Geen idee wie het beheer heeft. Ik geloof dat onze erfgens ergens tot halverwege de sloot komt. De overkant van de sloot (2 meter breed) wordt wel jaarlijks schoongehouden door een bedrijf.quote:Op zondag 2 juni 2019 13:52 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Is de sloot in beheer bij een waterschap? Dan mag de nieuwe beschoeiing niet voor de oude geplaatst worden. Anders moet er aan water compensatie gedaan worden.
Kosten 4-5k
Ik denk dat er onder water op een bepaald punt ook een lek zit, de grond is daar een 30 cm weggespoeld. Zo op het oog kan ik er geen lek in ontdekken, dus ik vermoed dat het onder water zit. Daarom dacht ik, als je de planken er voor zet, dan maak je daarmee dat gat ook wel dicht. Ik geloof dat de planken ruim een meter de grond in zijn gespoten. We zitten hier op veengrond overigens.quote:Op zondag 2 juni 2019 16:37 schreef qajariaq het volgende:
Meestal is vooral het deel op de scheiding van water en lucht er het slechtste aan toe. Onder water kan het dan nog best wel meevallen. Wat voor grondsoort is het en hoe diep is die sloot. En vooral is het een sloot die geschouwd moet worden?
Misschien kan je het laten begroeien en een natuurlijke oever laten ontstaan terwijl het hout rustig verder afkalft.
De grond ankers lopen vanaf de walbeschoeiing zn 2 meter onze tuin in, daarmee voorkom je dat de beschoeiing naar buiten zakt.quote:Op zondag 2 juni 2019 13:37 schreef kanovinnie het volgende:
Grondankers? Staan ze niet gewoon in de prut?
En als je de nieuwe aan de oude vastmaakt, die blijkbaar verrot zijn, is dat toch nooit stevig.
Ziet er goed uit, vervangen ze daarbij plank voor plank of zetten ze de nieuwe ook voor de oude?quote:
Alles eruit en nieuw op de plek van de oude.quote:Op zondag 2 juni 2019 19:32 schreef boarn het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, vervangen ze daarbij plank voor plank of zetten ze de nieuwe ook voor de oude?
als je de sloot verklijnt moet je ergens anders de sloot verbreden.quote:Op zondag 2 juni 2019 19:27 schreef boarn het volgende:
[..]
Geen idee wie het beheer heeft. Ik geloof dat onze erfgens ergens tot halverwege de sloot komt. De overkant van de sloot (2 meter breed) wordt wel jaarlijks schoongehouden door een bedrijf.
Wat houdt watercompensatie in?
Bedoel je met 'natuurlijke oever' de boel gewoon z'n gang laten gaan? Het idee van een natuurlijke oever staat me aan, maar wat ik bij ons lastig vind is dat de grond er heel drassig is en dat een deel zo is verzakt dat we stilstaand water hebben. Met het eerste zou ik kunnen leven, maar aan het tweede moeten we wel iets doen.quote:Op zondag 2 juni 2019 19:34 schreef qajariaq het volgende:
Veen is eigenlijk ideaal voor natuurlijke oevers. Maar als je dat niet wilt.... Wegspoelende grond kan je met geotextiel tegen houden. Dus een gat graven aan de tuinkant van het houtwerk en daar doek in doe wat je weer vult met grond. Alles vervangen kan ook maar dat kost...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |