abonnement Unibet Coolblue
pi_187393055
En dan ga ik de varkensfiletjes kruiden met chilipoeder, knoflookpoeder en Aromat.


Handen wassen daarna weer (rauw vlees)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187393096
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:23 schreef Sigaartje het volgende:
En dan ga ik de varkensfiletjes kruiden met chilipoeder, knoflookpoeder en Aromat.
[ afbeelding ]

Handen wassen daarna weer (rauw vlees)
HEE, in de OP waren het er nog maar 2 :(
pi_187393114
Aromat :{w

Voor de rest: Zuurkool :9~ :9~ :9~ Daar kan je me zelfs bij 30 graden nog wakker voor maken. Altijd lekker.
Somebody that I used to know
pi_187393124
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:25 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

HEE, in de OP waren het er nog maar 2 :(
Klopt, ik ga er twee gebruiken voor de zuurkool, de andere twee voor iets anders.
Die bak ik gelijk mee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187393236
Voorbereiding voor de stamp

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187393248
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:27 schreef Postbus100 het volgende:
Aromat :{w

Voor de rest: Zuurkool :9~ :9~ :9~ Daar kan je me zelfs bij 30 graden nog wakker voor maken. Altijd lekker.
De Aromat is een test voor mij op dit moment. Nog nooit geprobeerd op filetlapjes, maar mensen zijn er lyrisch over.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187393513
Lieve Sigaar, voor je alles gaat stampen, ook een beetje roomboter, klein scheutje melk en nootmuskaat toevoegen, bij je krootjes.
pi_187393873
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:51 schreef Nielojram75 het volgende:
Lieve Sigaar, voor je alles gaat stampen, ook een beetje roomboter, klein scheutje melk en nootmuskaat toevoegen, bij je krootjes.
Helaas niet gedaan....

Aardappels waren klaar, en uitlekken in een hoe-heet-zo'n-dinges-ook-alweer?


Oh ja, vergiet
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187393889


In de pan en peper en zout.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 12 juni 2019 @ 20:17:08 #35
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_187393923
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 19:51 schreef Nielojram75 het volgende:
Lieve Sigaar, voor je alles gaat stampen, ook een beetje roomboter, klein scheutje melk en nootmuskaat toevoegen, bij je krootjes.
Krootjes zijn bietjes... ;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_187393925
Dan pleur ik de gekookte zuurkool met een spaanlepel er op

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187393938
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:17 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Krootjes zijn bietjes... ;)
Oh, ja, dat is waar ook, ik vind het een erg leuk idee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394007
En dan stamp stamp stamp stamp stamp stam.
Even rondroeren met de stamper
stamp stamp stamp stamp stamp stamp
nog even rondroeren
stamp stamp
Nog even rondroeren met een lepel
perfect
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394078
En dan is het de beurt aan de spekjes.
Ik bak de spekjes zonder boter of olie, want spekjes hebben genoeg vet, dat smelt.
Ik zet de pan wel eerst op hoog vuur zodat de pan heet is als ik de spekjes er in gooi.
Ik bak de spekjes continu roerend maar ongeveer 2 a 3 minuten, dan zijn ze klaar en gooi ze daarna in een soepkommetje

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394120
Niet meteen bij de zuurkool ? of pak je apart ?
pi_187394196
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:27 schreef Sorella het volgende:
Niet meteen bij de zuurkool ? of pak je apart ?
Ik bak apart, dan kan ik later mengen.
En dan als de spek klaar is was ik de koekepan niet af, maar gooi ik er een blokje roomboter in voor de filetlapjes.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394254
Als de boter bruist (echte boter) laat ik het even doorbruisen als het bruin wordt, maar ik wacht niet tot het bruisen is gestopt en daarna leg ik de filetlapjes erin. Bij hoog vuur draai ik snel de lapjes om en draai daarna na middelvuur.



De madam Jeanette snippers gooi ik erbij.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394336
Het gaat echt heel snel, na een paar keer omdraaien zijn de lapjes na 6 a 7 minuten gewoon klaar. Eruit vissen en dan de jus maken.

Jus stelt bij deze niks voor, een paar eetlepels water bij gooien en even aan de kook brengen en roeren.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394397
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:31 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik bak apart, dan kan ik later mengen.
En dan als de spek klaar is was ik de koekepan niet af, maar gooi ik er een blokje roomboter in voor de filetlapjes.

ik bedoelde waarom niet meteen bij de zuurkool doen na het bakken maar eerst in een soepkommetje ?

Filetlapje in spekvet bakken klinkt helemaal goed :)
pi_187394446
En daar istie:

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394452
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:40 schreef Sorella het volgende:

[..]

ik bedoelde waarom niet meteen bij de zuurkool doen na het bakken maar eerst in een soepkommetje ?

Dat is een gewetensvraag
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187394528
Wauw, dit is werkelijk heerlijk! Ik ben geen zuurkoolfan, al zeg ik het zelf, dit is smullen!

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  Spellchecker woensdag 12 juni 2019 @ 20:50:32 #48
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_187394572
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 20:47 schreef Sigaartje het volgende:
Wauw, dit is werkelijk heerlijk! Ik ben geen zuurkoolfan, al zeg ik het zelf, dit is smullen!

[ afbeelding ]
Eet smakelijk @Sigaartje :Y)
pi_187394578
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 12 juni 2019 @ 21:12:38 #50
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_187395004
^O^
Hoe beviel de Aromat op het vlees?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')