FOK!forum / Eurovisie Songfestival / Het ESF-wedtopic (met uitleg)
Fred_Bzondag 27 januari 2019 @ 15:27
Stel: je hebt een mening over de liedjes die aan het ESF deelnemen en hun kans om al dan niet goed te scoren. Dan kan het zowel vermakelijk als financieel interessant zijn om iets in te zetten op ťťn van de vele wedsites. Je kunt op van alles en nog wat wedden. De meest voor de hand liggende keuzes zijn om in te zetten op de vraag of een land het ESF wint, naar de finale gaat of Top 10 scoort. Maar naarmate het festival nadert, kun je op steeds meer zaken gokken, zoals onderlinge duels (wie scoort hoger Denemarken of Noorwegen?), de beste van een regio (zoals ScandinaviŽ of de USSR), welk land laatste wordt, wat de winnende score wordt, aan wie UK zijn 12 punten geeft, of er een land met 0 punten eindigt, kortom je kunt het zo gek niet verzinnen of er wordt op gespeeld.

Op welke site kun je het beste spelen?


Er zijn zeer veel sites die iets van een ESF-aanbod hebben. Als je op de diverse sites met tips kijkt, zal je al snel een variatie zien met namen als Ladbrokes, BWin, Coral, Bet365, enz. De handigste aanbieder in Nederland is Unibet. Internationaal kun je de beste prijzen meestal krijgen via Betfair. Dit is geen gewone aanbieder, maar meer een marktplaats, waar iedereen aan iedereen weddenschappen kan aanbieden. Dit trekt veel mensen aan, en daardoor heb je vrijwel altijd goede prijzen. De tekst hieronder is daar ook vooral op gericht.

Hoe werkt het?

Zodra je een mening hebt (Rusland gaat naar de finale, Nederland scoort Top 10, Litouwen wint het ESF) kun je kijken wat de odd daarbij is. Voor de winst van het ESF is dit momenteel de markt op Betfair:

3VSIv5f.png

Het lijkt enigszins op de aandelenmarkt met links in het blauw de biedprijzen en rechts in het roze de vraagprijzen, maar het werkt iets anders. Op Betfair heb je de keuze tussen Back en Lay. In het Nederlands voor het gemak hier maar backen en layen genoemd. Als je wilt inzetten op iets waarvan je verwacht dat het gaat gebeuren, kun je dit backen. Stel dat je verwacht dat de Belgen dit jaar gaan winnen, dan kun je dit doen tegen de hoogste prijs aan de linkerkant van 30. Dit betekent dat als je 1 euro op BelgiŽ zet en ze winnen inderdaad dat je 30x je inleg krijgt, oftewel een winst van 29 euro (uitbetaling - inzet = winst (de uitbetaling kan ook 0 zijn, in dat geval verlies je je inzet) // (odd-1) * inzet = potentiŽle winst).

Wat is layen dan?

Als je layt, betekent dat dat jij de positie van de bookmaker inneemt en een weddenschap verkoopt aan iemand anders. Met andere woorden, iemand zet bij jou een bedrag in, en jij belooft dat als wat die persoon verwacht daadwerkelijk gebeurt hem zijn inzet maal de odd uit te betalen. Layen doe je dus op het moment dat je verwacht dat iets niet gaat gebeuren.

Voorbeeld: stel dat je verwacht dat de favoriet Rusland niet gaat winnen. Dan kun je dit layen tegen de laagste prijs aan de rechterkant, in dit geval 7. Dat betekent dat voor elke euro die die andere persoon aan jou betaalt, je 7 euro aan hem moet betalen indien hij wint. Anders gezegd: Als Rusland inderdaad niet wint, krijg jij die euro, en is die andere speler zijn geld kwijt. Als Rusland onverhoopt wel wint, krijg jij die euro nog steeds, maar moet je de andere speler daarna wel 7 euro betalen. De formule hier is dan ook omgedraaid: inzet - uitbetaling = winst, waarbij het dus de doelstelling is dat die uitbetaling 0 is // (odd-1) * inzet = potentieel verlies. Onnodig te zeggen dat dit vrij hard kan gaan, en het dus zeer wenselijk is dat je begrijpt wat je aan het doen bent, en hoge odds zo veel mogelijk vermijdt (stel bijvoorbeeld een regel in van maximaal 2,5).

Wanneer is een odd te hoog of te laag?

Daar is geen antwoord op te geven, het is immers juist de kunst om dat te bepalen. Een hoger nummer is niet per definitie beter. Een odd van 1,3 voor kwalificatie van Rusland naar de finale kan een prima deal zijn. Een odd van 100 voor een overwinning van het Verenigd Koninkrijk is doorgaans weggegooid geld.

Een manier die kan helpen is om in te schatten wat de kans op een gebeurtenis is. Voor wat de markt denkt, bereken je dit door simpelweg 1/odd te doen. Bij een odd van 2 geeft de markt dus een kans van 50% voor iets om te gebeuren. Als jij denkt dat de kans dat IJsland naar de finale gaat 90% is en de odd is 2, dan is er naar jouw mening dus sprake van een te hoge odd en is het interessant om IJsland te backen. Als je daarentegen denkt dat die kans maar 10% is, dan is de odd dus nog te laag en kun je IJsland layen. In de praktijk zal het meestal niet zo makkelijk zijn, maar het gaat om het idee.

Is het mogelijk om een betere odd te krijgen?

Op Betfair is dit soms mogelijk. Zoals al eerder aangegeven is dit een soort aandelenmarkt, in tegenstelling tot de andere bookmakers waar je gewoon de prijs moet nemen zoals die is. Zoals op het plaatje hierboven te zien zit er een verschil tussen de beste prijs om te backen en de beste prijs om te layen. Het is hierbij wel handig dat je je realiseert dat er aan beide kanten iemand is die bereid is om tegen die odds het tegenovergestelde te doen van wat jij wil. Je kan hier op twee manier op reageren.
Ten eerste kan je de odds gewoon pakken zoals ze er staan. Als de prijs 1,81@1,83 is, levert het weinig op om te proberen 1,82 te krijgen. Ten tweede kun je zelf een prijs toevoegen. Als de markt 6,6@7,6 is, dan zit daar dus vrij veel ruimte tussen. Het kan dan de moeite lonen om eens te proberen te backen op 7,4. Logischerwijs heb je dan niet meteen een deal, maar geduld kan een schone zaak zijn. Om een idee te krijgen of dit verstandig is, kun je links op het grafieksymbool klikken. Daar kan je zien hoe de markt zich ontwikkelt en wat de meest recente prijs was. Als alle activiteit doorgaat onder de 7 heeft het niet zo veel zin om op 7,4 iets te proberen. Is er recent nog gehandeld op of rond dat niveau, dan is het uiteraard juist slim om te proberen ook die prijs te krijgen. Je moet natuurlijk wel het nieuws en de ESF-agenda in de gaten houden. Als er iets groots gebeurt, kan de prijs opeens iets heel anders zijn, en dan kan je er spijt van krijgen dat je probeerde om het onderste uit de kan te halen.

Ik heb iets ingezet, moet ik nu nog iets doen?

Er is geen sprake van moeten, vanaf je inzet kun je rustig wachten op het ESF en kijken of het geld al dan niet binnenstroomt. In deze periode zal de prijs echter wel gaan bewegen. Het is hierbij verstandig om continu je positie te evalueren. Zowel vanwege de prijs als vanwege het nieuws kan het verstandig zijn om je positie te reduceren of te sluiten.

Stel: je hebt ingezet op winst van BelgiŽ op het ESF tegen een odd van 30. De kans van 1/30 is veel te laag, dat zou eerder 1/10 moeten zijn. Als vervolgens de rest van de wereld ook tot dit besef komt, en zelf nog enthousiaster wordt, kan het zijn dat de odd daalt van 30 naar 7. Als de odd 7 is, betekent dit dus dat de markt de kans op een Belgische zege op 1/7 zet. Dat is volgens jou juist te groot, en dan zou je eigenlijk moeten layen. Het mooie is dat dit kan. En nog mooier is dat je zo een winst kunt locken zonder risico. Je hebt immers een inzet gedaan van 1 euro op 30. Dat betekent dat je als BelgiŽ wint 29 euro winst hebt en als BelgiŽ niet wint je 1 euro verliest. Als je vervolgens 4 euro layt op 7, betekent dit dat je een verlies van 24 euro hebt als BelgiŽ wint, terwijl je 4 euro krijgt als BelgiŽ niet wint. Als je beide posities hebt, betekent het dus dat je 5 euro verdient als BelgiŽ wint en 3 euro verdient als BelgiŽ niet wint. Kortom, altijd prijs! (In de praktijk gaat het meestal niet zo hard, dit is een voorbeeld).

Het tegenovergestelde kan ook gebeuren. Stel dat je hebt ingezet op BelgiŽ voor de zege op 30 en vervolgens blijkt dat de zanger tijdens de repetities er helemaal niets van bakt. Je beschouwt de kans op de overwinning nu op minder dan 1%. Dan kun je tegen beter weten in blijven hopen dat het nog goedkomt, of proberen te redden wat er nog te redden valt. Als de odd stijgt van 30 naar 60, kun je in elk geval nog ongeveer de helft van je geld recupereren. Daarmee zet je het verlies wel vast, maar zo'n professionele benadering is op lange termijn veel beter dan domweg blijven hopen.

Waar moet ik op letten bij het beoordelen van een liedje?

Het klinkt als een open deur, maar in eerste instantie op het liedje zelf. Sommigen raken verstrikt in burenstemmen, startvolgordes, de optredens op persconferenties, enz. en komen dan tot de conclusie dat land X nooit kan winnen. In vrij recente tijden hebben traditionele prutsers op het ESF als Duitsland, Finland en Portugal echter weten te winnen, vanwege het simpele feit dat hun liedje het meest in de smaak viel. Daarnaast zijn de volgende zaken van belang (maar dit is geen uitputtende lijst):

-De act: Die moet vooral passend bij het liedje zijn. Let vooral op zaken als hoe goed de artiest in de camera kijkt, of hij met zijn ogen dicht zingt, of de outfits passend zijn, of de achtergronddansers geen chaos veroorzaken, of er niet te veel afleidende shots zijn van het publiek en of de achtergrondschermen passende beelden tonen. Kijk anders even naar de 3JS die eigenlijk alles fout deden.
-De zang: De vakjury kijkt naar het totaalplaatje, dus een topliedje dat matig gezongen wordt kan nog steeds een hoge score krijgen, maar echt zwakke zang wordt afgestraft.
-De burenstemmen: Sommige landen hebben culturele banden en stemmen vaak op elkaar. In Voormalig JoegoslaviŽ gebeurt het nogal eens dat artiesten meedoen voor bijv. ServiŽ die in heel JoegoslaviŽ geliefd zijn. Niet verrassend dat Montenegro, KroatiŽ, SloveniŽ, enz. er dan op stemmen. Ook sommige juryleden zijn hier gevoelig voor. Vergis je ook niet in de inwoners die net aan de 'verkeerde' kant van de grens wonen en op hun thuisland stemmen, iets wat ook veel Nederbelgen doen.
-Diasporastemmen: Met de toenemende populariteit van het ESF en de grotere positie voor de jury is dit effect wat verminderd. Toch is het niet ongebruikelijk dat landen als ArmeniŽ, Griekenland, Litouwen, Polen en Rusland wat makkelijker zo de punten binnenslepen dan IJsland of Ierland.
-De startvolgorde: Nu de producers de volgorde bepalen, is het onwaarschijnlijk dat een grote kanshebber voor de overwinning opeens als allereerste moet. Maar het ESF moet wel de hele avond vermakelijk zijn, dus de productie maakt wel de bewuste keuze om bepaalde liedjes een topscore door de neus te boren door ze bijv. bij de eerste 5 te positioneren (Douwe Bob) of tussen 2 topfavorieten te zetten (Waylon). "Een goed liedje wint vanaf elke positie" is een leuk clichť, maar soms is er gewoon niet zo'n goed liedje dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Only Teardrops had nooit vanaf de 2e startpositie gewonnen. Sowieso maakt het een verschil voor het bereiken van de Top 10 of kwalificatie naar de finale.
-Concurrentie in het genre: Met name bij het publiek is het belangrijk om te checken of er niet toevallig een beter liedje in hetzelfde genre meedoet. Als er 2 zangeressen een ballad zingen en de ene is net iets beter dan de andere, dan krijgt die alle punten en die ander niets. Dat is onrechtvaardig, omdat die net iets mindere ballad dan veel te weinig krijgt, maar televoters stemmen meestal alleen op hun favoriet.

Waar haal je alle informatie vandaan?

-In de eerste plaats is het van belang waar je niet moet zijn en dat zijn vooral de Nederlandse kranten of de sites en fora van fans, zoals Wiwibloggs. Die zijn nuttig voor nieuwtjes, maar het publiek en de auteurs zijn meestal niet representatief voor een indicatie wie er hoe gaat scoren. Ook Nederlandse 'deskundigen' die hun licht laten schijnen over de vraag wie er gaat scoren, kun je gewoon negeren. Dat de mening van Shirma Rousse niet boeit, is meestal vrij snel duidelijk, maar het voegt ook niets toe dat Cornald Maas elk jaar 1 a 2 landen van de Big 5 en de nummer 1 van de polls als favorieten heeft.

-Voor feitelijke informatie over de invloed van de startvolgorde of wie aan wie punten geeft kun je het beste kijken op https://eschome.net/ en de Engelse Wikipedia.
-Voor informatie tijdens de repetities kan het handig zijn om 'het hoofd' te volgen via escunited. Ook de Songfestivalweblog en ESCDaily zijn toegankelijk en to-the-point. Verder is Twitter een goede bron om de algemene teneur in de perszaal mee te krijgen.
-Voor goede tips voor inzetten zijn er de sites http://esctips.com/ en http://entertainmentodds.com/wp/. Gavin van esctips kan soms wat koppig zijn, dus het loont de moeite om ook de reacties te lezen, maar over het algemeen zijn hier veel waardevolle tips te vinden. Rob van entertainmentodds doet iets meer op gevoel, maar dat is vrij sterk ontwikkeld en daardoor komen er zeer veel nuttige adviezen langs. Helaas bestaat de site sofabet.com ondertussen niet meer. De oprichter en ESF-wedgoeroe Daniel Gould (43) is in december onverwacht overleden aan kanker.

Verder nog algemene tips?

Er zijn een paar dingen die bij het wedden op het ESF wel handig zijn om in het achterhoofd te houden:
-Het ESF is zeker niet door en door corrupt, zoals sommigen roepen, maar sommige landen hebben er veel voor over om te scoren. Het verste ging Azerbeidzjan ooit, door in heel Oost-Europa simkaarten uit te delen en mensen in die landen op hun liedje te laten stemmen. Dat hebben ze in recente jaren niet of niet opvallend gedaan, maar onnodig te zeggen dat het riskanter is om Azerbeidzjan te layen dan Finland, zelfs als ze met hetzelfde liedje zouden meedoen. Het effect van de televoting is ondertussen wel gehalveerd door de terugkeer van de jury.
-Een ander land dat de regels op hun eigen manier uitlegt is Malta. Gekweld door matige resultaten, vanwege een gebrek aan buren en diaspora votes, en uiteraard niet vanwege de waardeloze liedjes, ronselen de Maltezers al jaren jurystemmen, door aan vote swapping te doen. Simpel gezegd: Ze beloven 8 punten te geven aan een ander land, als dit land dan weer 8 punten geeft aan Malta. Er zijn een aantal notoire dubieuze landen die hier wel aan mee willen werken, waarbij in volgorde van verdachtheid AlbaniŽ, Montenegro, San Marino, Azerbeidzjan, OekraÔne en Israel de schijn nogal tegen hebben.
-In sommige landen wordt meer ingezet dan in een andere. Met name op de Britse Eilanden wordt er zeer veel gespeeld, wat er al gauw toe kan leiden dat inzendingen van UK en Ierland, zodra ze enigszins de middelmaat ontstijgen, nogal overgewaardeerd worden. Dit geldt in mindere mate ook voor de andere grotere/ontwikkelde landen in NW-Europa.
-Last but not least: Een gokje wagen is leuk, maar doe het uiteraard alleen met geld dat je kan missen. Het zou vrij jammerlijk zijn als je hele vakantiegeld het raam uitvliegt doordat Letland onverwacht naar de finale gaat. En leg dat maar eens uit aan anderen.

----------------------------------------------

Even voor de duidelijkheid: Ik ben zelf bepaald geen professional op dit gebied. Ik gok alleen rond het ESF voor de lol, dus vul deze OP vooral aan met aanvullingen/correcties/opmerkingen. En in de reacties zijn meningen en tips rond de verschillende landen en verdere vragen natuurlijk meer dan welkom. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Fred_B op 27-01-2019 15:40:31 ]
H_Tzondag 27 januari 2019 @ 16:42
Goeie OP ^O^

Mocht je inzetten wel interessant vinden maar ook niet heel zeker weten wie er gaat winnen dan kan het de moeite lonen iets dieper te graven in de weddenschappen die worden aangeboden. Boven het lijstje in Freds screenshot kan je horizontaal nog een aantal tabbladen zien staan. Klik je op een van die tabbladen, dan kan je inzetten op wie de jurystemmen gaat winnen, of dat een land in de top 3, 4, 5 of 10 gaat eindigen. De prijs die je dan kan krijgen is lager, maar als jouw favoriet net tweede wordt kan je zo alsnog geld winnen. Deze categorieŽn zijn wel nog vrij leeg, alleen de top 10 is een beetje redelijk gevuld. Ter vergelijk: Rusland voor de winst staat op 6,6, Rusland in de top 10 maar op 1,25.

