abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_187816944
Ik gooi tegenwoordig graag groenten in de oven (alles even in een zak omhusselen met wat olie en zout en dan 25 minuten in een ovenschaal op 180 graden, tussendoor 1 keer omscheppen).

In eerste instantie deed ik alleen broccoli, maar het gaat eigenlijk ook prima met allerhande wok- en roerbak groenten zakken.
Dus vandaag heb ik bedacht dat ik best zelf een mengsel kan samenstellen, in de oven gaan nu dus:
broccoli ( O+ ), courgette en 2 kleuren paprika.

En daarbij eet ik een stuk warmgerookte zalmmoot en een bakje chogochujang om te dippen.
pi_187816978
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 18:49 schreef realAIVD het volgende:
Ik gooi tegenwoordig graag groenten in de oven (alles even in een zak omhusselen met wat olie en zout en dan 25 minuten in een ovenschaal op 180 graden, tussendoor 1 keer omscheppen).

In eerste instantie deed ik alleen broccoli, maar het gaat eigenlijk ook prima met allerhande wok- en roerbak groenten zakken.
Dus vandaag heb ik bedacht dat ik best zelf een mengsel kan samenstellen, in de oven gaan nu dus:
broccoli ( O+ ), courgette en 2 kleuren paprika.

En daarbij eet ik een stuk warmgerookte zalmmoot en een bakje chogochujang om te dippen.
Klinkt lekker
pi_187817023
Ooooh, en gisteren een mini-bezoekje aan de plaatselijke chinees gebracht om een paar dimsum te eten vlak voor DE wedstrijd.

Het werd cheung fun gevuld met char siu
en Singapore rettich cake

allebei zó ontzettend lekker.

Na de wedstrijd heb ik zelf thuis nog Singapore rettich cake gemaakt, ik was vergeten dat ik dat kon (en hoe simpel het is om te maken)

Voor de cheung fun heb ik ook een prachtig recept, maar dat is wel een stuk bewerkelijker om in elkaar te zetten, dus dat laat ik meestal gewoon aan de Chinees over.

Misschien moeten we eens een dimsum post in elkaar zetten?
pi_187817054
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 18:50 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Klinkt lekker
Ja, en lekker makkelijk!
Alles in een ovenschaal en een klein half uurtje later lekker eten. Geen idee waarom ik dat eerder nooit deed. :)

(Overigens vind ik de textuur na die oven helemaal geweldig, zeker voor broccoli, maar mijn vriend vind het "prima hoor, maar niets bijzonders")
pi_187817070
Hm ik las de volgende omschrijving over rettich cake: “stijfselpapachtige cake.

Met een foto erbij die er nog minder smakelijk uit zag :)

Dus overtuig me eens? :)
pi_187817091
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 18:54 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ja, en lekker makkelijk!
Alles in een ovenschaal en een klein half uurtje later lekker eten. Geen idee waarom ik dat eerder nooit deed. :)

(Overigens vind ik de textuur na die oven helemaal geweldig, zeker voor broccoli, maar mijn vriend vind het "prima hoor, maar niets bijzonders")
Met bite...

Eet ook weleens groente uit de oven... maar echt te weinig denk ik
  maandag 8 juli 2019 @ 18:57:06 #57
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187817102
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 18:52 schreef realAIVD het volgende:
Ooooh, en gisteren een mini-bezoekje aan de plaatselijke chinees gebracht om een paar dimsum te eten vlak voor DE wedstrijd.

Het werd cheung fun gevuld met char siu
en Singapore rettich cake

allebei zó ontzettend lekker.

Na de wedstrijd heb ik zelf thuis nog Singapore rettich cake gemaakt, ik was vergeten dat ik dat kon (en hoe simpel het is om te maken)

Voor de cheung fun heb ik ook een prachtig recept, maar dat is wel een stuk bewerkelijker om in elkaar te zetten, dus dat laat ik meestal gewoon aan de Chinees over.

Misschien moeten we eens een dimsum post in elkaar zetten?
Ja, doe dat! Ik ken echt veel te weinig van wat jij allemaal eet. Teach me :Y)
Spoilers!
pi_187817117
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 18:56 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Met bite...

