abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_184612254
quote:
Turkije zet Nederlandse journalist uit

De Nederlandse journalist Ans Boersma is vanmorgen Turkije uit gezet. Zij zit op dit moment in het vliegtuig naar Nederland. Boersma, werkzaam voor onder meer Het Financieele Dagblad (FD), is een door de Turkse regering geaccrediteerde correspondent en woont in Istanbul.

Boersma ging gisterochtend naar de immigratiedienst om papieren in te leveren voor de reguliere verlenging van haar verblijfsvergunning. Ze werd opgepakt en naar een politiebureau gebracht. Daar kreeg ze te horen dat ze werd uitgezet. Een advocaat en bemoeienis van Nederlandse diplomaten hebben de uitzetting niet kunnen voorkomen.

Boersma kreeg niet meer de gelegenheid om thuis nog wat spullen op te halen. Alles wat ze bij zich heeft, is de rugzak die ze gisteren mee had naar de immigratiedienst en de kleren die ze aan heeft.

Veiligheidsrisico
De Turkse autoriteiten willen geen reden geven voor haar uitzetting. Boersma's papieren zijn in orde. Ze heeft een Turkse perskaart voor 2019. Die was zoals gebruikelijk vorige week afgegeven. Volgens de immigratiedienst is haar uitzetting dan ook geen administratieve kwestie.

NOS-correspondent Lucas Waagmeester hoorde van bronnen dat Boersma als een veiligheidsrisico wordt beschouwd. "Dat kan in Turkije van alles betekenen. Het is een soort gemene deler geworden om ook journalisten aan de kant te zetten."

Boersma schrijft ook voor Trouw en het tijdschrift One World. Waagmeester kent haar als een gedegen journalist, die haar bronnen checkt en hoor en wederhoor toepast. "Een vakvrouw die nooit te betrappen is op een bepaalde voorkeur of vooringenomenheid. Ze is de laatste tijd ook niet met gevoelige onderwerpen bezig geweest, zoals de Koerdische PKK of de Gülen-beweging."

Boersma heeft gisteren in de loop van de dag assistentie gehad van een advocaat en de Nederlandse consul-generaal in Istanbul. Dat heeft niets kunnen veranderen aan haar situatie. Ook een laatste poging van de Nederlandse ambassade in Ankara om de uitzetting te voorkomen, gisteravond, heeft geen effect gehad.

Geschokt
Hoofdredacteur Jan Bonjer van Het Financieele Dagblad zegt diep geschokt te zijn over de uitzetting. "Ans deed haar werk verstandig en verantwoord. Deze maatregel is een flagrante schending van de persvrijheid. Het is buitengewoon triest dat journalisten in Turkije niet ongestoord hun werk kunnen doen." Bonjer en Boersma willen de uitzetting juridisch aanvechten.

Ook het Genootschap van Hoofdredacteuren toont zich geschokt. "Het is onaanvaardbaar dat Turkije een journalist van het ene op het andere moment aanhoudt, een nacht vastzet en zonder enige verklaring het land uitzet", zegt de voorzitter,hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. "Dit is een nieuwe, pijnlijke en trieste illustratie van hoe in Turkije met de journalistiek en persvrijheid wordt omgegaan. Vooral voor Boersma zelf moet dit een schokkende ervaring zijn."

Het Genootschap roept de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken op protest aan te tekenen bij de Turkse autoriteiten en zo snel mogelijk opheldering te vragen.

te vragen.

Algemeen-secretaris Thomas Bruning van de journalistenvereniging NVJ noemt de uitzetting ook een nieuw dieptepunt in het persvijandige beleid van Turkije en roept de politiek in Nederland en de Europese Unie op tot actie. "Na Fréderike Geerdink en Ebru Umar wordt weer een Nederlandse journalist uitgezet. Maar voor Turkse journalisten is de situatie nog veel grimmiger. Er zitten er tientallen in gevangenissen en er zijn er ook heel veel uitgewezen. Het land laat zich als een soort dictatuur kennen. Heel griezelig."

NOS-correspondent Lucas Waagmeester sluit niet uit dat de Turkse overheid met de uitzetting buitenlandse journalisten wil intimideren. "Sommige mensen denken echt dat wij hier zijn om Turkije te ondermijnen, zoals president Erdogan dat gewoon hardop zegt. Maar Turkije en Nederland hebben net een heel heftige ruzie bijgelegd. Juist de Turkse regering wilde heel graag die relatie weer aanhalen. Dus het is moeilijk te verklaren waarom dit nu gebeurt."

Hoe dan ook, de uitzetting zal hard aankomen bij de buitenlandse journalisten in Turkije. "Mensen hebben hier een huis, een gezin, hun werk, hun hele leven is hier. Natuurlijk vreet dat aan de zenuwen en dat maakt het ook lastig om rustig en gefocust je werk te doen. Maar dat blijven we wel doen, want je ziet aan dit verhaal ook weer dat dat hier in Turkije heel erg hard nodig is."
En nu net volgt dit bericht:

quote:
Turkije: Nederland meldde terreurbanden van uitgezette journalist

De regering van Turkije zegt informatie van de Nederlandse politie te hebben gekregen dat de Nederlandse journalist Ans Boersma banden heeft met een terroristische organisatie. Ook zou Nederland de Turken informatie hebben gevraagd over Boersma's reizen in en buiten Turkije.

Boersma werd vanmorgen op een vliegtuig naar Nederland gezet. De reden dat zij Turkije moest verlaten was dat zij een veiligheidsrisico vormde, aldus bronnen van de NOS.

Details over de terreurbanden geeft een woordvoerder van Erdogan niet. In de verklaring van de Turkse regering staat dat Turkije een aantal terroristische organisaties kent. De Turks-Koerdische PKK wordt genoemd en ook Islamitische Staat.

De regering benadrukt verder dat haar uitzetting niets met haar journalistieke activiteiten te maken heeft.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie zei vanochtend dat er niet om uitlevering van Boersma is gevraagd. Op de nieuwste verklaring van de Turkse regering heeft een woordvoerder nog niet gereageerd,
Zie ook
Turkije zet Nederlandse journaliste uit

Ben wel benieuwd waar dit heen gaat. Heeft deze 'nette' journalist zoals we haar kennen en zoals ze wordt afgeschilderd een misstap begaan of heeft ze een verborgen agenda of loopt Turkije de zaak weer te flessen en omdat mevrouw objectief berichtgeving brengt, ook over de Koerden die de Turken als terreurorganisatie beschouwd, en wordt ze daarom gewoon het land uitgekieperd?

Neem aan dat als de politie dit echt gemeld of gevraagd heeft dat ze dan hier verhoord gaat worden ofzo?
pi_184612907
Boersma: “ik ga ze terugpakken”
Van mij mag ze de Nederlandse staat aanpakken. Ze zal de gutmenschen wel een poepie laten reuken.
Turkije kan ze wel vergeten maar als ze de zaak wint dan zal ze een soort superster status krijgen, waarschijnlijk een goede baan bij een linkse krant en dan een doorn in het oog van de gutmenschen die in het begin zo liberaal en blind achter haar stonden! Heerlijk!
https://twitter.com/sterknikki/status/1088708688901300224?s=21
  dinsdag 12 februari 2019 @ 17:53:04 #3
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184976818
quote:
OM: journaliste Boersma wist van terroristisch verleden vriend

Journaliste Ans Boersma wist in grote lijnen dat haar toenmalige vriend Abd A. actief was geweest voor de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra. Het Openbaar Ministerie heeft dat gezegd in de eerste rechtszitting tegen de 33-jarige Syriër.

https://nos.nl/artikel/22(...)verleden-vriend.html
Het ziet er slecht uit voor Ansje Theekransje. Ze wordt niet aangeklaagd maar haar reputatie is nu echt een wrak.
pi_184976945
Als ze ervan wist en niets gemeld heeft dan is ze medeplichtig en dient ze vervolgd te worden. Die gast heeft waarschijnlijk heel wat onschuldige kinderen, vrouwen en mannen vermoord. Zij hield zijn radicale verleden/activiteiten onder de pet, als deze man in Nederland een aanslag had gepleegd was dat ook haar schuld geweest. Ze heeft een terrorist verborgen proberen te houden en dan ben je net zo schuldig als dat tuig in Molenbeek wat hun terroristische geloofsgenoten niet aangeven.
  dinsdag 12 februari 2019 @ 22:42:53 #5
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_184983650
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 17:53 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Het ziet er slecht uit voor Ansje Theekransje. Ze wordt niet aangeklaagd maar haar reputatie is nu echt een wrak.
Het was mij al duidelijk wat voor slinks jihadsletje dit is, ben totaal niet verbaasd.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_184983728
Ze wist dat die bij de kelensnijdende wahabistische geïnspireerde Al Nusra dat met veel plezier dood en verderf zaait in Irak en Syrië maar wilde toch een romantische relatie met hem aangaan. Waarom kiest ze niet een nette hoogopgeleide jongeman met een goede baan, huis, auto, drie/vier kinderen? Afijn, once you go bad boy, you never go back.
pi_184983921
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 22:46 schreef Jellereppe het volgende:
Ze wist dat die bij de kelensnijdende wahabistische geïnspireerde Al Nusra dat met veel plezier dood en verderf zaait in Irak en Syrië maar wilde toch een romantische relatie met hem aangaan. Waarom kiest ze niet een nette hoogopgeleide jongeman met een goede baan, huis, auto, drie/vier kinderen? Afijn, once you go bad boy, you never go back.
Snap ik wel. Een beetje de kinderen van iemand anders opvoeden.
pi_184986548
In het boek 'no turning back' van Rania Abouzeid zou 'Aziz' onder het pseudo 'Saleh' voorkomen.

In dit interview een aantal overeenkomsten met wat al over hem bekend is:

https://www.nytimes.com/2(...)t.html?module=inline

https://www.nytimes.com/2018/03/14/opinion/syria-hostage.html

o.a:
quote:
He had entered the world of Salafi jihadism in his late teens, exposed to the banned writings of Islamist leaders before he was detained by the Syrian regime, just shy of his 19th birthday. He didn’t even pray regularly, let alone consider himself an Islamist, before he was imprisoned. “I was a kid,” he said, jailed with Qaeda members. The prison, he said, “made me what I became.” A six-year “sleep” (in prisoner parlance) ended when the regime opened his cell door in April 2011, releasing him with no formal charge as part of an amnesty.
Die Rania zou daarom een interessante getuige zijn.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 13 februari 2019 @ 08:02:50 #9
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_184986598
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 22:46 schreef Jellereppe het volgende:
Waarom kiest ze niet een nette hoogopgeleide jongeman met een goede baan, huis, auto, drie/vier kinderen?
:').
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 13 februari 2019 @ 08:03:51 #10
408813 crew  trein2000
pi_184986608
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 17:59 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Als ze ervan wist en niets gemeld heeft dan is ze medeplichtig en dient ze vervolgd te worden.
Oh? bron?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_184986725
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 08:03 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Oh? bron?
o.a.:
quote:
Zo heeft Boersma toegegeven dat ze in Turkije, toen ze een relatie met A. had, diens Twitter-account bekeek met daarop foto's uit de tijd dat A. actief zou zijn geweest bij al-Nusra. Ze wist dus in grote lijnen wat hij in Syrië heeft gedaan, stelt het OM.
https://nos.nl/artikel/22(...)verleden-vriend.html
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 13 februari 2019 @ 08:25:19 #12
408813 crew  trein2000
pi_184986831
quote:
Nee dat dat medeplichtigheid zou opleveren
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_184986879
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 08:25 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Nee dat dat medeplichtigheid zou opleveren
Oh, ok.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  woensdag 13 februari 2019 @ 08:58:51 #14
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184987223
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 22:46 schreef Jellereppe het volgende:
Waarom kiest ze niet een nette hoogopgeleide jongeman met een goede baan, huis, auto, drie/vier kinderen?
Zelfs een alcoholistische klootzak die in een kraakpand woont en een wrak rijdt is nog een verstandiger keuze dan een Jihadist.
pi_184987244
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 08:25 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Nee dat dat medeplichtigheid zou opleveren
Ze wist van zijn daden, ze wist van zijn valse paspoorten en namen. En dan niet aan de bel trekken? Dan ben je medeplichtig in mijn ogen.
  woensdag 13 februari 2019 @ 10:00:18 #16
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_184988267
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 09:00 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Ze wist van zijn daden, ze wist van zijn valse paspoorten en namen. En dan niet aan de bel trekken? Dan ben je medeplichtig in mijn ogen.
Medeplichtig aan daden die al waren gepleegd vóórdat zij ervan afwist?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_184988588
quote:
7s.gif Op woensdag 13 februari 2019 10:00 schreef Ringo het volgende:

[..]

Medeplichtig aan daden die al waren gepleegd vóórdat zij ervan afwist?
Hij is een terrorist, zij wist dat hij een terrorist was en heeft dit niet gemeld. Ze heeft waarschijnlijk nog geholpen bij het verkrijgen van valse papieren mits de verhalen kloppen.

Ik weet dat enkelen graag mierenneuken om details, vooral met dit soort onderwerpen, het hoe wat en waarom ze dat doen laat ik over aan mijn onderbuik, maar het neemt niet weg dat ze er betrokken bij is geweest. Ze heeft misschien de trekker niet overgehaald, of een mes vastgehouden maar ze heeft wel degelijk verzwegen dat een gevaarlijk persoon in Nederland zat. En je kan mij niet wijsmaken dat ze "naïef" was. Dus in mijn ogen heeft ze enige medeplichtigheid door een terrorist te verbergen.

[ Bericht 0% gewijzigd door J.A.R.V.I.S. op 13-02-2019 10:39:04 ]
  woensdag 13 februari 2019 @ 10:29:39 #18
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_184988720
Volgens mij haal je een aantal begrippen door elkaar.
Maar laten we afwachten hoe ver het Openbaar Ministerie wil gaan.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_184988843


https://www.oneworld.nl/personen/ans-boersma/

Liegen, draaien, verdraaien, bedriegen.

Kansloos de staat aanklagen.

Gaat lekker meid.
pi_184990854
Misschien is die bekeerling van de PVV iets voor haar? Of is dat niet woest genoeg?
  woensdag 13 februari 2019 @ 13:26:56 #21
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_184991570
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 12:45 schreef Atak het volgende:
Misschien is die bekeerling van de PVV iets voor haar? Of is dat niet woest genoeg?
Joram en Ans, die hebben wel kans op sjans
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
  woensdag 13 februari 2019 @ 15:10:54 #22
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_184993341
Ans Boersma, opgegroeid in het rode Oost-Grunn', daar waar vroeger de Communistische Partij hoogtij vierde. Sja, je ziet waar het toe kan lijden.

Tanja Naaimeijer 2.0
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_184999325
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2019 15:10 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
Ans Boersma, opgegroeid in het rode Oost-Grunn', daar waar vroeger de Communistische Partij hoogtij vierde. Sja, je ziet waar het toe kan lijden.

Tanja Naaimeijer 2.0
Zou Tanja ook terroristen genaaid hebben?
pi_184999402
Laat ze samen lekker huisje kopen in Aleppo, Nederlandse identiteit weghalen.
Verbannen van BNW jegens waarheid spuwen.
pi_185037179
Soap gaat verder: Ans denkt dat het OM een schijnproces gaat voeren en dat ze allang veroordeeld is :')
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185037251
quote:
Journaliste Ans Boersma boos op OM en vreest ‘schaduwproces’

Het Openbaar Ministerie heeft ‘ten onrechte en op een onzorgvuldige wijze’ naar buiten gebracht dat journaliste Ans Boersma het hele verleden van haar ex-vriend terreurverdachte Aziz A. kende. Daardoor dreigt het proces tegen A. eigenlijk een soort schaduwproces tegen Boersma te worden, schrijven haar advocaten vandaag in een een brief aan het Openbaar Ministerie.

Woensdag was er een eerste zitting in de rechtszaak tegen Aziz, die er van wordt verdacht een leidinggevende figuur te zijn geweest in de jihadistische terreurgroep Jabhat al-Nusra in Syrië. Boersma is ook verdachte in dat onderzoek, maar stond dinsdag niet terecht. ,,Tot onze verbazing is haar naam veelvuldig genoemd, waarbij het OM het standpunt heeft ingenomen dat zij wist van betrokkenheid van A. bij terroristische activiteiten. Mijn cliënte wenst dit met klem tegen te spreken", schrijft advocaat Marq Wijngaarden. Zo zou Aziz nooit tegen Boersma hebben gezegd dat hij ‘zweert niet meer te slachten, geen vrouw, geen man, niemand'.

‘Een vrouw in Istanbul'
Tijdens de zitting viel de naam van Boersma inderdaad vaak. Het OM leek er onder meer mee te willen uitleggen waarom zij Turkije om informatie over de journaliste heeft gevraagd. In een van de afgeluisterde gesprekken tussen Aziz en zijn broer Fatah, zo stelt het OM, is te horen hoe Aziz zegt dat ‘een vrouw in Istanboel in grote lijnen van hem weet wat er zich in Syrië heeft afgespeeld'. Dat zou die vrouw, Boersma, weten omdat Aziz vergeten was zijn iPad af te sluiten, waardoor Boersma in zijn Twitteraccount heeft kunnen kijken. Een account dat hij gebruikte voor contact met de strijders. ,,Ze heeft foto's en dergelijke gezien. Ik heb haar toen gezworen niet meer te slachten, geen vrouw, geen man en niemand.”

Volgens Boersma en haar advocaten is dat onzin. De journaliste keek inderdaad op zijn iPad en 'zag afbeeldingen van gewapende mannen in het zwart'. ,,Maar dat hij deze groepen volgt op Twitter geeft geen aanleiding te veronderstellen dat hij er deel van uitmaakt.” Omdat Boersma geen Arabisch spreekt, kon ze de informatie niet verder lezen. Aziz zou op haar vragen hebben geantwoord dat ‘er geen bloed aan zijn handen kleeft'. De zin over het stoppen ‘met slachten’ heeft Aziz volgens Boersma nooit tegen haar uitgesproken. De journaliste verklaarde eerder wel te weten dat haar toenmalige vriend lang om politieke redenen in een Syrische gevangenis heeft gezeten en daarna deelnam aan de gewapende strijd tegen de Syrische president Assad. ,,Maar ze had geen enkele argwaan dat hij betrokken zou zijn bij een terroristische groepering.”
https://www.ad.nl/binnenl(...)duwproces~a1f05c228/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 15 februari 2019 @ 20:26:30 #27
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_185037375
Als ze drie kinderen had met een nette jongeman dan was het een prima vrouw. Jeugd/vers bloed voor NL is goed. Nu zit ze te rotzooien met een koppensneller.
  vrijdag 15 februari 2019 @ 20:34:54 #28
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_185037590
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 20:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Soap gaat verder: Ans denkt dat het OM een schijnproces gaat voeren en dat ze allang veroordeeld is :')
Hmm, niet toe aan kinderen en dat is 31 jaar.
  maandag 18 februari 2019 @ 13:08:57 #30
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_185082707
Ik begin nu echt misselijk te worden van die landverrader Boersma en haar terroristische neukertje. Misschien kunnen we dat mens gewoon doodzwijgen? Een carrière kan ze toch wel vergeten.
pi_185083593
Ik luister nu naar Onze man in Deventer - Ans Boersma - uitzending van 17-02-2019 van NPO Radio 1

https://podcast.npo.nl/fi(...)g-van-17-02-2019.mp3
pi_185086614
Zou mij niks verbazen als ze bij Joep.nl een baantje krijgt waar ze op Nederland zuur kan spuwen dat ze geen jihadisten meer kan neuken (naar eigen zeggen heeft ze een andere niet-Turkse vriend in Turkije) totdat ze compensatie van de overheid krijgt. Goed dat ze andere landen niet meer kan lastigvallen.
pi_185087718
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 16:37 schreef Atak het volgende:
Zou mij niks verbazen als ze bij Joep.nl een baantje krijgt waar ze op Nederland zuur kan spuwen
Mij wel, aangezien Joep.nl iets is voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

http://www.joep.nl/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 19 februari 2019 @ 17:33:45 #34
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_185108509
quote:
1s.gif Op woensdag 13 februari 2019 20:31 schreef polderturk het volgende:

[..]

Zou Tanja ook terroristen genaaid hebben?
Dat is niet eens een vraag meer.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_185109331
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 17:33 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Dat is niet eens een vraag meer.
Wie is Tanja?
  dinsdag 19 februari 2019 @ 18:22:40 #36
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_185109398
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 18:19 schreef Atak het volgende:

[..]

Wie is Tanja?
Naaimeijer, een slinkse kraakpandsnol uit Twente die in de jungle bij de FARC terroristen is gaan werken.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_185109696
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2019 16:37 schreef Atak het volgende:
Zou mij niks verbazen als ze bij Joep.nl een baantje krijgt waar ze op Nederland zuur kan spuwen dat ze geen jihadisten meer kan neuken (naar eigen zeggen heeft ze een andere niet-Turkse vriend in Turkije) totdat ze compensatie van de overheid krijgt. Goed dat ze andere landen niet meer kan lastigvallen.
Ze is wel flink aan het neuken daar in Istanbul. Heeft ze weer een Syriër?
pi_185109741
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 18:41 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ze is wel flink aan het neuken daar in Istanbul. Heeft ze weer een Syriër?
Luister die podcast maar die op deze pagina staat. Ze geeft toe een niet-Turkse vriend in Istanbul te hebben. Ze wil niet zeggen van welke afkomst maar geen Turk of Syriër. Waarschijnlijk een Koerd of een Afghaan. Volgens mij gaat ze van de ene woeste terrorist naar de andere. Zou mij niks verbazen als ze meer dan 1 vriend heeft.
  dinsdag 19 februari 2019 @ 21:11:29 #39
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_185113054
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 18:44 schreef Atak het volgende:

[..]

Luister die podcast maar die op deze pagina staat. Ze geeft toe een niet-Turkse vriend in Istanbul te hebben. Ze wil niet zeggen van welke afkomst maar geen Turk of Syriër. Waarschijnlijk een Koerd of een Afghaan. Volgens mij gaat ze van de ene woeste terrorist naar de andere. Zou mij niks verbazen als ze meer dan 1 vriend heeft.
Als ze maar een baard hebben denk ik.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
  dinsdag 19 februari 2019 @ 21:23:04 #40
80382 manny
30 is best veel
pi_185113456
Rustig, rustig mensen. We wonen in een rechtstaat. Als mevrouw dingetjes heeft gedaan die verboden zijn dan gaat de rechter daar vast naar kijken.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_189469805
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 21:23 schreef manny het volgende:
Rustig, rustig mensen. We wonen in een rechtstaat. Als mevrouw dingetjes heeft gedaan die verboden zijn dan gaat de rechter daar vast naar kijken.
Eerst moet de rechter kijken naar een claim van haarzelf dat Nederland iets verkeerds gedaan heeft.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_189469833
quote:
Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk voor ‘reputatieschade’ na link met Balie-jihadist

Journaliste Ans Boersma stelt de Nederlandse staat aansprakelijk voor de schade die zij heeft geleden doordat zij begin dit jaar Turkije werd uitgezet vanwege haar connectie met de zogeheten Balie-jihadist. De uitzetting gebeurde op basis van informatie van het Openbaar Ministerie.

Volgens het kantoor heeft de journaliste, die ook haar werk als correspondent verloor, ‘reputatieschade’ opgelopen en zijn haar ‘journalistieke bronnen in gevaar gebracht’. ,,De kans dat zij zal kunnen terugkeren naar Turkije en haar werk als correspondent zal kunnen oppakken, is door deze gang van zaken nihil’’, aldus advocatenkantoor Prakken d’Oliveira dat Boersma bijstaat.

