abonnement Unibet Coolblue
pi_187059610
Wat een gedoe he, die kiezen. }:| . Veel plezier in Londen!

Ysje heeft de kwijlslab ook echt nodig, anders is z'n shirt doorweekt. Zeker bij het doorkomen van tanden (z'n snijtanden die er gelukkig nu bijna zijn) is het dweilen met de kraan open. :') .

Burdie, ja pit hebben ze wel. Ik denk dat Ysje het gewoon heeft afgekeken van z'n zus. Hij doet haar toch al in alles na. :D .

Hoe is het met jouw jongste?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_187062821
Ik meld me hier ook met een nieuwe peuter
Kevin is dinsdag 2 geworden en vierde het vandaag bij het KDV



Hij laat momenteel heel duidelijk blijken dat hij peuter is, want we hebben nog nooit zoveel dramabuien van hem gehad als deze week. Ik ben al vaak over een stervende zwaan op de keukenvloer gestapt. Peuter 1 weet niet hoe hij hier mee om moet gaan en gaat hem dan kietelen, wat voor nog meer drama zorgt. Het is dus soms erg gezellig hier :D
pi_187070413
Gefeliciteerd Franny en Adrian met jullie verse peuters! Volgens mij heeft Kevin het wel leuk gehad op zijn kdv-feestje, zo te zien! Fijn hč, twee kleine drollen die een drama-battle doen? Volgens mij denken de buren dat wij vlak voor etenstijd onze kinderen martelen. (Wat ook zo is, het is verschrikkelijk als je je handen moet wassen en je modderschoenen uit moet doen. Echt vre-se-lijk.)

Arja, wat sneu van het plassen. Zou ze het leuk vinden om samen met jou te plassen? Hier vindt bijna-peuter het geweldig om samen op de toiletruimte te zitten. Hij op het potje, mama op de wc.
  zaterdag 25 mei 2019 @ 22:31:53 #129
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187088789
Gefeliciteerd Adrian! Wat schiet het dan weer op, nu jij ook al hierheen komt. Lekker ventje!

Londen icm een peutertje = O+
En hij gaat al 2 avonden - totaal afgedraaid - als een blok slapen binnen een paar min. In een gewoon bed trws. In ons nieuwe huis kunnen we straks dus ook wel over (nee, dat waren we dus nog niet :X ) naar een peuterbed.
pi_187113470
Aah @Quoi, wat fijn dat het goed gaat. Wat doen jullie zoal met hem in Londen? Ik wil er ook nog steeds een keer heen met de jongens, maar wacht dan tot ze wat groter zijn er meer van snappen.

Nog gefeliciteerd Franny en Adrian! O+

Ketel kan ineens soort van lezen? Hij is al een tijdje geīnteresseerd in letters en heeft er boekjes over, en het was nu zover dat hij zelfs bij de tatoeages van zijn vader (twee teksten op zijn armen) vroeg welke letters het waren. En gisteren liepen we samen door de stad en wilde hij ineens overal de namen van winkels spellen. Hij kan er nog geen woorden van vormen, maar hij kent wel alle letters (hoewel in sommige lettertypes het verschil tussen bijvoorbeeld de a en de u of de i en de L nog moeilijk is). Ik ben zo trots! O+
pi_187113576
Franny, gefeliciteerd met je peuter! Wat jammer dat hij op zijn verjaardag zo'n slechte dag had, wel meteen een echte peuter als ik het zo lees :') En wat een mooi kind is het! O+

Adrian, ook gefeliciteerd met jouw mooi peuter! O+ Kevin heeft de peuter-memo dus ook gekregen :')

Quoi, wat fijn dat jullie een goed weekend hebben gehad en dat Max het zo goed heeft gedaan!

En wat knap van Ketel dat hij letters kan lezen! Mooi blijven stimuleren dan als hij het zo leuk vindt, hij is er kennelijk al klaar voor O+

Wij hebben dit weekend Jewel's peuterbed naar Vlokje overgedaan (ja vroeg, met nog geen 1, maar goed overwogen) en Jewel heeft een huisjes bed gekregen. Of zoals ze het zelf noemt: een driehoekbed. Het leek even spannend, want tijdens het in elkaar zetten van het bed hielp ze zo trots als een pauw mee maar toen haar bed eenmaal in Vlokje's kamer stond liet ze zich er dramatisch op vallen en riep ze uit: Mijn beeeeeed, niet van Vlokje, van miijhiijhiij :') Maar diezelfde avond sliep ze als een roosje in haar nieuwe bed, overdwars want hij is een slag groter, en is ze het er toch wel mee eens dat Vlokje haar oude bed mocht hebben O+
pi_187113951
Wow luna wat een leuke fase lijkt me dat ook.

En wat goed dat Jewel zo goed sliep in haar grote bed.

Emmy is na onze vakantie ook weer lekker zichzelf en het plassen is nauwelijks nog een dingetje. Pfieeuw, ik ben zo blij dat ze zichzelf weer is.

Niet quoten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door Arja op 28-05-2019 08:04:19 ]
  maandag 27 mei 2019 @ 14:22:11 #133
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187115015
Emmy! O+ Fijn dat de plas-ellende over is. Waar waren jullie op vakantie?

Schanu: zomaar even dat peuterbedje regelen ^O^ Fijn altijd dat soort succesverhalen.

quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 12:36 schreef lunapuella het volgende:
Aah @Quoi, wat fijn dat het goed gaat. Wat doen jullie zoal met hem in Londen? Ik wil er ook nog steeds een keer heen met de jongens, maar wacht dan tot ze wat groter zijn er meer van snappen.
Ten eerste: knappe Ketel zeg, met zijn lees-skills!

We hebben eerst getwijfeld of we het zouden doen, want jong en vergeten enzo. Maar vliegen is zo'n ding voor 'm momenteel en ze onthouden toch zoveel - al is dit niet op langere termijn. En seize the moment enzo :) Een stedentrip met peuter bleek eigenlijk niet eens zoveel anders als met zijn tweetjes. Op zoek naar leuke wijkjes (nee, autocorrect, niet wijfjes), lekker eten en drinken. Alleen al met de metro, bus en trein reizen was voor hem al een feest trouwens. Verder was het transportmuseum (Covent Garden) geheel op Maxjes gericht O+ en zijn we naar een kasteel geweest naast Stansted (airport). Ik vond de Engelsen trouwens superlief voor 'm - zijn zo lief voor kinderen O+ Afijn: we werden er heel blij van :s) We zien het helemaal voor ons: samen met hem overal heen reizen de komende jaren.

Fotootjes:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187116166
Zie je zo op tegen een peuterbed Q?
Zag ik ook, maar ze slaapt al sinds een half jaar of zo koninklijk in haar bedstee en het ging meteen goed. Ze is er ook nognooit zelf uit gekomen.

Leuk zeg een citytrip en stoer dat je dat gewoon doet.
Geen idee nog wat we hier van de zomer gaan doen. Zou op zien tegen een lange autoreis, maar ook tegen vliegen en wil toch lekker weg.

We waren in het Hof van Saksen. Was super
pi_187116296
Ik zie de foto van Emmy helaas niet Arja. Maar wat ontzettend fijn dat het plassen weer goed gaat zeg, hopelijk krijgt ze er geen last meer van.

Quoi, dat klinkt als een fantastische citytrip O+
En Jewel slaapt als sinds ze een maand of 15 is in een peuterbed, ze had hetzelfde issue als Vlokje (zij het in mindere mate) en wilde gewoon echt niet in een ledikant slapen. Vanaf het eerste begin is het goed gegaan, ze klom er als dreumes ook nooit uit. Dat is ze pas maanden terug voor het eerst gaan doen, wat ook wel weer voordelen heeft want als ze 's ochtends wakker wordt dan komt ze naar de zolder toe en kruipt ze bij ons in bed O+ En 's middags komt ze zelf naar beneden als ze is uitgeslapen. Minder leuk is het als ze 's nachts naar ons toe komt, of niet wil slapen en 's avonds op de gang gaat zitten uit protest, maar het blijft een peuter dus ik heb geaccepteerd dat dat er een beetje bij hoort :')
  maandag 27 mei 2019 @ 19:45:02 #136
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187120004
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:32 schreef Arja het volgende:
Zie je zo op tegen een peuterbed Q?
Mwah, ik wilde alleen even wachten tot zijn nieuwe kamer in het nieuwe huis (op dezelfde verdieping als onze slaapkamer). Dat maakt het toch wat makkelijker - mocht hij eruit komen. En never change a sleeping child ;) Hij slaapt als over het algemeen als een roosje* en doet geen houdini pogingen.

* disclaimer
pi_187120823
Klinkt als een heerlijk stedentripje @Quoi, het plezier spat van zijn gezicht af! Mooi hoe peuters kunnen genieten van de kleinste dingen he, mijn peuter heeft het nķg over dubbeldekkerbussen (en het is alweer een half jaar geleden dat we in Londen waren) O+

@Arja: wat een knappe dochter heb je! Gelukkig is de plas-ellende voorbij.

Over de overstap naar een groter bed, peuter slaapt nu in de peutervariant van haar ledikant en we zijn van plan om van de zomer de overstap naar een 'groot' bed te maken. Ik ben een beetje aan het oriënteren, maar het is me niet helemaal duidelijk wat de toevoeging van een peuterbed tov een normaal 1-persoonsbed is. Ik heb bijv een tof bed gezien dat er zowel in junior/peuter als normale variant is, het lengteverschil tussen beide bedden is 40 cm en verder zijn ze geheel hetzelfde. Maakt die lengte nou zoveel verschil? Ik snap dat een kleiner bed wellicht geborgener voelt, maar bij opa en oma en nachtjes weg slaapt ze eigenlijk ook zonder problemen in een gewoon bed. Een valhekje is voorlopig nog wel fijn, maar dat kan bij beide modellen.. Dus neig er nu naar om direct voor de gewone variant te gaan.
  maandag 27 mei 2019 @ 20:25:32 #138
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_187120863
Volgens mij is het meer het idee, een peuterbed voelt niet meteen zo gigantisch :D.
KuikenGuppy
pi_187120953
Ah oké dus toch. Niet dat ik heel naīef essentiële peuterbedbehoeften over het hoofd zie ofzo :D
pi_187121617
Wij zijn bij de oudste ook gelijk naar een 1persoonsbed gegaan. Ik zag het niet zitten om na een jaar of 2 weer een nieuw bed aan te moeten schaffen.
Ging ook direct goed, maar ze was ineens wel weer super klein in dat immense bed :D

Oudste krijgt binnenkort een hoogslaper en dan gaat het 1persoonsbed naar Fee. Ik wilde wachten tot ze geen middagslaapjes meer deed, want die gaat ze dan vast niet meer doen. Maar sinds ze 2 is is ze daar ook gelijk mee gestopt, dus we kunnen wel over :P

Q dat klinkt als een geslaagd weekend! Toffe foto's O+

Wat leuk om mooie Emmy weer eens te zien, Arja O+
  maandag 27 mei 2019 @ 21:07:38 #141
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187121795
En ik vind een opstaand randje toch ook wel prettig. In het eenpersoonsbed eindigde Max afgelopen weekend in omgekeerde houding aan het voeteneind :')

We hebben trouwens eindelijk de kinderopvang geregeld in onze nieuwe wijk. Man man man, dat was nog zoeken. Overal vol. Nu hebben we een leuke in de oude dorpskern.
pi_187123231
Wij hebben ook een hekje om het 1-persoons bed, alleen bij de voeten kan hij er uit. Dat hekje hoort bij het bed maar kan het tzt af. Bij mijn ouders slaapt hij zonder een hekje en gaat om prima, maar ik vind het nog wel knus staan. Duurde 2 maanden voordat hij er in wilde slapen, dankzij sinterklaas (hij kreeg een nieuw overtrek van de beste man). S avonds oude bed samen afgebroken en die ging naar een baby. Toen was het goed. In het ledikant waren de middagslaapje er bijna vanaf, maar sinds hij in het grote bed slaapt worden ze nog wel gedaan. Alhoewel, de laatste weken niet meer maar goed. Nog wel een half jaar door kunnen trekken in ieder geval. En speelgoed/wat knuffels van z'n kamer afhalen hielp ook, het gaf te veel afleiding voor hem. Enige nadeel is dat hij nu niet meer kan slapen in een campingbedje :')
pi_187124035
Wat bedoel je met een opstaand randje, Q?
Een uitvalbescherming?
Het 1persoonsbed van Zus heeft van zichzelf al een hekje, alleen een opening bij het voeteneind.

Fijn dat de opvang geregeld is! Wat een kriem kan dat zijn he.
  maandag 27 mei 2019 @ 23:12:51 #144
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187124130
quote:
1s.gif Op maandag 27 mei 2019 23:07 schreef Savvy het volgende:
Wat bedoel je met een opstaand randje, Q?
Een uitvalbescherming?
Het 1persoonsbed van Zus heeft van zichzelf al een hekje, alleen een opening bij het voeteneind.

