abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_188110961
Ik ben weer lekker bezig geweest. Barbecuesaus en augurken zijn ingemaakt. Dahl, pastasaus, pesto en koolsla zijn geweckt. Ik heb zo mijn twijfels over de koolsla maar er zijn hordes Amerikaanse dames die beweren dat het lukt.



Ik zat trouwens op wat Amerikaanse Facebookgroepen over inmaken en want een gepaniekeer daar zeg. Wecke zou levensgevaarlijk zijn en je kunt sowieso je zelfgeconserveerde voedsel maar een paar maanden bewaren en als je drie bessen meer of minder gebruikt dan voorgeschreven is een recept acuut onveilig. Ik ben snel gevlucht, na een paar dagen was het niet meer vermakelijk.

Ik hoop binnenkort veel aardappels te gaan wecken. Dat schijnt prima te gaan. In stukken, veel spoelen, potten vullen en afvullen met water en dan wecken. Dan heb je aardappeltjes die je later op kunt bakken.
Spoilers!
pi_188115305
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2019 12:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben weer lekker bezig geweest. Barbecuesaus en augurken zijn ingemaakt. Dahl, pastasaus, pesto en koolsla zijn geweckt. Ik heb zo mijn twijfels over de koolsla maar er zijn hordes Amerikaanse dames die beweren dat het lukt.

[ afbeelding ]

Ik zat trouwens op wat Amerikaanse Facebookgroepen over inmaken en want een gepaniekeer daar zeg. Wecke zou levensgevaarlijk zijn en je kunt sowieso je zelfgeconserveerde voedsel maar een paar maanden bewaren en als je drie bessen meer of minder gebruikt dan voorgeschreven is een recept acuut onveilig. Ik ben snel gevlucht, na een paar dagen was het niet meer vermakelijk.

Ik hoop binnenkort veel aardappels te gaan wecken. Dat schijnt prima te gaan. In stukken, veel spoelen, potten vullen en afvullen met water en dan wecken. Dan heb je aardappeltjes die je later op kunt bakken.
Moet je eens rond gaan kijken op een amerikaans slowcooker pagina. Paar jaar geleden ging je bijna in het voren dood als je geen crockpot had.
We have far more in common than that which devides us..
pi_188118575
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2019 12:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben weer lekker bezig geweest. Barbecuesaus en augurken zijn ingemaakt. Dahl, pastasaus, pesto en koolsla zijn geweckt. Ik heb zo mijn twijfels over de koolsla maar er zijn hordes Amerikaanse dames die beweren dat het lukt.

[ afbeelding ]

Ik zat trouwens op wat Amerikaanse Facebookgroepen over inmaken en want een gepaniekeer daar zeg. Wecke zou levensgevaarlijk zijn en je kunt sowieso je zelfgeconserveerde voedsel maar een paar maanden bewaren en als je drie bessen meer of minder gebruikt dan voorgeschreven is een recept acuut onveilig. Ik ben snel gevlucht, na een paar dagen was het niet meer vermakelijk.

Ik hoop binnenkort veel aardappels te gaan wecken. Dat schijnt prima te gaan. In stukken, veel spoelen, potten vullen en afvullen met water en dan wecken. Dan heb je aardappeltjes die je later op kunt bakken.
Ik enige waar ik rekening mee houdt, is botulisme: Liever geen neutrale of basische producten maken, tenzij ik ze voor consumptie opwarm. Voor de rest zie/reuk je het wel als het mis gaat.

En qua houdbaarheid maak ik me helemaal nergens druk om. Ik heb hier nog potten chutney staan uit 2010, nog steeds lekker en ik blijk ook nog steeds te leven.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_188119175
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2019 19:08 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ik enige waar ik rekening mee houdt, is botulisme: Liever geen neutrale of basische producten maken, tenzij ik ze voor consumptie opwarm. Voor de rest zie/reuk je het wel als het mis gaat.

En qua houdbaarheid maak ik me helemaal nergens druk om. Ik heb hier nog potten chutney staan uit 2010, nog steeds lekker en ik blijk ook nog steeds te leven.
Precies.
Spoilers!
pi_188481698


Kreeg op werk een kadootje... hilariteit alom. _O-

Denk dat ik hem maar ga inmaken.
Heb er nog eentje en ben de komende dagen nauwelijks thuis.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 18 augustus 2019 @ 19:31:41 #56
269689 crew  Viv
pi_188509783
Hoi, ik heb net een potje jam gemaakt van pruimen uit de tuin. O+ Netjes in een gesteriliseerd jampotje met inmiddels vacuümgetrokken deksel, dus lang te bewaren. Nu vroeg ik mij af: wordt de smaak er (over het algemeen) beter op door het een tijdje te bewaren, of is het nu op zijn lekkerst?
pi_188511531
Fermenteren en drogen is ook een soort van conserveren toch :9?


Idealiter hangt ie nog een week of 2. Zit nu rond de 18-20% gewichtsverlies.
pi_188511540
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 21:09 schreef FranticDJ het volgende:
Fermenteren en drogen is ook een soort van conserveren toch :9?

[ afbeelding ]
Idealiter hangt ie nog een week of 2.
Jup

En hallo, u ook hier :)
pi_188511543
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 21:10 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Jup

En hallo, u ook hier :)
:W
pi_188512327
quote:
1s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:31 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hoi, ik heb net een potje jam gemaakt van pruimen uit de tuin. O+ Netjes in een gesteriliseerd jampotje met inmiddels vacuümgetrokken deksel, dus lang te bewaren. Nu vroeg ik mij af: wordt de smaak er (over het algemeen) beter op door het een tijdje te bewaren, of is het nu op zijn lekkerst?
Bij jam maakt het op basis van mijn vrij weinig tot niets uit, mits niet al te warm en donker bewaard. Er zijn natuurlijk wel grenzen (10 jaar in een potje zal de smaak niet ten goede komen), maar bij een jaartje meer of minder proef ik geen verschil.

Bij chutneys en pickles worden in de eerste paar maanden dan wel weer significant beter.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_188569279
Bij de Aldi vanaf a.s. dinsdag een voedseldroger te koop https://www.aldi.nl/onze-(...)er-8171.article.html
pi_188569555
quote:
1s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 10:40 schreef Doedezemaar het volgende:
Bij de Aldi vanaf a.s. dinsdag een voedseldroger te koop https://www.aldi.nl/onze-(...)er-8171.article.html
Ziet er niet verkeerd uit.
Die timer mis ik een beetje op de mijne.

Then again zit je toch met af en toe roosters wisselen dus meestal zet ik gewoon een timer op mn telefoon.
pi_188575068


Toch maar aangesneden.

Neutrale worst. Goede bite. Had nog war droger gemogen en ik houd van een wat meer uitgesproken smaak. Maar dat was het doel niet van deze batch :7
pi_188581325
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 18:29 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]

Toch maar aangesneden.

Neutrale worst. Goede bite. Had nog war droger gemogen en ik houd van een wat meer uitgesproken smaak. Maar dat was het doel niet van deze batch :7
Missie geslaagd dus? :)
pi_188581373
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 22:41 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Missie geslaagd dus? :)
Als ie nog wat langer in de droogkast had gehangen, dan helemaal :+

Deze batch was niet voor mij bedoeld, maar ze hingen wel bij mij te drogen. Verkassen morgen naar de eigenlijke eigenaar, waar ze in de koelkast netjes verder kunnen drogen.
pi_188581841
quote:
1s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 10:40 schreef Doedezemaar het volgende:
Bij de Aldi vanaf a.s. dinsdag een voedseldroger te koop https://www.aldi.nl/onze-(...)er-8171.article.html
Die heb ik en ik ben er, na ruim een jaar, nog steeds blij mee. Ben niet zo fanatiek als velen (fb pagina heeft fanatieke drogers) dus ook blij dat ik er geen 200 euro aan heb uitgegeven.
We have far more in common than that which devides us..
pi_193014808
het moestuinseizoen is weer gestart dus het begin van het inmaakseizoen ook.Dus bij deze krijgt het topic een schop. >:)

Ik heb een paar weken geleden een voedseldroger gekocht. *O* Dus daar ben ik nu mee aan het experimenteren. Ben begonnen met bietenpoeder als kleurstof in voedsel.
Daarna aspergepoeder als extra smaakmaker in soepen. Enu zit ik naast de droger waarin een laag aardbeien, gember, rabarber en fruitleer ligt te drogen.

Daarnaast heb ik de eerste rabarbersiroopjes al gemaakt. :9
pi_193015927
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 14:36 schreef Oceanonix het volgende:
het moestuinseizoen is weer gestart dus het begin van het inmaakseizoen ook.Dus bij deze krijgt het topic een schop. >:)

Ik heb een paar weken geleden een voedseldroger gekocht. *O* Dus daar ben ik nu mee aan het experimenteren. Ben begonnen met bietenpoeder als kleurstof in voedsel.
Daarna aspergepoeder als extra smaakmaker in soepen. Enu zit ik naast de droger waarin een laag aardbeien, gember, rabarber en fruitleer ligt te drogen.

