abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  Moderator zondag 7 juli 2019 @ 18:19:13 #26
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187799104
De oogst van afgelopen week:

Augurken
Augurken in de pekel, 75g zout per liter water, 24 uur. De inhoud van de grote bak is gekocht bij de Poolse supermarkt en dat van de kleine komt uit eigen tuin.


Ondanks afspoelen, smaken de augurken zout. Ik heb dus geen zout toegevoegd aan het azijnmengsel. Ik heb suiker aan azijn toegevoegd, 110 gram per liter. Augurken over de mandoline, peperkorrels, jeneverbes, dille en azijn toegevoegd. 30 Minuten geweckt op 90 graden. Ik las verschillende meningen over wel of niet wecken, ik ga het gewoon met en zonder weck testen.


Surinaamse komkommer
Komkommer snijden. Water, azijn en suiker mengen tot lekker, dan laten koken. 6 Allspice en 2 kruidnagel toevoegen. Het hete mengsel over de komkommer gieten en de deksel direct sluiten. Ik had omdat ik dit niet weck de pot tot de rand vol moeten doen.


Paprikablokjes en gesnipperde cayennepeper
Half water en half azijn, onverhit. Geweckt op 90 graden voor 30 minuten.

Cayennepepers gesipperd. Half water, half azijn. Koud in pot.



Tomaatblokjes
Tomaten halveren en het zaad verwijderen, daarna in stukjes snijden. Even kort verhitten tot er wat vocht vrijkomt. Dan in potten met een eetlepel citroensap. 30 Minuten wecken op 90 graden.
Er waren 3 poten niet goed geweckt dus de deksels gingen open. Ze zijn nogmaals geweckt, 2 deksels zitten nu dicht. De open pot maak ik van de week op.


Water
Last but not least, potten water. Om te oefenen en wegens heel veel grote potten.
Spoilers!
pi_187799198
Ingemaakt water :D.
Je zou eigenlijk moeten kijken of je het kan verkopen.
de Poetin van de lage landen
  Moderator zondag 7 juli 2019 @ 18:24:13 #28
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187799371
quote:
17s.gif Op zondag 7 juli 2019 18:20 schreef sigme het volgende:
Ingemaakt water :D.
Je zou eigenlijk moeten kijken of je het kan verkopen.
Ja :D

We hadden pas iemand in de CUL SC die ineens een dag of avond zonder water zat. Dat, de vele potten en de tip uit het boek van Weck, brachten me hier toe. Als ik die potten nodig heb, kieper ik ze wel leeg. Het is trouwens eigenlijk ingemaakt water, niet geweckt. Kokend water in potten vacumeert ook dus wecken is niet nodig.
Spoilers!
  Moderator zondag 7 juli 2019 @ 18:25:51 #29
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187799421
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 18:16 schreef Uhmmpie het volgende:
Gefermenteerde radijsjes in de maak hier.

Ben benieuwd of het smaakt... het is in ieder geval wel een aardig klusje.

Radijsjes (rettich zou beter zijn maar even niet voorhanden..) liggen nu in de koelkast hun vocht te verliezen.

[ afbeelding ]
Dat klinkt leuk zeg. Ik begin maar niet aan fermenteren voorlopig.

Van de week ga ik linzensoep, pastasaus en augurken inmaken en wecken. Mijn kas gaat geloof ik veel augurken geven, ik geloof dat ik geen augurken bij de Pool had hoeven kopen.
Spoilers!
pi_187800177
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 18:25 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat klinkt leuk zeg. Ik begin maar niet aan fermenteren voorlopig.

Van de week ga ik linzensoep, pastasaus en augurken inmaken en wecken. Mijn kas gaat geloof ik veel augurken geven, ik geloof dat ik geen augurken bij de Pool had hoeven kopen.
Je postte een indrukwekkend lijstje hier boven :)
Hoop lekkers ook.

Hoop dat ik dat van mn radijzen straks ook kan zeggen _O-

En anders geef ik @fietsie de schuld omdat die me flavorful origins liet kijken en ze daar stellen dat het een chinese delicatesse is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator zondag 7 juli 2019 @ 18:46:40 #31
84152 crew  fietsie
Don't Panic.
pi_187800207
quote:
1s.gif Op zondag 7 juli 2019 18:45 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Je postte een indrukwekkend lijstje hier boven :)
Hoop lekkers ook.

Hoop dat ik dat van mn radijzen straks ook kan zeggen _O-

En anders geef ik @:fietsie de schuld omdat die me flavorful origins liet kijken en ze daar stellen dat het een chinese delicatesse is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik stel voor dat je als het mislukt de ganzekoppen gaat proberen
- “Never trust a man who, when left alone in a room with a tea cosy, doesn’t try it on”
- "Who discovered we could get milk from cows, and what did he think he was doing at the time?"
pi_187800613
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:09 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Ben benieuwd :)
Ik had dus parmezaan. Ging goed en snel (12 uur), is sterkter van smaak, lekker, maar om nou een grote voorraad ervan aan te leggen, nee.

