abonnement Unibet Coolblue
pi_184991557
c_/ voor iedereen met spooknachten!

Exode, hopelijk heb je morgen definitief meer duidelijkheid en pakt het positief voor je uit, ik zal voor je duimen!

CG, heerlijk is dat he als ze hun armpjes naar je uitstrekken O+

OiT, wat fijn dat de hoektand door is! En wat sneu van de ontlasting :{ Wel herkenbaar, op het bloed na dan. Vlokje heeft ook vaak hele harde keuteltjes sinds ze vast voedsel eet. Wij doen tegenwoordig wat appelsap door haar water heen tijdens het eten want dat werkt laxerend. Het doet voor mijn gevoel niet enorm veel echter.

Ik kreeg net een appje van mijn schoonmoeder, die vandaag op de meiden past, dat Vlokje zich in de box had opgetrokken tot sta-stand. En daar was ik dan weer niet bij ;( Maar wel heel trots natuurlijk, en een beetje bang dat ze dat trucje nu vaker uit gaat proberen en ons huis niet meer veilig is :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Schanu op 13-02-2019 13:39:21 ]
  woensdag 13 februari 2019 @ 13:28:15 #52
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184991593
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 08:58 schreef Tink89 het volgende:
Maar het nu nog gaan aangeven heeft ook geen zin meer...

Wel knap dat je verder netjes kan reageren enzo :P

En iedereen hier wel eigenlijk :D ik had echt de gehele middag vuur gespuwd denk ik.
Volgens mij reageer ik erg heftig op zulke dingen. :+
pi_184991719
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 07:36 schreef Jentin het volgende:
Ah, @:NicolasJoy, dan is ‘t lastig qua hapjes idd. Ik zag t bij Phi ook niet goedkomen in ‘t begin, ze vond alles best, maar echt happen deed ze niet, laat staan kauwen. En nu eet ze echt als een pro. Ineens was er kennelijk een kwartje gevallen.
En dat stomme cb ook soms. Ik vind het zo naar dat ze op sommige cb’s over baby’s praten alsof het puppy’s zijn die je met harde hand moet trainen :') ‘Ze krijgt vanzelf honger,’ idioot gedoe. Phi is pas sinds kort over naar 4 flessen, maar als ze ‘s nachts nog komt, krijgt ze gewoon een fles. En ik zie die 4 voorlopig ook nog niet snel naar 3 gaan. Ze regelt het vooralsnog prima zelf, dus ik laat het maar doen.
Vooral lastig als zo'n CB zo stom gaat doen. Nu lees ik hier natuurlijk het e.e.a. dus maak ik mij niet zo druk. Maar ik kan mij zo voorstellen dat als je in je omgeving weinig kleine kinderen hebt en niet op een plek als dit wat leest/vraagt/etc. dat je dan echt aan jezelf gaat twijfelen en het maar zo gaat doen zoals ze het vertellen bij het CB. 'Krijgen vanzelf honger'. Dan denk ik echt; daar zijn we toch zo blij mee dat we dat hier niet hoeven te hebben, honger ...

Zolang ze niet ineens moddervet wordt blijf ik het lekker doen zoals het nu is.

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 07:56 schreef Tink89 het volgende:
Malteser, ik mis je hier wel hoor. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

En verder zoals altijd een O+ voor jullie schattige baby's en bijna geen-baby's-meer.

Na m'n vakantie ga ik na een week weer werken en hoewel ik de tofste collega's van de wereld heb, zie ik er toch wel tegenop om prul achter te laten. De schoonfamilie vangt de donderdagmiddag op tot er plek is op het kdv (1 juni) en gisteren waren manlief en ik even vliegeren en toen we na een half uur terugkwamen, hadden ze 'voor de zekerheid even een hydrofiel op schoot gelegd, want het leek erop dat de ontplofte luier van een uur daarvoor een vervolg gekregen had. En zo zaten ze al een minuut of 20. Echt serieus, als je denkt dat een kindje tot achter d'r oren vol zit, dan check je dat toch even en verschoon je toch die broek of roep je ons even binnen? Je laat haar - ook omdat je weet dat ze al de reservekleertjes uit de luiertas aan heeft - toch geen 20 minuten liggen...? Ik was echt zwaar niet blij -O- M'n man zei nog zoiets als 'ja, maar ze weten gewoon misschien niet hoe wij dat doen of durfden niet zo goed en wilden ons niet storen, want wij waren zo aan het genieten' en dat is vast ook zo, maar ik vond het gewoon echt stom... Overdrijf ik nu?
Balen dat het contact op vakantie soms zo lastig is Tink.. Zeker ook al met dat alleen beneden zitten. Komt je man er dan niet juist even bij? Snap je irritatie helemaal..

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 08:34 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Nee, ik was boos geworden. Ze zijn volwassen dus durven en dat soort zaken gaan er bij mij niet in, als dan niet in een tas wil zitten roep dan iemand naar binnen inderdaad.

Ik hoor hier vaak genoeg aan de schoonfamilie kant (en vrienden van schoonfamilie) dat de mannen nog nooit een poepluier hebben verschoond en dat ze dan gerust een uur of anderhalf wachten op de moeder :') dan gaan mijn nekharen ook al overeind. Ik denk dat ik mijn vriend iets zou aandoen :D maar misschien overdrijf ik.
Ik denk dat ik het ook niet zou overleven hoor. :9

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 09:30 schreef Schanu het volgende:
O met zijn oorlogsstrepen O+ Slapend Spookje O+ Mooi Welpje O+

Indoorspeeltuinen, ik sleep Vlokje er wel mee naar toe maar alleen omdat Jewel het leuk vindt om daar te spelen en Vlokje dan dus mee moet. We hebben sinds kort - naast Ballorig en Monkey Town - Djambo ontdekt waar ze een grotere speelhoek hebben waar Vlokje zich ook kan vermaken, maar alsnog is het voor haar erg veel drukte en zou ze er even blij van worden als ik thuis wat matten op de grond gooi vermoed ik.

Gefeliciteerd met je verjaardag Tink, het klinkt alsof je een heerlijke dag hebt gehad O+

Malteser, jij hebt ook al zo'n snelle O+ Volgens mij klopt het wel aardig dat jongens zich vaak sneller lichamelijk ontwikkelen als ik al die snelle jongens hier op het forum zie O+ Gefeliciteerd trouwens met je nieuwe baan! *O*
En ik mis je hier wel, hoe kom je erbij dat je niet gemist zou worden? :*

Fuchsia, die van mij wilde ook al snel alleen maar staan op schoot. Nog steeds is vaak huilen als ze zit of ligt maar als ik haar rechtop zet is het schaterlachen O+

Jentin, jouw opmerking naar de cursusmeneer, briljant, ik zie zijn blik zo voor me :')

NJ, herkenbaar het niet willen eten, dat had Vlokje ook maar van de ene op de andere dag snapte ze het opeens. Nu laat ze het weer steeds meer afweten, volgens mij zijn het ook echt fases.

Tink, ik vind echt niet dat je overdrijft, ik zou daar ook best verdrietig van worden. Mijn schoonmoeder heeft er volgens mij ook een handje van om de kinderen langer in vieze luiers rond te laten hobbelen (vaak schralere billetjes als ze daar geweest zijn), geen idee of ze dat bewust doet of dat ze gewoon niet doorheeft als de luier vies is... Ik snap je heel goed!
O+ voor je reacties altijd!

Ik blijf maar wachten en hopen tot dat moment. :9

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 10:00 schreef exode het volgende:
Jagar, die O is echt een enorm ondernemend mannetje, ik vind dat zo leuk om te lezen. Wel jammer van de oorlogsstrepen maar aan zijn lach te zien, heeft hij er zelf gelukkig geen last van.

Leuk om weer eens iets van je te lezen Malteser! Succes met je nieuwe baan.

Juul had een spooknacht, tussen 02:00 en 03:00 was niets goed. Gelukkig daarna nog geslapen. Ze is ook strontverkouden dus dat werkt niet echt mee.

En wat werkgedoe in de spoiler.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat balen van het werk @exode Hopelijk morgen dan echt duidelijkheid en dat het dan ook even zo mag blijven. Of ander prachtig werk mag komen. :9

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 10:27 schreef DonnaRush het volgende:
Wij hadden een rot avond/nacht. Eerst om 20u gespuugd, dus bed afhalen, alles nieuw aan, in de wasmachine met de vieze meuk, baby in bad. En toen vlak voor 12 uur 's nachts nog een keer. Tot kwart over 12 beneden gezeten, baby natuurlijk weer gewassen en bed weer verschoond en nog ergens een pyjama en slaapzak vandaan getoverd. Blegh zo vies. Melkspuug prima, maar nu ze gewoon ook mee eet is het echt zo goor. Brrrrr.

Maar daarna ging het vannacht goed. Vanochtend wel super veel hoesten en geen koorts ofzo. Denk dat het spugen ook door hoesten (en snot) kwam.
Nadeel van KDV, ze is zowat wekelijks verkouden. :{
:* De wasmachine zal zich in elk geval niet nutteloos hebben gevoeld dus...

hopelijk gaat/blijft het nu goed!

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 11:19 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

:D :D

Die logica ook he, zo heerlijk simpel. Ja nou ja, maar ik wil er dus wel aanzitten dus euhh, ja, fijn voor je mam, dat je zegt dat dat niet mag.

vanochtend heb ik ons dochtertje bij mama in bed gelegd toen ik ging, en ik was op de badkamer me klaar aan het maken. Daarna kus ik dan altijd mijn vrouw en zeg iets van 'tot vanavond', maar mijn vrouw was dus wakker, en onze dochter ook, dus toen ik mijn vrouw kuste lachte mijn kleine meid naar me en stak voor de eerste keer haar armpjes naar mij uit.

Heb ik haar flink geknuffeld en daarna ben ik naar beneden gelopen. Met tranen. Simpele ziel dat ik ben :')
Aww, smeltmoment dan toch!

Die momenten moet je geloof ik ook écht tot je nemen, hoeveel mooier kan het worden? O+
pi_184992329
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 13:01 schreef OliviaIsTaken het volgende:
Malteser, wat leuk om je hier weer te zien! Knap dat Mars al achter de loopwagen kan. M probeert net pas stapjes te maken langs de tafel. Onze schelen niet veel, toch?

De hoektand van M is eindelijk door! Vannacht begon de nacht weer dramatisch maar eenmaal bij ons in bed heeft ze heerlijk geslapen, en wij ook. Haar humeur is weer wat beter gelukkig!

Sinds ze hapjes krijgt (dat is dus al een half jaartje) heeft ze moeite met poepen. Ik heb al eens contact gehad met het CB hierover, die gaven tips voor vezelrijk voedsel. Dat heeft eigenlijk nooit echt geholpen. Inmiddels gaat het weer wat slechter en zojuist zat er wat (helderrood)bloed op haar ontlasting. Ze heeft er zo'n last van, arm kind. Ik neem meer contact op met het CB, maar ben benieuwd of dit voor iemand herkenbaar is?
Mars is van 19 april, nu bijna 10 maanden.

Fijn van de hoektand maar wel sneu van het poepen. Zou je niet een keer de huisarts raadplegen?
pi_184992361
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:07 schreef Malteser het volgende:

[..]

Mars is van 19 april, nu bijna 10 maanden.

Fijn van de hoektand maar wel sneu van het poepen. Zou je niet een keer de huisarts raadplegen?
Oh, dan schelen ze toch meer dan ik dacht.
Eh ja, misschien dat het CB me daar uiteindelijk wel naartoe verwijst? Tijdens het vorige contact hebben we afgesproken dat ik weer contact met hun zou opnemen als het niet zou verbeteren, dus dat heb ik nu gedaan. Kan me voorstellen dat de volgende stap de huisarts is.
  Moderator woensdag 13 februari 2019 @ 14:16:49 #56
382129 crew  Donna
pi_184992478
Ohhh Mars achter de loopwagen. Dat kan G'tje nog niet!
pi_184992587
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:09 schreef OliviaIsTaken het volgende:

[..]

Oh, dan schelen ze toch meer dan ik dacht.
Eh ja, misschien dat het CB me daar uiteindelijk wel naartoe verwijst? Tijdens het vorige contact hebben we afgesproken dat ik weer contact met hun zou opnemen als het niet zou verbeteren, dus dat heb ik nu gedaan. Kan me voorstellen dat de volgende stap de huisarts is.
Ah vandaar! Logisch.

Hier zijn we van eens in de paar dagen poepen juist over op 3-4-5 keer per dag poepen. En ik denk dat het komt door het afbouwen van de borstvoeding. Mars krijgt nu de vriezervoorraad borstvoeding en kunstvoeding. Maar sinds we met kunstvoeding begonnen zijn, is de ontlasting weer veel dunner geworden en is hij (vooral ‘s nachts) veel aan het overstrekken en jammeren.
Ik vrees voor een koemelkeiwit-probleem. Zijn broer heeft exact hetzelfde, die krijgt heel erge diarree bij teveel koemelkeiwitten.
Ik gebruik weinig melkproducten dus Mars heeft van de borstvoeding weinig last gehad.

Maar ja, wat nu? Mars’ curve is namelijk ook aan het afbuigen. Toch maar naar de huisarts denk ik.
pi_184992646
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:22 schreef Malteser het volgende:

[..]

Ah vandaar! Logisch.

Hier zijn we van eens in de paar dagen poepen juist over op 3-4-5 keer per dag poepen. En ik denk dat het komt door het afbouwen van de borstvoeding. Mars krijgt nu de vriezervoorraad borstvoeding en kunstvoeding. Maar sinds we met kunstvoeding begonnen zijn, is de ontlasting weer veel dunner geworden en is hij (vooral ‘s nachts) veel aan het overstrekken en jammeren.
Ik vrees voor een koemelkeiwit-probleem. Zijn broer heeft exact hetzelfde, die krijgt heel erge diarree bij teveel koemelkeiwitten.
Ik gebruik weinig melkproducten dus Mars heeft van de borstvoeding weinig last gehad.

Maar ja, wat nu? Mars’ curve is namelijk ook aan het afbuigen. Toch maar naar de huisarts denk ik.
Ah nee, vervelend. Mars groeide aanvankelijk erg goed, toch? Hoe heb je het destijds bij zijn broer aangepakt? Bestaat er kunstvoeding wat niet op basis van koemelk is?
pi_184993032
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:25 schreef OliviaIsTaken het volgende:

[..]

Ah nee, vervelend. Mars groeide aanvankelijk erg goed, toch? Hoe heb je het destijds bij zijn broer aangepakt? Bestaat er kunstvoeding wat niet op basis van koemelk is?
Ja, Mars zat zelfs boven de CB curve (wat geen BV curve is). Inmiddels is hij afgezakt naar de 0-lijn, wat prima gemiddeld is maar wel een flinke daling voor hem.
Met Twix liepen we destijds al bij de kinderarts ivm alle ziekenhuisopnamen. Die heeft toen een aantal dingen laten testen en daaruit kwam de koemelkeiwitallergie naar voren. We kregen toen Neocate voorgeschreven.
Ik denk dat de juiste stap nu de huisarts is voor een doorverwijzing? Morgen ben ik vrij, dan zal ik er eens achteraan gaan.
pi_184993067
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:51 schreef Malteser het volgende:

[..]

