abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184936450
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 14:29 schreef cempexo het volgende:

[..]

https://sceptr.net/2017/08/al-gore-verbruikt-21-keer-meer/

230.889 kWh

De milieuactivist strijdt al een decennium tegen de uitstoot van koolstofdioxide omwille van de impact op het klimaat. Koolstofdioxide komt onder meer vrij uit het verbranden van grondstoffen en op die manier zou de mens een nefaste impact hebben op de atmosfeer. Maar uit een rapport van National Center for Public Policy Research, een conservatieve denktank, blijkt dat Al Gore zelf liefst 21 keer meer energie verbruikt dan een gemiddeld Amerikaans gezin. De voormalige vice-president jaagde 230.889 kWh erdoor in zijn woonst in Nashville. Een typisch Amerikaans gezin, niet bepaald gekend om energiezuinigheid, gebruikt gemiddeld 10.812 kWh elektriciteit per jaar.

In sommige maanden is zijn verbruik nog veel groter. Zo verbruikte hij in september alleen al 30.993 kWh, dat is 34 keer meer dan het gemiddelde. Met de elektriciteit die nodig was om zijn buitenzwembad te verwarmen in 2016 kon men 6 Amerikaanse gezinnen een jaar lang voorzien van energie.

In 2007 werd Gore er al op gewezen dat zijn verbruik veel hoger was dan de rest van het land en hij, zeker gezien zijn alarmerende boodschap, nogal hypocriet overkwam. Hij beloofde toen om zijn levensstijl te veranderen en ‘vergroende’ zijn eigendom. Zonnepanelen, dubbel glas en isolatie werden besteld, regenwater beter verzameld en een nieuw geothermisch verwarmingssysteem ge´nstalleerd. De Nobelprijswinnaar veranderde zelfs zijn lampen naar milieuvriendelijkere versies.

De aanpassingen ter waarde van 250.000 dollar volstonden echter niet om zijn energiehonger te stillen en zijn verbruik is nu hoger dan ooit. Hoewel zijn 33 zonnepanelen 12.000 kWh per jaar genereren, meer dan het verbruik van een typisch huishouden, volstaat dat in zijn geval slechts voor 5,7 percent van zijn verbruik, of omgerekend amper 21 dagen per jaar.
ja die man is een hypocriet, maar ook hypocriete mensen kunnen de waarheid spreken.
Als ik zeg dat moorden niet mag en ik vermoord iemand betekent niet dat moorden in 1x wel mag.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')