abonnement Unibet Coolblue
pi_186765025
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 mei 2019 10:47 schreef Fazzoletti het volgende:
De hele nerf discussie kwam vanwege het feestje waar F niet voor uitgenodigd was. Dat was in een soort indoor combat baan waarbij het de bedoeling was elkaar neer te schieten. Dat gaat me, zeker voor een bijna 5 jarige kleuter toch wel te ver.

Dat je het kunt inzetten ook voor andere dingen begrijp ik zeker. Ik denk met een glimlach terug aan hoe ik vroeger met mijn broers papieren pijltjes tussen openstaande ramen probeerden te schieten :) zo zonder wehkamp gids kan dat vast niet meer tegenwoordig :+
Grappig he, hoe zo’n klein regeltje van je post een hele (positieve) discussie oplevert. :)
Punt is ook, met meerdere kinderen, dat alle kinderen zo hun eigen grenzen hebben en op die leeftijd is dat nog best lastig aan te geven en het leuk te houden, denk ik.
pi_186774797
Mooie discussie over nerf pistolen.
Ik zie nerf pistolen en waterpistolen niet als wapens en associeer ze daarom ook niet met oorlog/geweld.

Zijn jullie kleuters ook zo bezig met Moederdag?
R heel erg. Maandag deed ze alsof het Moederdag was en kreeg ik een mooie tekening van haar en een snoepje.
Ze wil mij morgen een ontbijt op bed komen brengen. Tante hielp haar met de boodschappen en zou haar even meenemen naar de winkel.
Ik vanmorgen tegen R : “Ik hoorde van tante M dat zij iets ging doen en dat we daarom straks naar oma moeten.”
R: “Ja”
Ik: “Wat gaan jullie dan doen?”
Ri: “We gaan iets stinkends halen. Daar houd jij toch niet van?”
Ik: “Nee”
Ik gooi iets in de prullenbak en hoor R helemaal opgelucht: “Pfoe” 😂
En het cadeautje van school heeft ze onder haar kast verstopt. O+
pi_186776615
Ja, I is er ook best mee bezig. Ze heeft op school en op de BSO een cadeautje voor me gemaakt. maar toen kwamen er gisteren uit haar tas nog zeven tekeningen/kleurplaten die ook allemaal voor moederdag zijn. _O- . O+ . Dus nu ligt er een hele stapel op me te wachten.

Verder telt ze sinds donderdag de dagen af.

En ze vroeg of er ook kinderdag bestaat. "Want het is wel leuk als ouders dan een dag lang alles doen voor de kinderen."

Ja schat, het is dus eigenlijk elke dag kinderdag, denk je ook niet?

Zij: :? .

_O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_186779499
Sjaak kreeg 2 weken geleden al zijn geknutselde cadeautje mee voor Moederdag en hij was zo opgewonden dat het dezelfde dag nog open moest. Dat hebben we 1 nachtje kunnen rekken, maar toen moest het echt. Gister kreeg ik nog M&M’s van hem voor Moederdag O+ . Voor oma ging hij een mooie tekening maken.
Het is echt zo’n schat O+
pi_186779627
Fijne Moederdag allemaal! O+.

Oh man, wat geweldig met zo'n kind dat zichzelf er ook echt op verheugt. O+. Hij kwam vrijdag thuis met een cadeautje en dat ging hij onder zijn bed verstoppen terwijl ik al die tijd beneden met m'n ogen dicht moest blijven staan. :+. Hij mocht niet zeggen wat het was, maar er zat aarde in en het moest water hebben. :D. Het bleek een door hem versierd glazen potje met aarde en zaadjes te zijn, helemaal passend bij het thema tuin waar ze momenteel aan werken in de klas. En hij zong een liedje voor me. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_186779666
Hier was het in 06:00 al mag ik nu mijn cadeautje geven? O+
pi_186779748
Fijne moederdag allemaal. T en S waren ook enorm bezig met moederdag. Ik heb naast het cadeau van school wel 10 andere knutsels gekregen van ze, variërend van een tekening van mij in huis tot aan een schatkaart tot een uitbarstende vulkaan. En bij elke tekening vertellen ze dan uiteraard uitgebreid wat erop staat, zo tof! O+ Het waren zoveel tekeningen dat de warme broodjes koud waren tegen de tijd dat ik klaar was met bekijken. :D

Ik kreeg van T en S wel een moederdagcadeau met een heel dubbel gevoel. Zie spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_186779798
Oh Jezus Nikki, je spoiler. :'( .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_186779909
Wat vreselijk, :'( . :'( .

I kende ook een versje uit haar hoofd. En ze had erg leuke tekeningen, ze probeert tegenwoordig eenhoorns te tekenen. O+ .

Wat ze nog wel echt lastig vind is het idee dat je op zo'n dag ook echt lief doet tegen mama. :') . Het is bij haar altijd: ík wil dit, en jij moet dat. }:| .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_186779912
Wat zijn jullie kids goed in het wachten met geven van de cadeautjes tot het moederdag is :D De mijne had afgelopen donderdag al heel veel moeite om het niet te verklappen. 'Mama, heb je de kist gezien op school in de gang? Daar zit wat i......' Daarna werd ze vakkundig afgekapt door mijn vriend :D Vrijdag kregen ze het mee naar huis en toen heb ik het ook gelijk gekregen. Ik vaas van plastic met daarin rijstenkorrels en bloemen van papier geplakt op rietjes O+

Overigens lees ik net dat ze bij sommige scholen niet meer aan moederdagcadeautjes doen vanwege de werkdruk. Nog even dubbel van genieten, misschien is dit wel het laatste moederdagcadeautje wat ze op school maken.

[ Bericht 6% gewijzigd door Sunshine1982 op 12-05-2019 09:29:11 ]
pi_186780436
Oef Nikki, wat afschuwelijk. ;(

Hier ook een jongetje dat net zo enthousiast is over moederdag als zijn eigen verjaardag. O+ Ik moest vrijdagmiddag ook meteen de knutsels uitpakken ('We kunnen toch ook zelf bepalen wanneer WIJ moederdag vieren, dat bepalen WIJ HELEMAAL ZELF'. De anarchy-mode is strong in this one :D) en ik werd vanmorgen gewekt door een luidkeels LANG ZAL ZE LEVEN, bij gebrek aan een beter liedje. :D O+
  zondag 12 mei 2019 @ 10:20:53 #162
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_186780597
Ik heb van mijn kleuter de knutsel al gekregen vrijdag. Hij kon niet wachten.

Normaal is bij ons Moederdag heel speciaal de oudste wil altijd veel maken en veel kopen en baalt echt dat ze in de bovenbouw niets meer maken.


Ze is dan ook best wel aan het balen dat ze niet bij me kan zijn vandaag ( ik ga voor 2 weken naar Indonesië)
pi_186780903
Wat verschrikkelijk Nikki
  zondag 12 mei 2019 @ 12:06:00 #164
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_186781892
Ik kreeg ook een potje met tuinkers O+ dat vrijdag in de lucht gestoken werd uit school met een “niet kijken mama... thuis ben je het weer vergeten he?”

En twee uitgesproken kleuren lippenstift O+ zelf bedacht en gekozen.
Kwak
pi_186792076
Nikki. Je spoiler. :'(

Hier hoorde ik kwart voor zeven: “Mama, lig je nog op bed?”
Nadat ik ja gezegd had liep ze naar beneden om voor ontbijt te zorgen (ijskoffie, yoghurtdrank een een Sinterklaas van chocolade).
Met een happy birthday liep ze naar boven. O+
  zondag 12 mei 2019 @ 20:06:57 #166
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_186792250
Nikki ;(.
KuikenGuppy
pi_186792717
Wat een lieve moederdagverhalen O+. Maar oef, Nikki, wat hakt zoiets er enorm in. Ik ken ze niet eens, maar mijn hart breekt ook bij de gedachten van zo’n jochie met een onuitgepakte knutsel :'(.

Bij ons op school doen ze eigenlijk niets met Moederdag (of vaderdag), omdat het veel gedoe gaf bij gescheiden gezinnen, bonusgezinnen, etc. Maar de juf van mijn kleuter had daar blijkbaar lak aan. “Mama, er zit een fotolijstje in, maar je weet lekker niet welke kleur of hoe hij eruit ziet!” :+. Het was prachtig uiteraard, inclusief foto van de gever in kwestie O+.

@Budabuddumbam, veel plezier! Wat een heerlijk vooruitzicht!
Venus in pocketformaat
© loveli
  zondag 12 mei 2019 @ 20:45:51 #168
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_186793368
Mijn kleine vrouwtje heeft ontzettend netjes haar kwebbeltje gehouden! O+

Ik kreeg een groot vel met daarop een geverfd rondje en der handjes rondom waren de zonnestralen, met daaronder 'Mama, jij bent mijn zonnetje', verder had ze het heel leuk versierd. Daarbij kreeg ik een ontbijtje op bed, dus mijn moederdag was wel ontzettend geslaagd! O+

Oh, Nikki wat hartverscheurend :'(
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  zondag 12 mei 2019 @ 22:55:54 #169
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_186797834
Nikki :'(

Hier leefde het dit jaar ook heel erg. Dat zat hem niet zozeer in de knutsels maar ook in het feit dat er zoveel aandacht voor was op school. Er is veel over gesproken dus ze kwamen er zelf mee dat ik mocht uitslapen, ontbijt op bed kreeg etc.

Vrijdag kreeg ik van de meiden het moederdagcadeau in mijn handen geduwd met de mededeling dat ik niet mocht kijken maar wel moest dragen :')

Ik vroeg aan mijn oudste of hij iets in zijn tas had zitten wat ik niet mocht zien. "Nee hoor" Toch even gepolst of hij dan niks voor moederdag had gemaakt. "jawel hoor, dat ligt nog in mijn laatje" Toen had ik nog tijd om het snel te halen. Anders had ik nu geen zoenpasje gehad O+
pi_186801773
Ah Nikki, wat naar, wat verdrietig!

