Heb ik met de chutney ook geprobeerd.. maar hij was war aan de hete kant geloof ikquote:Op vrijdag 21 juni 2019 21:22 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Pepertjes![]()
![]()
Kun je er geen hot sauce van maken? Blijft het langer houdbaar en kun je het weggeven in leuke flesjes.
Misschien moet ik zelf ook maar een keer iets gaan kweken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb alleen één probleem. Ze hadden allemaal een mooi papieren naamplaatje toen ik ze in de netpotjes had staan. Echter een keer met water geven zijn al die papiertjes verwelkt. Dus er was niet meer te lezen wat wat isNu is dat straks aan de pepers natuurlijk wel te zien maar jammer vind ik het wel.
Volgend jaar maar eens bij de intratuin van die goede naamplaatjes kopen
Voor nu heb ik er een hele hoop op potgrond staan. Ze staan nu buiten. Ik heb 2 groeitenten (150x150x200 & 60x60x120) staan waar ze in de eerste maanden (ik plant altijd in januari) staan. Nu staan ze sindskort volle dagen buiten. Met die hevige buien en intense zon is het nog wel een beetje oppassen. Ze zijn door de beschermde omgeving in de groeitenten niet veel gewend. Er staat wel een ventilator om ze wat stevig te maken.
Verder heb ik ook een deepwater culture bak staan. Daarin zitten momenteel 2 planten welke ik voed met GHE (General Hydroponics Europe). Die planten groeien echt als kool. Ik zoek alleen nog een goede manier om ze stevig vast te zetten daar de wortels zich natuurlijk niet in de aarde vestigen.
Ik zal binnenkort eens wat foto's posten van mijn peperplanten
Ik hoop dat er meer peperliefhebbers op fok zitten die hun verhalen willen delen.
Hier ook op zaterdagquote:Op zaterdag 22 juni 2019 08:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga zo de plantjes weer voeding geven. Elk weekend krijgen ze een plonsje tomatenvoeding.
Het zal iets anders van samenstelling zijn. Maar ik gooi het bij courgette, komkommer, augurk, aubergine, tomaat, aardbei en peper. Ik maak een paar grote gieters. Ik vind het te veel gedoe om het apart te maken voor elke soort.quote:Op zaterdag 22 juni 2019 09:26 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hier ook op zaterdag
Geen tomatenvoeding maar chilifocus.
Zelfde idee uiteindelijk
Snap ikquote:Op zaterdag 22 juni 2019 09:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het zal iets anders van samenstelling zijn. Maar ik gooi het bij courgette, komkommer, augurk, aubergine, tomaat, aardbei en peper. Ik maak een paar grote gieters. Ik vind het te veel gedoe om het apart te maken voor elke soort.
Dat idee begon ik ook te krijgenquote:Op zondag 23 juni 2019 18:40 schreef mascara-klodder het volgende:
Goed topic
Ben nu van plan om ook pepers te laten groeien.
@:Uhmmpie , als je nog wat pepers kwijt wilt....ik hou me aanbevolen
Op de één of andere manier heb ik het idee dat je in de buurt woont
Een dubbelequote:Op zondag 23 juni 2019 19:44 schreef Uhmmpie het volgende:
Ik keek naar mijn white ghost met daarin exact 1 peper van denk 1-1,5cm gister.
En ik denk... he niet gegroeid... dat is gek.
Keek ik nog een keertje...
[ afbeelding ]
Niet dit specifieke recept maar ik maak al mijn kruidenmixen zelf. Ik vind het ideaal. Afgelopen weekend maakte ik een Jamaicaanse jerkmix. Heerlijk.quote:Op dinsdag 25 juni 2019 09:05 schreef Uhmmpie het volgende:
Iemand dit weleens geprobeerd?
https://www.chilipeppermadness.com/recipes/homemade-curry-powder/
Ah leuk luckyquote:Op dinsdag 25 juni 2019 09:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Niet dit specifieke recept maar ik maak al mijn kruidenmixen zelf. Ik vind het ideaal. Afgelopen weekend maakte ik een Jamaicaanse jerkmix. Heerlijk.
Die gast is niet de slimste thuis denk ikquote:
We zijn inmiddels een week verder. Hoe zien ze er nu uit?quote:Op woensdag 10 juli 2019 08:40 schreef Uhmmpie het volgende:
Hmm begin me toch af te vragen of de ghost peppers wel echt ghost peppers zijn.