Eet ook weleens groente uit de oven... maar echt te weinig denk ik
Mocht je broccoli nog niet geprobeerd hebben, dan kan ik dat van harte aanbevelen! :)
pi_187817189
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 18:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, doe dat! Ik ken echt veel te weinig van wat jij allemaal eet. Teach me :Y)
Haha, ik wil gewoon de dimsum restaurants nadoen omdat veel dingen TE lekker zijn om niet zelf te kunnen maken :D

Maar de recepten van de zaken die ik eerder noemde zal ik in ieder geval opschrijven.
Morgen maar eens een leuke dimsum post maken, anderen hebben waarschijnlijk hun eigen recepten en lievelings-dimsums, ben benieuwd! O+
pi_187817193
Lenterolletjes met spitskool, wortel, biefstuk, munt en koriander. O+
pi_187817231
quote:
14s.gif Op maandag 8 juli 2019 19:01 schreef Myraela het volgende:
Lenterolletjes met spitskool, wortel, biefstuk, munt en koriander. O+
ooooohhhh, ik ga maar eens de keuken in om te koken,
want dit klinkt té goed!!

Eet smakelijk ! O+
pi_187817484
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 19:01 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Haha, ik wil gewoon de dimsum restaurants nadoen omdat veel dingen TE lekker zijn om niet zelf te kunnen maken :D

Maar de recepten van de zaken die ik eerder noemde zal ik in ieder geval opschrijven.
Morgen maar eens een leuke dimsum post maken, anderen hebben waarschijnlijk hun eigen recepten en lievelings-dimsums, ben benieuwd! O+
Met cakefoto!
(En smaakbeschrijving..)
pi_187817553
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 19:14 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Met cakefoto!
(En smaakbeschrijving..)
Zal ik doen!
pi_187820102
Rijst met mexicaanse groenten en een schnitzel en een glas water met citroen.
pi_187820598
verse koriander smaakt naar zeep
pi_187820688
gemalen gedroogde koriander poeder, daar ben ik een grootverbruiker van voor in verschillende recepten

verse koriander ziet er leuk uit, maar smaakt gewoon naar zeep, vooral die verse steeltjes zijn eigenlijk oneetbaar en die verse blaadjes eigenlijk ook
  maandag 8 juli 2019 @ 21:46:34 #67
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_187820707
Mijn nieuwe guilty pleasure.. surimi sticks :')
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_187820792
soms zijn kruiden gedroogde vorm beter dan vers, koriander is er zo een, of oregano, daarmee schiet het ook niet op om de verse te kopen
zo zijn er wel meer kruiden waar de gedroogde variant 100x beter is dan vers
pi_187820900
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 21:46 schreef uniekhoorn het volgende:
Mijn nieuwe guilty pleasure.. surimi sticks :')
Lekker he :)

Geleerd van oma..
surimi met een heel klein beetje mayo (zodat het plakt..)
Op een stokbroodje, plakje smaakvolle kaas (belegen, ouder, abdijkaas oid..) erop en dan even in de oven :)
pi_187821432
Thee, deugnietje en mon cheri bonbon.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_187821504
quote:
0s.gif Op maandag 8 juli 2019 19:01 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Haha, ik wil gewoon de dimsum restaurants nadoen omdat veel dingen TE lekker zijn om niet zelf te kunnen maken :D

Maar de recepten van de zaken die ik eerder noemde zal ik in ieder geval opschrijven.
Morgen maar eens een leuke dimsum post maken, anderen hebben waarschijnlijk hun eigen recepten en lievelings-dimsums, ben benieuwd! O+
Ik ben zoooo ontzettend voor een dimsum topic! O+ O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_187823286
die boerenkaas die in de aanbieding is/was bij de jumbo is niet slecht, ik heb die oude boerenkaas genomen
4 euro voor 400 GR, is een goede deal

lekker voor een stevige boterham tosti, ipv ham neem ik tegenwoordig casselerib

ff dippen in ketchup
pi_187823684
morgen ga ik weer aziatische gehakt balletjes maken Ingrediënten
quote:
500 gr runder gehakt
1 geklutst ei
1 eetlepel ketjap manis
4 eetlepels paneermeel (30 gram)
8 eetlepels gemalen kokos (45 gram)

Boemboe
40 gram gepelde sjalotjes
2 teentjes knoflook

4 kemiri’s
1 theelepel zout
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel laos
1/2 theelepel sereh
1 theelepel gula djawa
2 theelepels sambal badjak
http://www.kokkieslomo.nl(...)balletjes-met-kokos/

die kokos is te veel

maar er een boemboe van maken en een paar uur laten marineren is een goed idee

verder gaat er dan een sateh/pindasaus over met wat tauge
pi_187824063
quote:
1s.gif Op maandag 8 juli 2019 22:22 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik ben zoooo ontzettend voor een dimsum topic! O+ O+
Het staat je vrij om er één te openen.
pi_187824456
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 02:14 schreef McBrokkie het volgende:

[..]

Het staat je vrij om er één te openen.
Die eer is aan realAIVD :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')