abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 26 januari 2019 @ 13:14:53 #151
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184631176
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:51 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Een vrouw mag zo'n 50 gram aan suikers binnen krijgen. Man 60. Gemiddeld.
Van wie?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_184631203
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:14 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Van wie?
Science !
  Moderator zaterdag 26 januari 2019 @ 13:28:56 #153
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184631417
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:16 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Science !
Laat zien dan.

Ik snap dat je aan het trollen bent hoor maar het is wel belangrijk voor toekomstige lezers dat hier niet al te veel bullshit staat.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_184631602
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Laat zien dan.

Ik snap dat je aan het trollen bent hoor maar het is wel belangrijk voor toekomstige lezers dat hier niet al te veel bullshit staat.
Trollen?

https://www.suikerinfo.nl/news/feiten-uit-de-wetenschap
pi_184631706
quote:
Uit je eigen bron:

“Er is geen bewijs in de wetenschappelijke literatuur dat suiker een specifieke risicofactor is voor het ontstaan van diabetes.”

Wat ben je aan het doen man...
pi_184631730
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:48 schreef Deshain het volgende:

[..]

Uit je eigen bron:

“Er is geen bewijs in de wetenschappelijke literatuur dat suiker een specifieke risicofactor is voor het ontstaan van diabetes.”

Wat ben je aan het doen man...
Dat is een fout in die bron. Want er is wel degelijk een link tussen teveel suikers en diabetes.

Google maar.
  Moderator zaterdag 26 januari 2019 @ 13:52:09 #157
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184631787
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:48 schreef Deshain het volgende:

[..]

Uit je eigen bron:

“Er is geen bewijs in de wetenschappelijke literatuur dat suiker een specifieke risicofactor is voor het ontstaan van diabetes.”

Wat ben je aan het doen man...
quote:
dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is om een maximale waarde op te stellen voor inname van (toegevoegde) suikers
quote:
Overgewicht ontstaat als iemand via de voeding meer energie binnenkrijgt dan hij (met name door lichaamsbeweging) gebruikt. Het maakt niet uit of het teveel aan energie afkomstig is van koolhydraten, waaronder suiker(s), of van vet. Suiker is dus geen specifieke dikmaker. Het gaat om de totale hoeveelheid calorieŽn.
quote:
Voedingsmiddelen mogen in principe elk type koolhydraat bevatten, mits ingepast in een gezond voedingspatroon. In het advies is ook gekeken naar de consumptie van fructose. Daarbij wordt aangegeven dat een matige consumptie van fructose niet nadelig voor de gezondheid is
_O- _O- _O-
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_184632328
Mensen weten vaak niet dat brood, pizza en pasta ook suikers zijn. Als je daarbovenop choladepasta op brood, gezoete tomatensaus op je pasta en zoete zaken op je pizza eet, ijsje toe en nog wat fruit overdag, en een cola, en een glas melk, dan krijg je behoorlijk wat suikers binnen.

Mensen die minder brood, pasta en pizza eten zullen merken dat ze een gezonder gebit krijgen en minder tandvleesontstekingen. En minder tandvleesontsteking betekent een algehele betere gezondheid en minder kans op dementie!

Suiker op zich is het probleem niet maar alle producten waar suikers inzitten, en dat zijn ook de graanproducten. Het gaat om de hoeveelheid suikers bij elkaar. Eet je minder graanproducten, dan kun je vaker een reep chocola nemen.

De vorming van tandplak wordt gestimuleerd door zetmeel en suikerrijke voeding. Eet minder suiker en zetmeelrijke producten om de aanmaak van tandplak te verminderen

https://www.rtlnieuws.nl/(...)en-aandoeningen-door

Aardappels en granen bevatten ook suikers in de vorm van zetmeel, dat zijn lange suikerketens (zonder zoete smaak) die in de darm wel in glucose wordt gesplitst.

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/suiker.aspx

Ik eet graag regelmatig rijst en aardappelen maar ik eet geen brood, pizza en pasta. Gelukkig heb ik zeven jaar geleden begrepen dat brood geen eerste levensbehoefte is, wat ik tot dan toe geloofde. Anders was ik nu tonnetje rond geweest vrees ik.

[ Bericht 10% gewijzigd door Loekie1 op 26-01-2019 14:55:40 ]
pi_184633790
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is een fout in die bron. Want er is wel degelijk een link tussen teveel suikers en diabetes.

Google maar.
Ja jij komt gvd zelf met die bron aan, jij maakt het helemaal mooi..

Dus je post een bron, die ondersteunt je uitspraken niet (het tegendeel), en dan moeten wij maar gaan Googelen dat jij wel gelijk hebt?

:-&
pi_184636767
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 16:03 schreef Deshain het volgende:

[..]

Ja jij komt gvd zelf met die bron aan, jij maakt het helemaal mooi..

Dus je post een bron, die ondersteunt je uitspraken niet (het tegendeel), en dan moeten wij maar gaan Googelen dat jij wel gelijk hebt?

:-&
De bron is in zijn algemeeheid correct. Maar er zijn vast nuances.

Maar geef jij eens aan waar ik de fout inga.
pi_184637178
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Suikers en koolhydraten zijn hetzelfde.
Nee! Vezels zijn ook koolhydraten ei. En zetmeel ook. Mono en diaacchariden is wat je bedoelt.
Whatever...
pi_184637250
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:51 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nee! Vezels zijn ook koolhydraten ei. En zetmeel ook. Mono en diaacchariden is wat je bedoelt.
Klopt. Het is breder. Suikers, vezels, zetmeel. Maar omdat het ook suikers zijn, is het qua gezondheid niet verstandig om er teveel van binnen te krijgen.
pi_184637300
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is een fout in die bron. Want er is wel degelijk een link tussen teveel suikers en diabetes.

Google maar.
Dat is geen fout. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de rol van suiker is. glycaemic load , insulinerespons en insulineongevoeligheid, het is allemaal niet geheel helder. De kans is wel aanwezig dat door te veel snel verteerbare suikers de insulinerespons blijft maar de rest van het lichaam er niet Zo veel
Meer mee doet. Begin van suikerziekte type 2.

Ze weten nog steeds niet of overgewicht nu de oorzaak is, suikers of een combi van te hoog gewicht, vetweefsel, ontsteking in dat vet en daar dan weer diabetes door.

Dik kun je ook worden van andere calorieŽn. Vet met name.

Omdat het erg ingewikkeld in elkaar steekt roept iedereen maar wat. De meeste zaken zijn niet, of nauwelijks bewezen. Zelfde als het idee dat juist fructose heel slecht zou zijn. Er zijn aanwijzingen dat dat in sommige gevallen zo is. Maar hard bewijs, nee
Whatever...
pi_184637396
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Klopt. Het is breder. Suikers, vezels, zetmeel. Maar omdat het ook suikers zijn, is het qua gezondheid niet verstandig om er teveel van binnen te krijgen.
Vezels wel. Die moet je juist veel meer binnenkrijgen. Bijna niemand eet genoeg vezels.

Je lichaam verteert vezels niet, maar bacteriŽn in je darmen leven ervan. Er is hard aangetoond dat mensen die veel vezels eten gezonder zijn.

Op allerlei manieren hebben die bacteriŽn een enorme invloed. Op overgewicht (Google maar op akkermansia) en je immuunsysteem. Maar het lijkt er nu op dat er nog meer en directere verbanden zijn.

Overigens zijn depressieve mensen ook minder sterk qua immuunsysteem. Men weet niet precies waarom.
Whatever...
pi_184637757
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:58 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat is geen fout. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de rol van suiker is. glycaemic load , insulinerespons en insulineongevoeligheid, het is allemaal niet geheel helder. De kans is wel aanwezig dat door te veel snel verteerbare suikers de insulinerespons blijft maar de rest van het lichaam er niet Zo veel
Meer mee doet. Begin van suikerziekte type 2.

Ze weten nog steeds niet of overgewicht nu de oorzaak is, suikers of een combi van te hoog gewicht, vetweefsel, ontsteking in dat vet en daar dan weer diabetes door.

Dik kun je ook worden van andere calorieŽn. Vet met name.

Omdat het erg ingewikkeld in elkaar steekt roept iedereen maar wat. De meeste zaken zijn niet, of nauwelijks bewezen. Zelfde als het idee dat juist fructose heel slecht zou zijn. Er zijn aanwijzingen dat dat in sommige gevallen zo is. Maar hard bewijs, nee
Het is sowieso erg lastig om causaal verband aan te tonen. Maar wetenschap is er toch ondertussen wel achter dat teveel suikers slecht is voor je gezondheid?
pi_184637866
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:22 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is sowieso erg lastig om causaal verband aan te tonen. Maar wetenschap is er toch ondertussen wel achter dat teveel suikers slecht is voor je gezondheid?
Toch vooral gekoppeld aan calorieŽn.

Het gaat uiteindelijk om
Je
Leefpatroon. Een marathonloper die elke dag suikerdrankjes neemt na het rennen is niet ongezond.
Whatever...
pi_184647724
De ene vezel is de andere vezel niet. Vezels in graanproducten zijn onverteerbaar en kunnen je darmwand aantasten. Vezels in groente en fruit zijn verteerbaar en goed voor je darmwand.

Zonder granen krijg je ruim genoeg vezels binnen als je voldoende groente en fruit eet:
http://www.hetpaleoprincipe.nl/genoeg_vezels.html
Brood, pasta en pizza eten om de vezels is dus echt onzin, terwijl je bakken vol met suikers binnenkrijgt met deze producten, die zich in je lichaam omzetten in vet, het ongezonde soort vet.

[ Bericht 23% gewijzigd door Loekie1 op 27-01-2019 07:52:34 ]
  zondag 27 januari 2019 @ 09:11:38 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184648096
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 07:36 schreef Loekie1 het volgende:
De ene vezel is de andere vezel niet. Vezels in graanproducten zijn onverteerbaar en kunnen je darmwand aantasten. Vezels in groente en fruit zijn verteerbaar en goed voor je darmwand.

Zonder granen krijg je ruim genoeg vezels binnen als je voldoende groente en fruit eet:
http://www.hetpaleoprincipe.nl/genoeg_vezels.html
Brood, pasta en pizza eten om de vezels is dus echt onzin, terwijl je bakken vol met suikers binnenkrijgt met deze producten, die zich in je lichaam omzetten in vet, het ongezonde soort vet.
_O-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')