abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 januari 2019 @ 16:58:57 #101
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_184514397
Gekookte rode kool lust ik niet rauw daarin tegen vind ik het wel lekker. Zuurkool net zo.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_184514399
Oesters, is ook denk ik het enige dat ik niet lust. (Eenden)lever ben ik ook niet zo gek van, maar in een juiste bereiding weet ik het nog wel te waarderen (mooie steak, stukje gesmolten erop, dan lust ik het nog wel).
  zondag 20 januari 2019 @ 17:08:38 #103
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_184514587
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:20 schreef maily het volgende:
Verse koriander :r, die zeepsmaak .... :X
Turks fruit :r, die zeepsmaak .... :X

Koriander is lekker :Y)
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_184514635
Aubergine
Courgette
Geitenkaas
Zalm
Tonijn

Ja, heb het geproefd, en nee, ik vind het niet lekker.
pi_184514637
Orgaanvlees
Oesters
Witlof
Witte asperges
Rode kool
Bieten
Zuurkool
Gekookte prei
Gewone kaas die je op brood doet (gesmolten wel)
Schimmelkaas
  zondag 20 januari 2019 @ 17:15:58 #106
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_184514672
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:21 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Vind je ook alle muziek mooi? En alle kleuren zijn ook even mooi? Als je alles lekker vindt dan heb je imo geen smaak.
Je muzieksmaak is ook een kwestie van 'opvoeding' inderdaad. En kleur? Echt? Als bepaalde kleuren een serieus gevoel van walging bij je oproepen zou ik professionele hulp inschakelen.
pi_184516431
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:15 schreef Nobu het volgende:

[..]

Je muzieksmaak is ook een kwestie van 'opvoeding' inderdaad. En kleur? Echt? Als bepaalde kleuren een serieus gevoel van walging bij je oproepen zou ik professionele hulp inschakelen.
Dit ja. En iets niet zo lekker vinden is iets anders dan het weigeren te eten omdat je het niet af krijgt van viezigheid.

Komop zeg.
pi_184516696
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:37 schreef J.Caesar het volgende:

[..]

Dit ja. En iets niet zo lekker vinden is iets anders dan het weigeren te eten omdat je het niet af krijgt van viezigheid.

Komop zeg.
Inderdaad. Er zijn kleuren die ik minder mooi vind, muziek die ik totaal niet waardeer, eten dat ik niet lekker vind. Maar bij muziek die ik niet mooi vind, heb ik er geen last van als ik het hoor op een normaal niveau, tenzij het me afleidt van mijn werk. Ik krijg er niet een gevoel van misselijkheid of walging van of zo. Dat zou echt een psychisch probleem zijn.

Als ik een gerecht met verse koriander eet, smaakt het voor mij alsof er een scheut Dreft doorheen zit. Dat is gewoon smerig en dat krijg ik niet weg.
  zondag 20 januari 2019 @ 19:01:01 #109
39240 jagermaster
stof en water, dat ben ik
pi_184517049
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:37 schreef J.Caesar het volgende:

[..]

Dit ja. En iets niet zo lekker vinden is iets anders dan het weigeren te eten omdat je het niet af krijgt van viezigheid.

Komop zeg.
veel hangt ook af van de kwaliteit wat je krijgt. Iets wat je standaard uit de winkel haalt is iets anders dan wanneer het echt een top kwaliteit is.
Oesters (en waarschijnlijk ook slakken, hersenen en dergelijke structuren) laat ik liever aan mij voorbijgaan. Moet er wel bij zeggen dat ik qua kwaliteit oesters nooit echt 100% verse heb gehad, altijd niveau 'van der valk-restaurant'/Hanos.
Where's my fear???
pi_184517730
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:15 schreef Nobu het volgende:

[..]

Je muzieksmaak is ook een kwestie van 'opvoeding' inderdaad. En kleur? Echt? Als bepaalde kleuren een serieus gevoel van walging bij je oproepen zou ik professionele hulp inschakelen.
genoeg zaken zijn genetische bepaald en daar kan je tegen opvoeden wat je wilt maar dat kan je niet altijd veranderen.
"opvoeding" roepen is makkelijk maar is niet het hele "probleem"
pi_184517760
Blauwschimmelkaas, spruitjes, gemalen amandelen (dus alles als spijs, amaretto, bitterkoekjes ed), koffie, bleekselderij.
pi_184517933
Ik houd niet zo van bonen en gedroogd fruit. Is meer een mentaal iets :P Er is niks dat ik echt niet lust
  zondag 20 januari 2019 @ 20:22:40 #113
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184518841
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:36 schreef robijnwasverzachter het volgende:

