FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Chaos in Parijs, gele hesjes rellen op de champs elysees #19
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 12:28
Volg hier de protesten van de 'gele hesjes' in Parijs.
gilletjaunes2.jpg

Livestreams via onze helden van RUPTLY en RT _O_ _O_ _O_


Rellen 26-01
Demonstratie is rustig verlopen totdat rond 16:00 Antifa's de boel kwamen verstieren.
Livestream van deze dag:
SPOILER
[quote]
Gele hesjes Parijs opgepakt na binnendringen ministerie

De politie in Parijs heeft rond de protesten tegen de regering van gisteren 35 demonstranten opgepakt. Dat is bekendgemaakt na de achtste zaterdag dat mensen in gele hesjes de straat op gingen.

Enkele relschoppers wisten met geweld een ministerie binnen te dringen door de poort te rammen met een vorkheftruck.

Aanwezigen vluchtten weg en zochten onderdak in een hotel. "Mensen vernielden op de binnenplaats auto's en sloegen ruiten in", zegt correspondent Frank Renout.

Een staatssecretaris die moest vluchten, noemde het een aanval op de democratie en de Republiek. President Macron sprak van extreem geweld tegen politieke vertegenwoordigers van het land. Niemand raakte gewond bij de actie.

xxl.jpg

De demonstranten raakten ook slaags met de politie op de oevers van de Seine, in de buurt van het stadhuis en op de brug Léopold Sédar Senghor. Volgens Renout werd op verschillende plekken gevochten, werd er brand gesticht en werden er vernielingen aangericht. Ook een boot op de Seine met een restaurant aan boord werd in brand gestoken.

Op een brug over de Seine sloeg een man hard in op een agent:

Gisteren waren er in Parijs 3500 mensen op de been, in heel Frankrijk ging het om 50.000 betogers. Er waren meer demonstranten dan in het weekend voor Kerst, maar de aantallen zijn niet te vergelijken met de protesten van de eerste weken van november, toen er nog 280.000 mensen op de demonstraties afkwamen.
Meer repressie?

De demonstranten protesteren in gele hesjes tegen het beleid van president Macron en ze eisen lastenverlichting.

De laatste weken waren de protesten wat in hevigheid afgenomen. Macron kondigde begin december aan de minimumlonen te verhogen en een aantal belastingen af te schaffen. Renout is benieuwd wat er de komende weken zal gebeuren: "Interessant is hoe de regering erop gaat reageren: met meer repressie of juist met nieuwe concessies."

https://nos.nl/artikel/22(...)ngen-ministerie.html[/quote]
SPOILER
Livestream:
[quote]
Bijna 1.400 aanhoudingen in Frankrijk op dag vol protest van 'Gele Hesjes'

Bijna 1.400 'Gele Hesjes' zijn zaterdag verspreid over Frankrijk aangehouden bij protesten tegen de regering. Ongeveer zestig mensen raakten gewond, onder wie drie veiligheidsfunctionarissen.

De meeste arrestaties vonden plaats in Parijs, ruim zeshonderd mensen zitten nog vast in de hoofdstad. De situatie is onder controle, zei minister Christophe Castaner van Binnenlandse Zaken begin van de avond, hoewel het in enkele steden in het land nog onrustig bleef.

Volgens premier Edouard Philippe komt president Macron komende week met nieuwe maatregelen om de "nationale eenheid" te herstellen.

Ook in onder meer Bordeaux en in Toulouse kwam het tot confrontaties tussen de betogers en de politie. In Parijs zijn opnieuw winkels geplunderd. Er werd met stenen gegooid, barricades werden opgeworpen, snelwegen geblokkeerd en auto's in brand gestoken.

Volgens de politie lokken vooral extreem-rechts, extreem-links en anarchisten rellen uit. Mensen betogen onder meer tegen de slechte economische omstandigheden en tegen de regering van president Macron.
jzkx50caf36k_wd640.jpg

Onvrede breder verspreid
Aanvankelijk gingen de 'Gele Hesjes' enkele weken geleden de straat op om te protesteren tegen de geplande belastingverhogingen op brandstof. Deze week besloot de regering van president Emmanuel Macron die maatregel op te schorten.

De onvrede bleek ondertussen breder verspreid. De protesten van dit weekend richten zich dan ook niet alleen meer op de prijzen van de brandstof, maar zijn uitgegroeid tot grotere protesten uit ontevredenheid over het beleid van de regering van Macron.
https://www.nu.nl/buitenl(...)van-gele-hesjes.html[/quote]
SPOILER
[quote]
Crisisvergadering na rellen in Parijs: Macron wil ontmoeting met vertegenwoordigers gele hesjes en bezoekt beschadigde Arc de Triomphe

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na de rellen in Parijs van de 'gilets jaunes' of 'gele hesjes', waarbij 133 gewonden vielen en meer dan 400 mensen zijn opgepakt, zat de Franse president Emmanuel Macron vandaag samen met zijn regering voor een crisisvergadering. Tijdens die vergadering vroeg Macron aan premier Edouard Philippe om een ontmoeting te beleggen met de partijleiders en vertegenwoordigers van de gele hesjes. Ook bezocht de president de Arc de Triomphe, die schade opliep tijdens de rellen.

Op de crisisvergadering werd een "precieze balans van de situatie opgemaakt, van de gewonden, de schade en de arrestaties". De vergadering werd bijgewoond door onder meer Macron, Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en minister van Milieu François de Rugy.

Grotere politie-inzet
Macron heeft er Castaner gevraagd "een reflectie te leiden over de eventuele noodzaak van een aanpassing van het aantal ordediensten in de komende dagen". Een grotere politie-inzet moet beter kunnen optreden tegen "gewelddadigere, mobielere, beter georganiseerde relschoppers", aldus Macron. Van een herinvoeren van de noodtoestand lijkt voorlopig geen sprake.

Voorwaarde om aan tafel te komen
Een datum voor een eventuele ontmoeting tussen de Franse premier en de gele hesjes is nog niet bekend. Volgens de president kadert het initiatief in "de constante zorg om dialoog" van de uitvoerende macht.

In een gesprek met AFP zegt Jacline Mouraud, een van de leidende figuren van de gele hesjes in Frankrijk, dat ze inderdaad gecontacteerd werd door het kabinet van de premier. Ze zegt bereid te zijn zich naar zijn ambtswoning te begeven, op voorwaarde dat de regering "terugkomt op de belastingsverhogingen op brandstof vanaf 1 januari".

"We gaan voor de ontmoeting samenzitten om onze voorstellen te verfijnen, maar het vervolg van de beweging zal bepaald worden door de intenties van de regering voor de bevolking." Mouraud gaf nog mee dat ze "het geweld dat zaterdag in Parijs gepleegd is" betreurde. Tegelijk haalde ze uit naar het gebrekkige antwoord van de regering "die ons niet serieus neemt".

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vernielde Arc de Triomphe
Voor de vergadering van start ging, maakte Macron eerst een tussenstop bij de Arc de Triomphe, waar gisteren betogers en politie met elkaar in botsing kwamen. Op televisiebeelden is te zien hoe relschoppers het interieur van het monument vernielen. Er is onder meer een beeld van het Franse nationale symbool Marianne kapot geslagen. Ook is de boog besmeurd met graffiti.

"Hij was geschokt door de schade die werd aangebracht aan de Arc de Triomphe, een symbolische plaats", aldus het Élysée. Bij zijn bezoek werd hij toegejuicht, maar ook uitgejouwd. "Macron démission", riepen de gele hesjes verschillende keren.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Deze ochtend is een schoonmaakbeurt van de triomfboog van start gegaan. Mannen in beschermende pakken zijn met hogedrukspuiten in de weer. Ze verwijderen teksten die op het bouwwerk zijn geklad, zoals "De gele hesjes zullen overwinnen", "Ontslag voor Macron" en "Einde van het regime". Veegwagens van de gemeente ruimen de rotzooi op.
Snelrecht

"Ongeveer twee derde" van de 372 relschoppers die uiteindelijk aangehouden werden na het geweld van zaterdag in Parijs, zullen voor de rechter gebracht worden, meldt de Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, vandaag. "Er zal een stevig antwoord van justitie komen", aldus Belloubet tijdens een perspunt in het Parijse justitiepaleis. De justitieminsiter zei ook nog dat er andere "oplossingen" zijn dan het herinvoeren van de noodtoestand. "De meeste van hen zullen morgen en overmorgen verschijnen in snelrecht", voegde de Parijse procureur Rémy Heitz toe.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.hln.be/nieuws(...)e-triomphe~ab967a55/[/quote]

[quote]
Gele hesjes weer de straat op: 'Frankrijk is de zieke man van Europa'

ANP-66413133.jpg?itok=_QnAC1WS

De Franse protestbeweging van de 'gilets jaunes', de gele hesjes, gaat vandaag in Frankrijk weer de straat op. Dat is niet de eerste keer. Correspondent Stefan de Vries legt uit wie er achter de protesten zitten en wat ze willen bereiken.
Die gele hesjes, waar demonstreren ze voor of tegen?

In eerste instantie voerden de gele hesjes ('gilets jaunes') actie tegen de hoge dieselprijs. Ongeveer de helft van de Fransen rijdt een dieselauto. Dat is in het land altijd erg gepromoot, vooral door de Franse autolobby. Diesel was altijd erg goedkoop. En iedereen dacht dat dit altijd zo zou blijven.

Maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Diesel is nu net zo duur als benzine. En daarmee begon het protest.

Inmiddels gaan de demonstraties over belasting in het algemeen. Ook wordt er tegen de regering en president Macron gedemonstreerd, tegen de arrogantie van de macht en vóór de gewone burger. Het is nu allegaartje geworden.