Boersma is de ex van de uit Syrië afkomstige Aziz A., die samen met zijn broer Fatah A. wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en vastzit. Aziz werd als lid van Jabat al-Nusra herkend tijdens een bijeenkomst in debatcentrum De Balie in Amsterdam. De Syriër Aziz A. was ruim een jaar lang informant van de inlichtingendienst AIVD, meldde Nieuwsuur eerder dit jaar.
https://www.ad.nl/binnenl(...)e-jihadist~a99c6d30/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 16 oktober 2019 @ 19:27:12 #43
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_189469942
Ongelofelijk, die vieze jihadsnol. Je land verraden en nog ff aangifte doen ook. Wat een brutaliteit.

Ik hoop dat ze haar in deze zaak omver blazen. Dit kan toch niet...
pi_189469997
Wat is er met haar gebeurd? Leeft ze nog? En aan wat voor piemels hangt ze tegenwoordig?
pi_190513022
ANP

Het OM zegt steeds meer bewijs te hebben in de zaak tegen ‘Balie-jihadist’ Aziz A., die in Syrië een leidinggevende rol bij terreurbeweging Jabhat al-Nusra zou hebben gespeeld.
Getuigenverklaringen en tapgesprekken wijzer steeds nadrukkelijker in die richting, zei de aanklaagster. Tijdens een inleidende zitting in de zaak in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam zei de officier van justitie dinsdag dat op taps onder meer is te horen hoe A. (33) verkondigt dat hij binnen 24 uur nadat hij de Nederlandse nationaliteit heeft verkregen op televisie te zien zal zijn “en dat hij Nederland en Europa dingen gaat laten zien die ze nog nooit hebben meegemaakt”.

Ook zou zijn gebleken dat A. toen hij van Syrië de tocht naar Turkije maakte een “dubbel geborgde bomgordel” droeg, waarmee hij tot negentig slachtoffers kon maken. Daarnaast claimen getuigen dat A. met twee broers in Turkije een huis had, “waar ze personen verzamelden die naar Syrië gingen voor de strijd”.

Advocaat Peter Plasman zei dat zijn cliënt – dinsdag niet aanwezig – later zelf ingaat op zijn uitlatingen. Volgens de strafpleiter slaan die op een boek dat A. wilde schrijven.

De raadsman noemde het “merkwaardig” dat zijn cliënt “enerzijds wordt neergezet als tweede man van een terreurorganisatie en anderzijds als iemand die een bomgordel droeg. Geen voor de hand liggende combinatie”, zei hij.

Syriër Aziz, die in 2017 ineens opdook tijdens een bijeenkomst in debatcentrum De Balie in Amsterdam, wordt samen met zijn eveneens in Nederland neergestreken broer Fatah (32) verdacht van deelname aan een terroristische organisatie. Ook worden de twee vervolgd voor witwassen. Aziz is daarnaast aangeklaagd voor het voorbereiden van terroristische misdrijven.

Hij is de ex-vriend van journaliste Ans Boersma, die begin dit jaar Turkije werd uitgezet vanwege haar connectie met hem.

De twee blijven vastzitten. Op 5 maart gaat de zaak verder.

https://tpo.nl/2019/12/17(...)ist-stapelt-zich-op/

Een tondeuze voor Ans svp

- Geen voor de hand liggende combinatie

Himmler liep ook rond met een zelfmoord middel

- neergestreken

Van de ene op de andere dag verdwijnen Fatah en Aziz uit Syrië. De gemaskerde man en zijn broer gaan op in de vluchtelingenstroom naar Europa. Als ze weer opduiken, is dat als asielzoeker in Nederland. Aziz heeft dan een relatie met journalist Ans Boersma en vestigt zich in Amsterdam. Fatah begint een nieuw leven in het Brabantse dorp Bergeijk.

https://www.volkskrant.nl(...)ziz-in-syrie-gedaan/

Neerstrijken is dus ANP nieuw spraak voor ongecontroleerd asielpapieren uitdelen aan iedere levensgevaarlijke gek dat daar om vraagt.
shift-knop defekt
pi_190683378
Ans Boersma ging het vliegtuig in als journalist en kwam eruit als jihadbruid

We blikken dagelijks terug of kijken vooruit met twintig verhalen.
Deze keer: journaliste Ans Boersma. Ze leefde haar droom als correspondent in Turkije.
Tot ze door een ex-geliefde in een terreuronderzoek belandde en het land werd uitgezet.
,,Ze ging het vliegtuig in als martelaar van de persvrijheid en kwam eruit als een jihadbruid.”