Daarnaast heb ik de eerste rabarbersiroopjes al gemaakt. :9
Hm aspergepoeder.. hoe smaakt dat.
En dat is gewoon van witte asperge?

Enmeh.. fruitleer O+
pi_193016000
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 15:50 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Hm aspergepoeder.. hoe smaakt dat.
En dat is gewoon van witte asperge?

Enmeh.. fruitleer O+
gemaakt van de schillen en kontjes van witte asperges. Het smaakt naar asperge. Heb het gebruikt als extra kick in de aspergesoep.
pi_193016027
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 15:54 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

gemaakt van de schillen en kontjes van witte asperges. Het smaakt naar asperge. Heb het gebruikt als extra kick in de aspergesoep.
Die ga ik even onthouden.. klinkt als een goed plan
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:00:21 #71
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_193016080
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 14:36 schreef Oceanonix het volgende:
het moestuinseizoen is weer gestart dus het begin van het inmaakseizoen ook.Dus bij deze krijgt het topic een schop. >:)

Ik heb een paar weken geleden een voedseldroger gekocht. *O* Dus daar ben ik nu mee aan het experimenteren. Ben begonnen met bietenpoeder als kleurstof in voedsel.
Daarna aspergepoeder als extra smaakmaker in soepen. Enu zit ik naast de droger waarin een laag aardbeien, gember, rabarber en fruitleer ligt te drogen.

Daarnaast heb ik de eerste rabarbersiroopjes al gemaakt. :9
Klinkt goed. Toch maar eens kijken of er nog eens een aanbieding is voor zo'n droger.

Rabarber siroop deze week ook voor het eerst gemaakt :9 te lekker.
  vrijdag 8 mei 2020 @ 16:37:30 #72
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193016644
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 14:36 schreef Oceanonix het volgende:
het moestuinseizoen is weer gestart dus het begin van het inmaakseizoen ook.Dus bij deze krijgt het topic een schop. >:)

Ik heb een paar weken geleden een voedseldroger gekocht. *O* Dus daar ben ik nu mee aan het experimenteren. Ben begonnen met bietenpoeder als kleurstof in voedsel.
Daarna aspergepoeder als extra smaakmaker in soepen. Enu zit ik naast de droger waarin een laag aardbeien, gember, rabarber en fruitleer ligt te drogen.

Daarnaast heb ik de eerste rabarbersiroopjes al gemaakt. :9
Goede kick! Je huidige droging (?) klinkt als een geweldig ruikende combinatie O+

Ik mag dit jaar van mezelf ook een voedseldroger kopen. Ik heb expres extra veel karwij, komijn en koriander gezaaid.

Ik hoop over een paar weken een aantal rabarberplanten in de tuin te kunnen zetten.

Oh, ik heb net een nieuwe pot jalapenos uit de inmaakvoorraad gepakt. Handig :Y
Spoilers!
pi_193019834
Werkt dat bietenpoeder? Neem aan van wel?

Dochterlief wil zo graag gekleurde rijst maken _O-
pi_193021463
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 14:36 schreef Oceanonix het volgende:
het moestuinseizoen is weer gestart dus het begin van het inmaakseizoen ook.Dus bij deze krijgt het topic een schop. >:)

Ik heb een paar weken geleden een voedseldroger gekocht. *O* Dus daar ben ik nu mee aan het experimenteren. Ben begonnen met bietenpoeder als kleurstof in voedsel.
Daarna aspergepoeder als extra smaakmaker in soepen. Enu zit ik naast de droger waarin een laag aardbeien, gember, rabarber en fruitleer ligt te drogen.

Daarnaast heb ik de eerste rabarbersiroopjes al gemaakt. :9
Rabarbersiroop? Hoe doe je dat in de droger?
We have far more in common than that which devides us..
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 vrijdag 8 mei 2020 @ 21:24:46 #75
269689 crew  Viv
pi_193021864
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 16:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh, ik heb net een nieuwe pot jalapenos uit de inmaakvoorraad gepakt. Handig :Y
Mijn man heeft sinds kort een nieuwe hobby, peperplanten kweken in onze serre. :D Dat wordt dus ook een deel inmaken. :Y
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')