Dat lijkt me een goed idee, want ik maak regelmatig een zeeeer grote pan klaar voor de familie en voor bewaren in de vriezer. Dat ga ik inplannen in het midden van de week.quote:
Dat is ook een hele goeie, die heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie heel erg op tegen het maken van de pannekoek, die schijnt moeilijk te zijn.quote:
Ja, die zat ook al in mijn hoofd, want ik vind ik de kapsalons die ze bij de Turk verkopen waardeloos, veel te weinig vlees.quote:
Wat was er mis met de titel dan?quote:Op zaterdag 19 januari 2019 15:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goed idee! Roti kan natuurlijk prima met een pannenkoek van de toko, die zijn meestal hartstikke lekker. Ik moet ook weer eens rotiplaten halen.
Ik heb de titel aangepast.
Er stond een spelfout in en toen heb ik hem gelijk maar korter en duidelijker gemaakt.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 15:23 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Wat was er mis met de titel dan?
Dat van die spelfout is nog ergens begrijpelijk, de rest niet. Het is toch aan elke TS om zijn eigen TT te verzinnen?quote:Op zaterdag 19 januari 2019 15:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Er stond een spelfout in en toen heb ik hem gelijk maar korter en duidelijker gemaakt.
Er worden FOK!breed zo vaak TT's verduidelijkt.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 15:27 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dat van die spelfout is nog ergens begrijpelijk, de rest niet. Het is toch aan elke TS om zijn eigen TT te verzinnen?
Handgemaakt?quote:Op zaterdag 19 januari 2019 17:18 schreef oranjevogel1 het volgende:
Een lekkere portie bitterballen.
Leuk!quote:Op zaterdag 19 januari 2019 17:21 schreef Resistor het volgende:
Creatief met een tosti-ijzer
Ik kom niet verder dan ham-kaas-sambal, bacon-kaas-tomaat-basilicum en bacon-kaas-ui-paprika-kastanjechampignon (eigenlijk een soort pizza), maar leer graag nieuwe dingen
Daarom.quote:
Dat vind ik nou een prima ideequote:Op zaterdag 19 januari 2019 17:18 schreef oranjevogel1 het volgende:
Een lekkere portie bitterballen.
Die halen we hier gewoon op de markt.quote:Op zaterdag 19 januari 2019 13:58 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat is ook een hele goeie, die heb ik nog nooit geprobeerd. Ik zie heel erg op tegen het maken van de pannekoek, die schijnt moeilijk te zijn.
is een Big Tasty ook goed?quote:Op zaterdag 19 januari 2019 14:31 schreef LorneMalvo het volgende:
Je gaat een big mac kloon maken. Inclusief de befaamde saus
naar de handgemaakte versie ben ik wel benieuwd naar (om af te kijken hoe je het moet doen)quote:
Hier alvast het recept voor de Big Mac:quote:
Ok gaan we doen.quote:Op zondag 20 januari 2019 21:08 schreef cofi het volgende:
[..]
Hier alvast het recept voor de Big Mac:
https://www.smulweb.nl/recepten/1402026/Big-mac
Heb hem zelf ook een keer gemaakt, lijkt er echt op. Was alleen onder de indruk van de hoeveelheid suiker die erin gaat
Ik zou je wel graag een Surinaams gerecht (Surinaamse bami / nasi met bijgerechten) willen zien maken. Wil dit zelf nml ook een keer maken, maar ben totaal onbekend met de Surinaamse keuken (en hier wel nieuwsgierig naar)
Prima toevoeging in je eigen gemaakte pindasaus (niet teveel er in doen).quote:
Werkt prima in een honing-mosterd marinade. Of bij je zelfgemaakte bitterballen.quote:of mosterd
Prima toevoeging in je eigen gemaakte pindasaus of als marinade voor je kipquote:een fles zoete ketjap
Lekker in een honing-gember marinade. Is ie niet zo bitter meer.quote:potje gemberpoeder
Gooi alles bij elkaar. De gemiddelde leek (waaronder ik) proeft het verschil toch niet.quote:alle soorten peper
Frituren die handel. Geen idee of dat lekker is.quote:zak zoete aardappel
Bakken die handel.quote:bintje
Lekker in een salade. Uiteraard wel koud dan.quote:bietjes
Je bent een gastvrij persoon. Dat doet mij goed. En natuurlijk mooi dat je aan de bigmac gaat beginnen. Ben zeer benieuwd. Bovendien een mooie kans om een aantal van die halve zakjes en potjes ergens voor te gebruiken.quote:Op donderdag 24 januari 2019 11:49 schreef Sigaartje het volgende:
Piccalilly, ook zoiets....
Zal ik ook wel ergens hebben.
Weten jullie dat ik de meeste potjes en zakjes in huis heb voor gasten die allemaal bij me langs komen voor eten en drinken? Allemaal met hun eigen wensen? Dan zit ik met zo'n knijptube van tomatenketchup of mosterd, paar keer gebruikt maar en dan staan ze daar maar. Ik ben altijd weer blij als ik weer zakjes met van alles en nog wat bij snacks krijg of als ik ze ergens kan scoren, heb ik een heel doosje van. Wil je ketchup, ah ja, daar heb ik nog een paar knijpzakjes van, eh mosterd, ah ja ook nog een paar zakjes gekregen bij de mosterd. Eh zakje dit zakje dit, van de Burger king, of een of andere chinees. En oh ja nog een fles zoete ketjap (lus ik niet) voor gast A en eh potje gemberpoeder voor gast B (beuhhh, veel te bitter), alle soorten peper, voor gast C, D en E.
Mijn god, een restaurant heeft nog minder in huis dan ik. En dan heb ik het nog niet eens over de zak zoete aardappel (welke mafkees heeft dat nou weer verzonnen, bintje niet goed genoeg), oh ja, en iemand wilde bietjes bij de aardappelen.
Nog niet, want ik was bezig met de grote schoonmaak. Dat is nog niet af. Ik ben deze week nog bezig de hele keuken aan het schrobben, kastjes, fornuis, koelkast alles. Is behoorlijk veel werk. Pannen moeten ook worden vervangen.quote:Op zondag 27 januari 2019 09:21 schreef cofi het volgende:
Heb je de bigmac nog gemaakt, of is het bij een inventarisatie gebleven?
Klinkt heftig! Verstopping van je wasbak of ernstiger?quote:Op zondag 27 januari 2019 09:26 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nog niet, want ik was bezig met de grote schoonmaak. Dat is nog niet af. Ik ben deze week nog bezig de hele keuken aan het schrobben, kastjes, fornuis, koelkast alles. Is behoorlijk veel werk. Pannen moeten ook worden vervangen.
Het valt best tegen, een verstopping is verholpen door een loodgieter, maar wat een boel rotzooi heb ik in huis.
Daarom heb ik nu vertraging.
Gelukkig helpt de slager me met kant en klaar.
Ja, de gootsteen. Loodgieter erbij. Alles opgelost. Heb gelijk alles aangegrepen om de keuken een enorme beurt te geven. Afzuiging is vervangen en schoongemaakt. Ook door een bedrijf. Het fornuis heb ik naar voren geschoven om alles aan te pakken. Het is een heel karwei. Ik denk erover de koelkast te vervangen.quote:Op zondag 27 januari 2019 09:30 schreef cofi het volgende:
[..]
Klinkt heftig! Verstopping van je wasbak of ernstiger?
Op zich heeft het wel zijn voordeel zo’n lekkage. Wordt hier ook eens tijd een grondige schoonmaak in te plannen...quote:Op zondag 27 januari 2019 09:41 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ja, de gootsteen. Loodgieter erbij. Alles opgelost. Heb gelijk alles aangegrepen om de keuken een enorme beurt te geven. Afzuiging is vervangen en schoongemaakt. Ook door een bedrijf. Het fornuis heb ik naar voren geschoven om alles aan te pakken. Het is een heel karwei. Ik denk erover de koelkast te vervangen.
Dan heb ik het nog niet eens over de oorlogsvoorraad in de schuur.
Ja je moet eigenlijk wel. Bij het uitruimen van de voorraadkastjes kwam ik van allerlei potjes tegen die over datum waren. Gelijk weggeflikkerd. Gewoon weer opnieuw beginnen, maar welquote:Op zondag 27 januari 2019 09:43 schreef cofi het volgende:
[..]
Op zich heeft het wel zijn voordeel zo’n lekkage. Wordt hier ook eens tijd een grondige schoonmaak in te plannen...
Jezus kun je wel lezen?quote:Op maandag 28 januari 2019 13:00 schreef JayHovah het volgende:
Allemaal leuk en aardig Sigaartje, maar ik zie een hoop suggesties en beloftes maar 0 uitvoeringen of foto’s...
Trek het je niet aan. Ik vind het altijd leuk om je topics te lezen.quote:
Precies dit. Take your timequote:Op maandag 28 januari 2019 18:13 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Trek het je niet aan. Ik vind het altijd leuk om je topics te lezen.
Mensen als jij zorgen dat fora als deze leuk blijven! Geen sterrengezeik, gewoon iemand die porbeert lekkere dingen te maken.
Geeft niet!quote:Op maandag 28 januari 2019 18:38 schreef JayHovah het volgende:
[..]
My bad, laatste post van je keukentroubles gemist...
Mensen die kritiek geven en trolls blijf je altijd houden..gewoon je ding blijven doen ! Ik vind het altijd leuk om te zien !quote:Op maandag 28 januari 2019 23:10 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Geeft niet!
Ik probeer ook de kritiek te vermijden van de laatste. Dus daarom pak ik het zo grondig aan.
Is toch niet de reden dat je nieuwe pannen gaat kopen?quote:Op maandag 28 januari 2019 23:10 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Geeft niet!
Ik probeer ook de kritiek te vermijden van de laatste. Dus daarom pak ik het zo grondig aan.
Eh jaquote:Op dinsdag 29 januari 2019 16:23 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Is toch niet de reden dat je nieuwe pannen gaat kopen?
ik doe ook altijd wat langer dan aangegeven!quote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:19 schreef Sigaartje het volgende:
De patat gaat in het klassieke aluminium bakje zoals we hem kennen van de kapsalon-winkel.
Die gaat volgens de zak 20 minuten in de oven op 220 graden, maar dat is te weinig. Ik maak er 25 minuten van.
[ afbeelding ]
In de kapsalon?quote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:39 schreef Sigaartje het volgende:
Shit, fototoestel kwijt, waar is dat ding.
Hier ook! Wordt het in elk geval geen slappe bleke stengel!quote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:27 schreef Ole het volgende:
[..]
ik doe ook altijd wat langer dan aangegeven!
Zoek je wel goed genoeg? .quote:Op vrijdag 1 februari 2019 20:33 schreef cofi het volgende:
Ziet er erg lekker uit! Dank je dat je weer een reportage hebt gemaakt! Ik zit hier te watertanden
Slim idee trouwens om die boontjes erbij te doen.
Stomme vraag misschien, maar waar heb je die bakjes gehaald? Ik heb hier al stad en land afgezocht naar die dingen, maar kan ze nergens vinden (jumbo, Blokker, Ah, noem maar op).
Sperzieboontjesquote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:54 schreef Sigaartje het volgende:
En nog meer shoarma en ui en wat gekookte sperzieboontjes en de plakjes kaas eroverheen
[ afbeelding ]
De oven piept, hij is op 190 graden, dan gaat het bakje de oven in.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Waarom sperziebonen hoe kom je er op (ik haat sperziebonen, sorry )
Heb serieus zitten zoeken. Misschien moet ik het bbq seizoen maar even afwachtenquote:Op vrijdag 1 februari 2019 20:44 schreef Anne het volgende:
[..]
