233
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 21:30 schreef praadje het volgende:

[..]

Praadje is een rasechte Nederlandse. SVWS heeft het recept aangepast aan zijn eigen smaak en ziet er goed uit

Het origineel naar grootmoeders recept

-6 bouillonblokjes (rund of groente)
-1 flinke schenkel
-3 liter water
-350 gram soepvlees
-250 gram gehakt of voorgedraaide balletjes
-1 grote of 2 kleine zakjes soepgroente
-1/2 pakje vermicelli

Water opzetten met de bouillonblokjes, de schenkel en het soepvlees.
Tegen de kook aanbrengen en daarna 3 uur laten garen
Gehaktballetjes erin, na 10 minuten de groenten en na 5 minuten de vermicelli.
Dit nog even op laten staan tot de vermicelli gaar is.

Goed gevuld door het vlees en de groenten. Geen omkijken naar, af en toe even kijken of het niet kookt maar wel goed heet blijft.
Dat waren dan zeker die dobbelsteentjes die ze toen hadden.
Mijn moeder deed er ook meestal een stuk of 6 van in.
De tabletten die we nu hebben, tellen in hun eentje waarschijnlijk al minstens voor 4.
pi_188031297
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:36 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Dat waren dan zeker die dobbelsteentjes die ze toen hadden.
De tabletten die we nu hebben, tellen in hun eentje waarschijnlijk al minstens voor 4.
1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking
pi_188031344
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 19:35 schreef SVW6. het volgende:

[..]

Mooie is dat je met groentesoep alle kanten op kan gaan. Ik vind het ook heerlijk. Gewoon een zak voorgesneden groente halen is ook niks mis mee als je de tijd niet hebt (of geen zin hebt).

Vroeg me af waarom jij geen fototopics meer maakt, Sigaartje?
Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_188031353
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:38 schreef praadje het volgende:

[..]

1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking
Zal wel een marketingstrategie zijn dat er nu minder kruiden inzitten, je meer blokjes nodig hebt, ze groter zijn gemaakt en je dus sneller een nieuwe verpakking nodig hebt.
pi_188031354
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:38 schreef praadje het volgende:

[..]

1 blokje per 1/2 literwater. Dus op 3 liter 6 blokjes. Staat ook op de verpakking
Op de verpakking staat 6 blokjes voor 4 liter.
Ik neem aan dat dat per tablet is.
pi_188031417
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Op de verpakking staat 6 voor 4 liter.
Ik neem aan dat dat per tablet is
Bij mij staat er toch echt op alle verpakkingen 1 tablet per halve liter water. Bij de kip/groente en vleesbouillon.
pi_188031508
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:43 schreef praadje het volgende:

[..]

Bij mij staat er toch echt op alle verpakkingen 1 tablet per halve liter water. Bij de kip/groente en vleesbouillon.
Mja, op die van mij, van Maggi, staat voor 6 liter bouillon.
Maar ik ga echt geen 10 tabletten in 6 liter water gooien.
2 Is iig te veel voor 8 liter soep.
pi_188031747
Damn :o je hebt nog gelijk ook.
Net even de verpakking bekeken.
8 Tabletten voor 8 liter.
Op de zijkant staat 1 of 2 tabletten in een liter water oplossen.

Poehee. Ik wil best geloven dat er 6 van die dobbelsteentjes in een grote pan soep gingen (reken 2X een bord voor 4 mensen). Zoals gezegd; mijn moeder deed niet anders.
Vaak genoeg die dingen zelf uit hun jasje mogen peuteren.
Maar 1 tablet per liter vind ik echt te veel.
pi_188031816
Ik heb altijd gewoon het huismerk maar bij Maggi zijn de adviezen nogal wisselend lees ik op de site van de Consumentenbond.
Ik zou gewoon aanhouden wat er op de verpakking staat. Dan zit je altijd wel goed.

Ik pas het even aan bij het recept dat je de hoeveelheid die op de verpakking staat het beste kunt aanhouden.
pi_188031870
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 22:41 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Oh dat is heel simpel. Dat komt omdat ik weinig tijd heb. Op het werk gaan mensen met vakantie en dragen ze werk aan me over en gaan er mensen weg. Er gebeurt heel veel, dus ik ben al blij dat ik 's avonds wat rust kan vinden. Eten koop ik soms kant en klaar bij de groenteboer. Soms is het zo zo, soms is het heerlijk. Hij heeft best goede spullen, maar laatst had ik daar een Griekse schotel gekocht met aubergine, tja, veel te veel saus, was niet je van het.
Hier hoef je amper naar om te kijken Sigaartje en je hebt gelijk een paar bakjes voor in de diepvries.
pi_188031904
quote:
15s.gif Op zaterdag 20 juli 2019 23:01 schreef praadje het volgende:
Ik heb altijd gewoon het huismerk maar bij Maggi zijn de adviezen nogal wisselend lees ik op de site van de Consumentenbond.
Ik zou gewoon aanhouden wat er op de verpakking staat. Dan zit je altijd wel goed.

Ik pas het even aan bij het recept dat je de hoeveelheid die op de verpakking staat het beste kunt aanhouden.
Mja, dit was voor kip.
Volgens mij was de rund voor 6 liter.
Als ze dat echt bedoelen, wil ik het niet eten. :r
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')