Hutspot
Theelepel komijn en theelepel zwarte peper vijzelen, in de hete olie gooien, gesnipperde ui erbij. Op niet te hoog vuur licht bruin bakken, af en toe roeren. Dan gesneden winterpeen erbij, goed heet laten worden en afblussen met bouillon. Zet alles net onder, voeg twee laurierblaadjes toe en laat zachtjes koken totdat de peen (beet)gaar is.
Aardappelen, kruimige, gaar koken. Afgieten en eventjes droog stomen.
Uien-peen mengsel afgieten; verwijder de laurier, bewaar de bouillon.
Stamp de aardappelen (lekker nonchalant) en voeg de peen en uien toe. Klont boter erbij, scheut olijfolie en een paar handshakes worcestershire sauce. Kort omroeren en serveren.
Erg lekker met speklappen uit de oven (alleen zouten, ca. 45 minuten, 180 graden op een rooster, zorg ervoor dat je het vet opvangt) en een lik Franse mosterd.
[ Bericht 1% gewijzigd door Ringo op 31-12-2018 00:49:28 ]
He's simple, he's dumb, he's the pilot.