quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:28 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Een tv serie is iets wat je op tv volgt. Een tv is een ding waar beelden op verschijnen.
Oh ja.. zie nu mannen op een veld met een stokje tegen een bal aanslaan en dan rennen ze een rondje naar huisquote:Op donderdag 28 maart 2019 20:28 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Een tv serie is iets wat je op tv volgt. Een tv is een ding waar beelden op verschijnen.
ik danquote:Op donderdag 28 maart 2019 20:31 schreef Scrutinizer het volgende:
[..]
Dus Recce en ik hebben ons voor niets zorgen zitten maken?
Klopt, jij had toch een waterslot er op zitten?quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:29 schreef Prisha het volgende:
Nou ik heb mijn vrienden van de brouwbroeders geraadpleegd en gegoogled en ook nog in de receptuur gekeken. De hoofdgisting lijkt nu gewoon na 4 dagen klaar. Dat kan dus. En dan zeggen ze dat je moet hevelen naar een secondary fermenter en dan nog een week laten staan, en dan bottelen (met toevoeging van suiker).
Schijnt dus normaal te zijn, maar omdat m'n IPA drie weken erover deed....ik zal straks eens de SG meten en kijken hoever we zijn.
Heb een glazen carboy besteld, want ik heb maar 1 gistingsvat.
Wordt die carboy de secondary fermenter? Waarom moet je het eigenlijk overhevelen?quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:29 schreef Prisha het volgende:
Nou ik heb mijn vrienden van de brouwbroeders geraadpleegd en gegoogled en ook nog in de receptuur gekeken. De hoofdgisting lijkt nu gewoon na 4 dagen klaar. Dat kan dus. En dan zeggen ze dat je moet hevelen naar een secondary fermenter en dan nog een week laten staan, en dan bottelen (met toevoeging van suiker).
Schijnt dus normaal te zijn, maar omdat m'n IPA drie weken erover deed....ik zal straks eens de SG meten en kijken hoever we zijn.
Heb een glazen carboy besteld, want ik heb maar 1 gistingsvat.
ja op mijn gistingsvat ja. Die doet echt helemaal niks meer. Heb voor de zekerheid de GoPro erop gezet en een dag lang foto's gemaakt. Later in timelapse teruggekeken....nul komma nul activiteit. Deksel staat ook niet meer bol.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:31 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Klopt, jij had toch een waterslot er op zitten?
Kan ik mij voorstellen. Op zo'n bank zou ik ook liever blijven staan.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:29 schreef chufi het volgende:
[..]
Daarvoor moet je gewoon veel posten.. zit er nu inmiddels bijna dagelijks en ik kan je vertellen dat het geen pretje is
Dat wij ons zorgen maken, vermindert de stress natuurlijk niet.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:31 schreef Prisha het volgende:
[..]
ik daneerlijk gezegd maak ik me nog steeds zorgen.....
wel je schoenen uit ... Sas is zuinig op dr meubilairquote:Op donderdag 28 maart 2019 20:32 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Kan ik mij voorstellen. Op zo'n bank zou ik ook liever blijven staan.
Die methode is keer op keer succesvol.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:34 schreef Ghostbuster het volgende:
Ik zou gewoon bier kopen geloof ik
De ene zegt dat je het moet doen en de andere niet. Dan zou je in elk geval helderder bier krijgen omdat je het residu niet mee hevelt. Het bier heeft dan niet de dode gist en hop residu. Anderen doen het weer niet. Dus tja. Er waren een hoop voors en tegens om het wel of niet te doen.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:32 schreef Recce het volgende:
[..]
Wordt die carboy de secondary fermenter? Waarom moet je het eigenlijk overhevelen?
quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:35 schreef Scrutinizer het volgende:
[..]
Die methode is keer op keer succesvol.
Het proces is gewoon mooi. Dat je van alledaagse ingrediënten bier kan maken. Of Whiskey. Of rum.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:35 schreef Ghostbuster het volgende:
[..]Ja ik zou daar echt geen geduld voor hebben geloof ik
Wat ga je in je kas verbouwen straks?quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:35 schreef Prisha het volgende:
[..]
De ene zegt dat je het moet doen en de andere niet. Dan zou je in elk geval helderder bier krijgen omdat je het residu niet mee hevelt. Het bier heeft dan niet de dode gist en hop residu. Anderen doen het weer niet. Dus tja. Er waren een hoop voors en tegens om het wel of niet te doen.
Ja die carboy is dan inderdaad de secondary.
Tomaten (grote en cherry tomaatjes), paprika, pepertjes, komkommers.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:37 schreef chufi het volgende:
[..]
Wat ga je in je kas verbouwen straks?
Geen bubbels meer is uitgegist. Dan bottelen met een beetje suiker erbij.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:32 schreef Prisha het volgende:
[..]
ja op mijn gistingsvat ja. Die doet echt helemaal niks meer. Heb voor de zekerheid de GoPro erop gezet en een dag lang foto's gemaakt. Later in timelapse teruggekeken....nul komma nul activiteit. Deksel staat ook niet meer bol.
Betere werkquote:Op donderdag 28 maart 2019 20:37 schreef Prisha het volgende:
[..]
Tomaten (grote en cherry tomaatjes), paprika, pepertjes, komkommers.
ja bij jou was de boel ontploft zei jequote:Op donderdag 28 maart 2019 20:37 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Geen bubbels meer is uitgegist. Dan bottelen met een beetje suiker erbij.
Ik weet niet of het ook zo bij jou moet. Ik heb het één keer gedaan met een stel vrienden en dat was ook alweer 30 jaar geleden.
Hier alleen sushi. En kaas, maar dat is altijd.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:37 schreef Ghostbuster het volgende:
Het was een fijne bonus week![]()
Pepsi
Sushi
Pringles
Pepsels en Tuc
En 2 vetplantjes met pot voor 5 euro
Roma tomaatjes
Misschien dat Lucky de bodem voor je kan doen.. Heeft ie ervaring meequote:Op donderdag 28 maart 2019 20:37 schreef Prisha het volgende:
[..]
Tomaten (grote en cherry tomaatjes), paprika, pepertjes, komkommers.
misschien ben ik al weer beter. Hoop ik. Ezeltjes zijn liefquote:
Drie kwartier? Was je de weg kwijt?quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:37 schreef Recce het volgende:
Kat en baas zijn allebei moe. De baas heeft drie kwartier door het bos gehold en de kat achter het voetbalspeeltje aan.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |