abonnement Unibet Coolblue
  zondag 17 maart 2019 @ 23:43:46 #1
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681601
Nieuwsdump voor al het nieuws wat direct met overbevolking in Nederland te maken heeft.

Toestemming van de mods voor dit topic is verkregen.

Dadelijk wat dumps, maar eerst ......... een liedje:

  zondag 17 maart 2019 @ 23:45:06 #2
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_185681624
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
#KICKOUTZP
  zondag 17 maart 2019 @ 23:45:20 #3
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681627
quote:
'Zonder open water en groen kunnen steden niet zweten en raken ze oververhit'

WOENSDAG 24 OKTOBER 2018, 15:20

DELFT - Heerlijk natuurlijk, een zomer vol zon. Maar in de stad het was afgelopen maanden soms niet uit te houden. Daar was het vaak veel warmer dan in landelijke gebieden. Wat daaraan te doen valt? ‘Er wordt nu nog te veel met een 'mediterraan oog' naar onze steden gekeken', stelt Anna Solcerova, die komende vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft. 'Maar bij het Nederlandse klimaat hoort een andere oplossing, de steden moeten zweten.'

Dat het in steden in de zomer vaak warmer is dan de landelijke gebieden eromheen, is bekend. Wegen en gebouwen houden meer zonnestraling gevangen dan bodem en vegetatie, waardoor de stad extra opwarmt. Voeg daar menselijke activiteiten als verkeer en industrie aan toe en de stad verandert in een betonnen woestijn.

Oplossingen voor dit probleem worden nu vaak nog in de verkeerde hoek gezocht, zo stelt Solcerova: ‘Er wordt gekeken naar de constructie van de stad: witte gebouwen en smalle straten. Maar dat is vooral zinnig in mediterrane gebieden, waar het het grootste deel van de tijd erg warm is, in tegenstelling tot Nederland.’

Verdamping vergroten
Steden in Nederland vragen om een andere oplossing. ‘Meer vegetatie en water’, stelt Solcerova. ‘Want zonder die twee kunnen steden niet zweten. En als je niet kunt zweten, raak je oververhit.’ Deze overhitting van steden wordt ook wel het ‘Urban Heat Island’-effect (UHI) genoemd. Volgens Solcerova is het UHI-effect tegen te gaan door met de herintroductie van planten en open water in stedelijke gebieden.

Open water zorgt namelijk voor meer verdamping, waardoor de luchttemperatuur daalt: ‘Water kan zelf warmte opslaan én energie onttrekken door water te laten verdampen’, legt Solcerova uit. ‘Natuurlijk oplossingen als vegetatie en water zijn bovendien multifunctioneel: ze brengen koelte en schaduw, maar het ziet er ook nog eens mooi uit.’


[ Bericht 0% gewijzigd door Eendenkooi op 17-03-2019 23:51:39 ]
  zondag 17 maart 2019 @ 23:45:36 #4
468509 _--_
In varietate concordia
pi_185681633
In Nederland?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zondag 17 maart 2019 @ 23:46:07 #5
468509 _--_
In varietate concordia
pi_185681641
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
Zo werkt het niet.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zondag 17 maart 2019 @ 23:47:31 #6
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681652
quote:
Gemengde reacties op bouwplannen Den Haag: 'We moeten oppassen dat het hier geen banlieue wordt'

DINSDAG 16 OKTOBER 2018, 22:42

DEN HAAG - Niet iedereen is even blij met de plannen van gemeente Den Haag om op drie plekken in de stad grote hoeveelheden woningen te bouwen. De buurtverenigingen vrezen voor de leefbaarheid in de omgeving: 'Scholen bijvoorbeeld zitten vol, we hebben straks met al die nieuwe bewoners een uitbreiding nodig', aldus Jacob Snijders van Stichting Wijkberaad Bezuidenhout.

Maandag kondigde gemeente Den Haag aan dat de gebieden rond de drie grotere stations in Den Haag komende jaren een drastische metamorfose ondergaan. Het gaat om het gebied aan de Laakkant van Station Hollands Spoor. Daar is volgens het stadsbestuur ruimte voor tussen de 5000 en 7000 woningen, vooral in hoogbouw.

Aan de oostkant van het Centraal Station kunnen tussen de 1000 en 2500 woningen komen, bijvoorbeeld bovenop de Utrechtsebaan. Bij Station Laan van NOI kunnen ook nog eens tussen de 1000 en 2000 woningen komen. De laatste twee plekken liggen in het Bezuidenhout. Daar waren al plannen om grote torens naast de Utrechtsebaan te bouwen. De buurtvereniging vreest dat er daardoor een tekort aan voorzieningen ontstaat.

