abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184064673
registreer om deze reclame te verbergen
Hoihoi allemaal,

Even een vraagje: Vandaag heb ik een grote pan hutsemuts gemaakt om vier keer van te eten (een portie vandaag en drie in de vriezer). Echter was dit te laf (gewoon stamp met wortels, ui, prei, witte kaas en mosterd). Meer mosterd maakt het te pittig (heb ik ondervonden, dan proef ik niks meer en heb een loopneus), maar ik weet niet wat voor kruiden er lekker door is om het meer smaak te geven. Heeft iemand advies? Nootmuskaat lust ik niet.

Liefs en bedankt!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  Spellchecker zaterdag 29 december 2018 @ 17:48:35 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
  PR en moderator zaterdag 29 december 2018 @ 17:51:21 #3
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184064763
Ik zou er niet zo zeer kruiden doorheen doen maar eerder spekjes, rauwe rode ui, augurk, groene olijven of zongedroogde tomaat. Qua kruiden kan salie of bieslook. Of misschien lavas.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_184064919
registreer om deze reclame te verbergen
Oeh die dingetjes lust ik wel. Alleen heeft vegaspek niet veel zout?

Morgen even naar de winkel.

Bieslook en salie heb ik sowieso wel in huis
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184065878
Beetje kruidnagel?
Teentje knoflook.
Bouillonblokje meekoken.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  PR en moderator zaterdag 29 december 2018 @ 18:48:04 #6
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184066090
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 17:56 schreef ChildoftheStars het volgende:
Oeh die dingetjes lust ik wel. Alleen heeft vegaspek niet veel zout?

Morgen even naar de winkel.

Bieslook en salie heb ik sowieso wel in huis
Ik heb geen idee of vegaspek veel zout heeft. Gewoon spek wel :9
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  Moderator zaterdag 29 december 2018 @ 19:02:53 #7
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_184066412
registreer om deze reclame te verbergen
Spek en/of boullionpoeder. Uit zo'n potje van Knorr. De tuinkruiden variant smaakte laatst best prima bij gebrek aan spek.
Kranpltze mssen verdichtet sein
  zaterdag 29 december 2018 @ 19:06:05 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_184066497
Hutspot zonder klapstuk is geen hutspot.. (zonder peper ook niet btw)
Vet is een smaakdrager..

Als je vega wilt eten dan maak je dus geen hutspot.. dat smaakt nergens naar zonder vlees..

Ga dan voor een recept wat wel past bij vega..
  Spellchecker zaterdag 29 december 2018 @ 19:07:06 #9
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_184066651
Bouillonpoeder klinkt ook goed!
Als kind at ik ook graag deze stamp, alleen ik weet het geheim van mijn moeder niet ;) vega kan het ook erg lekker zijn.

Knoflook is ook lekker...

Tafelzuur inderdaad ook, nog nooit bij stamp gegeten. ga ik proberen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zaterdag 29 december 2018 @ 19:17:23 #11
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_184066856
Nasikruiden/groentenmix, groentenboillon,laurierbladeren
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  PR en moderator zaterdag 29 december 2018 @ 19:51:26 #12
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184067939
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:07 schreef maily het volgende:
En piccallilly ofcourse :Y)
Goeie :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_184069629
Wat kerriepoeder er door geeft ook smaak. Ow en een lepeltje witte wijn azijn
Waar een wil is, is een weg. Gewoon Doordrammen!!!!!!!!!!
  zaterdag 29 december 2018 @ 23:13:53 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184074650
Mierikswortel geeft een lekkere pittige extra smaak er aan, naast de al genoemde spekjes enzo.
Poef.....gone! golfer
pi_184076490
(versgemalen) Zwarte peper, gebakken uien en spekjes :9~
Somebody that I used to know
pi_184077485
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
pi_184082131
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 00:55 schreef Farenji het volgende:
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
Oeh, jaaah.
In die richting gingen mijn gedachten ook.
Nou ben ik niet van de hutspot, maar zo zou ik het nog eens willen proberen.
Ik wilde de TS alleen niet meteen afschrikken met een half kastje vol potjes ;)
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_184082375
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 11:22 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Oeh, jaaah.
In die richting gingen mijn gedachten ook.
Nou ben ik niet van de hutspot, maar zo zou ik het nog eens willen proberen.
Ik wilde de TS alleen niet meteen afschrikken met een half kastje vol potjes ;)
Je hebt geen kast vol potjes nodig, de uien en knoflook/gember zijn de smaakbasis, de rest van de specerijen kleuren het alleen wat in en je kan zo veel of zo weinig gebruiken als je zelf wil. Sterker nog, minder is vaak beter. Alleen wat komijn is ook heel lekker.
pi_184082984
Nasikruiden er door doen
Of een beetje curry (gewoon de saus dus) er doorheen mengen als het al op tafel staat en te weinig smaak heeft.
Geen hele culinaire adviezen, maar wel makkelijk en lekker :@
pi_184083254
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 11:32 schreef Farenji het volgende:

[..]

Je hebt geen kast vol potjes nodig, de uien en knoflook/gember zijn de smaakbasis, de rest van de specerijen kleuren het alleen wat in en je kan zo veel of zo weinig gebruiken als je zelf wil. Sterker nog, minder is vaak beter. Alleen wat komijn is ook heel lekker.
Nou, ja, ik weet natuurlijk niet wat TS aan kruiden en specerijen in de kast heeft en/of gebruikt.
Dat lijstje dat je opgaf, had me 10 jaar geleden ook al afgeschrikt. Pakjes kruidenmixen (zout en zetmelen) galore.
Nu weet ik niet beter ;)
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_184086994
Ik heb heel veel kruiden! Vanavond experimenteren. Ik laat horen wat en hoe en smaak
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184087009
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 00:55 schreef Farenji het volgende:
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
Probeer ik de volgende keer!

Ik heb het nu al mama gemaakt: Neem een joekel van een pan, pleur daar alle groentes en aardappelen in. Kook het zacht en stampen met melk
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184087341
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 14:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Probeer ik de volgende keer!

Ik heb het nu al mama gemaakt: Neem een joekel van een pan, pleur daar alle groentes en aardappelen in. Kook het zacht en stampen met melk
Tja, niet zo gek dat dat laf smaakt...
pi_184090488
Wij hebben van Hello Fresh weleens een hutspot met humus met koriander gehad. Was erg lekker, vond zelfs meneer Bleie die helemaal niet van humus houdt.
pi_184090543
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 16:50 schreef Bleie het volgende:
Wij hebben van Hello Fresh weleens een hutspot met humus met koriander gehad. Was erg lekker, vond zelfs meneer Bleie die helemaal niet van humus houdt.
Ooooh dat klinkt luxe en lekker
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184091892
Vandaag weer een bordje hutsemuts op (waarom heb ik voor mezelf een kilozak worteleb/ui gekocht en een grote prei en een halve kilo aardappelen weggeschild :') Nu moet ik het vier dagen eten).

Erbij gedaan, extra mosterd (theelepeltje), teentje knoflook gebakken en een rood pepertje. Verder heb ik er plakjes augurk doorheen geroerd. Dat was lekker :9
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184092122
En toch mensen, met al die meuk erdoor kan je het toch geen hutspot meer noemen? :{w
Somebody that I used to know
  Culinair Fotograaf 2018 zondag 30 december 2018 @ 17:57:55 #28
440166 Sigaartje
Met mij kun je altijd lachen
pi_184092307
Door de stamppot boerenkool gooi ik altijd wat chilipoeder. Ook mensen die mee-eten waarderen het erg. Je kunt trouwens ook iets aan je jus doen.

Maar in ieder geval: ik heb wel wat goeie tips gelezen hier. :)
Winnaar hoofdprijs beste kook-foto-topics
pi_184092905
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 17:51 schreef Postbus100 het volgende:
En toch mensen, met al die meuk erdoor kan je het toch geen hutspot meer noemen? :{w
Ach :) Wat is mis met gezonde lekkere dingetjes.
Mijn stamp is erg basaal (wortel, prei, ui en witte kaas), dus wat extra's mag wel
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184093263
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 17:51 schreef Postbus100 het volgende:
En toch mensen, met al die meuk erdoor kan je het toch geen hutspot meer noemen? :{w
Juist wel. Uit het Woordenboek der Nederlandsche Taal:

quote:
HUTSPOT
Woordsoort: znw.(m.)

Modern lemma: hutspot

znw. m. Uit Hutsen en Pot. Verg. eng. hotch-pot, -potch, hodge-podge, fra. hoche-pot.
+↪1. Eenig gerecht bestaande uit verschillende dooreengemengde en te zamen gekookte, in den regel ten deele klein gehakte bestanddeelen, waaronder vleesch doorgaans het voornaamste is. Vaak met de bet. van dagelijksche pot, eten in het algemeen.

http://gtb.ivdnt.org/iWDB/search?actie=article&wdb=WNT&id=M027001
  zondag 30 december 2018 @ 18:43:21 #31
371137 Sardu
Sardumasochism
pi_184093453
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 16:50 schreef Bleie het volgende:
Wij hebben van Hello Fresh weleens een hutspot met humus met koriander gehad. Was erg lekker, vond zelfs meneer Bleie die helemaal niet van humus houdt.
In plaats van humus doe je een lepel (naar smaak) tahini (pasta van sesamzaad, basis van humus) door je hutsemuts heen. Prima te nassen in zijn geheel en uitstekend als spread op je bammetjes tijdens de lunch. ^O^
I love coffee in a cup,
little fuzzy pups,
bourbon in a glass,
and grass!
pi_184093693
quote:
14s.gif Op zondag 30 december 2018 18:43 schreef Sardu het volgende:

[..]

In plaats van humus doe je een lepel (naar smaak) tahini (pasta van sesamzaad, basis van humus) door je hutsemuts heen. Prima te nassen in zijn geheel en uitstekend als spread op je bammetjes tijdens de lunch. ^O^
Tahini _O_
Magisch bazenspul dat bijna alles lekkerder maakt. Mits met mate toegepast.
  zondag 30 december 2018 @ 21:24:52 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184100464
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 december 2018 @ 23:12:46 #34
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_184106180
Hutspot

Theelepel komijn en theelepel zwarte peper vijzelen, in de hete olie gooien, gesnipperde ui erbij. Op niet te hoog vuur licht bruin bakken, af en toe roeren. Dan gesneden winterpeen erbij, goed heet laten worden en afblussen met bouillon. Zet alles net onder, voeg twee laurierblaadjes toe en laat zachtjes koken totdat de peen (beet)gaar is.

Aardappelen, kruimige, gaar koken. Afgieten en eventjes droog stomen.

Uien-peen mengsel afgieten; verwijder de laurier, bewaar de bouillon.

Stamp de aardappelen (lekker nonchalant) en voeg de peen en uien toe. Klont boter erbij, scheut olijfolie en een paar handshakes worcestershire sauce. Kort omroeren en serveren.

Erg lekker met speklappen uit de oven (alleen zouten, ca. 45 minuten, 180 graden op een rooster, zorg ervoor dat je het vet opvangt) en een lik Franse mosterd.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ringo op 31-12-2018 00:49:28 ]
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  Moderator maandag 31 december 2018 @ 00:10:29 #35
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_184108804
Hmm goeie tips hier. Ook eens uitproberen :9
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')