Alleen witlof gaat er echt niet in bij mij :r
Gekookt, rauw, anders, of maakt niet uit?
  zondag 20 januari 2019 @ 20:24:48 #114
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184518908
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:21 schreef wawowiewa het volgende:
Paard, niet te doen, iemand die dit wel lekker vindt?
Zelden gegeten maar niet opvallend smerig of zo. Net als wild een iets andere smaak. Paardenrookvlees: erg lekker.
  zondag 20 januari 2019 @ 20:26:38 #115
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184518952
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:58 schreef SacreCoeur het volgende:
spaghetti, tagliatelle en macaroni.
Wat is er mis met die pasta's in vergelijking met andere vormen (farfalle, wokkel, tortelini, ravioli...) :?
  zondag 20 januari 2019 @ 20:30:39 #116
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184519060
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:44 schreef Stompzinnig het volgende:
Als ik een gerecht met verse koriander eet, smaakt het voor mij alsof er een scheut Dreft doorheen zit. Dat is gewoon smerig en dat krijg ik niet weg.
Dat is genetisch bepaald dus.
Zie mijn eerdere post, met link.
  zondag 20 januari 2019 @ 20:34:06 #117
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_184519171
Paprika, tomaat (los, rauw)
Al eet ik het wel als het in iets anders zit als spaghettisaus.
En salade in het algemeen, al eet ik het wel als het bij een restaurant op tafel komt (heb het toch betaald!!?!??!)

Echt iets niet lusten is iets voor kinderen. Gewoon doorheen werken als een baas.
:')
pi_184519224
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:30 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat is genetisch bepaald dus.
Zie mijn eerdere post, met link.
Ik weet het.
Wel erg vervelend bij mensen die vinden dat je het maar moet leren waarderen.

Olijven vond ik altijd smerig, maar sinds een jaar of tien vind ik ze lekker. Maar met koriander zie ik dat niet veranderen.
Ik eet het soms wel, maar gewenning of waardering blijft weg. Elke hap is een hap zeep.
  zondag 20 januari 2019 @ 20:39:52 #119
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_184519344
Ik heb hetzelfde met koriander inderdaad :Y
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_184519657
Zuurkool!

alleen de lucht al :')
  zondag 20 januari 2019 @ 21:05:38 #121
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184520112
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 20:26 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Wat is er mis met die pasta's in vergelijking met andere vormen (farfalle, wokkel, tortelini, ravioli...) :?
Geen idee, zal wel tussen de oren zitten.
Ik eet dus echt super graag penne :') maar die andere krijg ik er echt niet in.
pi_184521488
Ik denk dat het vooral een kwestie is van leren te eten / waarderen. Vroeger kon ik alleen maar spruitjes eten met een halve pot appelmoes er overheen, nu komt het geeneens op tafel. Kwestie van smaak ontwikkelen en je er voor openstellen. En ook een gevalletje “bij je ouders niet lekker vinden en het zelf wel lekker maken”.
Ik heb wel een paar dingen die ik wel lust maar gewoon liever niet eet, rauwe witlof lust ik best wel maar ik heb liever wat anders. Enigste wat ik echt niet lust is bitterkoekjesvarianten (-koekjes, -vla, ameretto).

Ik hoor ook wel eens dat mensen inktvisringen niet te eten vinden, maar bij navraag de boel helemaal dood en tot rubber gebakken hebben. Tja, dan lijkt het me ook niet te eten. Als je het geen herkansing geef en het goed bereid ga je het ook nooit lekker vinden.
pi_184524708
Surströmming
  maandag 21 januari 2019 @ 03:21:47 #124
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_184525246
Ik eet bijna alles, alleen lever maak ik nooit klaar. Ik hou niet van die typische smaak. Hoef ook geen smeerpaté en dergelijke. Zit her in een verrassingsdiner ofzo, dan eet ik het wel.
  maandag 21 januari 2019 @ 06:13:35 #125
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_184525697
Melk, als het gewoon in een glas zit ipv ergens in verwerkt te zijn.

Als ik het ruik ben ik er alweer klaar mee.

Het ergste: melk met vellen. :{

Alle kaas die ouder is dan jong-belegen is ook een probleem. Kaas moet lekker zacht zijn.

[ Bericht 15% gewijzigd door Eightyone op 21-01-2019 06:21:10 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')