Fijn dat de opvang geregeld is! Wat een kriem kan dat zijn he.
Zoiets!

Wij zijn afgelopen weekend van hotel gewisseld. Van eenpersoonsbed voor zichzelf ging hij naar een 'babycot' die ze hadden neergezet :') Was allebei wel prima eigenlijk, want moe.
pi_187126460
Bedankt voor de complimentjes O+

Wij zijn ook direct naar een groot bed gegaan, maar door de bedstee toch een knus gevoel
pi_187126878
Voor Jewel hadden wij het peuterbed Milly en Mo, die heeft aan beide zijden uitvalbescherming (1 lange en 1 korte). Wij hebben het bed toen eerst omgekeerd tegen de muur gezet en dus met het lange uitvalbescherming naar de kamer gericht, toen dat goed ging draaiden we hem om en kon ze er ook zelf in klimmen. Ik vind het een heerlijk bed, handig ook omdat hij een lade heeft.

Nu bovenstaand bed naar Vlokje is gegaan, wilden we voor Jewel overstappen op een eenpersoonsbed. Het bed dat we vonden was er echter alleen in het formaat 80x160 dus het is alsnog maar een slag groter dan een peuterbed. Maar we vonden hem zo leuk, dus dan over zoveel jaar gewoon maar opnieuw een nieuw bed :')

Dit bed heeft ze nu:
pi_187126896
Dat is ook wel echt een leuk bed, Schanu O+

Ketel heeft zo'n petit Amelie peuterbed, met valbescherming inderdaad. Het heeft wel ruim een half jaar op zijn kamer gestaan voor hij er ook echt in ging slapen, dat wel. :') We wisten dat er een tweede aankwam en het dus wel voldoende gebruikt zou worden. Anders waren we misschien ook voor een eenpersoonsbed gegaan. Maar wie weet hoe lang hij er dán over gedaan zou hebben voor hij er in sliep. :')
pi_187126975
deze hebben wij, bed jip van beterbed
pi_187127130
Wij hebben juniorbedden voor alle drie: een groter ledikant die je om kunt bouwen tot peuterbed door de zijkanten eraf te halen. Pas als ze alle drie goed zindelijk zijn komt er hier dus een nieuw bed voor peuter, dan kan het als set met de commode de deur uit. Het was eigenlijk de bedoeling dat baby 2 het bed van peuter over zou nemen, maar we hadden er opeens nog een extra bed bij nodig en konden toen goedkoop een tweelingkamer overnemen. Die zouden ze tot 6 jaar moeten kunnen gebruiken (zoals hun voorgangers).

Wel een leuk bed Schanu! Dat soort zie je veel tegenwoordig, lijkt me vooral erg leuk omdat je er makkelijk een tent/hut van kunt maken.

Quoi, O is met ruim 2,5 overgegaan naar de junior-versie van zijn bed, zonder randje (we dachten dat die er wel op zat, maar niet dus). Hij was ook een wilde slaper, maar is er slechts twee keer uit gevallen en sindsdien slaapt hij ook veel rustiger. Ik zou een randje dus niet als noodzakelijk zien, maar een matras of stoelkusen naast het bed vonden wij de eerste tijd wel een fijn gevoel, dan viel hij iig niet heel hard. En je hebt ook bedhekjes die je tijdelijk kunt gebruiken door ze op het bed vast te maken of onder het matras te klemmen. Die kun je dan later weer makkelijk verwijderen.

Wat leuk luna dat ketel druk bezig is met letters en er zelfs de eerste stappen tot lezen doet. O kent alle letters al een jaar, maar ze aan elkaar plakken als woord lukt hem nog niet. Alleen zijn eigen naam kan hij maken (van kant en klare letters, zelf schrijven is meestal nog onleesbaar) en herkennen, verder ziet hij het als losse letters. Maar ik moet ook zeggen dat ik hem niet meer stimuleer uit angst om hem dingen verkeerd aan te leren die dan weer lastig af te leren zijn.
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
  dinsdag 28 mei 2019 @ 09:36:23 #150
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_187127186
Mijn O heeft een bed van flexa, gewoon 1 persoons. Kan later omgebouwd worden tot een hoog bed, of hoogslaper samen met z’n broertje. Er zit een uitvalbescherming op, die hebben we bij z’n hoofd. Is een opening van 30 cm, maar hij heeft het al een paar keer voor elkaar gekregen om daar uit z’n bed te vallen....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')