Wie demonstreren er?
De demonstraties komen niet uit een een eenduidige richting. Ze zijn niet afkomstig uit linkse of rechtse hoek en ook de vakbonden zitten er niet achter. Wel sluiten er extreemrechtse aanhangers aan. De laatste demonstratie waren er racistische en homofobe incidenten. Maar ook extreemlinks is er bij aanwezig.

Het is dus geen protest van een politieke kleur of beweging. De organisatie vindt plaats via Facebook. De 'gilets jaunes' ontlenen hun naam aan de felgele hesjes die Fransen in hun auto's moeten hebben. Er was heel kort even een groepje zelfbenoemde woordvoerders. Die zijn er direct weer uitgeknikkerd.

En natuurlijk proberen partijen er een slaatje uit te slaan. Er was een linkse leider die aankondigde om te komen. Toen zeiden demonstranten: kom maar, dan leren we je een lesje. De demonstranten willen van niets weten. Ze moeten niets hebben van de gevestigde orde.

Toch lijken ze ook veel mensen te vertegenwoordigen. Uit peilingen blijkt dat driekwart van de Fransen achter ze staat. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat in Frankrijk de sympathie haast altijd bij demonstranten ligt.

Het is de derde demonstratie, komen er steeds meer demonstranten?
Nee, integendeel, het neemt af. Het wordt ook kouder. Veel mensen hebben zoiets niet eerder gedaan. Ze doen een keertje mee, maar daarna is het wel weer goed. Het aantal mensen dat deelneemt is snel aan het krimpen.

Het protest krijgt nog steeds veel aandacht. Vorige week waren er bij de protesten in Parijs zo'n 8000 mensen. Dat is niet heel veel, maar de demonstraties krijgen enorm veel aandacht in de pers.

Wat gaan ze doen vandaag, wat zijn de verwachtingen?
In en rond Parijs gaan de demonstranten weer wegen blokkeren. Tolhuisjes, toegangswegen en de Parijse rondweg. Ook worden er 'langzaamacties' gedaan, waarbij er langzaam wordt gereden op de snelweg. Maar niet alleen in de Franse hoofdstad, ook op andere plekken in het land zal worden gedemonstreerd. In Bretange bijvoorbeeld, waar er veel animo is voor het protest van de gele hesjes.

Wat is de reactie van de Franse regering?
De Franse president Macron geeft niets toe. Hij kan moeilijk de ene dag zeggen dat hij een schone planeet wil, en de dag erna dat de accijns op brandstof omlaag gaan.

Er wordt geprobeerd om te overleggen, maar het is moeilijk omdat niemand de gele hesjes vertegenwoordigd. Macron denkt er nu aan om het percentage van de accijns te verlagen als de prijs voor olie stijgt. Hiermee wil hij voorkomen dat als de olieprijs stijgt, de opbrengst van accijns ook absoluut hoger wordt.

Verder houdt Macron voet bij stuk. Maar hij staat enorm onder druk. Hij is nu 1,5 jaar president, maar hij heeft nog niets voor elkaar. De werkloosheid is nog steeds even hoog als in de afgelopen dertig jaar, rond de 9 en 10 procent. Het land is niet vooruit te krijgen. Frankrijk doet het veel slechter dan andere landen. Frankrijk is de zieke man van Europa.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)zieke-man-van-europa[/quote]
enginezaterdag 9 februari 2019 @ 12:28
Is dat nog altijd gaande?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:29
De politie probeert er voor te blijven, lukt alleen niet.

Nu wel versterking _O_
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 12:28 schreef StephanL het volgende:
Wat een kut straten om er voor blijven voor de ME.

[..]

Wel hier en daar een paar bivakmutsen gezien. De meeste komen denk nog.
Het lijkt voor nu al een stuk meer los te gaan dan voorgaande weken rond deze tijd.
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 12:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 12:28 schreef eNGine10 het volgende:
Is dat nog altijd gaande?
Yep. 13e week op een rij nu.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 12:29 schreef Infection het volgende:

[..]

Het lijkt voor nu al een stuk meer los te gaan dan voorgaande weken rond deze tijd.
Inderdaad, vorige week was het nog kalm op deze tijd
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 12:30 schreef StephanL het volgende:

[..]

Inderdaad, vorige week was het nog kalm op deze tijd
Eigenlijk elke week wel.

Ik las dat de gele hesjes vanaf deze week geen afspraken meer maken met de overheid over waar ze gaan demonstreren enzo, dus misschien is dat de reden. Stuk chaotischer nu.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:32
Politie is een beetje de controle kwijt op dit moment.
mailyzaterdag 9 februari 2019 @ 12:32
Zijn er al Rode Sjaaltjes gesignaleerd?
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 12:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 12:32 schreef maily het volgende:
Zijn er al Rode Sjaaltjes gesignaleerd?
:')
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 12:33
Die kreeg mooi klappen.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:34
Gefrustreerd _O-

SPOILER
3ddd676c3f6b643560445c1f8e684886.gif
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 12:35
Politie gaat aardig los vandaag.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:40
eiffeltorentje :P

SPOILER
5a13b3bcbb6700f9d8dd5f2a34500148.gif
1695df3806b62e866ffa3d1e675181f2.gif
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 12:42
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:46
Aan ME'ers geen gebrek daar nu.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 12:46
Dat achteruitlopen is ook kut voor de ME, straks loop je nog tegen een lantaarnpaal ofzo :P
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:52
Twee tassen vol traangas patronen.

SPOILER
a2440bca47932cf21d96f7b4e0aded82.gif
37c83e88e1e6d8885084caf80be29f48.gif

Zo weer even wat afstand gecreërd
RobjeGeuszaterdag 9 februari 2019 @ 12:56
Ze trekken zich nu een aardig eind terug
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 12:59
En dan lopen ze de andere kant op :P
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 13:02
Wow! Gaat al aardig los nu. Wat voor gebouw zijn ze nu aan het bestormen? :@ :@ :@ :@

Edit:
Dit dus: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Vergadering_(Frankrijk)
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:03
SPOILER
5b51af93ebb8012977511cb2d32890c7.gif
c8ffe8fda1773779a99ea29139088bb2.gif
ac5269b90282de5d3868ffabe7e559cc.gif
34b97ca7e9662cfd376f300d14fdf80e.gif



[ Bericht 13% gewijzigd door StephanL op 09-02-2019 13:08:13 ]
RobjeGeuszaterdag 9 februari 2019 @ 13:07
Dan gaat de ME met een klein groepje voordat gebouw staan en trekken ze zich weer terug... wat voor nut heeft dit ?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:08
fucking hell deze beelden. Weg hand. Heb een gif, ga hem niet plaatsen
RobjeGeuszaterdag 9 februari 2019 @ 13:09
Teringgg... heeft weer 1 de hand eraf of helemaal los liggen
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:09
zeg maar dag tegen je rechterhandje
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:14
Waar zijn ze eigenlijk? Paleis ofzo?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:14 schreef Infection het volgende:
Waar zijn ze eigenlijk? Paleis ofzo?
Iets met nationale stond er op, volgens mij archief

SPOILER
ea059ca2ec14d31571a47a65586bb058.gif
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:15 schreef StephanL het volgende:

[..]

Iets met nationale stond er op, volgens mij archief

SPOILER
Die trap was wel legendarisch ja. _O-
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 13:16
SPOILER: Bloederig
75e9f0ceb5cf2108bccb9bebce46996b.jpg
3eef0f7208921a8afeb40ff806e8e862.gif
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:16
SPOILER
ebcb8506a7e9868915c078bb52bf6e90.gif
Gaat echt helemaal los.

Dit is best ziek
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 13:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:14 schreef Infection het volgende:
Waar zijn ze eigenlijk? Paleis ofzo?
l'Assemblée nationale
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:17 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

l'Assemblée nationale
Aha. Het parlement dus.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Vergadering_(Frankrijk)
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 13:18
Biem.
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:20
Gat in de muur. _O-
praadjezaterdag 9 februari 2019 @ 13:20
Hoe ging die gast zijn hand eraf?
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 13:21
Ruptly is weg.
praadjezaterdag 9 februari 2019 @ 13:22
quote:
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:22
Rt niet

Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:23
quote:
Die is niet meer live.
praadjezaterdag 9 februari 2019 @ 13:23
Ook weg.
Ronzzzaterdag 9 februari 2019 @ 13:24
Wat een zooi weer vandaag.
Afgelopen weekend weinig tijd gehad om te kijken en ook weinig gemist. Vandaag weer los :Y
praadjezaterdag 9 februari 2019 @ 13:25
Maar hoe raakte die gast zijn hand nu kwijt want dat kon ik niet zien.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 13:26
Handje er af, betere pica:
SPOILER
tlW8qwb3.png
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:25 schreef praadje het volgende:
Maar hoe raakte die gast zijn hand nu kwijt want dat kon ik niet zien.
zal wel door een flashbang zijn of traangas grenaat. Was ook niet in beeld gelukkig :P
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:26 schreef Zipportal het volgende:
Handje er af, betere pica:
SPOILER
Hoe die hem ook nog bewoog :X
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:28
Hoppa, brandhout.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:28
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:28 schreef Infection het volgende:
Hoppa, brandhout.
Genot

SPOILER
daad11a3d58648fdddc01b1e7ebd9f5a.gif
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 13:29
*O*
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:29
te nat denk ik
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:29
Niemand die wat brandbaars heeft?
Ronzzzaterdag 9 februari 2019 @ 13:29
Lekker ijzer erop gooien :{
praadjezaterdag 9 februari 2019 @ 13:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:26 schreef StephanL het volgende:

[..]

zal wel door een flashbang zijn of traangas grenaat. Was ook niet in beeld gelukkig :P

[..]

Hoe die hem ook nog bewoog :X
Thanks, vreselijk zeg.
polderturkzaterdag 9 februari 2019 @ 13:32
Zowel de demonstranten als de politie zouden kangal honden in moeten zetten.

Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:32 schreef polderturk het volgende:
Zowel de demonstranten als de politie zouden kangal honden in moeten zetten.

Zijn dat niet gewoon paarden?
butz0rszaterdag 9 februari 2019 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:32 schreef polderturk het volgende:
Zowel de demonstranten als de politie zouden kangal honden in moeten zetten.

Hoeveel honden heeft je oom al verkocht sinds je promotie op fok?
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:32 schreef polderturk het volgende:
Zowel de demonstranten als de politie zouden kangal honden in moeten zetten.

Of:
Kaukasische owcharka.

RuslandGod.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:39
Lijkt er op :P

SPOILER
ed2532f7f7299e90c6fb00c48dbe2913.gif
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:39 schreef StephanL het volgende:
Lijkt er op :P

SPOILER
Sowieso je hond meenemen naar een protest als dit. :')

Knallen, traangas, rondvliegende voorwerpen en politie die overal doorheen stormt zal zo'n beest echt niet leuk vinden.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:41 schreef Infection het volgende:

[..]

Sowieso je hond meenemen naar een protest als dit. :')

Knallen, traangas, rondvliegende voorwerpen en politie die overal doorheen stormt zal zo'n beest echt niet leuk vinden.
Ja lijkt mij ook.
J.A.R.V.I.S.zaterdag 9 februari 2019 @ 13:45
Toch nog flink wat actie, was totaal niet op de hoogte dat dit nog zo extreem speelde. In de media lees je er bijna niks over of ligt dat aan mij?
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 13:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:45 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Toch nog flink wat actie, was totaal niet op de hoogte dat dit nog zo extreem speelde. In de media lees je er bijna niks over of ligt dat aan mij?
Zal het dankzij Italie niet flink opgelaaid zijn?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 13:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:45 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Toch nog flink wat actie, was totaal niet op de hoogte dat dit nog zo extreem speelde. In de media lees je er bijna niks over of ligt dat aan mij?
Meestal lees je er ook wat over op sommige sites van kranten. Daar blijft het dan ook bij. aan de einde van de zaterdag.
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:48
Roze snackkar _O_
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:50
Antifa gearriveerd.
polderturkzaterdag 9 februari 2019 @ 13:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:39 schreef StephanL het volgende:
Lijkt er op :P

SPOILER
Dat is inderdaad een grote hond.

Battledog.
Geef die hond armor en een gasmasker.
RobjeGeuszaterdag 9 februari 2019 @ 13:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:45 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Toch nog flink wat actie, was totaal niet op de hoogte dat dit nog zo extreem speelde. In de media lees je er bijna niks over of ligt dat aan mij?
Klopt, men drukt het de kop in.
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:53
Winkels worden geplunderd. RT cameraman draait expres weg om geen verdachten in beeld te krijgen.
RamboDirkzaterdag 9 februari 2019 @ 13:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:25 schreef praadje het volgende:
Maar hoe raakte die gast zijn hand nu kwijt want dat kon ik niet zien.
Volgens mij zijn er van die "helden" die traangas oppakken en terug gooien. Af en toe zit er een flashbang tussen en bam je hand weg.

Stupide manier om je hand te verliezen over zoiets nutteloos. Op het maidan zag je dit ook geregeld.
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 13:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:55 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er van die "helden" die traangas oppakken en terug gooien. Af en toe zit er een flashbang tussen en bam je hand weg.

Stupide manier om je hand te verliezen over zoiets nutteloos. Op het maidan zag je dit ook geregeld.
Op het maidan werden er ook echte granaten gegooid. Heb zelfs benen eraf zien vliegen op de livestreams. Regelmatig ook snipers die mensen doodschoten. Dan valt Parijs nog redelijk mee.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 13:58

@.037. ^^

MuricaGod
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 13:59
stefandevries twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 13:58:28 13e actieweekend Gele Hesjes; rellen voor Parlement in #Parijs; demonstrant verliest (live op tv) hand door politiegranaat reageer retweet
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:00
Dy9yWROXcAAoXK9.jpg
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:00
Beste fik.
Infectionzaterdag 9 februari 2019 @ 14:00
quote:

Vanaf 1:10
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:00
Ja antifa _O_
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2019 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:41 schreef Infection het volgende:

[..]

Sowieso je hond meenemen naar een protest als dit. :')

Knallen, traangas, rondvliegende voorwerpen en politie die overal doorheen stormt zal zo'n beest echt niet leuk vinden.
Wat een paard kan moet een hond toch ook kunnen?
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:01
Gaan ze er isolatiemateriaal opgooien. :')

Dat gaat nooit branden.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:01
Elk isolatiemateriaal is brandbaar als de temperatuur maar hoog genoeg is. Minerale wol heeft een hogere ontbrandingstemperatuur dan EPS of PUR, maar ook glaswol ontbrandt rond de 700 °C, en steenwol bij 1100 °C. Bij een volledig ontwikkelde brand kunnen temperaturen oplopen tot 1200 °C.
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2019 @ 14:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:01 schreef Zipportal het volgende:
Elk isolatiemateriaal is brandbaar als de temperatuur maar hoog genoeg is. Minerale wol heeft een hogere ontbrandingstemperatuur dan EPS of PUR, maar ook glaswol ontbrandt rond de 700 °C, en steenwol bij 1100 °C. Bij een volledig ontwikkelde brand kunnen temperaturen oplopen tot 1200 °C.
Yep zelfs in staat om ijzer krom te trekken.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:03
LPLdirect twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 14:01:50 🔴🇫🇷 [#ActeXIII] D'après de nombreux témoins et les street medics, le #GiletsJaunes dont la main a été arrachée n'a PAS ramassé la grenade GLI-F4. Elle a explosé à proximité de sa main, qui a été réduite en lambeaux. #Acte13 #9Fevrier #Paris https://t.co/BaGjJl55bl reageer retweet
quote:
???[#ActeXIII] Volgens vele getuigen en de straat Medici, de #GiletsJaunes wiens hand was gescheurd uit niet pick-up de Gli-F4 granaat. Ze ontplofte in de buurt van haar hand, die werd teruggebracht tot flarden. #Acte13 #9Fevrier #Paris
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:03 schreef Houtenbeen het volgende:
LPLdirect twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 14:01:50 🔴🇫🇷 [#ActeXIII] D'après de nombreux témoins et les street medics, le #GiletsJaunes dont la main a été arrachée n'a PAS ramassé la grenade GLI-F4. Elle a explosé à proximité de sa main, qui a été réduite en lambeaux. #Acte13 #9Fevrier #Paris https://t.co/BaGjJl55bl reageer retweet
[..]

Jammer je ziet niks.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:03 schreef Houtenbeen het volgende:
LPLdirect twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 14:01:50 🔴🇫🇷 [#ActeXIII] D'après de nombreux témoins et les street medics, le #GiletsJaunes dont la main a été arrachée n'a PAS ramassé la grenade GLI-F4. Elle a explosé à proximité de sa main, qui a été réduite en lambeaux. #Acte13 #9Fevrier #Paris https://t.co/BaGjJl55bl reageer retweet
[..]

https://nl.wikipedia.org/wiki/GLI-F4_Granaat

quote:
Frankrijk is het enige Europese land dat deze granaat gebruikt.
Blijkt wel waarom dus.

quote:
25 gram TNT
:X
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:06
Dy9ycXGX4AAZURV.jpg
Dy9yeBHWkAAvDd8.jpg

Die is zijn hand dus kwijt. en oogletsel.
Haagszaterdag 9 februari 2019 @ 14:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:03 schreef Houtenbeen het volgende:
LPLdirect twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 14:01:50 🔴🇫🇷 [#ActeXIII] D'après de nombreux témoins et les street medics, le #GiletsJaunes dont la main a été arrachée n'a PAS ramassé la grenade GLI-F4. Elle a explosé à proximité de sa main, qui a été réduite en lambeaux. #Acte13 #9Fevrier #Paris https://t.co/BaGjJl55bl reageer retweet
[..]

Nice :)
Haagszaterdag 9 februari 2019 @ 14:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:06 schreef Zipportal het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Die is zijn hand dus kwijt. en oogletsel.
Moeten ze maar normaal doen. Stelletje complete mongolen bij elkaar.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:07
SPOILER: hand er af andere foto:
Dy9xi8BXQAEE1S_.jpg:large
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:06 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Nice :)
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:16 schreef Houtenbeen het volgende:
SPOILER: Bloederig
Haagszaterdag 9 februari 2019 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:07 schreef Zipportal het volgende:
SPOILER: hand er af andere foto:
:D
polderturkzaterdag 9 februari 2019 @ 14:08
Wat is de stand nu?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:08 schreef polderturk het volgende:
Wat is de stand nu?
Laten lopen tot ze moe zijn. Als ze lopen richten ze de minste schade aan.
mailyzaterdag 9 februari 2019 @ 14:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:09 schreef StephanL het volgende:

[..]

Laten lopen tot ze moe zijn. Als ze lopen richten ze de minste schade aan.
Zouden ze ze dan niet beter opjagen met een stel politieagenten te paard?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:13 schreef maily het volgende:

[..]

Zouden ze ze dan niet beter opjagen met een stel politieagenten te paard?
Nee, er wordt nogal met vuurwerk gegooid en met traangas afgeschoten, dus denk niet dat het veel helpt. Zoals het nu gaat, gaat het goed.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:20
Ik zie dat het topic niet meer in CENTRAAL staat.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:20
In de verte slopen ze weer wat zo te horen
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:20 schreef Zipportal het volgende:
Ik zie dat het topic niet meer in CENTRAAL staat.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
*O* *O* *O*
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:22
Daar is de ME weer ~O> ~O>
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:20 schreef Zipportal het volgende:
Ik zie dat het topic niet meer in CENTRAAL staat.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Genot :P
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:22
Gas genot.
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:22 schreef Houtenbeen het volgende:
Daar is de ME weer ~O> ~O>
Heb het idee dat ze er vooral bij lopen voor het geval er winkels of banken gesloopt worden.
Blueheelerzaterdag 9 februari 2019 @ 14:26
Ik heb al heel wat gemist zie ik.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:34
HLN_BE twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 14:32:03 Honderdduizenden mensen op straat in Italië uit protest tegen regering https://t.co/nTrnY6HPdw https://t.co/C7boPQavn3 reageer retweet
Frankrijk bezig in Italië :P :D
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:34
^O^
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:34
Flashbangs.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:36
Gewonden.
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:34 schreef Houtenbeen het volgende:
HLN_BE twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 14:32:03 Honderdduizenden mensen op straat in Italië uit protest tegen regering https://t.co/nTrnY6HPdw https://t.co/C7boPQavn3 reageer retweet
Frankrijk bezig in Italië :P :D
_O-

Dan gaat degene in deze reeks toch gelijk krijgen? Weet niet meer wie?
Zei dat na Frankrijk waarschijnlijk Italië zou volgen en vervolgens Duitsland en andere Europese landen.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:36
Medic!
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:36
:D
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:37
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:36 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

_O-

Dan gaat degene in deze reeks toch gelijk krijgen? Weet niet meer wie?
Zei dat na Frankrijk waarschijnlijk Italië zou volgen en vervolgens Duitsland en andere Europese landen.
Zijn alleen geen gele hesjes in Italie, maar socialisten
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:37 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

Zijn alleen geen gele hesjes in Italie, maar socialisten
Ja ok, maar ze verzetten zich wel tegen de zittende macht.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:40
Het wordt tijd dat dat Venezuela oproept voor een regime change in Frankrijk :D
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:41
Moeten ze met die arrestant door heel die demo heen? :P
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:41
Waar lopen ze nu heen dan?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:41 schreef Zipportal het volgende:
Waar lopen ze nu heen dan?
Naar een busje denk, maar als het zo door gaat komen ze daar nooit.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:43
Dy9EYnJWkAI4CK7.jpg
BFMTV twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 10:37:43 À Paris, le seul parcours déclaré de ce samedi, pour l'heure, est celui qui doit partir de la place de l'Étoile et rejoindre le Champ de Mars#ActeXIII #GiletsJaunes https://t.co/AKx0uj5Glv https://t.co/kax78f5bn2 reageer retweet
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:41 schreef Zipportal het volgende:
Waar lopen ze nu heen dan?
Dat vraag ik mij ook af. Ben de orientatie een beetje kwijt. Ze liepen net in ieder geval langs Jardin du Luxembourg. Ik vermoed dat ze nu richting de Seine lopen maar dat weet ik niet zeker.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:44
^O^ .
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:43 schreef Houtenbeen het volgende:
[ afbeelding ]
BFMTV twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 10:37:43 À Paris, le seul parcours déclaré de ce samedi, pour l'heure, est celui qui doit partir de la place de l'Étoile et rejoindre le Champ de Mars#ActeXIII #GiletsJaunes https://t.co/AKx0uj5Glv https://t.co/kax78f5bn2 reageer retweet
_O_
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:44
Scooter flikkert ook om.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:45
SPOILER
275ec88d2b29d10ca3b8084b5827e68d.gif
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:45
Molotov
Dit gaan ze niet pikken.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 14:45
ZOOOOOOOOOOOOOOO.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 14:46
Wow

SPOILER
a0f658fd70c857fa255b39ce7ae9d9a9.gif
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 14:49
SPOILER: vuurtje erbij
a69a141dc6bc9703ae94ddd5b0347690.gif
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 14:49
Loopt er nou iemand met de vlag van Venezuela? _O- _O-
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2019 @ 14:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:45 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Toch nog flink wat actie, was totaal niet op de hoogte dat dit nog zo extreem speelde. In de media lees je er bijna niks over of ligt dat aan mij?
Dat is ook niet de bedoeling natuurlijk.
Tyr80zaterdag 9 februari 2019 @ 14:52
Deze gang van zaken komt overeen met de productiecijfers van hesjesfabrikanten die ik gezien heb.
mailyzaterdag 9 februari 2019 @ 14:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:52 schreef Tyr80 het volgende:
Deze gang van zaken komt overeen met de productiecijfers van hesjesfabrikanten die ik gezien heb.
:D
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2019 @ 14:59
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 14:34 schreef Nikonlover het volgende:
Volgende week ga ik daar ff een snack halen. Zal wel een review posten :P
Toch maar niet gegaan?
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 15:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 14:59 schreef Piva het volgende:

[..]

Toch maar niet gegaan?
Nop ;) Kon geen goedkope Thalyskaartjes vinden.
Geen spijt van ook nu het zo gevaarlijk is daar.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 15:02
w67x4cha20mz_wd1280.jpg
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 15:02
Wat een kut muziek -O-
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:03
Ze worden weer tegengehouden? Dat wordt vechten *O*
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 15:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:03 schreef StephanL het volgende:
Ze worden weer tegengehouden? Dat wordt vechten *O*
Met die auto kom je daar wel doorheen :X :X
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:04 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

Met die auto kom je daar wel doorheen :X :X
Ja :P

Alleen niet ver. Achter de ME rijden die busjes van ze.

Afstand houden werkt toch niet met Antifa's.
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 15:06
Wat is de ME nu van plan? Dit achteruit lopen schiet toch niet op?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:07
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:06 schreef Nikonlover het volgende:
Wat is de ME nu van plan? Dit achteruit lopen schiet toch niet op?
Tempo bepalen :P

Wat een mensen :D

[ Bericht 9% gewijzigd door StephanL op 09-02-2019 15:14:35 ]
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 15:15
Waar is het geluid gebleven?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:17
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:15 schreef Nikonlover het volgende:
Waar is het geluid gebleven?
Weggewaaid :P

Heb gewoon geluid.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 15:21
:O
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 15:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:17 schreef StephanL het volgende:

[..]

Weggewaaid :P

Heb gewoon geluid.
Maar wel super zacht? Of ligt dat aan mij :P
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:24
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:22 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Maar wel super zacht? Of ligt dat aan mij :P
Wet iets zachter maar niet super zacht vind ik.
Blueheelerzaterdag 9 februari 2019 @ 15:25
Hier is het geluid ook super zacht.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 15:31
Eindelijk weer wat actie.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:32
wapens gewoon voor het oprapen, wordt nog wat straks :D

SPOILER
6396fa6d15dfa07d4a674bb4c8e6ab32.gif
Brandjes door de hele straat _O-

Bijna 16:00. Dat betekent bijna de groep blokkeren om 16:00 en dan rellen *O* Denk ik :P

[ Bericht 16% gewijzigd door StephanL op 09-02-2019 15:38:57 ]
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 15:42
En daar gaat weer een pinautomaat
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 15:44
Kut volk ook.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 15:44
Glasbak *O*
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:44 schreef Zipportal het volgende:
Kut volk ook.
Idd, wat het nut er van is om al die bakken op straat te gooien :?
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 15:45
Man man man.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 15:45
Autootje :W
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 15:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:44 schreef StephanL het volgende:

[..]

Idd, wat het nut er van is om al die bakken op straat te gooien :?
Kansloos inderdaad. Als ze die dingen nou gebruiken in barricades en in de fik steken, dan snap ik het nog wel. Dit is gewoon triest.
Zorrozaterdag 9 februari 2019 @ 15:46
Top jongens :')

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:46
Handig die pijpen die eerder op straat lagen.

SPOILER
f48d18f1992cc4f4a60b593ac52ec42a.gif
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 15:48
SPOILER
4bcb7903914eb392016195bf0ad28433.gif
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 15:49
Politie is ook al een tijdje uitbeeld. Zeker achteraan, daar dus ze zijn anoniem en kunnen dit soort dingen doen.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 15:51
SPOILER: Scootertjes in brand
4385c850e3fb644a6527cfea06f6a4e3.gif
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 15:51
Dat Parijs is ook maar een kut stad. Na die 13 weken heb ik wel een goed beeld gekregen. Hoef je niet naar toe.
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:51 schreef Zipportal het volgende:
Dat Parijs is ook maar een kut stad. Na die 13 weken heb ik wel een goed beeld gekregen. Hoef je niet naar toe.
We hebben inmiddels elk straatje en steegje wel gezien :P
Grijze lelijke kut stad. Zo romantisch als ze het voordoen is het echt niet.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 16:08
Jahahah het is 4 uur geweest. tijd om er een einde aan te maken.

816ff1184ece9e5b9150fbf21b2a8a48.gif

Toch nog niet :P
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:19
Waarom gooien ze stenen naar dat gebouw?
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:20
:?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 16:20
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:19 schreef Nikonlover het volgende:
Waarom gooien ze stenen naar dat gebouw?
Dat vroeg ik mij dus ook af. Blijkbaar woont er iemand of is het een kantoor van iemand die ze niet mogen.

Werden er nou flashbangs uit dat huis gegooid?
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:20 schreef StephanL het volgende:

[..]

Dat vroeg ik mij dus ook af. Blijkbaar woont er iemand of is het een kantoor van iemand die ze niet mogen.
Oww bozen mensne op dat balkon blijkbaar :P
Flat met rode sjaals gok ik
mscholzaterdag 9 februari 2019 @ 16:20
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:02 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

We hebben inmiddels elk straatje en steegje wel gezien :P
Grijze lelijke kut stad. Zo romantisch als ze het voordoen is het echt niet.
ik ken lelijkere en grijzere kut steden :Y
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:21
Je zal maar een steen door je ruit krijgen omdat je buurman zn middelvinger opsteekt naar de gele hesjes :')
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:21
Fikje naast een auto.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:20 schreef mschol het volgende:

[..]

ik ken lelijkere en grijzere kut steden :Y
Luik sowieso.
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:23
Snel de deuren dicht :')

SPOILER
2d533b59a97ddec9a8c49821c4739377.gif
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:25
Boel mensen.
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:25
Zitten ze nu in een dure wijk ofzo? Allemaal dikke auto's
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 16:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:25 schreef Zipportal het volgende:
Boel mensen.
Ja het is nog steeds druk en blijft steeds langer licht, dus ze gaan nog wel even door.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:26
Weer een auto stuk. ;(
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 16:26
volgende Porsche RIP.

Naast de eiffel wonen _O_
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:27
Eindelijk bij de Eiffeltoren.
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:26 schreef StephanL het volgende:
volgende Porsche RIP.
Gelukkig steken ze de auto's niet in de fik
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:27
Wow! Was een ferrari
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:28
P5YDdD7P.jpg
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 16:30
quote:
Oh een Ferrari. RIP. Wel een dure buurt, naast de Eiffel denk ik ja.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:30
Waar blijft die politie nou?
Starhopperzaterdag 9 februari 2019 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:30 schreef Zipportal het volgende:
Waar blijft die politie nou?
Bij de Eiffeltoren lopen tegenwoordig toch zwaar bewapende militairen? :')
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:32
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:31 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Bij de Eiffeltoren lopen tegenwoordig toch zwaar bewapende militairen? :')
Tijd voor een vrachtwagen, dan komen ze vanzelf wel weer. BRIGoden.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:45
Geel vs Geel:

https://twitter.com/nickmon1112/status/1094260470549278720
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 16:48
In Toulouse gaat het ook los.
J.A.R.V.I.S.zaterdag 9 februari 2019 @ 16:52
quote:
Fatsoenlijke gele hesjes tegen dat linkse antifa tuig wat alleen maar komt om te rellen. Dat zijn ook die types die de dure auto's vernielen en dit protest kapen.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:02
Gele hesjes! snel mijn auto weghalen

SPOILER
f5400d593edc25625cb4618a489b1197.gif
Ze gaan richting de Arc.
RamboDirkzaterdag 9 februari 2019 @ 17:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 15:44 schreef StephanL het volgende:

[..]

Idd, wat het nut er van is om al die bakken op straat te gooien :?
Dit is gewoon tuig dat wil rellen, heeft helemaal niks meer met de gele hesjes te maken. Iedereen weet inmiddels dat je op zaterdag in Parijs moet zijn als je wilt rellen :P
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 17:04
Dy-cGW5XgAIdkbs.jpg
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:05
Ze gaan weer naar de Arc. Dat wordt rellen.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:07
quote:
Dat is een knapperd.

We zien echt zoveel niet. Ik check nu Twitter van RT France. Heel veel zien wij niet eens.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:05 schreef Zipportal het volgende:
Ze gaan weer naar de Arc. Dat wordt rellen.
Toch maar niet, waarschijnlijk teveel Politie daar :P
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:08 schreef StephanL het volgende:

[..]

Toch maar niet, waarschijnlijk teveel Politie daar :P
Geen natpak halen.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:10
Ja joh, terrasmeubilair er bij :N
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:11
ff dure auto slopen nu
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:11
Weer die Porsches.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:13
En in de fik.
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:14
anti -duits ook dit
Buitendamzaterdag 9 februari 2019 @ 17:14
Extreem zielige mensjes.
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:15
wachten op de volgende auto nu
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:16
Eigenaar erbij.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:17
Klootzakken ook.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:17
Popo's op de motor, en de dader staat er bij en keek er naar.

59d03e4de8d38eca9f402eab5e439453.gif
Lemsterrzaterdag 9 februari 2019 @ 17:17
politie rijdt langs die kneus
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:17
LYMnwS8.jpg
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:20
Ik denk dat ze nu weer op een paar ogen gaan mikken met die zware wapens?
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:20
Dis toch veel betere tv dan De Voice of zo?
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 17:21
kut toeter
RamboDirkzaterdag 9 februari 2019 @ 17:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:17 schreef StephanL het volgende:
Popo's op de motor, en de dader staat er bij en keek er naar.

[ afbeelding ]
het viel jou ook al op :D

Die vent moet toch te traceren zijn door de franse politie? gewoon volledig laten opdraaien voor alle kosten en zijn leven kapot maken.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:22 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

het viel jou ook al op :D

Die vent moet toch te traceren zijn door de franse politie? gewoon volledig laten opdraaien voor alle kosten en zijn leven kapot maken.
Gewoon de RT stream terugspoelen. :P
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:22 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

gewoon volledig laten opdraaien voor alle kosten en zijn leven kapot maken.
precies wat je wil zeker?

weer een gek die niets meer te verliezen heeft
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 17:23
Dy-g_QoXcAEGwnq.jpg
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:23
quote:
Waar is dit?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:22 schreef RamboDirk het volgende:

[..]

het viel jou ook al op :D

Die vent moet toch te traceren zijn door de franse politie? gewoon volledig laten opdraaien voor alle kosten en zijn leven kapot maken.
en naar de brandweer lopen, rondjes maken om die auto heen :')

SPOILER
501b6394ea690f2837852408d7e96da0.gif
Blueheelerzaterdag 9 februari 2019 @ 17:24
Nu is Ruptly de gele hesjee weer eens kwijt :D
RamboDirkzaterdag 9 februari 2019 @ 17:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:22 schreef riazop het volgende:

[..]

precies wat je wil zeker?

weer een gek die niets meer te verliezen heeft
waarschijnlijk heeft hij dat nu ook al niet anders gedraag je jezelf toch anders :')
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:25
Komen ze weer.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 17:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:23 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Waar is dit?
BFMTV twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 17:22:19 EN DIRECT - Gilets jaunes: des dégradations commises dans plusieurs quartiers de Parishttps://t.co/AKx0uj5Glv https://t.co/1dPobddZCA reageer retweet
Door heel Parijs

Filmpje in de tweet
LCI twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 16:59:05 @StefRoque @helene_bonnet @c_vcampusano @mguenegan #GiletsJaunes à Paris : un véhicule appartenant aux opérations Vigipirate a été incendié au pied de la Tour Eiffel, au milieu des affrontements.? @c_vcampusano https://t.co/3EGJPPx87j reageer retweet
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:27
Weer die straat in :D dit zijn wel de relschoppertjes heb ik het idee.

Is die weer. Trots dat die een auto in de fik heb gestoken denk.

SPOILER
bcbe0c56710b37a0ffa39e5280f73402.gif
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:30
We komen streams te kort.
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:27 schreef StephanL het volgende:
Trots dat die een auto in de fik heb gestoken denk.

SPOILER
en wat voor 1!!
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:31
Nog een Porsche

https://twitter.com/ActuelleRealite/status/1094272051907571714
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:37
Lijkt wel drukker dan ooit en gewoon geen politie.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 17:37 schreef Zipportal het volgende:
Lijkt wel drukker dan ooit en gewoon geen politie.
Er zijn meerdere groepen nu volgens mij.
Zipportalzaterdag 9 februari 2019 @ 17:39
En weer Porsche met kapotte ruiten.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:44
toch wel politie. Beetje kat en muis spel wat ze aan het doen zijn volgens mij

sow

c0f3235a6ce8f484f5cbf977a848b809.gif
SPOILER
18ad72c6148fdf7a13e658d403753aef.gif


[ Bericht 45% gewijzigd door StephanL op 09-02-2019 17:55:21 ]
riazopzaterdag 9 februari 2019 @ 17:55
langer licht dus rellen gaan langer door
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 17:56
Ze mogen niet de Arc van de politie en daar doet de politie dan ook alles aan :P

zo doe je dat
SPOILER
c49d4850e67621f671f3c850d1dc491b.gif
Paarden van stal gehaald :D

SPOILER
c091b2bb60319edeec4bb8fc1cc620d1.gif


[ Bericht 39% gewijzigd door StephanL op 09-02-2019 18:14:20 ]
polderturkzaterdag 9 februari 2019 @ 18:13
Misschien kan Duitsland zijn kans grijpen en Elzas-Lotharingen terug nemen. Dan wordt Straßburg weer eindelijk een Duitse stad.
Blueheelerzaterdag 9 februari 2019 @ 18:18
Nergens meer een livestream?
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 18:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 18:18 schreef Blueheeler het volgende:
Nergens meer een livestream?
O.a. BFMtv, maar weinig actie te zien nu.

https://www.bfmtv.com/mediaplayer/live-video/

Ga ajax kijken :W
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 18:39
Extreem-links was op slooptocht door Parijs aldus BFM
Resistorzaterdag 9 februari 2019 @ 18:57
Live multistream.

* Resistor gaat omhoog scrollen om te kijken of deze al niet is langsgekomen :P
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2019 @ 19:59
quote:
6s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 16:31 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Bij de Eiffeltoren lopen tegenwoordig toch zwaar bewapende militairen? :')
Ja die liepen er 7 jaar geleden ook al.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2019 19:59:51 ]
MissJzaterdag 9 februari 2019 @ 20:41
Hallo, hier uw correspondent live uit Parijs. De hel is uitgebroken hier. Heel veel straten afgesloten, gigantisch veel politie met geweren op straat en de hele tijd geluiden van sirenes. Was zelf gelukkig niet in het gebied waar de pleuris is uitgebroken.
Bluesdudezaterdag 9 februari 2019 @ 20:50
vraagje voor de hesjeswatchers..

Wat is dat met de omgekeerde Nederlandse vlag.
Wat willen ze zeggen daarmee?
CobinevdLouw twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 16:20:15 Gele hesjes demonstreren in centrum Breda #bndestem https://t.co/EJWiJhSXbl reageer retweet
Zie het filmpje bij deze tweet
Hathorzaterdag 9 februari 2019 @ 21:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 18:20 schreef StephanL het volgende:

[..]

O.a. BFMtv, maar weinig actie te zien nu.

https://www.bfmtv.com/mediaplayer/live-video/

Ga ajax kijken :W
Had je beter niet kunnen doen. :')
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 21:16 schreef Hathor het volgende:

[..]

Had je beter niet kunnen doen. :')
Nee :P
Hathorzaterdag 9 februari 2019 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 20:50 schreef Bluesdude het volgende:
vraagje voor de hesjeswatchers..

Wat is dat met de omgekeerde Nederlandse vlag.
Wat willen ze zeggen daarmee?
CobinevdLouw twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 16:20:15 Gele hesjes demonstreren in centrum Breda #bndestem https://t.co/EJWiJhSXbl reageer retweet
Zie het filmpje bij deze tweet
Hier in NL zou ik het niet weten, maar in de VS staat het voor een "signal of distress", maar in ieder geval geen disrespect.
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2019 @ 22:17
Heeft men daar niet een andere vlag voor?
capriciazaterdag 9 februari 2019 @ 22:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 22:12 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hier in NL zou ik het niet weten, maar in de VS staat het voor een "signal of distress", maar in ieder geval geen disrespect.
Het is de vlag van een Duitse deelstaat.
StephanLzaterdag 9 februari 2019 @ 22:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 20:50 schreef Bluesdude het volgende:
vraagje voor de hesjeswatchers..

Wat is dat met de omgekeerde Nederlandse vlag.
Wat willen ze zeggen daarmee?
CobinevdLouw twitterde op zaterdag 09-02-2019 om 16:20:15 Gele hesjes demonstreren in centrum Breda #bndestem https://t.co/EJWiJhSXbl reageer retweet
Zie het filmpje bij deze tweet
Blauw wit rood, Nederland in nood. Ik dacht dat dit het was. Kwam er ook ergens tegen in een filmpje van Gele hesjes in Amsterdam dacht ik, maar in Den Haag gebeurt het ook volgens mij.
Bluesdudezaterdag 9 februari 2019 @ 22:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 22:26 schreef StephanL het volgende:

[..]

Blauw wit rood, Nederland in nood. Ik dacht dat dit het was. Kwam er ook ergens tegen in een filmpje van Gele hesjes in Amsterdam dacht ik, maar in Den Haag gebeurt het ook volgens mij.
merci..
Het was een anti-eu-demonstratie. Niks met Macron of Rutte of hoger minimumloon
Scarface88zaterdag 9 februari 2019 @ 22:50
Ik blijf me verbazen wanneer ik dit topic doorscrol en andere websites (geenstijl, dumpert enz). Dat er zoveel lui zijn die tegen de gele hesjes zijn en dingen roepen als "tijd dat de politie daar met scherp schiet." En het politiegeweld verheerlijken.

Dit soort mensen begrijpen het totaal niet en liggen graag krom voor de elite blijkbaar.
Houtenbeenzaterdag 9 februari 2019 @ 23:38
Montaguizondag 10 februari 2019 @ 00:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 22:50 schreef Scarface88 het volgende:
Ik blijf me verbazen wanneer ik dit topic doorscrol en andere websites (geenstijl, dumpert enz). Dat er zoveel lui zijn die tegen de gele hesjes zijn en dingen roepen als "tijd dat de politie daar met scherp schiet." En het politiegeweld verheerlijken.

Dit soort mensen begrijpen het totaal niet en liggen graag krom voor de elite blijkbaar.
Er is natuurlijk een verschil tussen normaal demonstreren en dan is politiegeweld volslagen idioot, en demonstreren waarbij gereld en geplunderd wordt en waar chaos en anarchie regeert. In dat laatste geval juich ik politie optreden toe.
capriciazondag 10 februari 2019 @ 00:17
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:08 schreef Montagui het volgende:

[..]

Er is natuurlijk een verschil tussen normaal demonstreren en dan is politiegeweld volslagen idioot, en demonstreren waarbij gereld en geplunderd wordt en waar chaos en anarchie regeert. In dat laatste geval juich ik politie optreden toe.
Dit.
Je blijft als demonstrant gewoon af van spullen die niet van jou zijn. En je blijft af van mensen.
Anders lijkt het me volkomen normaal en gewenst dat de politie optreedt.
Scarface88zondag 10 februari 2019 @ 00:39
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:08 schreef Montagui het volgende:

[..]

Er is natuurlijk een verschil tussen normaal demonstreren en dan is politiegeweld volslagen idioot, en demonstreren waarbij gereld en geplunderd wordt en waar chaos en anarchie regeert. In dat laatste geval juich ik politie optreden toe.
Ja klopt. Maar wat stel jij voor dan? De Nederlandse manier van demonstreren waar je met de bus naar t Malieveld gaat? Spandoeken maken in de bus, gezellig liedjes zingen en daarna een lekkere warme kop soep erbij. Daar worden de heren politici echt bang van...

Wel eens dat men geen dingen moet slopen maar een beetje meer pit dan de Nederlandse flutdemonstraties mag heus wel hoor.
Montaguizondag 10 februari 2019 @ 00:55
quote:
1s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:39 schreef Scarface88 het volgende:

[..]

Ja klopt. Maar wat stel jij voor dan? De Nederlandse manier van demonstreren waar je met de bus naar t Malieveld gaat? Spandoeken maken in de bus, gezellig liedjes zingen en daarna een lekkere warme kop soep erbij. Daar worden de heren politici echt bang van...

Wel eens dat men geen dingen moet slopen maar een beetje meer pit dan de Nederlandse flutdemonstraties mag heus wel hoor.
Bent het helemaal eens dat het allemaal wat pittiger en ongehoorzamer mag. In mijn beleving neemt de politiek op dit moment demonstraties voor kennisgeving aan. Het wordt tijd dat demonstraties/stakingen toch een bepaalde mate van maatschappij ontwrichting met zich meebrengt zodat de politiek zich toch minstens een keer achter de oren gaat krabben.

Maar rellen, geweld, chaos en anarchie hoort daar niet bij.
riazopzondag 10 februari 2019 @ 02:09
ook in Bretagne was het raak

29js6sy.jpg
riazopzondag 10 februari 2019 @ 02:12
extreem rechtse en linkse gilets jaunes raken slaags in Lyon

the-eyezondag 10 februari 2019 @ 02:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 22:50 schreef Scarface88 het volgende:
Ik blijf me verbazen wanneer ik dit topic doorscrol en andere websites (geenstijl, dumpert enz). Dat er zoveel lui zijn die tegen de gele hesjes zijn en dingen roepen als "tijd dat de politie daar met scherp schiet." En het politiegeweld verheerlijken.

Dit soort mensen begrijpen het totaal niet en liggen graag krom voor de elite blijkbaar.
Zo maskeren ze hun eigen lafheid als anderen de kastanjes uit het vuur halen.
riazopzondag 10 februari 2019 @ 02:26
politieman kritisch op optreden politie

Scarface88zondag 10 februari 2019 @ 03:35
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:55 schreef Montagui het volgende:

[..]

Bent het helemaal eens dat het allemaal wat pittiger en ongehoorzamer mag. In mijn beleving neemt de politiek op dit moment demonstraties voor kennisgeving aan. Het wordt tijd dat demonstraties/stakingen toch een bepaalde mate van maatschappij ontwrichting met zich meebrengt zodat de politiek zich toch minstens een keer achter de oren gaat krabben.

Maar rellen, geweld, chaos en anarchie hoort daar niet bij.
In bepaalde mate is chaos en rellen prima. Maar als ze de ruiten ingooien van de lokale bakker of groenteboer en alles vernielen en leeghalen vind ik het ook te ver gaan. Daar raak je de elite niet mee maar alleen de hardwerkende burger.
Atakzondag 10 februari 2019 @ 05:13
Hoog tijd om de hesjes te bewapenen. Echt niet normaal hoe de crimineel Macron het land regeert.
Rolstoelvandaalzondag 10 februari 2019 @ 09:21
Gisteren op 3 verschillende Belgische zenders het journaal gekeken. (VRT, VTM en RTBF) Niet 1 melding werd er gemaakt over dit alles en over die grote betoging in Italië werd er ook helemaal niet gesproken.

