abonnement Unibet Coolblue
pi_186913060
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 11:23 schreef FlyingFish het volgende:
Dat is ook raar gedaan door de gemeente, alle bijzondere onderwijsvormen bij elkaar. Je zou verwachten dat dit een beetje afgewisseld wordt met openbaar en gelovig onderwijs, ook om juist die onderwijsvormen voor mensen uit andere stadsdelen toegankelijk te maken. Woon je in een yuppenwijk Ono?

Ik ben overigens nu al aan het wennen aan het gebrek aan vrijheid volgend jaar (ook al is dat pas echt vanaf 5 jaar). Even op een maandag met z'n allen een dagje weg is er dan niet meer zomaar bij, en de vakantieplannen voor najaar 2020 kunnen opeens alleen nog maar in de herfstvakantie...
Geen typische yuppenwijk, wel een populair deel van een stad waar vooraanmelden voor 2 jaar sterk aan te raden is en sommige basisscholen moeten loten. De obs is 3 minuten fietsen (net even opgezocht, "iets verder fietsen" was wat overdreven :+), maar nét over het water en dat is de grens qua gebied. We kunnen ons wel aanmelden, maar de broertjes/zusjes gaan voor, daarna de wijkkinderen, en daarna kinderen buiten het gebied. Theoretisch zouden we dus wel bij de school terecht kunnen, maar gezien een deel van de wijkkinderen ook nog op de wachtlijst staat, hebben we maar overgeslagen. Voor ons geen ramp verder omdat de alternatieven prima zijn, maar apart is het idd wel. Ik weet eigenlijk niet of het gemeentebeleid is of dat de scholen dit zelf zo bepalen..
pi_186913608
Oh ja scholen. Binnenkort even bellen voor een afspraak. Ik twijfel tussen 2.

Over zindelijkheid: sinds we hier begonnen zijn met haar regelmatig op potje of wc zetten, houdt ze haar plas heeeel lang op en kan of durft niet meer los te laten. Het kan een hele dag duren en dan krijgt ze buikpijn, loopt op haar teentjes met haar handen tussen de benen, eet, drinkt en speelt niet meer en jammert van de pijn. Heel naar voor haar en naar om te zien voor mij. Mijn hart breekt en het voelt machteloos.
Zijn twee keer bij de dokter geweest en net voor we aan de beurt waren, lukte het om in haar luier te plassen en dan is het meteen een ander kind.

We laten het maar los en benadrukken dat ze ook echt gewoon nog in haar luier mag plassen.

Iemand die dit herkent of een tip heeft?
  vrijdag 17 mei 2019 @ 21:58:27 #103
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_186917135
Jeetje Arja, dat zie je ook niet aankomen. Laat ze dan ook niet los als je haar op een potje/wc zet? Ik heb geen tips. Hier zullen we zijn luier maar weer eens uitlaten als het lekker weer is. Afgelopen keer was nog een beetje te vroeg.

We hebben een nieuw Indiaas buurjongetje dat alleen Engels spreekt. Ik smolt gewoon toen ik ze met elkaar kennis hoorde maken over de 'schermen' van de balkons heen. Ik ben express niet gaan helpen. Ze verstonden elkaar niet, maar gingen elkaar gewoon nadoen en hadden de grootste pret.
pi_186927292
Nee dan ook niet Q en ze wil het ook niet vaak meer proberen op het potje en wordt al snel hysterisch en ik wil dan niet forceren.
Ik vind het zo lastig waar ik nu goed aan doe.
pi_186927919
Arja lastig. L heeft ook last van een soort prestatiedrang. Als het niet lukt wil hij makkelijk een uur blijven zitten. Als het plasje te klein is naar zijn zin blijft hij ook zitten. Van de week zei ik dat hij een cadeautje kreeg als hij een middag de luier drooghield maar dat was ook te veel druk voor hem. Cadeautje gegeven en proberen langzaam aan weer.
pi_186936249
Ja ik denk ook dat we haar onbedoeld onbewust een druk op hebben gelegd, maar nu lukt de weg terug niet meer. Kan me niet schelen als ze in haar luier plast, als ze maar weer plast, speelt en mijn vrolijke energieke meisje is.

Ze is weer gaan slapen met een volle blaas. Zal wel weer een kutnacht worden.
pi_186939691
Zou bijvoorbeeld onder de douche plassen, lang naar lopend water luisteren of zoiets helpen arja? Wat lastig zeg.
pi_186940221
Arja dat heeft E ook eventjes gedaan. Op de wc durfde ze eerst de plas niet los te laten, en daarna had ze nog een fase waarbij ze het telkens met tussenpozen eruit perste (harde straal stop harde straal stop enz). Echt heel gecontroleerd, totaal niet relaxed. Inmiddels gaat het goed, die fase met ophouden heeft ze met ontlasting inmiddels ook al gehad en ik hoop dat die bijna voorbij is.

Ik moest bij mezelf die druk eraf halen en er niet meer mee bezig zijn, dat werkte goed op haar door denk ik. In het begin hebben we de luiers weer aangedaan en gezegd dat ze mocht kiezen; in de luier plassen of op de wc proberen. Was allemaal goed. Ook plassen met luier aan op de wc was prima. Voordragen dat het de normaalste zaak van de wereld is. En ik ben erbij gebleven en heb gepraat als brugman om haar gerust te stellen. Maar E is heel verbaal ingesteld dus die vind het fijn om iets tot in den treuren uitgelegd te krijgen en 1017261 vragen te stellen :P.

Succes, niet fijn zoiets, hoop dat jullie er snel uitkomen :Y.
pi_186940237
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 22:15 schreef Jagärtrut het volgende:
Zou bijvoorbeeld onder de douche plassen, lang naar lopend water luisteren of zoiets helpen arja? Wat lastig zeg.
Vanmorgen hebben we haar onder de douche gezet inderdaad en ze vond het maar niks, maar ik denk wel dat ze geplast heeft, want de rest van de dag bleef ze lang vrolijk.

Net huilend wakker. Eindelijk een plasluier
pi_186940374
Dankjewel zusje, fijn om te lezen dat het vaker voorkomt. En het een fase is, of kan zijn. Emmy is ook heel verbaal ingesteld, ik denk wel eens dat het koppie te snel gaat om bij te benen.

En ook intens vind ik hoe het me tot in mijn diepste ziel raakt als mijn kind zich niet goed voelt en ik niks kan doen.
pi_186944943
Arja, ik zou gewoon terug gaan naar 100% luier en afwachten wanneer ze zelf aangeeft weer te willen (doordat ze het bijv. bij andere kinderen ziet). Eerst moet die angst er weer uit en moet ze zelf het idee hebben dat ze weer de controle heeft. Zindelijk worden komt echt wel als ze daar klaar voor is.

O heeft overigens hetzelfde met poepen, die weigert dat ook op het potje/de wc. Die poept bewust s ochtends vroeg of s avonds laat in zijn luier. Ik had het liever anders gezien, en vertel hem elke avond weer tijdens het persen dat het op het potje makkelijker gaat, maar hij weigert gewoon. En als ik hem er rond die tijd op zet doet hij ook niks behalve soms nog extra plassen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_186962844
Vervelend zo de troubles met zindelijk worden en het loslaten.

Hier zijn de nachten intensief geweest, waardoor wij weer een stapje terug hebben gedaan.

Wurm wilde heel graag ook snachts zonder slapen en dat werd (ook al haalde ik hem er 2 keer eruit om te plassen) 2x extra schoon beddengoed per nacht. Hij slaapt, denk ik, gewoon te diep.

Eindelijk! DIEP slapen! Haha, want hij is voorgaande 3,5 jaar elke paar uur wakker om of te plassen of te drinken of wat dan ook. En nu slaapt hij eindelijk dieper/vaster/langer.

Hij werd zelf ontzettend verdrietig van dat hij een nat bed had of een luier aan zou "moeten", maar non stop in strijd met zichzelf. Nu gaf hij aan na een nacht proberen met een luierbroek voor grotere kindjes (had hij ook op het pak gezien) dat hij het wel vaker aan wilde om beter te slapen. Dus hij slaapt tijdelijk weer met luierbroekjes. Met nadruk op slapen O+ het komt allemaal wel.

Overdag gaat het allemaal prima, of hij moet het ontzettend druk hebben in zijn hoofd. Dan gaat hij super last minute naar de wc. Hij doet aan staande plassen bij toilet. Bril netjes omhoog en daarna omlaag. Hij regelt dat aardig. Soms moet ik hem herinneren of even de boel op "pauze" zetten (zoals hij dat zelf noemt) zodat hij er tijd voor heeft. Poepen regelt hij ook aardig zelf, alleen bij het afvegen help ik hem nog. Ik hoor dan: "Ding, dong... poepjeuh maakt! Ding, dong... oppelet! Goede poep dus stinkt O+ "

De "ding dong" is van speciale aanbieding :')

Ik vind het eigenlijk allemaal prima.
Schudden voor gebruik
pi_186991826
Zoontje (3) toen hij van het potje afkwam: "Papa, ik heb een bolus gedraaid."
  maandag 20 mei 2019 @ 21:58:32 #114
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_186992775
quote:
10s.gif Op maandag 20 mei 2019 21:30 schreef thabit het volgende:
Zoontje (3) toen hij van het potje afkwam: "Papa, ik heb een bolus gedraaid."
Mijnes poept altijd walvissen. En soms een gewone vis. :D het allerbeste poept het bij opa en oma, want die hebben een plateau-toilet.
  maandag 20 mei 2019 @ 22:17:20 #115
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_186993290
:D Mooi die vergelijkingen.

Max liep afgelopen weekend flink wat meters terwijl hij op zijn vader wachtte (die een wedstrijd liep). Ze zijn zelfs hand in hand over de finish gegaan O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 20 mei 2019 @ 22:20:57 #116
149959 SQ
snelle trees
pi_186993403
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2019 21:58 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Mijnes poept altijd walvissen. En soms een gewone vis. :D het allerbeste poept het bij opa en oma, want die hebben een plateau-toilet.
Een bruinvis lanceren O+

Heimwee naar het a4-tje met poep-synoniemen op mijn studentenhuiswc :')
disclaimer
pi_186994373
L van de week op het potje: dat is een dikke drol! Papa laten zien! :') die was aan het werk, ik heb hem gelukkig kunnen overtuigen dat papa het vast prachtig vond maar we het toch gingen weggooien.
pi_187001550
Over zindelijkheid, wij zijn vorig jaar toen ze dreumes was al begonnen met conditionering. Dat ging heel goed, tot ze last kreeg van obstipatie en er een hele negatieve lading overheen kwam. Dat gaat pas sinds kort wat beter en ze vindt het weer leuk om samen naar de wc te gaan. Het lukt haar ook altijd om dan een plas te doen of te poepen, maar ze geeft zelden uit zichzelf aan dat ze naar de wc moeten. Hopelijk komt dat vanzelf, ze vindt het in ieder geval leuk en interessant. Deze zomer stop ik denk ik gewoon rigoureus met de luier en mag ze thuis in een onderbroekje rondhuppelen. :+

Arja, wat vervelend dat Emmy zoveel last heeft met het plassen. Ik heb geen tips, maar er is al veel over gezegd hier en ik hoop echt dat je er wat mee kan :*

Wat een knappe Max O+

En L :') Gelukkig mocht je het wel wegspoelen voordat papa thuis kwam :')

Ik liep vanmorgen de deur uit om te werken en Jewel riep mij na: I love you mama. Ik was een plasje O+

Gisteren op de opvang gaf de leidster aan dat Jewel wat moeite heeft met samen spelen. Ze observeert de andere kinderen heel erg en als ze mee wil spelen weet ze niet goed hoe en neemt ze al snel het hele spel over, dat vinden de andere kinderen dan - terecht - niet leuk. Ze benadrukte gelukkig wel dat ze niet vervelend is naar andere kinderen, maar dat ze duidelijk zoekende is naar een manier om aan te haken bij andere kinderen. Herkennen jullie dit? Ik zou haar hier zo graag bij willen helpen, maar weet niet zo goed hoe ik dat moet doen en ben ergens ook bang dat als ik mij ermee ga bemoeien het haar juist tegenhoudt om haar eigen weg daar verder in te zoeken.
pi_187001829
Schanu hebben ze op de opvang daar geen begeleiding voor? Toen L een tijd geleden (voordat hij goed kon praten) erg gefrustreerd werd als hem iets niet lukte, is hij samen met een leidster een paar keer achter elkaar apart gaan zitten en hebben ze geoefend om hulp te vragen. Heeft goed geholpen toen.
pi_187001859
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2019 12:48 schreef Nazil het volgende:
Schanu hebben ze op de opvang daar geen begeleiding voor? Toen L een tijd geleden (voordat hij goed kon praten) erg gefrustreerd werd als hem iets niet lukte, is hij samen met een leidster een paar keer achter elkaar apart gaan zitten en hebben ze geoefend om hulp te vragen. Heeft goed geholpen toen.
Ze begeleiden daar alleen als het nodig is en laten kinderen vooral hun eigen manier zoeken. Dus zolang er geen ruzie of onenigheid is, laten ze de kinderen hun gang gaan. Ik denk dan ook niet dat ze hier heel erg in begeleiden. Ik zou het wel kunnen vragen de volgende keer mocht het dan weer zo gaan, want het kan wel meerwaarde bieden inderdaad. Echter gaat ze maar 1 dag per week naar de opvang, dus hoe effectief het zal zijn weet ik niet.
pi_187003329
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2019 23:00 schreef Nazil het volgende:
L van de week op het potje: dat is een dikke drol! Papa laten zien! :') die was aan het werk, ik heb hem gelukkig kunnen overtuigen dat papa het vast prachtig vond maar we het toch gingen weggooien.
Hier ook gehad idd, maar toch maar geen foto doorgeappt. En ook dat papa zelf naar de wc was gegaan en daarna applaus en complimenten kreeg van drie kinderen nadat hij "ja" antwoordde op O's vraag of hij gepoept had. :')

