abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184368398
registreer om deze reclame te verbergen
Aapie, jammer dat de foto het niet doet maar wat fijn dat de nacht zo goed is gegaan O+

Elleska, jouw snelle knappe L O+ wat bizar dat anderen zo veroordelend kunnen zijn, daar zou ik hier zeker niet bang voor zijn dus blijf alsjeblieft schrijven ook over die snelle ontwikkelingen! Elk kind ontwikkelt anders, dat merk ik ook heel sterk bij mijn meiden. Niet alleen qua tempo, maar ook wat er wanneer geleerd wordt. Dat vind ik juist ook zo mooi om te zien O+

Li die de speen zelf in haar mond kan doen *O* O+ altijd fijn als die feature ontwikkeld is, scheelt hopelijk een hoop gedoe voor jullie :')

Tink, moeilijke maar dappere keus om af te bouwen met borstvoeding. Hopelijk brengt het de rust die jullie zo hard nodig hebben :*

Wolken, wat fijn dat de operatie bij je schoonmoeder goed is gegaan en wat lief dat je bent meegegaan met je schoonvader!

Hier weer een baby-afscheid momentje. Vandaag hebben we de chicco next to me op marktplaats gezet ;( Vlokje past er nog wel in,maar de ruimte is beperkt en ik denk dat ze misschien daardoor s nachts zo makkelijk wakker wordt. Nu dus het campingbedje op opgezet naast mijn bedzijde en kijken of ze dan wel de nacht daarin doorslaapt in plaats van weer in ons bed. Maar dan ligt ze opeens gevoelsmatig wel heel ver weg :{

Verder overwegen we om een webshop te beginnen met kinderspullen en hebben we net een domeinnaam gereserveerd. Vind het wat spannend want volgens mij komt er veel meer bij kijken dan we ons realiseren, maar de 1e stap is in ieder geval gezet *)
  zondag 13 januari 2019 @ 10:54:24 #102
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184373945
Schanu, en als je een ikea-bedje ombouwt? Dan is de hoogte iig een stuk fijner dan met een campingbedje... Tenzij je een campingbedje hebt dat hoog kan, natuurlijk.

En moeders kunnen inderdaad best wat liever tegen elkaar. Maar ik moet ook heel eerlijk bekennen dat ik soms een oordeel vel op basis van een eerste indruk (als ik moeders met een baby die al slapend in een niet-ergonomische draagzak met z'n gezicht naar voren op heuphoogte hangt, zie bijvoorbeeld). Ik vind dat geen mooie eigenschap van mezelf :@

En txs voor de support dames! Ik vind het nog steeds heel dubbel en nu vannacht en vanochtend drie voedingen fantastisch gingen, slaat de twijfel toe. Ik blijf bij m'n beslissing, maar neem wel alle tijd. Voor nu twee flessen kv en 5 voedingen en morgen weer wegen. Afbouwen hoeft natuurlijk niet in één keer, ik kan voorlopig best elke week een voeding minder gaan geven bijvoorbeeld of de nacht, ochtend en voorhetslapengaan gewoon blijven doen en dan 's middags een keer kolven. En dan zien we wel hoe lang m'n productie dat trekt.

Gisteren voor de tweede keer met prul in bad geweest (douchen hadden we ook al eens geprobeerd om te oefenen voor op vakantie, ik ga echt geen babybadje meenemen) en madame besloot daar honger te krijgen. Ik heb dus gevoed in bad en had me nooit kunnen voorstellen hoe fijn dat was! Prul hoefde door de warmte amper moeite te doen en ik we waren allebei helemaal relaxed O+

Zijn er hier kindjes die een echo moesten omdat ze na de 30e week nog in stuit gelegen hebben? Ik kan me er zo weinig bij voorstellen hoe zoiets gaat, maar de jeugdarts van het cb begon erover dat dat moest.
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_184374079
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 10:54 schreef Tink89 het volgende:
Zijn er hier kindjes die een echo moesten omdat ze na de 30e week nog in stuit gelegen hebben? Ik kan me er zo weinig bij voorstellen hoe zoiets gaat, maar de jeugdarts van het cb begon erover dat dat moest.
Hebben wij ook gehad hier. Heup-echo, puur ter controle omdat onze dame steeds in en uit stuit is gaan liggen. Ze werd in een soort vorm/mal gelegd. Ze had er hier totaal geen zin in, uiteindelijk zelfs even de telefoon met een baby muziekje erbij gepakt ter afleiding dat ze even een beetje stil zou blijven liggen. Geloof dat we er tien minuten mee bezig zijn geweest. Vervolgens even wachten of alles goed op beeld stond en een dag of 4-5 later konden we de huisarts bellen voor de uitslag.

