abonnement Unibet Coolblue
pi_187867608
quote:
Beetje krap, 40K overhouden in een VOF met 2? personen. Mogelijk een M-V firma om fiscale redenen? Ook dan houdt het nog niet over.

Wat ik vreemder vind is de afname in langlopende schulden in 2018: goed dat de schulden afgenomen zijn, maar waar is dit geld vandaan gekomen. Zou er geerfd zijn?
Of zouden er schulden gesaneerd zijn? Edit: als er schulden gesaneerd zouden zijn zou dit bij het resultaat opgeteld moeten zijn, dus dat was een verkeerde gedachterichting van mij.
Het komt niet uit de gewone bedrijfsvoering in ieder geval.
Ik vind de omschrijving te summier, en kan dit niet rijmen met de cijfers: sinds vorig jaar "heeft" de ondernemer een magazijn, waar nu een nieuw dak op moet: ik zie de vast activa niet toenemen.

Ik snap het niet, dus doe niet mee.

[ Bericht 4% gewijzigd door ETphonehome op 11-07-2019 23:19:00 ]
pi_187870484
quote:
50.000 voor een dak. Voor een bouwer. Dat moet een heeeel groot magazijnzijn.
Te vaag voor mij om mee te doen. De rest van Funding Circle voor morgen zie ik ook niets bijzitten. Dit was nog de interessanste.
pi_187870554
quote:
Goeie naam Chady ;-)
Aanzienlijk risico Geen zekerheden.
pi_187870568
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:02 schreef impact9 het volgende:

[..]

Ik hou mij ook aanbevolen
Voor de liefhebbers, bij deze

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187870934
Wat vinden jullie van de Oude Gracht morgen op SIG? In januari heb ik al een duit in het zakje gedaan.

Schijf 1 is tot 60% en schijf 2 is tot 74%

Er is in januari 590k opgehaald in schrijf 1, de inschrijving is 627k, dus er is wel daadwerkelijk 38k ruimte in schijf 1.
pi_187870990
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:12 schreef zeeland6 het volgende:

[..]

50.000 voor een dak. Voor een bouwer. Dat moet een heeeel groot magazijnzijn.
Te vaag voor mij om mee te doen. De rest van Funding Circle voor morgen zie ik ook niets bijzitten. Dit was nog de interessanste.
Schoonmaakbedrijf Voorfinanciering ook wel aardig toch. Maken winst, schulden gehalveerd. Lange trackrecord.
pi_187871287
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:37 schreef Jaco078 het volgende:

[..]

Schoonmaakbedrijf Voorfinanciering ook wel aardig toch. Maken winst, schulden gehalveerd. Lange trackrecord.
voorfinanciering voor wat ?
schimmige branche. geen EV
pi_187872323
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:17 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Voor de liefhebbers, bij deze

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bedankt. Ik neem hem mee.
pi_187873628
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 22:45 schreef TisIk het volgende:

[..]

Bedankt. Ik neem hem mee.
Hmm, ik weet het niet zo. De zekerheden zijn niet verkeerd maar van het verhaal zelf ben ik nog niet zo overtuigd. Ander land, andere cultuur, opstartproblematiek, als er wat dingen niet (direct) lopen zoals gehoopt heeft hij m.i. geen liquiditeit achter de hand. Dan zou er zomaar eens een RCS deel 2 kunnen komen.
Pecunia non olet
pi_187874357
quote:
Het bouwbedrijf twijfel ik over, maar ik neig naar ja. Er is een rare verschuiving van schulden naar eigen vermogen. Op Company.info zie ik wel dat de VOF bestaat uit twee personen: dhr Dekkema en zijn vrouw (gebaseerd op KVK-uittreksel waaruit blijkt dat ze op hetzelfde adres wonen en ongeveer even oud zijn). Dus hier reeds op het forum geopperd, is het waarschijnlijk om fiscale redenen. Dat maakt het verhaal i.i.g. positiever. Ik gok dat alleen meneer echt actief bezig is in het bedrijf.

De volgende twee neem ik morgen in ieder geval wel mee:
1. Opleidingsbedrijf Ontwikkeling Training
2. Beheerder Verbouwing Pand
Bij beiden geen cijfers 2018, maar het eigen vermogen van beide partijen gaf me de doorslag om mee te doen voor het minimale bedrag.

[ Bericht 3% gewijzigd door djtiesto8 op 12-07-2019 00:43:02 ]
pi_187876029
Mogelijkheid om in gesprek te gaan over recovery gve
quote:
Leg het zelf voor aan Flanderijn!
Heeft u vragen over de recovery van projecten bij Geldvoorelkaar.nl? Binnenkort kunt u ze stellen aan Jules Bhaggoe en Hans Flanderijn, in een sessie op het kantoor van Flanderijn. Alle investeerders zijn van harte uitgenodigd zich hiervoor aan te melden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De sessie wordt gehouden op 1 november 2019, van 10:00 tot 12:00 bij Flanderijn in Rotterdam.

Aanmelden voor de sessie? Stuur een e-mail naar info@geldvoorelkaar.nl om u op te geven
pi_187876033
Uitleg recovery proces gve
quote:
Hoe verloopt het incassotraject van Geldvoorelkaar.nl?

Hans Flanderijn en Jules Bhaggoe van Flanderijn leggen het uit.

Investeren in crowdfundingprojecten neemt een risico met zich mee. Een geldnemer kan in zwaar weer terechtkomen en problemen krijgen met het terugbetalen van de lening. In dergelijke gevallen zoekt Geldvoorelkaar.nl naar de meest gunstige oplossing voor de geldnemer en de investeerders. Als het echter niet lukt om tot een goede oplossing te komen, dan gaan de incassospecialisten van Flanderijn met het dossier aan de slag. We vroegen Hans Flanderijn en Jules Bhaggoe, de gerechtsdeurwaarders die betrokken zijn bij de dossiers van Geldvoorelkaar.nl, om het recoveryproces toe te lichten

Fase 1: intensief beheer bij Geldvoorelkaar.nl
Voordat een project met betaalachterstand bij Flanderijn belandt, heeft het intensief beheer van Geldvoorelkaar.nl al uitvoerig contact gehad met een geldnemer. Vanaf het moment dat een maandbetaling van een geldnemer storneert - de automatische incasso mislukt - wordt de geldnemer gebeld en gemaild om te informeren waarom de incasso is mislukt. Vaak gaat het om een tijdelijk probleem, dat in overleg opgelost kan worden.

Eén van de oplossingen is het aanspreken van het depot. Het depot is een buffer van twee maandtermijnen, die Geldvoorelkaar.nl inhoudt bij het uitbetalen van de leensom. Het depot is bedoeld om een mislukte incasso op te vangen, zodat een storno niet direct vertraging oplevert bij het uitbetalen naar de investeerders. De geldnemer is verplicht het depot zo snel mogelijk weer aan te zuiveren. Investeerders krijgen bericht wanneer het depot is aangesproken en wanneer het is aangezuiverd.

Als de betaalachterstand echter niet opgelost kan worden; er komt een tweede stornering bij of het depot is niet op tijd aangezuiverd, dan start Geldvoorelkaar.nl het incassotraject en gaat het dossier naar Flanderijn.

Fase 2: Flanderijn incassobureau en gerechtsdeurwaarders
Zodra een dossier bij Flanderijn is beland, gaan medewerkers ermee aan de slag. Jules Bhaggoe, die als gerechtsdeurwaarder betrokken is bij de dossiers van Geldvoorelkaar.nl, licht het proces toe.

"We starten met het raadplegen van de interne database. Als de geldnemer al bij ons bekend is (als schuldenaar van andere partijen), stellen we een profiel op van de verhaalmogelijkheden. Is de geldnemer niet bekend bij Flanderijn? Dan worden verschillende openbare bronnen geraadpleegd, zoals het Kadaster, het handelsregister van de Kamer van Koophandel, het Insolventieregister, faillissementsrapporten et cetera. Aan de hand van de bronnen en een eventueel huisbezoek maken we een onderbouwde inschatting van de verhaalsmogelijkheden."

"Daarnaast wordt de zogenoemde eerste brief verstuurd. In deze brief staat dat de geldnemer 15 dagen de tijd heeft om de achterstanden zonder verdere kosten te betalen (wettelijke termijn). Doet hij/zij dat niet, dan wordt de lening opgeëist."

"De volgende stap is dus het opeisen van de lening. Ook proberen we in contact te komen met de klant (schuldenaar). Daarbij bellen we ook in de avonduren. Dit contact is belangrijk om een oplossing te vinden en meer inzicht te krijgen in de financiële en persoonlijke situatie van de klant."

"'Wanneer de vordering niet wordt betaald of er geen betalingsoplossing wordt gevonden, dan stellen we een advies op. Als er voldoende verhaalsmogelijkheden zijn, volgt het advies om een gerechtelijke procedure te starten. Bij een toewijzend vonnis gaan we over op beslaglegging op de zekerheden. Soms blijkt echter dat procederen meer kost dan dat het op zal leveren. Er wordt dan op dat moment geen procedure gestart, maar we houden het wel in de gaten. Als de situatie verandert (soms jaren later), kunnen we alsnog een procedure starten."

Geldvoorelkaar.nl informeert investeerders over de situatie van de geldnemer, met onderbouwing en het advies van Flanderijn, zodat bij de investeerders bekend is waarom er wel of niet is gekozen voor een gerechtelijke procedure.

De duur van incassotrajecten
Investeerders vragen zich vaak af waarom het 'zo lang duurt' voordat zij gelden ontvangen van projecten die bij een deurwaarder of incassobureau lopen. Hans Flanderijn: "Het is helaas niet zo dat incassotrajecten bij geldleningen binnen enkele weken zijn afgerond. De klant is immers niet zomaar gestopt met betalen. Bij een gerechtelijke procedure gevolgd door beslaglegging moet je er bijvoorbeeld op rekenen dat dit één tot twee jaar kan duren."

De duur van de trajecten heeft Flanderijn niet zelf in de hand. "We zijn gebonden aan allerlei wet- en regelgeving. Ook drukte bij de rechtbank speelt mee: als een procedure wordt uitgesteld, dan heeft de gerechtsdeurwaarder daar niets tegenin te brengen. Soms duurt het wel een jaar voordat de rechter uitspraak doet. Daarnaast is het sterk afhankelijk van de status van een dossier. Komt een geldnemer in de schuldsanering? Dan maken wij, net als andere schuldeisers, een pas op de plaats."

Houd de status in de gaten
Via Mijn-Geldvoorelkaar.nl worden investeerders op de hoogte gehouden van de status van een dossier. Jules Bhaggoe: "Er is een rechtstreekse verbinding tussen ons systeem en dat van Geldvoorelkaar.nl. Als ik een statuswijziging doorvoer, krijgen investeerders daarvan een melding. Het is goed om te weten dat een dossier wel een paar maanden lang dezelfde status kan hebben. Als de status in de tussentijd niet verandert, betekent dat niet dat er geen werk wordt verricht. Zoals Hans al vertelde, hebben we de duur van het proces niet volledig in eigen hand."

De uitwinning van zekerheden
Welke rol spelen de zekerheden bij defaultprojecten? Bhaggoe: "Het hangt sterk van de waarde van zekerheden af of ze worden uitgewonnen. De uitwinning van zekerheden verloopt via een gerechtelijke procedure. Aan de hand van de kosten-/batenanalyse bepalen we in overleg met Geldvoorelkaar.nl of het loont om die procedure te starten en tot uitwinning over te gaan."

Als de kosten-/batenanalyse uitwijst dat het zinvol is een gerechtelijke procedure te starten, dan volgt Geldvoorelkaar.nl dat advies altijd op.

De detectives onder de investeerders
Investeerders vragen zich soms af hoe het kan dat een vordering niet wordt betaald, maar dat de Facebookpagina van het bedrijf laat zien dat het erg goed gaat met de onderneming. Of dat de geldnemer niet betaalt, maar wel in een mooi huis woont. Hoe zit dat?

Hans Flanderijn: "Investeerders gaan soms zelf op onderzoek uit en raadplegen daarvoor het internet. Prima, maar het internet is geen betrouwbare bron. Een ondernemer die failliet is, zal vaak mooi weer spelen op zijn website en social media. Dit soort bronnen geeft een vertekend beeld."

"En het is inderdaad mogelijk dat iemand in een mooi huis woont, terwijl hij investeerders niet kan betalen. Als dat huis op naam van een partner staat, bijvoorbeeld. Eigen onderzoek is goed, maar ken de beperkingen van het internet."
pi_187876051
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 21:34 schreef Jaco078 het volgende:
Wat vinden jullie van de Oude Gracht morgen op SIG? In januari heb ik al een duit in het zakje gedaan.

Schijf 1 is tot 60% en schijf 2 is tot 74%

Er is in januari 590k opgehaald in schrijf 1, de inschrijving is 627k, dus er is wel daadwerkelijk 38k ruimte in schijf 1.
Vooral voor investeerders die in tranche 1 in schijf 2 hebben geïnvesteerd hoeft deze funding niet zo nodig vol te raken. Voor hen neemt het risico toe. Voor schijf 1 investeerders veranderd er niet zo veel in het risico. De 38k die nu nog gezocht wordt in schijf 1 is procentueel zo laag.

Ik zie geen reden om als investeerder uit de 1e tranche nu opnieuw te willen investeren.
pi_187876668
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 05:53 schreef djh77 het volgende:

[..]

Vooral voor investeerders die in tranche 1 in schijf 2 hebben geïnvesteerd hoeft deze funding niet zo nodig vol te raken. Voor hen neemt het risico toe. Voor schijf 1 investeerders veranderd er niet zo veel in het risico. De 38k die nu nog gezocht wordt in schijf 1 is procentueel zo laag.

Ik zie geen reden om als investeerder uit de 1e tranche nu opnieuw te willen investeren.
Heb het idee dat het een bodemloze put is en dat alle ruimte benut moet worden om wat liquiditeit te krijgen. Nu betaalt onderneemster dubbele kosten aan SIG terwijl ze dit ook direct eind 2018 had kunnen regelen als deze investering begroot was. Verder is de huurstroom verbetert tov eind 2018. Ik begrijp de financieringsbehoefte niet en zit in tranche 1. Neem deze verhoging binnen dezelfde akte derhalve niet mee.
pi_187877498
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 08:23 schreef Jaco078 het volgende:
Nu betaalt onderneemster dubbele kosten aan SIG terwijl ze dit ook direct eind 2018 had kunnen regelen als deze investering begroot was. Verder is de huurstroom verbetert tov eind 2018. Ik begrijp de financieringsbehoefte niet en zit in tranche 1. Neem deze verhoging binnen dezelfde akte derhalve niet mee.
Het lijkt me toch heel simpel: er is in de eerste tranche minder opgehaald dan was beoogd (621k opgehaald terwijl 800k de bedoeling was). Het deel dat toen niet gelukt is probeert men nu alsnog op te halen.

Neemt niet weg dat ook ik, als investeerder in schijf 1 van de 1e tranche, geen enkele reden zie om nu nog een keer mee te doen.
pi_187877874
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:18 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik heb inmiddels een mail gestuurd naar SIG om de kwestie uit te zoeken, vóórdat de lening Sonsmansstraat wordt uitgeboekt. Afwachten maar. Ik had mijn storting al gedaan.
is er al een antwoord geweest vanuit SIG? ook voor de overige die vragen uit hadden staan trouwens
pi_187878001
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 10:18 schreef jsuijker het volgende:

[..]

is er al een antwoord geweest vanuit SIG? ook voor de overige die vragen uit hadden staan trouwens
Ja, ze gaan geen aanvullend onderzoek doen waarom ik gevraagd had, maar ze hebben volgens eigen zeggen een verklaring gehad van de aanvrager 'waarmee ze kunnen werken'.

Ik heb zelf zoiets van, als die lui bij één project hebben gerommeld (althans de schijn daarvan hebben gewekt), dan is het voor mij klaar, dan wil ik daarmee niets meer van doen hebben. Heb dus geannuleerd.
Pecunia non olet
pi_187878004
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 05:53 schreef djh77 het volgende:

[..]

Vooral voor investeerders die in tranche 1 in schijf 2 hebben geïnvesteerd hoeft deze funding niet zo nodig vol te raken. Voor hen neemt het risico toe. Voor schijf 1 investeerders veranderd er niet zo veel in het risico. De 38k die nu nog gezocht wordt in schijf 1 is procentueel zo laag.

Ik zie geen reden om als investeerder uit de 1e tranche nu opnieuw te willen investeren.
Ik zit nog niet in dit project en voor mij is schijf 1 wel interessant, bijna een half procent meer rente dan bij een nieuw project voor schijf 1A. De oude schijf 1 heeft een iets hogere LTV maar het risico is erg beperkt.
pi_187878069
SIG heeft ingezien dat het een rommeltje is met de Aleidastraat

STOPPEN AANVRAAG
14 minuten geleden

OP VERZOEK VAN DE AANVRAGER IS DEZE AANVRAAG AFGEBROKEN!!!
pi_187878088
Ik hoop dat hun huiswerk bij SIG voortaan beter doen.
  vrijdag 12 juli 2019 @ 10:38:15 #249
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_187878149
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 00:21 schreef djtiesto8 het volgende:
De volgende twee neem ik morgen in ieder geval wel mee:
1. Opleidingsbedrijf Ontwikkeling Training
2. Beheerder Verbouwing Pand
Bij beiden geen cijfers 2018, maar het eigen vermogen van beide partijen gaf me de doorslag om mee te doen voor het minimale bedrag.
Waarom, echt waarom? Waarom zou je het risico nemen? Geen cijfers over 2018 het is verdorie juli. Dit is echt vragen om problemen.

Geen cijfers = Geen geld.
pi_187878250
quote:
18s.gif Op vrijdag 12 juli 2019 10:38 schreef xzaz het volgende:

[..]

Waarom, echt waarom? Waarom zou je het risico nemen? Geen cijfers over 2018 het is verdorie juli. Dit is echt vragen om problemen.

Geen cijfers = Geen geld.
Precies, en de kans is groot dat de cijfers er intern wel zijn, maar dat deze niet zo rooskleurig zijn en daarom niet gedeeld worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')