abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 11:16:58 #1
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182812076
Een paar weken terug liep ik een cursuslokaal uit met in mijn handen het belangrijkste diploma dat ik ooit in mijn leven gehaald heb. En dat is opmerkelijk voor een 42-jarige met een IQ van 152 die op zijn 35e een postdoctorale studie heeft afgerond. Dat zou je wellicht laat kunnen noemen, maar ik had altijd moeite met theoretische opleidingen waarbij je je moet focussen op één bepaald kennisgebied. Mijn interesses zijn altijd breed geweest en na een eerste kennismaking met een nieuw theoretisch veld verloor ik vaak snel mijn interesse.

Maar goed, ik dwaal af. Al is die afronding van mijn postdoc wel een goed startpunt. Dat was namelijk het moment dat ik mijn vriendin voor het eerst voorstelde aan mijn ouders. Zij was een paar maanden eerder in mijn leven gekomen en de uitreiking van mijn postdoc-diploma leek me wel een goed moment om haar met de familie kennis te laten maken. Vóór haar waren er natuurlijk meer dan genoeg scharrels en vriendinnen geweest, maar die stelde ik meestal niet voor aan mijn ouders. Dit was dus serieus.

Een paar jaar later besloten we samen te gaan wonen. Een enorme stap voor mij, aangezien ik tot dan toe mijn hele volwassen leven alleen had gewoond. Inmiddels hadden we ook het stadium bereikt dat je na gaat denken over eventuele kinderen. Allebei wat ouder, maar wel allebei met een kinderwens. Dat lukt vaak niet direct en zo was het ook bij ons. Na een jaar zonder resultaat meldden we ons maar bij de fertiliteitskliniek van het nabij gelegen ziekenhuis. Aan mijn zijde bleek uit het eerste onderzoek geen enkel probleem en dus werd het aan haar zijde uitgezocht. Op de dag dat we daar uitslag van zouden krijgen, bleek ze volgens een zwangerschapstest zwanger te zijn. De fertiliteitsarts was enigszins verbaasd, omdat één eileider niet optimaal functioneerde. Nu we er toch waren, kregen we gelijk maar even een snelle echo en die bevestigde nogmaals de uitkomst van de zwangerschapstest.

Een maand later beviel een goede vriendin van mijn levenspartner en uiteraard gingen wij bij haar op bezoek. Tijdens de fietsrit kreeg mijn vriendin het opeens erg benauwd en moest ze even bijkomen op een bankje langs het fietspad. Tot dan toe was de zwangerschap zonder bijwerkingen geweest en dus vermoedden wij dat dit het begin was van wat ons bespaard was gebleven. Na even uitgerust te hebben vervolgden we onze weg naar het ziekenhuis voor het babybezoek.

Een paar weken later gingen we voor de eerste officiële echo naar het echocentrum bij ons om de hoek. Veel blije gezichten daar in de wachtkamer; zwangere vrouwen stralend van geluk en trotse toekomstige vaders ernaast. Zo ook wij. Dat gevoel verdween snel bij de eerste beelden. Afgaande op de beelden de grootte van de foetus was het hartje een paar weken daarvoor opgehouden met kloppen, hoogstwaarschijnlijk toen mijn vriendin het benauwd kreeg op de fiets.

Het verwerken van een miskraam is natuurlijk geen kattenpis en het ging ook met veel verdriet gepaard. Tijdens een korte vakantie om er even samen tussenuit te zijn en het verdriet te verwerken, kreeg mijn vriendin weer benauwdheidsklachten. Dat lag natuurlijk aan de warmte en het constant slenteren over heuveltjes. Uitgerust kwamen we terug van de vakantie en hadden we het geluk om opnieuw zwanger te zijn.

Een week of zeven in de zwangerschap begonnen de benauwdheidsklachten weer. Plotseling zat mijn vriendin buiten adem op de grond in de keuken. Gezien de eerdere miskraam verwees onze huisarts ons direct door naar het bloedlab voor bloedonderzoek en om gelijk een hartfilmpje te maken. Dat duurde even, omdat degene die het filmpje maakte een vreemd ritme zag. Een half uurtje later was het ritme tijdens een nieuw filmpje gewoon in orde en mocht mijn vriendin naar huis. Onze huisarts zou ons bellen met de uitslagen.

Twee dagen later (op 19 november) zat ik op kantoor toen mijn vriendin mij belde. Ze moest zich per direct melden op de hartbewaking van het ziekenhuis. Als een echte Hollandse meid wilde ze natuurlijk gewoon op de fiets gaan, maar daar stak ik een stokje voor. Nog nooit ben ik zo hard naar huis gefietst en eenmaal daar aangekomen pakten we een taxi naar het ziekenhuis.

Op de hartbewaking werd ze gelijk aan allerlei monitoren gekoppeld: levensbedreigende hartritmestoornissen waarvan de oorzaak nog onbekend was en een bloedstolsel in één van de hartkamers ter grootte van een kleine knikker. Vermoedelijk had ze op die fietstocht, toen we op babybezoek gingen, een hartaanval gehad. Aangezien ze zwanger was, kwam de gynaecoloog ook maar even langs voor een echo: een drieling was onderweg. Extra complex, omdat dan niet het hele scala aan medicijnen ingezet kan worden.

Een week later was het nog een tweeling en weer een week later nog een eenling. Deze hield het nog anderhalve week vol, waarna de miskraam compleet was.

De hartritmestoornissen werden heviger en speciale medicijnen moesten uit de VS worden ingevlogen. Het bloedstolsel in haar hart loste niet op en op Eerste Kerstdag ging mijn vriendin in het bijzijn van mijn ouders voor de eerste keer dood zonder te sterven. Gelukkig was ze maar even van de wereld en al snel ging haar hart weer kloppen in het juiste ritme.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw lag ze op de operatietafel om een ICD (een soort pacemaker met defibrillator-functie) te krijgen, maar de hoofdcardioloog kwam net terug van vakantie en staakte de operatie voor iemand ging snijden. Hij wilde haar naar de Europese specialist op het gebied van hartritmestoornissen sturen. Gelukkig zat deze specialist in het LUMC te Leiden.

In Leiden werd besloten om over te gaan op een open hart operatie om het bloedstolsel en een deel van haar hart wat afgestorven was bij de hartaanval te verwijderen. Daarna zou er wel een ICD geplaatst worden.

Tijdens de operatie werd duidelijk dat niet een hartaanval de oorzaak was van de hartritmestoornissen, maar diverse ontstekingen die her en der dood weefsel hadden achtergelaten. De ontstekingen waren het gevolg van een auto-immuun ziekte. Dat kon gelijk worden vastgesteld.

Ondanks het verwijderen van het stolsel en dood weefsel, bleven hartritmestoornissen zich voordoen. De specialist probeerde hier eerst de standaard ablatietechniek voor (wegbranden van stoornishaarden in het hart), maar ook dat was niet afdoende. Dus werd de niet zo standaard techniek van externe ablatie uitgevoerd. Zelfs de Europese specialist doet dat maar een keer of 5 per jaar en dat is al ruim meer dan wie ook in Europa. Helaas leverde dit ook niet het gewenste resultaat en werd besloten tot een tweede open hart operatie, waarbij nog meer van haar hart verwijderd werd. Eindelijk waren de hartritmestoornissen weg! Toen ze weer enigszins op kracht was (voor een open hart operatie wordt je borstkas opengerukt - voelt nog een maand aan alsof er een vrachtwagen op je geparkeerd staat - ), kreeg ze eindelijk de ICD geïmplanteerd en na exact 100 dagen in het ziekenhuis, waarvan ruim 24 uur op operatietafels en na meerdere keren te zijn doodgegaan zonder te sterven, mocht ze naar huis. Dat was alleen wel 2 weken nadat ik onze kat had moeten laten inslapen.

Vanwege de diverse medicijnen en een hart dat te klein is, mag mijn vriendin niet meer zwanger worden en kan zij geen gezonde eicellen produceren. Aangezien haar levensverwachting met de auto-immuun ziekte bijzonder onzeker is (80% sterft binnen 10 jaar van de diagnose en slechts 3% haalt 20 jaar na de diagnose), komen we ook niet in aanmerking voor adoptie. We hebben wel inmiddels een nieuwe kat en een vogel, en een hondje staat op haar wensenlijst. Trouwen stond ook op haar wensenlijst, maar dat is 5 maanden geleden afgevinkt. ^) Volgende week gaan we eindelijk op huwelijksreis. :W

Een paar weken terug liep ik dus een cursuslokaal uit met in mijn handen het belangrijkste diploma dat ik ooit in mijn leven gehaald heb. Voor de cursus reanimeren.

