Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 18:47 |
Welkom. Ik zag dat er nog geen topic was over frituren, een mijns inziens ondergewaardeerde culinaire methode. Hoog tijd dat hier verandering in komt. Bespreek hier alles wat met frituren te maken heeft, je favoriete frituursnacks, recepten, watvoor frituurpan je hebt, etc. Ik ben zelf een groot liefhebber van bitterballen. Ik maak deze eigenlijk altijd zelf, meestal van kalfsvlees ![]() | |
Roberto24 | zondag 3 maart 2019 @ 18:56 |
Frituren is ongezond en je wordt er dik van. Niet doen doen. | |
Sigaartje | zondag 3 maart 2019 @ 18:58 |
Een frituur heb ik niet, ik gooi alles in de oven. Ovenpatat. ![]() ![]() | |
cherrycoke | zondag 3 maart 2019 @ 18:58 |
![]() | |
_--_ | zondag 3 maart 2019 @ 18:59 |
Wordt het ook kurkdroog? | |
Fer | zondag 3 maart 2019 @ 18:59 |
Ik zit de denken ok met Koningsdag gefrituurde mars te verkopen. | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 18:59 |
Graag even serieus over frituren praten hier | |
Sigaartje | zondag 3 maart 2019 @ 19:01 |
Nee hoor, je moet de merken kennen en je moet er mee om weten te gaan. De ovenpatat van AH moet je mee laten opwarmen met de oven namelijk en voortijdelijk er uithalen. Is smullen. Verder koop ik zakken van deze: ![]() | |
Sigaartje | zondag 3 maart 2019 @ 19:01 |
Oh ok | |
Lucky_Strike | zondag 3 maart 2019 @ 19:22 |
70% Van de posts in dit topic is verwijderd. Graag een beetje normaal doen. We kunnen heus een topic over frituren hebben maar hou je wel aan de policy. CUL is een serieus subforum en er wordt hier verwacht dat je posts van fatsoenlijke kwaliteit zijn. Als je hier niet op een normale manier mee kunt of wilt praten, kan je beter niet posten. | |
Lucky_Strike | zondag 3 maart 2019 @ 19:24 |
Wij hebben gisteren de frituurpan weer eens schoongemaakt. Onze lokale Albert Heijn verkoopt tegenwoordig ambachtelijke snacks. Ik weet niet hoe ambachtelijk ze zijn maar de verse kiploempia was fenomenaal. We hebben ook een test gehouden tussen de kreukelfriet van AH en die van Jumbo en Jumbo won het met afstand ![]() | |
Sigaartje | zondag 3 maart 2019 @ 19:25 |
Is die ook geschikt voor de oven? | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 19:26 |
Hierbij een snelle copy paste van mijn eerder geposte bitterballen recept Kalfsvlees stoven tot het uit elkaar valt. Vervolgens 100 gram boter, 100 gram meel, halve liter bouillon, champignons, zout en peper door elkaar tot je een papje krijgt. Vlees erbij, nacht in de koelkast. Daarna ballen daarvan maken, paneren met ei en paneermeel en invriezen. Tenslotte (heel belangrijk) op de wc een frituurpan aanzetten en tijdens en schijten de ballen bakken en opeten | |
Sigaartje | zondag 3 maart 2019 @ 19:29 |
Ik vind frituren een dingetje. Ik wil het heel graag doen, maar wat me tegenstaat is de lucht. Het lijkt me leuk voor de zomer en daarna een lekker ijsje halen en zo. Het is wel jammer dat je er dik van wordt. Ach je krijgt niet alles in het leven, zal ik maar zeggen. | |
Sigaartje | zondag 3 maart 2019 @ 19:29 |
Hoe lang? | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 19:30 |
Ligt eraan hoeveel tijd en geduld ik heb | |
capricia | zondag 3 maart 2019 @ 19:32 |
Ik ook! Vind het heerlijk. Die zelfgemaakte patat uit de oven. Het is wat bewerkelijker. Bloem enzo. Maar zo lekker! Het heeft mijn voorkeur boven de frituur. | |
Roces18 | zondag 3 maart 2019 @ 19:32 |
Zoals men heeft kunnen lezen frituur ik dagelijks klokslag 4 uur als snack, behalve in het weekend. Men denkt altijd maar dat het vette hap is maar ik maak bijv. kroketten van bospaddenstoelen, zoete-ui-spek met een créme van salie of Vietnamse waterbuffel met cashew-mintchutney of feta-zontomaat. Af en toe ook eens een appel-kaneelkroket. Zo kan je nog eens afwisselen. | |
devlinmr | zondag 3 maart 2019 @ 19:32 |
Welk paneermeel? Panko? | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 19:33 |
Net wat ik in huis heb | |
Woelwater | zondag 3 maart 2019 @ 19:35 |
TR geplaatst ![]() | |
Sigaartje | zondag 3 maart 2019 @ 19:35 |
Aha ![]() | |
Postbus100 | zondag 3 maart 2019 @ 19:37 |
Waarom alleen maar patat en bitterballen? Zijn er geen mensen die groenten (in een beslagje) frituren oid? Ik heb geen frituur, maar als je het hebt over veelzijdigheid, dan zou ik die kant op denken. | |
Hallojo | zondag 3 maart 2019 @ 19:37 |
Pics van je ballen. | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 19:44 |
Het was een snelle copy paste ![]() | |
DETELEVISIEKIJKER | zondag 3 maart 2019 @ 19:45 |
Frituurtopic ![]() Ik houd ook erg van frituren, zelf doe ik meestal saus bij de bitterballen. | |
Hallojo | zondag 3 maart 2019 @ 19:53 |
Een goede bitterbal behoeft geen saus. | |
Plompzakker | zondag 3 maart 2019 @ 20:00 |
Goede mosterd kan nooit kwaad | |
Lucky_Strike | zondag 3 maart 2019 @ 20:11 |
Jazeker, maar ik heb dat nog niet geprobeerd. | |
Lucky_Strike | zondag 3 maart 2019 @ 20:12 |
En hiermee help je je eigen topic om zeep. Slotje. |