Waren hier geen specifieke aanwijzingen voor, maar meer gewoon omdat ze tot laat in stuit had gelegen dat ze het altijd controleren om problemen op latere leeftijd te voorkomen.
pi_184374123
registreer om deze reclame te verbergen
Teken van leven vanuit hier trouwens. w/

Ons Spookje doet het goed. Heeft het naar haar zin op de opvang, rolt super enthousiast van rug naar buik (continu ook echt) en loopt daar vast met frustratie tot gevolg. :9 Zelf na de griep/verkoudheid van Spookje + vrouw te hebben ontlopen toch ook meer de pineut geweest. Boven de 40 graden koorts en zoals het nu lijkt een paar holtes ontstoken. Hurray! Hele apotheek aan anti-griep/hoest middelen om zo snel mogelijk weer met z'n drieën te knuffelen. O+
pi_184374144
Over de speciale voeding/apotheek en dergelijke..

Wij hebben nu dus medicijnen gehad tegen de reflux (totaal ander kind, echt waar), waren er super blij mee, bellen de huisarts voor een herhaalrecept en verslag dat het super goed werkt.. krijgen we een 'Willen jullie niet afbouwen dan?' .. Eh, nee? Nog even niet eigenlijk? Hebben 14 dagen medicijnen gehad en ons kind is eindelijk blij en tevreden, dan ga ik er toch niet nu al mee stoppen?
pi_184374535
Tink wat heerlijk dat je in bad zo ontspannen hebt zitten voeden. En logisch dat dan ineens de twijfel toeslaat. Ik denk dat jullie een goede keuze hebben gemaakt, en afbouwen hoeft inderdaad niet in een week. Gewoon op jouw tempo zolang dat kan!
Ik ben ook aan het afbouwen en voed allebei de jongens nog 2 keer per dag, de rest krijgen ze de fles. Het is goed zo.

Nj nee logisch dat je nu niet al wil afbouwen. Het gaat net zo goed met spookje. Heb je uiteindelijk wel een nieuw recept gekregen?

Elleska, jij kent jouw kind toch het beste. En er zijn nou eenmaal kindjes die sneller zijn, ze zijn er ook die langzamer zijn. Gelukkig maar, want als ieder kind hetzelfde zou zijn wordt de wereld ook zo saai toch!? Ik zie het hier heel duidelijk. Twee jongens, 8,5 maand samen in dezelfde buik gegroeid. Twee compleet andere kinderen. Een bolletje, en een slanke. Een snelle en een minder snelle. V is bijvoorbeeld echt heel sterk en trakteerd ons de hele dag door op heerlijke lachjes. J daarin tegen is soms net een aardappelzak, en heeft de hele dag een serieuse blik op zijn gezicht. Bij hem moet je goed je best doen wil je een lachje van hem krijgen.
Nouja wat ik hiermee dus wil zeggen is dat je zelf wel weet wat wel of niet zou kunnen met je baby :*

Schanu, kan je het ledikant niet ombouwen tot co-sleeper?

Hier ging de nacht best oke, de jongens hebben van 10 tot 6 geslapen *) alleen stond kleuter om 02:00 onder aan de zoldertrap te huilen dat ze bij ons wilde slapen. En dat mag dus niet meer, we hebben een vlizo trap naar zolder en nog geen hekje om het gat boven. Dus ben ik maar bij haar in de hoogslaper gaan liggen :X

Doen jullie baby's dat ook trouwens, V&J beginnen na de eerste fles al binnen een kwartier weer te gapen, dus dan gaan ze weer naar bed ( of in de wagen doordeweeks) en slapen dan weer rustig 3 uur...
pi_184374755
registreer om deze reclame te verbergen
Aapieannie onze dochter van 9,5 maanden gaat na de eerste fles ook meteen weer naar bed en slaapt dan nog minimaal 1.5 uur. Heerlijk!
pi_184374864
Voeden in bad, dat klinkt wel echt heerlijk inderdaad Tink O+

Hier ook een heupecho gehad in verband met stuitligging tm het 3e trimester. Ze moest op haar zij in een kussen, ik mocht (/moest) haar vast houden zodat ze stil bleef liggen en met een echokop keek ze naar de heupjes, dat dus 2 keer (beide heupjes). Duurde maar een paar minuutjes en het stelde echt niets voor gelukkig :)

NJ, fijn dat Spookje het zo goed doet! Ik snap dat je nog niet wil afbouwen met medicijnen als het nu juist zo goed gaat, is dat verplicht in verband met risico's door de medicatie of zou je wel langer mogen doorgaan met toedienen?