Cyril Rosman 27-12-19, 07:00

Een verhaal over het roerige jaar van journaliste Ans Boersma kan op veel plekken beginnen.
In een verhoorkamer op een politiebureau in Istanbul, in januari van dit jaar, bijvoorbeeld.
Of bij een prille verliefdheid eind 2013 in die stad.
Of nog eerder: in de beruchte Saydnaya-gevangenis bij Damascus, Syrië, in 2005.

Maar waar je ook begint, het is een verhaal waarin de wereldpolitiek, de liefde en de wet verknoopt raken, met een bizarre ontknoping als gevolg. Journaliste Ans Boersma raakte onverwacht verstrikt in het Syrische conflict dat ze zelf zo interessant vond om te ...

muurtje > https://www.ad.nl/binnenl(...)jihadbruid~a674b1b9/

Het was Liefde, geen landverrader O-)
shift-knop defekt
  vrijdag 27 december 2019 @ 17:12:51 #47
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_190684359
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 16:42 schreef TomLuny het volgende:
Ans Boersma ging het vliegtuig in als journalist en kwam eruit als jihadbruid

We blikken dagelijks terug of kijken vooruit met twintig verhalen.
Deze keer: journaliste Ans Boersma. Ze leefde haar droom als correspondent in Turkije.
Tot ze door een ex-geliefde in een terreuronderzoek belandde en het land werd uitgezet.
,,Ze ging het vliegtuig in als martelaar van de persvrijheid en kwam eruit als een jihadbruid.”

Cyril Rosman 27-12-19, 07:00

Een verhaal over het roerige jaar van journaliste Ans Boersma kan op veel plekken beginnen.
In een verhoorkamer op een politiebureau in Istanbul, in januari van dit jaar, bijvoorbeeld.
Of bij een prille verliefdheid eind 2013 in die stad.
Of nog eerder: in de beruchte Saydnaya-gevangenis bij Damascus, Syrië, in 2005.

Maar waar je ook begint, het is een verhaal waarin de wereldpolitiek, de liefde en de wet verknoopt raken, met een bizarre ontknoping als gevolg. Journaliste Ans Boersma raakte onverwacht verstrikt in het Syrische conflict dat ze zelf zo interessant vond om te ...

muurtje > https://www.ad.nl/binnenl(...)jihadbruid~a674b1b9/

Het was Liefde, geen landverrader O-)
Ja, laten we eens lekker naief blijven met deze Tanja Naaimeijer 2.0
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_191853663
quote:
OM verdenkt ’Balie-jihadist’ van 19 moorden in Syrië
’Balie-jihadist’ Aziz A. wordt - naast een leidinggevende rol bij terreurbeweging Jabhat al-Nusra - ook verdacht van het medeplegen van negentien moorden in Syrië. Dat liet het Openbaar Ministerie donderdag weten tijdens een inleidende zitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. De 34-jarige A. zou in 2012 betrokken zijn geweest bij de moorden „met terroristisch oogmerk.”
https://www.telegraaf.nl/(...)-19-moorden-in-syrie
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_199510392
En uiteindelijk komt het erop neer dat mevrouw zich naïef opstelt en de belastingbetaler haar als beloning een schadevergoeding mag betalen: https://www.ad.nl/binnenl(...)e-jihadist~a3506c9a/
pi_199522114
quote:
0s.gif Op woensdag 19 mei 2021 20:37 schreef maan_man het volgende:
En uiteindelijk komt het erop neer dat mevrouw zich naïef opstelt en de belastingbetaler haar als beloning een schadevergoeding mag betalen: https://www.ad.nl/binnenl(...)e-jihadist~a3506c9a/
Dus ze is op kosten van de belastingbetaler jihadisten aan het neuken.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')