abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184557664
registreer om deze reclame te verbergen
Fazz, hier ging het slapen ook een hele tijd ruk en niks leek te helpen. Onze laatste strohalm was een peuterbedje (want waarom niet?) en sindsdien slaapt madame door. :') Voelt nog steeds als een lucky shot, maar halleluja.

Nog 1 week voor ze een peuter is. :o Maar zo'n grote verandering zal dat niet zijn, want zo gedraagt ze zich al bijna een jaar. :')
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:15:25 #52
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184558201
Bijna 2 Selvaria, stop de tijd! Wat is de nieuwste peuterskill van je bijnapeuter?

Fantastisch filmpje, Fleur. Soms laat ik dat soort chaos ook maar gebeuren. Ik stroop alleen altijd de mouwen op want Jacob heeft niet genoeg truien voor elke dag een schone :Y) .

Rena, was deel 2 ook gelijk het laatste deel? Fijn dat ze eruit zijn. En op de foto die je laatst postte lijkt ze opeens een heel stuk groter zeg :o . Mooi kind.

Mini, pas toen ik voor de 3e keer langs die foto scrolde zag ik de sneeuwpoppen. |:( . Bij ons was sneeuwpoptraining zonder sneeuwpop en met duploauto. Voorzichtig opbouwen leek me verstandig.
En herkenbaar dat mandje met dingen-die-open-en-dicht-kunnen. Dat is hier ook lang favoriet geweest maar nu wordt het eigenlijk zelden meer aangeraakt.

PKM, huiswerkbegeleiding klinkt tof! En dat je het goed volhoudt met wakker worden 's nachts ook.

[ Bericht 4% gewijzigd door Lemijn op 22-01-2019 19:31:04 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184558589
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:15 schreef Lemijn het volgende:
Bijna 2 Selvaria, stop de tijd! Wat is de nieuwste peuterskill van je bijnapeuter?
Legpuzzels van 24 stukjes. _O-

Verder brabbelt ze er lekker op los (alleen losse woordjes nog), wil ze álles zelf doen en kan ik me niet voorstellen dat er op deze aardbol een nog grotere dramaqueen bestaat. :+
  dinsdag 22 januari 2019 @ 19:37:58 #54
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184558620
registreer om deze reclame te verbergen
SPOILER: leeg
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ellie, het argument dat er steeds wat is heb ik ook heel lang gehad om het niet aan te willen/durven pakken. En ik vreesde voor de eerste keer dat er daarna weer wat zou zijn. Ik merk flinke tandpijn nu aan vroeg wakker worden en moeilijk slapen overdag, en soms met een keer wakker worden 's nachts. Maar dan is een aai en een kus van mij toch genoeg om weer te slapen. Wonderlijk maar waar.

Fazz, lastig dat kamer delen erbij. Slaapt broer makkelijk verder als het weer stil is?

Venco, ik denk dat hij iets van 16 maanden was toen. Wat lastig dat je 's avonds niet goed weg kan. Dat lukt hier gelukkig al heel lang prima. Sterker nog, vertrouwde mensen kregen hem al heel lang beter in slaap dan ik. Dat verschil is nu weg. En ja, ik geef de schuld ook graag aan de oxytocine qua zelf doorslapen.

Nou, dat was wel weer genoeg denk ik oO< . Ik realiseer me goed dat dit helemaal geen heilige graal is hoor, en dat het niet bij iedereen zo hoeft uit te pakken. Het momentum was hier goed en de slaapvaardigheden waren bij Jacob ook best aanwezig, ik heb gewoon mazzel dat het nu zo goed gaat. Om dat te vieren sloeg Jacob vanmiddag zijn middagslaap over. Maakt me gelijk weer nederig :s) .

[ Bericht 39% gewijzigd door Lemijn op 24-01-2019 19:39:31 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184558977
Haha Fleur! _O- Wat een snelheid, daar kan Banaan heel wat van leren.

