static | vrijdag 1 februari 2019 @ 22:06 |
De titel zegt het al, maar ook wat is het beste soort gehakt om te gebruiken? | |
#ANONIEM | vrijdag 1 februari 2019 @ 22:07 |
Ik doe meestal ongeveer 100 tot 125 gram per persoon & pak runder | |
#ANONIEM | vrijdag 1 februari 2019 @ 22:20 |
Runder en voor 6 personen zal ik gaan voor 500 gram. Meer kan ook | |
Jordy-B | vrijdag 1 februari 2019 @ 22:22 |
Ligt een beetje aan de rest van het recept en een beetje aan hoe je het serveert. Ik eet chili con carne graag met rijst (want ik maak hem in mijn enthousiasme vaak fucking scherp), en dan is de portie chili wat kleiner. Ik heb ook wel chili gemaakt waar zoveel groenten inzaten dat er eigenlijk geen rijst meer aan te pas kwam, maar dan vul je de boel dus op met groenten en bonen. Rundergehakt volgens mij de standaard, maar wat spekjes/katenspek/bacon kunnen dan wel een welkome toevoeging vormen. Op zich kan je in plaats van gehakt ook stoofvlees gebruiken, maar dan heb je wel wat langere bereidingstijd nodig. Als je spek en voldoende groente en bonen toevoegt, heb je aan een pond gehakt genoeg voor zes personen. | |
Van_Poppel | vrijdag 1 februari 2019 @ 22:32 |
800g rundergehakt | |
Kaviaar | zaterdag 2 februari 2019 @ 01:28 |
Is half on half niet veel lekkerder? | |
silverhill | zaterdag 2 februari 2019 @ 02:45 |
Dat hangt er helemaal vanaf hoe je hem wil maken, maar tussen de 100-150 gram pp lijkt me een veilige hoeveelheid. Kun je het een volgende keer eventueel nog aanpassen als je minder of meer erin wil. En nog een tip: Als je hem met rijst eet, zorg dat ie iets natter is en iets sterker gekruid is dan wanneer je hem zo zou eten.
| |
Lunatiek | zaterdag 2 februari 2019 @ 02:58 |
100 gram rundergehakt per persoon, ongeveer. Ik zou met zoveel eters verschillende soorten bonen gebruiken, bijvoorbeeld kidney- en zwarte bonen. Dat is tevens een vleesvervanger voor wie 100 gram te weinig vindt. Sowieso serveren met rijst. De zure room en kaas niet vergeten, waarmee je ook je dierlijke eiwitten binnen krijgt. | |
fathank | dinsdag 5 februari 2019 @ 12:15 |
Stoofvlees is altijd een goed idee natuurlijk. Bovendien valt de langere bereidingstijd wel mee want een beetje goeie chili con carne staat ook minimaal een paar uur te pruttelen. Het liefst eigenlijk al een dag van te voren maken ![]() | |
Xlarge | woensdag 6 februari 2019 @ 08:51 |
En eigenlijk geen bonen erin ![]() De chilli uit deze OP, die maak ik nog wel eens CUL / Het grote chili adoratie-topic (en recepten!) | |
Pietverdriet | woensdag 6 februari 2019 @ 08:58 |
Carne=Rund, en hoeveel hangt af van of jullie grote eters zijn, ik zou voor mijn vrienden zeker een kilo gebruiken voor 6 personen. Echter, als ik een pan cowboyvoer (zo noemt mijn familie dat) maak, maak ik stoofvlees en gebruik geen gehakt. Bonen uit blik of pot goed van het kookvocht waar ze in zitten schoonspoelen, das veel lekkerder | |
Pietverdriet | woensdag 6 februari 2019 @ 09:02 |
Het heet chili con carne (rundvlees) en niet chili con carne et cerdo. (Varkensvlees) En nee, dat is niet lekkerder. Wat wel lekker is, is er wat gerookt spek uitgebakken aan toevoegen. Maar alles wordt lekkerder met gebakken spek. | |
devlinmr | woensdag 6 februari 2019 @ 09:05 |
Dus toch cerdo ![]() Carne betekent gewoon vlees trouwens. Niet specifiek rundvlees dat is carne de res | |
Pietverdriet | woensdag 6 februari 2019 @ 09:23 |
Klopt, maar in Zuid-Amerika is vlees synoniem met rundvlees tenzij het kip, varken of capibara is | |
SacreCoeur | donderdag 7 februari 2019 @ 09:41 |
150 pp, dus 900. Maar ik zou dan gewoon een kilootje nemen. | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 09:59 |
Maar zou je voor half om half gaan of rundergehakt? | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 18:26 |
Snap de liefde voor hoh nooit zo goed, behalve dat het goedkoper is | |
SacreCoeur | donderdag 7 februari 2019 @ 22:17 |
Ik eet het beide niet, maar ik denk rund ![]() | |
TheFreshPrince | donderdag 7 februari 2019 @ 22:19 |
En dan soms ook nog zo'n berengeur eraan, dan heb ik al gegeten ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 22:29 |
Vetter en dus smaakvoller. Vet is wellicht slecht voor de lijn, maar je kan niet ontkennen dat vet het vlees smaak geeft, Piet. Ik vind rundergehakt te droog. Ik ben dan ook een groot voorstander van half om half gehakt. Het is uiteraard persoonlijke voorkeur. Er zijn genoeg mensen die de voorkeur geven aan rundergehakt. Mensen die de voorkeur geven aan kipfilet tov kippendijfilet. Mensen die bij een entrecote het vetrandje wegsnijden. Ik zal het nooit begrijpen, maar ieder z’n eigen opvatting, uiteraard. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 22:30 |
Oke. | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 22:39 |
Vet rundvlees is veel smaakvoller, heeft een boterige smaak. Je hoeft mij niet te bekeren over vet, zeker niet over vet varkensvlees, maar hoh gehakt vind ik weer niets. Mett (varkensgehakt), vind ik rauw heerlijk op brood, ook gebraden lekker, maar hoh vind ik gewoon niets, compromis, vooral goedkoop. Gemalen spek, kinnebak met varkenswangen zijn goddelijk in de worst, met wat Maggie en verse peterselie, doe ik een moord voor. | |
TheFreshPrince | donderdag 7 februari 2019 @ 22:42 |
Rundergehakt niet te lang bakken, dan wordt het niet zo knaldroog. | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 22:42 |
Ieder zo zijn eigen voorkeur. Maar je bent toch niet zo’n figuur die het vetrandje van een entrecote wegsnijdt? ![]() | |
Whiskers2009 | donderdag 7 februari 2019 @ 22:45 |
Eet jij dat op dan? Want het moet er uiteraard aanzitten bij de bereiding, maar geen haar op mijn hoofd die er zelfs maar over denkt dat vetrandje op te eten. Niet omdat het vet is, maar ondat het vies smaakt. | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 22:46 |
![]() Jij kent mijn posthistorie duidelijk niet. Nee, zoals ik zei, vet is geweldig. Vet heb ik liever in het vlees dan als randjes ![]() Zo wil ik een entrecote En zo mijn Ribeye ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 22:48 |
Ja. Ik vind dat randje heerlijk. ![]() | |
Geerd | donderdag 7 februari 2019 @ 22:48 |
100 gram pp beetje weinig... | |
Pietverdriet | donderdag 7 februari 2019 @ 22:49 |
Zuinige Hollanders | |
VaderVanJezus | donderdag 7 februari 2019 @ 22:51 |
Eerst even het randje keihard aanbakken, krijg je een superlekker zacht randje. | |
#ANONIEM | donderdag 7 februari 2019 @ 22:52 |
Ik ken je pohi inderdaad niet, vriendelijk vriend. Wagyu vlees is inderdaad heerlijk. Helaas eet ik het niet vaak vanwege de prijs, maar dat is inderdaad een goed stuk vlees. | |
Whiskers2009 | donderdag 7 februari 2019 @ 22:56 |
Ja, dat. IN het vlees is anders. | |
Whiskers2009 | donderdag 7 februari 2019 @ 22:57 |
Ik vind rundervet solo niet erg smakelijk. | |
derLudolf | zaterdag 9 februari 2019 @ 09:49 |
Qft |