Ik wil dat ook nog doen. Heb wel een pasta machine staan maar nog nooit gebruikt.quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:07 schreef devzero het volgende:
vind die niet te eten misschien vanavond wel verse pasta maken. Als ik niet te laat thuis kom
Is lekker. Alleen veel werk.quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:10 schreef dud0r het volgende:
[..]
Ik wil dat ook nog doen. Heb wel een pasta machine staan maar nog nooit gebruikt.
Gaat wel sneller naarmate je het vaker doet toch?quote:
Deeg maken voor pasta is erg simpel (semolina, eieren en misschien wat water), maar ik sta toch al snel 10-15 minuten te kneden voor het goed is. Dan laat ik het nog even 10 minuten in de koelkast rusten (weet niet of dat echt nodig is). Door de machine is ook redelijk snel, maar zeker 15 minuten. Koken: 3 minutenquote:Op woensdag 16 januari 2019 15:14 schreef dud0r het volgende:
[..]
Gaat wel sneller naarmate je het vaker doet toch?
Heb een paar keer focaccia gemaakt en daar werd ik ook steeds handiger in. Dan duurt dat deeg kneden niet zo lang als dat het de eerste paar keer deed.
Overdreven gedoequote:Op woensdag 16 januari 2019 15:07 schreef devzero het volgende:
vind die niet te eten misschien vanavond wel verse pasta maken. Als ik niet te laat thuis kom
Verse paste is best lekker hoor. Niets mis met gedroogde pasta overigens.quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:19 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Overdreven gedoe
Gedroogde pasta is
Dat zou het niveau van deze reeks echt tot nieuwe dieptepunten brengen.quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:20 schreef devzero het volgende:
[..]
Gelukkig praat hier niemand ooit over voetbal
Eensquote:Op woensdag 16 januari 2019 15:20 schreef Nattekat het volgende:
[..]
Dat zou het niveau van deze reeks echt tot nieuwe dieptepunten brengen.
De meeste nederlanders zullen ook geen mayonaise zelf willen maken.quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:20 schreef Wereldgozer het volgende:
Tevens zijn mijn Italiaanse collega's het daarmee eens
IK weet ook wel hoe ik het moet maken maar vroeg me een beetje de tijdsspanne af.quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:18 schreef devzero het volgende:
[..]
Deeg maken voor pasta is erg simpel (semolina, eieren en misschien wat water), maar ik sta toch al snel 10-15 minuten te kneden voor het goed is. Dan laat ik het nog even 10 minuten in de koelkast rusten (weet niet of dat echt nodig is). Door de machine is ook redelijk snel, maar zeker 15 minuten. Koken: 3 minuten
Voor een doordeweekse avond is dat toch meestal net te lang tenzij je in het weekend het deeg al maakt en een gedeelte voor bv dinsdag avond bewaart.
ik probeerde een beetje een grove schatting van de tijd te geven Je had al een pasta machine... Anders gewoon in het weekend oefenen, heb je tijd zat.quote:Op woensdag 16 januari 2019 15:23 schreef dud0r het volgende:
[..]
IK weet ook wel hoe ik het moet maken maar vroeg me een beetje de tijdsspanne af.
Over het algemeen ben ik rond vijf uur thuis. Dan zou ik het nog prima kunnen maken. Kan ik het tussen 1800 en 1830 eten.
Zal er volgende week eens de tijd voor nemen. Eerst zaterdag weer eens een hele gebraden kip maken.
Klopt. Maar dat is meer een gemakskwestie omdat we niet heel veel mayonaise eten. Af en toe wel zelf aioli maken. Boh gekkies, dan ruik ik drie dagen naar knoflook maar het is zo lekker op toastquote:Op woensdag 16 januari 2019 15:21 schreef devzero het volgende:
[..]
De meeste nederlanders zullen ook geen mayonaise zelf willen maken.
En anders kunnen we in jouw FoBo kijkenquote:Op woensdag 16 januari 2019 15:21 schreef devzero het volgende:
[..]
De meeste nederlanders zullen ook geen mayonaise zelf willen maken.
Ik heb collega's uit Sri Lanka en de Caraïben, dus het ruikt hier wel vaker naar kruiden en knoflook op de vloerquote:Op woensdag 16 januari 2019 15:24 schreef dud0r het volgende:
[..]
Klopt. Maar dat is meer een gemakskwestie omdat we niet heel veel mayonaise eten. Af en toe wel zelf aioli maken. Boh gekkies, dan ruik ik drie dagen naar knoflook maar het is zo lekker op toast
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |