Stoofpotten, soepen, sommige sauzen en nog heel veel meer zijn juist beter als je ze even bewaard.quote:Op dinsdag 9 april 2019 22:25 schreef Hyaenidae het volgende:
He bah, dan eet je dus op de meeste dagen 2de hands eten![]()
Doe mij maar vers
Soep smaakt de volgende dag echt veel beter omdat de smaken dan beter zijn ingetrokken.quote:Op dinsdag 9 april 2019 22:25 schreef Hyaenidae het volgende:
He bah, dan eet je dus op de meeste dagen 2de hands eten![]()
Doe mij maar vers
Maar waar ga je 35 liter latenquote:Op dinsdag 9 april 2019 22:29 schreef Tengano het volgende:
[..]
Soep smaakt de volgende dag echt veel beter omdat de smaken dan beter zijn ingetrokken.
En maaltijden als bijvoorbeeld zuurkool is veel lekkerder als je dat de volgende dag lekker opbaktwat met deze vorm van koken makkelijk kan, maar dan met minder moeite en afwas.
Als je dat binnen 1 jaar opeet, smaakt het helemaal prima hoor. Zo'n vriezer gaat tot 20 graden onder nul.quote:Op dinsdag 9 april 2019 22:35 schreef Embraer89 het volgende:
[..]
Maar waar ga je 35 liter laten. het moet toch wel met een aantal maanden op, daarna is het veel minder lekker.
Ik vind klein koken juist moeilijker, omdat als je uit schiet met iets, je het moeilijker weer op de goede smaak krijgtquote:Op dinsdag 9 april 2019 22:43 schreef Tengano het volgende:
Wat overigens het lastigste is met in het groot koken is om te zorgen dat je zo'n grote hoeveelheid goed op smaak krijgt en dat het geen algmene gaarkeuken smaak krijgt. Vandaar dat je van klein naar groot moet koken en vooral op gevoel. Als je dat in het klein kunt, lukt het ook beter in het groot.
quote:Op dinsdag 9 april 2019 22:45 schreef Embraer89 het volgende:
[..]
Ik vind klein koken juist moeilijker, omdat als je uit schiet met iets, je het moeilijker weer op de goede smaak krijgt
Ik snap wat je zegt, maar ik ben er achter gekomen dat juist als je in je eentje voor jezelf moet zorgen dat deze manier van koken dus veel efficienter is; qua tijd, geld en afwas. Als ik bij wijze van spreken elke avond, 4 aardappels moet schillen en koken, groente moet schoonmaken en koken en nog een stukje vlees bakken en daarna mijn afwas nog moet doen, ben ik wss net zo lang bezig als jij. Maar het rendement voor mij is dan slechts 1 maaltijd.quote:Op dinsdag 9 april 2019 23:26 schreef Lienekien het volgende:
Maar voorraden koken met pannen van 35 l zonder dat je een groot gezin hebt, vind ik lichtelijk absurd, evenals een megavriezer 24/7 te laten stroomvreten.
quote:Op dinsdag 9 april 2019 23:54 schreef Remzz het volgende:
Ik vind het opwarmen altijd zo'n gedoe. Soep gaat nog een keer maar een bevroren bord macaroni moet ik altijd 3x op alle verschillende wattages in de magnetron zetten en dan is de linkerkant vaak nog te koud.
Saus is ook makkelijk op te warmen.quote:Op dinsdag 9 april 2019 22:41 schreef Tengano het volgende:
Ja precies pastasausVolgens mij begon ik daar ooit mee. En dan maakte ik er naderhand alleen een beetje pasta bij en wat geraspte kaas
Pastasaus is goed in te vriezen, maar pasta (net als rijst) kan je beter vers koken, gaat sneller dan invriezen en ontdooien en is hygienetechnisch beter.quote:Op dinsdag 9 april 2019 23:57 schreef Tengano het volgende:
Macaroni kun je ook het beste een beetje ontdooien (2 minuten in de magnetron) en dan tien minuutjes in een koekepan opbakken. Dan krijgt het weer wat meer smaak en is het ook niet zo'n laffe massa. Enige extra afwas die je dan hebt is dat pannetje en een spatel.
Als je wil kun je er dan van tevoren wat stukjes (bevroren) paprika (uit de vriezer) bij doen en wellicht 1 uitje snipperen, zodat je echt het idee hebt dat je toch aan het koken bent en het weer net iets anders smaakt.
En waarom is het wel hygienisch om pastasaus in te vriezen en geen macaroni die ik helemaal kant en klaar heb gemaakt en op smaak heb gebracht?quote:Op woensdag 10 april 2019 08:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pastasaus is goed in te vriezen, maar pasta (net als rijst) kan je beter vers koken, gaat sneller dan invriezen en ontdooien en is hygienetechnisch beter.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereusquote:Op woensdag 10 april 2019 08:25 schreef Tengano het volgende:
[..]
En waarom is het wel hygienisch om pastasaus in te vriezen en geen macaroni die ik helemaal kant en klaar heb gemaakt en op smaak heb gebracht?
Tijdgebrek is bij mij niet echt aan de orde, maar ik heb een repertoire aan maaltijden die ik binnen 20-30 minuten klaar heb. Daarbij vries ik nooit complete maaltijden in en kost goed opwarmen van een ontdooide maaltijd ook wel tijd. Bij stoofvlees kook ik toch bijv. apart de rijst en groente erbij.quote:Op dinsdag 9 april 2019 23:54 schreef Tengano het volgende:
[..]
Ik snap wat je zegt, maar ik ben er achter gekomen dat juist als je in je eentje voor jezelf moet zorgen dat deze manier van koken dus veel efficienter is; qua tijd, geld en afwas. Als ik bij wijze van spreken elke avond, 4 aardappels moet schillen en koken, groente moet schoonmaken en koken en nog een stukje vlees bakken en daarna mijn afwas nog moet doen, ben ik wss net zo lang bezig als jij. Maar het rendement voor mij is dan slechts 1 maaltijd.
Daar heb je wel een punt Piet. Ik heb er zelf in de praktijk nog niet echt last van gehad gelukkig. Dus chinees invriezen is dan nog veel minder gezond als ik het zo lees. En kant en klaar maaltijden van de AH, LIDL en ALDI waar dan rijst of pasta in verwerkt zitten vallen dan automatisch ook in de categorie niet hygienisch lijkt mij.quote:Op woensdag 10 april 2019 08:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
Die productieprocessen voor kant-en-klaarmaaltijden worden natuurlijk wel zeer streng bewaakt. Ze zullen hun methodes hebben om de hygiene te waarborgen.quote:Op woensdag 10 april 2019 08:33 schreef Tengano het volgende:
[..]
Daar heb je wel een punt Piet. Ik heb er zelf in de praktijk nog niet echt last van gehad gelukkig. Dus chinees invriezen is dan nog veel minder gezond als ik het zo lees. En kant en klaar maaltijden van de AH, LIDL en ALDI waar dan rijst of pasta in verwerkt zitten vallen dan automatisch ook in de categorie niet hygienisch lijkt mij.
Een portie van 1 persoon ontdooien in de magnetron kost natuurlijk veel minder tijd dan een of ander blok voor 4 personen. Dus die ontdooitijd valt heel erg mee en weegt voor mij niet op tegen de bereidingstijd van een hele maaltijd.quote:Op woensdag 10 april 2019 08:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Tijdgebrek is bij mij niet echt aan de orde, maar ik heb een repertoire aan maaltijden die ik binnen 20-30 minuten klaar heb. Daarbij vries ik nooit complete maaltijden in en kost goed opwarmen van een ontdooide maaltijd ook wel tijd. Bij stoofvlees kook ik toch bijv. apart de rijst en groente erbij.
Maar als dit voor jou de manier is om zelf te bepalen wat er in je eten gaat en je alternatief een stuk slechter zou zijn (afhaal, magnetron, oid) dan prima natuurlijk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |