Chili bonen in combinatie met een heerlijke varkensschnitzel is lekker te pruimen. Zeker als je de schnitzel zelf paneert en niet te zuinig bent met het eigeel. Dan die rode saus van die bonen over die schnitzel heen. Heerlijk.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 00:45 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
Ik vreet echt geen bonen, deed Bartje niet en ik ook niet.
Is idd 'normaal'. Bij kippen sterven er elk jaar alleen al een 5 miljoen kuikens in de broederij (of net erna door verzwakking). Omdat het 'normaal' is dat de kuikens die uitkomen pas op dag 21 uit de broedkasten gehaald worden en ze vanaf dag 19 uit beginnen te komen. Degene die vroeger uitkomen zitten daar zonder licht, water of voer.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 06:34 schreef Loekie1 het volgende:
Ik zag de uitzending van Pauw. Heb het even tot me laten doordringen: 13% van de biggetjes sterft in de eerste twee jaar. Dus ruim 1 op de tien van die talloze biggetjes is te zwak en ligt in die betonnen stal te kreperen, met bjvoorbeeld gebroken poot en bebloed omdat ze zich ook nog eens bezeren aan al dat beton.
Nederland op zijn smalst.
Ik dacht dat ze per toeval op zo'n stal gestuit waren, dat er gewonde en dode biggen lagen. Maar dat is dus normaal! Dat heeft elke stal waarschijnlijk.
Varkenssector probeert al jaren de sterfte onder biggen lager te krijgen, maar het wordt alleen maar hoger. En nu zeggen ze dat 13% waarschijnlijk het laagst haalbare is.
Wat een successtory weer, die bio-industrie.
Nou joh, van klrinschalige boerderijen naar de bioindustrie wat een vooruitgang voor de dieren.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 07:54 schreef Montagui het volgende:
[..]
Zeer zeker! Er valt uiteraard altijd nog wel wat te winnen, te verbeteren, maar we gaan (in vergelijking met het verleden) de goeie kant op! Er is steeds meer aandacht voor het welzijn.
Die sterfte is zo hoog doordat ze meer biggen per zeug willen.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 09:22 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Is idd 'normaal'. Bij kippen sterven er elk jaar alleen al een 5 miljoen kuikens in de broederij (of net erna door verzwakking). Omdat het 'normaal' is dat de kuikens die uitkomen pas op dag 21 uit de broedkasten gehaald worden en ze vanaf dag 19 uit beginnen te komen. Degene die vroeger uitkomen zitten daar zonder licht, water of voer.
Dan hebben we daar bovenop nog een 5% door hartfalen voor week 6. De hele schuren met kippen die sterven door bv warmte in de zomer, de haantjes die door de maler gaan of vergast worden. En nog meer uitval door verschillende redenen.
Natuurlijk is het onvermijdelijk dat er dieren dood gaan. Zelfs als je perfectie zou kunnen bereiken qua houden en omgang gaat er weleens iets mis. Maar het is veel hoger dan dat. We hebben gewoon een zeker verlies ingecalculeerd, die inherent is aan de manier van houden en omgang. We nemen dat voor lief. Maar als je ziet om welke aantallen het gaat duizeld het.
Maar dat geld voor die hele industrie, het is zo enorm dat je het amper kan bevatten. Als je je bedenkt dat er per jaar in Nederland alleen al 550 miljoen kippen geslacht worden. Als we alle slachtdieren meenemen dan zijn het er 20 per seconde in Nederland alleen.
Het lijkt me inderdaad een vooruitgang als de inspectie minder bedrijven te controleren heeft. 1000 bio-bedrijven zijn beter en vaker te controleren dan 25000 keuterboertjes.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 11:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Nou joh, van klrinschalige boerderijen naar de bioindustrie wat een vooruitgang voor de dieren.
Ook idd. Dat is 1 van de factoren. Snelle groei en aan het eind van de dag gewoon een kosten baten plaatje zijn ook belangrijke factoren.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 11:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Die sterfte is zo hoog doordat ze meer biggen per zeug willen.
Mijn schoongrootouders hielden een varken in een kot achter het huis, geloof niet dat die het beter had of gezonder was dan moderne mesterij.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 11:37 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Nou joh, van klrinschalige boerderijen naar de bioindustrie wat een vooruitgang voor de dieren.
En de rest heb je niet gezien?quote:Op vrijdag 17 mei 2019 06:34 schreef Loekie1 het volgende:
Ik zag de uitzending van Pauw. Heb het even tot me laten doordringen: 13% van de biggetjes sterft in de eerste twee jaar.
Uitwassen zijn van alle tijden maar je maakt mij niet wijs dat die legbatterijen et cetera een vooruitgang zijn voor het dierenwelzijn.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 12:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn schoongrootouders hielden een varken in een kot achter het huis, geloof niet dat die het beter had of gezonder was dan moderne mesterij.
Ja die schuld ligt ook niet alleen bij die boeren maar ook bij de supermarkten en de consument. Die boeren krijgen geen drol voor vlees dus dan moet je haast wel.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 12:02 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Ook idd. Dat is 1 van de factoren. Snelle groei en aan het eind van de dag gewoon een kosten baten plaatje zijn ook belangrijke factoren.
Ja dat schrijf ik ook nergens en dat is heel goed.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 13:19 schreef Telefono het volgende:
Legbatterijen zijn er al lang niet meer in Nederland hoor
Plus de gemiddelde consument kijkt naar de kiloprijs en niet naar de kwaliteit.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 13:19 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ja die schuld ligt ook niet alleen bij die boeren maar ook bij de supermarkten en de consument. Die boeren krijgen geen drol voor vlees dus dan moet je haast wel.
Onlangs zag ik ook dat de in Nederland geteelde knoflook bijna volledig in het buitenland verkocht wordt, voornamelijk Duitsland en Scandinavië, omdat de Chinese knoflook hier goedkoper in de supermarkt kan verschijnen en men liever de inferieure oude Chinese knoflook koopt voor een lagere prijs dan de verse Nederlandse.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 13:59 schreef loveli het volgende:
[..]
Plus de gemiddelde consument kijkt naar de kiloprijs en niet naar de kwaliteit.
Veruit het meeste is voor de export.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 13:59 schreef loveli het volgende:
[..]
Plus de gemiddelde consument kijkt naar de kiloprijs en niet naar de kwaliteit.
Legbatterijen zijn a weer 7 jaar verboden in de EUquote:Op vrijdag 17 mei 2019 13:18 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Uitwassen zijn van alle tijden maar je maakt mij niet wijs dat die legbatterijen et cetera een vooruitgang zijn voor het dierenwelzijn.
Dat gemiddelde consumenten naar de prijs kijken en niet naar de kwaliteit stopt niet aan de grens.quote:
Van de kleine boerderijen is het naar legbatterijen gegaan en dat is gewoon een slechte beweging en absoluut geen vooruitgang in dierenwelzijn. Dat het nu net een paar jaar niet meer voorkomt doet niks af aan dit argument.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Legbatterijen zijn a weer 7 jaar verboden in de EU
Laat wel zien wat je van hetonderwerp weet
Met poppen gooien omdat je een blunder maakt.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 14:44 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Van de kleine boerderijen is het naar legbatterijen gegaan en dat is gewoon een slechte beweging en absoluut geen vooruitgang in dierenwelzijn. Dat het nu net een paar jaar niet meer voorkomt doet niks af aan dit argument.
Maar lekker op de persoon spelen piet daar ben je goed in.
Wederom niets inhoudelijks.quote:Op vrijdag 17 mei 2019 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met poppen gooien omdat je een blunder maakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |