abonnement Unibet Coolblue
  zondag 6 januari 2019 @ 13:32:32 #251
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_184239415
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:21 schreef VenusFlyTrap het volgende:
Bijna 28 jaar geleden droeg ik zelf ook wasbare luiers.
Volgens het boekje wat mijn moeder heeft bijgehouden is ze in februari 1988 bij mij gestopt met de billies met strikslip :+
  zondag 6 januari 2019 @ 14:19:21 #252
426379 elamanilo
elämänilo
pi_184240355
Wij gebruiken biologische, ecologische wegwerpluiers, dus zonder plastic en schadelijke stoffen en met zo'n milieuvriendelijk mogelijk productieproces en 100% biologische, plantaardige grondstoffen. :)

Nog steeds wegwerp natuurlijk, maar ze geven een heel stuk minder vervuiling bij verbranding. In de praktijk gebruiken we er ca. 4 per dag en dat 2 jaar lang, dus dat is toch zo'n 2500 luiers bij de oudste... M'n jongste is zo goed als zindelijk maar gebruikt er nog 1 ā 2 per dag ('s nachts en soms als we weggaan).

We kozen hier voor wegwerp omdat de was mij ook veel werk lijkt. Ik heb wel gehoord dat je er vrij snel aan went en dat het routine wordt. Maar het was de combinatie van het idee dat het toch wel echt wat werk is én dat het lastig is om door de bomen het bos te zien in aanbod (ik las veel verschillende verhalen over dat het ene merk wel goed past bij het ene kind en het andere merk totaal niet, en dat het dus een zoekwerkje kan zijn welke het best bij de bouw van je kindje past en zo) én dat het in 1 keer een behoorlijke investering is (zeker als je nog niet precies weet welke je wilt, een alles-in-1-systeem of juist meegroei of of of), kozen we bij de eerste uiteindelijk toch voor wegwerp. Maar dan dus wel de biologische variant. We hebben destijds 3 verschillende merkjes uitgeprobeerd en ook door elkaar gebruikt. Inmiddels gesetteld voor degene die het handigst te kopen was voor ons.

Dat beviel ons eigenlijk wel goed. Ik vind het echt wel een groot voordeel dat er geen belastende stoffen is zitten. We hebben nog nooit luieruitslag gehad bijvoorbeeld. En vooral ook dat ze niet zo stinken! Poeh, ik vind eigenlijk alle reguliere wegwerpluiers zo enorm stinken, helemaal nadat er in geplast of gepoept is!

En bij de tweede hebben we het toen dus gewoon hetzelfde voortgezet. En nu bij de derde twijfel ik wel eens. Het lijkt me wel fijn om (nog meer) controle te hebben over welke stoffen je om je kind heen gebruikt (je weet zelf precies welk wasmiddel je gebruikt bijvoorbeeld). Maar de investering, waswerk en door de bomen het bos niet zo goed kunnen zien houden me nog steeds tegen. Dan twijfel ik ook of de investering het voor nog 1 of 2 kinderen waard is.

Ik vind het voordeel van altijd luiers in huis hebben wel weer heel aantrekkelijk klinken. ;) Maar onderweg poepluier verschonen en dan klungelen met plastic tasjes oid lijkt me dan weer een groot nadeel van wasbaar. Een combinatie lijkt me ook onhandig, altijd een luier verschonen voor je weggaat en dan er rekening meebouwen dat je wegwerp om doet bijv.

Ik denk ook dat het erg persoonlijk is wat iedereen kiest. Ik vind het wel interessant om de overwegingen te lezen. Dat helpt wel weer om weer eens voor mezelf dingen af te wegen.

Hier overigens erg voor natuurlijke materialen in het algemeen. Ook enkel wol/zijde (onder)kleding voor de baby, zeker de eerste tijd en ondergoed eigenlijk zeker de eerste 2 jaren, maar voor kleuter liefst ook nog. Ik merk wel echt verschil in wat ze dragen en hoe ze zich voelen. Zeker als ze wat wiebelig in hun vel zitten, of als ik weet dat het een drukke dag zal zijn, dan maakt het een wereld van verschil om ze wol/zijde te laten dragen.

En helemaal bij een mini baby, die nog zo'n zuiver huidje heeft, nog bijna niets op z'n huid heeft gehad. En waarbij het ook echt aanzienlijk bijdraagt in de warmtehuishouding en omhulling. Bij de eerste heb ik ook nog veel biologisch katoen gebruikt, maar dat vond ik toch echt stugger op dat zachte huidje. Bij de tweede echt helemaal wol/zijde gedaan en nu ga ik daar weer voor. O+

Mijn ouders gebruikten bij mij zelf ook nog wasbare luiers. Wegwerp waren volgens mij nog veel minder gebruikelijk toen. Ik denk daar trouwens wel over na, om de eerste dag/dagen echt die oldskool hydrofielen te gebuiken. Zo'n luier, hoe klein ook, is echt megagroot bij zo'n pasgeboren baby :') en dan zo min mogelijk gebruiken lijkt me ook wel prettig. Eens op onderzoek uit wat voor opties daar allemaal zijn.

BZC (baby zindelijkheid communicatie > zonder luiers) lijkt me ook nog wel ideaal. Dus daar wil ik ook nog wel wat meer over lezen. Ben al best wel eens mensen tegen gekomen (ook in NL) die dat deden! In een warmer land ws nog handiger om te doen. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door elamanilo op 07-01-2019 12:11:45 ]
  zondag 6 januari 2019 @ 14:19:38 #253
426379 elamanilo
elämänilo
pi_184240361
(whaha, ik ben altijd zo lang van stof... :') )
pi_184240451
Ik ben denk ik echt veel te lui voor wasbare luiers en de extra was die er bij komt kijken :')

Speaking of, ik moet echt een pak aanschaffen deze week, want donderdag 37 weken en nog niks in huis :D

Ela, biologisch lijkt me een fijn idee, zat zelf naar lillydoo te kijken.. welk merk gebruik je?

al moet ik eerlijk zeggen dat ik, afhankelijk van de maand, toch waarschijnlijk kies voor de luiers die op dat moment in de aanbieding zijn _O-
pi_184240514
Ik zou best aan de wasbare luiers willen, maar mijn man heeft een onverbiddelijk veto uitgesproken. We kiezen nu dus ook voor ecologische luiers.

Mijn moeder gebruikte bij mij ook wasbaar, maar dat was vooral uit financiële overwegingen. Ze zou er nu niet voor kiezen.

We hebben onze familie vriendelijk verzocht geen kleding te geven aan de baby. Ik ben benieuwd hoeveel spullen die we niet nodig hebben alsnog krijgen. Wel staat er nog wat wollen onderkleding op het lijstje.
  zondag 6 januari 2019 @ 14:53:18 #256
426379 elamanilo
elämänilo
pi_184240863
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 14:24 schreef krijgerrtje het volgende:
Ik ben denk ik echt veel te lui voor wasbare luiers en de extra was die er bij komt kijken :')

Speaking of, ik moet echt een pak aanschaffen deze week, want donderdag 37 weken en nog niks in huis :D

Ela, biologisch lijkt me een fijn idee, zat zelf naar lillydoo te kijken.. welk merk gebruik je?

al moet ik eerlijk zeggen dat ik, afhankelijk van de maand, toch waarschijnlijk kies voor de luiers die op dat moment in de aanbieding zijn _O-
Lillydoo is niet ecologisch/biologisch!

Wij gebruiken nu Naty. Dat kunnen we vlakbij bij de Etos kopen. ^O^
Bij Limango hebben ze wel eens Naty aanbiedingen. We hebben toen ook wel eens wat dozen ingeslagen. En van m'n werk heb ik nu nog een berg aan maat 2 pakken staan.

Maar zijn ze niet zo vaak in de aanbieding. Ik denk dat pampers of huismerken goedkoper zijn.

Voor ons woog het wel zwaar(der) dat er echt geen belastende stoffen e.d. inzitten, voor het milieu maar ook erg voor m'n baby! Daar betalen we dan wel liever iets meer voor (en natuurlijk voor biologische grondstoffen enzo).
  zondag 6 januari 2019 @ 19:58:06 #257
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_184246629
Ela, ik denk dat als dit niet je laatste kindje gaat zijn dat het dan zeker wel voordeliger kan uitpakken, met name omdat je ze dan ook nog bij een volgend kindje kan gebruiken. Hier stond iig afgelopen weekend onze gespreksstof continu op luiers, we gaan gewoon eerst een pakket huren en dan kijken wat ons bevalt. Voor het onderweg-dilemma, je hebt ook speciale luiertassen voor de gebruikte luiers. Die doe je open zodat ze in de wasmachine eruit vallen, zakje kan gewoon mee en schijnt ook lek&geurvrij te zijn.

Over de hoeveelheid was maak ik mij geen zorgen. Wij zijn in september 2015 samen gaan wonen en sindsdien heb ik denk ik 1x per maand de was gedaan :+. MeneerEend vind het leuk om te doen, dus je hoort mij niet klagen.

Bij het opruimen van zolder vandaag kwamen ook onze babyalbums naar voren. Ik ben zo benieuwd hoe ons kind eruit gaat zien _O-. Als ons kind een gigantische bolle toet krijgt zijn het de genen van zijn vader _O-.
pi_184250733
Vraagje! Na m’n vorige bevalling kreeg ik in het ziekenhuis zo’n handige knijpfles met tuitje om de boel daar beneden af te spoelen na het plassen. Destijds vond ik dat i-de-aal, en omdat ik nu het liefst thuis zou bevallen ben ik op zoek naar iets soortgelijks. Iemand enig idee waar ik het over heb, hoe het heet en waar ik iets vergelijkbaars kan krijgen? :D :')
pi_184250996
Volgens mij heeft Lactacyd zo'n spoelfles, of althans, die hadden ze vroeger toen ik nog niet doorhad dat dat soort meuk niet echt nodig is. Die fles was destijds los te koop.
pi_184251160
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 22:21 schreef krijgerrtje het volgende:
Vraagje! Na m’n vorige bevalling kreeg ik in het ziekenhuis zo’n handige knijpfles met tuitje om de boel daar beneden af te spoelen na het plassen. Destijds vond ik dat i-de-aal, en omdat ik nu het liefst thuis zou bevallen ben ik op zoek naar iets soortgelijks. Iemand enig idee waar ik het over heb, hoe het heet en waar ik iets vergelijkbaars kan krijgen? :D :')
Volgens mij staan die in scheikundelokalen. :D

Bedoel je zo’n soort ding?
pi_184251779
Je hebt gewoon een vaginale douche die je bij de drogist kan kopen krijgertje :) dat voldoet denk ik prima
♥ J & S
pi_184252816
Ik had een spafles met sportdop op aanraden van de kraamhulp, werkte ook prima en goedkoop. Eventueel later nog herbruikbaar zelfs :')
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
pi_184253721
Inleiding is begonnen! Zo, ballonnetje zit erin, ruim 4 uur aan de ctg gelegen vanavond omdat die kleine heel veel beweegt... Nu slapen. (hopelijk). Ben heel benieuwd wanneer we de kleine kunnen vasthouden!
  maandag 7 januari 2019 @ 05:48:36 #264
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_184254608
Toitoitoi!!! Strakjes lekker baby knuffelen
  maandag 7 januari 2019 @ 06:40:01 #265
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_184254810
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 01:16 schreef Thorinbelly het volgende:
Inleiding is begonnen! Zo, ballonnetje zit erin, ruim 4 uur aan de ctg gelegen vanavond omdat die kleine heel veel beweegt... Nu slapen. (hopelijk). Ben heel benieuwd wanneer we de kleine kunnen vasthouden!
Succes!
pi_184254928
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 01:16 schreef Thorinbelly het volgende:
Inleiding is begonnen! Zo, ballonnetje zit erin, ruim 4 uur aan de ctg gelegen vanavond omdat die kleine heel veel beweegt... Nu slapen. (hopelijk). Ben heel benieuwd wanneer we de kleine kunnen vasthouden!
Heel veel succes!
pi_184255001
Toi toi toi thor :D *O* Bijna babyknuffelen! O+
pi_184255013
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 22:38 schreef Jentin het volgende:

[..]

Volgens mij staan die in scheikundelokalen. :D

Bedoel je zo’n soort ding?
HAHA, ja, dit is ‘m precies _O- *O*

FF, heb ook zo’n flesje met sportdop overwogen, maar wat ik aan dit flesje juist zo fijn vond was dat ik er juist zo gemakkelijk bij kon zonder mezelf in rare houdingen te trekken. Zo’n flesje leek me daarom iets minder praktisch :P

Klap, ook een goede, thanks voor de tip! Zal even bij de drogist langs gaan ^O^
pi_184255038
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 07:16 schreef krijgerrtje het volgende:

[..]

HAHA, ja, dit is ‘m precies _O- *O*

FF, heb ook zo’n flesje met sportdop overwogen, maar wat ik aan dit flesje juist zo fijn vond was dat ik er juist zo gemakkelijk bij kon zonder mezelf in rare houdingen te trekken. Zo’n flesje leek me daarom iets minder praktisch :P

Klap, ook een goede, thanks voor de tip! Zal even bij de drogist langs gaan ^O^
Volgens mij heet het een nauwhalsfles. Als je daarop zoekt, vind je er vast een. Maar misschien is een alternatief van de drogist wat makkelijker :+

Succes, thorinbelly! Nog even en het is thoroutbelly *O*
pi_184255407
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 07:16 schreef krijgerrtje het volgende:

[..]

HAHA, ja, dit is ‘m precies _O- *O*

FF, heb ook zo’n flesje met sportdop overwogen, maar wat ik aan dit flesje juist zo fijn vond was dat ik er juist zo gemakkelijk bij kon zonder mezelf in rare houdingen te trekken. Zo’n flesje leek me daarom iets minder praktisch :P

Klap, ook een goede, thanks voor de tip! Zal even bij de drogist langs gaan ^O^
Spuitfles of wasfles ^O^ . Wij hebben een paar honderd van die dingen in het lab staan. Ik heb de kan van MvM bewaard, geen idee of dat handig is hiervoor.

Thorinbelly, succes. Bijna babyknuffelen O+
  maandag 7 januari 2019 @ 08:32:19 #271
56471 pinquit
oh my lama!
pi_184255513
Oohh Thor, succes! *O*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 7 januari 2019 @ 08:36:20 #272
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_184255540
Succes en ook veel plezier Thorinbelly!
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_184255553
Wakker, ctg was goed. Ballonnetje zit nog. Gebeurt wel van alles in mn lijf. Vlgs mij de eerste weeen opgevangen. Nu poging tot ontbijtje... Maar ook al 3 x overgegeven... Personeel is lief iig
  Moderator maandag 7 januari 2019 @ 08:58:49 #274
447051 crew  Peejtur
pi_184255707
Succes :)
  maandag 7 januari 2019 @ 09:11:49 #275
327807 Mariposas
יה&#14
pi_184255830
Succes thorinbelly! *O*
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')