Schanu, ik denk dat het al goed is dat het de leidsters op valt en zij het dus in de gaten houden. Ik zou luchtig met Jewel bespreken wat ze beter kan doen, maar meer ook niet. Sociale vaardigheden komen niet zomaar uit de lucht vallen, die moeten ook geleerd worden en dat gaat vooral door observeren en kopiëren.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_187017643
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2019 14:12 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Hier ook gehad idd, maar toch maar geen foto doorgeappt. En ook dat papa zelf naar de wc was gegaan en daarna applaus en complimenten kreeg van drie kinderen nadat hij "ja" antwoordde op O's vraag of hij gepoept had. :')
_O- _O-

En ik had inderdaad al met Jewel geprobeerd te praten, maar ze laat altijd zo weinig los over haar opvangdag dus we waren snel uitgepraat :') Maar ik kijk het even aan en wacht af wat ze volgende keer zeggen. Jewel heeft een beste vriendinnetje met wie ze fantastisch leuk kan samenspelen, ze kan ook goed samenspelen met haar zusje Vlokje. Misschien is het dus ook alleen zo dat ze haar weg moet vinden in het spelen met meer kinderen tegelijkertijd, wat ik snap want dat is ook veel lastiger.
pi_187053130
Ik kom me hier even melden met een peuter. :o . En het is ook al echt een hele peuter, groot/lang, en met een mening. Zo zat hij laatst in de auto te oefenen met nee zeggen. In alle intonaties kwam het voorbij, soms een langgerekte, dan een korte, en af en toe zwaaide hij er met z'n vinger bij. Hij moest er ook erg hard om lachen.

Om z'n verjaardag gisteren kon hij minder lachen. Ik heb hem nog nooit zo van streek gezien. Liggend op de grond HUILEN. En Nee Nee roepen. Nee tegen z'n taart, Nee tegen cadeau's, Nee tegen z'n opa en oma die hem verwachtingsvol aankeken. :') .

Uiteindelijk kwam hij tot bedaren. Toen wilde hij wel taart eten. Maar toen ik per ongeluk had bedacht dat zijn stuk wel erg groot was en het in stukjes voor hem wilde snijden, kreeg hij weer even een mental breakdown. De rest van de middag ging het goed, hij kon er zelfs op een gegeven moment echt de lol van in zien, al bleef zijn gezicht een mengsel van tranen, snot en taart.

Dus, *O* , we hebben een peuter in huis. *O* . :+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 23 mei 2019 @ 21:33:23 #124
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_187053975
Wat een leukerd, Franny! 't Ontbreekt bij jullie in huis niet echt aan pit hè? :+.
Gefeliciteerd met je peuter *O*.
KuikenGuppy
  donderdag 23 mei 2019 @ 22:48:12 #125
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187055799
Gefeliciteerd Franny! Wat een leukerd! En nog lekker met kwijlslab. Max heeft die ook zo lang aan gehad.

Hier is de handbagage ingepakt voor een lang weekend Londen w/ Nog nooit zo weinig ingepakt mèt kind. En in het hotel mag hij in een gewoon grotemensenbed gaan liggen. Hij telt de nachtjes slapen al de hele week af en heeft er zó'n zin in!

Gelukkig is het "allerlaatste-kies-leed" van afgelopen week voorbij. Man man, billen open, pijn in zijn mond, wakker liggen. Maar het is weer nu echt helemaal? voorbij.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')