Zoek je wel goed genoeg? .
Liggen bij ons (Jumbo, AH, Jan Linders) meestal bij de BBQ-spullen en vuilniszakken en folie enzo.
Bij de Action hebben ze de bakkies trouwens ook.
quote:Op vrijdag 1 februari 2019 20:45 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Sperzieboontjes
Die heb ik nog nooit in een kapsalon gezienJa hoe kom ik er op. Ik kwam er helemaal niet op. Ik had ze over van gisteren, dus ik dacht, ach, waarom niet. Ik had zeker mijn twijfels, maar toen het uit de oven kwam en ik proefde, toen dacht ik, wauw, dit zit goed in elkaar. Maar ja, als je geen sperziebonen lust, moet je het niet doen he?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Waarom sperziebonen hoe kom je er op (ik haat sperziebonen, sorry )Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
Was ruim zat.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 20:56 schreef RobjeGeus het volgende:
Goed dat het smaakt heeft! Zag er prima uit alhoewel het mij wel een klein portie leek.
Die bakjes komen van maaltijden. Ik ben mijn keuken aan het schoonmaken, nog steeds, zeer grondig, vandaar dat het zo lang duurt, dus dan haal ik soms kant en klaar.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 20:33 schreef cofi het volgende:
Ziet er erg lekker uit! Dank je dat je weer een reportage hebt gemaakt! Ik zit hier te watertanden
Slim idee trouwens om die boontjes erbij te doen.
Stomme vraag misschien, maar waar heb je die bakjes gehaald? Ik heb hier al stad en land afgezocht naar die dingen, maar kan ze nergens vinden (jumbo, Blokker, Ah, noem maar op).
eh, nee..quote:Op vrijdag 1 februari 2019 19:42 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Jan Linders heeft nog koningsvogel sambal. Weet niet of je die in de buurt hebt.
Zo'n lul als ik? Natuurlijk niet.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 20:33 schreef JayHovah het volgende:
Respect voor deze reportage Sigaartje
Heeft SBS je al benaderd of je die muts kan vervangen bij “Wat eten we vandaag?”
quote:Op vrijdag 1 februari 2019 21:30 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Zo'n lul als ik? Natuurlijk niet.
Volgens mij valt dat wel mee hoor, en anders hoef je iig nergens azijn toe te voegen!quote:Op vrijdag 1 februari 2019 21:30 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Zo'n lul als ik? Natuurlijk niet.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit is een groot voordeel bij af en toe thuiswerken. Zo kan ik ook af en toe een lekker stoofpotje maken. Dat kun je gewoon uren laten sudderen en af en even kijken of alles goed gaat.quote:Op zaterdag 2 februari 2019 10:20 schreef Tinos85 het volgende:
Als je een keer flink de tijd wil nemen, lekkere pulled pork
Ik stem hier ook voor!quote:Op zaterdag 2 februari 2019 10:20 schreef Tinos85 het volgende:
Als je een keer flink de tijd wil nemen, lekkere pulled pork
Nee, dat komt nog.quote:Op zaterdag 9 februari 2019 16:56 schreef LorneMalvo het volgende:
Is de big mac van de baan? Of wacht dit op de keukenperikelen?
Nassiquote:Op zaterdag 19 januari 2019 13:50 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben een beetje door mijn ideeen heen.
Daarom een verzoekhoek. Geef hier op wat ik moet koken en ik maak een fotorapportage ervan.
Dat doe ik niet gelijk, ik plan het in.
Eh:
Ik bak geen taarten
Ik hou niet van zoet
Ik ben allergisch voor schaaldieren
En zalm lust ik ook niet
En ik ben gek op pittig.
ik heb laatst dat recept geprobeerd uit dit topic maar het leek in verste verte niet op de big macs die ik voorgeschoteld krijg. Ter info het volgende filmpjequote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |