abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184512474
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:05 schreef Loj het volgende:
Hij heeft 8 maanden over badje 1 gedaan (en hij was bijna 5 toen hij begon, dus niet super vroeg ofzo) en nu alweer bijna een half jaar over badje 2
En hij moet hierna nog badje 3 en 4...
Dus ben er wel een beetje klaar mee..
Ik krijg nu al een les of 10 te horen dat hij “de vissenstaart” niet beheerst.

Toevallig met manlief vorige week besloten dat ik volgende week (hij heeft een week overgeslagen door zijn kinderfeestje) maar een gesprek met de hoofdbadmeester ga aanvragen. Misschien dan maar een of twee privelessen...

Alleen dat geld :(
Gaat hij wel met zin naar zwemles? Heb je al eens de zwemjuf of meester aan het werk gezien? Als ze al een les of 10 zeggen dat hij iets niet beheerst, waarom gaan ze daar dan niet mee aan de slag?

Ik ga dinsdag Noor aanmelden voor zwemles. Ik woon in Feijenoord-Rotterdam en daar kun je dankzij o.a. Humanitas gratis voor een zwemdiploma A gaan. Dus als alles goed gaat hoeven wij niks te betalen.
pi_184512941
Jan is in mei 2017 gestart heeft anderhalf jaar over A gedaan, 2 maanden over B en is nu bezig met C waarschijnlijk binnen 2 jaar ABC en dat is prima
Als ze eenmaal de geest krijgen gaan ze als een speer maar het kwartje moet vallen. Jan vond het heel eng als de badjuf te ver bij hem weg was (krijgt les vanuit het water dus geen blèrende juf op de kant)

Teun is nu met A bezig sinds oktober. Die wil zijn hoofd niet onderwater maar per les gaat het beter. Sprak zijn zwemjuf en ze zei vorige week hield hij mij enorm vast en wilde echt niet onder water, nu was hij al veel meer ontspannen en ging makkelijk mee onderwater. Ze heeft hem dus vast en gaan samen heel snel even onderwater. Het vertrouwen komt bij hem.

Wat is trouwens de vissenstaart?

Ik denk dat er per zwemschool en soort diploma ook wel verschil zit in wat ze moeten kunnen en hoe netjes het uitgevoerd wordt. Jan en Teun lessen volgens het ZON diploma. Doen ook niet aan badjes de kinderen krijgen stickers voor dingen die ze kunnen dat is van Spatwatervrij tot de sticker van het diploma. Jan kan alleen die van zijn C diploma nog krijgen (natuurlijk krijgen ze ook een diploma en medaille)
  zondag 20 januari 2019 @ 15:52:16 #253
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_184513138
Hier zwemles volgens de Zed en Sop methode.. ook met paspoort en stickers enn een schatkistje :)
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
  zondag 20 januari 2019 @ 16:17:16 #254
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_184513624
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 10:42 schreef krijgerrtje het volgende:
Zand/water/binnenspeeltuin? Klinkt tof Mickey! Wat houdt dat in enne, waar is het? :D
Grote zandbak, riviertje er doorheen (met waterpomp etc), goudklompjes verstopt in het zand. Geef alle kinderen een zeefje, en zeg dat ze bij een vol bakje met goud een snoepzakje krijgen, et voila, rust :D > www.goudenwoud.nl (Liempde, tussen Eindhoven en Den Bosch).

We zijn inmiddels weer thuis. Kinderen gedouched en weer ontzand, ze zitten nu weer fris en fruitig beneden met de Lego te spelen.

Hier ook al ruim een jaar zwemles, zwem ABC, zonder badjes, met groepjes van 6 kinderen van verschillende niveau (allemaal wel voor A). J hoort nu bij de beteren van de groep, en ik hoop dat ie in april op mag voor A. We moeten nog wat oefenen op borst en rugcrawl, de rest gaat eigenlijk heel netjes.
pi_184513987
Leuk jullie verhalen te horen, S. is echt pas twee weken bezig dus ik vind vind ‘t nog té schattig om te zie. O+ Grote kans dat ik er over een jaar anders bij zit in het zwembad ja :P ze is echt het ukkie van de groep nog, net 4 dus ook vrij jong. Maar zo’n enorme waterrat en gaat met zó veel plezier dat ik ‘t niet erg vind als het iets langer duurt voordat ze alles goed oppikt. In het water springen en onder water durfde ze vorige week nog niet en deed ze deze les wel trots ^O^

Klinkt ook heel gaaf Mickey, alleen jammer dat het zo ver weg is voor ons! Ga het toch even onthouden, thanks! :)
pi_184514603
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:52 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Hier zwemles volgens de Zed en Sop methode.. ook met paspoort en stickers enn een schatkistje :)
Hier ook. :) Sinds de herfstvakantie bezig (met 5,5 jaar) en de meester is heel tevreden, al is A. soms nog een beetje teveel afgeleid en/of tè enthousiast.
Hij moet soms een beetje afgeremd worden.
Dus altijd vooraan willen staan, rennen en het bad al in willen springen i.p.v. even wachten. :P
  zondag 20 januari 2019 @ 17:32:34 #257
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_184514977
registreer om deze reclame te verbergen
T en S zijn sinds april bezig en zitten nu in badje 3. Ze zwemmen inmiddels grote banen in het 25 meter bad met een kurkje om. Ze zijn gestart toen ze nét 4 jaar waren, dus ik heb nooit de hoop gehad dat ze binnen een jaar klaar zouden zijn. Ik heb wel de hoop dat ze over een maand of 3 voldoende goed kunnen zwemmen dat ze zonder mijn hulp uit de sloot zouden kunnen komen, mochten ze erin vallen. Ik denk zelfs dat dat nu al zou lukken. Wij wonen in een erg waterrijke buurt, dus ze mogen nu niet zelf buiten spelen en ik heb niet altijd tijd en zin om met ze mee te gaan. Overloze discussies voeren we daarover. :')
Het zou zo fijn zijn als we ze deze zomer met een iets geruster hart naar buiten zouden kunnen laten gaan. Zelfs met diploma mogen ze natuurlijk niet bij de sloot in de buurt komen van ons en houden we ook nog een oogje in het zeil, maar het is dan in ieder geval niet meer blinde paniek als ik ze 2 minuten niet gezien heb. :X

Overigens vind ik zwemles leuk. Ik zit er op zaterdagochtend om 8.00 uur met altijd weer dezelfde papa's, want ons groepje blijft van start tot behalen diploma bij elkaar. Het is dus eigenlijk gewoon een uurtje gezellig koffiedrinken. Het rustmomentje van de week. :D
Mama van 3!
pi_184515510
Met diezelfde beredenering zijn wij inderdaad ook met net 4 gestart Nikki! Hele waterrijke buurt en in mijn hoofd is elke zwemles die ze gehad heeft een stap in de goede richting. Ook elke eerste les van de maand survival training, waarin ze het eerste kwartier met kleren aan het zwembad ingaan en naar de kant moeten komen ^O^
  Moderator zondag 20 januari 2019 @ 18:14:26 #259
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_184515868
Hier 3 kinderen tegelijk gestart afgelopen mei en ze zwemmen inmiddels in 3 verschillende badjes...

Eentje is wel op weg om binnen het jaar haar a diploma te hebben. Een sws niet (maar ook niet verwacht) en eentjenet wel, net niet.
pi_184516423
In het hele zwemtraject heeft het hier echt geholpen om af en toe even duidelijk aan de docent na te vragen wat er aan schortte om verder te mogen. En dat dan met de kleuter te bespreken (heel vaak lag er namelijk een misverstand aan ten grondslag) en dan in het weekend rustig te gaan oefenen. Dat hebben we een aantal keer gehad (o.a. met die vissenstaart ook, hij dacht dat je je voeten ook weer met hakken tegen elkaar moest sluiten en probeerde dat heel netjes te doen, maar daardoor verloor hij vaart en zonk :') maar ook met dat je je armen goed omhoog moet doen tijdens de borstcrawl). Daags na zo'n oefenmoment kon hij dan door naar het volgende badje. Het traject heeft veel meer dan ik van te voren bedacht had pro-activiteit van mij gevraagd: praten met de docenten, dingen aan de kaak stellen bij de directie, tussendoor oefenen en kind motiveren. Ik had het fijner gevonden het op z'n beloop te laten maar het is zo'n investering dat ik het wel fijn vond om er voor mijn gevoel een beetje de vaart erin te houden.
pi_184517893
I zit sinds december op zwemles en tot nu gaat het goed. Ik denk dat het voor haar precies op een goed moment kwam. Wat me wel opviel de eerste twee keer (toen we nog mochten kijken): ze had best moeite om goed de instructies te volgen. Snel afgeleid en alles. Dat heeft ze in andere situaties niet. Ze zit bijv ook op balletles sinds kort en daar is ze juist super geconcentreerd. Het zal wel iets zijn met dat in het water rond spartelen zoveel speelsheid oproept dat het een stuk lastiger is. Het is best veel gevraagd.

Bedankt iedereen voor het delen van alle ochtendrituelen, visies daarop en gedeeld leed. O+ . Ik heb er wat aan.

Het belangrijkste, zoals een aantal ook schreven, zal zijn: het doorbreken van de vanzelfsprekendheid waarmee I nu tijdens dat hele ochtendgebeuren naar een scherm kijkt. Van de passiviteit en lethargie die daar het gevolg van zijn, wordt zij niet beter of leuker. Ik snap ook wel de moeders die schrijven dat je van een vijfjarige nog niet zoveel kunt verwachten, maar ik geloof er wel in dat het aanleren van zelfstandigheid een groot stuk van de opvoeding inhoudt en dat je daar geleidelijk stap voor stap in moet groeien. Het is ook vreemd om bij een kind van 10 (of bij middelbare schoolleeftijd) ineens wel veel zelfstandigheid te willen of te vragen als je een kind daar niet naar toe laat groeien. Vijf jaar vind ik een prima leeftijd voor wat eerste stappen hierin.

Geïnspireerd door jullie verhalen gaan mijn vriend en ik er even over broeden hoe we dit precies willen aanpakken, want het moet ook bij ons passen en we gaan het ook goed met I bespreken.
Iemand tips voor leuke/goede pictoplanners?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184518063
Even iets anders: wij zijn deze week begonnen in het voorlezen in deel 1 van de Gorgels. Wat een succes. O+ . I wilde de laatste tijd voor het slapen gaan altijd alleen maar sprookjes horen. Na de zoveelste keer van de kleine zeemeermin te hebben gelezen was ik er wel een beetje klaar mee. Dit vinden we allemaal leuk. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184518843
De Gorgels zijn leuk!

Wij konden bij B pas met 4,5 jaar starten. Eerder kon niet bij betreffend zwembad en toen stond ie op de wachtlijst.
Zelfde reden als Nikki. Wij hebben een sloot achter de omheinde speeltuin. En die sloot is een magneet, altijd kinderen daar. Salamanders, kikkervisjes, vissen, van alles wordt er gevangen.
Ik heb B wel zoveel mogelijk proberen te leren, maar als hij met kleding aan in diep warer dondert, heb ik niet de illusie dat hij eruit komt.
B mag van ons echt niet bij die sloot komen maar hij speelt wel zonder ons in de speeltuin.
  zondag 20 januari 2019 @ 20:29:56 #264
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_184519033
De Gorgels,dat is inderdaad een superleuk boek. O+

Ik ben ook op zoek geweest naar pictoplanners, maar ik heb niets passends kunnen vinden. Dat kwam denk ik voornamelijk omdat ik nogal picky ben en al snel vindt dat iets niet uitgebreid genoeg is/niet mooi genoeg is etc. Ik heb een tijdje een zelfgemaakte planner gebruimt, maar dat was ook geen enorm succes. Wij doen het nu dus zonder picto's en met een kleine herinnering hier en daar gaat dat eigenlijk best heel goed.
Mama van 3!
pi_184519974
Loj, van mij kreeg ze Max de kat (een spel). In de loop van het jaar wil ik langzaamaan haar kamer veranderen.

Hier zif ze nu bijna anderhalf jaar op zwemles en ze zit pas in badje twee. Ze zit op het randje van badje drie. En dat zit ze al een paar maanden. Dus kind is ook haar motivatie kwijt merk ik.
  zondag 20 januari 2019 @ 21:07:33 #266
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_184520196
Zwemlessen bij de zwemvereniging hier beginnen bij vijf jaar, dus dan gaat Melba starten.

Hij was helemaal enthousiast dat hij via de brede school drie judolessen zou doen. Alleen bleek na het aanmelden dat er geloot moet worden |:( dus als hij uitgeloot wordt gaan we maar gewoon naar de judoschool om eens een proeflesje te doen.

En hij wil tuba spelen maar dat stel ik nog even uit :+
pi_184520440
Judo is ook erg leuk. I kreeg op haar vorige school iedere week judoles (verlengde schooldagen). Ze vond het wel leuk maar 'gewoon' gym en dansen leuker. Nou, weten we dat ook weer. Maat tzt is het voor IJsje misschien wel wat.

Hoe komt hij bij Tuba trouwens? Keer gezien en meteen verkocht? Of speelt iemand die jullie kent het?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184520798
Wij gebruiken picto’s van www.sclera.be. Daar zijn zoveel picto’s dat we dan zelf kunnen kiezen welke we het leukst vinden en welke het meest bij ons past. We lamineren ze dan en doen magnetisch plakband achterop. We hebben een magneetbord waar we ze dan op doen.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_184520972
quote:
2s.gif Op zondag 20 januari 2019 19:51 schreef Franny_G het volgende:
Even iets anders: wij zijn deze week begonnen in het voorlezen in deel 1 van de Gorgels. Wat een succes. O+ . I wilde de laatste tijd voor het slapen gaan altijd alleen maar sprookjes horen. Na de zoveelste keer van de kleine zeemeermin te hebben gelezen was ik er wel een beetje klaar mee. Dit vinden we allemaal leuk. O+ .
wij hebben ze alle 3, ik vind de gewone boeken leuker dan het prentenboek. We hebben deel 1 van de gewone boeken nu bijna uit, deel 2 ligt al klaar
pi_184521109
@franny een kind van 5 kan heel veel zelf. Sowieso zelf aankleden, schoenen aan doen, Jan had als hij zin had al zelf zijn brood gesmeerd misschien niet op de manier hoe ik het wil maar deed het wel.

Nu kom ik soms beneden en dan ging het ze niet snel genoeg dan zitten ze allebei al te eten. Dat ik de laag pasta of hagelslag ofzo te dik vind neem ik maar even voor lief dan. Jan staat vaak dan hun brood te maken en Teun is drinken aan het inschenken (voor beide hun eigen melk, Teun de soya en Jan gewone). Hij wordt in april 5.
pi_184524369
Hier vandaag het B-diploma binnen gehaald. Ze is begonnen in maart afgelopen jaar. Maar heeft in het begin in een heel klein groepje gezeten (ivm stoppen zwemschool maar met vieren begonnen en daar vielen er gedurende de 12 lessen die ze daar gehad heeft steeds af. Dus laatste les zelfs alleen) daarin heeft ze een hele grote voorsprong behaald en mocht ze net na de herfstvakantie op voor A en vandaag dus B.

De oudste heeft er een stuk langer over gedaan (ruim een jaar voor A maar wel met twee keer zomervakantie er tussen waarbij de jongste de lessen in de zomer wel door gingen). En ook een ander diploma (envoz, zit nog een deel zwemsurvival bij). Echt zo jammer dat die zwemschool moest stoppen want vind de kwaliteit daar wel beter.. dan maar wat langer over doen.. ze zwemt prima hoor, maar oudste zwom met B echt wel sterker (was ook bijna een jaar ouder, want ook later begonnen en dus langer over gedaan).

Hier gaat de jongste ook nog door voor C. Vind ik zelf erg belangrijk. Ik zie op mn werk wel dat kinderen toch niet super goed zwemmen helaas, zeker als ze ook niet meer elke week zwemmen..
Wil wel met een gerust hart gaan zwemmen met ze namelijk :P
pi_184525726
Ow vindt zwemles wel heel leuk, want hij vindt zwemmen leuk. De juf helpt hem ook echt wel iedere keer, maar hij komt dus niet verder. Vissenstaart is hier de schoolslagbenen (als ik het goed begrijp). Het stomme is dat je hier tijdens de kijklessen erbij mag zitten (geen tribune, dus anders sta je buiten als je wil kijken) en dan vragen kan stellen, maar bij de laatste twee kijklessen waren we op vakantie/was hij ziek.
De zwemjuf heeft trouwens wel het vermoeden uitgesproken dat Ow hypermobiel is en dat had de fysio ook al ooit gezegd. Maar omdat de kans redelijk groot is dat we volgend schooljaar weer bij de fysio zitten voor de fijne motoriek doen we daar voorlopig niets mee (in overleg met de fysio natuurlijk).

Balen Omen dat het bij jullie ook niet opschiet.. Geven ze bij jullie aan waardoor het komt?

Fijn dat er ook zoveel positieve zwemervaringen zijn :)

Leuk cadeau Omen, al ideeen hoe de kamer eruit gaat zien?

Franny, er is een ding wat hier ‘s ochtends echt helpt... geen tv aan! Mijn jongens worden dan als hij uit moet heel tegendraads en doen helemaal niets meer. Heel soms in het weekend mag hij wel eens aan maar daar hebben we daarna dan spijt van :)

Verder over ochtendritueeltjes gesproken.. die gaan hier nu beginnen ;)
pi_184526025
Vissenstaart is dat ze in de schoolslag met gestrekte benen eerst hun voeten spreiden (dus hakken tegen elkaar, tenen uit elkaar) en dan pas je hakken naar de billen en benen wijd. Dat is een andere techniek dan is onze (of in ieder geval mijn :P ) jeugd.

Hilliebillie, ik herken dat wel, mijn zoon ging pas echt stevig zwemmen bij C. Daar moeten ze ook flinke einden met véél kleren aan. Ik ben heel blij dat we die maanden nog geinvesteerd hebben want ik zwem inderdaad met een geruster hart met hem nu.
pi_184526131
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 07:04 schreef Clubsoda het volgende:
Vissenstaart is dat ze in de schoolslag met gestrekte benen eerst hun voeten spreiden (dus hakken tegen elkaar, tenen uit elkaar) en dan pas je hakken naar de billen en benen wijd. Dat is een andere techniek dan is onze (of in ieder geval mijn :P ) jeugd.
Waarom is dat nodig? Klinkt vooral meer gedoe en moeilijker, maar zit er zwemwinst in?
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_184526356
Ik vind het wel apart om te lezen dat je om echt goed te kunnen zwemmen niet genoeg hebt aan A en B. Het lijkt me toch dat je je met die diploma's gewoon goed genoeg moet kunnen redden. Ik heb zelf A en B, heb nog wel geoefend voor C maar dat diploma niet gehaald en echt nog nooit het idee gekregen dat ik daarmee iets tekort kom. Zou ik ook vreemd vinden, als je bedenkt hoeveel je moet investeren voor die twee diploma's. C is toch gewoon een extraatje, geen 'must'?

Ik denk ook dat het net is als met autorijden: als je na het behalen van die diploma's nauwelijks nog zwemt dan zul je dat wel merken. Maak je veel 'vlieguren' dan zwem je beter.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')