abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187785896
registreer om deze reclame te verbergen
Moksi alesi, telo, pom, kwie kwie, gemberbier, petjel, saoto, kousenband. Hier praten we over de Surinaamse keuken en haar ingredinten. Met foto's, ervaringen en recepten :Y)

kwie-kwie2527s2bin2bmasala.jpg

1k0.jpg

pomtajer.jpg

Bara-1024x751.jpg

Gouden regel: moeder en/of oma maken de lekkerste rotiplaat/pom/zuurgoed/etc.

Recepten:
SPOILER: Zuurgoed volgens Tem en Negentiendertig
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Maizenakoekjes volgens KillemWieft
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gado gado heet in Suriname petjel en je maakt het met petjelsaus.

Een rotiplaat warm je op in de magnetron in een boterhamzakje. Afhankelijk van hoe diep gevroren ze zijn en hoe hoog je magnetron staat, moet je ongeveer 90 tot 120 seconden opwarmen. Halverwege draaien.

Meer recepten:
http://sranangkukru.net/
https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/


Rudolf van 24Kitchen maakt 'pom' en wordt uitgelachen
Hooray for boobies!
  zaterdag 6 juli 2019 @ 22:43:10 #2
434029 KillemWieft
My funk is multilayered!
pi_187786892
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kick! Ik kwam een pak bakkeljauw tegen in de koelkast dat bijna aan de datum is. Ik heb het nog nooit gebruikt, wat zal ik er eens mee doen? Bij voorkeur maak ik een maaltijd, geen broodje.

Ik maak het zuurgoed van @:tem nog regelmatig, ik ben van de week nog een paar potten ingemaakt.
Gewoon telo maken. :Y)
When the sharpest vibration, saves you from obliteration
When the melting pot stirs, how you gonna take it?
When you can't tell him from her, how you gonna fake it?
When the lines blur every boy and girl, how you gonna make it in this brave new world?
pi_187792881
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 19:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als een soort tortilla? Dat klinkt wel heel aantrekkelijk :9 Het wint het van de petjil vooralsnog.
Dat bedoelde ik niet. Maar het is wel een idee om mijn geexperimenteer met de tortilla weer op te pikken. Het zou wel grappig zijn aangezien het beide een soort vertrouwd basisgerecht zijn in resp. Spanje en Portugal.

Ik ben helemaal niet thuis in de Surinaamse keuken, ik ken bacalhau voornamelijk uit Portugal. Maar in Frankrijk heb je ook brandades van stokvis. Maar de naam geeft al aan hoe internationaal het van oudsher is. Ik denk dat ik het met room en aardappel het lekkerst vind en weet niet of het wat is met veel ei.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zondag 7 juli 2019 @ 14:14:34 #4
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_187793992
registreer om deze reclame te verbergen
Met room en aardappel is voor mij ook favoriet, beetje nootmuskaat erdoorheen ook. Aftoppen met kaas en in de oven. Heerlijk :9

Portugese vriendin maakt het regelmatig :9
Dave with a knife
pi_187794418
Bara, dawet, baka bana....mang mang mang... :9 :9 :9
pi_187881813
Ha dit topic leeft nog. Mijn broertje heeft twee weken geleden een broodje kipkerrie gehaald bij een (nieuwe?) tent in de Stede, Den Haag. Weet niet precies waar, zal het volgende week aan hem vragen want het smaakte zeer goed.
pi_187885188
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 14:20 schreef SVW6. het volgende:
Ha dit topic leeft nog. Mijn broertje heeft twee weken geleden een broodje kipkerrie gehaald bij een (nieuwe?) tent in de Stede, Den Haag. Weet niet precies waar, zal het volgende week aan hem vragen want het smaakte zeer goed.
Dat moet Phia's geweest zijn
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')