Een andere optie is natuurlijk je inzet te spreiden over je favorieten.

Bij sport kan je ook nog combinaties afsluiten. Dan doe je meerdere weddenschappen in een keer, maar dan op zo'n manier dat alles moet kloppen voor je je geld krijgt. Bijvoorbeeld: Rusland staat op 7,0 om het toernooi te winnen en op 10,0 om ook de meeste punten te krijgen van de vakjury. Zet je 1 euro in op die combinatie, dan kan je 70 euro terug krijgen. Klopt een van de twee niet, dan ben je je geld kwijt. Kies je ervoor om je euro te splitsen over twee losse weddenschappen dan krijg je 8,50 als allebei kloppen, 3,50 als Rusland alleen het ESF wint en 5 euro als Rusland alleen de meeste jurypunten heeft.

En ook voor mij geldt dat ik zeker geen expert ben en dat het dus zomaar zou kunnen dat ik iets niet helemaal goed heb uitgelegd :P
grazzzondag 27 januari 2019 @ 17:27
^O^

Dit ga ik ff volgen.
Wup2zondag 27 januari 2019 @ 17:46
ooo, dank je wel Fred
Greyszondag 27 januari 2019 @ 18:47
Zelfs met deze geweldige uitleg is het nog steeds abracadabra voor me. Ik wil niet backen of layen, ik wil zoals ik ooit op Unibet kon gewoon zeggen 'dit wint' en er niet meer naar hoeven omkijken tot na de finale. :@ Dit hierboven klinkt als een baan, als een dagtaak. Dan is voor m'n 25 eu inzet de lol er wel af als het zo ingewikkeld is :D
H_Tzondag 27 januari 2019 @ 18:52
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:47 schreef Greys het volgende:
Zelfs met deze geweldige uitleg is het nog steeds abracadabra voor me. Ik wil niet backen of layen, ik wil zoals ik ooit op Unibet kon gewoon zeggen 'dit wint' en er niet meer naar hoeven omkijken tot na de finale. :@ Dit hierboven klinkt als een baan, als een dagtaak. Dan is voor m'n 25 eu inzet de lol er wel af als het zo ingewikkeld is :D
Dat heet backen :P Unibet gaat het dit jaar vast weer doen, alleen weet ik niet wanneer.
Greyszondag 27 januari 2019 @ 19:12
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:52 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Dat heet backen :P Unibet gaat het dit jaar vast weer doen, alleen weet ik niet wanneer.
Pas als alle inzendingen bekend zijn. Heb gemaild om het te vragen. Maar als alle inzendingen bekend zijn, zijn de odds wrs niet meer interessant :P
Fred_Bzondag 27 januari 2019 @ 21:46
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:47 schreef Greys het volgende:
Zelfs met deze geweldige uitleg is het nog steeds abracadabra voor me. Ik wil niet backen of layen, ik wil zoals ik ooit op Unibet kon gewoon zeggen 'dit wint' en er niet meer naar hoeven omkijken tot na de finale. :@ Dit hierboven klinkt als een baan, als een dagtaak. Dan is voor m'n 25 eu inzet de lol er wel af als het zo ingewikkeld is :D
Zoals Tim al zei, dat is dus gewoon 'backen'. Blijkbaar heb je dat deel al begrepen, dus ben je al een gevorderde op dit onderwerp. De OP is meer bedoeld om het leuker te maken. Volgens het principe 'je kunt meer dan alleen bellen met een smartphone'.

Je kunt nog altijd inzetten en wachten tot de show, maar het is minstens zo vermakelijk om je inzetten tussendoor te beheren. Als je 25 euro op de overwinning van Nederland zet, en tijdens de repetities blijkt opeens dat er krumpers meedoen (een puur hypothetisch voorbeeld), dan is het toch leuk als je nog 15 euro kan recupereren en dat op iets anders kan zetten, in plaats van dat je dat geld gewoon kwijt bent.
Fred_Bzondag 27 januari 2019 @ 21:49
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 19:12 schreef Greys het volgende:

[..]

Pas als alle inzendingen bekend zijn. Heb gemaild om het te vragen. Maar als alle inzendingen bekend zijn, zijn de odds wrs niet meer interessant :P
Mwah, 5 jaar terug kreeg je toen alle inzendingen bekend waren nog iets van 100x je inleg voor een overwinning van de Common Linnets :P

Het is pas tijdens de repetities dat de prijzen naar de juiste waarde bewegen, en zelfs dan gebeurt er in de laatste dagen nog genoeg.
Fred_Bvrijdag 15 februari 2019 @ 22:45
Dit is nu de huidige markt voor de winnaar (voor het gemak heeft Betfair dat nog niet op een logische volgorde gezet:

nqEcpHS.png

1. Rusland (Sergey scoort vanuit alle hoeken en standen)
2. Zweden (De jury geeft zelfs punten aan een Zweeds brandalarm)
3. ItaliŽ (Enigszins verrassend, vanwege de manier waarop hij won, maar wel de beste die al gekozen is)
4. Nederland (Want alles wat al bekend is, is enorme bagger en Nederlanders wedden zelf ook)
5. RoemeniŽ (Laura Bretan heeft een bijzonder liedje, als ze zondag wint)

Verdere outsiders zijn nu Portugal (Conan), Cyprus, BelgiŽ, Frankrijk, OekraÔne (Kazka) en IJsland (Hatari).
Greyszaterdag 16 februari 2019 @ 00:00
Snap geen bal van die lijst. Op Unibet staat er altijd gewoon ťťn kolom achter ipv tig. :@
H_Tzaterdag 16 februari 2019 @ 00:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 00:00 schreef Greys het volgende:
Snap geen bal van die lijst. Op Unibet staat er altijd gewoon ťťn kolom achter ipv tig. :@
Negeer alles behalve de blauwe kolom. Kijk in elk vakje in de blauwe kolom naar het bovenste getal (die zonder de eurotekens). Per euro die je inzet krijg je dat bedrag terug als die keuze wint. waarbij een hoger getal minder kans maakt volgens de mensen die nu inzetten.

Bij San Marino kan je dus 200 euro terugkrijgen per euro die je inzet, mochten ze winnen. Het vertrouwen in Engeland is ook beperkt, met 130x. Rusland en Zweden zijn volgens deze lijst favoriet, met Nederland er niet ver achter.
Greyszaterdag 16 februari 2019 @ 01:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 00:47 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Negeer alles behalve de blauwe kolom. Kijk in elk vakje in de blauwe kolom naar het bovenste getal (die zonder de eurotekens). Per euro die je inzet krijg je dat bedrag terug als die keuze wint. waarbij een hoger getal minder kans maakt volgens de mensen die nu inzetten.

Bij San Marino kan je dus 200 euro terugkrijgen per euro die je inzet, mochten ze winnen. Het vertrouwen in Engeland is ook beperkt, met 130x. Rusland en Zweden zijn volgens deze lijst favoriet, met Nederland er niet ver achter.
Dankjewel, duidelijk _O_
H_Tzaterdag 16 februari 2019 @ 01:23
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 01:12 schreef Greys het volgende:

[..]

Dankjewel, duidelijk _O_
Alstu *)

SPOILER: Verdere uitleg
De twee witte kolommen links van blauw doen hetzelfde als blauw, maar betalen minder goed voor dezelfde weddenschap. Roze is eigenlijk het tegenovergestelde. Dan zet je in op 'deze wint sowieso niet', en dan moet je het hoge getal inzetten om 1 euro winst te kunnen maken. De kolommen rechts daarvan doen hetzelfde als roze, maar betalen minder goed voor dezelfde weddenschap.

Dus: blauw is 'deze wint', zet 1 euro in, win het getal dat boven staat. Roze is 'deze wint niet', zet het getal boven in, win 1 euro. De witte kolommen zijn sowieso stom en kan je negeren.
Kyranzaterdag 16 februari 2019 @ 02:01
Wedden is eigenlijk niks anders dan kansberekening. Bij iedere kans hoort een odd en bij iedere odd hoort een kans.

Stel de bookmaker geeft je een odd van 2.00 dat Nederland wint. Dat zegt in principe dat de kans 50% is dat Nederland gaat winnen. Dat is natuurlijk absurd (hoe positief je ook bent over Nederland), dus is het eigenlijk nooit waard om daar op te wedden.

