abonnement Unibet Coolblue
pi_183868654
Ik zag dat ik ook nog 2 dreumesverjaardagen had gemist van de beebs van elliebel en venco! Nog gefeliciteerd *O*

Interessant om jullie verhalen/ervaringen te lezen rond 2e en 3e kindjes. Als het ons gegeven is, zou ik heel graag weer zwanger willen zijn (ik vond dat zo bijzonder O+ ) en een 2e willen als Draakje een peuter is. Maar omdat hij er zolang over deed om bij ons te komen, hebben we er niet echt een keus in (als dat ooit al het geval is). Ik word komend jaar 35, dus ook dat is wel een argument om niet jaren te gaan wachten en een 3e lijkt tijdtechnisch onmogelijk. We zien het wel is eigenlijk de conclusie.
Anyway, nu weer snel verder slapen :z
pi_183869373
Aure, dat is schrikken! Heb je een vannacht beetje kunnen slapen daar? Dikke knuffel voor je en beterschap voor Jip!
Let me see you stripped down to the bone
pi_183869427
Aure wat schrikken! :{ Beterschap voor Jip :*
pi_183869439
Aure, wat naar, veel sterkte en beterschap voor Jip! :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183869471
Wat is dat schrikken Aure. Beterschap voor Jip. :*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  vrijdag 21 december 2018 @ 08:05:21 #231
319308 Tink89
To live is to dance
pi_183869508
Beterschap voor Jip! En wat een hork van een huisarts zeg... }:|

Prul sliep vannacht van 1 tot 7, wat een luxe! Vandaag nog paracetamol en dan kijken wat het weekend zonder doet, zodat we eventueel maandag nog even kunnen overleggen met de kinderarts. Haar oortjes zijn wel minder rood en ze is echt veel tevredener! O+

En praktische vraag; ze ligt nu (slaapkamer is zo'n 17 graden) in een romper met lange mouwen, shirtje en slaapzak met mouwen (lekker warm, maar niet gewatteerd ofzo). Sokken schopt ze uit, deken woelt ze af. Is dit warm genoeg? Haar nekje voelt 'gewoon', niet warm of koud, niet klam... Zelf lig ik in een topje en boxershort onder het zomerdekbed.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_183869603
Nouja ik snap die huisarts ook wel een beetje, maar ik wist even niet meer zo goed wat ik moest doen :@

Jip heeft beter geslapen dan thuis, nog steeds wel vaak wakker en dan huilt ie heel zielig. Als hij in zijn bedje sliep heb ik ook geprobeerd te slapen op een keiharde bedbank }:| maar volgens mij heb zelfs ik hier meer kunnen slapen dan thuis. Nu heb ik hem lekker bij me op schoot, ligt ie nog wat te tukken. Hij drinkt weer meer en zijn koorts is gezakt door de paracetamol. Als ie zijn neusbril aftrekt dan zakt de zuurstofwaarde wel onder de 90 dus hij kan nog niet zonder. Maar ze hoeven zijn neus niet heel vaak uit te zuigen dus dat is wel positief, dus ik hoop dat ie snel zelf weer voldoende kan ademen.

Zo ligt ie nu steeds als hij niet huilt. Normaal wakker lijkt er nog niet in te zitten ;( het is echt slapen, drinken of huilen. Zo zielig.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183869620
Fijn dat het beter gaat met prul tink :* als ze niet zweet of koud aanvoelt dan heeft ze het denk ik precies warm genoeg! En anders wordt ze heus wel wakker omdat ze het te koud heeft en dan voel je dat snel genoeg.
pi_183869688
Beterschap, Aure! :*
Protège moi de mes désirs.
pi_183869806
Oh Aure wat sneu maar fijn dat er toch meteen actie is gekomen en je gelijk terecht kon; hij is in ieder geval in goeie handen nu... Maar het ziet er wel zielig uit zo ;( :*
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183869873
Aure, wat een schrik! Arme Jip. Heel veel beterschap voor jullie.

Tink, ook beterschap voor prul. Wat naar is dat, die zieke kleintjes :'(

[ Bericht 1% gewijzigd door Peacefulll op 21-12-2018 10:29:19 ]
pi_183870003
Agos aure! Veel beterschap voor jip. En je niet schuldig voelen over het bellen van het spoednummer hoor, je kindje is wel opgenomen in het ziekenhuis dus het is niet zo dat je voor piet zn snot hebt gebeld...