Ja, Mars zat zelfs boven de CB curve (wat geen BV curve is). Inmiddels is hij afgezakt naar de 0-lijn, wat prima gemiddeld is maar wel een flinke daling voor hem.
Met Twix liepen we destijds al bij de kinderarts ivm alle ziekenhuisopnamen. Die heeft toen een aantal dingen laten testen en daaruit kwam de koemelkeiwitallergie naar voren. We kregen toen Neocate voorgeschreven.
Ik denk dat de juiste stap nu de huisarts is voor een doorverwijzing? Morgen ben ik vrij, dan zal ik er eens achteraan gaan.
Is de daling in gezet op het moment dat jullie met kunstvoeding zijn begonnen?
Huisarts lijkt me een goede stap. Ik ben trouwens zojuist ook doorverwezen naar de huisarts om uit te sluiten dat er iets lichamelijks aan de hand is.
pi_184993252
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 14:53 schreef OliviaIsTaken het volgende:

[..]

Is de daling in gezet op het moment dat jullie met kunstvoeding zijn begonnen?
Huisarts lijkt me een goede stap. Ik ben trouwens zojuist ook doorverwezen naar de huisarts om uit te sluiten dat er iets lichamelijks aan de hand is.
De curve boog al wat af maar ‘gewoon’ zoals je vaker ziet bij borstvoeding. Flinke groei de eerste maanden en dan een afbuiging. Dus tot zover niks spannends. Maar sinds hij kunstvoeding krijgt, komt hij geen gram meer aan. Nu gaat dat ook samen met het vele bewegen waarschijnlijk, dus zijn gewicht is niet meteen een issue wat mij betreft. Hij weegt voldoende.
Maar het hele verhaal zit me niet lekker. Dunne zure luiers, afbuigende curve, overstrekken, geschiedenis van broer.
pi_184993390
Hier ook afbuigende groei, maar arts maakte zich geen zorgen. Ik ook niet. De afgelopen weken leerde U. bijna dagelijks wat nieuws en kreeg ongeveer om de twee weken een nieuw tandje door. Ik maak me dus niet druk.

Hij is wel al 2 maanden niet gewogen, hij mag binnekort weer. Ben stiekem wel benieuwd!

@Malteser liever zekerheid dan, toch? Hopelijk is het niks!
Protège moi de mes désirs.
pi_184993434
Ja, zal morgen toch eens de huisarts bellen. Of in ieder geval de assistente. Want wil voorkomen dat we dezelfde problemen krijgen als bij Twix. Ben er nu liever eerder bij.
  Moderator woensdag 13 februari 2019 @ 15:21:17 #64
382129 crew  Donna
pi_184993479
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 15:17 schreef Malteser het volgende:
Ja, zal morgen toch eens de huisarts bellen. Of in ieder geval de assistente. Want wil voorkomen dat we dezelfde problemen krijgen als bij Twix. Ben er nu liever eerder bij.
Ja inderdaad, zou ook voor zekerheid gaan. Succes en sterkte ermee.
pi_184993566
Succes, @Malteser!

Wij hebben een nieuwe uitdaging. Een mooie koemelkvrije taart laten maken voor de eerste verjaardag van U! :)

En omdat we BFD hadden gemist....


Kwijlbekje. O+
Protège moi de mes désirs.
pi_184994557
Hier was O de laatste drie maand ook maar een cm gegroeid. Ook een ruime kilo erbij, nu 75 cm een 9.8 kilo.

Goed dat je verder gaat kijken Malteser!
pi_184997050
Malteser, ik zou inderdaad beginnen bij de huisarts en als dat je niks oplevert, kun je ook eens vragen om advies bij de kinderarts van Twix. Aangezien Twix nu nog allergisch is, is de kans (dacht ik) groter dat het ergens een erfelijk deel heeft.

Duman: ik maak mijn taarten altijd zelf, maar er zijn genoeg taarten makers die ook koemelk vrij iets leuks kunnen maken. Botercreme kun je bijv best maken met Wajang boter, kost alleen iets meer moeite.
  woensdag 13 februari 2019 @ 18:59:40 #68
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184997191
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 15:26 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

Wij hebben een nieuwe uitdaging. Een mooie koemelkvrije taart laten maken voor de eerste verjaardag van U! :)

Heavenly Cupcakes, maar dan moet je wel even heen en weer naar Rotterdam.