Ze groeien namelijk stug omhoog waar ik zou verwachten dat ghost peppers omlaag groeien.
[ afbeelding ]
Nu groter... is de stand wel nog precies hetzelfde.
Goede reminder...quote:Op woensdag 17 juli 2019 08:10 schreef onlogisch het volgende:
*Note to self*
Vanavond echt even foto's maken
Op het moment kan ik gewoon plukken wat ik nodig hebquote:Op zaterdag 20 juli 2019 18:22 schreef maily het volgende:
Ik heb ze weleens ingevroren. Altijd handig als je ineens een (stukje) peper in wil verwerken.
quote:Op woensdag 17 juli 2019 08:10 schreef onlogisch het volgende:
*Note to self*
Vanavond echt even foto's maken
quote:
Die groeien hier op mijn eetkamertafel.quote:Op zondag 21 juli 2019 13:18 schreef Fofo het volgende:
Ik ben verschillende keren in Brazilië geweest en bij een hoop restaurants staat altijd een flesje olie op tafel met Biquino Red erin. Niet idioot scherp maar ontzettend smaakvol en ik herinner me vooral de bloemige geur die de olie had. Geweldig. Dat mis ik hier in Nederland wel.
Goede pepers hebben smaak en geur. Niet alleen pit.
Thanks @Uhmmpiequote:Op zondag 21 juli 2019 11:48 schreef Uhmmpie het volgende:
Ziet er goed uit @:onlogisch
Ben wel heel benieuwd naar die antep aci dolman.. ziet er spannend uit.
Soort van pittige paprika?
Kan die in de vensterbank? Misschien wil ik dat vilgend jaar wel proberen dan.
En die onderste doet het wel echt heel goed ja.
Hier vooral heel veel pepers aan de bolivian rainbow.. rest minder spectaculair.
Maar die staan nu voor het 2e jaar en geven zeker 2x zoveel pepers als vorig jaar denk ik.
Die eerste is volgens mij een lemon drop...quote:Op zondag 21 juli 2019 11:01 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Doordat ik zo enthousiast was met water geven verwelkte de papiertjes met de tekst erop welke pepers het zijn
Ik vermoed dat dit Aji Pineapple of Madame Jeanette is. Niet zo'n grote plant, ook niet heel veel vruchten (ik denk zo'n 15) momenteel. Nog wel wat bloemetjes her & der.
[ afbeelding ]
Hieronder zie je grote pepers qua omvang. Ik denk dat dit de Antep Aci Dolma is. Verder niet zo´n hete peper heb ik me laten vertellen. Ik ben wel benieuwd naar de smaak. Ik heb ´m nog nooit op.
[ afbeelding ]
Wat deze hieronder is, geen idee. Maar het is wel mijn paradepaardje momenteel. Ik schat dat er zo'n 40/45 vruchten aanhangen met nog aardig wat bloemen. Maar even afwachten wat het gaat worden
[ afbeelding ]
Verder heb ik nog zo'n 10 andere planten staan. Maar daar zitten geen vruchten aan. Wel een hoop bloemetjes dus ik wacht geduldig af
Ik heb een stuk of 60-70 zongedroogde pepers op de vensterbank liggen ja.quote:Op zondag 21 juli 2019 19:01 schreef onlogisch het volgende:
[..]
Thanks @:Uhmmpie
Ja geen idee wat ik ervan moet verwachten. Als ie rijp is en ik 'm gegeten heb geef ik wel een review
Maar denk dat we idd aan een pittige paprika moeten denken. We gaan het zien. Het worden in ieder geval knoerten van pepers
Goed om te horen dat je bolivian rainbow het zo leuk doet! Sommige al klaar op geharvest te worden?
Leuke oogstquote:Op donderdag 25 juli 2019 13:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren de eerste jalapenos en cayennepepers kunnen oogsten.
[ afbeelding ]
Hm had dat hier met mijn red biquinoquote:Op zondag 28 juli 2019 22:57 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb hier 4 paarse Hot Chocolate Habanero pepertjes staan , 2 maanden terug gezaaid maar heb hier 's middags te weinig zon denk ik want echt groot zijn ze niet en bloemen zitten er ook nog niet aan helaas.
Had ook nog wat last van bladluis maar da's inmiddels verholpen met wat groene zeep en spiritus.
Ik hoop dat er nog pepers aan komen en anders volgens jaar iets eerder beginnen, ik heb nog 4 van die zaden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |