abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 27 juni 2019 @ 20:23:41 #76
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_187637070
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2019 20:20 schreef matthijst het volgende:
Vuurwerk
Oh, die kan ik daar gewoon elke dag kopen. Uit een vrachtwagen, pal naast het tankstation, waar ook bier wordt verkocht. What could go wrong? :')

Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_187643848
Wij hebben de droom om in 2021-2022 voor meerdere maanden naar Amerika te gaan. Nu zou een van de opties kunnen zijn om een eigen camper (ouders) mee te nemen.

Ondertussen wat gelezen, maar is er iemand met een vergelijkbare ervaring?
het huren voor meerdere maanden is vrij prijzig, dus dit zou een interessante oplossing kunnen zijn.
All management is Strategic Management.
pi_187671247
Mijn reis naar de USA zit er helaas alweer op.
Wij zijn 11 dagen geweest. en hebben LA, Sequoia en Yosemite national park bezocht.
Ook hebben we San Francisco nog bezocht.
Omdat ik voor mijn reis veel vragen heb gesteld hier en een enkeling toch wel benieuwd was hoe onze ervaring geweest is hierbij even een kort reisverslag.

De eerste dag hebben we Los Angeles bezocht. Helaas was het niet echt heel mooi weer en vrij koud (18 graden) we hebben deze dag o.a. de Santa Monica pier bezocht. Leuk om gezien te hebben maar geen must. Voor de rest de stad wat bekeken maar deze viel ons wat tegen.. Ik kan niet echt zeggen waarom ik denk de sfeer.

Vervolgens zijn we doorgereisd naar Sequoia National park. hier moesten we doorheen want we wouden de Moro Rock Trails beklimmen. Zeker aan te raden erg mooi uitzicht. De rit er naartoe is al een feest. (1 dag)

Vervolgens naar Yosemite National Park gegaan, Hier hebben we 2 dagen voor uitgetrokken.
Wij vonden 2 dagen echt voldoende, Uiteraard kun je niet alles zien maar je kunt wel de highlights eruit halen.
Hierbij de beide routes voor dag 1 en dag 2: https://tinyurl.com/y6cwkn93 ,https://tinyurl.com/y5phwpyw

Ook hier kan ik geen highlights uithalen want zo'n beetje alles is mooi! Prachtige natuur, watervallen en steengebergte.

Hierna zijn we doorgereisd naar San Francisco. Hier hebben we ook 2 dagen doorgebracht. We hebben o.a. de Golden Gate Bridge gezien en Fisherman's Wharf en zijn we met het treintje mee geweest. Ook hebben we een dag een fiets gehuurd om de stad wat te verkennen. San Francisco vonden wij leuker.. Hou er wel rekening mee dat het een heel heuvelachtige stad is.

We waren ook naar de USA gegaan om Nascar race te bezoeken. Als je van autoraces houdt zeker leuk om heen te gaan. Wel erg warm in Sanoma waar de race was maar wij vonden ook dit een leuke ervaring.

Vervolgens hebben we onze reis afgesloten om via Sanoma via route 1 terug te rijden naar Los Angeles. Op deze route is zoveel te zien o.a. Big Sur, Santa Cruz, McWay Falls, Bixby Bridge.
Jammer dat het bij ons weer wat bewolkt was maar we hebben toch prachtige foto's kunnen maken.

Was de reis te kort?
Voor ons niet, We waren echt bang na alle reacties dat we veel teveel gepland hadden staan, Uiteraard wouden we nog genoeg zien maar dat hou je na 14 dagen nog. De dingen die we wouden zien hebben we gezien we hebben totaal 2470km gereden.

Mijn eerste indruk van de USA
Dit was de eerste keer USA voor mij en de indruk is goed, Het is confronterend om zoveel zververs te zien met name in San Francisco. (Er schijnen er veel meer te zijn dan bijv New York)
De bevolking is enorm vriendelijk. De grote porties eten valt wel mee. Ontbijten kun je goed bij Denny's of Ihop waar je echt Amerikaans kan ontbijten. Ik zal zeker nog eens naar Amerika gaan maar dan wel een andere staat want ik denk dat ik het belangrijkste in Californië wel gezien heb.

Tips
Plan niet te veel van tevoren, Ik ben ook erg van alles plannen van tevoren maar dit hebben we nu niet echt gedaan. Je komt onderweg genoeg tegen.
Boek ook niet te veel hotels/motels/hostels van tevoren. Wij hebben bijna alle verblijven ter plekke geboekt dit houdt je ook wat flexibeler met reistijden.
Boek wel je eerste nacht (verplicht om USA in te komen) en bij Yosemite Park want dat zit gauw volgeboekt.

Mochten jullie nog vragen hebben bijv. waar we verbleven hebben dan kun je ze altijd stellen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2019 21:52:52 ]
  Moderator zondag 30 juni 2019 @ 07:36:35 #79
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_187675214
Leuk om te lezen, MikeJoow! Ik ben het wel met je eens qua steden. Ik zit nu in San Francisco en morgen is het hier gay pride, dus al erg druk in de stad. Dat heuvelachtige is wel even wennen, maar levert ook schitterende locaties op voor foto's.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_187675485
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2019 09:26 schreef GodsSon het volgende:
Wij hebben de droom om in 2021-2022 voor meerdere maanden naar Amerika te gaan. Nu zou een van de opties kunnen zijn om een eigen camper (ouders) mee te nemen.

Ondertussen wat gelezen, maar is er iemand met een vergelijkbare ervaring?
het huren voor meerdere maanden is vrij prijzig, dus dit zou een interessante oplossing kunnen zijn.
Met een ESTA entry mag je sowieso maar 90 dagen blijven. Hou daar rekening mee.

Shippen van zo'n ding lijkt me overigens ook niet goedkoop.
pi_187679251
@MikeJoow bedankt voor je verslag, leuk om te lezen.
Zelf heb ik ook een IHOP verslaving overgehouden aan mijn US reizen: Double Blueberry Pancakes _O_.

Wat betreft de zwervers in San Francisco, het viel mij daar ook al op dat het veel zichtbaarder is dan in andere steden, sochtends enorme rijen ook voor de dagopvang. Maar ze zijn allemaal wel bescheiden en vallen je niet lastig (op eentje na die bij de tramhalte iedereen z’n pielemans liet zien). Ze zijn denk ik al vaak genoeg neergeknuppeld door de po-po.

Maar, na jouw eerdere vragen voor je reis, ben ik vooral benieuwd naar je visie over de vermeende onvriendelijk van de Amerikanen en je eventuele ervaringen ervan...

Zelf kom ik net terug van 12 dagen Florida (voor de 4de keer in die staat). Wat me vooral opviel dat Irma flink heeft huisgehouden tussen de Everglades en Key West.

Jammer was alleen dat de eerste dagen in het midden / noordelijk deel van Florida ik flink wat thunderstorms heb meegemaakt in de middag en avond, hierdoor vielen helaas wat plannen in het water. Je weet dat het er seizoen voor is maar het blijft een domper.
Van te voren keek ik wel uit naar m’n terugkeer naar Magic Kingdom maar viel erg tegen en eigenlijk gewoon 105 dollar in het putje gegooid...

Desondanks weer genoten in het beloofde land. Jammer dat het in Nederland alleen ook bloedheet was :P
pi_187679303
Bizar hoe weinig hostels er in Florida te vinden zijn -O-

Ben voor augustus nog bezig met het finetunen van mijn reis naar Cuba en Florida, maar het aanbod in Florida op bijvoorbeeld Hostelworld valt echt vies tegen.

Er zijn wel wat motelletjes te vinden, maar die zijn al gauw weer een stuk duurder + je mist juist de contacten met overige backpackers.
pi_187680089
quote:
Zelf heb ik ook een IHOP verslaving overgehouden aan mijn US reizen: Double Blueberry Pancakes
Die heb ik toevallig niet op.. Ik kan niet kijken welke het was want hun website werkt dus niet in NL.

Bij Denny's heb ik de Salted Caramel & Banana Cream Pancake & de Cinnamon Roll Pancake op. Erg lekker beide. Ongelofelijk wat je in de ochtend allemaal al naar binnen kan werken.
Let wel, De prijs is erg wisselend. buiten de stad betaalde we 11 dollar voor een menu en in de stad 17 dollar.

De Oreo milkshake bij Ihop was lekker en dat op de vroege ochtend.
[/quote]

quote:
Wat betreft de zwervers in San Francisco, het viel mij daar ook al op dat het veel zichtbaarder is dan in andere steden, sochtends enorme rijen ook voor de dagopvang. Maar ze zijn allemaal wel bescheiden en vallen je niet lastig (op eentje na die bij de tramhalte iedereen z’n pielemans liet zien). Ze zijn denk ik al vaak genoeg neergeknuppeld door de po-po.

Maar, na jouw eerdere vragen voor je reis, ben ik vooral benieuwd naar je visie over de vermeende onvriendelijk van de Amerikanen en je eventuele ervaringen ervan...
Ja klopt wij hebben ook totaal geen last gehad van de zwervers al is het wel zonde van zo'n stad. het ruikt overal naar urine met name in de ochtend en op veel plaatsen naar wiet.
Maar ze storen toeristen totaal niet en inderdaad als ze zich misdragen zorgt de politie wel dat ze stil zijn. Wat dat betreft zouden wij het beleid van de politie in de USA eens in NL moeten doorvoeren.

De Amerikanen zijn zeer vriendelijk die ik ben tegengekomen.. een enkeling daargelaten. Zelfs bij de douane kon de man een grapje maken (Ik drukte iets te hard op het vingerscan apparaat waarop hij zei dat ik hem moet betalen als die kapot gaat :P )

Wel is alles anders in de VS. dat maakt het ook weer leuk dan in Europa op vakantie.
pi_187680366
Bij Denny’s had ik de nieuwe strawberry with vanilla Cream crêpes geprobeerd maar die sjit was zo zoet dat het glazuur bijna van m’n tanden af spatte.

Wat betreft de prijsverschillen was Miami bij mij wel het toppunt. Parkeren bij het hotel was 40 dollar per dag, twee blokken verder de Public Parking voor 8 dollar p.d.
En dat terwijl je ook nog de hele dag een gratis shuttle rondom compleet Miami Beach heb.
Five Guys was een enkele burger daar 10,49, grote friet 5,49 en dan had je nog niks te drinken terwijl ik naast hun bij de Mexicaan zat met een ultra Burrito ter grootte van mijn onderarm, vers tapbier en nacho’s voor 18 dollar.
  Moderator zondag 30 juni 2019 @ 15:28:28 #85
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_187680951
Die cinnamon roll van Denny’s met Cream cheese topping :9 jammer alleen dat ik lactose intolerant ben want het had wel z’n werking zeg maar :')
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_187681176
  zondag 30 juni 2019 @ 15:51:56 #87
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_187681489
Als wij naar de VS gaan (nu al zin in onze reis begin september, we gaan heerlijk eten :D) kijken we altijd vooral uit naar de Cheesecake Factory :@ onwijs grote porties voor relatief weinig geld. En lekkkker. Panda Express ook erg lekker. Danny’s inderdaad ook, al zijn er betere losse diners te vinden in de grotere steden imo.

Ik vond zwervers in LA en NYC juist erg opvallen, San Francisco viel me mee eigenlijk. Is maar net welke buurten je bezoekt denk ik.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_187681595
Cheesecake Factory alleen een burger gehad, maar wil je veel waarde voor je geld dan moet je naar Texas Roadhouse of Longhorn Steakhouse.
Van tevoren brood, half slab spareribs dat van een varken komt die wel 6 meter lang is ofzo, bord vol met patat en nog Ceaser Salad als extra side erbij voor 16,99 totaal.
  Moderator zondag 30 juni 2019 @ 23:32:24 #89
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_187691578
Ik vind het eten in de VS erg duur. Oké, je kunt elke dag voor een fastfoodketen gaan, maar dat hebben we tot nu toe nog geen dag gedaan. Het goedkoopste was bij de all you can eat formule Golden Corral (18 dollar inclusief drinken), maar verder zaten we overal boven de 30 dollar voor een hoofdgerecht plus een drankje. De uitschieter was bij Mammoth Mountain, waar je alleen in het hotel in eten en daar zat het op 50 dollar.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  zondag 30 juni 2019 @ 23:33:50 #90
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_187691609
Als je hier uit eten gaat in een restaurant ben je toch ook zo 60-70 euro kwijt?
Haters everywhere but I don't really care.
  Moderator zondag 30 juni 2019 @ 23:36:03 #91
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_187691642
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:33 schreef matthijst het volgende:
Als je hier uit eten gaat in een restaurant ben je toch ook zo 60-70 euro kwijt?
Voor alleen een hoofdgerecht en een drankje? Dan kom ik toch in andere zaken. :P

Ik was een paar uur geleden ook 18 dollar kwijt voor een tosti en een koffie hier in San Francisco, het geld vliegt uit je portemonnee.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Redactie Frontpage zondag 30 juni 2019 @ 23:37:54 #92
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_187691683
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:32 schreef Mike het volgende:
Ik vind het eten in de VS erg duur. Oké, je kunt elke dag voor een fastfoodketen gaan, maar dat hebben we tot nu toe nog geen dag gedaan. Het goedkoopste was bij de all you can eat formule Golden Corral (18 dollar inclusief drinken), maar verder zaten we overal boven de 30 dollar voor een hoofdgerecht plus een drankje. De uitschieter was bij Mammoth Mountain, waar je alleen in het hotel in eten en daar zat het op 50 dollar.
Oh ik vind het eigenlijk altijd wel meevallen, bij de meeste lokale restaurantjes heb ik meestal voor $20-$25 altijd wel gewoon een goede maaltijd en drinken.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Moderator zondag 30 juni 2019 @ 23:39:51 #93
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_187691715
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:37 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Oh ik vind het eigenlijk altijd wel meevallen, bij de meeste lokale restaurantjes heb ik meestal voor $20-$25 altijd wel gewoon een goede maaltijd en drinken.
Wat het ook altijd nog duur maakt natuurlijk is de tax en de fooi.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Redactie Frontpage zondag 30 juni 2019 @ 23:46:13 #94
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_187691845
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:39 schreef Mike het volgende:

[..]