Leefbaarheid in de omgeving
'We moeten oppassen dat het hier geen banlieue wordt', aldus Snijders. 'Misschien slaat dat een beetje door, maar we moeten niet vergeten dat mensen hier leefbaar moeten kunnen wonen.' Nu al houdt de wijk via een speciale monitor de leefbaarheid in de gaten en de balans valt volgens Snijders niet goed uit.

'We hebben hier acht speelplaatsen, maar straks hebben we er recht op negentien. Nou, leg die maar eens aan', aldus Snijders. Ook voorziet hij problemen rondom het aantal beschikbare parkeerplekken. 'En als we willen dat kinderen op school terecht kunnen, moeten we nu beginnen met uitbreiden. Want over drie jaar hebben we hier al 1500 woningen staan.'

Extra klanten voor snackcar de Vrijheid
Bij snackcar de Vrijheid - een van de bekendste snackzaken van Den Haag - zien ze het minder somber in. Daar zien ze het wel zitten, duizend of misschien wel tweeduizend woningen erbij: 'In Den Haag is een tekort aan woningen, dus ik hoop zeker dat de plannen gerealiseerd worden', aldus eigenaar Cengiz Arslan.

Maar dat is niet enige reden waarom Arslan de plannen van de gemeente toejuicht. Het is de bedoeling dat er hoge woontorens pal achter de Vrijheid komen te staan. En dat betekent: meer klanten. 'Wij mogen blijven bestaan en het plein wordt waarschijnlijk naar ons vernoemd. Heel leuk natuurlijk!', aldus Arslan.
  zondag 17 maart 2019 @ 23:48:46 #7
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681673
quote:
Staat jouw huis in de herrie?

11-10-2018

VLAARDINGEN - Miljoenen huizen staan op lawaaiige plekken, zo zocht RTL Nieuws uit. Zij maakten een interactieve kaart waarop iedere Nederlander kan zien hoe het met het geluidsniveau voor zijn of haar huis is gesteld. Kijkend naar Vlaardingen ontdekken we al snel dat ook hier veel sprake is van geluidsoverlast. Slechts weinig woningen krijgen het predikaat goed of zeer goed.

Verkeer, treinen, vliegtuigen en industrie veroorzaken op veel plekken meer dan 55 decibel aan geluid en dat is teveel. In Vlaardingen woon je, zoals overal, het slechts langs de doorgaande wegen. We zien dat bijvoorbeeld langs de Marathonweg, de Burg. Heusdenslaan en de Burg. Pruissingel. Opvallend ook is de slechte score van een groot deel van Park Hooglede. De woningen het dichtst bij de A20 krijgen het predikaat zeer slecht. Middenin de wijk scoren de woningen 'slecht' en ook de achterzijde komt niet verder dan 'matig'.

Ook de Rivierzone komt er niet goed af, naar alle waarschijnlijkheid door geluidsoverlast van 'de overkant' want de Maasboulevard kan nauwelijks als een van de verkeersaders van Vlaardingen worden beschouwd. Nog beroerder is het gesteld met het geluidsniveau van het nieuwe wijkje achter station Vlaardingen-Centrum. Daar scoren de woningen het dichtst langs de Galgkade/Deltaweg zeer slecht en de woningen dichter bij het spoor slecht. Bedenk daarbij wel dat er nog geen metro heeft gereden.

Goede plekken zijn er uiteraard ook; ze bevinden zich vrijwel uitsluitend in de Holy en zelfs enkele zeer goede voor de geluksvogels die langs de Trekkade wonen. Uw eigen huis opzoeken? Dat kan HIER!
pi_185681682
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
En landbouwgrond hebben we verder helemaal niet nodig?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 17 maart 2019 @ 23:50:06 #9
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681690
quote:
Ollongren onder vuur om woningmarkt: 'Ze is een omgekeerde Jan Schaefer'

5 februari 2019, 20.08 uur · Aangepast 6 februari 2019, 14.12 uur

Verschillende Tweede Kamerleden haalden vanmiddag flink uit naar minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Ze willen dat zij ingrijpt nu de woningnood in Amsterdam steeds nijpender wordt.

Het onderwerp kwam aan bod tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Het was aangekaart door Erik Ronnes, een CDA'er uit Brabant. De gezinspartij maakt zich namelijk zorgen dat ouders met kinderen niet meer in de hoofdstad kunnen wonen. Hij wil een noodprogramma dat Amsterdam weer betaalbaar maakt.

'Amsterdam heeft de minst betaalbare huizen ter wereld. Je hoort iedereen denken: dat wisten we toch al lang? Terwijl het toch eigenlijk van de zotte is dat gewone gezinnen, de hardwerkende middenklasse, Amsterdam en andere grote steden worden uitgejaagd. Wie zingt er straks nog Bij ons in de Jordaan als er straks alleen nog maar expats en Airbnb-bewoners wonen?', aldus Ronnes.

Gelul
PvdA'er Henk Nijboer noemde Ollongren 'een omgekeerde Jan Schaefer'. De legendarische PvdA-wethouder sprak ooit de woorden 'In gelul kan je niet wonen'. Volgens Nijboer geeft Ollongren daar een heel eigen draai aan. 'Ze praat alleen maar, maar ze presteert niks. Dat kan niet, er is woningnood. Er moet geïnvesteerd worden in woningen in plaats van bezuinigd, wat dit kabinet doet.'

Volgens Ollongren klinkt Bij ons in de Jordaan nog steeds in de stad. Ze wil zich niet te veel bemoeien met de Amsterdamse woningmarkt. 'Ik vind het wel uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam.'

Wethouder Laurens Ivens (Wonen) nodigde zijn oud-collega direct uit om weer eens langs te komen op het stadhuis. 'Minister Kajsa Ollongren is welkom in Amsterdam om te praten over (nood)maatregelen voor meer betaalbare woningen', twittert hij. Hij heeft al wat suggesties. 'Een maximale huurprijs invoeren, de investeringskracht van corporaties uitbreiden en een registratieplicht voor Airbnb.'
  zondag 17 maart 2019 @ 23:51:13 #10
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681701
quote:
Grootste groei van aantal nieuwbouwwoningen sinds 2009

24 januari 2019 00:00
Laatste update: 24 januari 2019 09:49

Bouwbedrijven hebben vorig jaar 66.000 nieuwbouwwoningen gebouwd. Dit komt neer op een groei van bijna 5 procent ten opzichte van 2017, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Sinds 2009 zijn er niet zoveel nieuwbouwwoningen bijgekomen.

De totale woningvoorraad groeide door de nieuwbouw met 0,9 procent. Procentueel gezien groeide de woningvoorraad door nieuwbouw in de gemeente Diemen het sterkst (een kleine 5 procent).

De cijfers komen overeen met de groei van de woningvoorraad voor het dieptepunt van de economische crisis. Tussen 2000 en 2009 groeide de woningvoorraad door nieuwbouw jaarlijks met ongeveer 1 procent. Het gaat gemiddeld gezien om zo'n 76.000 woningen per jaar.

Na 2009 slonk het aantal nieuwbouwwoningen. Op het dieptepunt in 2014 was het percentage teruggelopen tot 0,6 procent (45.000 woningen). In de drie jaren daarna groeide het aantal nieuwbouwwoningen steeds harder. In 2018 werd er ook meer gebouwd dan het jaar ervoor, maar de groei was wat beperkter.

De gepresenteerde cijfers zijn nog wel voorlopig. In mei 2019 worden de definitieve cijfers gepubliceerd.
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 17 maart 2019 @ 23:51:51 #11
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_185681709
Overbevolking? We kunnen heel Flevoland nog vol gooien met woningen
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  zondag 17 maart 2019 @ 23:53:42 #12
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_185681733
quote:
6s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:51 schreef Nikonlover het volgende:
Overbevolking? We kunnen heel Flevoland nog vol gooien met woningen
Dat gebeurt alleen niet. In plaats daarvan bouwen we de bestaande steden, waar het al vol is, nog voller.
  zondag 17 maart 2019 @ 23:59:17 #13
468509 _--_
In varietate concordia
pi_185681806
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:53 schreef Eendenkooi het volgende:

[..]

Dat gebeurt alleen niet. In plaats daarvan bouwen we de bestaande steden, waar het al vol is, nog voller.
Omdat het niet kan want landbouw.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_185681915
Gewoon heel het markermeer ontpolderen....
Alles voor die gelukszoekers en griffo's die maar blijven doorfokken....
pi_185682323
quote:
6s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:51 schreef Nikonlover het volgende:
Overbevolking? We kunnen heel Flevoland nog vol gooien met woningen
En waarom wonen er niet 17 miljoen mensen in Zwitserland, Denemarken, Moldavië of Estland?

https://en.m.wikipedia.or(...)dependencies_by_area
  maandag 18 maart 2019 @ 01:22:58 #16
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_185682358
Overbevolking heeft natuurlijk niets te maken met kortzichtige oppervlakte maar alles met (minimale basis) voorzieningen qua welvaart en welzijn voor bewoners. Alles draait daarbij om efficiency en effectiviteit.

Wanneer de andere 5 miljard in de wereld datgene gaan willen gebruiken dat de 2 miljard (of eerder 1 miljard) mensen nu letterlijk kwistig verbruiken, krijg je onafwendbaar een serieus probleem.
Laat staan hoe je omgaat wie wat, welk werk daarvoor wil en (moet) gaat doen.

Het "opbergen" van mensen is relatief een simpel iets wat we nu al kunnen doen.
Zelfs wanneer elk mens een flinke woon/leefruimte heeft van zeg 500m2, heb je voor 7 Miljard mensen maar iets van 3,5 miljoen km2 van de in totaal 510 miljoen.km2 in de wereld aan land nodig. Zeg maar de oppervlakte van India volgestampt met lommerdrijke kavels. Ik laat de zee dan nog maar aan de vissen.

Handiger is sws bloksgewijs bij elkaar te wonen (zoals we dat nu wat inefficient doen) in gestapelde stadse gebieden van 5-10 etages waarmee je heel veel wint want dan kan je de hele wereld efficiënter opbergen met extreem veel extra's, in een gebied zo groot als Frankrijk.
Het beeld dat landen zg. vol zijn komt ook omdat het zo zichtbaar is. In Nederland is "maar" ruim 8% daadwerkelijk bebouwd. bron: cbs

Ook voeden is niet echt het probleem. Van een vierkante kilometer (modern gecultiveerde) landbouwgrond kan je ca 1500 mensen te eten geven en wanneer je overgaat geavanceerde hydro-(kas)methoden, kan je dat nog's verdubbelen. Met wederom 3,5 miljoen km2 aan landbouwgrond kan je iedereen te eten geven.

Voor 7 miljard mensen is dus ca 7 miljoen.km2 nodig van de totaal 500 miljoen km2 aan land. Nee, ruimte is zeker niet het probleem, wel hoe we dat verdelen en inrichten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vallon op 18-03-2019 01:30:35 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_185682509
Ik hoop dat de populatie van Nederland 14 miljoen bereikt tegenover 2050. Ja, je leest juist. Ik hoop dat de bevolking teruggedrongen wordt.

[ Bericht 62% gewijzigd door Frutsel op 18-03-2019 11:50:00 ]
  maandag 18 maart 2019 @ 01:57:11 #18
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_185682555
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2019 01:50 schreef Brood-op-de-plank het volgende:
Ik hoop dat de populatie van Nederland 14 miljoen bereikt tegenover 2050. Ja, je leest juist. Ik hoop dat de bevolking teruggedrongen wordt.
Zal vanzelf al gebeuren waarschijnlijk. Nederland is hard op weg om een van de laagste fertility rates van de wereld te hebben. Als je immigratie stopt zit je daar wel snel aan denk ik. Probleem is alleen dat je dan een heel vergrijst land krijgt.

[ Bericht 22% gewijzigd door Frutsel op 18-03-2019 11:49:48 ]
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_185682824
Toen ik geboren werd was het iets meer dan 10 miljoen mensen in Nederland.
(En toen waren er ook nog bijna geen auto’s op de straat)
Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
pi_185682913
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 02:50 schreef barthol het volgende:
Toen ik geboren werd was het iets meer dan 10 miljoen mensen in Nederland.
(En toen waren er ook nog bijna geen auto’s op de straat)
Tja, veranderde tijden. Datzelfde gold voor een land in Azië in de jaren 50 waar mijn moeder vandaan komt. Er waren overal groene gebieden, bomen, natuur, weinig auto's, en de bevolking was flink lager. Toen was het land nog leefbaar (in mijn optiek).

Ik geloof dat ontwikkelingslanden als een zeer goede waarschuwing kunnen dienen voor de westerse wereld, van welke richting we juist niet op moeten gaan met ons gedrag en onze keuzes.
  maandag 18 maart 2019 @ 04:52:44 #21
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_185682984
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2019 02:50 schreef barthol het volgende:
Toen ik geboren werd was het iets meer dan 10 miljoen mensen in Nederland.
(En toen waren er ook nog bijna geen auto’s op de straat)
pi_185683031
quote:
18s.gif Op maandag 18 maart 2019 01:22 schreef Vallon het volgende:
Overbevolking heeft natuurlijk niets te maken met kortzichtige oppervlakte maar alles met (minimale basis) voorzieningen qua welvaart en welzijn voor bewoners. Alles draait daarbij om efficiency en effectiviteit.

Wanneer de andere 5 miljard in de wereld datgene gaan willen gebruiken dat de 2 miljard (of eerder 1 miljard) mensen nu letterlijk kwistig verbruiken, krijg je onafwendbaar een serieus probleem.
Laat staan hoe je omgaat wie wat, welk werk daarvoor wil en (moet) gaat doen.

Het "opbergen" van mensen is relatief een simpel iets wat we nu al kunnen doen.
Zelfs wanneer elk mens een flinke woon/leefruimte heeft van zeg 500m2, heb je voor 7 Miljard mensen maar iets van 3,5 miljoen km2 van de in totaal 510 miljoen.km2 in de wereld aan land nodig. Zeg maar de oppervlakte van India volgestampt met lommerdrijke kavels. Ik laat de zee dan nog maar aan de vissen.

Handiger is sws bloksgewijs bij elkaar te wonen (zoals we dat nu wat inefficient doen) in gestapelde stadse gebieden van 5-10 etages waarmee je heel veel wint want dan kan je de hele wereld efficiënter opbergen met extreem veel extra's, in een gebied zo groot als Frankrijk.
Het beeld dat landen zg. vol zijn komt ook omdat het zo zichtbaar is. In Nederland is "maar" ruim 8% daadwerkelijk bebouwd. bron: cbs

Ook voeden is niet echt het probleem. Van een vierkante kilometer (modern gecultiveerde) landbouwgrond kan je ca 1500 mensen te eten geven en wanneer je overgaat geavanceerde hydro-(kas)methoden, kan je dat nog's verdubbelen. Met wederom 3,5 miljoen km2 aan landbouwgrond kan je iedereen te eten geven.

Voor 7 miljard mensen is dus ca 7 miljoen.km2 nodig van de totaal 500 miljoen km2 aan land. Nee, ruimte is zeker niet het probleem, wel hoe we dat verdelen en inrichten.
Om Jordan Peterson maar te quoten, die met dit vraagstuk onder andere te maken heeft gehad in zijn tijd in de VN wat betreft milieuvraagstukken : je zal inderdaad eerst te maken krijgen met nog meer consumptie naar mate je bijv. iedereen uit de armoede zou halen en een degelijk inkomen zou geven.

Maar alle cijfers laten ook zien dat het kortstondige consumptie betreft, hoe beter men het heeft des te milieubewuster men leeft over het algemeen.
Waarmee je dus eigenlijk op langer termijn zeer waarschijnlijk ook iets kan doen aan de co2 uitstoot wereldwijd.

Dit zie je goed terug bijv. in Azië waar de welvaart steeds meer omhoog gaat per capita, minder kinderen krijgen bijv.

Alleen in Afrika blijven ze broeden als konijnen terwijl ze niets te vreten hebben.

Verder heb je gelijk wat betreft indeling en verdeling ruimte.
Dat is wel vaker berekend, Frankrijk maar ook bijv. Texas zou je letterlijk iedereen op aarde een villa met zwembad kunnen geven en dan nog is er ruimte zat tussen de huizen in.

Nee, we kiezen er voor het zo inefficiënt mogelijk te doen, ook wat betreft consumptie.
Dat heeft deels te maken met het kapitalistische stelsel wat we toch wel wereldwijd aanhouden, dat vereist inefficiëntie, omdat het altijd meer groei wil en daardoor zo onduurzaam mogelijk de boel produceert, vlug vlug vlug, meer meer meer.. dat werkt niet op langer termijn.
pi_185683398
Ik vind het allemaal wel meevallen hoor. Alleen parkeerplekken, winkels en horeca zijn zo nauw bemeten on Nederland.

Daar wordt vaak wel ok bezuinigd.
pi_185683445
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
De staat van onze zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat laat een ander beeld zien.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_185683478
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2019 23:45 schreef wollah het volgende:
Nederland is nog lang niet vol. Genoeg platteland in Groningen Friesland Drenthe en Limburg die we vol kunnne gooien met flatgebouwen.
Nog meer satelliet schotel vervuiling en sloppenwijken creëren zeker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')