Als jij denkt dat Nederland 10% kans maakt om te winnen en de bookmaker geeft je een odd van 100 zegt de bookmaker dus dat er 1% kans is dat Nederland gaat winnen. Als jij denkt te weten dat die kans 10% is ontstaat er dus "value" en is het wel waard om te wedden op Nederland.

Dat is waar je met wedden altijd naar op zoek moet gaan. Niks anders :)

https://www.sportsbookreview.com/picks/tools/odds-converter/ leuke tool om odds naar kansen om te zetten etc :)
Fred_Bvrijdag 8 maart 2019 @ 13:09
Een zeer uitgebreid artikel op www.entertainmentodds.com, wat samen met www.esctips.com echt de site is om in de gaten te houden rond het ESF. Het is zodanig nuttig dat ik het hele artikel maar hierheen heb gehaald:

quote:

Trade Secrets


The Eurovision betting odds are referenced a lot these days on ESC forums but there still seems to be some misunderstanding out there regarding how exactly the Betfair Exchange works and the prices quoted.

Essentially, you have 2 options on Betfair – Back or Lay – the current best available price of which appears in the blue box on the left (Back) and pink box on the right (Lay) respectively.


As a Backer you want to be seeking the biggest possible odds on your selection; as a Layer you are seeking the shortest possible odds on your selection.

Being the Backer on the Betfair Exchange is the equivalent of walking into a high street betting shop in the UK, say, Betfred or Coral, writing down your selection on the betting slip, taking it to the counter, placing your bet and handing over your money.

Being the Layer on the Betfair Exchange is where a lot of misunderstanding seems to commence but it is, in fact, very simple. In that UK betting shop scenario, it is the betting shop that acts as the Layer. So on the Betfair Exchange, being the Layer puts you in the shoes of the betting shop taking people’s bets.

This might beg the question, why would you want to be a Layer on the Betfair Exchange with the risk of a sizeable pay out if the bet comes in? At first glance, being the Backer looks a safer option, whereas laying appears to come with a much greater financial risk attached.

Say, for instance, you want to back Sweden to win ESC 2019 at a price of 9 on the Betfair Exchange. For a £10 Back at 9, you have the chance of winning £80 (minus Betfair’s commission), and you face a potential loss of only £10. But to Lay that £10 bet at 9, you have the chance to only win £10 (if Sweden doesn’t win ESC 2019) with a potential loss of £80 (if Sweden does win ESC 2019).

The truth is, it is a lot easier to find successful Lays on the Eurovision Outright market, compared to a successful Back. After all, there are 41 competing countries now which means 40 of those countries will lose, ie, 40 chances of finding successful Lays.

The skill of being a successful Layer on the Eurovision Outright market also lies in spreading your liability across a number of countries you believe are unlikely to win ESC 2019 and laying those countries at the shortest possible prices.

This allows you to manage your Betfair bankroll and not become over-exposed on certain outcomes. The most money you can potentially lose on the Outright market at any one time, ie, the biggest liability you have on a country winning ESC 2019, is taken from your Betfair bank balance. In other words, you have to cover your potential biggest loss before the result becomes known on May 18, and that money is tied up until then.

Eurovision odds are incredibly volatile and if you take a trading approach to the Outright market a key skill in being a successful layer is judging when the odds, in your opinion, have become too short on a certain country winning. And being a successful backer on the Eurovision Outright market is judging when the odds, in your opinion, are too big on a certain country winning.

In other words, you want to be the backer when you think the market is under-rating an entry and the odds are too big; you want to be the layer when you think the market is over-rating an entry and the odds are too short.

In essence, it is not dissimilar to how the stock market works. If you buy shares in a company quoted on the FTSE 100, you are hoping to buy at a low price and sell at a high price, thus locking in a profit. Fundamentally, Betfair traders are aiming to Back ESC countries at high prices and Lay them at lower prices.

ESC traders are not clairvoyant but part of the trading game lies in trying to predict the future price trajectory of countries. If you can Back countries at high odds and Lay them at much lower odds consistently across the entire field you can even create an all-green book for yourself which means you will end up making a profit regardless of which country ends up winning ESC 2019.

Some may be confused regarding Ukraine’s withdrawal by the way and what happens to the money traded on Ukraine in the Outright market. In the Outright market under ‘Rules’ it states ****ALL BETS STAND RUN OR NOT****.

Before placing a bet on the Betfair Exchange always read the market rules. This means whether you were a backer or a layer of Ukraine, the bets stand regardless of Ukraine not taking part and you do not get a refund. So already there was a chance for the shrewd trader to Back Ukraine at big odds and Lay Ukraine at lower odds before it withdrew, which would benefit the trader’s overall book.

It is a myth, often expressed on the ESC forums, that the bookmakers ‘know’ what is likely to happen at Eurovision and set the odds accordingly. The prices quoted by the bookmakers are mistakenly interpreted by some ESC fans as the bookmakers having some kind of special inside knowledge.

In truth, the Eurovision odds bookmakers offer that you see quoted on oddschecker.com are merely a reflection of the odds being offered on the Betfair Exchange.

It is, in fact, the serious Betfair Exchange traders who are setting the odds across all the Eurovision markets issued. The current Betfair Exchange odds you see on a liquid ESC market are the ‘consensus’ view at any one time.

Another misunderstanding arises when the Eurovision markets on Betfair have very low liquidity and people start quoting the odds as they are shown on the Betfair screen.

An example of this would be to start quoting the Betfair Exchange odds, as they currently appear, on the winner of semi-final 1. In truth, this is an exercise in futility with only £172 traded. This is an ‘illiquid’ market which means there is nowhere near enough money that has been traded to get a clear indication of the odds.

The 7 appearing alongside Cyprus’ name on the Lay side does not mean this is an accurate indication of the Cyprus price. It merely tells us a Backer or Backers are requesting £85 at 7 on Cyprus to win semi-final 1.

The biggest price available to Back Cyprus currently is a very miserly looking 2.12. If you think Cyprus is going to win semi-final 1 you have to decide as the backer what price you would be happy to take – what you think represents a value Back price – and request it on the Betfair Exchange. But this doesn’t mean you will get this price matched, as those traders requesting £85 on Cyprus at 7 are discovering at this point in time.

Eurovision markets are only fully liquid once thousands of pounds have been traded and the difference between the Back and Lay price is very narrow with vast volumes of money lined up to invest on both sides of the trading equation – where we are getting close to now with the Outright market.

All ESC markets are a product of all the information known at any one time. So it is understandable the ESC markets on the Betfair Exchange only reach a fully liquid state during rehearsal fortnight and as we close in on the 2 semi-finals and the grand final.

On Eurovision markets on the Betfair Exchange, your options are far and wide. And the beauty of trading these markets is you do not have to find winners to make a profit.

While it goes against the grain for a lot of fans to want to see countries do badly at Eurovision and invest money in songs doing badly, the serious Betfair traders are as keen, if not keener, to identify those countries it believes will fail, or under-perform, as much as those countries they believe will succeed, or over-perform.

Why? Because it can be highly lucrative to lay countries at short prices in markets such as the semi-final ’To Qualify’ markets and the Top 10 market in particular, where countries might be trading odds-on (below 2), which also means your liability as a layer is much less, and the potential profit as a layer is much bigger.

In terms of the two ESC semi-finals, you can make profit by finding countries you do not think are going to qualify. And unlike the Outright where a small £10 Lay of a country priced at, say, 30 will result in a liability of £290 for you, with a potential profit of only £10, you might spot a country trading around 1.3 to qualify from a semi-final you believe is more likely not to qualify and therefore represents a value lay. And if you lay £30 at 1.3, you have the chance of winning £30 while only risking a £10 loss.

Eurovision trading is enormous fun and for serious traders a 5-month long jigsaw puzzle they love trying to piece together. So get involved, back your judgement on the Betfair Exchange because regardless of the negative image of gambling largely portrayed by the media, it is actually life-affirming and exciting to put something on the line and to use your skill in trying to predict what will happen in the Contest we all love. But never invest more than you can afford to potentially lose.

One final myth buster. The term ‘fanwank’, which is now widely cited on ESC forum sites, and seems to get a few people worked up, was a term originally coined by the Eurovision betting community. There is now a vast glossary of terms and abbreviations that were either founded in the tv betting world or have become widely used as a way to concisely describe the various elements at play.

‘Pimp slot’ (last in the running order), ‘coffin slot’ (first in the running order), TPTB (the powers that be), USP (unique selling point), MOR (middle-of-the-road), RBF… that one will avoid full disclosure for now.

‘Fanwank’ has been around for at least 8 years and if anyone requires an explanation of what the expression means, credit should be given for its first use to my dear departed friend, Daniel Gould at sofabet.

Eurovision 2012: Will viewers ‘La La Love’ Cyprus’s Ivi Adamou?
Posted by Daniel
In the fan poll on top Eurovision stats site Kolumbus.fi, Cyprus currently stands fifth behind only Sweden, Spain, Iceland and Serbia. So Ivi Adamou’s ‘La La Love’ is one of the favourites of Eurovision fans with a fabulous video to match. Unfortunately, it also looks like it might be a classic fanwank.
What’s a fanwank? It’s an entry that fans take to before the contest, as indicated in polls, but fails badly with the wider voting public in the event itself.
Greysvrijdag 8 maart 2019 @ 13:19
Ik heb niet doorgehad dat Unibet al open was. Twee weken geleden ze nog gemaild. Te laat gezien nu dus, potver. Nu nog maar 5.5 voor NL gekregen.
Fred_Bzondag 10 maart 2019 @ 13:44
Vanavond wordt het liedje van ArmeniŽ gepresenteerd. Als dat een aardig nummer is, heeft het goede kans om de Top 10 te bereiken. De Oost-Europese punten moeten toch ergens heen, en buiten Rusland (dat ongetwijfeld alle 12 punten gaat krijgen) is er niet zo veel in de regio dat daarvoor in aanmerking komt. Azerbeidzjan lijkt me niet echt het geluid dat tot in landen als de Baltische Staten erg veel televoting gaat trekken, dus dan blijft bij een goede inzending ArmeniŽ over, wat momenteel nog vrij hoog genoteerd is.

erjJ9Fa.png
Fred_Bzondag 10 maart 2019 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2019 13:44 schreef Fred_B het volgende:
Vanavond wordt het liedje van ArmeniŽ gepresenteerd. Als dat een aardig nummer is, heeft het goede kans om de Top 10 te bereiken. De Oost-Europese punten moeten toch ergens heen, en buiten Rusland (dat ongetwijfeld alle 12 punten gaat krijgen) is er niet zo veel in de regio dat daarvoor in aanmerking komt. Azerbeidzjan lijkt me niet echt het geluid dat tot in landen als de Baltische Staten erg veel televoting gaat trekken, dus dan blijft bij een goede inzending ArmeniŽ over, wat momenteel nog vrij hoog genoteerd is.

[ afbeelding ]
Nou ja, het idee was goed. Jammer van het Armeense liedje.
Fred_Bdonderdag 28 maart 2019 @ 19:20
Voor de liefhebber zijn er in de voorbije weken de nodige markten toegevoegd op Betfair. Onder meer voor de topper van regio's, onderlinge duels en de scores.

Voor de winst gaat Nederland nog altijd aan kop. De strijd om de nummer 2 wisselt tussen Rusland en Zwitserland. Daarna is er een gaatje naar de nummers 4 en 5 Zweden en IJsland.

y9iARQR.png
Sableheartwoensdag 3 april 2019 @ 17:04
als ik de to qualify van SF1 bekijk, lijken met name australie en San Marino me onderschat te worden.

In SF2 worden volgens mij azerbaijan en armenie juist overschat. Ik zie die twee nog wel eens verrassend niet kwalificeren.

[ Bericht 40% gewijzigd door Sableheart op 03-04-2019 17:14:11 ]
Greyswoensdag 3 april 2019 @ 17:09
Heeft Unibet ook dat je kunt wedden op wie er kwalificeert?
Sableheartwoensdag 3 april 2019 @ 17:12
voor zover ik kan zien is die op dit moment alleen op betfair beschikbaar.
Greyswoensdag 3 april 2019 @ 17:20
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2019 17:12 schreef Sableheart het volgende:
voor zover ik kan zien is die op dit moment alleen op betfair beschikbaar.
Dank je. En jammer, want ik snap alleen de site van Unibet, anders had ik nog wat gewed op San Marino to qualify. :D
H_Tdinsdag 9 april 2019 @ 19:17
Inmiddels heeft Unibet (bedankt voor de tip Momo) nieuwe manieren om te gokken opengezet. Je kon daar al langer inzetten op de winnaar natuurlijk, maar nu kan je ook inzetten of een land in de top 3 dan wel top 10 eindigt in de finale. Per halve finale kan je nu ook per land inzetten of ze doorgaan of niet. Mocht je vertrouwen hebben in Montenegro: je kan nu 7,5 keer je inzet terugkrijgen door te voorspellen dat ze doorgaan naar de finale. Alleen bij GeorgiŽ wordt de kans op een finaleplaats kleiner geacht.

Voor de visueel ingestelden een plaatje met een deel van de keuzes:

25pr585.png

Hier een deel van de landen die in de eerste halve finale moeten. Ze staan keurig op alfabetische volgorde. Denk je dat een land de finale haalt, dan ga je voor Yes. Denk je dat ze het niet halen, dan ga je voor No.

In het vakje staat een getal. Dat geeft aan hoeveel keer je je inzet terug krijgt als je gelijk hebt. Lagere getallen worden als waarschijnlijker gezien, en daar valt dus minder aan te verdienen :). Volgens de bookies hoeft Cyprus zich dus weinig zorgen te maken, wordt het wat spannender bij BelgiŽ en is de kans dat GeorgiŽ het haalt vrij klein :)

[ Bericht 48% gewijzigd door H_T op 09-04-2019 19:26:50 ]
GeorgeMdinsdag 9 april 2019 @ 19:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2019 19:17 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Inmiddels heeft Unibet (bedankt voor de tip Momo) nieuwe manieren om te gokken opengezet. Je kon daar al langer inzetten op de winnaar natuurlijk, maar nu kan je ook inzetten of een land in de top 3 dan wel top 10 eindigt in de finale. Per halve finale kan je nu ook per land inzetten of ze doorgaan of niet. Mocht je vertrouwen hebben in Montenegro: je kan nu 7,5 keer je inzet terugkrijgen door te voorspellen dat ze doorgaan naar de finale. Alleen bij GeorgiŽ wordt de kans op een finaleplaats kleiner geacht.
Ik snap niet dat wij in de halve finale op 2.32 staan (3e) en de rest op 1 nog wat :?
H_Tdinsdag 9 april 2019 @ 19:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 april 2019 19:23 schreef GeorgeM het volgende:

[..]

Ik snap niet dat wij in de halve finale op 2.32 staan (3e) en de rest op 1 nog wat :?
Waar zie je dat? Ik krijg Nederland op 1.01 om door te gaan naar de finale, en 2.60 om alles te winnen
GeorgeMdinsdag 9 april 2019 @ 19:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2019 19:28 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Waar zie je dat? Ik krijg Nederland op 1.01 om door te gaan naar de finale, en 2.60 om alles te winnen
Als je bij de odds op Eurovisionworld bij semi final 2 kijkt, staat Nederland 3e en bij Betfair voor 2.32.
GeorgeMdinsdag 9 april 2019 @ 20:02
2gvvh51.png
H_Tdinsdag 9 april 2019 @ 22:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 april 2019 19:53 schreef GeorgeM het volgende:

[..]

Als je bij de odds op Eurovisionworld bij semi final 2 kijkt, staat Nederland 3e en bij Betfair voor 2.32.
Dat is bij een andere aanbieder ;) elke aanbieder mag zelf bepalen hoe zij het inschatten. Er kunnen dus verschillen zijn :)
Fred_Bdinsdag 9 april 2019 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2019 22:02 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Dat is bij een andere aanbieder ;) elke aanbieder mag zelf bepalen hoe zij het inschatten. Er kunnen dus verschillen zijn :)
Er gaat daar duidelijk iets fout. Rusland staat immers ook op 4,1. Op dat niveau neem ik een tweede hypotheek op het huis om in te zetten.
H_Tdinsdag 9 april 2019 @ 23:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2019 22:43 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Er gaat daar duidelijk iets fout. Rusland staat immers ook op 4,1. Op dat niveau neem ik een tweede hypotheek op het huis om in te zetten.
Even op de Exchange zelf gekeken, en er gaat inderdaad iets mis. De 2.32 van GeorgeM is om als eerste te eindigen in 'onze' halve finale. Daar kan je (zoals het er nu voorstaat) maximaal 17 euro zeker op inzetten, plus nog eens 58 euro voor 2.3. Meer mag je proberen, maar als niemand de andere kant van de weddenschap accepteert gaat het feest niet door.

Wil je alleen inzetten dat Nederland bij de beste 10 zit in de halve finale en dus doorgaat naar de finale, dan krijg je daar 1.04 voor. Wel gek: de andere quoteringen kloppen wel
Greysdinsdag 16 april 2019 @ 20:52
Ik heb nog een beetje ingezet (had weken geleden al NL als winnaar gegokt, had het alleen nog eerder moeten doen, hmpf.. ).
Maar nog een paar gekke erbij gedaan, want op Zweden gokken dat ie naar de finale gaat bv zet geen zoden aan de dijk met een paar euro.
Maar als Nederland wint, IJsland onverhoopt nŪet naar de finale gaat en Polen in de top tien eindigt kan ik er volgend jaar mooi het hotel in Maastricht ( :+ ) van betalen. _O-

Oh en als ItaliŽ wint heb ik alsnog m'n inzet van alles terug. Met een beetje over.

Als Rusland wint heb ik naks. :')
Momowoensdag 17 april 2019 @ 08:23
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 april 2019 20:52 schreef Greys het volgende:
Ik heb nog een beetje ingezet (had weken geleden al NL als winnaar gegokt, had het alleen nog eerder moeten doen, hmpf.. ).
Maar nog een paar gekke erbij gedaan, want op Zweden gokken dat ie naar de finale gaat bv zet geen zoden aan de dijk met een paar euro.
Maar als Nederland wint, IJsland onverhoopt nŪet naar de finale gaat en Polen in de top tien eindigt kan ik er volgend jaar mooi het hotel in Maastricht ( :+ ) van betalen. _O-

Oh en als ItaliŽ wint heb ik alsnog m'n inzet van alles terug. Met een beetje over.

Als Rusland wint heb ik naks. :')
Excuse me? :( ;) :P

Ik heb geld gezet op top 10 finish voor Azerbaijan, Spanje en Polen.
En kwalificatie Finland, MacedoniŽ, San Marino en geen kwalificatie Hongarije, ArmeniŽ
Fred_Bzaterdag 4 mei 2019 @ 19:36
Deze artikelen zijn voor de liefhebber niet te missen:

http://esctips.com/2019/0(...)arsals-day-1-review/
http://entertainmentodds.(...)est/czech-bounces-2/

Deze dag heeft niet echt grote verschuivingen opgeleverd. Iedereen bevestigde zijn eerdere inschatting bij de bookmakers min of meer. Zowel TsjechiŽ als SloveniŽ maakten een goede indruk, maar de odds rond de 4 voor Top 3 in deze semi of Top 10 in de finale lijken wel redelijk correct. In principe kan het in de halve finale nog gewoon Griekenland-Cyprus-IJsland worden, waardoor die Top 10 odds voor de finale beter lijken. Hongarije voor Top 3 in de semi handelt rond de 5, maar hou er daarbij rekening mee dat de jury originaliteit doorgaans hard afstraft, en liever voor veilige Zweedse meuk gaat.

In de categorie leuke dingen zou Finland voor de laatste plaats in de halve finale iets kunnen zijn om klein mee te pakken, op een odd van rond de 4.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fred_B op 04-05-2019 19:50:20 ]
Majkoolzaterdag 4 mei 2019 @ 21:46
Mijn longshot van het jaar is Azerbaijan @110.

Ook een en ander op Spanje staan, maar die odds zijn al hard omlaag
Fred_Bzondag 5 mei 2019 @ 18:12
De dagelijkse updates:

http://entertainmentodds.(...)der-from-down-under/
http://esctips.com/2019/0(...)arsals-day-2-review/

Ik denk dat afsluiter bij ESCTips het wel samenvat:

quote:
We haven’t seen a winner yet.
De schaduwfavorieten Griekenland en IJsland konden net als Cyprus gisteren geen stap naar boven zetten en zijn beiden ook iets gezakt. BelgiŽ, Portugal en San Marino stellen teleur en AustraliŽ en Georgie lijken de winnaars van de dag, maar de eerste komt vanwege het liedje niet in aanmerking voor de Top 5 en de tweede niet eens voor kwalificatie.
Fred_Bmaandag 6 mei 2019 @ 20:55
http://entertainmentodds.com/eurovision-song-contest/peony-tale/
http://esctips.com/2019/0(...)arsals-day-3-review/

Vandaag Zweden en Zwitserland, maar beiden voldeden aan de verwachting, zonder echt uit te blinken. Daardoor zijn de odds van deze twee landen licht gestegen, terwijl die van de overgebleven kanshebbers wat zijn gezakt. Het was wel goed genoeg om de favorieten van SF1 Griekenland, Cyprus en IJsland uit beeld te duwen, als het om overwinningskans gaat.

Verder lijkt het erop dat Oostenrijk een minimaal kansje maakt op kwalificatie, terwijl ArmeniŽ de min of meer zekere kwalificatie op het spel zet door een niet zo heel geweldig optreden.
Fred_Bdinsdag 7 mei 2019 @ 17:22
http://entertainmentodds.(...)test/two-horse-race/
http://esctips.com/2019/0(...)arsals-day-4-review/

De trend van deze repetitieserie lijkt te zijn dat de favorieten allemaal licht teleurstellen. Nederland en Rusland deden hier vandaag vrolijk aan mee, met als gevolg enigszins stijgende odds. Ze zijn nog wel 1 en 2. Malta was wel iets beter dan voorzien, en die hijgt nu Zwitserland in de nek.

De grote verrassing van de dag bleek Azerbeidzjan, met een goede act en eindelijk de 'opluchting' dat er eens iets echt beter was dan verwacht. Azerbeidzjan schoot omhoog bij de bookmakers. Zelf heb ik het idee dat dit enigszins een overreactie is, omdat ik denk dat Top 10 wel zo'n beetje het plafond is van dit nummer. Ik heb in elk geval voor de helft van mijn positie op Azerbeidzjan als winnaar winst genomen, maar de komende dagen moeten we maar zien of dat niet te vroeg was.
Landgelddinsdag 7 mei 2019 @ 17:51
Wat vinden jullie van:

Australia and Norway TQ @1.67 William Hill

Lijkt me een prima combinatie odd. Speel ik in ieder geval high stakes.

Meer tips welkom. Zitten altijd wel foutjes of surebets tussen bij het Songfestival :)
Momodinsdag 7 mei 2019 @ 18:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 17:51 schreef Landgeld het volgende:
Wat vinden jullie van:

Australia and Norway TQ @:1.67 William Hill

Lijkt me een prima combinatie odd. Speel ik in ieder geval high stakes.

Meer tips welkom. Zitten altijd wel foutjes of surebets tussen bij het Songfestival :)
Australie gaat kwalificeren, Noorwegen weet ik zo nog niet zeker
Kyrandinsdag 7 mei 2019 @ 18:10
Noorwegen komt wel goed hoor.
Majkooldinsdag 7 mei 2019 @ 18:23
Ik heb Noorwegen not to qualify @3.2.

Het vergooit z'n kansen met die kale bij de jury, maar betwijfel of het met deze staging ook genoeg televote krijgt in deze semi. Ook al is het mijn persoonlijke favoriet, vond het bij de NF juist zo leuk dat het allemaal 'veel' was _O- Hier is het te simpel lijkt me
Landgelddinsdag 7 mei 2019 @ 18:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 18:07 schreef Momo... het volgende:

[..]

Australie gaat kwalificeren, Noorwegen weet ik zo nog niet zeker
OK. Geen zekerheidje dus. Hopelijk komen er nog betere bets voorbij ;)
Momodinsdag 7 mei 2019 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 18:56 schreef Landgeld het volgende:

[..]

OK. Geen zekerheidje dus. Hopelijk komen er nog betere bets voorbij ;)
Mijn perspectief he, denk dat dit nummer ergens tussen plek 8 t/m 12 komt straks, dus ik denk zelf geen zekerheidje.
Momodinsdag 7 mei 2019 @ 19:11
Voor semi1 zijn Cyprus, Griekenland, IJsland en AustraliŽ mijn zekerheidjes. (4)
Waarschijnlijk wel: TsjechiŽ, Estland en SloveniŽ (4+3)
Maybe : Finland, Portugal, Hongarije, Wit-Rusland, GeorgiŽ, BelgiŽ, ServiŽ en Polen (voor 3 plekken)
Vrijwel zeker niet: Montenegro en San Marino

Voor semi 2 zijn Nederland, Zwitserland, Malta, Zweden, Rusland, Azerbaijan. mijn zekerheidjes. (6)
Waarschijnlijk wel: Denemarken , AlbaniŽ (8)
Maybe: Noorwegen, MacedoniŽ, ArmeniŽ, RoemeniŽ, Oostenrijk, Letland (voor 2 plekken)
Vrijwel zeker niet: Litouwen, Ierland, KroatiŽ, MoldaviŽ

Ben benieuwd of andere mensen het anders zien :)
Majkooldinsdag 7 mei 2019 @ 19:36
Litouwen heeft flinke diaspora, die zie ik er misschien net binnenslippen als ze wat puntjes van jury krijgen
Landgelddinsdag 7 mei 2019 @ 19:52
Hopen op wat verkeerde odds van de bookmakers ;)
Fred_Bdinsdag 7 mei 2019 @ 21:00
Als het gaat om kwalificatie heb ik Noorwegen zelf in de groep 'afblijven' (samen met onder meer AlbaniŽ en RoemeniŽ). De juryscore in de voorronde viel bijzonder tegen, dus het moet sowieso al van de televoting komen. Er is zeker een groep die van dit soort gedateerde vrolijkheid houdt, zo met de Yoik geluid erdoor, zie ook het succes van Denemarken vorig jaar. Alleen dan moet dat wel uitgebuit worden, en wat ik er van lees is dat het een vrij vlak optreden was. Dan is de kans nogal groot dat het er niet genoeg uitspringt tegenover betere uptempo nummers van Malta en Azerbeidzjan en overvleugeld wordt door de kwaliteit van Nederland meteen erna. Voor nu zou ik zeggen ergens rond de 10e-13e plaats.

Verder geef ik MacedoniŽ de meeste kans in die regio, wat dan weleens het einde van AlbaniŽ kan betekenen. Litouwen moet je nooit afschrijven vanwege de vrij hoge hoeveelheid vrienden/diaspora. Ierland en Letland strijden om de laatste plaats. En de act gaat MoldaviŽ niet redden.
Fred_Bdinsdag 7 mei 2019 @ 21:01
Mocht er trouwens nog iemand een leuke groene positie voor SloveniŽ voor de winst willen overnemen T.E.A.B, dan hou ik me aanbevolen :')
Greysdinsdag 7 mei 2019 @ 21:48
Waarom is bij Unibet de hele categorie Eurovision ineens weg? :? Ik miste weleens bepaalde stukjes daar maar nu hele categorie weg? _O-
Momodinsdag 7 mei 2019 @ 21:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:48 schreef Greys het volgende:
Waarom is bij Unibet de hele categorie Eurovision ineens weg? :? Ik miste weleens bepaalde stukjes daar maar nu hele categorie weg? _O-
Waarschijnlijk was het daar net zon veldslag als in het rehearsal topic dus hebben ze het snel gekilled bij unibet _O-

Iemand die nog geloofd in de kwalificatie van Finland door de televote (Darude meme etc.?)
Greysdinsdag 7 mei 2019 @ 21:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:56 schreef Momo... het volgende:

[..]

Waarschijnlijk was het daar net zon veldslag als in het rehearsal topic dus hebben ze het snel gekilled bij unibet _O-

Iemand die nog geloofd in de kwalificatie van Finland door de televote (Darude meme etc.?)
Maar als je nu wilt inzetten na de rehearsals heb je gewoon pech ofzo? :?
Momodinsdag 7 mei 2019 @ 22:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:58 schreef Greys het volgende:

[..]

Maar als je nu wilt inzetten na de rehearsals heb je gewoon pech ofzo? :?
Die komt denk ik wel weer snel online, waarschijnlijk hadden ze niet door dat de rehearsal nu waren en dachten waarschijnlijk what the hell
Greysdinsdag 7 mei 2019 @ 23:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 22:03 schreef Momo... het volgende:

[..]

Die komt denk ik wel weer snel online, waarschijnlijk hadden ze niet door dat de rehearsal nu waren en dachten waarschijnlijk what the hell
Nog steeds niet.
Wat een faal. :(
Greyswoensdag 8 mei 2019 @ 11:08
Nog steeds weg. Is dit vaker gebeurd? Of zijn ze er gewoon maar mee gekapt met ESC? Dit is het laatste jaar dat ik het via hen deed dan. -O-
Vrieskistwoensdag 8 mei 2019 @ 11:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 21:48 schreef Greys het volgende:
Waarom is bij Unibet de hele categorie Eurovision ineens weg? :? Ik miste weleens bepaalde stukjes daar maar nu hele categorie weg? _O-
Ja, ik wilde vanochtend ook even kijken, maar alles weg! Mijn bet staat nog wel gelukkig.
Greyswoensdag 8 mei 2019 @ 11:46
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 11:44 schreef Vrieskist het volgende:

[..]

Ja, ik wilde vanochtend ook even kijken, maar alles weg! Mijn bet staat nog wel gelukkig.
Ja de mijne ook.
Maar wilde er nog een paar. :{
Greyswoensdag 8 mei 2019 @ 12:35
Net gechat met Unibet. Ze bellen of mailen later vandaag of het Łberhaupt nog terugkomt, de eurovision market. Hmpf..

Ik ga ervan uit dat de reeds geplaatste bets blijven staan. Maar tis wel raar dat ze het er na weken gewoon vanaf trekken en er niks over melden.
Vrieskistwoensdag 8 mei 2019 @ 13:19
Zeker raar! De huidige bets kunnen ze niet zomaar annuleren lijkt me?
Greyswoensdag 8 mei 2019 @ 13:22
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 13:19 schreef Vrieskist het volgende:
Zeker raar! De huidige bets kunnen ze niet zomaar annuleren lijkt me?
Geen idee. Zou wel hťťl naaierig zijn. Dus lijkt me niet.
Vrieskistwoensdag 8 mei 2019 @ 13:43
Wel jammer, zit alleen op unibet eigenlijk.
Waar gokken de andere esf-ers?
Greyswoensdag 8 mei 2019 @ 14:34
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 13:43 schreef Vrieskist het volgende:
Wel jammer, zit alleen op unibet eigenlijk.
Waar gokken de andere esf-ers?
Ik zit ook alleen op Unibet.
Krijg net wel een mail dat alle bestaande bets gewoon blijven gelden en dat ze denken dat ze de Eurovision market weer openen voor de live uitzendingen. Ja dan hebben we er dus niks meer aan. :D
Vrieskistwoensdag 8 mei 2019 @ 14:53
quote:
1s.gif Op woensdag 8 mei 2019 14:34 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik zit ook alleen op Unibet.
Krijg net wel een mail dat alle bestaande bets gewoon blijven gelden en dat ze denken dat ze de Eurovision market weer openen voor de live uitzendingen. Ja dan hebben we er dus niks meer aan. :D
Nou je kan nog gokken op wie door gaat naar de finale / de top10 gaat halen en dat soort dingen. Vorig jaar heb ik daar ook nog wel wat gewonnen :)
Greyswoensdag 8 mei 2019 @ 15:08
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 14:53 schreef Vrieskist het volgende:

[..]

Nou je kan nog gokken op wie door gaat naar de finale / de top10 gaat halen en dat soort dingen. Vorig jaar heb ik daar ook nog wel wat gewonnen :)
Is dat weer terug op Unibet nu dan? Want gister en vanmorgen was zelfs dat er niet meer daar..
Vrieskistwoensdag 8 mei 2019 @ 15:11
quote:
1s.gif Op woensdag 8 mei 2019 15:08 schreef Greys het volgende:

[..]

Is dat weer terug op Unibet nu dan? Want gister en vanmorgen was zelfs dat er niet meer daar..
O nee, dat is niet terug zover ik weet. Maar ik had verwacht naar aanleiding van je reactie dat die wel terug zou komen op de dag van de uitzending.
Greyswoensdag 8 mei 2019 @ 15:12
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 15:11 schreef Vrieskist het volgende:

[..]

O nee, dat is niet terug zover ik weet. Maar ik had verwacht naar aanleiding van je reactie dat die wel terug zou komen op de dag van de uitzending.
Oh zo ja. :Y
Landgeldwoensdag 8 mei 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 8 mei 2019 13:43 schreef Vrieskist het volgende:
Wel jammer, zit alleen op unibet eigenlijk.
Waar gokken de andere esf-ers?
William hill en betfair
H_Twoensdag 8 mei 2019 @ 17:29
Azerbeidzjan is Zweden en Zwitserland voorbij :o Staat nu vierde, achter Nederland, Rusland en ItaliŽ
H_Twoensdag 8 mei 2019 @ 17:31
quote:
1s.gif Op woensdag 8 mei 2019 15:08 schreef Greys het volgende:

[..]

Is dat weer terug op Unibet nu dan? Want gister en vanmorgen was zelfs dat er niet meer daar..
Nog steeds nergens te bekennen -O-
Landgeldwoensdag 8 mei 2019 @ 17:57
Unibet wilt het risico op verlies niet lopen en haalt het offline. Zonde..
H_Twoensdag 8 mei 2019 @ 19:30
Inzetten op ESF kan niet meer, maar je kan bij Unibet nu wel gokken of het op 17 mei regent in Noorwegen
Momowoensdag 8 mei 2019 @ 19:44
quote:
15s.gif Op woensdag 8 mei 2019 19:30 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Inzetten op ESF kan niet meer, maar je kan bij Unibet nu wel gokken of het op 17 mei regent in Noorwegen
Schijnbaar vallen er dan spirits from the sky :s)
Fred_Bzaterdag 11 mei 2019 @ 23:12
Frankrijk gaat momenteel naar nogal onredelijke niveaus. Ik weet niet of nu inzetten het ideale moment is, of dat het tijdens de live show nog gekker wordt. Maar eentje om op voorhand in de gaten te houden, is de Top Big 5, waar ItaliŽ boven de 2 zeker value is. Momenteel overigens niet te krijgen, maar die markt stuitert nogal alle kanten op.
TLCzondag 12 mei 2019 @ 12:32
Ik vrees voor onze zuiderburen dat ze er zaterdag niet bij gaan zijn.
BVOdinsdag 14 mei 2019 @ 18:22
Dit jaar enkel 200 euro op NL ingezet, wel nog tegen een quotering van 7.00 (direct de avond van uitkomen gedaan).

Baal wel flink dat Unibet ze eraf heeft gehaald, hield altijd wel van de head 2 head weddenschappen... misschien voor zaterdag alsnog? Sowieso jammer dat je geen combinaties kon maken, daar kon je wel een mooie som aan verdienen (ze hadden er uiteindelijk toch gewoon net te weinig verstand van :P).
Landgelddinsdag 14 mei 2019 @ 21:42
Poland TQ @2.1 gepakt
H_Tdonderdag 16 mei 2019 @ 12:57
Op de Betfair Exchange zijn goede prijzen te pakken voor alles behalve Nederland. Zweden is nu als overall winnaar te krijgen voor 8.2, AustraliŽ voor 10 en de rest voor 11 of meer. In combinatie met een actie voor nieuwe klanten waarmee je tot 20 euro in speelgeld terug kunt krijgen als je eerste inzet niet wint kan het een kijkje waard zijn :)
Santiago2019donderdag 16 mei 2019 @ 13:04
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 12:57 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Op de Betfair Exchange zijn goede prijzen te pakken voor alles behalve Nederland. Zweden is nu als overall winnaar te krijgen voor 8.2, AustraliŽ voor 10 en de rest voor 11 of meer. In combinatie met een actie voor nieuwe klanten waarmee je tot 20 euro in speelgeld terug kunt krijgen als je eerste inzet niet wint kan het een kijkje waard zijn :)
Zou in dat geval voor Italie (23) gaan
H_Tdonderdag 16 mei 2019 @ 13:06
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 13:04 schreef Santiago2019 het volgende:

[..]

Zou in dat geval voor Italie (23) gaan
Qua prijs en hype zeker interessant, alleen geloof ik niet in ItaliŽ :P
Santiago2019donderdag 16 mei 2019 @ 13:13
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 13:06 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Qua prijs en hype zeker interessant, alleen geloof ik niet in ItaliŽ :P
Ik geloof eigenlijk in niemand behalve Duncan 8-)

Nou ja Australie misschien een beetje
H_Tdonderdag 16 mei 2019 @ 13:38
Zweden zelfs naar 9.2 nu!
Landgeldvrijdag 17 mei 2019 @ 03:55
Nog wat zekerheidjes om wat geld op te knallen?
Momovrijdag 17 mei 2019 @ 14:47
Een tip voor mensen met een ander account dan bij unibet: top 10 finish voor Israel.
Supergoed gezongen en een odd van 10-17 hiervoor.
Fred_Bvrijdag 17 mei 2019 @ 15:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 14:47 schreef Momo... het volgende:
Een tip voor mensen met een ander account dan bij unibet: top 10 finish voor Israel.
Supergoed gezongen en een odd van 10-17 hiervoor.
Op Betfair zou ik hem misschien nog doen. Daar krijg je 24x je inleg, en kun je bij een goede juryscore weer layen tijdens de show. Bij het publiek is Israel toch gewoon bottom 5, vermoed ik.
Landgeldzaterdag 18 mei 2019 @ 15:55
Ik speel zelf Australie top5 @ 1.52
Kyranzaterdag 18 mei 2019 @ 16:06
Country to finish last: Germany @ 2.10
Malta top 10 @ 3.00
Switzerland to win (Each Way 1-4) @ 7
Sweden to win (Each Way 1-4) @ 10
meneertje1972zaterdag 18 mei 2019 @ 16:34
Hier mijn gokje...

Schermafbeelding-2019-05-17-om-22-56-24.png
ForzaMilanzaterdag 18 mei 2019 @ 16:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 02:01 schreef Kyran het volgende:
Wedden is eigenlijk niks anders dan kansberekening. Bij iedere kans hoort een odd en bij iedere odd hoort een kans.

Stel de bookmaker geeft je een odd van 2.00 dat Nederland wint. Dat zegt in principe dat de kans 50% is dat Nederland gaat winnen. Dat is natuurlijk absurd (hoe positief je ook bent over Nederland), dus is het eigenlijk nooit waard om daar op te wedden.

Als jij denkt dat Nederland 10% kans maakt om te winnen en de bookmaker geeft je een odd van 100 zegt de bookmaker dus dat er 1% kans is dat Nederland gaat winnen. Als jij denkt te weten dat die kans 10% is ontstaat er dus "value" en is het wel waard om te wedden op Nederland.

Dat is waar je met wedden altijd naar op zoek moet gaan. Niks anders :)

https://www.sportsbookreview.com/picks/tools/odds-converter/ leuke tool om odds naar kansen om te zetten etc :)
Lol en nu zijn we een aantal maanden verder en is het niet meer zo absurd.
Fred_Bzaterdag 18 mei 2019 @ 17:42
Leesvoer voor vanavond:

http://entertainmentodds.com/eurovision-song-contest/go-dutch/

http://esctips.com/2019/0(...)grand-final-preview/
TDHSzaterdag 18 mei 2019 @ 17:55
quote:
assuring... dankjewel
Landgeldzaterdag 18 mei 2019 @ 17:57
Australia, Switzerland & Sweden All To Finish In Top 10 @2/7 (1.28)

Gratis uit eten ;)
Landgeldzaterdag 18 mei 2019 @ 18:42
quote:
Conclusie op basis hiervan:

NL winnaar
Switzerland top 5
Australie top 5
H_Tdinsdag 21 mei 2019 @ 17:01
Hebben jullie nog een beetje leuk kunnen cashen? Ik heb alleen Nederland voor de overwinning tegen 4,5 keer mijn inzet van 5 euro gekregen
Greysdinsdag 21 mei 2019 @ 17:04
134 eu uiteindelijk.
ForzaMilandinsdag 21 mei 2019 @ 17:07
Paar tientjes.
Fred_Bdinsdag 21 mei 2019 @ 22:03
Je bent er maanden mee bezig, en uiteindelijk leidt een toevalstreffer tot het meeste plezier. Ik had Noord-MacedoniŽ voor de winst gebackt op 250-1, met het idee dat die odd veel te hoog was. Vervolgens ging de jury daar massaal op stemmen, en kelderde de prijs naar 5. Uiteindelijk ben ik er gemiddeld onder de 10 uitgekomen :)

Verdere succesverhalen zijn onder meer ItaliŽ Top Big 5, Cyprus en Frankrijk geen Top 10, Zwitserland en Rusland Top 4, Finland laatste in de eerste semi en Spanje op plek 20-26.

Natuurlijk gaan er ook wel dingen fout. Azerbeidzjan Top 4 lukte niet, net als Zwitserland Top 2, SloveniŽ voor de winst om uit te traden, Duitsland laatste, en Polen Top 10, waarvan na de kwalificatie voor de finale dan de odds zouden zakken, was ook niet echt een succesverhaal.

Al met al blijft het ESF een mooie goudmijn :)
Fred_Bmaandag 2 maart 2020 @ 21:36
Een kickje voor de liefhebbers. Met IJsland, Rusland en Nederland lagen er al mooie kansen in de markt, die volgens mij ook wel regelmatig zijn genoemd hier op FOK. Maar met nog een flink aantal liedjes in aantocht in de komende dagen, is het misschien handig om het wat meer centraal te houden.
Bennymaandag 2 maart 2020 @ 21:45
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 21:36 schreef Fred_B het volgende:
Een kickje voor de liefhebbers. Met IJsland, Rusland en Nederland lagen er al mooie kansen in de markt, die volgens mij ook wel regelmatig zijn genoemd hier op FOK. Maar met nog een flink aantal liedjes in aantocht in de komende dagen, is het misschien handig om het wat meer centraal te houden.
Goede kick *O*
lashatumbaidonderdag 5 maart 2020 @ 10:08
Nou, waar ik vorig jaar veel geld had gewonnen bij de bookies is mijn start dit jaar allesbehalve glorieus haha. Alle landen waar ik op had gegokt voordat de liedjes bekend ware daalden uiteindelijk bij de bookies. :{w