Ik las nog veel over 2e of 3e kindjes. Hier kwamen nummer 2 en 3 tegelijk :+ en ik vind het serieus wel zwaar. Maar dat is denk ik ook juist omdat ze met zn 2e kwamen. We beginnen gelukkig aardig in een ritme te komen overdag. Over de avonden hebben we het maar even niet. Gelukkig begin in erg handig te worden in twee baby's tegelijk aan de borst en kan ik ze zo wel geven waar ze om vragen.
Maandag zijn ze alweer 8 weken!
  vrijdag 21 december 2018 @ 10:25:36 #238
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183870880
Aure :*. Veel beterschap voor Jip. En voor Prul van Tink!

Hier staat de wens voor een tweede echt wel even in de ijskast. Maar I. is ook nog maar 12 weken oud ;). Het went wel. Ik heb niet meer dat ik aftel naar het moment waarop L. klaar is met werken en mij af kan lossen. Misschien is dat ook een teken dat het nu ietsiepietsie beter gaat met mij? :).

Stukje voeding blijft hier wel een dingetje. Hij krijgt nu Nutrilon Pepti (weekje), en drinkt heel anders. Daarvoor was het al onrustig, maar nu is het soms niet eens mogelijk om hem de fles te geven. Halverwege begint hij weg te draaien en ik weet even niet wat wijsheid is. Hij krijgt alsnog wel tussen de 800 a 900 ml. per dag aan voeding (dus water incl. die schepjes) binnen en is verder reuzevrolijk, heeft geen koorts, geen spruw, geen oorontsteking, niks met de longetjes, etc. Hij kwijlt veel en sabbelt voortdurend op z'n knuistjes. De arts vond het gedrag lijken op tandjes die door gaan komen, maar hij is 12 weken oud?! Iemand die zich raad weet met deze situatie? Ik ga hem straks wegen dus dan weet ik ook of hij af is gevallen. Eergisteren probeerde hij trouwens ook een paar keer overeind te komen toen hij lag. Hij trok zich nergens aan op, maar kwam zelf al wat omhoog. Dat is wel erg vroeg, toch?

Nou ja, ik vind het wel heel erg interessant deze baby O+. Hij tilt nu z'n hoofdje ook zonder moeite op als hij op z'n buik ligt en gisteravond werden we voor het eerst op een schaterlach getrakteerd. Ik vind het zo leuk dat ik dit mag meemaken en dat ik thuis ben om het goed te kunnen volgen. Hopelijk lukt het om dat gevoel te behouden als ik volgende week weer ga werken :).

Volgende week hebben we om die reden een kennismaking met een gastouder. Ik hoop zó dat het klikt! De laatste weken ben ik me steeds minder goed gaan voelen bij het idee om I. naar mijn opa en oma te brengen. Of naar m'n moeder. Het valt me op dat ze steeds dingen over mij tegen hem zeggen waar ik bij ben en het is nooit positief. Zoals: ''wil mama jou niet een mutsje op doen? Mama vindt het zeker niet erg dat jij het koud hebt.'' en ''mama en haar gezeur om veiligheid'' (toen ik wilde dat mijn oma hem een gordel om deed in z'n autostoeltje. Een half uur voordat er een auto op ons botste...) en als hij ook maar een beetje verkouden is krijg ik te horen dat het mijn schuld is want ik heb hem geen hele dikke sokken aangetrokken (over de sokken die hij die dag al aan had, en onder het dekentje dat er nog overheen lag).

Het is dan ook misschien niet zo gek dat ik me de afgelopen tijd rot en onzeker heb gevoeld. (Zeker niet alleen hierdoor, maar ik heb juist nu behoefte aan steun.)
pi_183871232
Jeetje Helsinki, het klinkt respectloos, ondermijnend en liefdeloos hoe ze over jou praten ;( En dat van je eigen familie, en terwijl je zo goed voor je zoon zorgt. Heel erg vind ik dat. En ook dat ze spelen met zijn veiligheid :{ Heel verstandig dat je een gastouder op het oog hebt ^O^

Beterschap voor prul!
  vrijdag 21 december 2018 @ 10:51:29 #240
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183871354
Precies hoe ik het ervaar ;(. Dat oppassen zat me al langer niet lekker en ik denk dat het meer rust zal geven als ik me daar niet meer druk om hoef te maken. Dit kan niet de bedoeling zijn -O-.
pi_183871418
Jeetje Aure, heel goed dus dat je het spoednummer hebt gebeld! Als ze je naar huis hadden gestuurd met een gewoon verkoudheidvirusje hadden ze misschien een heel klein beetje recht van spreken. Juiste beslissing om te bellen. Hopelijk knapt die lieve Jip nu snel op. Fijn dat je bij hem kan zijn.

Pffff Helsinki, dat klinkt wel heel vervelend zeg. :*

Ik had hier nachtdienst en nou zijn wij gezegend met wederom een snelle doorslaper maar ze slaapt steeds rond 02:00 erg onrustig. Zo onrustig dat ze er zelf wakker van wordt en haar speen kwijt is. (ze valt in slaap zonder speen tegenwoordig) Dan wordt ze echt wakker en gaat huilen. Ik ben vannacht in 45 minuten 6 keer teruggegaan om de speen weer in haar mond te doen. En inderdaad dat had ik handiger aan kunnen pakken....
Ze slaapt alleen 's nachts nog in de Puckababy, overdag in een slaapzak. Als dat nog een paar dagen goed gaat, gaat ze 's nachts ook over. Dan kan ze hem hopelijk zelf pakken of zo. (laat me in die illusie)

Gisteren kreeg ze voor het eerst wortel, 2 ijsklontjes bakjes op en boos dat het op was....gekkie.
pi_183871587
Oh Helsinki nou wat een opmerkingen zeg; en dan ook als jij er bij bent.. idd ik snap dat je je daar onzeker over voelt. Lijkt mij heel goed je gevoel te volgen en te kijken naar een gastouder. Ik hoop dat de klik er is en laat je niet van de wijs brengen. Je zorgt hartstikke goed voor hem en wilt alleen maar het beste.. het is jammer dat ze zo 'negatief' met je omgaan tbh; ik zou daar heel veel moeite mee hebben (maar ik zou dan ook meteen een wederwoord klaar hebben... ik laat me niet snel vertellen hoe ik iets 'moet' doen met mijn eigen kind).

Overigens: Hier moet ik dus heel erg oefenen met hem naar rechts te laten kijken ivm zijn voorkeurshouding en lichte afplatting van hoofdje links.. Dus ik leg hem vaker op zijn buik en ga voor hem liggen, rechts, en probeer hem zoveel mogelijk te lokken. "Helaas" heeft hij een nieuwe feature ontdekt :') Namelijk.. als hij zijn hoofd laat vallen en zijn beentje afzet kan hij makkelijk weer naar zijn rug rollen en dat ligt toch zoveel makkelijker. En zo heeft hij nu 6x na elkaar mij 'gepest' door op zijn rug te rollen _O- En dat met 10 weken :o Dat is euh... vroeg, niet? Of redelijk normaal..? Naja ik vind het wel enorm grappig. Want hij heeft echt een eigen, sterke willetje.
Volgende week ga ik ook nog naar de manuele fysio. Die gaat toch even controleren of er niet iets vast zit, want hij draait echt heel makkelijk naar links, maar rechts moeizaam/liefst niet te lang/ook niet echt ver.... lijkt toch alsof het ergens niet helemaal lekker zit (is ook meer mijn eigen gevoel hoor... maar we zien wel).
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  vrijdag 21 december 2018 @ 11:03:28 #243
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183871588
Nou ja Aure, die reactie van die huisarts/assistent }:|

Veel beterschap! Hopelijk op tijd weer naar huis voor de feestdagen...
pi_183872658
Ach Helsinki, ik vind het heel naar om te lezen. Het is juist nu zo belangrijk om in deze periode steun te krijgen van je ouders en andere familieleden. Omdat je al onzeker bent, nog vol zit met hormonen en alles de eerste keer is. Als er al meningsverschillen zijn dan moet dat direct met jou besproken worden. I mag daar mijn inziens nooit tussen zitten. Hij moet opgroeien met het gevoel dat zijn moeder ALTIJD het beste met hem voor heeft en altijd haar best doet voor hem. En ik weet zeker dat jij dat doet. Als M in de maxi-cosi de auto in gaat heeft hij ook alleen sokjes aan + dekentje over zich heen. Is echt warm zat.

Ik heb met mijn man afgesproken dat we elkaar nooit afzeiken via M. Als er iets is, dan zeg je het direct tegen de ander, het liefst waar M niet bij is. Mijn man had er ook een handje van om, gekscherend dat wel, dingen over mijn verzorging via M te zeggen. Bijv: papa doet jou wel een schone luier om. Mama doet dat niet hé? Die wil eerst zelf drinken halen (verzonnen voorbeeld). Dit soort opmerkingen snijden echt door mijn ziel heen. Hoewel gekscherend bedoeld in ons geval, ik vind niet dat je een ouder via een kind mag afzeiken of in een negatief daglicht zetten.

Ik snap heel goed dat je twijfelt over het oppassen. Laat I dan maar lekker naar een gastouder gaan. Ik had in jouw geval hetzelfde gedaan denk ik.
Sterkte :* Ik vind het heel naar voor je. Dit helpt je helemaal niet op weg naar een goed herstel.
pi_183873473
Aure bah wat schrikken zeg! En vooral dat nummer blijven bellen hoor als het niet goed aanvoelt. :*

Helsinki brr wat gemeen zeg!

Hoe herken je eigenlijk het RS-virus? Het lijkt wel alsof het in de lucht hangt. Ik volg verschillende moeders op YouTube waarvan hun kindje zijn/waren opgenomen. Komt er altijd koorts bij kijken? N. is ook benauwd vooral als ze aan de borst drinkt.
pi_183874505
Helaas niet genoeg tijd voor verdere bijlees, maar ik wil Aure en Jip even een knuffel geven en heel veel beterschap wensen. Wat een schrik zeg, goed dat je gebeld hebt (ondanks de rot reacties van de assistent en arts :o) en hopelijk is Jip snel weer opgeknapt en zijn oude vrolijke zelf :*

[ Bericht 0% gewijzigd door Schanu op 21-12-2018 14:13:29 ]
pi_183874871
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 12:57 schreef BellaaElisa het volgende:
Hoe herken je eigenlijk het RS-virus? Het lijkt wel alsof het in de lucht hangt. Ik volg verschillende moeders op YouTube waarvan hun kindje zijn/waren opgenomen. Komt er altijd koorts bij kijken? N. is ook benauwd vooral als ze aan de borst drinkt.
Jewel kreeg het ook toen ze een maand of 10 was, het begon met een oorontsteking die niet overging, ze bleef hangerig en huilerig, duidelijk niet zichzelf, had af en aan koorts, at niet meer goed. Toen er vooral s avonds en s nachts benauwdheid bij kwam, zijn we opnieuw naar de huisarts gegaan en bleek ze rs virus te hebben. Ze was nog te alert om opgenomen te worden, maar we hebben veelvuldig contact gehad met de huisarts omdat de benauwdheid echt eng was, s nachts werd ze zo hysterisch dat ze niet meer goed kon ademen, daar hebben we na veel gezeur pufjes voor gekregen die amper hielpen overigens. Bij Jewel is het uiteindelijk overgegaan in een (verwaarloosde) longontsteking (omdat ze ons eerst niet serieus namen) en na 2 antibioticakuren is ze er pas bovenop gekomen, maar in totaal is ze maanden ziek geweest en heeft ze ook daarna lang door gekwakkeld.

Hier was het vooral de benauwdheid die erbij kwam kijken wat afweek van de normale ziekteperiodes die ik van haar kende en het gewoon echt volkomen lusteloos en niet zichzelf zijn wat maar niet overging. Van een opname is het enerzijds gelukkig niet gekomen, anderzijds was het dan misschien sneller beter gegaan en was er geen longontsteking bovenop gekomen. Rs virus leidt in ieder geval gelukkig niet altijd tot ziekenhuis opname.

Als ik 1 ding heb geleerd, is het wel om naar je eigen gevoel te luisteren. Als je het gevoel hebt dat er iets niets klopt, bel de huisarts, liever een keer teveel dan te weinig. Je kent je eigen kind het beste!
pi_183874937
Thanks allemaal O+ ik zie wel langzaam verbetering maar hij is nog steeds zielig. Wel is ie nu heel soms ook wakker zonder te huilen, dat is wel fijn om te zien.

Helsinki :* goed dat je een gastouder zoekt en vooral niet twijfelen aan jezelf. Je doet het hartstikke goed O+

Ik weet het niet precies bella, misschien dat een van onze fokdoktoren daar een antwoord op heeft. Maar volgens mij is het een virus wat erg veel voor komt dus het is niet gek dat je er veel over hoort, alleen soms uit het zich alleen maar in een lichte verkoudheid en soms zijn kindjes er heel erg ziek van.
pi_183875056
Beterschap Aure, wat goed dat je dat nummer gebeld hebt, en wat een stomme dokter zeg, om je daar schuldig over te laten voelen. Sterkte!

Jongens, mijn O is zo leuk. Hij lacht werkelijk waar altijd. Ik heb nog nooit een baby gezien die zoveel lacht. Schaterlachen, glimlahcne, hij doet alles met zoveel vreugde. En hij houdt zoveel van de wereld en wil alles ontdekken. Trekt zich op z’n knietjes op overal, gooide vanmorgen bijna de kerstboom om. Elke wildvreemde op straat wordt met een grote glimlach begroet, en als iemand dan teruglacht dan kirt hij blij. Het is zo’n lekker ding. En niet gek dat slapen moeilijk is als je zoveel plezier in het leven hebt, natuurlijk. Al sliep hij laatst theoretisch door, van 19.00 tot 01.00. Prettiger zou het zijn als hij het andersom deed, van 01.00 tot 07.00. En als het vaker gebeurt. Maar goed, het is een begin.
pi_183875442
Heel veel beterschap gewenst voor kleine Jip, Aure :* Je bent gelukkig in het ziekenhuis wel in goede handen. En de volgende keer weer gewoon het alarmnummer bellen hoor, trek je alsjeblieft niks aan van wat anderen zeggen. Wat Schanu ook zegt, altijd je eigen gevoel volgen, als moeder ken je je eigen kind het beste.

Ach Helsinki :{ . Als nieuwbakken moeder ben je al onzeker, dan hoeft dat nog niet gevoed te worden door anderen. Wat je ook doet, alles wat jij doet doe je in het belang van de baby en is altijd goed. Een verschil in opvoeding is voor mij ook een reden om mijn schoonmoeder niet op te laten passen. Toen ik vorig jaar die miskraam kreeg en zo verdrietig was zei mijn moeder dat het "toch nog geen kindje was, alleen een klompje cellen" . Normaal is mijn moeder mijn grote voorbeeld maar ik ben toen echt heel boos geworden op haar. Later heb ik haar ook uitgelegd dat het voor mij wel voelde als mijn kindje en toen snapte ze het ook en ze zal zoiets dan ook nooit meer zeggen. Dat de baby met 12 weken een soort sit-up's doet om rechtop te komen zitten hoort idd gewoon. Ik wist ook echt even niet wat er met Bikkel mis was toen hij dat opeens ging doen.

Dat is wel een goede Peace, ik merk ook dat ik vaak mijn frustraties uitoefen op vriend via baby. En dan voornamelijk dat ik hem wel stil krijg als hij huilt en hij niet.En vriend probeert het dan echt en dan doe ik zo naar.

Bella, kijk jij ook toevallig naar Supersaar? Dat is de enige vlog die ik volg.

Priem, merk je wel al wat verbetering?

Wat fijn om te horen Jager! Heb je nog een afspraak staan met de slaapcoach?

Helaas is het geboorteboompje van Bikkel voor altijd weg.Het was nog maar een stokje van 10cm en is bij de rest van het tuinafval op de mesthoop terecht gekomen. Mijn schoonouders voelen zich er echt heel naar over en hebben nog een uur met een hark tussen alle resten gezocht, maar helaas...

Bikkel is ook behoorlijk aan het snotteren en ik voel me ook nog niet helemaal goed. Dat icm de slechte nachten heb ik gisteren besloten om hem toch 1 dag per week naar een kv te brengen voor 5 a 6 uurtjes. Dan heb ik even wat lucht om ook wat andere dingen te doen dan 24/7 per dag, 7 dagen per week voor Bikkel te zorgen. Ik moet bijvoorbeeld al maanden naar de kapper maar ik kan niet omdat ik altijd een baby bij me heb.

We krijgen net de kerstkaart van mijn ouders binnen. Hebben ze een foto van Bikkel als postzegel O+ . Nu krijgt de helft van de familie en vrienden Bikkel als zegel en de andere helft een afbeelding van mijn neefje. En ze waren gisteren al zo aan het vissen of ik hun kerstkaart al ontvangen had...
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')