marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:30 |
Even voorop, om gezeur te vermijden. Ik zit in een klein dorp, waar sommige dingen niet (altijd)(vers) te krijgen zijn. Voor sommige 'authentieke' ingrediënten zou ik een uur in de auto moeten zitten, om ze in een toko te halen. Daarom zullen sommige dingen er niet in zitten en andere vervangen. Goed; 'Rendang', dus. Ik ga proberen hier wat lekkers van te maken De magere runderstooflappen snijd ik in blokjes Die meng ik met een flinke dot Sambal Oelek en wat zout Dat zet ik even weg, terwijl ik wat andere voorbereidselen ga doen. | |
Geerd | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:33 |
Tvp | |
Pizzakoppo | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:37 |
Fuck het gezeur G, doe je ding! | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:40 |
Waarom gebruik je een koksmes of rundvlees te snijden? Dat kun je beter met een klein kartelmesje doen. TVP. | |
Jordy-B | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:49 |
Omdat het geen brood is? | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:56 |
Nu moet er enig fijn snijwerk verricht worden. Goed gereedschap is daarvoor onontbeerlijk. Een bamboe snijplank en een scherp mes. Een uitje Een paar tenen knoflook En een rode Spaanse peper Rawits hadden ze niet en zitten er dus niet in. Tot zover het snijwerk. Voor het volgende gedeelte heb ik voor het gemak een filmpje geschoten. Zal ik daar plaatjes van trekken, of het gewoon zo 'raw' op Youtube gooien? Wordt vervolgd. | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:57 |
Filmpje graag | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:58 |
Zal hoe dan ook voor later zijn, maar komt eraan. | |
Postbus100 | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:16 |
Waar woon je dat het een uur rijden is naar de dichtstbijzijnde toko? Op de waddeneilanden ofzo? | |
Frozen-assassin | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:16 |
Al een kwartier niets gedaan TVP | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:22 |
' Heen en weer ben ik het gauw kwijt. Ergens tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda. | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:33 |
Video is voor 100% geüpload. 1,32 Gig. Verwerken [ Bericht 5% gewijzigd door marc0871 op 15-06-2019 19:49:44 ] | |
cofi | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:40 |
Leuk Marc, ik ben benieuwd naar de volgende stappen en natuurlijk het eind resultaat | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 20:00 |
Filmpje! Eerst maak ik de boemboe. Uitje en knoflook fruiten en de specerijen erbij. De specerijen heb ik er uit de losse pols bij gedaan. Gaat tot nu toe altijd goed Daarna het vlees aanbakken en de kokosmelk erbij. Even roeren en een paar laurierblaadjes erbij. Vanaf hier moet het voorlopig 1,5 uur staan. Nu ga ik de rest van m'n eten maken. Resultaat volgt. [ Bericht 3% gewijzigd door marc0871 op 16-06-2019 00:47:57 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juni 2019 @ 20:04 |
Leuk man. Ik ga volgen en ben benieuwd naar het resultaat. | |
#ANONIEM | zaterdag 15 juni 2019 @ 20:11 |
Sowieso complimenten voor de vooruitgang sinds je topics uit 2014, ziet er een stuk beter uit al | |
Postbus100 | zaterdag 15 juni 2019 @ 20:25 |
Wanneer ga je het eten? morgen ofzo? Of verlaat avondeten? | |
yvonne | zaterdag 15 juni 2019 @ 20:52 |
Met filmpje wat een leuk topic | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:16 |
Zoals beloofd, het resultaat. Zo zag het eruit na 1,5 uur koken. Mocht nog wat inkoken. Ondertussen nog een paar pannen neergezet, voor groente en mie. Hier ga ik geroerbakte groente in een zoetzure saus van maken. Maak ik tzt nog wel een keer een topic over. Samen met de mie was dit dus mijn avondeten En alles samen op het bord | |
Zalmslaatje | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:25 |
Leuk dat we mee mogen kijken. Wat zit er precies aan kruiden in en hoe is het na een paar minuten inkoken van beige naar donkerbruin gegaan? En de belangrijkste vraag hoe smaakt het? | |
Lucky_Strike | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:28 |
Gewoon daad bij het woord voegen By the way, veel dingen die je bij de toko zou kopen zoals limoenblaadjes, pepers of citroengras is goed in te vriezen. | |
Kaneelstokje | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:31 |
Leuk Marc. Ziet er goed uit. | |
Zalmslaatje | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:35 |
Waarschijnlijk was daar het flesje limoensap voor. Limoenblad en sereh blijft lang goed in de vriezer en veel supermarkten hebben ook sereh/citroengras poeder. Mis ook ketoembar/korianderzaad maar kan niet alle potjes lezen. | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:39 |
In principe laat ik alles zien in het filmpje. Komijnzaad, Gember (Djahé), Kurkuma, Laos, Sereh (citroengras), Klein stukje Trassi (Garnalenpasta. Als je allergisch bent voor vis, laat je het er beter uit) Tja, ehh, karamellisatie? Maillard reactie? Gecontroleerd aanbranden? Geen idee. Heb er niets voor hoeven doen. Originele Rendang staat soms wel een dag en dan is het bijna zwart. Enne... [ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 15-06-2019 21:45:30 ] | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:42 |
Ja, las ik al eens. Nee, die stond er nog van de Beef Shanghai. Heb er wel aan gedacht om er een paar druppels van bij te gooien. Sereh en Korianderblad zat er in Korianderblad pas op het laatst. | |
Zalmslaatje | zaterdag 15 juni 2019 @ 21:59 |
Had alleen de foto's bekeken. Jammer dat je niet in de buurt woont anders was ik graag even komen proeven. | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 22:18 |
Op de eerste foto staat ook alles | |
FlippingCoin | zaterdag 15 juni 2019 @ 22:30 |
Mis alleen de geur nog. | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 22:33 |
Ech wel. Ik niet | |
FlippingCoin | zaterdag 15 juni 2019 @ 22:34 |
Ziet er lekker uit. | |
marc0871 | zaterdag 15 juni 2019 @ 22:35 |
Dank. Het was | |
cofi | zondag 16 juni 2019 @ 09:00 |
Damn, ziet er erg goed uit! Ben ook wel nieuwsgierig naar de groente | |
Myraela | zondag 16 juni 2019 @ 10:33 |
Ziet er wel goed uit. Zou de volgende keer wel meteen een veel grotere hoeveelheid maken. Ideaal om in de vriezer te hebben liggen. | |
Lunatiek | zondag 16 juni 2019 @ 11:07 |
Het ingewikkeldste hiervan lijkt mij het in huis halen van de juiste ingrediënten en het vinden van de tijd om het te laten sudderen. Ik ben benieuwd naar je zoetzure saus, dan kan ik de complete maaltijd een keer proberen. | |
Kaneelstokje | zondag 16 juni 2019 @ 11:14 |
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar alle ingredienten zijn hier op 5 minuten van mijn huis, heb ze (op het vlees na) altijd in huis. Tijd is wel een ding. Niet voor door de weeks. | |
marc0871 | zondag 16 juni 2019 @ 11:20 |
Precies dit. | |
Prego | zondag 16 juni 2019 @ 11:25 |
Leuk topic! En dat ziet et lekker uit Trouwens, imo bestaat officiele rendang niet. Er zijn tig versies en manieren om het te bereiden. | |
marc0871 | zondag 16 juni 2019 @ 11:33 |
True | |
Lunatiek | zondag 16 juni 2019 @ 12:05 |
Kun je nagaan hoe eenvoudig het na te maken is Ik maak behalve Conimexzooi zelden Indisch, dus ik heb niet alles in huis. | |
marc0871 | zondag 16 juni 2019 @ 12:49 |
https://www.jumbo.com/pro(...)rs/oosterse-kruiden/;pgid=VjO3yz2RI2xSRp3BvV_Oe.IY00004v8SDyPN;sid=QzgVyC7XoWhdyHPRVFwJ1E3dNy7bi6ZM9ItR-Zn6 Als je bij de oosterse afdeling van de Jumbo de strooibusjes van Go-tan haalt (behalve de knoflook. Gebruik liever vers), ben je iets meer dan 7 euro kwijt en je kan heel veel lekkers maken. Kokosmelk vind je daar ook. Of equivalenten bij de kruiden, van Jumbo of Verstegen. Verse gember of citroengras kan je meestal wel bij de verse groente vinden. Met andere supermarkten heb ik geen (recente) ervaring. De laatste keer dat ik bij de Plus in het volgende dorp was, is alweer 1,5 jaar geleden. En ja, wij hebben hier maar 1 supermarkt | |
Sigaartje | zondag 16 juni 2019 @ 18:42 |
Zo, leuk topic! Het ziet er heerlijk uit! Maar ik durf dit zelf niet aan. | |
anndb | zondag 16 juni 2019 @ 19:28 |
Ziet er goed uit, zin in gekregen, ga ik volgende week ook maken! | |
marc0871 | zondag 16 juni 2019 @ 19:35 |
Het lijkt moeilijker dan het is De eerste keer dat ik dit maakte, had ik, toen alles in de pan zat, echt zoiets van 'Oh? Was dit het al? Is dat alles?' De grootste uitdaging is misschien de specerijen. Ik had ze al eerder gebruikt en wist een beetje wat ze deden. Je zou ook een kant en klare boemboe (kruidenpasta) kunnen gebruiken. Boemboe even bakken in een pan, Vlees aanbakken, Kokosmelk erbij, Laten sudderen. Voor de groente; Bakje roerbakgroente, Aanzetten met wat olie, Flesje Sweet 'n Sour erbij, Even doorkoken. Ondertussen de ingrediëntenlijst op het etiket bekijken. Het meest voorkomende staat er vaak als eerste op. voorraadje kruiden en specerijen aanleggen en gaandeweg proberen het na te maken. Zo ben ik ook begonnen | |
marc0871 | zondag 16 juni 2019 @ 19:38 |
Bedankt en succes | |
Sigaartje | zondag 16 juni 2019 @ 19:42 |
Overheerst de kokos niet? (Ben niet zo gek op kokos, ik kom van een eiland waar vrouwen het in hun haren smeerden) | |
marc0871 | zondag 16 juni 2019 @ 19:45 |
Vooral de specerijen en de peper. Kokos proef je wel, maar overheerst niet. Anders doe je een half blik kokosmelk en een half blik water, als je er bang voor bent. | |
Postbus100 | zondag 16 juni 2019 @ 19:56 |
Oeh, dat ziet er wel heel goed uit!! | |
marc0871 | zondag 16 juni 2019 @ 19:59 |
Ech wel Dank |