Mocht je ook de cursus willen volgen: https://www.hartstichting(...)den-reanimatiecursus
Een reanimatiecursus kost gemiddeld ¤ 35 inclusief lesboekje. Een herhalingscursus kost gemiddeld ¤ 15. Belangrijk om te weten: diverse zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus via de aanvullende verzekering. Check dit bij jouw verzekering. Meestal vind je deze vergoeding onder het kopje 'preventieve zorg' of 'preventieve cursus'.

Een praktische en vooral heel nuttige cursus die iedereen zou moeten volgen.

Misschien red je wel een keer het leven van mijn vrouw. O+

[ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 01-11-2018 10:31:28 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_182812099
Die cursus heb ik jaren geleden al gedaan.
pi_182812107
HA
HA
HA
HA
STAYING ALIVE
STAYING ALIVE
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 11:21:10 #4
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182812138
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:18 schreef LurkJeRot het volgende:
Die cursus heb ik jaren geleden al gedaan.
Tijd voor een refresh. Ze zijn tot nieuwe inzichten en daarmee een nieuw ritme van masseren gekomen.

quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:19 schreef LurkJeRot het volgende:
HA
HA
HA
HA
STAYING ALIVE
STAYING ALIVE
Dat is nog wel van toepassing. :).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_182812154
quote:
14s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:21 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Tijd voor een refresh. Ze zijn tot nieuwe inzichten en daarmee een nieuw ritme van masseren gekomen.

[..]

Dat is nog wel van toepassing. :).
Ik doe gewoon elke keer netjes een nieuwe cursus als mijn pasje verlopen is.
pi_182812214
Wat een verhaal :o stoer dat je het allemaal zo deelt ^O^

Ik zal eens informeren bij de lokale afdeling van het Rode Kruis voor zo'n cursus :)
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 11:38:39 #7
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182812349
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:26 schreef iamredleader het volgende:
Ik zal eens informeren bij de lokale afdeling van het Rode Kruis voor zo'n cursus :)
Tof!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_182812471
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:19 schreef LurkJeRot het volgende:
HA
HA
HA
HA
STAYING ALIVE
STAYING ALIVE
Dat is het ritme voor reanimatie toch?

Tof verhaal TS, ik moet toch ook eens zo'n cursus doen.
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 11:50:01 #9
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182812550
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:45 schreef zatoichi het volgende:
Dat is het ritme voor reanimatie toch?

Tof verhaal TS, ik moet toch ook eens zo'n cursus doen.
Dat is het ritme voor het masseren van het hart. Dus in dat tempo moet je masseren (30 keer) en dan 2 keer blazen. En vervolgens weer 30 keer masseren.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 29 oktober 2018 @ 13:25:12 #10
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_182813936
quote:
En dat is opmerkelijk voor een 42-jarige met een IQ van 152 die op zijn 35e een postdoctorale studie heeft afgerond.
:')
r/iamverysmart
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_182815166
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:45 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Dat is het ritme voor reanimatie toch?

Tof verhaal TS, ik moet toch ook eens zo'n cursus doen.
yup. en als je het een kutnummer vindt, in deze spotify lijst staat vast wel iets dat je wel makkelijk kunt onthouden:

All of these songs are 100 BPM – the right beat to perform CPR. Pick one to remember in case you ever need to save a life.
  Moderator maandag 29 oktober 2018 @ 16:52:57 #12
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182817800
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 14:38 schreef LurkJeRot het volgende:
yup. en als je het een kutnummer vindt, in deze spotify lijst staat vast wel iets dat je wel makkelijk kunt onthouden:

All of these songs are 100 BPM – the right beat to perform CPR. Pick one to remember in case you ever need to save a life.
Handig! Al heb ik niets tegen Staying Alive. B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator dinsdag 30 oktober 2018 @ 10:41:34 #13
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_182831534
Klinkt inderdaad als een nuttige cursus... ik heb niets nuttigs in mijn leven gedaan tenzij je het invullen van een donor codicil meerekent... maar dat is niet persee nuttig tijdens je leven meer erna :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 30 oktober 2018 @ 12:47:12 #14
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182833943
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:41 schreef Bosbeetle het volgende:
Klinkt inderdaad als een nuttige cursus... ik heb niets nuttigs in mijn leven gedaan tenzij je het invullen van een donor codicil meerekent... maar dat is niet persee nuttig tijdens je leven meer erna :D
Dat invullen was destijds bij leven toch wel een nuttige actie.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 21:31:47 #15
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_182865656
Tjee wat een verhaal _O_

Dit zou net zo verplicht moeten zijn als zwemles. Van basisschool af aan. Wauw.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 21:32:17 #16
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_182865665
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:19 schreef LurkJeRot het volgende:
HA
HA
HA
HA
STAYING ALIVE
STAYING ALIVE
:D ^O^
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_182865692
quote:
11s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Tjee wat een verhaal _O_

Dit zou net zo verplicht moeten zijn als zwemles. Van basisschool af aan. Wauw.
Dat lijkt me wat heftig.
You're Fucking Out, I'm Fucking In
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 21:36:26 #18
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_182865746
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:33 schreef KennyPowers het volgende:

[..]

Dat lijkt me wat heftig.
Nou ja je kunt kids vanaf een jaar of 5-6 best leren dat ze wat moeten doen als ze iemand zien omvallen lijkt me. Niet om dan zelf de reanimatie ter hand te nemen, maar minstens de hulpvraag zo efficient mogelijk de wereld in te sturen. Dat kunnen ze wel.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_182871964
quote:
11s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Tjee wat een verhaal _O_

Dit zou net zo verplicht moeten zijn als zwemles. Van basisschool af aan. Wauw.
Dit.
  Moderator donderdag 1 november 2018 @ 10:34:59 #20
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182872376
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:36 schreef Dr_Flash het volgende:
Nou ja je kunt kids vanaf een jaar of 5-6 best leren dat ze wat moeten doen als ze iemand zien omvallen lijkt me. Niet om dan zelf de reanimatie ter hand te nemen, maar minstens de hulpvraag zo efficient mogelijk de wereld in te sturen. Dat kunnen ze wel.
Om te reanimeren hebben ze waarschijnlijk ook niet genoeg kracht. Je moet de borstkas van een volwassene zeker 5 cm in kunnen drukken, 30 keer achter elkaar, in een ritme van 100 BPM en na 2 keer lucht in blazen opnieuw beginnen. Dat lukt een 5-6 jarige nooit. Maar ik ben het met je eens dat ze moeten weten dat ze direct 112 moeten bellen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator donderdag 1 november 2018 @ 10:36:08 #21
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182872397
quote:
9s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:25 schreef Faux. het volgende:
:')
r/iamverysmart
Inmiddels de rest van de OP ook gelezen en je aangemeld voor de cursus?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_182872433
Heb je het (aangrijpende) verhaal van die man van de Volkskrant ook gelezen? Over leven na de hartstilstand.
Somebody that I used to know
  Moderator donderdag 1 november 2018 @ 10:41:55 #23
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182872486
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 10:38 schreef Postbus100 het volgende:
Heb je het (aangrijpende) verhaal van die man van de Volkskrant ook gelezen? Over leven na de hartstilstand.
Yep. Heel herkenbaar.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_182872837
Mooi verhaal O+
Ik wist dus echt niet dat een cursus zo betaalbaar was. Ga me eens inlezen waar en wanneer dat bij ons in de buurt kan.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator donderdag 1 november 2018 @ 11:11:05 #25
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182873023
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:03 schreef Gripper het volgende:
Mooi verhaal O+
Ik wist dus echt niet dat een cursus zo betaalbaar was. Ga me eens inlezen waar en wanneer dat bij ons in de buurt kan.
En waarschijnlijk ook gewoon declarabel bij je zorgverzekering.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zaterdag 3 november 2018 @ 09:18:31 #26
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_182914990
Goed bezig! :)
pi_182915131
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:45 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Dat is het ritme voor reanimatie toch?

Tof verhaal TS, ik moet toch ook eens zo'n cursus doen.
pi_182915168
Verder hulde voor het persoonlijke topic. Intens verhaal!

Voor jou TS, mogelijk minder van toepassing, maar als iemand toch denkt aan een reanimatiecursus, kijk dan ook eens op https://www.buurtaed.nl zodat er een externe defibrillator in de buurt hangt. Niet zo’n apparaat met paddels, maar een automagische met één knop die tegen je praat. Ook heel betaalbaar en potentieel levensreddend.
Ik weet waar die van ons in de buurt hangt!
pi_182915347
Wat een verhaal, reanimatiecursus heb ik al gedaan. En een keer of 4 herhaald. Of ik het echt kan zal hopelijk nooit blijken bij een echte reanimatie.

Sterkte voor je vriendin en jou.
Whatever...
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 3 november 2018 @ 10:10:50 #30
78918 SeLang
Black swans matter
pi_182915807
Ik schrok mij rot van dit verhaal -O-
Hopelijk hoort jouw vrouw bij de <3%
Sterkte met alles!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Moderator zaterdag 3 november 2018 @ 21:30:27 #31
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182925423
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 09:29 schreef MevrouwPuff het volgende:
Verder hulde voor het persoonlijke topic. Intens verhaal!

Voor jou TS, mogelijk minder van toepassing, maar als iemand toch denkt aan een reanimatiecursus, kijk dan ook eens op https://www.buurtaed.nl zodat er een externe defibrillator in de buurt hangt. Niet zo’n apparaat met paddels, maar een automagische met één knop die tegen je praat. Ook heel betaalbaar en potentieel levensreddend.
Ik weet waar die van ons in de buurt hangt!
Ook niet geheel onbelangrijk inderdaad.

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 09:44 schreef Spanky78 het volgende:
Wat een verhaal, reanimatiecursus heb ik al gedaan. En een keer of 4 herhaald. Of ik het echt kan zal hopelijk nooit blijken bij een echte reanimatie.

Sterkte voor je vriendin en jou.
Bedankt!

quote:
15s.gif Op zaterdag 3 november 2018 10:10 schreef SeLang het volgende:
Ik schrok mij rot van dit verhaal -O-
Hopelijk hoort jouw vrouw bij de <3%
Sterkte met alles!
Daar gokken we uiteraard wel op. En met de medische doorontwikkeling worden de kansen natuurlijk ook constant beter. :).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_183162363
Mooi
  Moderator vrijdag 23 november 2018 @ 02:14:39 #33
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_183317304
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2018 12:48 schreef 007dutchy het volgende:
Mooi
Al aangemeld voor de cursus? :)
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator vrijdag 28 december 2018 @ 15:04:05 #34
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184031167
LEF --> LIF
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_184031763
Mooi opgezet dit topic.

Leef wel met je mee TS ;(, sterkte voor jou en je vrouw!
pi_184032685
Cursus is zeker nuttig. Heb hem zelf ook want duikinstructeur.

Echter kleine reality check. Hou er rekening mee dat de kans op een succesvolle reanimatie klein zijn en dat zelfs als het lukt er een kans is op blijvend letsel.
Het is dus niet zoals op tv dat na 5 minuten duwen en schreeuwen je geliefde op miraculeuze wijze opstaat klaar om een marathon te lopen.
Bedenk dus dat je stevig in je schoenen moet staan.

Natuurlijk is de kans dat iemand sterft als je niks doet vele malen hoger.
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 28 december 2018 @ 17:30:11 #37
450148 KapiteinIglo
Als dat geen neuken wordt...
pi_184034996
*O* oranje kruis ehbo met kindereanimatie hier *O*
Ik moest de groeten doen van Kapitein Ortega.
  Moderator vrijdag 28 december 2018 @ 17:39:46 #38
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184035299
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2018 15:59 schreef devlinmr het volgende:
Cursus is zeker nuttig. Heb hem zelf ook want duikinstructeur.

Echter kleine reality check. Hou er rekening mee dat de kans op een succesvolle reanimatie klein zijn en dat zelfs als het lukt er een kans is op blijvend letsel.
Het is dus niet zoals op tv dat na 5 minuten duwen en schreeuwen je geliefde op miraculeuze wijze opstaat klaar om een marathon te lopen.
Bedenk dus dat je stevig in je schoenen moet staan.

Natuurlijk is de kans dat iemand sterft als je niks doet vele malen hoger.
De overlevingskans neemt significant toe met reanimeren dan met alleen 112 bellen. Die kans neemt weer significant toe als er een AED in de buurt is, die ook nog eens goed gebruikt wordt.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_184036622
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 december 2018 17:39 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

De overlevingskans neemt significant toe met reanimeren dan met alleen 112 bellen. Die kans neemt weer significant toe als er een AED in de buurt is, die ook nog eens goed gebruikt wordt.
Dat zeg ik toch.
Maar is alsnog niet hoger dan 20%. En dan is ook nog maar de vraag hoe iemand eruit komt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 28 december 2018 @ 18:46:13 #40
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_184037022
Tering jantje na de eerste alinea geloofde ik het wel..
Als je iets duidelijk wilt maken en dat niet in 140 tekens kan zoals op twitter faal je..
#kutstudenten
pi_184045299
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 december 2018 15:04 schreef UIO_AMS het volgende:
LEF --> LIF
Hoezo? Op zich niks mis met nieuwe aandacht voor dit onderwerp hoor ^O^
pi_184046040
pff wat een verhaal :( sterkte
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
pi_184053792
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2018 15:59 schreef devlinmr het volgende:
Cursus is zeker nuttig. Heb hem zelf ook want duikinstructeur.

Echter kleine reality check. Hou er rekening mee dat de kans op een succesvolle reanimatie klein zijn en dat zelfs als het lukt er een kans is op blijvend letsel.
Het is dus niet zoals op tv dat na 5 minuten duwen en schreeuwen je geliefde op miraculeuze wijze opstaat klaar om een marathon te lopen.
Bedenk dus dat je stevig in je schoenen moet staan.

Natuurlijk is de kans dat iemand sterft als je niks doet vele malen hoger.
Yep. Zie daarvoor ook dit (indrukwekkende) artikel : https://www.volkskrant.nl(...)tstilstand~b0adfe12/
Somebody that I used to know
pi_184054463
Een reanimatie cursus is zo belangrijk!!!! _O_ _O_ _O_

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb zelf ook de cursus gedaan,maar heb de situatie nog nooit mee gemaakt verder met een vreemde .... Zou het ook niet willen eigenlijk omdat de eerste reanimatie die zag heel diepe indrukken heeft gemaakt ;(

[ Bericht 5% gewijzigd door Maureentje op 29-12-2018 10:55:25 ]
  zaterdag 29 december 2018 @ 10:53:44 #45
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184054746
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2018 15:59 schreef devlinmr het volgende:
Cursus is zeker nuttig. Heb hem zelf ook want duikinstructeur.

Echter kleine reality check. Hou er rekening mee dat de kans op een succesvolle reanimatie klein zijn en dat zelfs als het lukt er een kans is op blijvend letsel.
Het is dus niet zoals op tv dat na 5 minuten duwen en schreeuwen je geliefde op miraculeuze wijze opstaat klaar om een marathon te lopen.
Bedenk dus dat je stevig in je schoenen moet staan.

Natuurlijk is de kans dat iemand sterft als je niks doet vele malen hoger.
Het idee is dat je de bloedsomloop (met zuurstof) gaande houdt tot de ambulances met professionele apparatuur komen.
pi_184054909
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2018 10:53 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het idee is dat je de bloedsomloop (met zuurstof) gaande houdt tot de ambulances met professionele apparatuur komen.
Maar dan nog. Mooi natuurlijk dat mensen bij je gehouden kunnen worden, maar doorgaan alsof het gisteren is is er niet bij. Er komt ook nog een psychische achtbaan bij kijken. Zie link Volkskrant.
Somebody that I used to know
pi_184055104
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2018 11:05 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Maar dan nog. Mooi natuurlijk dat mensen bij je gehouden kunnen worden, maar doorgaan alsof het gisteren is is er niet bij. Er komt ook nog een psychische achtbaan bij kijken. Zie link Volkskrant.
Kans is idd klein,maar die is er wel! Ik heb mijn vader nog bij me na bijna 30 jaar
pi_184055140
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2018 10:53 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het idee is dat je de bloedsomloop (met zuurstof) gaande houdt tot de ambulances met professionele apparatuur komen.
Ja, dus?
Alles wat ik zeg, is dat je een realistisch beeld moet hebben wat het resultaat van reanimeren kan zijn.
Succesvolle reanimatie is slechts 20%. Je moet er dus mee kunnen omgaan dat er mensen gaan sterven onder jouw handen.
Oftewel je moet ten alle tijden geloven dat je alles hebt gedaan om te helpen en dat het niet jouw fout is als het niet lukt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_184055196
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 11:19 schreef Maureentje het volgende:

[..]

