Ik heb ook het idee dat TS het over döner heeftquote:Op woensdag 9 januari 2019 17:50 schreef Monopoly het volgende:
En zoek het verschil tussen shoarma en doner op. Dat is een aardig verschil.
Nee neequote:Op woensdag 9 januari 2019 18:00 schreef renwan het volgende:
[..]
Ik heb ook het idee dat TS het over döner heeft
En toch smaakt ook dat weer anders dan bij de shoarmazaak. Tenminste de kalkoenshoarma, onze lokale Turk heeft geen kalfsshoarma. Wel lekkerder dan het supermarktspul jaquote:Op vrijdag 11 januari 2019 16:05 schreef fathank het volgende:
Naar de Turkse slager gaan en daar om kalfshoarma vragen. En anders kalkoen als ze geen kalf hebben.
deze man weetquote:Op vrijdag 11 januari 2019 21:16 schreef Fer het volgende:
Kwestie van grillen, in een pan. Snijden, omscheppen en weer grillen. Tot alles door en door gaar is.
Hoe lang in de oven en op welke temperatuur? Ik heb daar nooit zo'n kijk op.quote:Op maandag 14 januari 2019 11:45 schreef klaarover het volgende:
Voor mij is Döner, Shoarma en Gyros allemaal familie van elkaar. Een fijne familie.
De supermarkt varkensreepjes "shoarma" horen daar niet bij, gatverredamme wat een natte troep.
Zelf ben ik erg tevreden met mijn Gyros versie als volgt:
Kippendijen inclusief vel aan alle kanten inwrijven met veel Gyros specerijenmix van de Lidl. Da's een smakelijke mix, schaam ik me niet voor.
De kippendijen in de oven, huidzijde boven. De huid wordt crunchy, het vlees eronder sappig en mals.
Uit de oven halen, iets laten afkoelen. Met een scherp mes in reepjes/flinters snijden. Het vel doet mee! Dan de reepjes nog even op zeer hoog vuur in de (wok)pan, telkens omscheppen. De reepjes krijgen van die lekker donkere knapperige randjes. Smakelijk.
Eerst 20 minuten op 200 (hou in de gaten dat 't niet verbrandt!) graden en dan nog 20 minuten op 150 graden.quote:Op maandag 14 januari 2019 12:16 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Hoe lang in de oven en op welke temperatuur? Ik heb daar nooit zo'n kijk op.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |