abonnement Unibet Coolblue
pi_187780069
Inleiding

Dit werk bevat enerzijds een kritische beschouwing op de Nederlandse samenleving vanaf W.O.-II tot op heden en anderzijds een poging om voor de eindconclusie, voortvloeiende uit die beschouwing, een alternatief te creëren.

De tijden, zoals we die in Nederland kenden, zijn aan het verdwijnen. We stonden altijd bekend als een gastvrije natie (denk aan de Joden, die in de loop der eeuwen overal vervolgd werden en daardoor naar ons toekwamen). Een land waar je je veilig kon voelen.

Dat lijkt nog wel zo, maar is het ook zo? De overheden hebben zich rechten toegekend, die tot in de privésfeer komen (afluisteren telefoon, cameratoezicht). Politici, burgemeesters worden bedreigd. En, zijn vreemdelingen nog wel welkom? Of is de situatie zo geworden dat die open houding in het gedrang is gekomen?

De situatie in Nederland is inderdaad enorm veranderd vergeleken bij de tijd van voor WO-II. En dat is in een toenemende sneltreinvaart gegaan. Enkele factoren: de babyboom, de gastarbeiders, de komst van Nederlanders uit warme gebieden, de migranten uit verschillende werelddelen, de welvaart met onder andere als gevolg het autobezit. Elk heeft op meerdere terreinen z’n effecten.

Nederland stond open voor de wereld, maar de wereld heeft haar overgenomen. We zijn nog wel een zelfstandig land, maar dat heeft z’n langste tijd gehad (de EU). We houden ons individueel zo goed mogelijk overeind, maar dat is steeds moeilijker aan het worden.
Onze levens worden, ondanks de veelheid aan verpozing, hoe langer hoe meer opgesloten. Onze vrijheid is aan het verdwijnen!

Hoe dat veroorzaakt wordt, wordt ten dele als eerste geanalyseerd. Naar mijn mening is dit genoeg. Meer, verdere en diepere analyse zouden de conclusie(s) niet wezenlijk beïnvloeden.
Steeds worden er (deel)conclusies getrokken en commentaar gegeven, uitmondend in een eindconclusie.

Tenslotte wordt daar de vraag aan gekoppeld, die je mijns inziens zou moeten stellen: moeten we ons niet afvragen of we daar nog genoegen mee moeten nemen? Moeten we niet een poging doen om voor de frustraties, voorvloeiende uit die conclusies, een alternatief te creëren?
Ik ben van mening dat we inderdaad daar geen genoegen mee moeten nemen, maar een poging moeten doen om het tij te keren door een alternatief te creëren.

(Wordt vervolgd met: Deel I Analyses)
  Moderator zaterdag 6 juli 2019 @ 15:30:52 #2
54278 crew  Tijger_m
42
pi_187780115
Volgens mij heb jij een heel raar idee van historisch Nederland gebaseerd op aannames die totaal niet kloppen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_187915712
Deel I Analyses

Verantwoording:
Zoals al aangekondigd, begin ik met een aantal hoofdstukken, waarin ik deels beschrijvend, citerend en inventariserend maar ook becommentariërend, een analyse-overzicht heb gemaakt. Deze heeft een overwegend recent karakter. Het is alfabetisch gerangschikt, zodat teruggrijpen op gerelateerde onderwerpen gemakkelijk te doen is.

Het verzamelen van die analyses was heel eenvoudig. We worden immers overvoerd met informatie. Dat heeft als nadeel dat ons korte termijn geheugen overbelast wordt, waardoor niet alles blijft ‘hangen’ (in het lange termijn geheugen). Een aspect daar weer van is dat dit een gevoel kan geven van ‘ik raak de controle, het overzicht kwijt’. Mijn bedoeling is dat door deze analyses u, geachte lezer, mogelijk weer een zeker overzicht krijgt.

Hoofdstuk 1. Een eerste analyse

Feit is dan heel veel Nederlanders zich meer en meer ‘’unheimisch’’ zijn gaan voelen bij de politieke gang van zaken van deze tijd. Men ervaart bijvoorbeeld dat er over hun hoofden geregeerd wordt. De proefballonnetjes zijn niet van de lucht en vervolgens wordt er in de achterkamertjes én het verloop én de stemming bekokstoofd. Partijprogramma’s doen er uiteindelijk maar ten dele toe, omdat men nu eenmaal met andere partijen moet regeren. Die consensus leidt er toe dat men zelfs stokpaardjes laat vallen. Het één na laatste democratische recht dat we hebben, het Referendum, is ons ontstolen door onze eigen volksvertegenwoordiging. Het laatste recht dat we hebben, is ons kiesrecht. Als dat zou worden uitgehold, kun je niet meer spreken van een democratisch Nederland.