Kans is idd klein,maar die is er wel! Ik heb mijn vader nog bij me na bijna 30 jaar
Zeker! Mooi verhaal, fijn voor jullie :Y
Somebody that I used to know
pi_184058651
Ik zie dit topic nu pas UIO. Poeh, zo'n heftig verhaal. Ik kende het verhaal, maar niet met zoveel details.. :{ Maar ben blij dat het nu goed met jullie gaat O+

Mijn vader is gestorven aan een hartinfarct op vakantie in Frankrijk, mijn moeder heeft wel een poging tot reanimatie gedaan (zonder cursus ofzo, dus gewoon doen wat je op tv ziet), maar dat heeft niet geholpen helaas. Ik ga ook eens kijken naar zo'n cursus, nooit over nagedacht eigenlijk.
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
  Moderator zondag 30 december 2018 @ 11:19:05 #51
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184082071
quote:
11s.gif Op zaterdag 29 december 2018 13:46 schreef MissBliss het volgende:
Ik zie dit topic nu pas UIO. Poeh, zo'n heftig verhaal. Ik kende het verhaal, maar niet met zoveel details.. :{ Maar ben blij dat het nu goed met jullie gaat O+

Mijn vader is gestorven aan een hartinfarct op vakantie in Frankrijk, mijn moeder heeft wel een poging tot reanimatie gedaan (zonder cursus ofzo, dus gewoon doen wat je op tv ziet), maar dat heeft niet geholpen helaas. Ik ga ook eens kijken naar zo'n cursus, nooit over nagedacht eigenlijk.
O+.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  zondag 30 december 2018 @ 11:23:58 #52
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_184082150
Ah, ik dacht dat tong de enige fokker was die koketteerde met zijn IQ. :+
pi_184082214
Waarom koop je geen draagbare defri?

Edit: lees niet goed :*

[ Bericht 64% gewijzigd door #ANONIEM op 30-12-2018 11:28:54 ]
pi_184082320
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 11:26 schreef J.Caesar het volgende:
Waarom koop je geen draagbare defri?

Edit: lees niet goed :*
Nee die heeft ze al. :+
pi_184082329
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 11:30 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Nee die heeft ze al. :+
Ja las het later ;)
  Moderator zondag 30 december 2018 @ 11:34:18 #56
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_184082427
quote:
10s.gif Op zondag 30 december 2018 11:23 schreef Zwansen het volgende:
Ah, ik dacht dat tong de enige fokker was die koketteerde met zijn IQ. :+
B-).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_184087796
Afgelopen jaar eerst een EHBO cursus gedaan en eind januari heb ik cursus levensreddend handelen :s)
  zondag 30 december 2018 @ 15:14:27 #58
277627 Seven.
We are Borg.
pi_184088016
O+ ondanks dat het best een kutverhaal is, toch een mooi topic O+

Respect! Ik ooit al eens gedaan, ik zal eens nadenken over een refresher :)
Resistance is futile.
pi_184168051
Ik had een beetje meegekregen van je verhaal UIO, maar van de volledige versie ben ik even stil.
Wat een reis hebben jullie gemaakt. En jammer dat de kinderwens niet ingevuld kan gaan worden. Hopelijk hebben jullie nog vele gelukkige jaren samen.

Zelf heb ik jaren geleden via mijn opleiding, leren reanimeren. Dit een jaar of twee terug toch maar eens ververst via de Hartstichting, in 20 jaar zijn er best wat nieuwe inzichten gekomen :Y

Ik ben ook aangemeld als burgerhulpverlener en heb tot dusver in die twee jaar drie oproepen gemist :@ :')
Ik troost me maar met de gedachte dat de oproepen naar heel veel meer mensen gaan en ik zeker niet de enige schakel ben.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_184233919
Ik wens jullie veel sterkte en levensplezier!
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 23 april 2019 @ 21:02:56 #61
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_186386560
Holy topic revival reanimation Batman :o _O_

Ik ga volgende week woensdag ook de cursus doen :Y
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Moderator woensdag 24 april 2019 @ 07:51:57 #62
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_186392232
quote:
6s.gif Op dinsdag 23 april 2019 21:02 schreef Dr_Flash het volgende:
Holy topic revival reanimation Batman :o _O_

Ik ga volgende week woensdag ook de cursus doen :Y
Geweldig! Veel succes op de cursus!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_186400364
Ik denk al heel lang dat ik m'n reanimatiecursus eens moet herhalen. Je hebt me gemotiveerd, ik heb contact opgenomen om het te doen!
  Moderator woensdag 24 april 2019 @ 19:30:29 #64
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_186402480
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 17:14 schreef Reflectionne het volgende:
Ik denk al heel lang dat ik m'n reanimatiecursus eens moet herhalen. Je hebt me gemotiveerd, ik heb contact opgenomen om het te doen!
Tof! Laat weten hoe het was!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  donderdag 25 april 2019 @ 18:19:16 #65
277627 Seven.
We are Borg.
pi_186421168
Naar aanleiding van je verhaal, ben ik aan de slag gegaan met BHV op de werkvloer. We hebben 4 BHV-ers die allemaal op herhaling gaan deze maand. En ik heb geregeld dat de leverancier van onze AED een demonstratie komt geven, dan is in 1 klap 20 man op de hoogte hoe ze 'm moeten gebruiken (en niet alleen op de werkvloer). Hopelijk nooit nodig!
Resistance is futile.
  Heeft over alles een mening 2022 donderdag 25 april 2019 @ 19:09:05 #66
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_186422008
_O_ Seven. _O_

