abonnement Unibet Coolblue
pi_185580238
Aapie, wat fijn dat je jongens zo goed groeien en het zo goed doen O+

En mini-ToT ook al een pluim van het CB *O* O+

VKV, nee we hoeven geen rekening te houden qua voeding, haar lijntje volgt keurig de stijgende lijn in de groeicurve maar zit gewoon een lijntje onder het gemiddelde, ze groeit verder keurig :)
*O* voor de omrol up-date van J! En wat vervelend dat het slapen overdag opeens zo slecht gaat, hopelijk draait dat snel weer bij (no pun intended). Wat een mooie foto's O+

En de knappe U O+ de laatste BFD alweer, ik ga jullie hier wel missen hoor :{

Vrouwlief kwam gisteren met een briljante tip die ze van het CB had gekregen m.b.t. het slapen van Vlokje. De arts daar had aangegeven dat we eens konden proberen een trui met mijn geur in het bedje te leggen zodat ze wel in eigen bedje zou willen slapen. Toen ik Vlokje gisteren bij het naar bed gaan slapend in het campingbedje naast ons bed wilde overhevelen, werd ze wakker en begon meteen te huilen. Ik heb toen mijn kussensloop bij haar neergelegd, ze begroef haar gezichtje erin en ging meteen slapen :o O+ Vervolgens plaste ze zichzelf onder om 2 uur 's nachts onder en eindigde ze alsnog bij ons in bed, maar wat heb ik nu goede hoop dat dit een oplossing gaat zijn die ervoor zorgt dat Vlokje misschien toch wat makkelijker zelfstandig gaat leren slapen 's nachts O+
pi_185580295
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2019 09:21 schreef Schanu het volgende:
Ik heb toen mijn kussensloop bij haar neergelegd, ze begroef haar gezichtje erin en ging meteen slapen
Pas daar wel mee op ivm rebreahting. :*
Protčge moi de mes désirs.
pi_185580334
quote:
1s.gif Op woensdag 13 maart 2019 09:25 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]

Pas daar wel mee op ivm rebreahting. :*
Ja klopt, ik vind het ergens ook heel eng, maar ze nestelt zich altijd ergens tegenaan want anders slaapt ze niet. Dus of ze drukt haar hele gezicht in het matras, of tegen de zijkant van het bed, of in dit geval in mijn kussensloop. Als ze bij mij in bed ligt, wil ze alleen op mijn kussen liggen als ze op haar zij ligt en drukt ze haar gezichtje helemaal tegen mij aan. Kennelijk geeft dat haar een veilig gevoel, ik ken het niet wat peuter heeft dit nooit gehad (die wilde juist alles om haar hoofdje heen vrij hebben als ze sliep). Maar vervelend is het wel inderdaad want echt veilig is het niet :{
  Moderator woensdag 13 maart 2019 @ 09:32:27 #104
382129 crew  Donna
pi_185580384
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2019 09:28 schreef Schanu het volgende:
[..]

Ja klopt, ik vind het ergens ook heel eng, maar ze nestelt zich altijd ergens tegenaan want anders slaapt ze niet. Dus of ze drukt haar hele gezicht in het matras, of tegen de zijkant van het bed, of in dit geval in mijn kussensloop. Als ze bij mij in bed ligt, wil ze alleen op mijn kussen liggen als ze op haar zij ligt en drukt ze haar gezichtje helemaal tegen mij aan. Kennelijk geeft dat haar een veilig gevoel, ik ken het niet wat peuter heeft dit nooit gehad (die wilde juist alles om haar hoofdje heen vrij hebben als ze sliep). Maar vervelend is het wel inderdaad want echt veilig is het niet :{
Wij hadden een paar knuffeldoekjes voor G en daar sliep ik eerst 1 nacht mee en daarna gingen ze bij G in de wagen (die sliep heel slecht in) en daarmee ging het veel beter.
Als ze goed sliep haalde ik het knuffeldoekje weg en vanaf een week of 12-14 had ze 's nachts de hele nacht een knuffeldoekje.
Las op internet ook dat het niet verstandig was, maar ze wilde geen speen, alleen het kontje/staartje van haar knuffeldoekje (toen sliep ik er zelf niet meer mee, een schone was ook prima).
pi_185580789
Ah die U, ik ga jullie missen hoor DUMAN!

Ja die ogen van Juul, daar gaat ze een hoop mee voor elkaar krijgen in het leven. Die wimpers ook, we zijn er echt jaloers op. Ze heeft ze niet van mijn vrouw, dus die donor heeft vast enorm mooie, grote ogen.

