Spockjuh_ | zaterdag 6 juli 2019 @ 21:53 |
Moksi alesi, telo, pom, kwie kwie, gemberbier, petjel, saoto, kousenband. Hier praten we over de Surinaamse keuken en haar ingrediënten. Met foto's, ervaringen en recepten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gouden regel: moeder en/of oma maken de lekkerste rotiplaat/pom/zuurgoed/etc. Recepten:
Gado gado heet in Suriname petjel en je maakt het met petjelsaus. Een rotiplaat warm je op in de magnetron in een boterhamzakje. Afhankelijk van hoe diep gevroren ze zijn en hoe hoog je magnetron staat, moet je ongeveer 90 tot 120 seconden opwarmen. Halverwege draaien. Meer recepten: http://sranangkukru.net/ https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/ Rudolf van 24Kitchen maakt 'pom' en wordt uitgelachen | |
KillemWieft | zaterdag 6 juli 2019 @ 22:43 |
Gewoon telo maken. ![]() | |
Weltschmerz | zondag 7 juli 2019 @ 12:35 |
Dat bedoelde ik niet. Maar het is wel een idee om mijn geexperimenteer met de tortilla weer op te pikken. Het zou wel grappig zijn aangezien het beide een soort vertrouwd basisgerecht zijn in resp. Spanje en Portugal. Ik ben helemaal niet thuis in de Surinaamse keuken, ik ken bacalhau voornamelijk uit Portugal. Maar in Frankrijk heb je ook brandades van stokvis. Maar de naam geeft al aan hoe internationaal het van oudsher is. Ik denk dat ik het met room en aardappel het lekkerst vind en weet niet of het wat is met veel ei. | |
Molo | zondag 7 juli 2019 @ 14:14 |
Met room en aardappel is voor mij ook favoriet, beetje nootmuskaat erdoorheen ook. Aftoppen met kaas en in de oven. Heerlijk ![]() Portugese vriendin maakt het regelmatig ![]() | |
stokj | zondag 7 juli 2019 @ 14:41 |
Bara, dawet, baka bana....mang mang mang... ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 12 juli 2019 @ 14:20 |
Ha dit topic leeft nog. Mijn broertje heeft twee weken geleden een broodje kipkerrie gehaald bij een (nieuwe?) tent in de Stede, Den Haag. Weet niet precies waar, zal het volgende week aan hem vragen want het smaakte zeer goed. | |
JaneDoe | vrijdag 12 juli 2019 @ 17:20 |
Dat moet Phia's geweest zijn | |
stokj | maandag 22 juli 2019 @ 17:00 |
Wat vinden jullie van Broodje Abdoel (Den-Haag). Daar al jaren niet meer geweest. De laatste keer (jaren geleden) volgens mij bij Rukshana eten gehaald. | |
ChilllayD | maandag 22 juli 2019 @ 18:21 |
Ik moet dat goedje weten naast die bara's! Ja, iets met ui tomaat en hete peper. Maar hoe ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 19:10 |
Chutney. ![]() Google ff ‘chutney’, dan vind je tal van receptjes. Het is geen hogere wiskunde. Als ik zelf kon koken, dan had ik het je uitgelegd, maar helaas. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 19:11 |
Ken ik niet, brada. | |
stokj | maandag 22 juli 2019 @ 19:13 |
Die Abdoel is bij Paul Krugerplein. Die Rukshana in Paul Krugerlaan. Ie ab want tra plek foe yang in Haga? | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 19:18 |
Ik kom zelden in Den Haag, dus ik weet daar ook niet echt de plekken. ![]() Maar veel Hindoestanen in Den Haag. Ik ben zelf half-Creool. Wat zijn de hotspots van Den Haag dan? Yu sab fa mi lob Roti. ![]() Doks, fowru, lams. Ala sani. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-07-2019 19:23:29 ] | |
stokj | maandag 22 juli 2019 @ 19:19 |
Aai, ga naar die twee plekken die ik je noemde. Verder heb je in Amsterdam ook wel lekkere tentjes zoals Spang Makandra of Riaz. | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 19:23 |
![]() | |
KillemWieft | maandag 22 juli 2019 @ 19:32 |
Laat me raden, je kent alleen motjo birti in Agga. ![]() | |
stokj | maandag 22 juli 2019 @ 20:07 |
![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 20:23 |
Doublet- en Geleenstraat rijd ik je blind heen, brada.
| |
#ANONIEM | maandag 22 juli 2019 @ 20:42 |
Wat een kerel hahaha | |
JaneDoe | dinsdag 23 juli 2019 @ 17:49 |
Boekhorststraat, New Meyva | |
#ANONIEM | woensdag 24 juli 2019 @ 04:43 |
Thanks. | |
DevilsWhore | donderdag 25 juli 2019 @ 00:12 |
BB met R ![]() | |
stokj | donderdag 25 juli 2019 @ 09:32 |
Gaan we ook op de lijst zetten om te proberen. | |
stokj | donderdag 25 juli 2019 @ 09:32 |
Lekker hoor! | |
stokj | donderdag 25 juli 2019 @ 09:32 |
Bakabana met pindasaus van Spang Makandra [ Bericht 30% gewijzigd door stokj op 25-07-2019 11:50:55 ] | |
JaneDoe | donderdag 25 juli 2019 @ 09:42 |
Gisteren sinds lange tijd weer eens bij Djojo op de Beeklaan geweest ![]() | |
stokj | donderdag 25 juli 2019 @ 11:52 |
Kan me herinneren dat mijn tante daar ooit een hete kip had besteld. Maar Djojo dacht dat het voor de dag erna was. Dus mijn oom helemaal op z'n Surinaams te keer gaan tegen Djojo en ik en mijn neefje het uitgieren van het lachen. Uiteindelijk hebben ze snel een kip klaargemaakt en kregen we nog wat snacks mee om het goed te maken. Maar dat is alweer jaren geleden. | |
JaneDoe | donderdag 25 juli 2019 @ 13:09 |
Ja, je moet geen haast hebben als je er langs gaat, dat is niet veranderd. Maar het was het wachten weer waard. | |
stokj | donderdag 25 juli 2019 @ 15:05 |
Ook weleens bij Ruksana gehaald. Was destijds nog van goede kwaliteit. Daar ervaringen mee? | |
JaneDoe | donderdag 25 juli 2019 @ 15:17 |
Nope, nog nooit geweest | |
rmrt2010 | zondag 4 augustus 2019 @ 10:36 |
![]() |