Fijn voor weer een goede nacht met de jongens Aapie O+ wel jammer dat kleuter wakker werd, pittig hoor met 3 kids, alle respect voor jou!

Het omzetten van het ledikant is helaas niet heel handig. Overdag slaapt ze in haar eigen kamer dus dan wordt het ledikant wel gebruikt, plus dat wij op zolder slapen en de meidjes op de 1e verdieping dus dat zou een op en neer gesleep worden van heb ik jou daar :')
Ombouwen van een Ikea bedje had ik nog niet aan gedacht, die hou ik in gedachten! Voor nu willen we het eerst zo proberen, Vlokje is nu ruim 7 maanden en het zou wel fijn zijn als we een stapje vooruit kunnen (want een campingbedje is weer een stapje dichter bij zelfstandig slapen dan een cosleeper). Al sliep ze vannacht weer gezellig tussen ons in (wat ik nog zou gaan missen ook als ze dat niet meer doet overigens) O+
pi_184375037
Hier voor het eerst weer sinds ruim een maand om 4u wakker vanwege honger (dat was even wennen voor mama en papa _O-); daarna weer geslapen tot 8u O+

Ik heb er alleen moeite mee dat ik hem absoluut niet mag tillen met rechts... heb nu anderhalve dag (en nacht) mijn brace aan gehad en vandaag voor het eerst weer af gedaan, maar probeer nog zoveel mogelijk met links te doen... morgen heb ik Tijn weer alleen dus dan mķet ik hem tillen (op zich wel fijn, want ik mis het wel enorm dat ik hem niet zomaar bij me kan pakken ;( kan hem soms wel een fles geven maar als ie dan te veel ‘spartelt’ kan ik hem niet houden en dan moet papa hem weer pakken -O- ). Ik moet nu 3 weken geduld hebben... ik vind het maar lastig...
en verder is maatje 50 nu echt te klein en is 56 nu wat aan de krappe kant. Maatje 62 dus maar :o het gaat zo hard :X
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  zondag 13 januari 2019 @ 12:27:59 #110
74056 ToT
The Gothfather
pi_184375557
Mini-ToT blijft echt aan z'n hoofdje krabben.
Gisteravond hem naar bed gebracht, half uurtje later was het huilen geblazen; zijn hele voorhoofd was rood van de krasjes en op 2 plekken zat behoorlijk wat bloed. 1 stukje was zelfs echt weggekrabd. -O- Er zat bloed onder zijn nageltjes. Ook had hij aan zijn nek/hals gekrabd.
Zijn nageltjes waren echt niet lang maar we hebben die nog maar weer eens geknipt.
Zijn hoofdje houden we wat vettig omdat we dachten dat het krabben door droogheid kwam, maar dat maakt dus geen verschil.
Handschoentjes hooit hij zo weer uit. Ik zit er nu aan te denken om als hij slaapt (schone) sokken over zijn handjes en armpjes te trekken; die krijgt hij er echt niet zomaar meer van af.
Die nageltjes zijn ÉCHT fakking scherp! :o Ook als hij ons wat knijpt of krabt voel je dat best wel.
pi_184375897
Even zonder bijlees: Tot, je kan de nageltjes vijlen. Dan haal je de scherpe randjes er af. ;)
  zondag 13 januari 2019 @ 13:31:13 #112
74056 ToT
The Gothfather
pi_184376848
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 12:45 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Even zonder bijlees: Tot, je kan de nageltjes vijlen. Dan haal je de scherpe randjes er af. ;)
Vijlen is beter dan knippen dus?
Thx! ^O^
  zondag 13 januari 2019 @ 13:45:26 #113
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184377068
quote:
2s.gif Op zondag 13 januari 2019 13:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Vijlen is beter dan knippen dus?
Thx! ^O^
Ik weet niet beter dan dat je babynageltjes sowieso niet mag knippen :D ook tegen het ingroeien.
Altijd vijlen.
pi_184377171
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 11:04 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Dat inderdaad.

En ik zie het hier ook nog niet gebeuren voorlopig & zitten ook nog niet.
Hij vindt het overal heen schuiven en rollen wel best :P zo kom je er ook.
Die van jou heeft ook helemaal geen tijd om te oefenen ;) O+