Werk gedoe in de spoiler.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_185580914
ik heb nog steeds een hydrofiel op het hoofdeind liggen. een XL die helemaal zit ingestopt. Is dat misschien ook wat voor jullie @Schanu? Slaap jij eerst met die hydrofiel en daarna in het ledikant. Of anders met een hoeslakentje gaan slapen.
pi_185580931
Fijn dat er toch een oplossing is gekomen, exode!

Welpje kreeg de eerste weken bij de opvang ook een hemdje mee dat ik een paar dagen gedragen had. Inmiddels heeft hij dat niet meer nodig, geloof ik.
pi_185581072
Exode, wat fijn dat er een oplossing is op je werk! Hopelijk keert de rust nu snel weer terug en blijft het voor jou ook goed voelen.

Een knuffeldoekje volstaat hier helaas niet (te klein), een hydrofiel over het matras getrokken ook niet, eenvoudigweg omdat ze haar gezichtje er niet in kan begraven. Het is gewoon echt de manier waarop ze slaapt. Overdag slaapt ze goed in haar ledikant, maar kruipt ze ook onder het lakentje uit helemaal naar boven en nestelt ze zichzelf helemaal tegen de hoek van het ledikant aan met haar gezichtje tegen de spijlen en in het matras. Als ze op mijn schoot wil slapen, pakt ze mijn hand en brengt ze die naar haar gezichtje, niet om er tegenaan te liggen maar ze legt mijn hand dan zelf echt ķver haar gezichtje heen. Het lijkt mij juist oncomfortabel, maar het helpt haar bij het slapen kennelijk.

Het weghalen van het kussensloop als ze slaapt is wel een idee overigens, al ben ik bang dat als ze dan wakker wordt het meteen weer brullen is omdat ze mijn geur dan dus niet meer ruikt. Het gaat trouwens wel echt alleen om een sloop, dus niet het kussen zelf, dat laatste zou ik echt nooit durven :X
  woensdag 13 maart 2019 @ 10:40:11 #109
319308 Tink89
To live is to dance
pi_185581302
Ik lees wel mee, maar het is hier even bizar druk...

As we speak doen we de derde poging om prul even te laten slapen. Gisteren bij opa en oma (bij ons thuis weliswaar) heeft ze twee keer een goede ruk in haar eigen bed geslapen en nog een kwartier of drie in de box. Nu ben ik al 1,5 uur bezig om haar langer dan vijf minuten in haar eigen bed te laten slapen.

En in de tussentijd schrijf ik een artikel en maak ik een boodschappenlijstje _O- Iets met hooi en een vork geloof ik...

Oh, en gisteren belde het kdv. Prul gaat op 2 april voor het eerst wennen. Ik vind het eigenlijk wel fijn dat mijn schoonzusje dan minder oppast, maar mijn schoonouders waren gisteren best op hun pik getrapt dat ik zei dat ik achterlaten bij familie niet minder spannend vind dan achterlaten bij professionals die zich de hele dag met baby's bezighouden.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_185581543
@Tink89 Het is ook gewoon wennen om je baby achter te laten in het begin, dat moeten ze toch wel snappen? Of heb je niet zo’n goede band met ze? Ik had het de eerste paar keer ook bij mijn schoonouders, maar als ik nu zie met hoeveel plezier de kleine er naar toe gaat ben ik helemaal gerustgesteld, heb geen moment zorgen.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 13 maart 2019 @ 11:13:47 #111
342418 VKV
Plausibel
pi_185581888
@Tink ik laat J. ook met net zo'n gerust hart achter op het kdv als bij mijn schoonmoeder. Hij heeft het er ook echt naar z'n zin, dus dat helpt ook wel.
Mijn moeder heeft een hekel aan het kdv en noemt het steevast een dumpschool. Superirritant.
pi_185585745
Tink, B is in de eerste 2,5 jaar van zijn leventje elke maandag naar mijn schoonouders gegaan en 1 dag KDV. Nou ja elke maandag, daar zat het probleem. Ze wilden (ik bedoel hiermee schoonmoeder) niet in schoolvakanties oppassen want dat is mijn vrouw vrij (helaas voor de maandagen dat ze wel op school moest zijn voor studiedagen, kinderen wel vrij maar zij niet etc), ze gaan 6 weken per jaar op vakantie en dan nog alle keren dat ze niet kon of ziek was.
Toen wij besloten die maandag voortaan ook voor het KDV te gaan omdat 12 maandagen per jaar ipv 52 vrij lastig plannen is....was dat geen leuke keuze volgens mijn schoonmoeder.
Ik begreep heel goed dat ze niet om B heen wilden plannen, lekker genieten van je leven lijkt mij. Maar het was een must dat B daar kwam elke maandag want ze wilde wel een band met hem.
Dat zijn wat discussies geweest zeg, niet te geloven.
Wij waren bij B en nu bij Juul harstikke tevreden over het KDV, maar spannend blijft het. En door allerlei omstandigheden is Juul pas 2 keer bij iemand anders geweest zonder ons erbij. Dat vond ze niets overigens.

Ze blijft gigantische tandenpoep hebben trouwens, 1 puntje is door nu, 1 komt eraan, maar we hebben het idee dat het een estafette wordt van achter elkaar door nu.
pi_185586621
Hier is de KDV echt een hit..

Door omstandigheden op het werk gaat ze nu 3 dagen per week. Één van die drie dagen proberen we haar wel vroeg op de middag op te halen, maar het komt ook wel voor dat ze er dus echt drie volledige dagen is. Met 10 weken oud begonnen met 1 halve dag en 2 hele dagen per week, sinds januari (4,5 maand oud) is dit 3 hele dagen geworden. In het begin had ik er heel veel moeite mee haar (zoveel) weg te brengen. Echter heeft ze nog niet één keer gehuild met het wegbrengen. Ze lacht lief naar de leidsters - alleen een inval is soms onbekend dus onbemind - en vindt de andere kindjes geweldig. Bij binnenkomst hebben alle kindjes aandacht voor haar, dus ze zit/ligt lekker bij de kindjes in de buurt en kijkt naar ze. Continu met een lach, soms echt schaterlachend als ze langs rennen of enthousiast spelen.

Soms denk ik bijna dat ze het daar met al die kindjes en afleiding meer naar haar zin heeft dan thuis. :9
  Moderator woensdag 13 maart 2019 @ 14:59:38 #114
382129 crew  Donna
pi_185586709
@NicolasJoy dat denk ik ook wel eens over onze dochter haha. Ik ben zelf maar stil en moet echt m'n best doen om haar te vermaken enzo. Op het KDV wordt ze wel vermaakt door de andere kindjes. Gisteren haalde ik haar op en zaten ze mooi met z'n allen een soepstengel met sap te eten/drinken. Ze zat heerlijk om zich heen te kijken en lekker te drinken, was zo lief om te zien.

Ik haal haar nooit op dus dacht echt zo van; awwww.. O+
pi_185588961
We zijn hier wel ook (ook al vroeg) bezig dat ze zelf ook goed speelt met speelgoed o.i.d. alleen. Dat ze niet later zo'n kindje wordt dat áltijd iemand nodig heeft om mee te spelen en zich niet alleen kan vermaken zeg maar. :9

Maar wat je zegt, 't is wel super super lief om te zien. O+
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 13 maart 2019 @ 16:53:39 #116
74056 crew  ToT
pi_185589070
WTF?
Normaal slaapt mini-ToT maar 2 of 3x een minuut of 20 per dag (erg weinig dus), maar vandaag heeft hij echt uren achter elkaar liggen ronken, terwijl hij vannacht ook prima had geslapen.
pi_185589457
Morgen hebben wij het intake gesprek voor het kdv en dan voor 1 dag per week en in de drukke periode 2. Ik denk ook dat het voor Bikkel beter is, hij zit nu de hele dag aan mij vastgeplakt. En ik weet dat ik blij mag zijn dat ik 8 maanden fulltime voor hem heb mogen zorgen maar zie dat hij steeds meer op ontdekkingstocht gaat. En dat dat met andere kindjes toch beter zou zijn.

@exode:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kan ik de rest van de dag versneld doorspoelen? Slapen ging $^$$-#*: en de tijd dat hij wakker is is hij niet te genieten. Ik denk dat of er een tandje door gaat komen of de waterpokken met dank aan een nichtje 2 weken geleden.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_185592572
@exode
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_185594048
Dank NJ en Wolken!

Wacht maar tot ze nog ouder zijn en naar het KDV gaan. Ik mocht B het laatste jaar absoluut niet voor 5 uur ophalen. Om half 5 gingen ze aan tafel voor paprika, komkommer etc. Echt niet dat hij mee naar huis ging voordat die ronde voorbij was. Ik heb 1 keer die fout gemaakt en heb een half uur aan een tafel met 12 peuters gezeten. _O-
Op de BSO vindt hij het nu ook erg leuk, ze doen zulke leuke dingen daar!

Juul zit op een ander KDV dan waar B zat door een verhuizing bijna 2 jaar geleden. Deze zit aan een groot zwemmeer waar wij in de zomer ook onze vouwwagen altijd neerzetten op de dagcamping. Topplek, middenin de natuur, aan het strand dus en heeeeel makkelijk parkeren (dat was bij het KDV van B echt slecht geregeld). Ik hoor van andere ouders dat ze in de zomer HEEL ERG vies thuiskomen 8-) Heerlijk.

Leuke dag gehad met Juul, B was natuurlijk naar school en wilde na de lunch toch wel naar een vriendje toe. Dus vanmiddag was hij spelen. Juul vond het duidelijk wat stil, maar stiekem ook wel gezellig. En ik vond het ook wel fijn om even zoveel uur alleen met haar door te brengen.
pi_185601327
Ik vind het prima om Li achter te laten op het kdv. Maar 2 dagen vind ik nu wel erg.. dus volgend schooljaar neem ik ouderschapsverlof op :)

En Wolken, zie je al waterpokjes?

Verder echt niet zo goed bijgelezen maar wel een vraag..
Waar geven jullie de baby’s water uit (6,5 maand). Uit de “melk”fles, een andere fles of een oefenbekertje ofzo? En doen jullie ook de lauwe thee of alleen water?

Zo en nu even snel ingrijpen, Li is onderweg naar de boterhammen van haar broer..
Leuk hoor tijgerende baby’s ;)
pi_185602201
Ik lees wel een beetje mee maar Jip dacht na die nietslapenpost van Spees, extra solidair te zijn met Ollie. Dus ik heb nu permanente wallen onder mijn ogen.

Water en lauwe kruidenthee krijgt Jip in een munchkin 360 miracle cup. Ofzoiets. De ene keer gaat dat heel goed en soms zit ie alleen maar met die beker te spelen.
  donderdag 14 maart 2019 @ 09:28:21 #122
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_185602250
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2019 07:53 schreef Loj het volgende:

Verder echt niet zo goed bijgelezen maar wel een vraag..
Waar geven jullie de baby’s water uit (6,5 maand). Uit de “melk”fles, een andere fles of een oefenbekertje ofzo? En doen jullie ook de lauwe thee of alleen water?

Paar pagina's terug staan al wat tips :D Exode vroeg het ook al.
Wij gebruiken de 2,99 rietjesbeker van de Wibra, onze kinderstoel is erg hoog en dat werkt niet met hoofd achterover.

Gaat overigens al heel lang erg goed en hij lekt echt bijna niets.
Ik leg hem nu overal en nergens neer zodat hij de beker zelf kan pakken, ik denk dat we hier wel aan 3 volle bekers water komen op een dag.
pi_185602309
nadat ik vannacht tegen mijn baby geschreeuwd heb dat hij nu gvd echt moet gaan slapen, en daarmee peuter wakker schreeuwde hebben we besloten dit weekend te gaan slaaptrainenen bij O. Aan de ene kant staat het me erg tegen, ik zou hem in theorie graag onbeperkt toegang tot de borst willen bieden ‘s nachts, maar in praktijk kan het gewoon niet langer, hij is niet de enige. Als ik vannacht 4 uur geslapen heb is het veel, en dat gaat al weken zo. 3 Uur aan 1 stuk slapen voelt als een luxe.

Ik vind het zo moeilijk, dat interne conflict. Rationeel weet ik dat het goed is, en dat hij prima zonder de borst zou moeten kunnen in de nacht. Emotioneel vind ik dat nog wel heel erg lastig.
pi_185602429
Jagär, dat is ook super zwaar. Logisch dat jullie er doorheen zitten en er iets ondernomen moet worden. :* voor je conflict, herkenbaar wel. Het komt goed.

Ik kijk een beetje op tegen deze week. Man is vanochtend vertrokken voor een week buitenlandreis met zijn school, dus sta er tot woensdagmiddag alleen voor met twee kids. Nou ja, mijn ouders komen dit weekend wel langs om te helpen, maar de daadwerkelijke behulpzaamheid varieert nogal dus daar ben ik ook nogal ambivalent over. Sowieso is deze maand eigenlijk insane, man is zķ veel weg (voor werk, voor zijn band, voor nog een project) dat ik wel gezegd heb dat er iets anders moet, want dit is niet vol te houden. Voor ons allebei niet.
pi_185602465
dat kan ik me voorstellen, Luna. Ik vind alleen met de 2 monsters zijn ook retezwaar. Is er nog andere, wellicht meer behulpzame, help die je kunt inschakelen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')