abonnement Unibet Coolblue
pi_184908176




Land of the free. Home of the brave.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 01:12:13 #2
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_184908197
Om m'n post niet verloren te laten gaan:

Zou zo'n David Wagner die bij Huddersfield zat onhaalbaar zijn?
pi_184908221
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 01:12 schreef hhh38 het volgende:
Om m'n post niet verloren te laten gaan:

Zou zo'n David Wagner die bij Huddersfield zat onhaalbaar zijn?
Wat zou hem een geschikte trainer voor Feyenoord maken dan?
Oh.
  Moderator zaterdag 9 februari 2019 @ 01:49:30 #4
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_184908523
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 23:54 schreef macca728 het volgende:

[..]

Wie wil jij dan ? Een trainer met reputatie ? Dan krijg je iemand als Dick.
Niets mis met Steijn of Fraser
Niets mis met Steijn of Fraser? Serieus?

Henkie Fraser, die Sparta niet eens aan de praat krijgt. Lekker met 3-0 van Twente verliezen en sinds de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen. Als je heel eerlijk bent moet je toegeven dat Fraser nog nooit heeft laten zien een toptrainer te zijn. Ook zijn passages bij ADO en Vitesse waren niet heel bijzonder. Won bij Vitesse wel de beker, maar dat lukt Gio ook. Hij staat een soort voetbal voor dat heel gedateerd is. Kan ook niet echt omgaan met de huidige generatie voetballers, want hij is altijd alleen maar aan het klagen over hun mentaliteit. Zijn oplossing daarvoor is ook altijd dezelfde: een paar nieuwe spelers halen. Heeft nu bij Sparta zo ongeveer het beste materiaal van de KKD, maar toch kwamen er in de winterstop weer drie spelers bij. Drie spelers die dan weer de jeugd in de weg staan, terwijl Sparta een behoorlijk goede jeugd heeft. Daar doet Fraser niets mee, dat vindt hij maar ingewikkeld. Zo'n Dervisoglu is bijvoorbeeld een groot talent, maar tegelijkertijd ook een jongen met een lastig karakter. Je zou kunnen proberen om zo'n jongen voor je te winnen omdat hij met zijn kwaliteiten het verschil kan maken, maar veldmaarschalk Fraser zet zo'n jongen op de bank in een poging enorm veel autoriteit uit te stralen en indruk te maken. Werkt natuurlijk niet, maar het is wel lekker stoer. Dat ga je bij Feyenoord ook krijgen. Van het gedroomde viersporenbeleid komt niet veel terecht als de trainer blijkbaar veel moeite heeft om met 'Generatie Z' om te gaan.

Zijn prestaties bij ADO zijn vergelijkbaar met die van Groenendijk nu. Toch heeft nog niemand Groenendijk als potentiële trainer genoemd. Wat is het verschil tussen die twee? Allebei vervelende figuren die vooral klagen in de media en hun teams wanstaltig voetbal laten spelen. Maar de ene heeft voor Feyenoord gespeeld en de ander niet. Kortom, op basis van vals sentiment wordt Fraser genoemd. Want het is een échte Feyenoorder. Hij kent de club, de stad, ligt goed bij het publiek. Allemaal drogredenen. Er is geen enkel inhoudelijk argument te bedenken waarom hij trainer van Feyenoord zou moeten worden. Laten we dus Fraser nooit meer noemen als kandidaat, bij voorbaat dank.

Dan Steijn, die het nu leuk doet bij VVV. Al is leuk relatief, de supporters daar krijgen weinig moois voorgeschoteld. Steijn is een pragmatische trainer, wat in de praktijk neerkomt op een behoudende speelstijl. Lekker een beetje counteren, wat bij VVV ook makkelijk kan. Als je alleen maar moet denken aan lijfsbehoud valt het te billijken, maar de ambities zouden bij Feyenoord toch iets hoger moeten liggen. Kan Steijn ook aanvallend voetbal spelen? Niemand die het weet. Je neemt dus een enorm risico door hem aan te stellen, omdat hij zijn geliefde spelletje bij VVV nooit kan spelen bij Feyenoord. Tegen VVV gaan ploegen zich niet zo snel ingraven, tegen Feyenoord juist wel. De ruimte die de spelers van VVV hebben krijgen de spelers van Feyenoord in dat soort wedstrijden niet. Dan zul je dus met een ander plan moeten komen, een plan dat Gio en zijn assistenten tot nu toe nog nooit hebben kunnen bedenken. Kan Steijn dat wel? Misschien, maar je hebt geen enkele zekerheid. Op voorhand lijkt het een type coach waar Feyenoord totaal geen behoefte aan heeft. Iedereen is wel klaar met het zaadvoetbal dat Feyenoord nu speelt, mensen zijn toe aan een beetje spanning en sensatie. En dan noem je trainers als Fraser en Steijn? Als de sfeer in het stadion nu al tam is en de boel niet eens uitverkocht raakt zal dat met die trainers alleen maar erger worden. Niet bepaald de richting die je op wil gaan.

Feyenoord heeft behoefte aan een opwindende coach, die Feyenoord aan het voetballen kan krijgen. Daar moet het spelersmateriaal ook wel op aansluiten, dus is er ook behoefte aan een nieuwe TD. Het valse sentiment dat steeds wordt gecreëerd rond Feyenoord moet een keer verdwijnen. Alsof de fans alleen maar houden van harde werkers. Iedereens favoriete Feyenoorder van het moment zal Van Persie zijn. Niet echt een harde werker, maar wel een krankzinnig goede voetballer. Daarna kom je uit bij Berghuis denk ik, ook eerder een mooie voetballer dan een werkertje. Kortom, dat gelul over mentaliteit en hard werken is echt volslagen onzin. De club wordt gerund alsof we ons nog steeds ergens in je jaren '70 bevinden ofzo. Feyenoord lijkt van de karikaturen aan elkaar te hangen.