Ze maken ook taarten :P niet alleen cupcakes.
pi_184997858
@SacreCoeur Helaas, moet in de buurt van Tiel of Utrecht zijn. :P

@Hupje Ik wil voor zijn 1e verjaardag graag een mooie, perfecte taart. :P Kan vast wel wat vinden!
Ik had met oud en nieuw een heerlijke chocoladetaart gemaakt.. maar dat is niet echt een verjaardagstaart.
Protège moi de mes désirs.
  woensdag 13 februari 2019 @ 20:55:28 #70
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_185000096
Ik lees mee voor de taarten-tips. Voor het geval dat de koemelkallergie wordt bevestigd volgende week. Vrijdag deel 2 van de provocatietest en ik heb er werkelijk géén zin in. Ik vind het voor I. ook zo sneu. Die was de vorige keer 5 uur wakker.. dat is eigenlijk echt te lang, maar er zit niet veel anders op, toch? Er zit niet heel veel tijd tussen de flesjes die hij krijgt.

Na weer wat rommelige dagen heb ik gisteren bij de bieb het boek 'baby in een droomritme' geleend en meteen dezelfde avond gelezen. Aan de hand daarvan ben ik vandaag gestart met een schema. Ben bekaf :'). Het ging toch best wel goed, op het 2e slaapje na. Toen legde ik hem net iets te laat op bed waardoor hij vrij snel wakker was en het me daarna veel tijd en moeite heeft gekost om hem in slaap te krijgen. Daarna wel weer kunnen herpakken :). Hij dronk vandaag in ieder geval al beter en ligt nu vanaf 18:30u te slapen. Als een roosje O+.

Verder maar een zeer matige bijlees gedaan, maar nog wel even een O+ voor alle kindjes die ik voor BFD voorbij zag komen!
  woensdag 13 februari 2019 @ 21:03:18 #71
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_185000401
Echt, nooit meer posten dat mijn baby lekker ligt te slapen.
pi_185000726
Helsinki, bij ons hing er veel af van de verpleegkundige die er die dag was. Sommige gaven bijv een flesje iets eerder als een baby er moe uit zag, zodat die daarna een poosje kon slapen. Je kunt het altijd proberen, of ze zoiets goed vinden.
Maar J heeft nooit geslapen in het ziekenhuis tijdens de testdagen. En viel dan in de auto op weg naar huis in een megaslaap.
pi_185000811
quote:
8s.gif Op woensdag 13 februari 2019 21:03 schreef Helsinki het volgende:
Echt, nooit meer posten dat mijn baby lekker ligt te slapen.
:D

Ik en m'n vriend hebben nu ook de afspraak dat we alleen maar dingen zeggen als "Zo, hij sliep goed hè, afgelopen avond" i.p.v. dat "hij nu lekker ligt te slapen" :P Superbijgelovig, maar het gebeurt wel héél vaak dat je goed slapen benoemt en hij gelijk gaat huilen.

[ Bericht 12% gewijzigd door VKV op 14-02-2019 16:44:31 ]
pi_185000850
Hier was de Tula het heilige middel bij de provocatie- en onderzoeksdagen. Ik heb wat kilometers gemaakt daar....
pi_185009733
Pffff amper geslapen, Juul kon lastig in slaap komen aangezien ze dus vol snot zit. Uiteindelijk bij mijn vrouw op het kussen in slaap gevallen. Ze had gisterenavond ook koorts, vanochtend niet meer. Mijn vrouw staat standby als het KDV belt. Ze heeft het aangekaart op haar werk (basisschool) die hebben uiteraard geen vervanging. Dus sorry 30 paar ouders het kan dat jullie kind vandaag naar huis wordt gestuurd of 'opgesplitst'.

Eten en drinken doet ze wel nog steeds als een bouwvakker, wonderlijk toch als je zo vol snot zit en amper slaapt.

Onze taartenmevrouw is een paar maanden geleden gestopt. Nu een nieuwe voor B zijn verjaardag volgende week, hopelijk net zo goed dan hebben we er meteen 1 voor Juul haart taart over 5 maanden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')