B had voor ons allebei een penne ketting gemaakt in een mooi zelf versierd doosje. En dat kwam hij 's ochtends heel trots naar ons bed brengen. Ik heb dus gisteren de hele dag met de ketting rondgelopen en vanochtend ook nog.
Hij kwam er zelf mee dat hij niets ging maken voor vaderdag, kan hij lekker spelen _O- Hij heeft de voorgaande jaren voor zijn opa geknutseld. Ik ben benieuwd.

Gisteren met B naar Ajax geweest, toen ik de kaarten in december kocht, hoopte ik natuurlijk al dat het de kampioenswedstrijd zou zijn. Hij vond het zo gaaf, maar ook erg spannend. Het familievak zit schuinboven het nogal fanatieke vak. Een bak herrie, :D Ik kon B amper verstaan. Dit was voor hem de 2e keer in het stadion maar dit was toch wel erg indrukwekkend. Ze kwamen ook vlakbij ons feesten na afloop. (we zaten 2e ring, we konden ze niet aanraken)
Hij stond op een gegeven moment te dansen en te klappen op de trappen. Er zijn ontelbare foto's en fimpjes van hem gemaakt door mensen in ons vak. _O-
Hij heeft niet 90 minuten de hooligan uitgehangen, hij heeft ook vaak tegen me aan gehangen omdat ie het toch wel erg spannend vond.
  maandag 13 mei 2019 @ 09:01:04 #171
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_186801887
Ajax O+ O+ *O* *O* Dat was lekker na woensdag (ben er nog chagrijnig van...) Binnenkort ook eens naar een wedstrijd (vriendin van mij is grote fan van Sparta, daar is het altijd wel gezellig).

N vindt het wel leuk, maar ze snapt het idee van een wedstrijd nog niet helemaal. Vraagt de hele tijd 'wie gaat er winnen?' ook al is het net begonnen. Ook met verstoppertje gaat ze vaak eerst verstoppen en dan moet ik gaan tellen. En bij spelletjes met dobbelstenen legt ze hem op dat wat ze moet gooien. Nouja, ze is ook nog geen kleuter, dus dat komt vast nog :P
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_186801992
Haha Saskia. Ik heb woensdag verbannen en ben vooral supertrots dat ze de halve finale hebben gehaald.
B is lid van de Kidsclub van Ajax, is een aanrader, ook bij andere clubs heb je dat voor als je Ajax niets vindt. Hij krijgt gedurende het jaar post, er is minstens 1x per jaar een event, je krijgt korting in de fanshop en je kan met voorrang kaarten kopen.
De buurjongen is bijvoorbeeld heel lang lid geweest van de kids clubs van feyenoord. Daar doen ze soortgelijke dingen begreep ik.

Hij interesseert zich sinds een paar maanden echt in voetbal. Hij is voor alle clubs maar het meeste voor Ajax. Hij snapte vrij weinig voor de Beker, CL en nu dit. *O* Wat een luxe dat hij daar uberhaupt over na kon denken dit jaar.

Ik ben nogal voetballiefhebber en zou het geweldig vinden als B dat wat overneemt. Als hij ouder is samen naar een Engelse wedstrijd of Barcelona, dat zijn wel dromen voor mij. Mijn vrouw heeft weinig met voetbal dus die laat ons lekker gaan.
  maandag 13 mei 2019 @ 19:48:44 #173
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_186813835
Saskia, wij hebben E. wegwijs gemaakt met de dobbelsteen middels het spel Jumbolino. Ze speelt nu de versie die van mij is geweest, toen ik zelf haar leeftijd had..

Exode, wat gaaf zeg :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_186875726
Oh echt die kleutergesprekjes! B had gisteren een meisje te spelen:

'Ik word papa, oh nee dat kan niet, ik word mama'
'Jaja ik word papa, echt hoor'
'Ik wil eigenlijk geen mama zijn, dan moet ik koken, vind ik echt stooooom'
'papa's koken niet, ik ga ook echt niet koken'
'Als je mama bent, hoef je niet naar school en ga je laat naar bed'
'Ik wil ook laat naar bed en heel veel knikkeren. Dat mag als papa'

En dat ging zo nog een tijdje door. Ze worden niet samen papa en mama trouwens want wie moet er dan koken? _O-
Ik hoorde overigens van de moeder van het vriendinnetje dat juist haar man altijd kookt. En B heeft alleen mannelijke rolmodellen in de buurt (de buurman, zijn ooms, vrienden van ons) die allemaal koken en het leuk vinden dus hoe ze er allemaal bij komen uberhaupt. :D
pi_186876570
ja, die stereotypen blijven toch ergens hangen op een of andere manier.. gek is dat..
mijn kleuter is trouwens verontwaardigd dat hij later geen baby in zijn buik kan krijgen. En hij durft nu geen jurk meer aan naar school want dan wordt hij door M "verpest". Diezelfde M had trouwens gister zelf een jurk aan naar school..
(Voor L is een jurk iets wat je aandoet als het feest is, want dat doen mama en grote zus ook).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')