Rena ik vind het ook een mooie tijd. Leuk om te zien hoe hij ontwikkelt en soms zie ik hem echt nadenken over het een of ander. :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 2% gewijzigd door Pannenkoekenmix op 22-01-2019 21:59:26 (Linkjes gefixt) ]
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_184559367
Lemijn ik vind het knap dat je het gedaan hebt hoor. Juist omdat je er in het begin zo anders in stond qua niet laten huilen. Als je het zelf niet meer trekt dan moet je ook iets proberen he. :)

Wat bij ons wel meetelt is dat hij geen volledige voedingen wil buiten bed. Ik bied het wel aan maar dan wil hij alleen maar kleine slokjes en gaat dan weer. Als ik hem niet in slaap zou voeden dan zouden de voedingsmomenten denk ik heel snel afnemen en ik wil toch wel die twee jaar halen.

Dat hij niet doorslaapt neem ik dus maar voor lief, tegenover langer borstvoeding geven. Als hij twee wordt of toch stopt met nachtvoedingen wil ik wel een peuterbedje proberen en zachte dwang. :)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_184559508
registreer om deze reclame te verbergen
Fazzoletti, wij zijn vorige maand gestopt met nachtflessen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184560044
Interessant om alle slaapissues en oplossingen te lezen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat ik jammer vind is dat ze dus regelmatig huilend/jammerend in slaapt valt. (Vandaag gaf ze geen kik, maar supermoe). Maar dat ze dus ook altijd huilend wakker wordt, meteen op volle sterkte.
Toen ze 4 maanden was heeft ze even gebrabbeld bij wakker worden, zo leuk! Maar dat was echt maar even. Wanneer wordt dat anders? Ik probeer haar nu vaker te zeggen dat ze papa en mama mag roepen als ze wakker wordt, maar dat komt natuurlijk niet in haar op als ze wakker wordt :+

Boh selvaria alweer bijna 2!! Het 2de jaar lijkt nog wel sneller te gaan dan het eerste jaar vind ik. :o De mijne is dat over 7,5 maand ook al!

En sneeuw daar moet ze niks van hebben. In december begon ze te brullen zo gauw we haar neerzetten zodat ze zelf kon lopen en zojuist met ophalen ook weer. Maar ze was ook heel moe dus dan zou ik daar ook geen zin in hebben.
Toch denk ik dat we haar ook nog geen plezier hadden gedaan met een slee ofzo, helaas. Misschien morgen op de opvang met andere kindjes samen.
pi_184561368
Interessant om jullie slaapissues en oplossingen te lezen, het zet me wel aan het denken. Het is hier niet ideaal maar ook zeker niet problematisch maar ik kies wel altijd de makkelijkste weg. Eigenlijk ‘s nachts hetzelfde als bij jou Nolita. (maar 70% v/d tijd is dat tussen 05:00-06:00, fles erin en dan slaapt hij meteen tussen ons in verder).

Inslapen ‘s avonds is ook geen probleem, even huilen in eigen bed (meestal max. 2 minuten) en hij is vertrokken. Soms knuffelen we in ons bed, valt hij in slaap en leg ik hem dan weg als ik daar zelf aan toe ben :+. Inslapen en dutjes overdag is weer een heel ander verhaal. Het is sowieso maar 1 dutje van 30-45 minuten en gisteren helemaal niet, hij weigert het gewoon ;(. Voor dat ene dutje doe ik dan soms 3 pogingen van weet ik veel hoelang voor hij in slaap valt.

Ja die mouwen kwam ik bij het handen schoonmaken ook achter Lemijn. :P Hier is elke dag een schone trui (en broek en dan ook maar gelijk romper) wel nodig :').

Ik kan je foto’s niet zien pkm ;(

[ Bericht 3% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 22-01-2019 21:55:11 ]
pi_184561646
Fazz, slaapproblemen zijn echt kiling :*
Ik heb niet echt tips, we hebben met Simon zelf ook veel slaapproblemen gehad. In die tijd kreeg ik van iemand van het forum de tip voor dit boek:
https://www.bol.com/nl/p/(...)AYg.1.2.ProductTitle

Dat heb ik toen gekocht en uiteindelijk heb ik maar 10 bladzijdes gelezen, want te druk en vooral véééél te moe om te lezen :')
Of het boek wat is, kan ik je dus niet zeggen.