En dan is er de EU met haar steeds verdergaande invloed en met ook al steeds meer wetten. Het komt namelijk al voor dat onze Hoge Raad der Nederlanden vooraf ‘advies’ vraagt aan het Europese hof. Zolang je in de EU zit, is dat heel verstandig. Maar ook dat lidmaatschap verdient nadere overweging (waar ik later op terugkom).

Ons CBS, dat zoveel (cijfer)materiaal publiceert, stelt met betrekking tot de volgende items:

*Bevolking Inmiddels heeft 23 procent van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond. De afgelopen drie jaar groeide de bevolking vooral door immigratie. Vluchtelingen en mensen uit nieuwe EU-lidstaten. Het aandeel migranten is vooral hoog in de grote steden. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag heeft iets meer dan de helft van de inwoners een migratieachtergrond.

*Criminaliteit Sinds 2005 daalt het percentage geregistreerde verdachten van misdrijven vrij consistent onder alle herkomstgroepen. Ook het aandeel personen dat slachtoffer is van criminaliteit of zich wel eens onveilig voelt neemt af. Het percentage personen met een Nederlandse achtergrond dat verdacht is van misdrijven is hoger naarmate de stedelijkheid van de buurt hoger is, bij mensen met een migratieachtergrond is dit patroon minder zichtbaar.

*Sociaaleconomische positie Mensen met Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse migratieachtergrond halen hun inkomstenbron minder vaak uit werk dan migranten uit nieuwe EU-landen. Voor bijna alle migratieachtergronden geldt dat de inkomens sinds 2014 verder zijn gestegen.

*Sociale en maatschappelijke participatie Personen met een Nederlandse achtergrond zijn vaker actief als vrijwilliger dan personen met een westerse of niet-westerse migratieachtergrond. Ook geven zij vaker informele hulp. Verder zijn migranten van de tweede generatie vaker actief als vrijwilliger dan de eerste generatie.

*Onderwijs Ten opzichte van 10 jaar geleden volgt een groter deel van de leerlingen met een niet-westerse migratieachtergrond een hoger onderwijsniveau, zowel in het voortgezet onderwijs als in het middelbaar onderwijs. Ditzelfde geldt voor deelnemers met een Nederlandse achtergrond. Hierdoor neemt het verschil in deelname aan hogere niveaus tussen leerlingen met een Nederlandse achtergrond en een niet-westerse achtergrond vrijwel niet af.

Het CBS publiceert op basis van door haar verkregen informatie. De vraag is echter of die informatie de volledige impact van het item weergeeft. Zo zou je bij het item ‘Criminaliteit’ de vraag kunnen stellen: in hoeverre is de toegenomen (administratieve) werkdruk bij de politie hierin verdisconteert? En: onder aangerande vrouwen is het veelal: ‘ik moet er niet aan denken aangifte doen. Dan beleef ik het nog een keer en er wordt toch niets mee gedaan!’

Commentaar: De cijfers van het CBS staan op zichzelf, maar kunnen betrekkelijk zijn. Verder: is ze volkomen autonoom? Oftewel: kan ze rapporteren wat ze zou moeten publiceren?

Onze grondwet garandeert godsdienstvrijheid en dat geeft ruimte voor gelovigen, die er bedenkelijke motieven op na kunnen houden. Ze houden vast aan hun theologische waarden, die soms haaks staan op onze traditionele. Dat maakt integratie uitgesproken lastig.

Een enquête behoort naar haar definitie een representatieve steekproef te zijn. Recent is gebleken dat daar zodanig van af is geweken dat de uitslag in feite gemanipuleerd werd (naar de ideologie van de samenstellers). Ik vind het verbazend dat enquêtes ons bijvoorbeeld vertellen dat we als Nederlanders gelukkig zouden zijn. Zou dat ook hier aan de gestelde vragen kunnen liggen?

Samengevat: ondanks deze bepaald niet volledige opsomming, is er m.i. voor velen voldoende grond om zich ongelukkig te voelen bij de politieke ontwikkelingen van de laatste (tientallen) jaren.

