abonnement Unibet Coolblue
pi_183444845
Autostoelen: pas als het hoofd te ver uit gaat steken, moet je overstappen. Hier is de Maxi Cosi ook haast niet meer te tillen (5 kilo Pebble en 9 kilo baby). Maar ik haal Mars nu vaak gewoon uit zijn Maxi Cosi. Dat zou bij een groep 1 stoel ook moeten.
Zijn hoofd steekt echt nog niet over de rand. Zijn benen moet hij maar gewoon intrekken ;).

Sillie, fijn dat je verbetering merkt!

Mini, Günther en zijn zwemdiploma :).

Tink, fijn van Prul en het groeien.

NJ, eindelijk een diagnose. Hopelijk helpt de medicatie snel!

Ik las nog over badderen (wij hebben een grote inloopdouche) en over slechte nachten.

Mars is definitief over op de wandelwagen. In de reiswieg draait hij op zijn buik en trekt zich dan op aan de rand van de bak en wil eruit kruipen. Dat werd te gevaarlijk. Maar waar hij in de reiswieg HUGE was, oogt hij nu in de wandelwagen weer best wel mini O+.
pi_183445536
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 16:57 schreef Tink89 het volgende:
Wij zijn vandaag voor het eerst even de deur uit geweest om te gaan wegen en ons nieuwe plan werkt! Prul is sinds maandag aangekomen van 2900 naar 3090 gram en dus officieel haar geboortegewicht voorbij :D ben er echt heel blij mee en we zijn het gaan vieren met een kopje koffie bij het lokale koffietentje, waar ik ook meteen genoeg heb. Wel onder een doek, maar toch, ik vond het best spannend. Nu bekaf op de bank.

Ik ga binnenkort echt meelezen en -posten, maar leef wel heel erg met jullie mee hoor! Prachtige oorbellen ook O+

Nog even een vraag: heeft er iemand ervaringen met een wijkende wond van de knip? Mijn herstel gaat prima en ik pas alweer in m'n kleren, maar die wond is wel echt een beetje vervelend. Advies van de vk is zoutbadjes nemen en bloot slapen, maar ze kon niet zeggen hoe lang ik daf moet volhouden.
Fijn dat prul goed groeit!

Ik had ook een knip bij mijn eerste en de wond dreigde te gaan wijken. Ik kreeg als advies om vooral veel te liggen en anders op een harde ondergrond te gaan zitten. Maar geef het rust en zit er niet teveel op want dat zou het herstel niet ten goede komen, werd mij verteld.
Die adviezen die jij kreeg heb ik niet gehad maar kan me haast niet voorstellen dat je je dat langer dan een week zou moeten doen?
pi_183445610
Malteser, kleine bak denk ik dan...Juul zit nu maat 68 en dat is niets te groot. Een maand geleden was ze 65,4 cm, morgen is ze precies 5 maanden.

Maxi cosi doen wij ook zo lang mogelijk, achteruit vervoeren is belangrijk heb ik altijd begrepen. Wij halen Juul meestal uit de MC, de MC wordt namelijk opgeslagen in de auto.

NJ fijn dat er nu iets gebeurt, hopelijk slaan de medicijnen snel aan.
pi_183445820
Vanavond voor het eerst de medicijnen (via een spuitje in haar wang 'sprietsen' zeg maar).

Ben benieuwd. Verder even jongleren vandaag. Zieken op het werk, dus extra werken, maar tegelijkertijd m'n vrouw ook ziek, dus thuis zoveel mogelijk met de kleine doen. Wel net alsof ze het aanvoelt, netjes na ~ 1,5 uur wakkere tijd naar bed, uurtje of 1-2 slapen zodat ik dingen kan regelen. O+
pi_183448391
Succes met de medicijnen NJ! Bij mijn nichtje hielp het binnen 1 dag!