Dat zouden meer mensen moeten doen :Y
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Moderator vrijdag 26 april 2019 @ 10:48:22 #67
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_186433796
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2019 18:19 schreef Seven. het volgende:
Naar aanleiding van je verhaal, ben ik aan de slag gegaan met BHV op de werkvloer. We hebben 4 BHV-ers die allemaal op herhaling gaan deze maand. En ik heb geregeld dat de leverancier van onze AED een demonstratie komt geven, dan is in 1 klap 20 man op de hoogte hoe ze 'm moeten gebruiken (en niet alleen op de werkvloer). Hopelijk nooit nodig!
Goed geregeld!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  vrijdag 26 april 2019 @ 12:24:31 #68
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_186435477
Ik merk echt enorme weerstand nadat je over je vermeende IQ begint. Dan kan ik de rest totaal niet meer serieus nemen.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  Moderator vrijdag 26 april 2019 @ 14:10:41 #69
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_186437335
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2019 12:24 schreef Quotidien het volgende:
Ik merk echt enorme weerstand nadat je over je vermeende IQ begint. Dan kan ik de rest totaal niet meer serieus nemen.
Dat is jammer. Juist de rest is serieus.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 1 mei 2019 @ 22:55:43 #70
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_186552728
Nou, ik ben net terug *O* Hoop geleerd. Veel dingen die je moet onthouden zeg :o Maar goed om een keer gedaan te hebben. Volgend jaar op herhaling *O*
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  donderdag 2 mei 2019 @ 00:24:15 #71
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_186555348
Goed verhaal, jammer dat dat jullie is overkomen. Ook goed dat je die cursus hebt gevolgd (y)
  Moderator donderdag 2 mei 2019 @ 10:37:19 #72
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_186559734
quote:
14s.gif Op woensdag 1 mei 2019 22:55 schreef Dr_Flash het volgende:
Nou, ik ben net terug *O* Hoop geleerd. Veel dingen die je moet onthouden zeg :o Maar goed om een keer gedaan te hebben. Volgend jaar op herhaling *O*
Tof!

quote:
14s.gif Op donderdag 2 mei 2019 00:24 schreef hugecooll het volgende:
Goed verhaal, jammer dat dat jullie is overkomen. Ook goed dat je die cursus hebt gevolgd (y)
Dank je! Heb jij de cursus al eens gevolgd of ga je hem volgen?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  donderdag 2 mei 2019 @ 16:13:03 #73
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_186566523
quote:
14s.gif Op donderdag 2 mei 2019 10:37 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Tof!
[..]

Dank je! Heb jij de cursus al eens gevolgd of ga je hem volgen?
Ik ben gediplomeerd EHBO'er dus kan ook reanimeren ja
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 3 mei 2019 @ 19:03:49 #74
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_186590176
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:08:00 #75
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186590280
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:03 schreef Dr_Flash het volgende:
[ afbeelding ]
Nu jezelf nog even aanmelden als burgerhulpverlener ;)

https://www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 3 mei 2019 @ 19:19:11 #76
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_186590527
Gaanie. Mijn "type opleidingsinstituut" staat er niet tussen -O-
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:22:38 #77
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186590611
quote:
15s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:19 schreef Dr_Flash het volgende:
Gaanie. Mijn "type opleidingsinstituut" staat er niet tussen -O-
Vraag even na onder welk opleidingsinstituut je instructeur valt/voor welk bedrijf hij werkt. die moet je hebben.
  Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 3 mei 2019 @ 19:23:13 #78
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_186590624
Ja ik heb hem gewoon gebeld, het is gelukt *O*
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  vrijdag 3 mei 2019 @ 19:23:31 #79
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_186590629
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 19:23 schreef Dr_Flash het volgende:
Ja ik heb hem gewoon gebeld, het is gelukt *O*
Nice.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')