abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187059130
registreer om deze reclame te verbergen
Ik bewaar ook alle kleertjes voor een evt 2de/3de. Ze gaan in een grote plastic bak van de action en als die vol is schuif ik die door naar zolder en haal een nieuwe bak.

Vakanties, heerlijk O+ Wij zijn wel echt van het kamperen en veel dingen zien en doen. Ik kan na een tijd ook echt de bergen missen. :')
Nog heel even en dan mogen we weer een weekje!
CP en Landal zie ik mezelf doen als een evt volgend kindje < 6 maanden is in de zomermaanden ivm het comfort met zo’n kleintje.
Binnenkort wel een weekendje Oostenrijk in een huisje (niet op een park); ben heel benieuwd wat ik daarvan vind.

Franny en Adrian nog gefeliciteerd met jullie peuters!! Wat een tof cadeau voor Kevin en ik moest ook denken aan de foto van vorig jaar bij Y. Het is wat, al die aandacht.

N kan van de ene op de andere dag haar naam perfect zeggen O+ O+ Ze had al maanden dezelfde klank voor zichzelf en opeens lukt het gewoon precies!

Vandaag komt als het goed is bambino loco binnen met de boekjes vanaf 2 jaar. 1 boekje was al binnen en die hebben we geoefend zonder de loco doos en ging al heel goed! Leuk om te zien hoe ze alles al snapt en oppakt. O+

Binnenkort ga ik een andere functie doen en wil dan om de week een dag minder werken; de andere dagen dus wel 8 uur maken, waar ik nu soms kortere / flexibele uren over standaard 4 dagen heb. Wat hebben jullie voor verdeling kwa werk?
Extra tijd met N O+
  vrijdag 24 mei 2019 @ 08:45:27 #127
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_187059209
Ik heb bij Muppet wel een selectie gemaakt. We hadden heel veel tweedehands gekregen, die ik niet mooi vond, maar bewaarde voor opvang/buiten spelen/reserve. Die kleertjes heb ik gegeven aan een stichting voor mensen die het niet zo breed hebben. De rest ging naar zolder voor nummer 2. Maar nu bij nummer twee koop je toch best veel weer en kijk je een stuk kritischer naar wat je bewaard hebt. Dus nu weer best veel gedoneerd.

Wij zijn van het kamperen of juist rondreizen-luxe-stijl (lees: niet backpacken maar auto stampvol tetrissen O-) ). Wij hebben net een huisje op een camping geboekt in Drenthe. Ben heel benieuwd - centerparcs is meestal niet ons ding, dus hopelijk is het meer kamperen dan dat!

Nolita, wat tof dat ze haar naam zegt! En wat knap al aan de bambino loco! Welke boekjes heb je besteld?
pi_187059260
De boekjes mijn eerste bambino loco en dit kan ik al 2+. Volgens mij gaan beide boekjes om dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken in verschillende thema’s. Ik vraag haar wat op een plaatje staat, dan zegt ze bijvoorbeeld bal, beer, aardbei, blauwe (ballon) oid. En dan vraag ik waar ze nog een bal, beer, aardbei, blauwe (ballon) ziet; dan wijst ze dat aan. O+
Helpt dus wel dat ze inmiddels al een behoorlijke woordenschat heeft en kleuren kan benoemen. In het eerste boekje staan maar een paar dingetjes die ze nog niet kende.
pi_187059775
registreer om deze reclame te verbergen
Jij ook nog gefeliciteerd Adrian! *O*

En een *O* voor een veel lopende Jacob!

:* voor alle zieke moeders ;(

Wat tof van haar naam Nolita! Wat betreft werk, 2 dagen van 9 uur, 1 van 10,5/11 uur en 1 van 5 uur. Was niet helemaal de bedoeling maar het is erg druk en ik ben een soort zzp’er (juridisch niet) binnen een praktijk, wij regelen onze eigen agenda’s. En vaak ‘s avonds thuis vaak nog wat patiëntendossiers bijwerken. Mag nog wat vanaf wat mij betreft, de bedoeling was zo’n 28 uur namelijk :')
pi_187059794
quote:
3s.gif Op donderdag 23 mei 2019 20:34 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

Het huishouden is niet per se iets wat ik wil ontvluchten. Een schoon huis geeft mij rust. En in geval van twijfel herinner ik mij FF die ooit zei dat schoonmaken ten koste gaat van leuke dingen doen. O+

Ok ik hier moest ik nog even op reageren. Want in principe hoeft schoonmaken niet ten koste te gaan van leuke dingen doen. Schoonmaken kan ook leuk zijn! Alsin, mijn kindjes (zelfs mini) vinden het heel leuk om te helpen. Dan zetten we heel hard muziek aan, krijgen ze allemaal een doekje, spuitfles, stoffer of iets anders. En gaan we allemaal iets schoonmaken wat we kiezen. En tuurlijk is dat van de kinderen niet zozeer productief. Maar zij vinden dat altijd een feestje! :D
pi_187059906
Sowieso kom je soms nogal aparte dingen tegen in die Loco boekjes. Een schoenlepel en casettebandje ben ik al tegen gekomen. En dat was in boekjes die ze nu ook nog met die afbeeldingen verkopen. Op rommelmarkten kom je die boekjes ook veel goedkoop tegen. Met Koningsdag hadden wij een 2e setje met 6 boekjes voor ¤4. Heb voor kerst een poging gedaan om zelf een boekje te maken (met foto's van papa en mama, opa's en oma's en ooms en tantes bij elkaar zoeken), maar daarvoor waren mijn fotoshopskills te slecht uiteindelijk :') Peuter begreep het bij elkaar zoeken van plaatjes wel al snel, maar hoe dat met die tegeltjes werkte dan weer niet. Daar heb ik nog lang bij moeten helpen. En er zit flink niveauverschil tussen de boekjes, die met bekende figuren zijn vaak wat lastiger.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_187060242
registreer om deze reclame te verbergen
Wat betreft helpen met schoonmaken, toen ik deze week een overgenomen speelhuisje schoonmaakte wilde Casper ook een doekje en ging het zwarte zand en de tegels poetsen :')

Maar een schoon en opgeruimd huis geeft mij ook rust, ik doe alles als hij slaapt en daardoor kan ik me voor mijn gevoel als hij wakker is ook beter op hem focussen en ben ik niet met mijn hoofd bij de stapel was die nog gedaan moet worden bijvoorbeeld. En ik heb 1x in de 2 weken 3 uur een schoonmaakster nog niet helemaal naar mijn zin :') maar dat is ook wel fijn :).

En vakanties O+ Met z’n tweeën maakten we elk jaar een verre reis en nu gaan we met Casper Europa wat meer verkennen. CP zou ik ook prima vinden trouwens :). Mijn vriend is naast zijn werk ook erg actief in het verenigingsleven in het dorp (was ik ook maar ik ben met dingen gestopt) dus ik heb wel soms de neiging om dagelijkse verplichtingen wat te willen ontvluchten met z’n drieën.
  vrijdag 24 mei 2019 @ 11:57:33 #133
221912 minilot
Puer aeternus
pi_187061955
Edit: verkeerde topic!
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_187064082
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2019 08:33 schreef Nolita het volgende:
Vandaag komt als het goed is bambino loco binnen met de boekjes vanaf 2 jaar. 1 boekje was al binnen en die hebben we geoefend zonder de loco doos en ging al heel goed! Leuk om te zien hoe ze alles al snapt en oppakt. O+
Zijn er boekjes voor vanaf 2 jaar? Ik kom ze nl. alleen tegen voor vanaf 3 jaar.
Ik wil ook bambino loco voor Simon kopen, voor zijn verjaardag of voor Sinterklaas. Waar heb je het gekocht?

Ik heb een contract voor 32 uur (4 dagen à 8 uur) en werk nu bijna 1,5 jaar al 3 dagen en 1 dag ouderschapsverlof. Bevalt goed, wil denk ik niet meer terug naar 4 dagen.

quote:
1s.gif Op vrijdag 24 mei 2019 10:09 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Maar een schoon en opgeruimd huis geeft mij ook rust, ik doe alles als hij slaapt en daardoor kan ik me voor mijn gevoel als hij wakker is ook beter op hem focussen en ben ik niet met mijn hoofd bij de stapel was die nog gedaan moet worden bijvoorbeeld.
Dit dus :)
Ik probeer wel op mijn vrije dagen tijdens 1 middagslaapje tijd voor mezelf te nemen.
Merk nu ik vakantie heb, dat ik toch nog niet echt tot rust kom, omdat het huis zo'n chaos is. Dus net de hele benedenverdieping gestofzuigd, gedweild en wc schoongemaakt. Vanochtend al even snel de zolder gestofzuigd. Dat geeft al iets meer rust.
Morgen zijn we de hele dag uithuizig, dan hopelijk zondag of maandag de slaapkamers onderhanden nemen en de badkamer MOET echt hoognodig een grote poetsbeurt.

We zijn nog helemaal niet op vakantie geweest sinds Simon er is :@ :@
Zou het aan de ene kant wel willen, maar vind het aan de andere kant weer zo'n gedoe :@
De energie ontbreekt me momenteel ook ;(

CP of Landal was pre baby de hel, en nog steeds lijkt het me vreselijk. Deze vakantie gaan we ook niet weg, of we moeten heel erg last minute iets vinden binnen Nederland (iets met verlopen paspoorten enzo :+ ).

We willen in ieder geval deze vakantie gebruiken om een hek te installeren bij het water, zodat Simon in de tuin rond kan lopen zonder gevaar dat ie in het water valt. Dan kunnen wij ook weer iets relaxter in de tuin zitten ;)
  vrijdag 24 mei 2019 @ 19:36:32 #135
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_187068935
Ik werk 32 uur en heb daar bovenop gemiddeld 1.5 reistijd per dag. 4 dagen van 8:00 tot 18:00 van huis. Ik zou graag wat minder (lang) werken echter ben ik de hoofdkostwinner in huis en is een lager inkomen en ongeveer dezelfde levensstandaard houden niet haalbaar hier -O-.

Ik baal er wel van, dit zorgt er voor dat we vaak mega simpel of niet vers eten, ik de kapitein maar twee uurtjes per dag zie ;( en ik op sommige dagen best gesloopt ben. Ik heb ook nog eens n baan met veel verantwoordelijkheid en collega's die "afhankelijk" van me zijn om handvaten te krijgen hoe ze hun werk t beste kunnen doen, dus veel slacken zit er ook niet in. Gelukkig is mn baan aan de andere kant heel flexibel, kan ik vaak thuiswerken en kan ik ook kiezen n middagje vrij te nemen zolang ik het maar ergens inhaal.

Maar blijft echt n lastige balans ;(
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 24 mei 2019 @ 20:17:13 #136
221912 minilot
Puer aeternus
pi_187069498
Hier dus na zowat twintig jaar altijd fulltime gewerkt te hebben nu fulltime voor Günther aan het zorgen. Enerzijds vanwege geluk hebben dat het lukt met alleen het inkomen van mijn lief, maar toch zeker ook omdat we een aantal stevige wijzigingen in onze levensstandaard hebben doorgevoerd - iets dat ik tot nu toe overigens echt als ruimschoots de moeite waard ervaar. Volgend jaar gaat Günther vermoedelijk wel een dag of twee middagen naar de peuterspeelzaal en mijn lief gaat een dag in de week minder werken, dus dan ga ik voor twee dagen per week aan de slag.
Wo ist der Führer, der mich führt?
  vrijdag 24 mei 2019 @ 20:23:40 #137
221912 minilot
Puer aeternus
pi_187069604
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2019 08:53 schreef Nolita het volgende:
De boekjes mijn eerste bambino loco en dit kan ik al 2+. Volgens mij gaan beide boekjes om dezelfde plaatjes bij elkaar zoeken in verschillende thema’s. Ik vraag haar wat op een plaatje staat, dan zegt ze bijvoorbeeld bal, beer, aardbei, blauwe (ballon) oid. En dan vraag ik waar ze nog een bal, beer, aardbei, blauwe (ballon) ziet; dan wijst ze dat aan. O+
Helpt dus wel dat ze inmiddels al een behoorlijke woordenschat heeft en kleuren kan benoemen. In het eerste boekje staan maar een paar dingetjes die ze nog niet kende.
Ha, wat leuk zeg! O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_187069641
Wat oude kleding betreft: ik heb nu vrijwel alles in een grote vuilniszak gedaan voor Stichting Babyspullen. Ik moet het nog we wegbrengen. :P Een 3e kind komt er niet dus dat selecteert makkelijk. Heb alleen speciale dingetjes bewaard. Dat is een klein tasje.

Wat vakantie betreft: sinds mijn man en ik samen zijn (bijna 9 jaar) zijn we nog nooit samen weggeweest. Eerst had ik mijn studie, toen samenwonen, toen zwanger, geldprobleem, kinderen. :')
Maar mijn man en ik zijn nogal kemphanen. Zelfs even een middagje weg lijdt al gauw tot discussie. Het loopt niet zo lekker. :@
Hoe meer factoren daar voor kunnen zorgen, hoe groter de kans.
Dus geen idee hoe wij ooit op vakantie ‘moeten’. Ik wil heel graag want ging vroeger altijd met mijn ouders, broertje en zus maar dat ideaalbeeld van een gezinsvakantie is bij ons heel ver weg. Dat is klote. -O-
Maar genoeg over dat! :P

Ik had vandaag iets ‘gênants/grappigs. :') :@
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187069941
@TolstoiFan:
1001004005535639.jpg
1001004005535641.jpg

Deze 2 heb ik besteld; zijn bij verschillende winkels te koop zoals bol en Bruna. Was bij intertoys binnen gelopen maar die had ze niet.
Van die laatste heb je ook de 2,5+ en de 3+. Vanaf 3 jaar zijn er idd nog veeeeel meer boekjes.

Ldg; wat jammer dat de balans van werk niet goed voelt maar minder ook geen optie lijkt. Mijn werkweek zou in de ene week ook hetzelfde uitzien, zelfde reistijd als jou. 4x van 8:00-18:00. Vandaar mijn lichte twijfel, maar mij levert dat in de andere week wel een hele vrije dag op waar ik nu vaak ongemerkt weer overuren op maak met 4x7. Ik ga het wel gewoon eens proberen denk ik.

Venco voor mij is vrije tijd doorbrengen met mijn partner en nu gezin de essentie van het leven. Daar geniet ik het meest van op dit moment, samen zijn en leuke dingen doen. Het zou voor mij echt een gemis zijn als ik dat niet had in mijn relatie, want waarvoor ben je dan samen? (Wellicht wat kort door de bocht allemaal, maar jullie snappen vast wat ik bedoel).
pi_187079708
Wij hebben onze vakantie geboekt, ik vond het wel lastig om in te schatten waar je jezelf en je dreumes een plezier mee doet. We gaan nu eerst 6 dagen naar Italië in een of andere agriturismo in de bergen van Umbrië. Soort appartement in boerderij in een middeleeuws gehucht in de bergen maar met zwembad en speeltuintje. En de boerderij fokt varkens, kippen en pauwen en die lopen daar dus ook. En dan de oversteek naar Kroatië (Biograd na Moru) en daar weer 6 dagen in een appartement dichtbij het strand. Ben benieuwd en heb er zin in! *O*

Wat doen jullie deze zomervakantie met jonge kinderen? Als dit niet bevalt heb ik ideeën voor komende jaren nodig :')

[ Bericht 4% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 25-05-2019 14:00:15 ]
  zaterdag 25 mei 2019 @ 13:41:00 #141
462540 Flav
V&#9829;
pi_187080116
Wij gaan 2 weken naar een camping in Toscane met dan peuter en baby O+ (En schoonouders :7 )
Verheug me er ontzettend op!

Qua werk zou ik niet minder willen werken.
Vriendlief verdient een goede boterham maar zonder mijn salaris zouden we niet kunnen leven zoals we nu doen.
Ik vind het heerlijk om met medicijnen bezig te zijn en mensen te kunnen helpen.
Ik werk 3 dagen van 8 tot 17:30.
Op de dagen dat ik werk zie ik V dus een klein uurtje voordat hij naar bed gaat. Of smorgens als ik hem naar de gastouder breng.
pi_187080870
Wij gaan een maand naar Australië. Over dreumesproofheid kan ik pas achteraf iets zeggen. :+.

Ik werk ook drie dagen (en tijdens drukke periodes een aantal avonden, en sowieso op mijn vrije dagen tijdens Bobs dutje altijd). Voor mij een prima balans tussen werk en thuis. Het enige waar ik van kan balen (en hijzelf overigens ook) is dat mijn man 's avonds pas rond kwart over zes thuis is. Hij is dan ook wel aan het rondkijken naar een baan in de stad (op fietsafstand) voor iets minder uren.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_187082991
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2019 19:36 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik werk 32 uur en heb daar bovenop gemiddeld 1.5 reistijd per dag. 4 dagen van 8:00 tot 18:00 van huis. Ik zou graag wat minder (lang) werken echter ben ik de hoofdkostwinner in huis en is een lager inkomen en ongeveer dezelfde levensstandaard houden niet haalbaar hier -O-.

Ik baal er wel van, dit zorgt er voor dat we vaak mega simpel of niet vers eten, ik de kapitein maar twee uurtjes per dag zie ;( en ik op sommige dagen best gesloopt ben. Ik heb ook nog eens n baan met veel verantwoordelijkheid en collega's die "afhankelijk" van me zijn om handvaten te krijgen hoe ze hun werk t beste kunnen doen, dus veel slacken zit er ook niet in. Gelukkig is mn baan aan de andere kant heel flexibel, kan ik vaak thuiswerken en kan ik ook kiezen n middagje vrij te nemen zolang ik het maar ergens inhaal.

Maar blijft echt n lastige balans ;(
Hier idem. 36 uur (min nu 8 uur onbetaald ouderschapdverlof). 2 uur reistijd op een dag. We vertrekken 7:15 uur van huis en komen pas weer om 17:30 terug. Ik werk 3 dagen op kantoor en een halve dag thuis. Ben helaas ook de kostwinnaar. Had ook graag minder willen werken en meer tijd met U en voor mezelf willen hebben.
  zaterdag 25 mei 2019 @ 16:42:26 #144
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_187083016
Sorry dat ik alleen maar binnen val als er wat aan de hand is :@

Mie heeft hand-voet-mond-ziekte, gisteren door de huisarts geconstateerd. Hij heeft de afgelopen 14 uur meer gehuild dan in zijn hele leven ;( :'(
Zijn onderlip is dik en hangt er een beetje bij. Hij klinkt alsof hij net met een fikse dubbelzijdige verdoving uit de tandartsstoel komt. En de kwijl loopt eruit alsof hij water uit zijn mond laat lopen, hij kan elk kwartier/half uur een nieuw shirt aan.
Ik geef hem al paracetamol. Wat kan ik nog meer doen om het heb makkelijker te maken? :'( Hoort het gewoon zo heftig te zijn? Is het gek om hierover de HAP te bellen? Morgen even afwachten?
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_187083293
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 16:42 schreef LadyS het volgende:
Sorry dat ik alleen maar binnen val als er wat aan de hand is :@

Mie heeft hand-voet-mond-ziekte, gisteren door de huisarts geconstateerd. Hij heeft de afgelopen 14 uur meer gehuild dan in zijn hele leven ;( :'(
Zijn onderlip is dik en hangt er een beetje bij. Hij klinkt alsof hij net met een fikse dubbelzijdige verdoving uit de tandartsstoel komt. En de kwijl loopt eruit alsof hij water uit zijn mond laat lopen, hij kan elk kwartier/half uur een nieuw shirt aan.
Ik geef hem al paracetamol. Wat kan ik nog meer doen om het heb makkelijker te maken? :'( Hoort het gewoon zo heftig te zijn? Is het gek om hierover de HAP te bellen? Morgen even afwachten?
Mars had het vorige maand en de blaasjes zaten ook in zijn mond en op zijn lippen. Daar had hij heel veel last (en verdriet) van. Hier was het twee dagen héél heftig met weinig eten en drinken en veel verdriet. Paracetamol en mama-plak. En hij wilde op een ijsklontje sabbelen, dat verzacht wellicht iets. Na twee dagen was het ergste leed geleden, was hij nog wel wat jengeliger maar niet meer zo ontroostbaar.

Als je je echt zorgen maakt, is de hap er niet voor niets.
  zaterdag 25 mei 2019 @ 17:01:50 #146
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187083333
Bellen kan altijd! Voor advies ook!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_187083360
Gefeliciteerd voor Y en Kevin van Franny en Adrian! *O*

Ik las ook over vakanties, heerlijk! Wij gaan twee weken naar Italië (Toscane).

Werk: ik werk 3 dagen (3 x 9 uur) en vind dat genoeg. Ik werk vlakbij huis en heb dus amper reistijd. Ook werk ik op de opvang van mijn jongens (niet op hun groepen) dus ik neem ze mee naar het werk en ook weer mee terug naar huis.

Venco. Wat heftig... Jeetje zeg. Hebben jullie het in het normale dagelijks leven wel leuk en fijn samen?

Nolita, leuk van de Loco! Wij hebben het ook maar Twix vindt er niks aan. Ben benieuwd of Mars het wel leuk gaat vinden.
  zaterdag 25 mei 2019 @ 17:07:40 #148
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_187083422
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2019 16:42 schreef LadyS het volgende:
Sorry dat ik alleen maar binnen val als er wat aan de hand is :@

Mie heeft hand-voet-mond-ziekte, gisteren door de huisarts geconstateerd. Hij heeft de afgelopen 14 uur meer gehuild dan in zijn hele leven ;( :'(
Zijn onderlip is dik en hangt er een beetje bij. Hij klinkt alsof hij net met een fikse dubbelzijdige verdoving uit de tandartsstoel komt. En de kwijl loopt eruit alsof hij water uit zijn mond laat lopen, hij kan elk kwartier/half uur een nieuw shirt aan.
Ik geef hem al paracetamol. Wat kan ik nog meer doen om het heb makkelijker te maken? :'( Hoort het gewoon zo heftig te zijn? Is het gek om hierover de HAP te bellen? Morgen even afwachten?
Je kan altijd even bellen voor advies. Ik heb geen idee hoe het eruit hoort te zien, maar wellicht is het bij hem wel heel heftig (of met iets anders erbij?)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 25 mei 2019 @ 17:39:04 #149
221912 minilot
Puer aeternus
pi_187083913
Pfoe, beterschap kleine Mie! :*
Wo ist der Führer, der mich führt?
  zaterdag 25 mei 2019 @ 17:41:30 #150
221912 minilot
Puer aeternus
pi_187083937
In mijn eentje onderweg (heen + terug 5 = uur lang in OV) naar iets obscuurs in Eindhoven, verwachting is dat ik tegen een uur of vier zondagochtend wel thuis ben. Aldus kolf mee naar feestje :') Tot dusver het enige nadeel dat ik heb kunnen ontdekken aan langvoeden :+
Wo ist der Führer, der mich führt?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')