Maar het wel uitgebreid hebben over nietszeggende items als jongeren die in een leegstaand ziekenhuis gaan woon als antikraak maatregel.
polderturkzondag 10 februari 2019 @ 09:27
Waarom stapt Macron niet af?
Patrice_Consignyzondag 10 februari 2019 @ 09:55
NOS = Lugenpresse:

nos.nl

'In heel Frankrijk waren zo'n 12.000 gele hesjes op pad om te demonstreren.'

bfmtl

Gilets jaunes: 51.400 manifestants en France ce samedi, selon l'Intérieur
mscholzondag 10 februari 2019 @ 10:54
quote:
10s.gif Op zondag 10 februari 2019 09:55 schreef Patrice_Consigny het volgende:
NOS = Lugenpresse:

nos.nl

'In heel Frankrijk waren zo'n 12.000 gele hesjes op pad om te demonstreren.'

bfmtl

Gilets jaunes: 51.400 manifestants en France ce samedi, selon l'Intérieur
de nos heeft gewoon iedereen die die dag een geel shirt droeg wijselijk niet meegeteld, en kijkt puur naar gele hesjes :+
Oud_studentzondag 10 februari 2019 @ 11:04
quote:
10s.gif Op zondag 10 februari 2019 09:55 schreef Patrice_Consigny het volgende:
NOS = Lugenpresse:

nos.nl

'In heel Frankrijk waren zo'n 12.000 gele hesjes op pad om te demonstreren.'

bfmtl

Gilets jaunes: 51.400 manifestants en France ce samedi, selon l'Intérieur
Macron is pro EU, daarom mag hij dit soort dingen doen.
Ook mag hij de staatsschuld met meer dan 3% laten toenemen, Italië niet, maar die zijn dan ook EU kritisch.
De staatsomroep manipuleert het nieuws.
riazopzondag 10 februari 2019 @ 13:03
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 09:21 schreef Rolstoelvandaal het volgende:
Gisteren op 3 verschillende Belgische zenders het journaal gekeken. (VRT, VTM en RTBF) Niet 1 melding werd er gemaakt over dit alles en over die grote betoging in Italië werd er ook helemaal niet gesproken.

Maar het wel uitgebreid hebben over nietszeggende items als jongeren die in een leegstaand ziekenhuis gaan woon als antikraak maatregel.
logisch

Ik denk dat de staat hun eigen volk niet op een idee wil brengen
riazopzondag 10 februari 2019 @ 13:04
edit
Zipportalzondag 10 februari 2019 @ 13:11
Bluesdudezondag 10 februari 2019 @ 13:23
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 13:03 schreef riazop het volgende:
(VRT, VTM
Het publiek is gelehesjesmoe. Na weken is het nog niet duidelijk wat men allemaal concreet wil en de beweging wordt in sommige steden gedomineerd door reltrappers

De VTM is een commerciële omroep .
De VTR is een publieke omroep maar er is geen ministerie die hen sommeert minder aandacht aan de gelehesjes te geven. Als zoiets gebeurt, dan was het al jaren geleden een schandaal geworden.
Atakzondag 10 februari 2019 @ 13:36
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 09:27 schreef polderturk het volgende:
Waarom stapt Macron niet af?
Napoleon complex.
riazopzondag 10 februari 2019 @ 14:51
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 13:23 schreef Bluesdude het volgende:

[..]


De VTM is een commerciële omroep .
De VTR is een publieke omroep maar er is geen ministerie die hen sommeert minder aandacht aan de gelehesjes te geven. Als zoiets gebeurt, dan was het al jaren geleden een schandaal geworden.
Je bent naief.

De politiek heeft een zeer grote vinger in de pap in deze media.
De VRT wordt direct sdoor hen betaald en de VTM moet de politiek nog steeds dankbaarheid betonen omdat ze al sinds 1989 de Hollandse commerciele zenders van de Vlaamse bodem weghield.
#ANONIEMzondag 10 februari 2019 @ 14:59
quote:
1s.gif Op zondag 10 februari 2019 13:36 schreef Atak het volgende:

[..]

Napoleon complex.
Ik vergeleek hem al veel eerder met deze, let op mijn woorden.
riazopzondag 10 februari 2019 @ 17:57
Bluesdudezondag 10 februari 2019 @ 18:34
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 14:51 schreef riazop het volgende:

[..]

Je bent naief.

Nee hoor.. ik ben realistisch..
StephanLzondag 10 februari 2019 @ 20:13
In het volgende filmpje zie je ook beelden van Parijs van gister. Hij begint op 16:14, daarop zie je de gozer die zijn hand kwijt is, meegenomen worden door wat agenten achter de muren van Assemblee.


En op deze link een kort fragment van de oorzaak
#ANONIEMdinsdag 12 februari 2019 @ 10:06
SimplyBeautific twitterde op donderdag 07-02-2019 om 22:48:31 Hysterical!! Protester with a trumpet plays the Imperial March of Star Wars as #Macron Stormtroopers pass by during #ActeXII. #GiletsJaunes #YellowVests https://t.co/vWkanHwtCK reageer retweet
Lol lol.

SimplyBeautific twitterde op maandag 04-02-2019 om 09:27:32 Video from this past Saturday of #YellowVests protesters in the automobile stronghold of #Stuttgart. Looks like the #GiletsJaunes have officially made their way to Germany! They are protesting diesel driving bans and in effect saying NO! to #UN Agenda 21. #Globalism https://t.co/eCymjzQYga reageer retweet
Hier heb ik helemaal niets over gelezen? Aardig wat mensen in Stuttgart.
StephanLwoensdag 13 februari 2019 @ 18:19

Live protest voor die gozer die zijn hand verloor.
Zipportaldonderdag 14 februari 2019 @ 13:05
Jaar celstraf voor Franse oud-bokser die agenten te lijf ging

https://www.ad.nl/politie(...)-lijf-ging~a54ef4cc/
chroestjovdonderdag 14 februari 2019 @ 19:09
BasedPoland twitterde op zondag 10-02-2019 om 21:00:36 Crazy video from yesterday's #GiletsJaunes protest in the city of #Metz.Medics form a ring around a wounded man to treat him for his injuries.Police finds it funny to target practice shooting tear gas at them...Are you proud #Macron & #Castener?Where is the media & EU? https://t.co/ZjyrycOXB9 reageer retweet
chroestjovdonderdag 14 februari 2019 @ 19:10
BasedPoland twitterde op woensdag 13-02-2019 om 11:08:49 The subway in #Paris is far from its glory days...Will #France ever recover? https://t.co/o1HVku5TGm reageer retweet
chroestjovdonderdag 14 februari 2019 @ 19:16
BasedPoland twitterde op zondag 10-02-2019 om 12:31:05 More & more videos of police brutality coming out from #Macron's #France after yesterday's #Acte13 #ActeXIII demonstrations by the anti-globalist #GiletsJaunes movementIn this one from #Paris, they abuse a woman sitting on her knees...Silence from mainstream media & Brussels https://t.co/iDOzkXB0dl reageer retweet
StephanLdonderdag 14 februari 2019 @ 19:19
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 19:09 schreef chroestjov het volgende:
BasedPoland twitterde op zondag 10-02-2019 om 21:00:36 Crazy video from yesterday's #GiletsJaunes protest in the city of #Metz.Medics form a ring around a wounded man to treat him for his injuries.Police finds it funny to target practice shooting tear gas at them...Are you proud #Macron & #Castener?Where is the media & EU? https://t.co/ZjyrycOXB9 reageer retweet
Wel goed dat ze dit filmen dan. Ik ben geen voorstander om alles te filmen maar in dit geval ^O^
Hathordonderdag 14 februari 2019 @ 19:55
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 19:19 schreef StephanL het volgende:

[..]

Wel goed dat ze dit filmen dan. Ik ben geen voorstander om alles te filmen maar in dit geval ^O^
Beetje achterstallig onderhoud. :')
Montaguivrijdag 15 februari 2019 @ 00:03
Euh....
JoostNiemoller twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:49:42 Brekend en kan dus totaal ontaarden. Maar niet geheel onverwacht. Paramilitairen kondigen aan de gele hesjes in Frankrijk te gaan steunen tegen de macht van leger en politie. https://t.co/bEszyZIIfO reageer retweet
LPLdirect twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:17:42 🔴🇫🇷 [URGENT] Christophe Chalençon annonce que des paramilitaires sont prêts à soutenir les #GiletsJaunes pour renverser militairement le pouvoir. L'interview (en caméra cachée) de @PiazzapulitaLA7 est glaçante. #DiMaio avait rencontré cet homme. #Macron https://t.co/4xLR6sMF2n reageer retweet
riazopvrijdag 15 februari 2019 @ 00:52
Het wordt overal warmer in FR dit weekenn

Gaan de boys uit de banlieue nu serieus meevechten? Of wachten ze op 25°C?
riazopvrijdag 15 februari 2019 @ 00:52
edit
chroestjovvrijdag 15 februari 2019 @ 00:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 00:03 schreef Montagui het volgende:
Euh....
JoostNiemoller twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:49:42 Brekend en kan dus totaal ontaarden. Maar niet geheel onverwacht. Paramilitairen kondigen aan de gele hesjes in Frankrijk te gaan steunen tegen de macht van leger en politie. https://t.co/bEszyZIIfO reageer retweet
LPLdirect twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:17:42 🔴🇫🇷 [URGENT] Christophe Chalençon annonce que des paramilitaires sont prêts à soutenir les #GiletsJaunes pour renverser militairement le pouvoir. L'interview (en caméra cachée) de @:PiazzapulitaLA7 est glaçante. #DiMaio avait rencontré cet homme. #Macron https://t.co/4xLR6sMF2n reageer retweet
3530692.gif
Hathorvrijdag 15 februari 2019 @ 01:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 00:52 schreef riazop het volgende:
Het wordt overal warmer in FR dit weekenn

Gaan de boys uit de banlieue nu serieus meevechten? Of wachten ze op 25°C?
Dan zie ik dat als een legitieme manier om die banlieus eindelijk een schoon te vegen. ik mag hopen dat het tuig in die wijken denkt dat hun tijd is aangebroken, dan is het meteen afgelopen met ze.
riazopvrijdag 15 februari 2019 @ 01:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 01:00 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dan zie ik dat als een legitieme manier om die banlieus eindelijk een schoon te vegen. ik mag hopen dat het tuig in die wijken denkt dat hun tijd is aangebroken, dan is het meteen afgelopen met ze.
Welnee

Als de banlieue mee gaan vechten betekent dat het EINDSPEL voor Macron.

die strijd kan hij alleen winnen met een grootschalige inzet van het leger

dat durft ie niet
Hathorvrijdag 15 februari 2019 @ 01:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 01:17 schreef riazop het volgende:

[..]

Welnee

Als de banlieue mee gaan vechten betekent dat het EINDSPEL voor Macron.

die strijd kan hij alleen winnen met een grootschalige inzet van het leger

dat durft ie niet
Als het tuig uit de banlieus mee gaan doen, met al hun vuurwapens, is dat wel wat meer dan een gele hesjes protest, en dan gaat het leger echt wel worden ingezet. En dan hou je hart maar vast, want als je ziet hoe ze nu al met de 'kalme" protestanten omgaan, dan kun je je wel voorstellen wat er gaat gebeuren als de tegenpartij zelf ook geweld gaat gebruiken. Dan is het dus Syrie 2.0
Metro2005vrijdag 15 februari 2019 @ 10:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 01:17 schreef riazop het volgende:

[..]

Welnee

Als de banlieue mee gaan vechten betekent dat het EINDSPEL voor Macron.

die strijd kan hij alleen winnen met een grootschalige inzet van het leger

dat durft ie niet
Die lui in de banlieus gaan echt niet meevechten. In elk geval niet voor een beter loon of lagere belastingen aangezien die in grote getale niet werken en juist volledig afhankelijk zijn van de overheid. Het zal eerder een clash worden tussen de gele hesjes en de bewoners van de banlieus.
Zipportalvrijdag 15 februari 2019 @ 10:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 00:03 schreef Montagui het volgende:
Euh....
JoostNiemoller twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:49:42 Brekend en kan dus totaal ontaarden. Maar niet geheel onverwacht. Paramilitairen kondigen aan de gele hesjes in Frankrijk te gaan steunen tegen de macht van leger en politie. https://t.co/bEszyZIIfO reageer retweet
LPLdirect twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:17:42 🔴🇫🇷 [URGENT] Christophe Chalençon annonce que des paramilitaires sont prêts à soutenir les #GiletsJaunes pour renverser militairement le pouvoir. L'interview (en caméra cachée) de @:PiazzapulitaLA7 est glaçante. #DiMaio avait rencontré cet homme. #Macron https://t.co/4xLR6sMF2n reageer retweet
tenor.gif?itemid=5437246
Oud_studentvrijdag 15 februari 2019 @ 10:44
Hoe laat gaat het morgen weer beginnen :)
Macron heeft afgezegd voor de veligheidsconferentie in Duitsland, oorzaak gele vestjes?
#ANONIEMvrijdag 15 februari 2019 @ 10:49
Zou het nu voor de echt beginnen dan?
riazopvrijdag 15 februari 2019 @ 10:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 01:21 schreef Hathor het volgende:

[..]

Als het tuig uit de banlieus mee gaan doen, met al hun vuurwapens, is dat wel wat meer dan een gele hesjes protest, en dan gaat het leger echt wel worden ingezet. En dan hou je hart maar vast, want als je ziet hoe ze nu al met de 'kalme" protestanten omgaan, dan kun je je wel voorstellen wat er gaat gebeuren als de tegenpartij zelf ook geweld gaat gebruiken. Dan is het dus Syrie 2.0
Maar er is ook hulp uit militaire hoek voor de Gele Vestjes
Volgens Christophe Chalençon staan er para's klaar om mee te vechten tegen de politieke repressie.

riazopvrijdag 15 februari 2019 @ 10:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 10:34 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Die lui in de banlieus gaan echt niet meevechten. In elk geval niet voor een beter loon of lagere belastingen aangezien die in grote getale niet werken en juist volledig afhankelijk zijn van de overheid.
Misschien dat Macron de deuren voor massa immigratie nog iets verder kan opendoen om de mannen uit de voorsteden tevreden te houden?
mscholvrijdag 15 februari 2019 @ 10:54
ik kom toch niet net aan in een beginnende burgeroorlog?
Starhoppervrijdag 15 februari 2019 @ 10:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 00:03 schreef Montagui het volgende:
Euh....
JoostNiemoller twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:49:42 Brekend en kan dus totaal ontaarden. Maar niet geheel onverwacht. Paramilitairen kondigen aan de gele hesjes in Frankrijk te gaan steunen tegen de macht van leger en politie. https://t.co/bEszyZIIfO reageer retweet
LPLdirect twitterde op donderdag 14-02-2019 om 23:17:42 🔴🇫🇷 [URGENT] Christophe Chalençon annonce que des paramilitaires sont prêts à soutenir les #GiletsJaunes pour renverser militairement le pouvoir. L'interview (en caméra cachée) de @:PiazzapulitaLA7 est glaçante. #DiMaio avait rencontré cet homme. #Macron https://t.co/4xLR6sMF2n reageer retweet
:o :o :o :o :o :o
Dus er komt helemaal geen ME meer in actie?
#ANONIEMvrijdag 15 februari 2019 @ 11:00
quote:
12s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 10:54 schreef mschol het volgende:
ik kom toch niet net aan in een beginnende burgeroorlog?
Kan ik je niet vertellen een vonkje kan genoeg zijn vermoed ik?
Starhoppervrijdag 15 februari 2019 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 10:50 schreef riazop het volgende:

[..]

Maar er is ook hulp uit militaire hoek voor de Gele Vestjes
Volgens Christophe Chalençon staan er para's klaar om mee te vechten tegen de politieke repressie.


Je weet dat paramilitairen gewoon de Gendarmerie is? Geen soldaten ofzo die gaan vechten met tanks enzo.
riazopvrijdag 15 februari 2019 @ 11:04
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 11:01 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Je weet dat paramilitairen gewoon de Gendarmerie is? Geen soldaten ofzo die gaan vechten met tanks enzo.
Eens er tanks moeten rijden door de provincie om het volk rustig te houden is de Macron administratie politiek dood.
sp3cvrijdag 15 februari 2019 @ 11:17
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 11:01 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Je weet dat paramilitairen gewoon de Gendarmerie is? Geen soldaten ofzo die gaan vechten met tanks enzo.
volgens mij bedoelen ze in dit geval wappies die in het bos en gekleed als commando's op blikjes staan te schieten als voorbereiding op de altijd aanstaande burgeroorlog

niet de Marechaussee ofzo
Starhoppervrijdag 15 februari 2019 @ 11:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 11:17 schreef sp3c het volgende:

[..]

volgens mij bedoelen ze in dit geval wappies die in het bos en gekleed als commando's op blikjes staan te schieten als voorbereiding op de altijd aanstaande burgeroorlog
Ah, gewoon antifa's dus? _O- _O- _O-

Wikipedia zegt in ieder geval dit:

Gendarmerie Nationale - Paramilitair: Dagelijkse rechtshandhaving (en een formatie kustwacht onder het bevel van de Franse marine). Ook nemen eenheden van de Gendarmerie deel aan Franse buitenlandse operaties, met het verstrekken van gespecialiseerde rechtshandhaving en specifieke rollen
sp3cvrijdag 15 februari 2019 @ 11:27
quote:
6s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 11:21 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ah, gewoon antifa's dus? _O- _O- _O-

Wikipedia zegt in ieder geval dit:

Gendarmerie Nationale - Paramilitair: Dagelijkse rechtshandhaving (en een formatie kustwacht onder het bevel van de Franse marine). Ook nemen eenheden van de Gendarmerie deel aan Franse buitenlandse operaties, met het verstrekken van gespecialiseerde rechtshandhaving en specifieke rollen
ja maar ik denk niet dat ze die bedoelen hoor, dat is gewoon militaire politie
Bluesdudevrijdag 15 februari 2019 @ 11:47
quote:
Christophe Chalençon, figuur van gele vesten in de Vaucluse, werd ondervraagd over zijn ontmoeting met Luigi di Maio, leider van de 5-sterren beweging (M5S, antisystem), op 5 februari in de regio Parijs. Klaarblijkelijk niet wetend dat hij nog steeds gefilmd is, maakt de man verrassende opmerkingen, die je kunt horen in de fragmentuitzending onder deze donderdag 14 februari.

Omdat hij gelooft dat hij "veel risico's loopt", zorgt het gele vest ervoor dat "hij tot het einde van zijn overtuigingen zal gaan", "omdat als ze een kogel door mijn hoofd steken, Macron naar de guillotine ging". "Als ze er een krijgen, hebben we mensen, paramilitairen die klaar zijn om in te grijpen, omdat ze ook de macht willen verminderen", zegt hij.
Dus een gelehesjes club heeft een militie geformeerd ( met wapens?) die kunnen meerellen?
Aldus Christophe Chalençon.
Originele bron.
en de vertaling met translate.google
sp3cvrijdag 15 februari 2019 @ 11:51
staat niets over wapens
riazopvrijdag 15 februari 2019 @ 12:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 11:51 schreef sp3c het volgende:
staat niets over wapens
beter niet over te praten

hoe dan ook, vandaag weer popcorn inslaan
StephanLzaterdag 16 februari 2019 @ 11:03
Ze staan al op de rotonde van de Arc de Triomphe :P

https://www.pscp.tv/w/1mnGeOOazAExX?q=gilet