Het is tijd voor nieuwe impulsen, die waarschijnlijk niet uit Nederland gaan komen. Er zijn in Nederland amper goede trainers te vinden, dankzij de KNVB-dwangbuis waar iedere potentiële trainer in gestopt wordt. Maar weinigen weten daaraan te ontsnappen. Steijn en Fraser zijn misschien iets pragmatischer en houden niet aan alle KNVB-wijsheden vast, maar aan het eind van de dag staren ze toch ook vooral naar hun eigen navel. Laten we niet aan deze floptrainers beginnen. Laten we een keer voor een buitenlander gaan. De in deze reeks eerder geopperde Zorniger zou bijvoorbeeld een mooie keus zijn. Dan weet je in ieder geval dat je een moderne trainer krijgt die niet zit vastgeketend aan de 'Hollandse School'. Bijkomend voordeel is dat je dan ook niet over een jaar vastzit aan Kuyt, want dat is nog wel het belachelijkste onderdeel van het hele verhaal. Kuyt nu al naar voren proberen te schuiven, op basis van wat in godsnaam? Omdat hij zo goed ligt bij de fans? Het lijkt de enige voorwaarde te zijn, wat direct aantoont hoe amateuristisch het er bij de club aan toe gaat.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zaterdag 9 februari 2019 @ 02:08:23 #5
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_184908680
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 01:14 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Wat zou hem een geschikte trainer voor Feyenoord maken dan?
Intelligente man, dat is al mooi meegenomen. Heeft na zijn carrière een aantal jaar gestudeerd, sportwetenschappen onder meer. Altijd wel lekker als een trainer een gedegen opleiding heeft gehad en niet puur parasiteert op de eigen ervaringen als voetballer. Hij komt ook behoorlijk goed uit z'n woorden en is prima in staat om uit te leggen wat hij doet, wat wel eens lekker is na al die jaren open deuren intrappen en zo min mogelijk zeggen met Gio.

Verder is hij een redelijk typische moderne Duitse trainer. Veel opgetrokken met Klopp, dus bepaalde ideeën over voetbal komen wel overeen. Van een beetje gegenpressung is hij niet vies. Hij heeft wel zijn eigen ideeën kunnen ontwikkelen in de jaren dat hij als jeugdtrainer actief is geweest. Een redelijk logische opbouw van zijn carrière gehad, met eerst een aantal jeugdploegen, het tweede elftal van Dortmund en daarna pas de stap naar een eerste elftal. Toevallig kwam hij uit bij Huddersfield Town, een club van helemaal niets. In de tactisch leproze Championship wist hij met relatief beperkte middelen de club naar de Premier League te leiden. Dat was al een wonder op zich, maar dat hij zich daarna wist te handhaven in de PL was nog knapper. Want goed was de selectie van Huddersfield niet echt. Hij kocht alleen wel redelijk slim in, haalde onder meer een paar Duitsers waar niemand echt vertrouwen in had maar die wel in zijn systeem bleken te passen. Er zat dus een idee achter het beleid, zowaar. Schrikken ze in Rotterdam misschien van, maar toch.

Het prettige is ook dat Wagner zijn opstelling en tactiek durft aan te passen aan de tegenstander. Daar staat in Nederland zo ongeveer de doodstraf op, want je moet altijd uitgaan van je eigen kracht. Een nieuwe lichting trainers uit Duitsland denkt daar toch wat anders over en gaat wat realistischer te werk. Tegen Ajax speel je nu eenmaal anders dan tegen Excelsior, tenzij je Giovanni van Bronckhorst heet. Een trainer die meerdere formaties weet in te slijpen zou ook wel eens een keer een welkome afwisseling zijn. Zelfs één formatie met één bepaald plan zou al een vooruitgang zijn. Wagner heeft aangetoond dat op z'n minst te kunnen.

Dit seizoen ging het wel goed mis, maar de verantwoordelijkheid daarvoor schijnt ook deels te liggen bij de nieuwe TD (die inmiddels ook alweer vertrokken is) die een aantal slechte spelers haalde. Hoe het precies zat doet er verder ook niet toe, aangezien ik me niet kan voorstellen dat iemand in het Maasgebouw ooit zijn naam gaat noemen.

En als de naam wel genoemd zou worden moet je nog maar afwachten of het realistisch is. Vanuit de PL ga je niet zo snel naar Feyenoord denk ik. Hij zal ongetwijfeld aanbiedingen uit de Bundesliga krijgen. Hoffenheim is bijvoorbeeld op zoek naar een opvolger voor Nagelsmann. Marco Rose van Salzburg is de gedroomde kandidaat, maar als hij het niet wordt zullen ze uitkomen bij Wagner, want die heeft een verleden bij de club en de (voormalige) geldschieter is een fan van zijn werk. Enfin, maar goed. Het zou wel lekker zijn als vanuit de media dat soort namen een keer genoemd worden, want waar ze bij o.a. het AD en VI mee op de proppen komen is bijna net zo lamlendig en inspiratieloos als Feyenoord zelf. De club is best dood, eigenlijk.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_184908702
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 01:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Niets mis met Steijn of Fraser? Serieus?

Henkie Fraser, die Sparta niet eens aan de praat krijgt. Lekker met 3-0 van Twente verliezen en sinds de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen. Als je heel eerlijk bent moet je toegeven dat Fraser nog nooit heeft laten zien een toptrainer te zijn. Ook zijn passages bij ADO en Vitesse waren niet heel bijzonder. Won bij Vitesse wel de beker, maar dat lukt Gio ook. Hij staat een soort voetbal voor dat heel gedateerd is. Kan ook niet echt omgaan met de huidige generatie voetballers, want hij is altijd alleen maar aan het klagen over hun mentaliteit. Zijn oplossing daarvoor is ook altijd dezelfde: een paar nieuwe spelers halen. Heeft nu bij Sparta zo ongeveer het beste materiaal van de KKD, maar toch kwamen er in de winterstop weer drie spelers bij. Drie spelers die dan weer de jeugd in de weg staan, terwijl Sparta een behoorlijk goede jeugd heeft. Daar doet Fraser niets mee, dat vindt hij maar ingewikkeld. Zo'n Dervisoglu is bijvoorbeeld een groot talent, maar tegelijkertijd ook een jongen met een lastig karakter. Je zou kunnen proberen om zo'n jongen voor je te winnen omdat hij met zijn kwaliteiten het verschil kan maken, maar veldmaarschalk Fraser zet zo'n jongen op de bank in een poging enorm veel autoriteit uit te stralen en indruk te maken. Werkt natuurlijk niet, maar het is wel lekker stoer. Dat ga je bij Feyenoord ook krijgen. Van het gedroomde viersporenbeleid komt niet veel terecht als de trainer blijkbaar veel moeite heeft om met 'Generatie Z' om te gaan.

Zijn prestaties bij ADO zijn vergelijkbaar met die van Groenendijk nu. Toch heeft nog niemand Groenendijk als potentiële trainer genoemd. Wat is het verschil tussen die twee? Allebei vervelende figuren die vooral klagen in de media en hun teams wanstaltig voetbal laten spelen. Maar de ene heeft voor Feyenoord gespeeld en de ander niet. Kortom, op basis van vals sentiment wordt Fraser genoemd. Want het is een échte Feyenoorder. Hij kent de club, de stad, ligt goed bij het publiek. Allemaal drogredenen. Er is geen enkel inhoudelijk argument te bedenken waarom hij trainer van Feyenoord zou moeten worden. Laten we dus Fraser nooit meer noemen als kandidaat, bij voorbaat dank.

Dan Steijn, die het nu leuk doet bij VVV. Al is leuk relatief, de supporters daar krijgen weinig moois voorgeschoteld. Steijn is een pragmatische trainer, wat in de praktijk neerkomt op een behoudende speelstijl. Lekker een beetje counteren, wat bij VVV ook makkelijk kan. Als je alleen maar moet denken aan lijfsbehoud valt het te billijken, maar de ambities zouden bij Feyenoord toch iets hoger moeten liggen. Kan Steijn ook aanvallend voetbal spelen? Niemand die het weet. Je neemt dus een enorm risico door hem aan te stellen, omdat hij zijn geliefde spelletje bij VVV nooit kan spelen bij Feyenoord. Tegen VVV gaan ploegen zich niet zo snel ingraven, tegen Feyenoord juist wel. De ruimte die de spelers van VVV hebben krijgen de spelers van Feyenoord in dat soort wedstrijden niet. Dan zul je dus met een ander plan moeten komen, een plan dat Gio en zijn assistenten tot nu toe nog nooit hebben kunnen bedenken. Kan Steijn dat wel? Misschien, maar je hebt geen enkele zekerheid. Op voorhand lijkt het een type coach waar Feyenoord totaal geen behoefte aan heeft. Iedereen is wel klaar met het zaadvoetbal dat Feyenoord nu speelt, mensen zijn toe aan een beetje spanning en sensatie. En dan noem je trainers als Fraser en Steijn? Als de sfeer in het stadion nu al tam is en de boel niet eens uitverkocht raakt zal dat met die trainers alleen maar erger worden. Niet bepaald de richting die je op wil gaan.

Feyenoord heeft behoefte aan een opwindende coach, die Feyenoord aan het voetballen kan krijgen. Daar moet het spelersmateriaal ook wel op aansluiten, dus is er ook behoefte aan een nieuwe TD. Het valse sentiment dat steeds wordt gecreëerd rond Feyenoord moet een keer verdwijnen. Alsof de fans alleen maar houden van harde werkers. Iedereens favoriete Feyenoorder van het moment zal Van Persie zijn. Niet echt een harde werker, maar wel een krankzinnig goede voetballer. Daarna kom je uit bij Berghuis denk ik, ook eerder een mooie voetballer dan een werkertje. Kortom, dat gelul over mentaliteit en hard werken is echt volslagen onzin. De club wordt gerund alsof we ons nog steeds ergens in je jaren '70 bevinden ofzo. Feyenoord lijkt van de karikaturen aan elkaar te hangen.

Het is tijd voor nieuwe impulsen, die waarschijnlijk niet uit Nederland gaan komen. Er zijn in Nederland amper goede trainers te vinden, dankzij de KNVB-dwangbuis waar iedere potentiële trainer in gestopt wordt. Maar weinigen weten daaraan te ontsnappen. Steijn en Fraser zijn misschien iets pragmatischer en houden niet aan alle KNVB-wijsheden vast, maar aan het eind van de dag staren ze toch ook vooral naar hun eigen navel. Laten we niet aan deze floptrainers beginnen. Laten we een keer voor een buitenlander gaan. De in deze reeks eerder geopperde Zorniger zou bijvoorbeeld een mooie keus zijn. Dan weet je in ieder geval dat je een moderne trainer krijgt die niet zit vastgeketend aan de 'Hollandse School'. Bijkomend voordeel is dat je dan ook niet over een jaar vastzit aan Kuyt, want dat is nog wel het belachelijkste onderdeel van het hele verhaal. Kuyt nu al naar voren proberen te schuiven, op basis van wat in godsnaam? Omdat hij zo goed ligt bij de fans? Het lijkt de enige voorwaarde te zijn, wat direct aantoont hoe amateuristisch het er bij de club aan toe gaat.
In grote lijnen ben ik t eens met je verhaal. Vind het alleen slap dat je de zogenaamde keerzijde: mooi voetbal tegen hard werken aanhaalt. Volgens mij kunnen en horen die 2 hand in hand te gaan en al helemaal bij Feyenoord. Desalniettemin zie ik ook dat het sentiment der vluchtige gedachten hoogtij maakt i.d. Kuip en daaromheen. En dat is wel een mooi iets eigenlijk. Echter je beleid daarin voeren slaat natuurlijk nergens op.
Verder is mijn favoriete voetballer absoluut geen Van Persie of Berghuis momenteel maar ben ik meer fan van een Toornstra, Botteghin of een Haps.
Niet dat dat inhoudt dat ik van "harde werkers" houd en een hekel heb aan "mooie voetballers" maar als iemand wel de techniek heeft maar daarnaast een uitstraling dat die techniek ook t enige is wat die nodig heeft, houdt t bij mij heel snel op.
Leuk dat je goed kan voetballen maar dan noem t maar Des Feyenoords dat wanneer ik op de tribune sta liever iemand zie die vol gefocust jet blubber voor de ogen werkt dan iemand die heel goed kan voetballen maar er als een zoutzak rondloopt.

Maar dan nog blijft dit mijn mening en mag zulks sentiment geen invloed hebben op de bestuurlijke keuzes.
En als ik echt alleen maar sierlijke dansende schone voetballende godenzonen had willen zien was ik wel voor Ajax geworden/geweest.

Nja, laat ik t erop houden dat ik van mening ben dat de hele discussie waarin Hard Werken als valkuil wordt tegenovergesteld aan goed en mooi voetbal dan wel vice versa onnodig is omdat het objectief geleuter is dat voortkomt uit sentimenten die nu eenmaal rondom deze club hangen.

[ Bericht 0% gewijzigd door HetDonkertAan op 09-02-2019 02:21:34 ]
pi_184908704
Feyenoord kan wel willen maar niet elke trainer wil Feyenoord. Zo simpel is het eenmaal. Dan blijft er al snel een klein groepje beperkte keus over.
Land of the free. Home of the brave.
pi_184908713
T is gewoon een hoop populistisch gelul. Daar komt t op neer. Beter staan we er morgen gewoon weer.
pi_184908741
Qua trainer zou ik Steve Mcclaren wel graag willen zien in De Kuip. Die Schot die kampioen werd met Twente.
pi_184908867
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 02:16 schreef HetDonkertAan het volgende:
Qua trainer zou ik Steve Mcclaren wel graag willen zien in De Kuip. Die Schot die kampioen werd met Twente.
McClaren :D Dan weet je zeker dat je niks wint. En het is een Engelsman trouwens.
Land of the free. Home of the brave.
  Moderator zaterdag 9 februari 2019 @ 07:50:57 #11
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_184909931
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 22:00 schreef ace_eleven het volgende:

[..]

Wel liever Steijn ja, maar wel liever Fraser dan Jans hoor :o
Steijn _O_

De man die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat het machtige VVV niet is gedegradeerd uit de eredivisie.

Wát een staat van dienst deze man _O_
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  zaterdag 9 februari 2019 @ 08:20:57 #12
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_184910191
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 02:12 schreef Scarface88 het volgende:
Feyenoord kan wel willen maar niet elke trainer wil Feyenoord. Zo simpel is het eenmaal. Dan blijft er al snel een klein groepje beperkte keus over.
Helaas de vloek van de Eredivisie, voor grote namen moet je hopen op spelers met een verleden boj de club zoals nu bij PSV en Feyenoord.

Want je keuzepoel is inderdaad heel klein in de Eredivisie. Niet voor niks zitten ze bij onze noorderburen met Ten Hag na een nog ridiculere Keizer.
Laffe huichelaar
pi_184910841
R_R, zoveel waarheden in 1 post _O_ .

Wat is nou eigenlijk de argumentatie van Feyenoord om per se een Nederlandse trainer te willen?

Als de club echt ooit nog vooruit wil is het een absolute vereiste om juist geen Nederlandse trainer meer te nemen, want uit die KNVB trainersopleiding komt echt per definitie niks goeds.

[ Bericht 19% gewijzigd door Pistolero op 09-02-2019 09:31:46 ]
  Moderator zaterdag 9 februari 2019 @ 09:33:49 #14
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_184910991
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 02:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Intelligente man, dat is al mooi meegenomen. Heeft na zijn carrière een aantal jaar gestudeerd, sportwetenschappen onder meer. Altijd wel lekker als een trainer een gedegen opleiding heeft gehad en niet puur parasiteert op de eigen ervaringen als voetballer. Hij komt ook behoorlijk goed uit z'n woorden en is prima in staat om uit te leggen wat hij doet, wat wel eens lekker is na al die jaren open deuren intrappen en zo min mogelijk zeggen met Gio.