Uiteindelijk ging Simon hier gewoon opeens vanuit het niets beter slapen en zelfs doorslapen, nu na een paar maanden nog steeds. OK, het 's avonds inslapen gaat in 98% van de gevallen nog met de borst, daar moeten we ooit aan gaan werken, maar voor nu vind ik het wel even prima zo, als ie daarna de rest van de avond/nacht wel gewoon slaapt.

Ook het slapen overdag gaat beter. Waar we eerst er steeds bij moesten blijven zitten tot Simon sliep, kunnen we hem nu gewoon in bed leggen en weglopen. Hij gaat dan nog wel even zijn bed doorstuiteren, maar meestal valt ie binnen 15 minuten wel in slaap.
En als we nu eens denken er bij te blijven moeten zitten, dan maakt Simon wel duidelijk dat dat niet nodig is door gewoon "papa/mama weg" te zeggen :)
Ik hoop dat we ook langzaam 's avonds die kant opgaan.

Ik slaap zelf nog niet echt beter. Enerzijds omdat ik er nu iets te vaak te laat inga, anderzijds omdat ik vaak nog 's nachts wakker word en dan moeilijk weer in slaap val.

Interessant te lezen over de slaapissues en mogelijke oplossingen / coping skills van anderen!
pi_184561864
Lemijn, echt fijn dat het slapen zoveel beter gaat!

Selv, alweer bijna een peuter :o :o

Rena, hoe gaat het nu, niet teveel last hoop ik?

Verder leuke foto's gezien O+

Simon heeft me weer eens verbaasd: ik was wat met hem aan knuffelen en kusjes aan het geven. Ik zei tegen hem "moppie van me". Zegt ie daarna "moppie van mama" :o Dat vind ik zo knap, dat ie dat dan snapt en mama van me maakt O+
pi_184563213
Mijn nichtje Doukje kan lopen *O* toch nog krakkemakkig hehe. Ze is 1 sinds 29 december.

Zo schattig om te zien.

(Ik heb zelf geen kids)

Het baby is er af denk ik.
Trotse tante van Loes, Jaan, Mie, Eef, Wiebke, Olle en Doukje
pi_184563254
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 19:36 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Legpuzzels van 24 stukjes. _O-

Verder brabbelt ze er lekker op los (alleen losse woordjes nog), wil ze álles zelf doen en kan ik me niet voorstellen dat er op deze aardbol een nog grotere dramaqueen bestaat. :+
O kon dat ook op die leeftijd al, maar de meiden snappen nog weinig van puzzels, en als ze het proberen komt O ze snel 'helpen'. Ik vermoed dat Lala het wel zou moeten kunnen (4 stukjes dan, geen 24 :D) maar ze mag gewoon niet rustig oefenen. Heeft N niet hetzelfde richting L?

Qua woordjes, Lala was vanmorgen als eerste wakker en beneden, en toen ik daarna Em haalde werd er enthousiast gezwaaid en "zus" geroepen. En ze denken nu allebei dat ze 'Em' heten :')

Met slapen doen we maar wat, en zo gaat het ook. De ene nacht goed, de andere bagger. En dan weer een paar dagen redelijk. Toevallig vannacht voor het eerst in een week of drie weer een nachtfles gehad, meestal slapen ze tegenwoordig zelf weer in (maar wel na een paar keer proberen met tussenpozen van 5 a 10 minuten waardoor we alsnog een uur wakker liggen. Maar wel in een warm bed tenminste)

En allemaal even duimen dat de sneeuw blijft liggen en morgen nog van goede kwaliteit is, dan kunnen de meiden wellicht toch een keer de skipakken met naam die ze in 2017 van de Sint hebben gekregen aan!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_184566279
FF, voor die skipakken gaan we natuurlijk graag even flink duimen.
Hier ligt er nog genoeg sneeuw, maar daar heb je niets aan :P

Ik doe Simon trouwens ook gewoon zijn skipak aan als het erg koud is buiten. Hij wil hem soms wel graag aan als het qua temperatuur niet nodig is.

Simon krijgen we maar niet van het gooien af..... hij heeft inmiddels al 2 van die speciale kinderbordjes kapot weten te gooien en gister had ie tomaatjes gegeten en gingen samen met het bord allemaal tomatenpitjes door de keuken }:| }:|

Zit nu te ontbijten, terwijl ik Simon door de babyfoon hoor praten O+
  woensdag 23 januari 2019 @ 09:26:14 #65
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184567382
Toast&bonen-ontbijt!

Doperwtjes en witte bonen zijn momenteel de enige groenten die bij Günther consequent goed naar binnen gaan, dus ach.. 8-)

3BNl6HYh.jpg

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nog een halve banaan erachteraan en klaar is kees.

Verder, wederom herkenbaarheid @ PKM. Overdag drinkt Günther haast niks meer bij me en bij me in bed juist wel en ik hecht ook nogal aan het in stand houden van de borstvoeding :Y
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184567439
In de categorie monkey see monkey do :D thuis werken. Hij spotte mn werklaptop, wilde "sittuh" op de grote stoel en toen ging ie aan de slag _O-[ Bericht 31% gewijzigd door littledrummergirl op 23-01-2019 09:37:08 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_184567596
Oh Lemijn, je verhaal in de spoiler vind ik zo herkenbaar. Over dat lijdzaam ondergaan, en dat je het hem niet wilt afnemen omdat hij je overdag al vaak niet ziet. Dat ben ik ook, helemaal. Best confronterend ook, want ik moet toevoegen dat het mijn functioneren ook wel echt beinvloed. Daarnaast heb ik al een paar weken een heel vervelende infectie aan mijn luchtwegen, ik hoest me een ongeluk, en ben daardoor extra moe. Toch stel ik mezelf niet voorop en laat ik IJsje mijn nachtrust doorbreken. Hoe meer je erover nadenken, afstand neemt, hoe meer ik zie hoe gek dat eigenlijk is, hoe ondermijnend voor mezelf. En wat hier erg speelt, is dat IJsje zoveel last van doorkomende tanden/kiezen heeft. Afgelopen week weer twee keer bloedvlekken in z'n laken ervan, huilend naar z'n mondje grijpen. Dat werkt ook allemaal niet bevorderlijk in het daadkrachtig aanpakken van de slaap. :{ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184567720
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:16 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Lemijn ik vind het knap dat je het gedaan hebt hoor. Juist omdat je er in het begin zo anders in stond qua niet laten huilen. Als je het zelf niet meer trekt dan moet je ook iets proberen he. :)

Wat bij ons wel meetelt is dat hij geen volledige voedingen wil buiten bed. Ik bied het wel aan maar dan wil hij alleen maar kleine slokjes en gaat dan weer. Als ik hem niet in slaap zou voeden dan zouden de voedingsmomenten denk ik heel snel afnemen en ik wil toch wel die twee jaar halen.

Dat hij niet doorslaapt neem ik dus maar voor lief, tegenover langer borstvoeding geven. Als hij twee wordt of toch stopt met nachtvoedingen wil ik wel een peuterbedje proberen en zachte dwang. :)
Maar als een kind ruim een jaar oud is wat is dan nog een 'volledige' voeding? Ze halen hun voeding op een gegeven moment toch uit echte maaltijden. IJsje zeker, want dat is een grote eter, en hij drinkt ook veel water overdag.

Mijn kinderen gingen allebei op een gegeven moment overdag kort drinken (en op mijn initiatief ook minder vaak), maar dat heeft nooit geleid tot het stoppen van de borstvoeding, ook niet bij 's nachts doorslapen. (Was het maar waar, zou ik bijna zeggen, want mijn oudste was er zo verzot op dat ik het haar met vier jaar met veel moeite pas heb kunnen afleren. Ik geef nu al vijf jaar ononderbroken borstvoeding :o .)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184568129
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 09:45 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Maar als een kind ruim een jaar oud is wat is dan nog een 'volledige' voeding? Ze halen hun voeding op een gegeven moment toch uit echte maaltijden. IJsje zeker, want dat is een grote eter, en hij drinkt ook veel water overdag.

