abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 7 november 2018 @ 08:38:49 #1
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182993492
registreer om deze reclame te verbergen
bron

quote:
Democraten pakken winst in Huis, Republikeinen behouden Senaat

De Republikeinen van president Donald Trump verliezen de totale controle over het Amerikaanse Congres. Ze houden de meerderheid in de Senaat, maar de Democraten lijken de winst te pakken in het Huis van Afgevaardigden.

De Republikeinen hadden voorafgaande aan de stembusgang een meerderheid in beide huizen van het Congres. Hun macht over de Senaat staat vast, de winst van de Democraten in het Huis is een voorspelling van Amerikaanse media op basis van de tot dusver getelde stemmen. De opkomst lijkt veel hoger dan in 2014.

De Democraten moeten 23 zetels inlopen op de Republikeinen om de meerderheid in het Huis te krijgen. Dat lijkt dus te lukken. De Democratische leider van het Huis, Nancy Pelosi, zei vannacht: ,,Vergeet dit gevoel niet. Ken de macht om te winnen.’’ Ze is inmiddels gefeliciteerd door president Trump, melden betrokkenen.

De Democratische winst in het Huis is een domper voor Trump, die het zonder automatische politieke meerderheid in het Congres veel lastiger krijgt om te regeren. Ook zullen de Democraten een aantal onderzoeken starten naar de handel en wandel van Trump.

Met een Democratisch Huis en een Republikeinse Senaat dreigt een periode van politieke patstelling in Washington, als beide kamers van het Congres het eens moeten worden over wetgeving.

Texas
De Republikein Ted Cruz is met een kleine voorsprong herkozen als senator van de Amerikaanse staat Texas. De Democraat Beto O’Rourke stond lange tijd voor in de tussenstand, maar op het einde won Cruz alsnog.

Politieke primeurs
Er deed een recordaantal vrouwen mee aan de tussentijdse verkiezingen en de uitslagen brengen een flink aantal primeurs, in zowel de lokale politiek als op het nationale toneel. De 29-jarige Democraat Alexandria Ocasio-Cortez wordt het jongste lid van het Amerikaanse congres. Rashida Tlaib uit Michigan en Ilhan Omar uit Minnesota, beide Democraat, worden de eerste moslima’s in het Huis van Afgevaardigden. Tevens zijn zij de eerste Congresleden van Palestijnse en Somalische afkomst.

In Kansas won Democraat Sharice Davids, een jurist en voormalige vechtsporter, als eerste vrouwelijke native American een zetel in het Huis van Afgevaardigden. Davids is openlijk lesbisch en deelt een primeur met de staat Colorado: daar is met Jared Polis de eerste openlijk homoseksuele gouverneur verkozen.
Dit gaat het de komende vier jaar zeer lastig maken om ook maar iets vooruit te komen in de VS. De Democraten zullen alles doen om de regering Trump te dwarsbomen, zoals de Republikeinen dat tijdens Obama deden. In plaats van constructief samenwerken zullen de leden van beide partijen elkaars wetsvoorstellen blokkeren.
pi_182993520
Ah je was me net voor :D Zal de mijne sluiten :) ;) Thx voor het topic :)

quote:
Democraten pakken winst in Huis, Republikeinen houden Senaat

De Republikeinen van president Donald Trump verliezen de totale controle over het Amerikaanse Congres. Ze houden de meerderheid in de Senaat, maar de Democraten lijken de winst te pakken in het Huis van Afgevaardigden.

De Republikeinen hadden voorafgaande aan de stembusgang een meerderheid in beide kamers van het Congres. Hun macht over de Senaat staat vast, de winst van de Democraten in het Huis is een voorspelling van Amerikaanse media op basis van de tot dusver getelde stemmen. De opkomst lijkt veel hoger dan in 2014.

De Democraten moeten 23 zetels inlopen op de Republikeinen om het Huis te veroveren. Dat lijkt dus te lukken. De Democratische leider van het Huis, Nancy Pelosi, zei vannacht: ,,Vergeet dit gevoel niet. Ken de macht om te winnen.’’ Ze is inmiddels gefeliciteerd door president Trump, melden betrokkenen. Trumps woordvoerster stelt desondanks dat het ‘een goede nacht was’: ,,Iedereen die een blauwe (Democratische, red.) golf had verwacht, heeft het mis. Wellicht zie je een kleine rimpeling, maar zeker geen golf.”

De Democratische winst in het Huis is hoe dan ook een domper voor Trump, die het zonder automatische politieke meerderheid in het Congres veel lastiger krijgt om te regeren. De Democraten kunnen wetgeving blokkeren, ook zullen ze een aantal onderzoeken starten naar de handel en wandel van Trump. Een anonieme adviseur van de president zegt tegenover persbureau Reuters dat Trump waarschijnlijk niet voorbereid is op die waslijst aan onderzoeken. ,,Ik denk niet dat hij volledig beseft wat het betekent dat de voorzittershamer in handen komt van Nancy Pelosi en haar handlangers”, zei de bron.

Met een Democratisch Huis en een Republikeinse Senaat dreigt een periode van politieke patstelling in Washington, als beide kamers van het Congres het eens moeten worden over wetgeving.
Liveblog NOS:

quote:
Recordaantal vrouwen in Congres
In het nieuwe Congres zullen meer dan 110 vrouwen zitting nemen. Dat is een recordaantal. Het gaat voornamelijk om Democraten. Het record stond op naam van het huidige Congres, met 107 vrouwen. Tot nu toe zijn 103 vrouwen gekozen, en daar komen tien vrouwen bij op Senaatszetels die dit jaar niet verkiesbaar zijn. In totaal zijn er 535 zetels in het Huis en de Senaat.
quote:
Trump feliciteert Pelosi
Een woordvoerder van Nancy Pelosi zegt dat Trump haar heeft gebeld om te feliciteren met haar winst in het Huis. Hij was blij met haar oproep voor meer samenwerking.
quote:
Belrondje Trump
Trump heeft verschillende Republikeinse en Democratische leiders gebeld om hen te feliciteren. Op zijn bellijst stond bijvoorbeeld de leider van de Senaat, de Republikein Mitch McConnell, die de president feliciteerde met "de historische winst in de Senaat". Ook belde hij de Democraat Pelosi, die naar verwachting de nieuwe Voorzitter van het Huis wordt, nu haar partij daar de macht heeft. Ook waren er belletjes naar de verliezers, vertrekkend Voorzitter Paul Ryan en oppositieleider Chuck Schumer in de Senaat.

Daarnaast belde Trump partijgenoten waar hij de afgelopen weken campagne voor voerde, zoals de nieuwe senatoren Scott en Hawkly (Florida en Missouri) en de net verkozen gouverneur van Ohio, Mike DeWine.
quote:
Republikeinen lopen uit in Senaat
De Republikeinen snoepen nog een zetel af van de slinkende Democratische minderheid in de Senaat: Josh Hawley verslaat in Missouri Claire McCaskill. Dat is de derde zetel die de Democraten verliezen, en het ziet er ook niet goed uit voor Bill Nelson in Florida. Er zijn nog zes uitslagen te gaan in de Senaat. Eén uitslag zal tot 27 november moeten wachten: in Mississppi is een tweede ronde nodig tussen Republikein Cindy Hyde-Smith en Democraat Mike Espy, die allebei 41 procent van de stemmen kregen. Als er geen regelrechte winnaar is, volgt in die staat een tweede ronde.
Vooralsnog loopt het misschien wel zoals verwacht. De Democraten pakken het huis van Afgevaardigden en hebben daar een redelijke marge. De Senaat blijft in handen van de Republikeinen en die lopen daar nog een beetje uit. Was dat laatste verwacht omdat in veel Republikeinse districten gekozen moest worden voor de Senaat?

Wat waren nu opmerkelijke voorvallen? De winst van de Democraten in Michigan? De nek-aan-nek race in Florida of de uiteindelijke winst van Cruz in Texas nadat die lange tijd op achterstand leek te staan? Is de winst van de Republikeinen opmerkelijk of is de winst van de Democraten in het huis juist 'te laag' en hadden we meer 'blauw' verwacht? Wat vind jij?

En wat gaat dit straks inhouden? Gaan we een impasse krijgen waarbij niemand elkaar iets gunt of gaan we toch enige vorm van samenwerking zien?
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_182994215
Wat is het verschil?
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182994745
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 09:45 schreef HSG het volgende:
Wat is het verschil?
House = tweede kamer.
Senate = eerste kamer.
jouw neus is perfect
voor mijn klit
pi_182994940
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:19 schreef zarGon het volgende:

[..]

House = tweede kamer.
Senate = eerste kamer.
Niet helemaal vergelijkbaar, hoor. De Eerste Kamer bij ons is vooral een controle van de Tweede Kamer, in Amerika hebben ze ook aardig wat eigen bevoegdheden. Zo gaan benoemingen als die van een rechter in de Supreme Court door de Senaat, maar niet door het Huis. Op dat vlak heeft Trump zijn positie wel kunnen versterken, want als er nu bijvoorbeeld twee dissidenten in zijn partij zijn bij een benoeming heeft hij alsnog een meerderheid.

Het Huis doet meer op het gebied van wetgeving. Daar heeft Trump nu een nadeel, want dingen als Obamacare repeal waren al lastig en gaan niet makkelijker worden nu de Democraten een meerderheid hebben. Hetzelfde geldt voor nieuwe belastingverlagingen of milieuwetgeving bijvoorbeeld. Daar zal hij dus actiever moeten gaan samenwerken om iets gedaan te krijgen, en dus meer moeten inleveren.

Aan de andere kant zal hij waarschijnlijk alleen maar plannen indienen die door de Democraten worden afgeschoten zodat hij richting 2020 kan blijven janken dat hij zo tegengewerkt wordt.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_182994966
quote:
Trumps woordvoerster stelt desondanks dat het ‘een goede nacht was’: ,,Iedereen die een blauwe (Democratische, red.) golf had verwacht, heeft het mis. Wellicht zie je een kleine rimpeling, maar zeker geen golf.”
dat klopt, de 'blauwe golf' zou eigenlijk het effect zijn dat gaat optreden als een bepaalde 'drempel' overwonnen wordt...

Het amerikaans districten-stelsel is heel bewust zo ingedeeld (in 2010, toen de republikeinen een eerdere verkiezingswinst boekten en bewust dat zo ook opzetten om controle te krijgen over de districten-herindelingen ) volgens politeke om een republikeinse macht te garanderen.
De republikeinen voorzagen toen ook zelfs met een popular-vote uitslag van 60-40 in het voordeel van de democraten, nog steeds een zetel-meerderheid voor de GOP te kunnen bereiken:
hier bv een artikel uit 2010 waain republikeins hoofdstrateeg Karl Rove die zeer bewuste strategie zelf uitlegt: https://www.wsj.com/artic(...)04575099670689398044 )

Punt daarbij is wel dat op een bepaald moment een kleine stijging in de popular vote voor democraten, of juist een lokale groei van de democraten in meer traditioneel rode gebieden, opeens tot een onevenredig sterke groei van democratische zetelwinst kan leiden...
Dat werd vooraf als de 'blue wave' aangeduid.. een moment waar een kleine groei in stemaandeel voor de dems, ook het in handen vallen van 'zeker' geachte republikeinse districten zou betekenen.

Dat punt hebben de democraten echter nu niet weten te bereiken... ze haalden 54% van de stemmen qua popular vote, de republikeinen haalden 46% vn de stemmen...
maar het was net te krap om dat 'overslag-punt' te bereiken en over de republikeinse 'kiesdrempel' te slaan.

De Blue wave is gestopt door een republikeinse gerrymanderng-golfbreker... natuurlijk een succes voor de GOP, maar het is de vraag hoelang die minderheid (in de armste en achtergebleven gebieden vooral) de wens van de brede meerderheid der amerikanen kan blijven negeren
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
  woensdag 7 november 2018 @ 10:37:48 #7
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_182994990
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:34 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Niet helemaal vergelijkbaar, hoor. De Eerste Kamer bij ons is vooral een controle van de Tweede Kamer, in Amerika hebben ze ook aardig wat eigen bevoegdheden. Zo gaan benoemingen als die van een rechter in de Supreme Court door de Senaat, maar niet door het Huis. Op dat vlak heeft Trump zijn positie wel kunnen vzersterken, want als er nu bijvoorbeeld twee dissidenten in zijn partij zijn bij een benoeming heeft hij alsnog een meerderheid.

Het Huis doet meer op het gebied van wetgeving. Daar heeft Trump nu een nadeel, want dingen als Obamacare repeal waren al lastig en gaan niet makkelijker worden nu de Democraten een meerderheid hebben. Hetzelfde geldt voor nieuwe belastingverlagingen of milieuwetgeving bijvoorbeeld. Daar zal hij dus actiever moeten gaan samenwerken om iets gedaan te krijgen, en dus meer moeten inleveren.

Aan de andere kant zal hij waarschijnlijk alleen maar plannen indienen die door de Democraten worden afgeschoten zodat hij richting 2020 kan blijven janken dat hij zo tegengewerkt wordt.
Fout. De senaat heb je ook nodig om wetten aan te nemen. Ik zou zelfs zeggen dat het senaat belangrijker is dan de huis omdat de senaat rechters kunnen accepteren of verwerpen. Dus zelfs nu hebben de democraten de republikeinen nodig om wetten aan te nemen want ze hebben geen meerderheid in de senaat.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_182995016
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Fout. De senaat heb je ook nodig om wetten aan te nemen.
Dat ontken ik ook nergens, knul.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_182995127
En net zoals Europa is ook Amerika tot op het bot verdeeld, maar de komende jaren gaan toch vooral door op dezelfde voet. Je gaat maar weer één geluid horen uit de media en de vertegenwoordigers van de "racistische" kant van de samenleving zijn natuurlijk allemaal nazi's.
pi_182995145
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:45 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
En net zoals Europa is ook Amerika tot op het bot verdeeld, maar de komende jaren gaan toch vooral door op dezelfde voet. Je gaat maar weer één geluid horen uit de media en de vertegenwoordigers van de "racistische" kant van de samenleving zijn natuurlijk allemaal nazi's.
Oke man.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_182995148
quote:
14s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:46 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Oke man.
quote:
2s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:34 schreef Ludachrist het volgende:
Aan de andere kant zal hij waarschijnlijk alleen maar plannen indienen die door de Democraten worden afgeschoten zodat hij richting 2020 kan blijven janken dat hij zo tegengewerkt wordt.
Oke man
pi_182995161
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:45 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
En net zoals Europa is ook Amerika tot op het bot verdeeld, maar de komende jaren gaan toch vooral door op dezelfde voet. Je gaat maar weer één geluid horen uit de media en de vertegenwoordigers van de "racistische" kant van de samenleving zijn natuurlijk allemaal nazi's.
Gure PVV/FvD-stemmer gespot
pi_182995198
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Fout. De senaat heb je ook nodig om wetten aan te nemen. Ik zou zelfs zeggen dat het senaat belangrijker is dan de huis omdat de senaat rechters kunnen accepteren of verwerpen. Dus zelfs nu hebben de democraten de republikeinen nodig om wetten aan te nemen want ze hebben geen meerderheid in de senaat.
niet zozeer fout of goed... maar vooral een verschil tussen executieve macht uitoefenen en legislatieve (wetgevende) macht...

Het Huis is de 'wetgevende' macht.. alle wetsvoorstellen moeten eerst door het huis gaan, en daar aangenomen worden...

Ze treden natuurljk pas in kracht als ze bevestigd worden door Senaat en de president (die een veto kan uitoefenen), maar het Huis is het beginpunt en de plek waar wetsinitiatieven beginnen.
De Senaat of de president zelf kan geen wetsvoorstel doen, enkel afgevaardgden .
(bv ook Obamacare werd door een democratische afgevaardigde, samen met 37 democratische en 3 republikeinse co-sponsoren, allemaal afgevaardgden in het huis, als wetsvoorstel gestart)

De Senaat heeft eigenlijk vooral de macht besluiten te bevestigen of af te wijzen... zowel alle personele benoemingen in de executieve en rechterlijke macht...
Wetsvoorstellen die door het Huis aangenomen zijn, en eventuele Internationale verdragen afgesloten door de executieve macht.

Het verlies van het huis en versterking vand e macht in de senaat voor de Trump-regering is dat deze regering meer beperkt is in het kunnen doorvoeren van nieuwe federale wetsvoorstellen voor bv binnenlandse beleid...
Intern kan Trump dus eigenlijk weinig zelf initieren en doen aan Nieuw Beleid binnen amerika.

Waar Trump het echter veel makkelijker mee zal hebben is het doorvoeren van zijn benoemingen..
én bv internationaal beleid en ook handelspolitiek of omgang met inernationale verdragen.
Mogelijk dat hij zich ook vooral daarop zal gaan richten, juist omdat hij binnenlands eerder minder speelruimte heeft.

Dat betekent dus een verdere opzweping van de hele etoriek rondom tarieven en handelsoorlogen... opzeggen van internationale verdragen of juist vernieuwen of aangaan van nieuwe onderhandelingen met andere landen.
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_182995215
quote:
14s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:47 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

[..]

Oke man
Janken over tegenwerking doet hij nu ook al, en nu heeft hij nog in huis en senaat een meerderheid. Ik zou niet weten waarom hij daarmee zou ophouden nu hij zijn meerderheid ook nog eens kwijt is.

Als je wilt mag je zijn Twitter wel naspitten op 'democrat obstructionists'.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_182995335
quote:
7s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:51 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Janken over tegenwerking doet hij nu ook al, en nu heeft hij nog in huis en senaat een meerderheid. Ik zou niet weten waarom hij daarmee zou ophouden nu hij zijn meerderheid ook nog eens kwijt is.

Als je wilt mag je zijn Twitter wel naspitten op 'democrat obstructionists'.
Yep en het éénzijdige geluid van de media alsof heel Amerika tegen Trump is gebeurd nu ook al, dus je punt? Hij heeft geen ongelijk, Obama werd tegengewerkt en ook Trump wordt tegengewerkt, daar is geen woord aan gelogen.
pi_182995397
Al die SJW's en milenials zijn nu natuurlijk wel gaan stemmen voor meer gratis shit op kosten van anderen. :r
Vorige keer toen Trump gekozen werd kregen ze de schrik van hun leven toen ineens duidelijk werd dat ze moesten gaan werken voor de kost.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
pi_182995408
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:04 schreef Metro2005 het volgende:
Al die SJW's en milenials zijn nu natuurlijk wel gaan stemmen voor meer gratis shit op kosten van anderen. :r
Vorige keer toen Trump gekozen werd kregen ze de schrik van hun leven toen ineens duidelijk werd dat ze moesten gaan werken voor de kost.
:') .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_182995722
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:48 schreef Helpmefok het volgende:

[..]

Gure PVV/FvD-stemmer gespot
Nou, check de tweet van Rob Jetten. Pure polarisatie. Onnodig.