Maar ik had ook zo'n bakje dana blue. 24 uur (behoorlijk vet nl) maar oohhhhh....bam!!!! in je mond, ook een heel klein beetje

[ Bericht 0% gewijzigd door Kaatje1 op 07-07-2019 19:26:35 ]
We have far more in common than that which devides us..
pi_187801152
Niet heel sterk?

Nahja ik ben geen enorme liefhebber.. dat maakt het anders wellicht :)
pi_187801406
quote:
1s.gif Op zondag 7 juli 2019 19:16 schreef Uhmmpie het volgende:
Niet heel sterk?

Nahja ik ben geen enorme liefhebber.. dat maakt het anders wellicht :)
Aangepast, sterker van smaak, dus heb je minder nodig. Maar de blauwader is echt heel krachtig geworden. Goedkope danablue met de smaak van een hele sterke roquefort

[ Bericht 0% gewijzigd door Kaatje1 op 07-07-2019 20:10:30 ]
We have far more in common than that which devides us..
pi_187802398
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 19:27 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Aangepast, sterker van smaak, dus heb je minder nodig. Maar de blauwader is echt heel krachtig geworden. Goedkope danablue met de smaak van een hele sterke roquefort
Klinkt goed :)

Al vind ik dat persoonlijk dus niet enorm lekker.... maar kan me de smaaksensatie wel voorstellen.

Volgende keer een goede roquefort er in?

Wel benieuwd trouwens.. hoe ziet je kaas er nu uit?
pi_187802420
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 20:25 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Klinkt goed :)

Al vind ik dat persoonlijk dus niet enorm lekker.... maar kan me de smaaksensatie wel voorstellen.

Volgende keer een goede roquefort er in?

Wel benieuwd trouwens.. hoe ziet je kaas er nu uit?
Grijzig, niet echt aantrekkelijk. De parmezaan ziet er gewoon gelig uit
We have far more in common than that which devides us..
pi_187852574
Waar doe je de kaas op eigenlijk?
pi_187853389
Ik doe vaak kaas op een salade, dus nu ook denk ik. En ik had ergens (sc of fb) een lijstje gezet waar die amerikaanse het voor gebruikte. Over popcorn en iet met kip herinner ik me
We have far more in common than that which devides us..
pi_187854017
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 21:43 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik doe vaak kaas op een salade, dus nu ook denk ik. En ik had ergens (sc of fb) een lijstje gezet waar die amerikaanse het voor gebruikte. Over popcorn en iet met kip herinner ik me
Popcorn... lijkt me viezig.
pi_187854438
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:15 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Popcorn... lijkt me viezig.
Ook niet mijn favoriet., dit was het lijstje

Sprinkled over chicken wings/ fried chicken in lieu of blue cheese dip.
Added to salad dressing.
Tossed on pasta.
Combined with mayo in a sandwich.
Scattered over popcorn.
Added to baked potatoes, bacon and butter.
Combined with dried chives on kale chips.
Added to roasted vegetables.
Tossed on steak.
Cooked in a burger.
Added to an omelette.
We have far more in common than that which devides us..
pi_187858955
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juli 2019 22:34 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ook niet mijn favoriet., dit was het lijstje

Sprinkled over chicken wings/ fried chicken in lieu of blue cheese dip.
Added to salad dressing.
Tossed on pasta.
Combined with mayo in a sandwich.
Scattered over popcorn.
Added to baked potatoes, bacon and butter.
Combined with dried chives on kale chips.
Added to roasted vegetables.
Tossed on steak.
Cooked in a burger.
Added to an omelette.
Dat heb ik inderdaad ergens gelezen... klinkt heel bekend :)

Zat te denken.. vriend van mij is allergisch voor vanalles mbt eten.
Oa nachtschade.. dus tomaat/peper valt als smaakmaker al af.
Dus hij vertelde laatst al.. dat ie vaak best saai eet.

Op de planning dus even laten proeven van het olijvenpoeder...
maar wellicht is er meer leuks te verzinnen met drogen :)
pi_187859215
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 08:32 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Dat heb ik inderdaad ergens gelezen... klinkt heel bekend :)

Zat te denken.. vriend van mij is allergisch voor vanalles mbt eten.
Oa nachtschade.. dus tomaat/peper valt als smaakmaker al af.
Dus hij vertelde laatst al.. dat ie vaak best saai eet.