Verder is hij een redelijk typische moderne Duitse trainer. Veel opgetrokken met Klopp, dus bepaalde ideeën over voetbal komen wel overeen. Van een beetje gegenpressung is hij niet vies. Hij heeft wel zijn eigen ideeën kunnen ontwikkelen in de jaren dat hij als jeugdtrainer actief is geweest. Een redelijk logische opbouw van zijn carrière gehad, met eerst een aantal jeugdploegen, het tweede elftal van Dortmund en daarna pas de stap naar een eerste elftal. Toevallig kwam hij uit bij Huddersfield Town, een club van helemaal niets. In de tactisch leproze Championship wist hij met relatief beperkte middelen de club naar de Premier League te leiden. Dat was al een wonder op zich, maar dat hij zich daarna wist te handhaven in de PL was nog knapper. Want goed was de selectie van Huddersfield niet echt. Hij kocht alleen wel redelijk slim in, haalde onder meer een paar Duitsers waar niemand echt vertrouwen in had maar die wel in zijn systeem bleken te passen. Er zat dus een idee achter het beleid, zowaar. Schrikken ze in Rotterdam misschien van, maar toch.

Het prettige is ook dat Wagner zijn opstelling en tactiek durft aan te passen aan de tegenstander. Daar staat in Nederland zo ongeveer de doodstraf op, want je moet altijd uitgaan van je eigen kracht. Een nieuwe lichting trainers uit Duitsland denkt daar toch wat anders over en gaat wat realistischer te werk. Tegen Ajax speel je nu eenmaal anders dan tegen Excelsior, tenzij je Giovanni van Bronckhorst heet. Een trainer die meerdere formaties weet in te slijpen zou ook wel eens een keer een welkome afwisseling zijn. Zelfs één formatie met één bepaald plan zou al een vooruitgang zijn. Wagner heeft aangetoond dat op z'n minst te kunnen.

Dit seizoen ging het wel goed mis, maar de verantwoordelijkheid daarvoor schijnt ook deels te liggen bij de nieuwe TD (die inmiddels ook alweer vertrokken is) die een aantal slechte spelers haalde. Hoe het precies zat doet er verder ook niet toe, aangezien ik me niet kan voorstellen dat iemand in het Maasgebouw ooit zijn naam gaat noemen.

En als de naam wel genoemd zou worden moet je nog maar afwachten of het realistisch is. Vanuit de PL ga je niet zo snel naar Feyenoord denk ik. Hij zal ongetwijfeld aanbiedingen uit de Bundesliga krijgen. Hoffenheim is bijvoorbeeld op zoek naar een opvolger voor Nagelsmann. Marco Rose van Salzburg is de gedroomde kandidaat, maar als hij het niet wordt zullen ze uitkomen bij Wagner, want die heeft een verleden bij de club en de (voormalige) geldschieter is een fan van zijn werk. Enfin, maar goed. Het zou wel lekker zijn als vanuit de media dat soort namen een keer genoemd worden, want waar ze bij o.a. het AD en VI mee op de proppen komen is bijna net zo lamlendig en inspiratieloos als Feyenoord zelf. De club is best dood, eigenlijk.
^O^
pi_184911114
R_R, verstandige jongen die ver kan komen.

♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
pi_184911213
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 01:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Niets mis met Steijn of Fraser? Serieus?

Henkie Fraser, die Sparta niet eens aan de praat krijgt. Lekker met 3-0 van Twente verliezen en sinds de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen. Als je heel eerlijk bent moet je toegeven dat Fraser nog nooit heeft laten zien een toptrainer te zijn. Ook zijn passages bij ADO en Vitesse waren niet heel bijzonder. Won bij Vitesse wel de beker, maar dat lukt Gio ook. Hij staat een soort voetbal voor dat heel gedateerd is. Kan ook niet echt omgaan met de huidige generatie voetballers, want hij is altijd alleen maar aan het klagen over hun mentaliteit. Zijn oplossing daarvoor is ook altijd dezelfde: een paar nieuwe spelers halen. Heeft nu bij Sparta zo ongeveer het beste materiaal van de KKD, maar toch kwamen er in de winterstop weer drie spelers bij. Drie spelers die dan weer de jeugd in de weg staan, terwijl Sparta een behoorlijk goede jeugd heeft. Daar doet Fraser niets mee, dat vindt hij maar ingewikkeld. Zo'n Dervisoglu is bijvoorbeeld een groot talent, maar tegelijkertijd ook een jongen met een lastig karakter. Je zou kunnen proberen om zo'n jongen voor je te winnen omdat hij met zijn kwaliteiten het verschil kan maken, maar veldmaarschalk Fraser zet zo'n jongen op de bank in een poging enorm veel autoriteit uit te stralen en indruk te maken. Werkt natuurlijk niet, maar het is wel lekker stoer. Dat ga je bij Feyenoord ook krijgen. Van het gedroomde viersporenbeleid komt niet veel terecht als de trainer blijkbaar veel moeite heeft om met 'Generatie Z' om te gaan.

Zijn prestaties bij ADO zijn vergelijkbaar met die van Groenendijk nu. Toch heeft nog niemand Groenendijk als potentiële trainer genoemd. Wat is het verschil tussen die twee? Allebei vervelende figuren die vooral klagen in de media en hun teams wanstaltig voetbal laten spelen. Maar de ene heeft voor Feyenoord gespeeld en de ander niet. Kortom, op basis van vals sentiment wordt Fraser genoemd. Want het is een échte Feyenoorder. Hij kent de club, de stad, ligt goed bij het publiek. Allemaal drogredenen. Er is geen enkel inhoudelijk argument te bedenken waarom hij trainer van Feyenoord zou moeten worden. Laten we dus Fraser nooit meer noemen als kandidaat, bij voorbaat dank.

Dan Steijn, die het nu leuk doet bij VVV. Al is leuk relatief, de supporters daar krijgen weinig moois voorgeschoteld. Steijn is een pragmatische trainer, wat in de praktijk neerkomt op een behoudende speelstijl. Lekker een beetje counteren, wat bij VVV ook makkelijk kan. Als je alleen maar moet denken aan lijfsbehoud valt het te billijken, maar de ambities zouden bij Feyenoord toch iets hoger moeten liggen. Kan Steijn ook aanvallend voetbal spelen? Niemand die het weet. Je neemt dus een enorm risico door hem aan te stellen, omdat hij zijn geliefde spelletje bij VVV nooit kan spelen bij Feyenoord. Tegen VVV gaan ploegen zich niet zo snel ingraven, tegen Feyenoord juist wel. De ruimte die de spelers van VVV hebben krijgen de spelers van Feyenoord in dat soort wedstrijden niet. Dan zul je dus met een ander plan moeten komen, een plan dat Gio en zijn assistenten tot nu toe nog nooit hebben kunnen bedenken. Kan Steijn dat wel? Misschien, maar je hebt geen enkele zekerheid. Op voorhand lijkt het een type coach waar Feyenoord totaal geen behoefte aan heeft. Iedereen is wel klaar met het zaadvoetbal dat Feyenoord nu speelt, mensen zijn toe aan een beetje spanning en sensatie. En dan noem je trainers als Fraser en Steijn? Als de sfeer in het stadion nu al tam is en de boel niet eens uitverkocht raakt zal dat met die trainers alleen maar erger worden. Niet bepaald de richting die je op wil gaan.

Feyenoord heeft behoefte aan een opwindende coach, die Feyenoord aan het voetballen kan krijgen. Daar moet het spelersmateriaal ook wel op aansluiten, dus is er ook behoefte aan een nieuwe TD. Het valse sentiment dat steeds wordt gecreëerd rond Feyenoord moet een keer verdwijnen. Alsof de fans alleen maar houden van harde werkers. Iedereens favoriete Feyenoorder van het moment zal Van Persie zijn. Niet echt een harde werker, maar wel een krankzinnig goede voetballer. Daarna kom je uit bij Berghuis denk ik, ook eerder een mooie voetballer dan een werkertje. Kortom, dat gelul over mentaliteit en hard werken is echt volslagen onzin. De club wordt gerund alsof we ons nog steeds ergens in je jaren '70 bevinden ofzo. Feyenoord lijkt van de karikaturen aan elkaar te hangen.


Het is tijd voor nieuwe impulsen, die waarschijnlijk niet uit Nederland gaan komen. Er zijn in Nederland amper goede trainers te vinden, dankzij de KNVB-dwangbuis waar iedere potentiële trainer in gestopt wordt. Maar weinigen weten daaraan te ontsnappen. Steijn en Fraser zijn misschien iets pragmatischer en houden niet aan alle KNVB-wijsheden vast, maar aan het eind van de dag staren ze toch ook vooral naar hun eigen navel. Laten we niet aan deze floptrainers beginnen. Laten we een keer voor een buitenlander gaan. De in deze reeks eerder geopperde Zorniger zou bijvoorbeeld een mooie keus zijn. Dan weet je in ieder geval dat je een moderne trainer krijgt die niet zit vastgeketend aan de 'Hollandse School'. Bijkomend voordeel is dat je dan ook niet over een jaar vastzit aan Kuyt, want dat is nog wel het belachelijkste onderdeel van het hele verhaal. Kuyt nu al naar voren proberen te schuiven, op basis van wat in godsnaam? Omdat hij zo goed ligt bij de fans? Het lijkt de enige voorwaarde te zijn, wat direct aantoont hoe amateuristisch het er bij de club aan toe gaat.
Zoveel waarheid in één post _O_
#12 is not for sale!
pi_184911232
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 01:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Niets mis met Steijn of Fraser? Serieus?

Henkie Fraser, die Sparta niet eens aan de praat krijgt. Lekker met 3-0 van Twente verliezen en sinds de winterstop nog geen wedstrijd gewonnen. Als je heel eerlijk bent moet je toegeven dat Fraser nog nooit heeft laten zien een toptrainer te zijn. Ook zijn passages bij ADO en Vitesse waren niet heel bijzonder. Won bij Vitesse wel de beker, maar dat lukt Gio ook. Hij staat een soort voetbal voor dat heel gedateerd is. Kan ook niet echt omgaan met de huidige generatie voetballers, want hij is altijd alleen maar aan het klagen over hun mentaliteit. Zijn oplossing daarvoor is ook altijd dezelfde: een paar nieuwe spelers halen. Heeft nu bij Sparta zo ongeveer het beste materiaal van de KKD, maar toch kwamen er in de winterstop weer drie spelers bij. Drie spelers die dan weer de jeugd in de weg staan, terwijl Sparta een behoorlijk goede jeugd heeft. Daar doet Fraser niets mee, dat vindt hij maar ingewikkeld. Zo'n Dervisoglu is bijvoorbeeld een groot talent, maar tegelijkertijd ook een jongen met een lastig karakter. Je zou kunnen proberen om zo'n jongen voor je te winnen omdat hij met zijn kwaliteiten het verschil kan maken, maar veldmaarschalk Fraser zet zo'n jongen op de bank in een poging enorm veel autoriteit uit te stralen en indruk te maken. Werkt natuurlijk niet, maar het is wel lekker stoer. Dat ga je bij Feyenoord ook krijgen. Van het gedroomde viersporenbeleid komt niet veel terecht als de trainer blijkbaar veel moeite heeft om met 'Generatie Z' om te gaan.