Wat me verder opvalt; waarom geen aandacht voor independents of third party kandidaten? Mijn inziens ligt daar de oplossing voor de politieke polarisatie. Waarom een keer geen Democraat en geen Republikein? Kan erg verhelderend werken.
pi_182996032
Karige overwinning voor de Democrats gezien hun steun van de media, grotere verkiezingsbudget, het bedrijfsleven en artiesten.
pi_182996431
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:36 schreef WammesWaggel het volgende:
Karige overwinning voor de Democrats gezien hun steun van de media, grotere verkiezingsbudget, het bedrijfsleven en artiesten.
En dan nog te bedenken dat het merendeel van de stemmers op de democraten gestemd hebben op die partij want "Trump". Natuurlijk zelf niks inhoudelijks weten, maar één of andere hollywood ster roept iets slechts dus Trump is slecht. Merendeel zal totaal geen kaas gegeten hebben van de politiek. Moet je voorstellen hoe groot zijn overwinning was geworden zonder die ziekelijke hetze vanuit de media en politiek. Mensen zouden zelfs eens moeten nadenken, Trump heeft in 2 jaar al meer bereikt dan Obama in 8 jaar, de economie groeit, de werkeloosheid neemt af. Het gaat oprecht goed met Amerika, buiten de tweedeling vooral gecreëerd door het roeptoeterend gedeelte wat Trump niet kan verkroppen, die dan ook met het vingertje naar Trump wijzen als oorzaak van de tweedeling.

Ik verheug mij al op zijn herverkiezing in 2020, snappen zullen ze het nog altijd niet, maar die tranen keer op keer zijn prachtige televisie.
  woensdag 7 november 2018 @ 11:54:45 #21
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182996451
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:22 schreef Homey het volgende:

[..]

Nou, check de tweet van Rob Jetten. Pure polarisatie. Onnodig.

Wat me verder opvalt; waarom geen aandacht voor independents of third party kandidaten? Mijn inziens ligt daar de oplossing voor de politieke polarisatie. Waarom een keer geen Democraat en geen Republikein? Kan erg verhelderend werken.
Die hebben niet het miljoenenbudget van de DNC/GOP en ook hebben ze geen van de populaire tv-kanalen achter zich. Bernie Sanders is eigenlijk een onafhankelijke kandidaat maar kwam erachter dat hij landelijk nooit iets zou kunnen betekenen zonder uit te komen voor de DNC. Toen heeft zich voor de DNC als kandidaat voor de presidentiele verkiezingen aangemeld. Omdat hij een buitenstaander is zonder de gebruikelijke lijntjes naar het bedrijfsleven en omdat Hillary de kandidaat moest worden, werd hij genaaid door het apparaat binnen de DNC.

Eigenlijk was Trump ook een buitenstaander die aanvankelijk zelfs meer naar de DNC neigde en was helemaal niet populair binnen de GOP. Maar door Trump verliest de GOP zijn old-boys imago en treden er bijvoorbeeld ook steeds meer minderheden toe. Trump heeft als buitenstaander de deur voor verjonging en modernisering van de GOP open gezet. Aan de kant van de DNC zie je dat ze uit opportunistische motieven koketteren met extreemlinks en dat zal de DNC van binnenuit opvreten als ze niet uitkijken.
pi_182996748
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:54 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Die hebben niet het miljoenenbudget van de DNC/GOP en ook hebben ze geen van de populaire tv-kanalen achter zich. Bernie Sanders is eigenlijk een onafhankelijke kandidaat maar kwam erachter dat hij landelijk nooit iets zou kunnen betekenen zonder uit te komen voor de DNC. Toen heeft zich voor de DNC als kandidaat voor de presidentiele verkiezingen aangemeld. Omdat hij een buitenstaander is zonder de gebruikelijke lijntjes naar het bedrijfsleven en omdat Hillary de kandidaat moest worden, werd hij genaaid door het apparaat binnen de DNC.

Eigenlijk was Trump ook een buitenstaander die aanvankelijk zelfs meer naar de DNC neigde en was helemaal niet populair binnen de GOP. Maar door Trump verliest de GOP zijn old-boys imago en treden er bijvoorbeeld ook steeds meer minderheden toe. Trump heeft als buitenstaander de deur voor verjonging en modernisering van de GOP open gezet. Aan de kant van de DNC zie je dat ze uit opportunistische motieven koketteren met extreemlinks en dat zal de DNC van binnenuit opvreten als ze niet uitkijken.
Eens. Ben bekend met dit verhaal. Ergens zie je dat die third party geluiden de major parties infiltreren. Bij de Republikeinen is dat gelukt met Trump, bij de DNC is dat mislukt. Toch is de DNC aan de beurt. Je ziet de ultra-linkse identity politics, wat ook een communistisch sausje kent, die partij overnemen. Je kan weer een bizarre verkiezing krijgen in 2020 met een nogal rechtse Trump en een ultra-linkse kandidaat van de DNC. En nog meer censuur van de tech giganten die en masse de DNC kandidaat zullen steunen. En een underground media van de republikeinen. Brace yourself!
pi_182996767
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:53 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

En dan nog te bedenken dat het merendeel van de stemmers op de democraten gestemd hebben op die partij want "Trump". Natuurlijk zelf niks inhoudelijks weten, maar één of andere hollywood ster roept iets slechts dus Trump is slecht. Merendeel zal totaal geen kaas gegeten hebben van de politiek. Moet je voorstellen hoe groot zijn overwinning was geworden zonder die ziekelijke hetze vanuit de media en politiek. Mensen zouden zelfs eens moeten nadenken, Trump heeft in 2 jaar al meer bereikt dan Obama in 8 jaar, de economie groeit, de werkeloosheid neemt af. Het gaat oprecht goed met Amerika, buiten de tweedeling vooral gecreëerd door het roeptoeterend gedeelte wat Trump niet kan verkroppen, die dan ook met het vingertje naar Trump wijzen als oorzaak van de tweedeling.

Ik verheug mij al op zijn herverkiezing in 2020, snappen zullen ze het nog altijd niet, maar die tranen keer op keer zijn prachtige televisie.
Wat een onzin. De verkiezing van Trump werd juist verkocht als Amerikanen die zich tegen al die artiesten etc. keerden. Maar in werkelijkheid trekt niemand zich daar ene flikker van aan. Het enige positieve aan Trump is m.i. dat hij illegale immigratie aan banden wil leggen. Maar zelfs dat gaat op een manier waar de honden geen brood van lusten. Voor de rest heeft hij Amerika alleen maar slechte dingen te bieden. De GOP steunt hem daarin, dus verliezen ze de majority vote en het house.

Dat ze de senaat nog wel hebben heeft er puur mee te maken dat elke staat ongeacht inwonertal 2 senatoren aflevert. Dus dan kun je als Californië de 7de economie van de wereld zijn en qua inwonertal meer dan 2x zo groot als Nederland, Wyoming met 1 miljoen inwoners heeft dan net zoveel te vertellen.

Zo zijn er allerlei regels bedacht die er vooral voor bedoeld zijn om de GOP aan de macht te helpen/houden. Om nog maar te zwijgen wat Kemp allemaal in Georgia uitgevreten heeft.
pi_182996783
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:08 schreef Homey het volgende:

[..]

Eens. Ben bekend met dit verhaal. Ergens zie je dat die third party geluiden de major parties infiltreren. Bij de Republikeinen is dat gelukt met Trump, bij de DNC is dat mislukt. Toch is de DNC aan de beurt. Je ziet de ultra-linkse identity politics, wat ook een communistisch sausje kent, die partij overnemen. Je kan weer een bizarre verkiezing krijgen in 2020 met een nogal rechtse Trump en een ultra-linkse kandidaat van de DNC. En nog meer censuur van de tech giganten die en masse de DNC kandidaat zullen steunen. En een underground media van de republikeinen. Brace yourself!
Fox zou ik niet echt underground noemen, en de manier waarop ze via Facebook de stemmers beïnvloed hebben ook niet echt. Ik heb overigens niks met identity politics. Maar met de achtergestelde achterlijkheid dat de GOP is nog minder.
  woensdag 7 november 2018 @ 12:16:50 #25
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_182996857
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 08:41 schreef Frutsel het volgende:
Ah je was me net voor :D Zal de mijne sluiten :) ;) Thx voor het topic :)

Wat waren nu opmerkelijke voorvallen?
Wat ik erg opmerkelijk vond is de winst van Bob Menendez, een van de meest corrupte politicus van The Hill. Ik heb zijn zaak een beetje gevolgd toen hij aangeklaagd werd voor corruptie tijdens het presidentschap van Obama. Ik had verwacht dat Bob Hugin zou winnen, omdat voor de verkiezingen ik een aantal berichten heb gelezen waar zelfs Democrats de ethische issues van Mendez hekelden.
Het meest opvallende in mijn opinie was dat het jurylid dat persoonlijk zorgde voor een hung jury en uiteindelijk een mistrial op zijn verkiezingswinstfeest aanwezig was om de overwinning te vieren.
Een ander voorbeeld waaraan ik denk is de winst van Elizabeth Warren. Hier had ik ook een grotere competitie verwacht vanwege de PR-uitglijder met de DNA test en de ethics-klacht inzake de nominatie van Brett Kavanaugh. Overigens over het laatste, dat wil niet zeggen dat de Senate Ethics Committee formele stappen gaat ondernemen.

Opvallend vond ik ook dat Fox News het Huis aan de Democrats verklaarden, terwijl zij nog maar op +2 stonden, uiteindelijk min of meer met de hakken over de sloot voorbij de 23 hebben behaald en veel van deze races heel dicht bij elkaar zaten.

Verder Orange County Young Kim wil ik nog benoemen. Heel weinig aandacht gekregen, maar door hard werken beloond geworden.

quote:
Is de winst van de Republikeinen opmerkelijk of is de winst van de Democraten in het huis juist 'te laag' en hadden we meer 'blauw' verwacht? Wat vind jij?
Ik vind dat dat de Republikeinen het boven verwachting goed hebben gedaan, speciaal in Florida -een van de meest swing state van allemaal, zeker met het oog op 2020. Het verlies van Andrew Gillum maakt het voor de Democrats moeilijker om de aankomende presidentsverkiezingen te winnen.

Om deze uitslag even in perspectief te zetten.
Bill Clinton verloor 54 Huis zetels en 9 Senaatszetels in zijn eerste midterm. Dat gaf de GOP haar eerste meerderheden in beide Kamers sinds Harry Truman.
George W. Bush en Franklin D. Roosevelt zijn de enige presidenten in de Amerikaanse geschiedenis die zowel in het Huis als in de senaat zetels wisten te winnen tijdens hun eerste midterm (respectievelijk 8 Huis en 1 Senaat versus 9 Huis en 9 Senaat).
Barack Obama verloor 63 Huis zetels en 6 Sentaatszetels tijdens zijn eerste midterm. dat zorgde voor een GOP-meerderheid in het Huis en slonk de Democrats-meerderheid in de senaat tot 51.
Ik heb een groter lijstje, maar om het bericht dat nu a naar verwachting lang wordt niet langer te maken, geef ik het punt aan dat ik wil maken.
Er is niets historisch of opvallend te zien aan een president die in zijn eerste midterm zetels verliest. Het zou alleen historisch zijn wanneer de GOP geen zetels zou verliezen.

quote:
En wat gaat dit straks inhouden? Gaan we een impasse krijgen waarbij niemand elkaar iets gunt of gaan we toch enige vorm van samenwerking zien?
Nancy Pelosi heeft bij haar overwinningsspeech haar visionaire agenda overlegt die, volgens mij weinig aan de verbeelding overlaat.

Nancy Pelosi lays out vision for Dem-controlled House: 'It's about stopping the GOP'

Dit staat dus de aankomende periode van twee jaar te gebeuren, want dan zijn er weer special elections en gaan we dit alles opnieuw beleven.

Ik denk echter in deze dat de Senaat belangrijker is dan het Huis, vanwege de judicial en executive nominaties. De Trump-regering is al een tijdje bezig de circuit courts of appeal (en uiteraard SCOTUS) aan een metamorfose te onderwerpen.
Het Huis heeft over dit proces geen invloed.

Het Huis zal haar onderzoek over de Russia collusion delusion richten op de president zelf, maar het zal geen belangrijke nieuwe feiten aan het licht brengen. Er is simpelweg no there there, zoals Peter Strzok het mooi in zijn sms-berichten aan Lisa Page heeft uitgesproken.
Zoals de Democrats vaak hebben gedaan kan elke subpoena gepareerd worden met een plea 5th, dus ook hier verwacht ik geen problemen.
De echte onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de grand jury waaraan oud-acting director Andrew McCabe aan is onderworpen, lopen bij de FBI, de DoJ en de OIG waar de GOP/Trump-regering de controle hebben.

Wetgeving vanuit het Huis kan geblokkeerd worden door de GOP-meerderheid in de Senaat en de president zelf, dus de echte ridicule brain farts zoals "Abolish ICE" en "medicare for all" (dus inclusief illegalen) lijkt mij geen enkele kans van slagen te hebben.

Ik denk tot slot dat obstructie en shutdowns de Democrats meer pijn gaan doen dan de GOP en de president, maar dat het een spektakel gaat worden staat in mijn beleving wel vast.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_182997073
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:53 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Merendeel zal totaal geen kaas gegeten hebben van de politiek.
quote:
Trump heeft in 2 jaar al meer bereikt dan Obama in 8 jaar
Gelachen weer, Jarvis.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  woensdag 7 november 2018 @ 12:33:51 #27
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182997150
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:09 schreef Solstice1 het volgende:

Californië de 7de economie van de wereld zijn en qua inwonertal meer dan 2x zo groot als Nederland
Cali is al een paar keer bijna failliet geweest. De middenklasse verdwijnt er en alleen de rijken en armen blijven er over. Duizenden mensen wonen in LA en SF op straat in een tentje.

  woensdag 7 november 2018 @ 12:44:37 #28
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182997346
quote:
2s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:16 schreef dellipder het volgende:

De echte onderzoeken, zoals bijvoorbeeld de grand jury waaraan oud-acting director Andrew McCabe aan is onderworpen, lopen bij de FBI, de DoJ en de OIG waar de GOP/Trump-regering de controle hebben.

Helaas, de DoJ werkt de regering-Trump overal tegen, zelfs als Republikeinen het voor het zeggen hebben. Verzoeken tot het openbaar maken van bepaalde documenten blijft men zo lang mogelijk traineren en Sessions en Rosenstein lijken daar vrolijk aan mee te werken. Zie ook de commissie Mueller, die helemaal geen greintje bewijs heeft over werkelijke samenzwering, maar zo lang mogelijk wordt gerekt. Tenzij deze commissie haar werk goed doet en de werkelijke achtergronden gaat uitzoeken en de ratten gaat vervolgen.

Fijn trouwens dat er ook mensen hier reageren die echt de actualiteit in de VS volgen en niet hun kennis alleen van Erik Mouthaan en DWDD hebben.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:01:17 #29
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182997618
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:04 schreef Metro2005 het volgende:
Al die SJW's en milenials zijn nu natuurlijk wel gaan stemmen voor meer gratis shit op kosten van anderen. :r
Vorige keer toen Trump gekozen werd kregen ze de schrik van hun leven toen ineens duidelijk werd dat ze moesten gaan werken voor de kost.
Zoals al die Trumpstemmende boeren die geraakt worden door zijn ingevoerde handelsbarrieres en die geholpen worden met massale subsidies?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182997622
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:44 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Helaas, de DoJ werkt de regering-Trump overal tegen, zelfs als Republikeinen het voor het zeggen hebben. Verzoeken tot het openbaar maken van bepaalde documenten blijft men zo lang mogelijk traineren en Sessions en Rosenstein lijken daar vrolijk aan mee te werken. Zie ook de commissie Mueller, die helemaal geen greintje bewijs heeft over werkelijke samenzwering, maar zo lang mogelijk wordt gerekt. Tenzij deze commissie haar werk goed doet en de werkelijke achtergronden gaat uitzoeken en de ratten gaat vervolgen.
Mueller heeft juist erg veel aan strafbare zaken en vervolgbare aanklachten gevonden al...
Is een stuk beter bezig dan bv het Benghazi-onderzoek van Trey Gowdy waarvan ook gewoon openlijk aangegeven werd dat de bedoeling enkel was politiek voordeel te behalen tegen een politieke tegenstander.
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:06:11 #31
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182997732
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:33 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Cali is al een paar keer bijna failliet geweest. De middenklasse verdwijnt er en alleen de rijken en armen blijven er over. Duizenden mensen wonen in LA en SF op straat in een tentje.

Beter gaat Trump daar eens wat aan doen. Oh nee wacht, dit is precies wat hij wil. En de ongeletterden in dat land maar juichen voor Trump. Dan kunnen ze in ieder geval nog neerkijken op illegalen en transgenders. _O_
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:06:50 #32
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182997746
-oeps verkeerd gelezen-
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182997782
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:11 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Fox zou ik niet echt underground noemen, en de manier waarop ze via Facebook de stemmers beïnvloed hebben ook niet echt. Ik heb overigens niks met identity politics. Maar met de achtergestelde achterlijkheid dat de GOP is nog minder.
Leuk voor je. Ik vind Fox neutraler dan CNN. CNN is echt helemaal doorgeslagen, dat heeft niets meer met journalistiek te maken. Nederlanders krijgen niets mee van Fox, want alleen CNN/NYT bronnen worden aangehaald. Zo word je misleid. Het beste is gewoon niet de Nederlandse media volgen als het om Amerikaanse politiek gaat, maar zelf een rondje maken langs diverse Amerikaanse bronnen.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:12:55 #34
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182997867
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:01 schreef RM-rf het volgende:

[..]

Mueller heeft juist erg veel aan strafbare zaken en vervolgbare aanklachten gevonden al...

Goh, wat dan? Fouten in belastingaangiftes en het afkopen van een pornosterretje?
  woensdag 7 november 2018 @ 13:13:07 #35
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182997873
quote:
2s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:16 schreef dellipder het volgende:

[..]

Een ander voorbeeld waaraan ik denk is de winst van Elizabeth Warren. Hier had ik ook een grotere competitie verwacht vanwege de PR-uitglijder met de DNA test en de ethics-klacht inzake de nominatie van Brett Kavanaugh. Overigens over het laatste, dat wil niet zeggen dat de Senate Ethics Committee formele stappen gaat ondernemen.

Elizabeth is ongekend populair bij de linkse amerikanen en zeker in haar thuisstaat wat een links bolwerk is. Dus alles tegen Brett levert haar alleen meer kudo's op bij haar aanhang.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:14:39 #36
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182997905
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:08 schreef Homey het volgende:

[..]

Leuk voor je. Ik vind Fox neutraler dan CNN. CNN is echt helemaal doorgeslagen, dat heeft niets meer met journalistiek te maken. Nederlanders krijgen niets mee van Fox, want alleen CNN/NYT bronnen worden aangehaald. Zo word je misleid. Het beste is gewoon niet de Nederlandse media volgen als het om Amerikaanse politiek gaat, maar zelf een rondje maken langs diverse Amerikaanse bronnen.
FOX is niet eens een nieuwsbron. :') Ze hebben niet voor niets de laagste politifact-rating. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182997936
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:14 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

FOX is niet eens een nieuwsbron. :') Ze hebben niet voor niets de laagste politifact-rating. :')
Maar nog wel meer dan CNN. CNN slaat echt helemaal nergens meer op, dat is echt om te huilen zo triest.

Eigenlijk heel knap van Trump dat zijn approval ratings zo hoog zijn, ondanks de gierende anti-Trump haat in de media. Obama werd als een godheid gezien, en die had lagere ratings. Zo zie je maar weer.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:18:19 #38
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182997963
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:08 schreef Homey het volgende:

[..]