Geen babybadje hier meer... lekker douchen of in bad met haar broers :)

En van maxi cosi naar groep 1 stoel en van wandelwagenbak naar wandelwagenzitje denk ik allemaal nog lang niet aan ;)

Als was ik dus vandaag bij het cb en begon de arts al over hapjes :o
ik moest trouwens ook naar de argumenten “waarom met 4 maanden i.p.v. 6 maanden” luisteren ;)
Trouwens echt te bizar! Js was 60 cm en 5683 gram met 3 maanden en 5 dagen. Li is nu 59,2 cm en 5600 gram met 3 maanden op 2 dagen na :o Hoe bedoel je gelijk op :D
pi_183451504
Wat een rust hier vannacht! Hopelijk een goed teken voor alle nachtelijke uurtjes. O+

Zelf nu in de nacht afgewisseld tussen een baby die aandacht wil en een zieke vrouw. Aftellen tot Spookje naar de KDV kan en mijn werkdag (nu dan later) begint tot vanavond 20u. Drukke dag. :P
pi_183451596
Balen van de nacht NJ. En ik hoop dat de medicatie aan gaat slaan :)

Hier elk anderhalf uur wakker geweest c_/ nu ligt ie super vrolijk tussen ons in te kirren :')
pi_183451864
Verbevelemd van jullie nachten NJ en Aure! c_/

Ik heb op film dat ie mama zegt, je kunt me opdweilen O+

pi_183452120
Mnooooohhh bellefleur O+ O+ Nouja zeg daar smelt je echt helemaal van. En kiek die blije toet *;

Loj haha heerlijk gemiddelde kinders :D

NJ ik hoop heel erg dat het mag helpen voor jullie spookje :*

Hier gisterenavond van 22u tot 23u30 gespookt maar dat heeft m'n vriend met alle liefde opgepakt terwijl ik lekker in bed kon blijven liggen. Hij roggelt echt alles bij elkaar; wat klinkt dat toch sneu bij zo'n kleintje.
En nou qua nacht.. :o Om 7u kwam hij pas weer; dat had ik toch echt niet verwacht na gisterenavond. Hij ligt nu ook alweer verder te tukken. Hij lijkt er verder gelukkig niet zo extreem last van te hebben; behalve dat hij zich steeds wakker kucht/hoest/niest en hij dan gaat huilen want eigenlijk is hij dan toch wel heel erg moe. Maar ik word nog steeds getrakteerd op lachjes overdag.

En vanavond ga ik met een vriendin naar de bioscoop. Best een raar idee om een hele avond weg te zijn; maar heb er wel zin in :D
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183452159
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 08:18 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Verbevelemd van jullie nachten NJ en Aure! c_/

Ik heb op film dat ie mama zegt, je kunt me opdweilen O+

Oooh, smelterdesmelt - wat lief! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_183452193
Zooo.
22:00, 0:00, 02:00 (papa's schuld, maakte per abuis kabaal bij het thuiskomen :)), 05:30, 07:00.

Niet overdreven fris en fruitig onderweg naar dreumesyoga nu. Puike croissantjesbroek (thanks topic! :D) compenseert ietwat. oO<
Let me see you stripped down to the bone
pi_183452543
Intens nachtje zo, mini c_/ Is Günther nog steeds in moppersmurfmodus?

Hier was Phi gister op een gezellig vieruursschema gezet door de opvang. Daardoor “miste” ze een fles over de hele dag gezien en prompt had ik een extra nachtvoeding. Even gevraagd of die derde fles dus weer even terugkan.

Ze is al 5,5 mnd. Ik ga beginnen met hapjes, denk ik steeds, maar het komt er niet van ofzo? En iedereen kijkt me heel raar aan inmiddels, alsof het tamelijk bizar is dat ze nog niet zelf een appeltje schilt nu :') Ok, ik ben niet echt vlot ermee, maar toch ook niet extreem laat? Ik ga echt nog aan mezelf twijfelen of ik het arme kind niet verpest :P

Phi is in elk geval zo’n heerlijk, vrolijk, supertevreden kind. Ze heeft nu een kick-ass babygrunt ontwikkeld, speciaal voor random kortstondige solo’s om vijf uur ‘s morgens (‘Wraaaaaaaaaaaaaaah, humbumblabla wraaaaaaaah’ eennnnnn *snurkt verder* _O- ) en voor het begroeten van haar alltime bestie: De Fles. Aan de borst wil ze inmiddels eigenlijk niet meer. Heb er nu wel vrede mee :)
pi_183452581
ik laat de maxi cosi ook vaker in de auto staan. sowieso is buiten de kinderwagen + voetenzak warmer dan de maxi cosi. en als het heel koud is haal ik hem al uit de gordels om een jasje aan te doen.

meeste vervolgstoelen zijn pas vanaf 9kilo dacht ik. dat duurt nog wel ff dus L zal sowieso nog een tijd in de maxi cosi moeten.

quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 19:27 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ikea heeft tegenwoordig deze wasmanden: https://m2.ikea.com/nl/nl(...)iten-blauw-80339224/
Die zijn heel geschikt als babybadje. Of als peuterbad, vindt mijn peuter.
^O^
  vrijdag 30 november 2018 @ 09:28:42 #164
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183452598
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 06:41 schreef NicolasJoy het volgende:
Wat een rust hier vannacht! Hopelijk een goed teken voor alle nachtelijke uurtjes. O+

Zelf nu in de nacht afgewisseld tussen een baby die aandacht wil en een zieke vrouw. Aftellen tot Spookje naar de KDV kan en mijn werkdag (nu dan later) begint tot vanavond 20u. Drukke dag. :P
Ik hou wijselijk mijn mond over de afgelopen 3 nachten 8-) we zullen het lot niet tarten.

Had je mijn tip over de vergoeding gelezen? Niet dat ik nou op al mijn posts een reactie moet hebben ;) maar zou zonde zijn als je het mist.

Hoop dat het snel werkt. Niet panikeren als het bij jullie niet in 2 dagen effect heeft, als ze idd al die tijd reflux gehad heeft, zal haar slokdarm waarschijnlijk nog behoorlijk geïrriteerd zijn en dan heeft het nog even de tijd nodig om te helen voordat de pijn helemaal weg is.

Verder beterschap en koffieshotjes voor alle gegadigden :7
pi_183452685
Jentin ik ben ook pas met 5.5 maand begonnen hoor. En ik laat sinds deze week het kdv een fruithapje geven. Het komt er bij ons thuis ook niet elke dag van, maar volgens mij is dat niet heel erg. Hier ook veel commentaar gehad, maar ik laat ze lekker praten :D
pi_183452708
ik ook Spees :) Hier spuien over slechte nachten werkt goed.

Fleur O+
pi_183452856
Koffie voor de slechte nachten!

Jentin ik vind beginnen met 5.5 maand niet laat. Mijn cb en kdv vonden het ook niet gek dat we dat nog niet deden. Merk wel in mn omgeving dat beginnen met stipt 4 maanden (of soms zelfs eerder..) echt de norm is tegenwoordig. Ik ben rond de 5 maanden begonnen bij mini. Ik denk dat het gewoon heel erg per kind verschilt ook wanneer ze eraan toe zijn. Hoewel ik me gewoon niet voor kan stellen dat een baby van 3mnd toe is aan bijvoeding. Maar dat terzijde.

Over die vervolgstoelen: Waarom zou je uberhaupt de maxicosi uit de auto tillen? Kind eruit is toch veel makkelijk? Tenzij ze echt inimini zijn.

Hier goeie nacht! Peuter en baby lijken weer wat beter. Ze zijn koortsvrij en hebben eetlust en speelzin O+
  vrijdag 30 november 2018 @ 10:01:18 #168
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183453056
Ik sjouw wat af met die mc! Ik haal O er juist bijna nooit uit bij korte bezoekjes (schoolplein, boodschap, etc). Hij valt ook 9 van de 10 x in slaap in dat ding zodra ik hem ook maar over mn schouder hang. Maar hij is natuurlijk ook nog vrij klein. Nou ja, jong. Klein is ie niet :')

Ik heb wel de cocobelt, dat scheelt wel veel.

pi_183453155
Oh en Fleur O+ O+ O+ Wat een schatje O+
pi_183453173
Priem, zo zielig als ze zo verkouden zijn, gelukkig wel een goede nacht!

Jentin, Juul is vandaag exact 5 maanden en wij beginnen ook nog niet met hapjes. Bij B zijn we 4 dagen voor hij 6 maanden was begonnen. Juul is tussen Kerst en Oud en nieuw 6 maanden dus ze mag meteen meedoen met het Kerstdiner :D ;)
Kortom wij beginnen in de Kerstvakantie. Bewuste keuze om niet eerder te beginnen overigens. Ons vorige CB maakte daar een heel punt van, wij 'moesten' met 4 maanden beginnen. Ons huidige CB had niet echt een mening, was meer een interessevraag wanneer we zouden starten.

Ah heel fijn Sogneur!

Hier was Juul 2 keer wakker en was haar speen kwijt. Ze viel wel weer meteen in slaap toen de speen in haar mond was gelukkig. B had geen speen, die moest mijnheer niet. Dit is wel even wennen moet ik zeggen. B pakte zijn eigen knuistje altijd die was hij nooit kwijt.
Maar ze is weer poepjevrolijk vandaag. Gisteren was mijn vrouw met haar naar de Ikea geweest, dat vond ze erg gezellig. Alleen maar lachen en kletsen in de wagen blijkbaar.
pi_183453222
Hier geen potjes en pureetjes gevoerd, maar alleen vast voedsel in stukjes en stukken zelf laten eten a la Rapley, dus rond zes maanden pas begonnen :Y
Daarvoor alleen af en toe iets van onze vingers af laten likken :)

En nee, Günther lijkt ontmopperd momenteel! ^O^ Louter slaperig.

En heeft @ Sintgethematiseerde dreumesyogales volgens mij wel twintig kruidnootjes op net :')

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 30-11-2018 10:19:41 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_183453270
Zelf geen rijbewijs, dus eigenlijk nooit gesjouwd met Maxicosi. Ik geloof sowieso niet dat het ding ooit de auto uit is geweest. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_183453283
Hapjes; daar hoef ik voorlopig nog niet over na te denken (of rapley of... nog niet in verdiept) :D Hier is meneertje vandaag 7 weken :o De tijd gaat zo ontzettend snel ! En vannacht had ik over het werk gedroomd; onbewust ben ik het aan het missen..? :D Hier nog een maandje thuis en 2 januari begin ik weer en eigenlijk kijk ik er ook wel naar uit. Zal enorm wennen zijn van fulltime naar 3-dagen per week; maar zou het niet willen missen om 2 dagen ook thuis te zijn met Tijn.

Oja en blijkbaar kwam er maar weinig uit mijn tieten vanmorgen. Om 9u werd hij me toch een partij hongerhuilend wakker :o Flesje van 60 was niet genoeg; daarna gelijk nog 40 op en nu ligt hij alweer een kwartiertje een stuk vrediger te slapen.
Tjah afbouwen ging iets sneller dan gepland; maar blijkbaar produceer ik niks/erg weinig meer (dacht het al want stuwing was eergisteren pas na 22u laatste 'drink-sessie' en vanmorgen voelden mijn borsten ook niet extreem stevig aan ofzo).
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183453449
Hier is het CB gelukkig ook niet zo pusherig met betrekking tot de oefenhapjes, ze hebben wel gezegd dat ze de voorkeur hebben om voor 6 maanden te starten, maar dat je uiteindelijk zelf moet kijken wanneer je baby er aan toe is. Dus nu krijgt ie lekker geprakte groente thuis en geprakt fruit op de opvang. Denk dat we straks een combi met geprakt en rapley doen.

Fijn dat iedereen weer aan de beterende hand is Songeur!

Ik kan me voorstellen dat dat even wennen is exode. Jip heeft een speen en hij duimt, maar eigenlijk alleen als hij héél moe is. Op zich wel fijn, dan hoeven we hem later niks af te leren. Wij hebben zijn speen trouwens aan een knuffel vast zitten en daardoor kan hij hem heel makkelijk zelf vinden als hij er zin in heeft. Misschien een idee voor Juul zodat ze haar speen zelf kan terugpakken?

Vind je het jammer dat het sneller is gegaan dan je had gedacht Priem? Of is het ook wel gewoon prima zo?
pi_183453608
Aure, Juul ligt nog in een puckababy dus zelf pakken is lastig. We willen eigenlijk gaan beginnen met een gewone slaapzak maar dat is vooralsnog geen succes. Ze gaat dan gewoon niet slapen en is echt boos.

Wij zijn in onze omgeving wel uitzonderlijk dat we nog niet met hapjes zijn begonnen. Maar niemand maakt er een punt van. Andersom ook niet, wij maken een keuze en andere ouders maken andere keuzes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')