Wat het ook altijd nog duur maakt natuurlijk is de tax en de fooi.
Die had ik er al bij inbegrepen ;). Wat me wel opvalt is dat het bier vaak wel behoorlijk aan de prijs is, vaak toch wel zo'n $5-6 voor een flesje of glas. Al scheelt het wel dat je vaak maar de tijd hebt om 1 drankje te nemen, zelfs in een leeg restaurant hebben ze altijd haast. In Nederland staan ze vaak al aan je tafel zodra je je laatste slokje neemt om te vragen of je een nieuwe wilt :P.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  zondag 30 juni 2019 @ 23:49:50 #95
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_187691908
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:36 schreef Mike het volgende:

[..]

Voor alleen een hoofdgerecht en een drankje? Dan kom ik toch in andere zaken. :P

Ik was een paar uur geleden ook 18 dollar kwijt voor een tosti en een koffie hier in San Francisco, het geld vliegt uit je portemonnee.
Oh voor 2p bedoel ik :)
Haters everywhere but I don't really care.
  Moderator zondag 30 juni 2019 @ 23:51:53 #96
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_187691959
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:46 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Die had ik er al bij inbegrepen ;). Wat me wel opvalt is dat het bier vaak wel behoorlijk aan de prijs is, vaak toch wel zo'n $5-6 voor een flesje of glas. Al scheelt het wel dat je vaak maar de tijd hebt om 1 drankje te nemen, zelfs in een leeg restaurant hebben ze altijd haast. In Nederland staan ze vaak al aan je tafel zodra je je laatste slokje neemt om te vragen of je een nieuwe wilt :P.
De rekening ligt ook altijd al klaar voor je uitgegeten bent, ik heb al een paar keer meegemaakt dat ze dan een nieuwe moesten maken als je nog koffie ofzo na wilde. :P Ik heb overigens ook al wel 10 of 11 dollar moeten betalen voor een biertje, het is maar net op welke plek je bent (in dit geval Vegas).
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Moderator zondag 30 juni 2019 @ 23:53:29 #97
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_187692004
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:49 schreef matthijst het volgende:

[..]

Oh voor 2p bedoel ik :)
Ah oké, ja dan zeker wel. Maar ik ben hier alleen (nou ja, met een groepje, maar ik betaal alleen voor mezelf).
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  Redactie Frontpage maandag 1 juli 2019 @ 00:02:22 #98
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_187692203
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2019 23:51 schreef Mike het volgende:

[..]

De rekening ligt ook altijd al klaar voor je uitgegeten bent, ik heb al een paar keer meegemaakt dat ze dan een nieuwe moesten maken als je nog koffie ofzo na wilde. :P Ik heb overigens ook al wel 10 of 11 dollar moeten betalen voor een biertje, het is maar net op welke plek je bent (in dit geval Vegas).
Vegas is natuurlijk ook wel een beetje een uitzondering, daar is alles een stuk duurder (zelfs de Subway :+). Maar als je gewoon in de dorpen en kleine stadjes in het Zuidwesten bent valt het allemaal best mee. Valt me ook op dat speciaal bier (een goede stevige stout bijvoorbeeld) vaak net zo duur is als het standaard pilsje of maar net een dollar duurder.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  maandag 1 juli 2019 @ 00:29:33 #99
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_187692529
Ik vind de prijzen in de VS ook op zich wel meevallen eigenlijk :@ zowel omgeving New York/Washington als de westkust. In veel steden binnen Europa betaal je vaak meer voor minder naar mijn ervaring. In het soort restaurants/diners waar wij eten iig.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_187693159
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2019 00:02 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Vegas is natuurlijk ook wel een beetje een uitzondering, daar is alles een stuk duurder (zelfs de Subway :+). Maar als je gewoon in de dorpen en kleine stadjes in het Zuidwesten bent valt het allemaal best mee. Valt me ook op dat speciaal bier (een goede stevige stout bijvoorbeeld) vaak net zo duur is als het standaard pilsje of maar net een dollar duurder.
Alcohol is in Nederland ook gewoon hartstikke goedkoop...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')