Zijn prestaties bij ADO zijn vergelijkbaar met die van Groenendijk nu. Toch heeft nog niemand Groenendijk als potentiële trainer genoemd. Wat is het verschil tussen die twee? Allebei vervelende figuren die vooral klagen in de media en hun teams wanstaltig voetbal laten spelen. Maar de ene heeft voor Feyenoord gespeeld en de ander niet. Kortom, op basis van vals sentiment wordt Fraser genoemd. Want het is een échte Feyenoorder. Hij kent de club, de stad, ligt goed bij het publiek. Allemaal drogredenen. Er is geen enkel inhoudelijk argument te bedenken waarom hij trainer van Feyenoord zou moeten worden. Laten we dus Fraser nooit meer noemen als kandidaat, bij voorbaat dank.

Dan Steijn, die het nu leuk doet bij VVV. Al is leuk relatief, de supporters daar krijgen weinig moois voorgeschoteld. Steijn is een pragmatische trainer, wat in de praktijk neerkomt op een behoudende speelstijl. Lekker een beetje counteren, wat bij VVV ook makkelijk kan. Als je alleen maar moet denken aan lijfsbehoud valt het te billijken, maar de ambities zouden bij Feyenoord toch iets hoger moeten liggen. Kan Steijn ook aanvallend voetbal spelen? Niemand die het weet. Je neemt dus een enorm risico door hem aan te stellen, omdat hij zijn geliefde spelletje bij VVV nooit kan spelen bij Feyenoord. Tegen VVV gaan ploegen zich niet zo snel ingraven, tegen Feyenoord juist wel. De ruimte die de spelers van VVV hebben krijgen de spelers van Feyenoord in dat soort wedstrijden niet. Dan zul je dus met een ander plan moeten komen, een plan dat Gio en zijn assistenten tot nu toe nog nooit hebben kunnen bedenken. Kan Steijn dat wel? Misschien, maar je hebt geen enkele zekerheid. Op voorhand lijkt het een type coach waar Feyenoord totaal geen behoefte aan heeft. Iedereen is wel klaar met het zaadvoetbal dat Feyenoord nu speelt, mensen zijn toe aan een beetje spanning en sensatie. En dan noem je trainers als Fraser en Steijn? Als de sfeer in het stadion nu al tam is en de boel niet eens uitverkocht raakt zal dat met die trainers alleen maar erger worden. Niet bepaald de richting die je op wil gaan.

Feyenoord heeft behoefte aan een opwindende coach, die Feyenoord aan het voetballen kan krijgen. Daar moet het spelersmateriaal ook wel op aansluiten, dus is er ook behoefte aan een nieuwe TD. Het valse sentiment dat steeds wordt gecreëerd rond Feyenoord moet een keer verdwijnen. Alsof de fans alleen maar houden van harde werkers. Iedereens favoriete Feyenoorder van het moment zal Van Persie zijn. Niet echt een harde werker, maar wel een krankzinnig goede voetballer. Daarna kom je uit bij Berghuis denk ik, ook eerder een mooie voetballer dan een werkertje. Kortom, dat gelul over mentaliteit en hard werken is echt volslagen onzin. De club wordt gerund alsof we ons nog steeds ergens in je jaren '70 bevinden ofzo. Feyenoord lijkt van de karikaturen aan elkaar te hangen.

Het is tijd voor nieuwe impulsen, die waarschijnlijk niet uit Nederland gaan komen. Er zijn in Nederland amper goede trainers te vinden, dankzij de KNVB-dwangbuis waar iedere potentiële trainer in gestopt wordt. Maar weinigen weten daaraan te ontsnappen. Steijn en Fraser zijn misschien iets pragmatischer en houden niet aan alle KNVB-wijsheden vast, maar aan het eind van de dag staren ze toch ook vooral naar hun eigen navel. Laten we niet aan deze floptrainers beginnen. Laten we een keer voor een buitenlander gaan. De in deze reeks eerder geopperde Zorniger zou bijvoorbeeld een mooie keus zijn. Dan weet je in ieder geval dat je een moderne trainer krijgt die niet zit vastgeketend aan de 'Hollandse School'. Bijkomend voordeel is dat je dan ook niet over een jaar vastzit aan Kuyt, want dat is nog wel het belachelijkste onderdeel van het hele verhaal. Kuyt nu al naar voren proberen te schuiven, op basis van wat in godsnaam? Omdat hij zo goed ligt bij de fans? Het lijkt de enige voorwaarde te zijn, wat direct aantoont hoe amateuristisch het er bij de club aan toe gaat.
_O_

Als Zorniger trainer van Feyenoord ga ik juichend de straat op.
Van alles is weer waardeloos.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 09:55:38 #18
131800 Tarado
capô de fusca
pi_184911245
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 09:54 schreef Oldground het volgende:

[..]

_O_

Als Zorniger trainer van Feyenoord ga ik juichend de straat op.
moet je eerst Martin liquideren
pi_184911281
Er zijn maar 2 opties voor mij



Ik zet hem op 1

Feyenoord moet dat contract gewoon afkopen die hij net getekend heeft

optie 2 blijft Fraser
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  zaterdag 9 februari 2019 @ 10:01:34 #20
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_184911332
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 02:16 schreef HetDonkertAan het volgende:
Qua trainer zou ik Steve Mcclaren wel graag willen zien in De Kuip. Die Schot die kampioen werd met Twente.
_O- . Tevens; RR god.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 10:22:14 #21
288545 PIETR
Facta non Verba
pi_184911625
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 09:58 schreef klaasweetalles het volgende:
Er zijn maar 2 opties voor mij

[ afbeelding ]

Ik zet hem op 1

Feyenoord moet dat contract gewoon afkopen die hij net getekend heeft

optie 2 blijft Fraser
Is bij Reading ontslagen maar omdat hij nou een paar potjes heeft gewonnen met Zwolle moet hij onze nieuwe trainer worden?

:') :') :') :')
Niets is sterker dan dat ene woord
  zaterdag 9 februari 2019 @ 10:34:38 #22
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_184911794
quote:
9s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 07:50 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Steijn _O_

De man die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat het machtige VVV niet is gedegradeerd uit de eredivisie.

Wát een staat van dienst deze man _O_
Tja, Gio had als trainer nog geen enkele ervaring.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 10:40:29 #23
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_184911887
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 02:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Intelligente man, dat is al mooi meegenomen. Heeft na zijn carrière een aantal jaar gestudeerd, sportwetenschappen onder meer. Altijd wel lekker als een trainer een gedegen opleiding heeft gehad en niet puur parasiteert op de eigen ervaringen als voetballer. Hij komt ook behoorlijk goed uit z'n woorden en is prima in staat om uit te leggen wat hij doet, wat wel eens lekker is na al die jaren open deuren intrappen en zo min mogelijk zeggen met Gio.

Verder is hij een redelijk typische moderne Duitse trainer. Veel opgetrokken met Klopp, dus bepaalde ideeën over voetbal komen wel overeen. Van een beetje gegenpressung is hij niet vies. Hij heeft wel zijn eigen ideeën kunnen ontwikkelen in de jaren dat hij als jeugdtrainer actief is geweest. Een redelijk logische opbouw van zijn carrière gehad, met eerst een aantal jeugdploegen, het tweede elftal van Dortmund en daarna pas de stap naar een eerste elftal. Toevallig kwam hij uit bij Huddersfield Town, een club van helemaal niets. In de tactisch leproze Championship wist hij met relatief beperkte middelen de club naar de Premier League te leiden. Dat was al een wonder op zich, maar dat hij zich daarna wist te handhaven in de PL was nog knapper. Want goed was de selectie van Huddersfield niet echt. Hij kocht alleen wel redelijk slim in, haalde onder meer een paar Duitsers waar niemand echt vertrouwen in had maar die wel in zijn systeem bleken te passen. Er zat dus een idee achter het beleid, zowaar. Schrikken ze in Rotterdam misschien van, maar toch.

Het prettige is ook dat Wagner zijn opstelling en tactiek durft aan te passen aan de tegenstander. Daar staat in Nederland zo ongeveer de doodstraf op, want je moet altijd uitgaan van je eigen kracht. Een nieuwe lichting trainers uit Duitsland denkt daar toch wat anders over en gaat wat realistischer te werk. Tegen Ajax speel je nu eenmaal anders dan tegen Excelsior, tenzij je Giovanni van Bronckhorst heet. Een trainer die meerdere formaties weet in te slijpen zou ook wel eens een keer een welkome afwisseling zijn. Zelfs één formatie met één bepaald plan zou al een vooruitgang zijn. Wagner heeft aangetoond dat op z'n minst te kunnen.

Dit seizoen ging het wel goed mis, maar de verantwoordelijkheid daarvoor schijnt ook deels te liggen bij de nieuwe TD (die inmiddels ook alweer vertrokken is) die een aantal slechte spelers haalde. Hoe het precies zat doet er verder ook niet toe, aangezien ik me niet kan voorstellen dat iemand in het Maasgebouw ooit zijn naam gaat noemen.

En als de naam wel genoemd zou worden moet je nog maar afwachten of het realistisch is. Vanuit de PL ga je niet zo snel naar Feyenoord denk ik. Hij zal ongetwijfeld aanbiedingen uit de Bundesliga krijgen. Hoffenheim is bijvoorbeeld op zoek naar een opvolger voor Nagelsmann. Marco Rose van Salzburg is de gedroomde kandidaat, maar als hij het niet wordt zullen ze uitkomen bij Wagner, want die heeft een verleden bij de club en de (voormalige) geldschieter is een fan van zijn werk. Enfin, maar goed. Het zou wel lekker zijn als vanuit de media dat soort namen een keer genoemd worden, want waar ze bij o.a. het AD en VI mee op de proppen komen is bijna net zo lamlendig en inspiratieloos als Feyenoord zelf. De club is best dood, eigenlijk.
Niets aan toe te voegen _O_
  Moderator zaterdag 9 februari 2019 @ 10:44:26 #24
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_184911953
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 10:34 schreef fetX het volgende:

[..]

Tja, Gio had als trainer nog geen enkele ervaring.
Objectief gezien is Gio ook helemaal geen goede keuze voor Feyenoord geweest. Tuurlijk, je kan alle sentimenten weer van stal trekken zoals dat ie een kind van de club is etc. Maar voetballend is Feyenoord er in zijn periode gewoon niet op vooruit gegaan. En zo'n trainer heeft Feyenoord wel nodig. Niet alleen een trainer, maar in alle lagen van de organisatie.

Wat laatst hier al gezegd werd klopt gewoon. Feyenoord lijkt weer terug bij af. Een selectie die kwalitatief niet goed genoeg is om mee te strijden voor de titel en amper restwaarde heeft. Wat dat aan gaat doen onze vrienden uit Amsterdam en Eindhoven dat veel beter, al jaren. Wat? Decennia.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_184911958
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 10:34 schreef fetX het volgende:

[..]

Tja, Gio had als trainer nog geen enkele ervaring.
Dat merken we nog steeds ja.
Van alles is weer waardeloos.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')