Mijn kinderen gingen allebei op een gegeven moment overdag kort drinken (en op mijn initiatief ook minder vaak), maar dat heeft nooit geleid tot het stoppen van de borstvoeding, ook niet bij 's nachts doorslapen. (Was het maar waar, zou ik bijna zeggen, want mijn oudste was er zo verzot op dat ik het haar met vier jaar met veel moeite pas heb kunnen afleren. Ik geef nu al vijf jaar ononderbroken borstvoeding :o .)
Buiten bed komt hij echt alleen voor een slokje. Hap, los, hap, los en gaat wat anders doen. Heel anders dan als hij in slaap moet vallen, dan drinkt hij zo nog tien minuten. Zo is het al sinds hij drie maanden oud werd, hij heeft gewoon niet zoveel interesse in melk als hij ook kan spelen.

Vast voedsel gaat er niet heel enthousiast in, water ook niet. Ik ga niet steeds ontbloot lopen zodat hij een slokje kan halen, dan heb ik liever nachtvoedingen.

Ik snap wel dat het voor jou gek lijkt, maar ik kan me ook totaal niets voorstellen bij een borstverslaafde. ;)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_184568647
Nee, het lijkt me niet gek, ik vroeg me alleen af in hoeverre het erg is voor je borstvoeding als een dreumes overdag maar kort wil drinken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:50:18 #71
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184568732
Franny, koters van één jaar oud hebben nog wel een aanzienlijke zuivelbehoefte en voor ons persoonlijk vind ik het onzin om dat in te vullen met koeienmelk terwijl ik zelf melk maak die Günther erg graag lust! :)
Maar ieder z'n ding hoor ^O^
Wo ist der Führer, der mich führt?
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:50:54 #72
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184568744
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 09:30 schreef littledrummergirl het volgende:
In de categorie monkey see monkey do :D thuis werken. Hij spotte mn werklaptop, wilde "sittuh" op de grote stoel en toen ging ie aan de slag _O-

:D O+ !
Wo ist der Führer, der mich führt?
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:54:12 #73
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184568801
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 18:28 schreef LaBelleFleur27 het volgende:

Wij slaan de club van tafelmanieren nog even over _O- hij heeft mijn lepel gejat, hij heeft normaal kleiner bestek

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat tempo! :D _O_ En wat een schatje is het toch! O+

Hier wordt alles steevast tussen duim en wijsvinger vastgepakt, dus yoghurt of iets dergelijks met de hand eten kost anderhalf jaar. 8)7
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184568838
Het was inderdaad het laatste deel van de verstandskiezen *O* Heb vannacht goed kunnen slapen (sorry mensen met de slechte slapers :@ ) en voel me best fit, het is een beetje trekkerig maar de pijn valt me weer 100% mee. Vandaag aan het werk dus kan wel meer rust pakken dan met C om me heen soms :+

Casper lekker aan het knoeien :9

Selvaria, alweer bijna een peuter joh :o ? Dat dramaqueen gedrag is hier ook al aan de orde, ze heeft de stervende zwaan tot in de puntjes geperfectioneerd hier _O-

Banaan in de sneeuw O+ en wat een leuk sneeuwpak heeft hij aan zeg! Hij stapt al behoorlijk stevig :)

Heftig om over jullie slaapproblematiek te lezen zeg, hopelijk gauw betere tijden voor de nachtbrakers :*

Oh die kleine kapitein, ik vind zijn expressieve gezichtje nog steeds prachtig O+ Hij vindt de laptop machtig interessant zo te zien :D
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:59:43 #75
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184568906
Oh en luitjes, vandaag beginnen de Nationale Voorleesdagen!
In de plaatselijke bieb hier vanmiddag voorleesevenement voor baby's tot peuters. ^O^
Jullie bibliotheken ook zulks de komende dagen?
Wo ist der Führer, der mich führt?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')