Leuk voor je. Ik vind Fox neutraler dan CNN. CNN is echt helemaal doorgeslagen, dat heeft niets meer met journalistiek te maken. Nederlanders krijgen niets mee van Fox, want alleen CNN/NYT bronnen worden aangehaald. Zo word je misleid. Het beste is gewoon niet de Nederlandse media volgen als het om Amerikaanse politiek gaat, maar zelf een rondje maken langs diverse Amerikaanse bronnen.
Vooral Don Lemon is helemaal van het pad af, wat een enge racistische mafkees is dat. Maar MSNBC is nochtans nog veel gekker. Of The View op ABC, dat zou je voor de grap eens moeten kijken. Daar zitten een stel dames op leeftijd die compleet van de realiteit zijn weggezogen.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:18:46 #39
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182997973
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:16 schreef Homey het volgende:

[..]

Maar nog wel meer dan CNN. CNN slaat echt helemaal nergens meer op, dat is echt om te huilen zo triest.
Waarom dan? De enige mensen die dat zeggen zijn of Trump, of zijn volgers. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:26:24 #40
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182998168
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:16 schreef Homey het volgende:

[..]

Maar nog wel meer dan CNN. CNN slaat echt helemaal nergens meer op, dat is echt om te huilen zo triest.

Eigenlijk heel knap van Trump dat zijn approval ratings zo hoog zijn, ondanks de gierende anti-Trump haat in de media. Obama werd als een godheid gezien, en die had lagere ratings. Zo zie je maar weer.
Obama wordt nog steeds als godheid gezien. De man heeft een goede uitstraling, is grappig en intelligent, dat snap ik. Maar hij werd gepresenteerd als de man van het volk die 'verandering' ging brengen terwijl hij puntje bij paaltje gewoon een puppet van de elites was en dezelfde agenda had als Bush en diens neocons. Alleen in plaats van echte invasies, werden er onder Obama op slinksere manieren regime changes uitgevoerd. En het lijkt ook of de Amerikaanse arbeiders vergeten zijn dat onder Obama de grote bedrijven hun werk liet uitbesteden aan lagelonenlanden. Obama is de beste grap die de globalisten en elites met de Amerikanen hebben uitgehaald.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:29:47 #41
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182998236
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:26 schreef EdvandeBerg het volgende:
onder Obama de grote bedrijven hun werk liet uitbesteden aan lagelonenlanden
Precies wat Trump zelf doet dus... :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:30:45 #42
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182998257
quote:
10s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:12 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Goh, wat dan? Fouten in belastingaangiftes en het afkopen van een pornosterretje?
Hou maar op met die act. https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Counsel_investigation_(2017%E2%80%93present)#Criminal_charges

Grappig dat zowat iedereen in Trump zijn cirkel of nog onderzocht worden of al veroordeeld zijn. Maar niks aan het handje hoor. _O-
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182998372
quote:
10s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:12 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Goh, wat dan? Fouten in belastingaangiftes en het afkopen van een pornosterretje?
en Staatsverraad..... Conspiracy against the United States

Of vind je dat opeens 'niet zo erg', als degenen die amerika verraden dat doen zolang ze zeer rechts zijn, en is Rusland allang geen linkse commnistische staat dus opeens hebben ze 'goede bedoelingen' met hun interventie ?

en die paar miljoen is natuurlijk ook 'peanuts' :D
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_182998386
edit: blijf dan weg ofzo - post inhoudelijk mee of post niet

[ Bericht 92% gewijzigd door Frutsel op 07-11-2018 13:43:11 ]
  woensdag 7 november 2018 @ 13:37:17 #45
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182998423
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:35 schreef Homey het volgende:


Jij doet een claim zonder enige argumenten aan te dragen. :') CNN levert feitelijk objectiever nieuws dan FOXNews dat doet. Dat zie je onder andere uit de politifactscore.

[ Bericht 6% gewijzigd door Frutsel op 07-11-2018 15:45:50 ]
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:41:51 #46
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182998522
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:30 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Hou maar op met die act. https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Counsel_investigation_(2017%E2%80%93present)#Criminal_charges

Grappig dat zowat iedereen in Trump zijn cirkel of nog onderzocht worden of al veroordeeld zijn. Maar niks aan het handje hoor. _O-
Gerommel met belastingaangiftes dus en wat Russen die misschien wel wat uitgevroten hebben :')

Wacht maar af; dit gaat nog een keer compleet backfiren als men serieus gaat uitzoeken de aanloop naar de lastercampagne is geweest; de FISA-warrant op basis van een door de DNC/Clinton betaald rapportje wat bol stond van onzin en waardoor de FBI de Trump-campagne kon bespioneren. Clapper, Brennan en Comey werden al ontslagen, maar zullen misschien wel het gevang in gaan voor misbruik van bevoegdheden of zelfs samenzwering.
  woensdag 7 november 2018 @ 13:52:47 #47
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182998743
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:43 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Misschien iets in de trant dat je je voor het eerst eens gaat inlezen in de feiten?
CNN is gekelderd in de kijkcijfers omdat zelfs 'liberals' door de hele leugens en halve waarheden doorprikken. In de kijkcijfers van juni keken op primetime meer mensen naar herhalingen van Yogi Bear op Nick-At-Night :')

image.png

2017.07.06-CNN5_0.jpg


Alles voor de kijkcijfers, maar dat werkt dus niet.
  woensdag 7 november 2018 @ 14:00:23 #48
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182998944
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:52 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

CNN is gekelderd in de kijkcijfers omdat zelfs 'liberals' door de hele leugens en halve waarheden doorprikken. In de kijkcijfers van juni keken op primetime meer mensen naar herhalingen van Yogi Bear op Nick-At-Night :')

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


Alles voor de kijkcijfers, maar dat werkt dus niet.
Ah video's van O'Keefe, de man die vooral bekend staat om het bewerken van video's zodat ze de werkelijkheid niet weergeven. :')

Project veritas :')

Grappig die Breitbart, Veritas, Trump, Foxnews bubbel waarin jij leeft. Exact die talking points van hen te herhalen. Inclusief je "It's okay to be white" slogan. Je bent het modelvoorbeeld van de boze witman die compleet gepolariseerd is. _O-
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182998957
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:41 schreef EdvandeBerg het volgende:

Wacht maar af; dit gaat nog een keer compleet backfiren
wat gaat backfiren vroeger of later is de ondemocratische gerrymandering die de republikeinen misbruiken...

54% van de amerikanen stemt op de democraten.., sechts 46% GOP en de tendens is gewoon steeds verder stijgend.

Republikeinen zijn enkel machtig door hun controle over de armste rode staten, en rurale achterstandsgebieden, en proberen hun macht te behouden dmv voter supression...

Dat mag hun verlies nu nog steeds miniem gehouden worden, maar het zal op termijn enkel de tegenstand tegen de minderheid die een veel groter deel van de bevolking inspraak verweigert.

Inderdaad, dat gaat vroeger of later 'back-firen' en dan zullen er vast een hoop republikeinen wel eens achter tralies kunnen belanden..
daar kun je idd op wachten:
"Lock 'em up" schijnt idd een populaire chant te worden, politiek gezien.

Ik zou mn geld op de eerst-volgende die achter tralies beland zetten op Donald Trump jr....
Mueller mag net geweest zijn en direkte inmenging in de lopende verkiezingscampagne vermeden heben, zoals eigen ook zou horen, maar het is sterk te verwachten dat er binnenkort nieuwe anklachten gaan komen
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_182998978
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:53 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

En dan nog te bedenken dat het merendeel van de stemmers op de democraten gestemd hebben op die partij want "Trump". Natuurlijk zelf niks inhoudelijks weten, maar één of andere hollywood ster roept iets slechts dus Trump is slecht. Merendeel zal totaal geen kaas gegeten hebben van de politiek. Moet je voorstellen hoe groot zijn overwinning was geworden zonder die ziekelijke hetze vanuit de media en politiek. Mensen zouden zelfs eens moeten nadenken, Trump heeft in 2 jaar al meer bereikt dan Obama in 8 jaar, de economie groeit, de werkeloosheid neemt af. Het gaat oprecht goed met Amerika, buiten de tweedeling vooral gecreëerd door het roeptoeterend gedeelte wat Trump niet kan verkroppen, die dan ook met het vingertje naar Trump wijzen als oorzaak van de tweedeling.

Ik verheug mij al op zijn herverkiezing in 2020, snappen zullen ze het nog altijd niet, maar die tranen keer op keer zijn prachtige televisie.
Absoluut!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_182999052
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 13:01 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Zoals al die Trumpstemmende boeren die geraakt worden door zijn ingevoerde handelsbarrieres en die geholpen worden met massale subsidies?
Welk voedsel importeert de USA uit China?
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_182999096
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:33 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Cali is al een paar keer bijna failliet geweest. De middenklasse verdwijnt er en alleen de rijken en armen blijven er over. Duizenden mensen wonen in LA en SF op straat in een tentje.

Ja, dat is ook zoiets waar California trots op kan zijn, vroeger was het white-trash in trailer homes, tegenwoordig hebben ze zelfs niet meer het geld voor een trailer!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_182999181
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:08 schreef Homey het volgende:

[..]

Doe het zelf, ouwe jij-bakkert. Tip: zet CNN eens uit en ga lekker naar buiten.
Je lijkt niet helemaal goed te weten wat een jij-bak is. Ik geef gewoon aan dat je op luie wijze discussieert, wat ironisch is omdat je anderen van luiheid beticht.

Het is verder geen aanval op je argumenten, wat het een jij-bak zou maken. Er zijn namelijk niet echt argumenten. Het is gewoon een aanval op een redelijk simplistische manier van discussiëren waarbij het voldoende lijkt om gewoon te roepen dat iets zo is zonder dat verder te willen onderbouwen.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  woensdag 7 november 2018 @ 14:16:52 #54
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182999286
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:00 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Ah video's van O'Keefe, de man die vooral bekend staat om het bewerken van video's zodat ze de werkelijkheid niet weergeven. :')

Project veritas :')

Grappig die Breitbart, Veritas, Trump, Foxnews bubbel waarin jij leeft. Exact die talking points van hen te herhalen. Inclusief je "It's okay to be white" slogan. Je bent het modelvoorbeeld van de boze witman die compleet gepolariseerd is. _O-
Fox is bevooroordeeld, dat geef ik helemaal toe. Vooral Hannity en Ingraham zijn nogal gekleurd. Tucker Carlson daarentegen beschouw ik als legit. Hij heeft een eigen mening, maar heeft vaak opponenten op politiek vlak in de uitzending waarmee hij (meestal) een eerlijke discussie aan gaat.

Project Veritas vraagt met de verborgen camera naar de mening van mensen, die op dat moment hun masker laten zakken en eerlijk zijn omdat ze denken dat ze tegen een medestander spreken. Je ziet in de video toch gewoon een senior producer zeggen dat het hele Russia-verhaal eigenlijk (nog) niks heeft opgeleverd en dat ze het voor de kijkcijfers doen? Hoe zou dat stukje gemanipuleerd zijn?

Ik kijk op YouTube ook veel van tegenstanders van Trump. Een van mijn favoriete kanalen is The Jimmy Dore show. Dore is vrij links, Bernie-aanhanger zelfs, en ik ben het niet met alles eens wat hij zegt. Toch is hij echt en rechtdoorzee. Kijk maar eens wat materiaal van hem.

Jij bent dus zelf echt het toonbeeld van iemand die in een bubbel leeft en niet voor andere meningen open staat.
pi_182999354
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:00 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Ah video's van O'Keefe, de man die vooral bekend staat om het bewerken van video's zodat ze de werkelijkheid niet weergeven. :')

Project veritas :')

Grappig die Breitbart, Veritas, Trump, Foxnews bubbel waarin jij leeft. Exact die talking points van hen te herhalen. Inclusief je "It's okay to be white" slogan. Je bent het modelvoorbeeld van de boze witman die compleet gepolariseerd is. _O-
Grappig hoe in het filmpje CNN's fake news naar buiten gebracht wordt, en dat jij dan hoort Breitbart, Veritas, Foxnews.....wie zit er nu in een bubbel.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  woensdag 7 november 2018 @ 14:25:12 #56
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182999461
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:04 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Welk voedsel importeert de USA uit China?
China importeert uit de VS, maar veel minder sinds de handelsbarrieres van de VS tegen China. China heeft daarop besloten minder bijv soja te importeren om de republikeinse achterban te raken. Dus Trump geeft veel subsidie aan boeren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Zihuatanejo op 08-11-2018 12:57:40 ]
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
  woensdag 7 november 2018 @ 14:36:33 #57
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_182999693
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:25 schreef Zihuatanejo het volgende:

[..]

China importeert uit de VS, maar veel minder sinds de handelsbarrieres van de VS tegen China. China heft daarop besloten minder bijv soja te importeren om de republiceinse achterban te raken. Dus Trump geeft veel subsidie aan boeren.
Trump heeft groot gelijk. China dumpt allerlei producten tegen bodemprijzen op de westerse markt, maar op eigen import staan hoge heffingen. Terwijl China al een onevenredig voordeel van goedkope arbeid heeft. Waarom zou de Amerika akkoord gaan met oneerlijke handel die Amerikaanse producenten benadeelt?

quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:19 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Grappig hoe in het filmpje CNN's fake news naar buiten gebracht wordt, en dat jij dan hoort Breitbart, Veritas, Foxnews.....wie zit er nu in een bubbel.
Het heeft ook eigenlijk geen zin met dat soort mensen in discussie te gaan. Ze staan er gewoonweg niet voor open.
pi_182999867
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:36 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Trump heeft groot gelijk. China dumpt allerlei producten tegen bodemprijzen op de westerse markt, maar op eigen import staan hoge heffingen. Terwijl China al een onevenredig voordeel van goedkope arbeid heeft. Waarom zou de Amerika akkoord gaan met oneerlijke handel die Amerikaanse producenten benadeelt?

[..]

Het heeft ook eigenlijk geen zin met dat soort mensen in discussie te gaan. Ze staan er gewoonweg niet voor open.
Er waren en zijn gewoon handelsrestricties van beide kanten, daarom is de markt hier bijv. niet overspoeld door goedkope Chineze zonnepanelen maar mogen wij wat extra betalen voor een paneel van Europese makelij als klein voorbeeldje. Die handelsrestricties zijn langzaam aan opgeheven om de handel en de economie van alle kanten (EU, VS en China) te bevorderen. Trump heeft dat weer deels teruggedraaid en in ruil daarvoor hebben de EU en China weer handelsrestricties opgelegd in plekken waar de achterban van Trump het hardst geraakt wordt. O.a. in de landbouw dus.

De goedkope arbeid uit China is overigens al grotendeels vervangen door uit te besteden aan landen die nog minder te eisen hebben qua loon, omdat de levensstandaard in China nou eenmaal door hard werken hoger begint te worden. En een deel komt terug door automatisering.
pi_182999906
a71148e6d2c4519d403addba140168c0.jpg

Hoe verneukeratief het systeem in Amerika is, gevangen in een plaatje. 7 miljoen meer stemmen voor democraten, maar meer zetels voor de GOP.
  woensdag 7 november 2018 @ 15:03:45 #60
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_183000227
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 12:44 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Helaas, de DoJ werkt de regering-Trump overal tegen, zelfs als Republikeinen het voor het zeggen hebben. Verzoeken tot het openbaar maken van bepaalde documenten blijft men zo lang mogelijk traineren en Sessions en Rosenstein lijken daar vrolijk aan mee te werken.
Ik zie het wat positiever in.
Jeff Sessions heeft John Huber niet aangesteld om hem op zijn handen te laten zitten. Micheal Horowitz gaat met een rapport komen over het "vermeende" FISA-misbruik.
Ook zal Horowitz met niet geredigeerde versies van de FISA-applicatie die gericht was op Carter Page en vermoedelijk ook met de FD-302's komen van Bruce Ohr en Peter Strzok.
Via het kanaal van de waakhond en de timing (na de midterm) worden potentiële kritiek over beïnvloeding van de verkiezingen en mogelijke obstruction of justice aantijgingen vermeden.
Dit is allemaal onvermijdelijk net zoals het nvermijdelijk is dat Robert Mueller een eindrapport maakt over zijn bevindingen in het special counsel onderzoek. De vraag is echter wel of de bevindingen openbaar worden gemaakt. Dat is helemaal geen voldongen feit, maar dit terzijde.

DoJ OIG Horowitz gaat met een rapport komen waarin nieuwe informatie aan het licht komt inzake Spygate.
quote:
Zie ook de commissie Mueller, die helemaal geen greintje bewijs heeft over werkelijke samenzwering, maar zo lang mogelijk wordt gerekt. Tenzij deze commissie haar werk goed doet en de werkelijke achtergronden gaat uitzoeken en de ratten gaat vervolgen.
Er is niet eens probable cause dat de Trump-campagne een strafbaar feit heeft gepleegd en na bijna twee jaar onderzoek is er geen enkel bewijs van de zogenaamde collusion, maar ook hier ben ik positief.

De instelling van de special counsel heeft als resultaat opgeleverd dat het onderzoek van de supervisie van de toen acting director Andrew Mccabe werd weg gemanoeuvreerd.
Andrew Mccabe is nu onderwerp van een federaal strafrechtelijk onderzoek.
Nogmaals er is geen enkele there there.
De aanklachten en plea deals die het special counsel onderzoek tot nog toe hebben opgeleverd hebben allen niets te maken met de aantijgingen van collusion en in het verlengde daarvan de claim dat het presidentschap van Donald Trump illegitiem zou zijn.

Ik zag ook nog wat voorbij komen over wat er in sommige aanklachten is opgetekend, met name de "conspiracy against the United States"-regel, waar ik ook nog iets over wil delen.
Deze regel klinkt namelijk heel erg onheilspellend en voedt natuurlijk de gedachte van de conspiracy theoristen van de Russia collusion delusion, maar dit heeft enkel te maken met U.S. Code.
Deze ogenschijnlijk vernietigende regel wordt vaak in een aanklacht toegevoegd om alle onderdelen van de totale aanklacht te omvatten. Niets meer en niets minder.bron

quote:
Fijn trouwens dat er ook mensen hier reageren die echt de actualiteit in de VS volgen en niet hun kennis alleen van Erik Mouthaan en DWDD hebben.
DWWD vind ik entertainment en Erik Mouthaan eigenlijk ook, naast dat ik hem een politieke activist vind.
Dus om alleen via hen informatie te vergaren zou wel heel erg beperkt zijn.

Er werd hier ook nog iets gezegd over Fox en dan valt het me vaak op dat alles van deze outlet op een hoop wordt gegooid, maar er is, in mijn opinie, nogal verschil tussen de pundits/talkshow hosts en steengoede journalisten zoals Catherine Herridge en John Roberts.
Sowieso in de informatievergaring doe ik informatie "wieden" uit meerdere informatiebronnen. Ik leg mezelf daarin geen beperkingen op.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
  woensdag 7 november 2018 @ 15:08:19 #61
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_183000296
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:04 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Welk voedsel importeert de USA uit China?
Ze exporteerden juist. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 7 november 2018 @ 15:22:06 #62
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_183000570
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:45 schreef Solstice1 het volgende:
[ afbeelding ]

Hoe verneukeratief het systeem in Amerika is, gevangen in een plaatje. 7 miljoen meer stemmen voor democraten, maar meer zetels voor de GOP.
Met alle respect gaat dit nergens over.
Op de eerste plaats bestaat er niet zoiets als een Senate popular vote. De Senaat werd gecreëerd om elke staat gelijkwaardige representatie te geven ongeacht de omvang van de populatie.
Staten met een kleinere populatie hebben dan ook een stem die ertoe doet, precies zoals de Constitution het voorschrijft.

En niet onbelangrijk is dat 35 Senaatszetels op de spel stonden waarvan 26 al in handen waren van de Democrats, dus het is ook nog eens misleiding.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_183002104
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:25 schreef Zihuatanejo het volgende:

[..]

China importeert uit de VS, maar veel minder sinds de handelsbarrieres van de VS tegen China. China heft daarop besloten minder bijv soja te importeren om de republiceinse achterban te raken. Dus Trump geeft veel subsidie aan boeren.
Het lijkt verdomme wel de EU!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_183002191
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:45 schreef Solstice1 het volgende:
[ afbeelding ]

Hoe verneukeratief het systeem in Amerika is, gevangen in een plaatje. 7 miljoen meer stemmen voor democraten, maar meer zetels voor de GOP.
ze hebben in ieder geval een systeem waarbij de moslims niet snel aan de macht zullen komen!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_183003184
quote:
2s.gif Op woensdag 7 november 2018 15:22 schreef dellipder het volgende:

[..]

Met alle respect gaat dit nergens over.
Op de eerste plaats bestaat er niet zoiets als een Senate popular vote. De Senaat werd gecreëerd om elke staat gelijkwaardige representatie te geven ongeacht de omvang van de populatie.
Staten met een kleinere populatie hebben dan ook een stem die ertoe doet, precies zoals de Constitution het voorschrijft.

En niet onbelangrijk is dat 35 Senaatszetels op de spel stonden waarvan 26 al in handen waren van de Democrats, dus het is ook nog eens misleiding.
Hoezo bestaat niet? Het is niks meer dan statistieken optellen van hoeveel mensen er democraten hebben gestemd en hoeveel GOP. Dat valt dus zwaar in het voordeel van de democraten uit. Verder hoef je mij niet uit te leggen hoe het werkt. Ik vind het juist verneukt dat het zo werkt. Bijna net zo verneukt als gerrymandering of Kemp die een heleboel kiezers het stemmen gewoon onmogelijk maakt.
  woensdag 7 november 2018 @ 19:31:28 #66
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_183005741
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:53 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

En dan nog te bedenken dat het merendeel van de stemmers op de democraten gestemd hebben op die partij want "Trump". Natuurlijk zelf niks inhoudelijks weten, maar één of andere hollywood ster roept iets slechts dus Trump is slecht. Merendeel zal totaal geen kaas gegeten hebben van de politiek. Moet je voorstellen hoe groot zijn overwinning was geworden zonder die ziekelijke hetze vanuit de media en politiek. Mensen zouden zelfs eens moeten nadenken, Trump heeft in 2 jaar al meer bereikt dan Obama in 8 jaar, de economie groeit, de werkeloosheid neemt af. Het gaat oprecht goed met Amerika, buiten de tweedeling vooral gecreëerd door het roeptoeterend gedeelte wat Trump niet kan verkroppen, die dan ook met het vingertje naar Trump wijzen als oorzaak van de tweedeling.

Ik verheug mij al op zijn herverkiezing in 2020, snappen zullen ze het nog altijd niet, maar die tranen keer op keer zijn prachtige televisie.
Mijn hemel Jarvis... :') :') :') :') :') :') :') :')
Omnibus in omnibus.
  woensdag 7 november 2018 @ 20:21:29 #67
56749 BlaZ
Sit iucundus tibi dies
pi_183007472
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:45 schreef Solstice1 het volgende:
[ afbeelding ]

Hoe verneukeratief het systeem in Amerika is, gevangen in een plaatje. 7 miljoen meer stemmen voor democraten, maar meer zetels voor de GOP.
Dat is een noodzakelijkheid in een land met staten. Naast vertegenwoordiging van personen is er ook nog zoiets als vertegenwoordiging van grondgebied.
pi_183007841
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 11:04 schreef Metro2005 het volgende:
Al die SJW's en milenials zijn nu natuurlijk wel gaan stemmen voor meer gratis shit op kosten van anderen. :r
Vorige keer toen Trump gekozen werd kregen ze de schrik van hun leven toen ineens duidelijk werd dat ze moesten gaan werken voor de kost.
Die generatie is al genoeg genaaid door de boomers. Kun je het ze kwalijk nemen?
pi_183008297
Goed om te zien dat Amerika weer de democratische kant op gaat. Vooral veel vrouwen, jongeren stemmen democratisch.

Amerika staat een mooie toekomst te wachten.
pi_183008332
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:36 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Trump heeft groot gelijk. China dumpt allerlei producten tegen bodemprijzen op de westerse markt, maar op eigen import staan hoge heffingen. Terwijl China al een onevenredig voordeel van goedkope arbeid heeft. Waarom zou de Amerika akkoord gaan met oneerlijke handel die Amerikaanse producenten benadeelt?

[..]

Het heeft ook eigenlijk geen zin met dat soort mensen in discussie te gaan. Ze staan er gewoonweg niet voor open.
China is rond 2030 de grootste economie ter wereld. Het is niet erg verstandig om daar moeilijk tegen te doen.
pi_183008414
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:52 schreef theunderdog het volgende:
Goed om te zien dat Amerika weer de democratische kant op gaat. Vooral veel vrouwen, jongeren stemmen democratisch.

Amerika staat een mooie toekomst te wachten.
Mwah ik denk het niet, juist de groepen die Democratisch gezind zijn, zijn minder geneigd om hun nest uit te komen om te stemmen. Vrouwen, jongeren, minderheden, armen, etc.

Zelfde zie je in Nederland. Rijkaards, boeren, conservatieven, ouderen en fanatici hebben meer stem-discipline dan de linksen, daarom zijn in NL de rechtse partijen altijd in het voordeel.
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
pi_183008438
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:54 schreef theunderdog het volgende:

[..]

China is rond 2030 de grootste economie ter wereld. Het is niet erg verstandig om daar moeilijk tegen te doen.
Dachten ze in de Jaren 30 ook van Nazi-Duitsland. Appeasement dan maar? :')
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
  woensdag 7 november 2018 @ 21:50:23 #73
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_183010308
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 10:36 schreef RM-rf het volgende:

[..]

dat klopt, de 'blauwe golf' zou eigenlijk het effect zijn dat gaat optreden als een bepaalde 'drempel' overwonnen wordt...

Het amerikaans districten-stelsel is heel bewust zo ingedeeld (in 2010, toen de republikeinen een eerdere verkiezingswinst boekten en bewust dat zo ook opzetten om controle te krijgen over de districten-herindelingen ) volgens politeke om een republikeinse macht te garanderen.
De republikeinen voorzagen toen ook zelfs met een popular-vote uitslag van 60-40 in het voordeel van de democraten, nog steeds een zetel-meerderheid voor de GOP te kunnen bereiken:
hier bv een artikel uit 2010 waain republikeins hoofdstrateeg Karl Rove die zeer bewuste strategie zelf uitlegt: https://www.wsj.com/artic(...)04575099670689398044 )

Punt daarbij is wel dat op een bepaald moment een kleine stijging in de popular vote voor democraten, of juist een lokale groei van de democraten in meer traditioneel rode gebieden, opeens tot een onevenredig sterke groei van democratische zetelwinst kan leiden...
Dat werd vooraf als de 'blue wave' aangeduid.. een moment waar een kleine groei in stemaandeel voor de dems, ook het in handen vallen van 'zeker' geachte republikeinse districten zou betekenen.

Dat punt hebben de democraten echter nu niet weten te bereiken... ze haalden 54% van de stemmen qua popular vote, de republikeinen haalden 46% vn de stemmen...
maar het was net te krap om dat 'overslag-punt' te bereiken en over de republikeinse 'kiesdrempel' te slaan.

De Blue wave is gestopt door een republikeinse gerrymanderng-golfbreker... natuurlijk een succes voor de GOP, maar het is de vraag hoelang die minderheid (in de armste en achtergebleven gebieden vooral) de wens van de brede meerderheid der amerikanen kan blijven negeren
Jerrymandering was daarvoor al de hobby van democrats.
https://www.washingtonpos(...)m_term=.e9c9006ac8cf
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
pi_183010439
Nou, tof, nog 2 jaar extra gehuil en hysterie over hoe enorm verdeeld, racistisch en vrouwonvriendelijk de wereld wel niet is terwijl alles normaal z'n gangetje gaat.

:')
pi_183010629
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:56 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Mwah ik denk het niet, juist de groepen die Democratisch gezind zijn, zijn minder geneigd om hun nest uit te komen om te stemmen. Vrouwen, jongeren, minderheden, armen, etc.

Zelfde zie je in Nederland. Rijkaards, boeren, conservatieven, ouderen en fanatici hebben meer stem-discipline dan de linksen, daarom zijn in NL de rechtse partijen altijd in het voordeel.
De rode staten waar de republikeinen hun basis hebben, behoren juist tot de armste en meest uit de staatsruif vretende staten...

De rijkste staten zijn juist die waar de meeste democraten wonen...

Bovenal zijn het de democratische staten waar de grootste economische groei is.
Juist in Trump-land is de groei laag en wonen vooral armere amerikanen

https://blogs.cfainstitut(...)conomies-one-nation/


In amerika stemmen nu ook 54% van de bevolking voor de democraten en slechts 46% republikeins...

quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 21:55 schreef havanagila het volgende:
Nou, tof, nog 2 jaar extra gehuil en hysterie over hoe enorm verdeeld, racistisch en vrouwonvriendelijk de wereld wel niet is terwijl alles normaal z'n gangetje gaat.

:')
Dat gaat heus ook wel langer dan twee jaar door :')
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_183011605
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 14:36 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Trump heeft groot gelijk. China dumpt allerlei producten tegen bodemprijzen op de westerse markt, maar op eigen import staan hoge heffingen. Terwijl China al een onevenredig voordeel van goedkope arbeid heeft. Waarom zou de Amerika akkoord gaan met oneerlijke handel die Amerikaanse producenten benadeelt?

[..]

Volgens de USDA waren in 2014 47% van de ingehuurde arbeiders op Amerikaanse boerderijen illegale immigranten. Het bannen van illegale arbeid zou de prijs van melk 90% verhogen. Maar de VS eist wel dat Canada meer dairy import toelaat. Over oneerlijke handel gesproken.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  donderdag 8 november 2018 @ 05:04:29 #77
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_183014644
En... Jeff Sessions ligt eruit.. dat wordt nu mooi een beetje ondergesneeuwd door alle verkiezings nieuwsberichten
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_183017273
In twee staten worden de verkiezingen nog onderzocht, o.a. in het Georgia van Kemp.
pi_183017424
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:54 schreef theunderdog het volgende:

[..]

China is rond 2030 de grootste economie ter wereld. Het is niet erg verstandig om daar moeilijk tegen te doen.
Vooral geen tegengas geven zo maak je zeker dat zij de grootste blijven.....
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_183017515
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 22:03 schreef RM-rf het volgende:

[..]

De rode staten waar de republikeinen hun basis hebben, behoren juist tot de armste en meest uit de staatsruif vretende staten...

De rijkste staten zijn juist die waar de meeste democraten wonen...

Bovenal zijn het de democratische staten waar de grootste economische groei is.
Juist in Trump-land is de groei laag en wonen vooral armere amerikanen

https://blogs.cfainstitut(...)conomies-one-nation/


In amerika stemmen nu ook 54% van de bevolking voor de democraten en slechts 46% republikeins...

[..]

Dat gaat heus ook wel langer dan twee jaar door :')
Dat denk ik ook, want voorlopig hebben de dems niet eens een kandidaat die het zaakje kan runnen, logisch natuurlijk als je de hele dag alleen maar bezig bent met nepnieuws!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_183017601
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 10:46 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Vooral geen tegengas geven zo maak je zeker dat zij de grootste blijven.....
Ze worden de grootste ongeacht hoeveel tegengas je geeft. Je stelt alleen het onvermijdelijke uit, en met de sancties van Trump dat zelf niet eens. Die beknot vooral zijn eigen land. China exporteert z'n zooi wel naar landen waar fatsoenlijk mee te onderhandelen valt.
  donderdag 8 november 2018 @ 11:13:37 #82
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_183017864
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 17:26 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Hoezo bestaat niet? Het is niks meer dan statistieken optellen van hoeveel mensen er democraten hebben gestemd en hoeveel GOP. Dat valt dus zwaar in het voordeel van de democraten uit. Verder hoef je mij niet uit te leggen hoe het werkt. Ik vind het juist verneukt dat het zo werkt. Bijna net zo verneukt als gerrymandering of Kemp die een heleboel kiezers het stemmen gewoon onmogelijk maakt.
Dit is echt een heel gekke bericht. Je vraagt om een nadere toelichting en tegelijkertijd hoef ik je niet uit te leggen hoe het werkt, terwijl ik expliciet in mijn bericht de reden aangeef waarom er zoiets niet bestaat.

Ik kan ook wel een sommetje maken.
De Democrats wonnen 55% van de Senaatsstemmen tegen 43% GOP, terwijl ze 23 van de 35 zetels in de Senaat kregen die verkozen werden.
Het is gewoon een feit dat het resultaat opgeteld wordt bij 42 GOP zeteles en 23 Democrats zetels die sowieso niet veranderden waaraan je gewoon compleet voorbij gaat en zorgt dat je zo'n gemankeerde perceptie hebt.

Dit betekent dus dat de Democrats 65% van het aantal zetels hebben verkregen met 55% van alle stemmen.
En het is nog erger dan dat vanwege de Californische top two primary systeem.
Volgens jouw logica is het juist de GOP die zijn opgelicht.

Beter onthoud jij je van commentaar en het posten van ridicule plaatjes in deze.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_183017907
quote:
2s.gif Op donderdag 8 november 2018 11:13 schreef dellipder het volgende:

[..]

Dit is echt een heel gekke bericht. Je vraagt om een nadere toelichting en tegelijkertijd hoef ik je niet uit te leggen hoe het werkt, terwijl ik expliciet in mijn bericht de reden aangeef waarom er zoiets niet bestaat.

Ik kan ook wel een sommetje maken.
De Democrats wonnen 55% van de Senaatsstemmen tegen 43% GOP, terwijl ze 23 van de 35 zetels in de Senaat kregen die verkozen werden.
Het is gewoon een feit dat het resultaat opgeteld wordt bij 42 GOP zeteles en 23 Democrats zetels die sowieso niet veranderden waaraan je gewoon compleet voorbij gaat en zorgt dat je zo'n gemankeerde perceptie hebt.

Dit betekent dus dat de Democrats 65% van het aantal zetels hebben verkregen met 55% van alle stemmen.
En het is nog erger dan dat vanwege de Californische top two primary systeem.
Volgens jouw logica is het juist de GOP die zijn opgelicht.

Beter onthoud jij je van commentaar en het posten van ridicule plaatjes in deze.
Je snapt mijn post dus gewoon totaal niet en dan neuzel je maar wat verder. Je laatste zinnetje kun je i.i.g. sowieso vergeten.
  donderdag 8 november 2018 @ 20:37:25 #84
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_183028986
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2018 22:03 schreef RM-rf het volgende:

[..]

De rode staten waar de republikeinen hun basis hebben, behoren juist tot de armste en meest uit de staatsruif vretende staten...

De rijkste staten zijn juist die waar de meeste democraten wonen...

Bovenal zijn het de democratische staten waar de grootste economische groei is.
Juist in Trump-land is de groei laag en wonen vooral armere amerikanen

https://blogs.cfainstitut(...)conomies-one-nation/


In amerika stemmen nu ook 54% van de bevolking voor de democraten en slechts 46% republikeins...

[..]

Dat gaat heus ook wel langer dan twee jaar door :')
Net als Californie waar steeds meer arme mensen op straat wonen en aan de andere kant steeds meer puissant rijken. De middenklasse verdwijnt er, die verpauperen of trekken naar andere staten. Texas ziet ze graag komen.
pi_183038626
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 20:37 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Net als Californie waar steeds meer arme mensen op straat wonen en aan de andere kant steeds meer puissant rijken. De middenklasse verdwijnt er, die verpauperen of trekken naar andere staten. Texas ziet ze graag komen.
Texas wordt blauwer _O_ .
  vrijdag 9 november 2018 @ 22:44:17 #86
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_183052427
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 11:02 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Texas wordt blauwer _O_ .
Nu nog even corrigeren voor de stembusfraude.
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
pi_183058434
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 22:44 schreef MrRatio het volgende:

[..]

Nu nog even corrigeren voor de stembusfraude.
Hah.
pi_183118691
Arizona alsnog naar de Democratische kandidaat voor de senaat gegaan. House wordt ook blauwer dan in eerste instantie gedacht. Mississippi en Florida kunnen nog beide kanten op voor een senaatszetel. Maar verwachting is dat Mississippi sowieso naar de Republikeinen gaat. In Florida gebeuren de gekste dingen, dus die zal ook wel weer naar de Republikeinen gaan.
pi_183185218
https://twitter.com/Lamar(...)d.html%23post5583631

Kemp, het gedonder in Florida, deze teef. Het democraten zo moeilijk mogelijk maken om te stemmen is bon-ton in the grand old party en ze verbergen het niet eens.
  vrijdag 16 november 2018 @ 18:01:17 #90
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_183188230
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2018 15:32 schreef Solstice1 het volgende:
https://twitter.com/Lamar(...)d.html%23post5583631

Kemp, het gedonder in Florida, deze teef. Het democraten zo moeilijk mogelijk maken om te stemmen is bon-ton in the grand old party en ze verbergen het niet eens.
Mississippi is een drama.

Zowat de armste staat van de VS, al decennia, en ook qua educatie, gezondheidszorg en werknemersrechten zowat de rotste plaats in de VS.

En toch winnen de Republikeinen juist daar al decennia.

Waarom?

Omdat God daar nogal belangrijk is. Zeg dat je een heel erge christen bent en gooi er wat bijbel dit bijbel dat tegenaan, gekoppeld aan ferme holle frasen over Big Gubbint (dat terwijl zonder de federale overheid Mississippi en andere dieprode staten als Alabama, Arkansas, West-Virginia, South-Carolina, Louisiana en Tennessee allang van ellende uit elkaar waren gevallen) en wat quasi-race baiting, en je bent binnen.

Mississippi was niks, is niks en wordt niks zolang men die goedkope religieuze emo-bagger niet doorziet voor wat het is

Die Hyde-Smith gaat grandioos winnen.
Omnibus in omnibus.
pi_183287260
https://www.reuters.com/a(...)er&utm_medium=Social

Harvesting in a trade war: U.S. crops rot as storage costs soar

So much winning.
pi_183384512
En General Motors gooit 15% van het personeelsbestand eruit.
  maandag 26 november 2018 @ 23:29:14 #93
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_183393203
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2018 17:37 schreef Solstice1 het volgende:
En General Motors gooit 15% van het personeelsbestand eruit.
Terwijl de overheid de autoproducenten 10 jaar geleden in leven heeft gehouden.
  maandag 26 november 2018 @ 23:38:39 #94
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_183393388
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2018 15:32 schreef Solstice1 het volgende:
https://twitter.com/Lamar(...)d.html%23post5583631

Kemp, het gedonder in Florida, deze teef. Het democraten zo moeilijk mogelijk maken om te stemmen is bon-ton in the grand old party en ze verbergen het niet eens.
Het gedonder in Florida? Je bedoelt Broward County waar kiesraadvoorzitter Snipes voor de 2e maal hele rare dingen uithaalde?
pi_183393457
quote:
13s.gif Op maandag 26 november 2018 23:29 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Terwijl de overheid de autoproducenten 10 jaar geleden in leven heeft gehouden.
En om te voorkomen dat dat weer nodig is wordt nu tijdig ingegrepen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')