(wordt vervolgd met Hoofdstuk 2)
  zondag 14 juli 2019 @ 14:54:28 #4
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_187916147
Wat is DIGIDemocratie? In het OP gaat het grotendeels over migranten. Wat is volgens TS het verband tussen democratie en migratie?
The view from nowhere.
  zondag 14 juli 2019 @ 16:01:16 #5
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_187917970
Zou graag meer lezen over softwareoplossingen voor digitale democratie, heb je daar ook kennis van TS?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 17:21:17 #6
54278 crew  Tijger_m
42
pi_187920233
Onsamenhangend gebrabbel met een hoog conspiracy theory gehalte.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 18:43:48 #7
236264 crew  capricia
pi_187921857
@PM.ms11
Kom je nog meepraten in je eigen topic?
Definitely not CIA
pi_187923048
Waarom zou het moeten verbazen dat Nederlanders gelukkig zijn? Een andere uitkomst zou toch zwaar verbazingwekkend moeten zijn?

We hebben hier toch niks te klagen? Amper werkloosheid, hoog niveau zorg met amper wachtlijsten, geen sloppenwijken waar geen agent in durft, goed onderwijs, niet de enorme discriminatie zoals in de VS... als er dan nog uit zou komen dat we ongelukkig zijn, zouden we wel een heel depressief zootje zijn met zijn allen.


En als de rest van de hoofdstukken ook zulke onsamenhangende theoriën zijn over de onafhankelijkheid van het CBS (zijn ze echt), laat dan maar zitten. Het CBS in twijfel trekken hoort niet in POL thuis.

Het CBS is de onafhankelijke scheidsrechter en daarin nog één van de beste, zo niet de beste, ter wereld. Die val je niet aan.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_187924454
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 17:21 schreef Tijger_m het volgende:
Onsamenhangend gebrabbel met een hoog conspiracy theory gehalte.
Nee.

Het is een goed en duidelijk verhaal. Echter zonder conclusie. Die voeg ik toe:

Nederland is er aan. We zijn verkocht.
  zondag 14 juli 2019 @ 21:02:53 #10
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_187925226
Ah vreemdelingenhaatbetoog verpakt in wollig taalgebruik
pi_187925370
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 20:25 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]

Nee.

Het is een goed en duidelijk verhaal. Echter zonder conclusie. Die voeg ik toe:

Nederland is er aan. We zijn verkocht.
Ja, joh, maak het nog gekker. Nederland is inderdaad het slechtste land ter wereld om in te wonen, of niet?

Ik snap die rare fascinatie voor Moslims echt niet. Wonen er zat in mijn buurt, lopen dagelijks groepjes vrouwen met hoofddoek langs. Maar last van die mensen heb ik totaal niet. Laat je daar je geluk door afpakken?

Ik heb meer last van die aso iets verderop die enorme boxen in zijn auto heeft gezet en die altijd vol open heeft terwijl hij staat te sleutelen tot 's avonds laat. Maar dat is gewoon een blanke man. Of die malloten die het hele jaar door vuurwerk af steken in mijn straat, waardoor mijn kids steeds wakker worden. Ook blank. Maar ook die krijgen mij echt niet ongelukkig.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 21:11:53 #12
236264 crew  capricia
pi_187925377
Hier is deel I:
POL / DIGIDemocratie in de 21ste eeuw in Nederland

Ik nodig TS nogmaals van harte uit mee te komen praten in zijn eigen topic.
Dat is toch ook een beetje de bedoeling van fok! :)
Definitely not CIA
  zondag 14 juli 2019 @ 21:22:56 #13
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_187925566
Ik denk dat we zullen moeten wachten tot maandag 22 juli voor de volgende update.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  Moderator zondag 14 juli 2019 @ 21:28:47 #14
54278 crew  Tijger_m
42
pi_187925689
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 20:25 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]

Nee.

Het is een goed en duidelijk verhaal. Echter zonder conclusie. Die voeg ik toe:

Nederland is er aan. We zijn verkocht.
Aan wie zijn we verkocht en door wie? Leg eens uit?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_187926856
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 21:11 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ja, joh, maak het nog gekker. Nederland is inderdaad het slechtste land ter wereld om in te wonen, of niet?

Ik snap die rare fascinatie voor Moslims echt niet. Wonen er zat in mijn buurt, lopen dagelijks groepjes vrouwen met hoofddoek langs. Maar last van die mensen heb ik totaal niet. Laat je daar je geluk door afpakken?

Ik heb meer last van die aso iets verderop die enorme boxen in zijn auto heeft gezet en die altijd vol open heeft terwijl hij staat te sleutelen tot 's avonds laat. Maar dat is gewoon een blanke man. Of die malloten die het hele jaar door vuurwerk af steken in mijn straat, waardoor mijn kids steeds wakker worden. Ook blank. Maar ook die krijgen mij echt niet ongelukkig.
Je hebt zeker een valide punt, wanneer je uitsluitend kijkt naar individuen. Maar het gaat mij om het grotere plaatje. De Nederlandse cultuur gaat eraan. Daarmee bedoel ik: die verdwijnt. Daar heb jij misschien geen last van en mijn tijd zal het ook wel uitdienen. Maar de volgende generaties zullen niet dezelfde vrijheden hebben waar wij van hebben kunnen genieten. De inperking van onze vrijheden en de verwoesting van de westerse beschaving gaat met kleine stapjes en is daarom voor de leek niet waarneembaar.
pi_187926970
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 21:28 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Aan wie zijn we verkocht en door wie? Leg eens uit?
De Nederlandse cultuur, als onderdeel van de westerse beschaving, is opgeofferd aan het door de EU voorgestelde ideaal: vrijheid van kapitaal, goederen en personen. Met name die laatste vrijheid, van personen, zorgt er stapsgewijs (zie ook vorige bericht) dat onze cultuur, onze beschaving, met hele kleine stapjes zal verdwijnen. Jij ziet dat ook, maar je begrijpt het nog niet.

We kunnen niet meer naar een zwembad met onze kinderen, omdat we daar worden lastiggevallen. We moeten excuses maken voor een slavernij van 150 jaar of langer geleden, waar wij zelf part noch deel aan hebben gehad. We mogen ons eigen volksfeest met Zwarte Piet niet meer vieren. We mogen niet meer solliciteren voor een functie aan de universiteit, omdat we niet over het juiste geslacht beschikken. We komen niet meer in aanmerking voor een huurwoning, omdat er altijd wel een migrant is met een urgentieverklaring. We moeten tolereren dat buitenlandse criminelen elkaar afschieten in onze hoofdstad. We moeten tolereren dat Oost-Europese oplichters hier onrechtmatig subsidies opstrijken. Enzovoorts, enzovoorts.
pi_187927733
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 22:30 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]

Je hebt zeker een valide punt, wanneer je uitsluitend kijkt naar individuen. Maar het gaat mij om het grotere plaatje. De Nederlandse cultuur gaat eraan. Daarmee bedoel ik: die verdwijnt. Daar heb jij misschien geen last van en mijn tijd zal het ook wel uitdienen. Maar de volgende generaties zullen niet dezelfde vrijheden hebben waar wij van hebben kunnen genieten. De inperking van onze vrijheden en de verwoesting van de westerse beschaving gaat met kleine stapjes en is daarom voor de leek niet waarneembaar.
Volgens mij valt dat heel erg mee, de meeste migranten zijn al snel vrij westers en zeker hun kinderen zijn gewoon kinderen met onze normen en waarden. Het enige wat misschien af wijkt is hun geloof (en daardoor ook wat kleding, al hebben jonge moslima's vaak gewoon een strak shirt en een hippe spijkerbroek onder hun hoofddoek). Staar je niet blind op dat hele kleine percentage streng islamitische mensen dat geen contact wil met niet-gelovigen of op de paar geradicaliseerde jongeren. Die vormen binnen de migranten een hele kleine minderheid, niet groter dan bijvoorbeeld de SGP aanhang.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  zondag 14 juli 2019 @ 23:35:26 #18
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_187927906
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 22:30 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Maar het gaat mij om het grotere plaatje.
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 22:36 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
We kunnen niet meer naar een zwembad met onze kinderen, omdat we daar worden lastiggevallen. We moeten excuses maken voor een slavernij van 150 jaar of langer geleden, waar wij zelf part noch deel aan hebben gehad. We mogen ons eigen volksfeest met Zwarte Piet niet meer vieren. We mogen niet meer solliciteren voor een functie aan de universiteit, omdat we niet over het juiste geslacht beschikken. We komen niet meer in aanmerking voor een huurwoning, omdat er altijd wel een migrant is met een urgentieverklaring. We moeten tolereren dat buitenlandse criminelen elkaar afschieten in onze hoofdstad. We moeten tolereren dat Oost-Europese oplichters hier onrechtmatig subsidies opstrijken. Enzovoorts, enzovoorts.
Dat is niet het grotere plaatje.

Het grotere plaatje laat zien dat dit soort ongemak van alle tijden is, als ook het geweeklaag over de veranderende verslechterende cultuur. Dit gekloot blijft altijd. De cultuur verandert voortdurend. De jeugd is wat dit betreft ook een verdachte groep, al neemt dat gevaar met de vergrijzing juist af. Het is zeker geen pretje, als je medemens voortdurend je wereld verbouwt, zeker niet als je er inmiddels aan gehecht bent geraakt. Neem ondernemers en hun innovaties. Word je ook niet altijd vrolijk van. Of neem linkse progressieven, of rechtse regressieven. Het houdt niet op.

[ Bericht 0% gewijzigd door deelnemer op 15-07-2019 14:33:13 ]
The view from nowhere.
  Moderator maandag 15 juli 2019 @ 00:30:06 #19
54278 crew  Tijger_m
42
pi_187928645
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 22:36 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]

De Nederlandse cultuur, als onderdeel van de westerse beschaving, is opgeofferd aan het door de EU voorgestelde ideaal: vrijheid van kapitaal, goederen en personen. Met name die laatste vrijheid, van personen, zorgt er stapsgewijs (zie ook vorige bericht) dat onze cultuur, onze beschaving, met hele kleine stapjes zal verdwijnen. Jij ziet dat ook, maar je begrijpt het nog niet.

We kunnen niet meer naar een zwembad met onze kinderen, omdat we daar worden lastiggevallen. We moeten excuses maken voor een slavernij van 150 jaar of langer geleden, waar wij zelf part noch deel aan hebben gehad. We mogen ons eigen volksfeest met Zwarte Piet niet meer vieren. We mogen niet meer solliciteren voor een functie aan de universiteit, omdat we niet over het juiste geslacht beschikken. We komen niet meer in aanmerking voor een huurwoning, omdat er altijd wel een migrant is met een urgentieverklaring. We moeten tolereren dat buitenlandse criminelen elkaar afschieten in onze hoofdstad. We moeten tolereren dat Oost-Europese oplichters hier onrechtmatig subsidies opstrijken. Enzovoorts, enzovoorts.
Interessant vooral omdat de zaken die jij noemt helemaal niets met de EU te maken hebben maar ik lees nog steeds niet wie er iets verkocht heeft en aan wie we dan verkocht zijn.

Overigens, als je Sjoukje bent mag jij wel solliciteren toch? Herman mag dat even niet.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_187929992
Om de een of andere reden heb ik het idee dat dit allemaal toewerkt naar de conclusie: allemaal FvD stemmen, want dan gaan die buitenlanders eruit, wordt zwarte piet weer zwart, krijgen we een bindend referendum en stoppen we met al die rare gelijkekansenprojecten. Iedereen gewoon weer christelijk doen en vrouwen: bek houden en achter het aanrecht.

O ja, en uit de EU, want dat zijn corrupte cultuurmarxisten.
pi_187939192
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 23:22 schreef Hanca het volgende:

[..]

Volgens mij valt dat heel erg mee, de meeste migranten zijn al snel vrij westers en zeker hun kinderen zijn gewoon kinderen met onze normen en waarden. Het enige wat misschien af wijkt is hun geloof (en daardoor ook wat kleding, al hebben jonge moslima's vaak gewoon een strak shirt en een hippe spijkerbroek onder hun hoofddoek). Staar je niet blind op dat hele kleine percentage streng islamitische mensen dat geen contact wil met niet-gelovigen of op de paar geradicaliseerde jongeren. Die vormen binnen de migranten een hele kleine minderheid, niet groter dan bijvoorbeeld de SGP aanhang.
Ik bewonder je optimisme. Dat de migrantenkinderen onze normen en waarden overnemen, is een discutabele stelling. Onderzoek laat zien dat de derde-generatie migranten (die hier zelf zijn geboren) vaak fundamenteler zijn op religieus gebied dan hun ouders.

Maar, en dit is belangrijker, wordt deze gedeeltelijke aanpassing van migrantengeneraties volledig overschaduwd door het feit dat er weer steeds niéuwe migranten bijkomen, onder meer wegens uithuwelijking.

In de praktijk zie je daarom een wisselwerking. Migranten passen zich gedeeltelijk aan aan onze normen en waarden, maar wij passen ons ook gedeeltelijk aan aan hún normen en waarden. En dat is ook precies wat links-progressieven propageren: wij moeten ons óók aanpassen.

Dit laatste is zichtbaar op allerlei grotere en kleinere terreinen. Wij tolereren bijvoorbeeld dat moskeeën nu het Nederlandse straatbeeld bepalen. Wij staan gescheiden zwemlessen toe. Wij subsidiëren islamitische scholen waar men de kinderen leert hoe verdorven en slecht de westerse samenleving eigenlijk is. Wij gedogen de marteling en verminking van kinderen door besnijdenis. Wij gedogen kind-huwelijken, uithuwelijking en bigamie. Enzovoorts.
pi_187939271
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 00:30 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Interessant vooral omdat de zaken die jij noemt helemaal niets met de EU te maken hebben maar ik lees nog steeds niet wie er iets verkocht heeft en aan wie we dan verkocht zijn.

Overigens, als je Sjoukje bent mag jij wel solliciteren toch? Herman mag dat even niet.
Bij jou krijg ik het sterke gevoel dat ik het wel kan blijven uitleggen, maar dat je het gewoon niet wil begrijpen.

Goed, nog een keertje dan. Door de EU heeft Nederland geen eigen grensbewaking meer. In plaats daarvan is echter geen grensbewaking op Europees niveau gekomen. Er zijn derhalve geen grenzen meer.

Het gevolg: Nederland wordt overspoeld met allerlei ongewenste migranten, deels legaal, deels illegaal. Deze migranten veroorzaken allerlei vormen van ongemak en schade. Toch mag Nederland daar van de EU niets aan doen. Het Nederlands verzoek voor een visumplicht voor Albaniërs werd onlangs bijvoorbeeld door Brussel afgewezen.
pi_187939336
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 08:12 schreef Jigzoz het volgende:
Om de een of andere reden heb ik het idee dat dit allemaal toewerkt naar de conclusie: allemaal FvD stemmen, want dan gaan die buitenlanders eruit, wordt zwarte piet weer zwart, krijgen we een bindend referendum en stoppen we met al die rare gelijkekansenprojecten. Iedereen gewoon weer christelijk doen en vrouwen: bek houden en achter het aanrecht.

O ja, en uit de EU, want dat zijn corrupte cultuurmarxisten.
Je overdrijft. Op dit moment is het FVD inderdaad de enige partij die tegenwicht biedt aan de maar voort denderende EU-trein.

Niemand beweert dat alle buitenlanders eruit moeten.

Maar het zou wel fijn zijn als er geen nieuwe buitenlanders meer bij komen. Nederland is overbevolkt en we hebben al grote problemen op o.a. het gebied van huisvesting en milieuverontreiniging. Er is geen enkele reden om de Nederlandse bevolking maar voor altijd te laten toenemen.
pi_187939444
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 19:06 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Je overdrijft.
We zullen zien. Deze poster post maar een bericht per week, maar ik vermoed dat het hierop gaat uitdraaien.
  Moderator maandag 15 juli 2019 @ 19:24:35 #25
54278 crew  Tijger_m
42
pi_187939617
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2019 19:02 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]

Bij jou krijg ik het sterke gevoel dat ik het wel kan blijven uitleggen, maar dat je het gewoon niet wil begrijpen.

Goed, nog een keertje dan. Door de EU heeft Nederland geen eigen grensbewaking meer. In plaats daarvan is echter geen grensbewaking op Europees niveau gekomen. Er zijn derhalve geen grenzen meer.

Het gevolg: Nederland wordt overspoeld met allerlei ongewenste migranten, deels legaal, deels illegaal. Deze migranten veroorzaken allerlei vormen van ongemak en schade. Toch mag Nederland daar van de EU niets aan doen. Het Nederlands verzoek voor een visumplicht voor Albaniërs werd onlangs bijvoorbeeld door Brussel afgewezen.
Ten eerste lieg je. Iedere lidstaat wat een buitengrens heeft, heeft grensbewaking, ten tweede is dat geen EU regel maar een Schengen regel en die kunnen ook, tijdelijk, opgeschort worden. Verder ondersteunt de EU via FOREX de grensbewaking van alle EU lidstaten die daarom vragen

Er is geen enkel bewijs dat Albaniers een probleem vormen in Nederland of de EU.

Maar ik vroeg wie er betaald heeft voor ons en wie er verkocht heeft, dat was jouw bewering maar ik hoor alleen maar racistisch geblaat zonder verder weinig feitelijke inhoud.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')