Op de planning dus even laten proeven van het olijvenpoeder...
maar wellicht is er meer leuks te verzinnen met drogen :)
Daar zat ik ook aan te denken. Mijn zus heeft problemen met verse tomaten maar pastasaus etc. (dus verwerkt) geen probleem. Misschien dat ui/knoflook (@Lucky_Strike) ook minder problemen geven.
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 09:17:50 #43
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187859360
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 09:04 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Daar zat ik ook aan te denken. Mijn zus heeft problemen met verse tomaten maar pastasaus etc. (dus verwerkt) geen probleem. Misschien dat ui/knoflook (@:Lucky_Strike) ook minder problemen geven.
Gedroogde ui en knoflook geven juist veel meer problemen vanwege de hogere concentratie. Helaas ;(
Spoilers!
pi_187859399
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 09:04 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Daar zat ik ook aan te denken. Mijn zus heeft problemen met verse tomaten maar pastasaus etc. (dus verwerkt) geen probleem. Misschien dat ui/knoflook (@:Lucky_Strike) ook minder problemen geven.
Gezien dat ie er echt flink ziek van word weet ik niet of ie dat wil proberen ook eigenlijk.

Maar zoals dat olijvenpoeder heeft best een hoop smaak en doordat het poeder is gooi je het een stuk makkelijker over/door eten heen dan dat je overal hele olijven doorheen gooit :)
pi_187859420
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 09:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Gedroogde ui en knoflook geven juist veel meer problemen vanwege de hogere concentratie. Helaas ;(
Ah, da;s jammer. Ik had gehoopt door verhitting, dat er dan iets uit zou gaan zoals bij de tomaten van mijn zus.
We have far more in common than that which devides us..
pi_187859465
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 09:22 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Gezien dat ie er echt flink ziek van word weet ik niet of ie dat wil proberen ook eigenlijk.

Maar zoals dat olijvenpoeder heeft best een hoop smaak en doordat het poeder is gooi je het een stuk makkelijker over/door eten heen dan dat je overal hele olijven doorheen gooit :)
Kijken en vragen of hij het wil proberen. Ik zie je er niet voor aan dat je het "stiekem" doet. Ik heb wel meegemaakt (lucky kent het verhaal over die mensen) dat iemand anjovis in de pastasaus deed om er smaak aan te geven. Ze wist dat ik een intolerantie voor vis heb, ik was ook altijd wat misselijk als ik dat daar had gegeten, maar nooit erbij nagedacht dat dat het kon zijn (saus was erg lekker, ik dacht dat ik altijd teveel gegeten had).
We have far more in common than that which devides us..
pi_187859466
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 09:25 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ah, da;s jammer. Ik had gehoopt door verhitting, dat er dan iets uit zou gaan zoals bij de tomaten van mijn zus.
Hm. Mja bij mijn weten eet ie ook geen verhitte tomaten :)
pi_187860775
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 09:29 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Kijken en vragen of hij het wil proberen. Ik zie je er niet voor aan dat je het "stiekem" doet. Ik heb wel meegemaakt (lucky kent het verhaal over die mensen) dat iemand anjovis in de pastasaus deed om er smaak aan te geven. Ze wist dat ik een intolerantie voor vis heb, ik was ook altijd wat misselijk als ik dat daar had gegeten, maar nooit erbij nagedacht dat dat het kon zijn (saus was erg lekker, ik dacht dat ik altijd teveel gegeten had).
Nahja het olijvenpoeder was ie niet dolenthousiast over omdat ie olijven niet enorm lekker vind.
Maar hij vond het wel leuk dat ik er daadwerkelijk aan gedacht had. Misschien moet ie gewoon een keer even proeven... smaak is toch wel apart vind ik.

En stiekem lijkt me niet de manier.
Weet dat ie als ergens ongemerkt iets verkeerds eet... hij er de hele avond ziek van is.
Dus dan heeft ie vast geen complete tomaat op... dat was wel opgevallen.
pi_187861304
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 11:27 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Nahja het olijvenpoeder was ie niet dolenthousiast over omdat ie olijven niet enorm lekker vind.
Maar hij vond het wel leuk dat ik er daadwerkelijk aan gedacht had. Misschien moet ie gewoon een keer even proeven... smaak is toch wel apart vind ik.

En stiekem lijkt me niet de manier.
Weet dat ie als ergens ongemerkt iets verkeerds eet... hij er de hele avond ziek van is.
Dus dan heeft ie vast geen complete tomaat op... dat was wel opgevallen.
Dat had ik dus ook. Nooit gedacht dat een vriendin ergens vis in zou doen omdat ze een intolerantie maar onzin vond.
We have far more in common than that which devides us..
pi_187861520
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 12:03 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Dat had ik dus ook. Nooit gedacht dat een vriendin ergens vis in zou doen omdat ze een intolerantie maar onzin vond.
Bijzonder inderdaad...
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')