O is ook bijzonder snel. Hij liep vandaag een paar stappen achter er een stoel. Stiekem had ik het makkelijker gevonden als hij niet zo mobiel was...
  zondag 13 januari 2019 @ 13:52:55 #115
74056 ToT
The Gothfather
pi_184377173
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 13:45 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ik weet niet beter dan dat je babynageltjes sowieso niet mag knippen :D ook tegen het ingroeien.
Altijd vijlen.
:o Ow!
:@ Morgen dus maar meteen ff naar de Kruidvat gaan om een vijltje te kopen. :@
pi_184377249
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 13:45 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Ik weet niet beter dan dat je babynageltjes sowieso niet mag knippen :D ook tegen het ingroeien.
Altijd vijlen.
Echt waar? Ik knip ze altijd!
  zondag 13 januari 2019 @ 13:59:05 #117
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_184377293
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 13:52 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Die van jou heeft ook helemaal geen tijd om te oefenen ;) O+

O is ook bijzonder snel. Hij liep vandaag een paar stappen achter er een stoel. Stiekem had ik het makkelijker gevonden als hij niet zo mobiel was...
Haha, ja dat denk ik ook :P
Hij vreet, slaapt en rolt alleen maar :') nadruk op vreet, meneer lust ook zowaar groente. O+

Zo snel! mijn broer liep los rond 9 maanden.
Dan is echt niets meer veilig! maar wel leuk.
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 13:57 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Echt waar? Ik knip ze altijd!
Hoorde het van de kraamzorg, maar ik doe het beide niet :+
Nog niet nodig geweest.
pi_184377767
Tot 3 maanden beet ik haar nageltjes korter. Voor vijlen hebben zowel Sofie als ik geen geduld. Scheuren lukte niet en vond ik eng. Vanaf 3 maanden ben ik gaan knippen maar vind dat best een gepriegel. Vanochtend voor het eerst bloed erbij :'( :@
pi_184378500
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 13:59 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Haha, ja dat denk ik ook :P
Hij vreet, slaapt en rolt alleen maar :') nadruk op vreet, meneer lust ook zowaar groente. O+

Zo snel! mijn broer liep los rond 9 maanden.
Dan is echt niets meer veilig! maar wel leuk.

[..]

Hoorde het van de kraamzorg, maar ik doe het beide niet :+
Nog niet nodig geweest.
Mijn kraam zei tot 6 weken vijlen en daarna mag je ook knippen.
pi_184379272
Ik bijt haar nagels nog steeds af.
pi_184380146
Net de nagels van Bikkel geknipt. Als een loedermoeder zet ik hem dan op schoot en zet de tv aan zodat hij even afgeleid is :@ . De ha zei dat je bij baby's vanaf 3 maanden mag gaan knippen.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_184380263
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 16:16 schreef Wolken het volgende:
Net de nagels van Bikkel geknipt. Als een loedermoeder zet ik hem dan op schoot en zet de tv aan zodat hij even afgeleid is :@ .
Ach kom zeg, als je daardoor al een loedermoeder bent..
pi_184380349
Thuis uit het ziekenhuis! Zo heerlijk! Lig lekker in m'n eigen compressen in m'n bh want m'n borsten exploderen ongeveer... Hahaha

In het ziekenhuis vroegen ze welke maat luier Thor heeft... En ik wist niet of het 0 of 1 was.... Aiii
pi_184380392
Nagels knippen doe ik ook altijd (vanaf een maand of 4) en ik vijl de hoekjes daarna omdat die nageltjes idd venijnig scherp zijn. Bij Jewel toen ze nog een baby was in haar duimpje geknip, ik huilde harder dan zij :X afgelopen week heb ik 1 nageltje tekort geknipt en ze herinnert mij er het liefst nog elke dag aan dat dat pijn deed :X over loedermoeder gesproken :') bij Vlokje gaat het vooralsnog prima, maar idd ook hier met tv als afleiding :Y

Welkom thuis uit het ziekenhuis Thor en mama, wat fijn! Nu hopelijk samen genieten O+
pi_184381125
Ik ben echt totaal niet bijgelezen. Iets met een nieuwe baan en veel drukke dagen. Dus ik kom nu nog even afscheid nemen van Fleur en minilot! In dehoop dat jullie nog meelurken haha. Tot snel bij de dreumesjes O+

Ik knip nageltjes altijd. Vijlen vind ik zo onhandig. Toen ze nog heel mini waren scheurde/beet ik ze :p

Mijn mini stapt de hele dag rond jongens langs de tafel langs de bank langs de muren. En ze staat regelmatig even los. Echt even hoor max 20 seconden maaar snelle jelle! Ze is nu bijna 10 maanden. Ik las dus wel iets over fietsen en ontwikkeling. Mede door dat verhaal van malteser en dat mijn oudste 2 veel later waren heb ik getwijfeld. Amélie is dus al vlak voor ze 8 maand was meegegaan op de fiets. Ze ging toen zelfstandig zitten en kon zo ook spelend lang stil en rechtop zitten. Denk dat het belangrijk is naar ontwikkeling van je mini te kijken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')