Van wie?quote:Op zaterdag 26 januari 2019 12:51 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Een vrouw mag zo'n 50 gram aan suikers binnen krijgen. Man 60. Gemiddeld.
Laat zien dan.quote:
Trollen?quote:Op zaterdag 26 januari 2019 13:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Laat zien dan.
Ik snap dat je aan het trollen bent hoor maar het is wel belangrijk voor toekomstige lezers dat hier niet al te veel bullshit staat.
Uit je eigen bron:quote:Op zaterdag 26 januari 2019 13:41 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Trollen?
https://www.suikerinfo.nl/news/feiten-uit-de-wetenschap
Dat is een fout in die bron. Want er is wel degelijk een link tussen teveel suikers en diabetes.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 13:48 schreef Deshain het volgende:
[..]
Uit je eigen bron:
“Er is geen bewijs in de wetenschappelijke literatuur dat suiker een specifieke risicofactor is voor het ontstaan van diabetes.”
Wat ben je aan het doen man...
quote:Op zaterdag 26 januari 2019 13:48 schreef Deshain het volgende:
[..]
Uit je eigen bron:
“Er is geen bewijs in de wetenschappelijke literatuur dat suiker een specifieke risicofactor is voor het ontstaan van diabetes.”
Wat ben je aan het doen man...
quote:dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is om een maximale waarde op te stellen voor inname van (toegevoegde) suikers
quote:Overgewicht ontstaat als iemand via de voeding meer energie binnenkrijgt dan hij (met name door lichaamsbeweging) gebruikt. Het maakt niet uit of het teveel aan energie afkomstig is van koolhydraten, waaronder suiker(s), of van vet. Suiker is dus geen specifieke dikmaker. Het gaat om de totale hoeveelheid calorieën.
quote:Voedingsmiddelen mogen in principe elk type koolhydraat bevatten, mits ingepast in een gezond voedingspatroon. In het advies is ook gekeken naar de consumptie van fructose. Daarbij wordt aangegeven dat een matige consumptie van fructose niet nadelig voor de gezondheid is
Ja jij komt gvd zelf met die bron aan, jij maakt het helemaal mooi..quote:Op zaterdag 26 januari 2019 13:49 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Dat is een fout in die bron. Want er is wel degelijk een link tussen teveel suikers en diabetes.
Google maar.
De bron is in zijn algemeeheid correct. Maar er zijn vast nuances.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 16:03 schreef Deshain het volgende:
[..]
Ja jij komt gvd zelf met die bron aan, jij maakt het helemaal mooi..
Dus je post een bron, die ondersteunt je uitspraken niet (het tegendeel), en dan moeten wij maar gaan Googelen dat jij wel gelijk hebt?
:-&
Nee! Vezels zijn ook koolhydraten ei. En zetmeel ook. Mono en diaacchariden is wat je bedoelt.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 12:56 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Suikers en koolhydraten zijn hetzelfde.
Klopt. Het is breder. Suikers, vezels, zetmeel. Maar omdat het ook suikers zijn, is het qua gezondheid niet verstandig om er teveel van binnen te krijgen.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 18:51 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nee! Vezels zijn ook koolhydraten ei. En zetmeel ook. Mono en diaacchariden is wat je bedoelt.
Dat is geen fout. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de rol van suiker is. glycaemic load , insulinerespons en insulineongevoeligheid, het is allemaal niet geheel helder. De kans is wel aanwezig dat door te veel snel verteerbare suikers de insulinerespons blijft maar de rest van het lichaam er niet Zo veelquote:Op zaterdag 26 januari 2019 13:49 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Dat is een fout in die bron. Want er is wel degelijk een link tussen teveel suikers en diabetes.
Google maar.
Vezels wel. Die moet je juist veel meer binnenkrijgen. Bijna niemand eet genoeg vezels.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 18:55 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Klopt. Het is breder. Suikers, vezels, zetmeel. Maar omdat het ook suikers zijn, is het qua gezondheid niet verstandig om er teveel van binnen te krijgen.
Het is sowieso erg lastig om causaal verband aan te tonen. Maar wetenschap is er toch ondertussen wel achter dat teveel suikers slecht is voor je gezondheid?quote:Op zaterdag 26 januari 2019 18:58 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat is geen fout. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de rol van suiker is. glycaemic load , insulinerespons en insulineongevoeligheid, het is allemaal niet geheel helder. De kans is wel aanwezig dat door te veel snel verteerbare suikers de insulinerespons blijft maar de rest van het lichaam er niet Zo veel
Meer mee doet. Begin van suikerziekte type 2.
Ze weten nog steeds niet of overgewicht nu de oorzaak is, suikers of een combi van te hoog gewicht, vetweefsel, ontsteking in dat vet en daar dan weer diabetes door.
Dik kun je ook worden van andere calorieën. Vet met name.
Omdat het erg ingewikkeld in elkaar steekt roept iedereen maar wat. De meeste zaken zijn niet, of nauwelijks bewezen. Zelfde als het idee dat juist fructose heel slecht zou zijn. Er zijn aanwijzingen dat dat in sommige gevallen zo is. Maar hard bewijs, nee
Toch vooral gekoppeld aan calorieën.quote:Op zaterdag 26 januari 2019 19:22 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Het is sowieso erg lastig om causaal verband aan te tonen. Maar wetenschap is er toch ondertussen wel achter dat teveel suikers slecht is voor je gezondheid?
quote:Op zondag 27 januari 2019 07:36 schreef Loekie1 het volgende:
De ene vezel is de andere vezel niet. Vezels in graanproducten zijn onverteerbaar en kunnen je darmwand aantasten. Vezels in groente en fruit zijn verteerbaar en goed voor je darmwand.
Zonder granen krijg je ruim genoeg vezels binnen als je voldoende groente en fruit eet:
http://www.hetpaleoprincipe.nl/genoeg_vezels.html
Brood, pasta en pizza eten om de vezels is dus echt onzin, terwijl je bakken vol met suikers binnenkrijgt met deze producten, die zich in je lichaam omzetten in vet, het ongezonde soort vet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |